|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2221 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Odchudzamy sie ZDROWO i SKUTECZNIE! (bez diety "cud")
Cytat:
![]()
Mój własny raj z dala od brudnych spraw działa na mnie jak proszek na ból. Tu mija stres, bardzo dobrze mi tu. Tylko tu mogę kochać o tak. Tu znika gniew i nie leje się krew, tutaj miłość anuluje każdy grzech.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2222 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj byłam "grzeczna", zjadłam niewiele, bo cokolwiek zjem, chce ze mnie wyjść...
![]() ![]() Więc - logiczne - nie ćwiczyłam. |
![]() ![]() |
![]() |
#2223 |
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj zaraz lece robic pierwszy dzien A6W i pozniej dalej sie uczyc
![]() Poki co dietka jako tako :| a z cwiczen to tylko A6W
#2224 |
Wtajemniczenie
|
Dobry wieczór
![]()
![]() |
#2225 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2227 |
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór,
ja znowu zaganiania. Eh. I znowu malutko piszę, ale staram się w wolnej chwili o ile mój wspaniały komputer nie odmówi ze mną współpracy ![]() Dzisiaj przyznam się bez bicia, że ładnie dzień zaczęłam, ale trochę gorzej skończyła. Generalnie pozwoliłam sobie na małe obzarstwo. Dawno już tyle nie zjadłam. W sumie: * 20g chudego twarogu * 1 pomidor * 100g sałatki pekińskiej * omlet z dwóch jajek * serek wiejski * Bounty w ciemnej czekoladzie ![]() Nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem. Przyjmijmy, że to taki jeden wyjątkowy dzień, a jutro wracam do pilnowania się ![]() Zresztą dzisiaj do ćwiczeń doszło 40 min szybkiego marszu więc ogólnie nie jest chyba aż tak źle ![]() ![]()
#2228 |
Wtajemniczenie
|
Oj dziewczyny... czas wprowadzić dyscyplinę, z batem stanąć, czy jak
![]() ![]() Brać się do roboty! ![]() NoLQa - dobranoc ![]()
![]() |
#2229 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nawet ten baton nieźle wygląda, bo gdyby go nie było to kalorii tyle co kotek napłakał...
![]() ![]() |
![]() |
#2230 |
Rozeznanie
|
Witam
![]() U mnie z dietką dziś nawet nawet... Choć pewnie nie jest to taka całkiem zalecana przez większość dieta... ok 8.30 Śniadanie: Kiełki (3 łyżki) + sałata + rzodkiewka + pomidor + szczypior 1/2 kawałka kiełbaski (domowej - tatuś zrobił drobiową ![]() ok 12.00 100g fig ok. 16.00 40g kaszy gryczanej z sosem (sos a la chiński z mięsem) - tak ok 100g całości + kiełki (4łyżki) ok. 18.00 szklanka soku warzywnego ok. 20.00 sałatka: kiełki (4łyżki) + sałata+pomidor+rzodkiewka +szczypior+ser feta light polane kefirem Ale przyznam, że mnie odpowiada i co najważniejsze chudnę ![]() ![]()
#2231 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Z tymi składnikami tez się mylisz... ale skoro tak Ci dobrze, to poprawaiać nie będę...
![]() ![]() |
![]() |
#2232 |
Rozeznanie
|
Dlaczego się mylę? Popraw proszę, chcę wiedzieć co o tym sądzisz
#2233 |
żona
|
1 dzien a6w za mna, ale zadnych cwiczen poza tym!! Jestem wykonczona przez caly dzien w szkole.. a do tego ten upał
![]() ide do lozka. Dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2234 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2235 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale... Jednocześnie w Twoim jadłospisie są praktycznie same ww, brak białka i zdrowych tłuszczy. Chudniesz - bo obcięłaś kalorie... i sądząc po jadłospisie całkiem sporo... Wszystkiego powinniśmy dostarczać w odpowiednich ilościach, codziennie... zarówno witaminy/minerały i makroskładniki... np. białko. To, że nie masz go dziś, to nie oznacza, że zjedząc jutro 2x więcej będzie dobrze - niestety. Ja tak piszę o tym białku i piszę, o zdrowych tłuszczach, ale one naprawdę mają ogromne znaczenie... Jadłospis jednak poprawiłam ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2236 |
Raczkowanie
|
ja od poczatku maja prowadze sobie dzienniczek, ale prywatnie w notesie, ile jadalm i ile cwiczylam. no i jak na razie nie jest zle. zmobilizowalam sie i ruszam calkiem sporo, nauczylam sie nie jsc kolacji po 19.najgorzej bylo ze sniadaniami, bo najpierw upieralam sie przy muesli i bylam caly czas glodna potem. teraz jem sobie dwie kromki pieczywa fitness no i do obiad z jabluszkiemw trakcie jestem w stanie wytrwac.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2237 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie jedzenie po 18/19 to jeden wielki mit (ciągle,ciągle o tym piszemy)... mamy 22:30 - pięknie spowalniasz sobie metabolizm, zjedz szybko coś białkowego ![]() Pozostałe posiłki też źle skomponowane + drastyczne obcięcie kalorii Zła droga Mojito, zła ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2238 |
Wtajemniczenie
|
Dobranoc wszystkim
![]() |
#2239 |
Rozeznanie
|
Helloł dziewczyny
![]() Ojj widzę, że co niektóre się załamują... główki do góry i idziemy dalej! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() się rozpisałam ;]
![]() |
#2240 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ok 8.30 Śniadanie: Kiełki (3 łyżki) + sałata + rzodkiewka + pomidor + szczypior 1/2 kawałka kiełbaski (domowej - tatuś zrobił drobiową ![]() ok 12.00 100g fig - to nie jest posiłek. (Pewnie masz rację, ale ten posiłek w całości przeznaczyłam na przekąski - raz są to orzechy włoskie, raz laskowe, nerkowce, jakieś pestki (więc zdrowe tłuszcze) lub od czasu do czasu suszone owoce - owoce zdarzają mi się może raz na tydzień) ok. 16.00 40g kaszy gryczanej z sosem (sos a la chiński z mięsem) - tak ok 100g całości + kiełki (4łyżki) - brak białka, z sosu bym zrezygnowała... (białko w mięsie i kiełkach) ok. 18.00 szklanka soku warzywnego - to nie jest posiłek (również się zgadza, ale kiedyś trzeba naładować baterię i zjeść czy wypić coś co ma sporo witamin, więc to jest u mnie przekąska typu owoc lub sok. Osobiście uważam, że dieta nie może opierać się jedynie na białku, zwłaszcza jeżeli - tak jak w moim przypadku - ma trwać ok. pół roku) ok. 20.00 sałatka: kiełki (4łyżki) + sałata+pomidor+rzodkiewka +szczypior+ser feta light polane kefirem - mało białka (nie wiem dlaczego tak uważasz, wg DP jest tego ok. 40g!) + jeszcze jeden posiłek, czysto białkowy na godz. przed snem. Jeżeli chodzi o 5 posiłków to ja po prostu nie jestem w stanie wmusić ich w siebie, dlatego staram się podzielić posiłki tak, żeby wyszły 3 normalne (śniadanie, obiad, kolacja) i dwie przekąski.
![]() |
#2241 |
Zadomowienie
|
Heh dziewczynki
![]() ![]() A6W zaliczone ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Spokojnej nocy ![]()
#2242 |
Zadomowienie
|
czesc dziewczy
![]() wlasnie jem sniadanie ( musli ![]() ![]() niestety z basenu dzisiaj nici ![]() ![]()
#2243 | |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry wszystkim.
Cytat:
![]() (Kiełki to głównie białka pochodzenia roślinnego - podczas kiełkowania nasionko traci ww i część tłuszczy, w związku z czym zostają w nim wyłącznie białka i składniki mineralne) Owszem w kiełkach jest białko. Ale... białko a białko to różnica. Mamy pełnowartościowe i niepełnowartościowe. Kiełki należą do grupy drugiej, czyli nie są dobrym źródłem białka. Naszym zadaniem dostarczać jest białka pełnowartościowego, albo... tak komponować, by w posiłku było możliwie jak najwięcej aminowkasów. Dlatego kiełki ze względu na zawartość składników odżywczych - tak, ale jako dodatek. (Dziś było 1290 kcal ogólnie jem ok 1300-1400) Z danych, które podawałaś kiedyś wyszło mi ok. 1700kcal, nie jest to dokładny wynik ze względu na to, że nie wpisuje się tam wieku i aktywność fizyczną strzelałam (zaznaczyłam u Ciebie trening średni) - obliczałam na szybko... Mimo to jedzenie 1400kcal to droga do spowolnionego metabolizmu... 1700kcal jest już na redukcji. Po drugie - ważysz wyszystko, czy obliczenia g są na oko? Jeśli na oko, to o wiele możesz się pomylić... to tak a marginesie. Wiem, że białka są ważne i tłuszcze również - korzystam z Dziennika Posiłków i np dziś wyszło mi, że zapotrzebowanie na białko zapełniłam w 89%, na tłuszcze w 96% i ww 108% więc to chyba nie tragedia Nie polegałabym na obliczeniach dziennika jeśli chodzi o dane/zapotrzebowanie... zazwyczaj daje za mało białka/tłuszczy, a za to wali dużo za dużo ww. Dane wprowadzić lepiej ręcznie i odpowiednich dla siebie proporcjach. Co do tłuszczy - nie chodzi o to, by tylko były, a musimy dostarczyć: - jednonasyconych (np. oliwa z oliwek, avocado), - nasyconych (zwierzęcych) - wilonasyconych (olej lniany, rybi , orzechy i nasiona itp.) i to najlepiej w proporcji 1:1:1 U Ciebie owszem są... np. kiełbasy, czyli zwierzęce (nasycone), a dalej... to już nie mam pojęcia z czego... z fety, kefiru? Nie są to te tłuszcze, które powinny być. Pewnie masz rację, ale ten posiłek w całości przeznaczyłam na przekąski - raz są to orzechy włoskie, raz laskowe, nerkowce, jakieś pestki (więc zdrowe tłuszcze) lub od czasu do czasu suszone owoce - owoce zdarzają mi się może raz na tydzień Nie powinno być czegoś takiego jak 'przekąska' - 5-6 dobrze zbilansowanych posiłków, zresztą... orzechy/owoce suchone/i co tam tylko chcesz możesz połączyć choćby z białkiem i już jest lepiej. Białka dostarczamy nabierząco, gdyż nasz organizm nie jest w stanie go magazynować i potrzebuje go cały czas, a dwa... dostarczanie większej ilości w posiłku mija się z celem, gdyż orgaznim może nadwyżki niestrawić i gucio z białka będzie ![]() białko w mięsie i kiełkach Tu moja wina, mięsa nie zauważyłam, dlatego powiedzmy, że jest odpowiednia ilość białka ![]() również się zgadza, ale kiedyś trzeba naładować baterię i zjeść czy wypić coś co ma sporo witamin, więc to jest u mnie przekąska typu owoc lub sok. Osobiście uważam, że dieta nie może opierać się jedynie na białku, zwłaszcza jeżeli - tak jak w moim przypadku - ma trwać ok. pół roku I tutaj jest odwrotnie: Powinnaś zadbać o odpowiednią ilość białka, zwłaszcza jeżeli masz dużo do zrzucenia. soki warzywne/owoce - ok, ale dodawaj je do posiłków, a nie nimi je zastępuj... to naprawdę nie przybliża Cię do celu. nie wiem dlaczego tak uważasz, wg DP jest tego ok. 40g! Być może, aczkowliek nie są to dobre źródła białka. Jeżeli chodzi o 5 posiłków to ja po prostu nie jestem w stanie wmusić ich w siebie, dlatego staram się podzielić posiłki tak, żeby wyszły 3 normalne (śniadanie, obiad, kolacja) i dwie przekąski. Gadanie ![]() Ostatni posiłek jest o tyle ważny, bo minimalizuje nocny katabolizm i powinniśmy go jeść, ale skoro nie chcesz to zadbaj chociaż by ten na 2-3h przed sem był poprawny... bo wydaje mi się (piszę wydaje ![]() Tyle ode mnie... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2244 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() EDIT: Obiecana reszta
![]() ![]() - V. Lombardi Edytowane przez misiaczekdid Czas edycji: 2007-05-15 o 14:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2245 |
Rozeznanie
|
Dzień Dobry Dziewczynki
![]() ![]() Wpadłam tak na chwilkę, bo zaraz na uczelnię lecę .... <bez komentarza> Ale nie o to biegnie ![]() ![]() ![]() ![]() Powiedz, czy moze tak wygladać moje śniadanko ?
Jestem jaka jestem.... 18.10.2010 - 82.7 kg ![]() 23.10.2010 - 81.2 ![]() 6.11.2010 - ![]() Waga wymarzona : 60-65 kg ![]() Tabela naszych wymiarów z 18.10.2010. https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...1&d=1287584942 |
![]() ![]() |
![]() |
#2246 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#2247 |
Rozeznanie
|
cześć dziewczynki .. wpadlam sie przywitac
![]() Italiaanko możesz podać mi przykładowy jadłospis .. zebym wiedziała na czym się mniej więcej wzorować .. bo jestem kompletna noga w tym zeby wiedziec w czym jest duza ilosc bialka i weglowodanów .. ![]() ![]()
Mój własny raj z dala od brudnych spraw działa na mnie jak proszek na ból. Tu mija stres, bardzo dobrze mi tu. Tylko tu mogę kochać o tak. Tu znika gniew i nie leje się krew, tutaj miłość anuluje każdy grzech.. |
![]() ![]() |
![]() |
#2248 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry!
![]() Ale tu dzisiaj dużo rannych ptaszków zawitało ![]()
![]() |
#2249 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2250 |
Zakorzenienie
|
Witam wszystkich
![]() Poszukałam, poczytałam i postanowiłam się dołączyć ![]() Moim problemem jest to co u większości kobiet- niezadowolenie ze swojego wyglądu. Chociaż teraz wyglądam lepiej niż jakieś 3-4 lata temu to jednak nie jest to to, co chciałabym utrzymać, redukcja by się przydała i cały czas kombinuję (jak koń pod górę). Z moich doświadczeń powiem tak, kalorii już od dawna nie liczę, tylko patrzę na węglowodany i lepiej na tym wychodzę, bo mam mniejsze wahania wagi - moje małe grzeszki są zbyt często i później muszę się znowu męczyć. Nie biorę żadnych suplementów, twierdzę że za tą kasę to sobie można sobie jakiś ciuszek czy kosmetyk kupić a działanie i tak będzie takie samo (własne doświadczenie). Jakieś 2,5 roku temu udało mi się ładnie zejść z wagi (było tego ponad 80) tylko nie wiem jak, po prostu jakoś tak samo wyszło, może przez aparat na zębach mniej jadłam ... Ale teraz waga i wymiary nie chcą zejść niżej, dlatego postanowiłam się dołączyć, skorygować dietę i ćwiczenia i mam nadzieję, że tym razem się uda. Żeby nie zanudzać zbyt długo opiszę w skrócie to co jem w ciągu dnia. 6:30-7:00 śniadanie -bułka grahamka z wędliną lub serem żółtym - porządne śniadanie podstawą -kawa z mlekiem (tego nałogu zmieniać nie chcę) ![]() 9:30-10:00 -połowa bułki grahamki z serkiem (biały, brie, topiony, żółty) lub wędliną 12:30-13:30 -2połowa bułki z dodatkami, lub cała, czasami do tego jabłko po 16:00 (po pracy) -mięso mielone(porcja), 2 plasterki mięska lub 1 pierś z kurczaka smażone -jakieś warzywka np pól pomidora i kapusta pekińska -czasami pół torebki ryżu (brązowy albo pełnoziarnisty czy coś koło tego, nie biały) 19:00-20:00 -warzywa z kawałkiem kiełbasy, lub serem, staram się nie jeść węglowodanów 22:00 -ok pól godziny przed snem połowa serka typu bieluch W międzyczasie czasami w pracy podjadam orzeszki, na śniadanie bywają parówki czy jakieś kiełbaski na ciepło a na kolację jajka. Przy takim układzie jedzenia moja waga stoi w miejscu, chociaż lepiej by było powiedzieć wymiary, bo dawno się nie ważyłam i nie zależy mi na wadze tylko właśnie na cm. Proszę o opinię i korekcję mojej diety.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:27.