|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6
Cytat:
Ale uważam, że mówienie że ktoś umiera żeby zrobić miejsce innej osobie jest bezsensu. Nie wolno nam tak myśleć... Trzymaj się, jestem z tobą myślami i nie przepraszaj bo nie masz za co. Przytylam mocno, mocno ---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2042 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jestem szczęśliwa ze mogłam być dzisiaj na grobach bliskich, dla mnie to dosyć istotne. Mój brat niestety nie zmienił zdania Właśnie wróciliśmy, teściowa zrobiła pyszną kolację zjechało się pół rodziny i wszyscy zachwyceni moim brzuszkiem---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- katharsis bardzo mi przykro, musisz być silna...
|
|
#2043 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trzymaj się kochana, jesteśmy z Tobą. A żyć musisz, masz dla kogo, nie masz wyjścia - musisz dać radę!!!Musisz <przytula> 3maj się mocno... Twój maluszek jest teraz najbliższą Ciebie osobą i mieszkając pod Twoim serduszkiem napewno czuje, że jesteś rozbita - musisz znaleźć siłę dla niego.
|
|
#2044 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
To zamawiam te grubsze Cytat:
Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze Tylko pewnie strasznie Ci ciężko tak ciągle leżeć.
|
|||
|
|
|
#2045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pewno uda Wam się wytrwac. A z każdym dniem Maluch jest silniejszy.
|
|
#2046 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Nie dziwie sie,ze ci ciezko. Takie lezenie musi byc okropne,nie wyobrazam sobie. No ale co zrobic,skoro to dla dobra dziecka. Trzymaj sie!
|
|
#2047 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Oby tak dalej.Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2048 |
|
Rozeznanie
|
Iwantyou bardzo sie ciesze ze z Dominikiem coraz lepiej, nawet cale plecy w kupie ciesza
Katharsist strasznie wspolczuje, nie mam nawet slow zeby Cie pocieszyc, strata ukochanej osoby boli najbardziej. Ja dzisiaj caly dzien leniuchuje, tz w pracy i chyba na noc nie wroci, bo maja duzo pracy, imprezke urodzinowa jakas i wieczor ze steakami.. Troche rano poplakalam bo jednak w takie dni przypominaja sie chwile spedzone z rodzina, nawet jak rodzice na sile ciagneli nas na cmentarz.. Czasem bym chciala zeby chociaz opieprz od rodzicow dostac, a tu czlowiek sam jak palec. Nie moge miec rodziny przy sobie non stop to sobie zrobie i bede ja miec.. Najgorsze jest to ze nawet nie mam po co wracac do pl, a z dzieckiem to juz napewno bylibysmy na lasce rodzicow..
|
|
#2049 |
|
Zakorzenienie
|
To ja z jeszcze jednym pytaniem:
- zamierzam karmić piersią (mam nadzieję, że się uda), ale pewnie powinnam mieć jakieś butelki w razie czego Ile mam ich kupić? Pojemność 120 czy 240 ml?
|
|
|
|
#2050 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2051 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę nad tymi dr Brown'sa , na pewno jedną chciałabym szklaną - podgrzewana będzie zdrowsza (ale to już moje lekkie fobie )
|
|
|
|
|
#2052 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Ja będę mieć jedną małą butelkę taką do laktatora,w razie nawału sobie poodciągam,może trochę pomrożę mleka,może przyda się na później. I wiecie co jeszcze sobie pomyślałam czy jak bym miała dużo mleka nie dawać trochę Erykowi? Nie z cycka,ten etap już zakończyliśmy ale ,np płatki z moim mlekiem...
|
|
#2053 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, tym bardziej, że sama nie jestem katoliczką. Chciałam tylko większość forumek - katoliczek skłonić do refleksji nad zagadnieniem, które mnie samą intryguje i zastanawia. To tyle. ![]() ---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Cytat:
|
|
#2054 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#2055 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A jeśli tylko będę miała dużo pokarmu to i do kawki mam zamiar sobie dodawać
|
|
#2056 |
|
Rozeznanie
|
Cześć! Jestem na odwyku internetowym, więc nie będę się jeszcze przez jakiś czas odzywać
Sadlaczyca, ja myślę że skurcze to styl ciążowego bycia Również miewam, nie panikuję, szyjka się nie skraca, więc widać tak u mnie musi być
|
|
#2057 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie mam kuchenki mikrofalowej, więc myślę sobie czy mogłabym wyparzać butelki i smoczki w garnku, czy jest to za bardzo "upierdliwe"? Nie wiem czy mam kupować sterylizator elektryczny (jakoś nie za bardzo bym chciała )
|
|
|
|
|
#2058 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzisiaj byliśmy u znajomych i dostałam wór 15 kg pełen ubranek, jak wrócilam to segregowałam wszystko, a teraz piorę pierwszą partię do tej pory
![]() Nie wiem gdzie ja to wszystko zmieszcze, 3 dzieci bym w to wszystko poubierała ![]() _________________________ _________________ katharsist: bardzo Ci współczuje, moje kondolencje... |
|
|
|
#2059 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Ja butelką nie karmiłam malucha,ale to co musiałam do laktatora (którego też dużo nie używałam) to wyparzałam w garnku. Nie ma z tym dużo roboty. A nawet jeśli bym karmiła butelką,to nie sterylizowałabym po każdym użyciu,tylko co jakiś czas,a tak to przelewałabym wrzątkiem z czajnika. No ale to ja,ktoś innym może mieć odmienne zdanie. Według mnie zbyt sterylnie być nie musi.
|
|
#2060 |
|
Zadomowienie
|
katharsis strasznie, strasznie Ci wspolczuje. Zadne slowa na pewno Cie nie pociesza. Zagladaj do nas, jak tylko bedziesz mogla. Musisz byc silna
sadalczyca najwazniejsze, ze jestes pod dobra opieka. Trzymam kciuki, zeby wszystko bylo ok
|
|
|
|
#2061 |
|
Gang Iren
|
Właśnie przeczytałam,że pokarm kobiecy może być lekiem na raka:
http://www.naukawpolsce.pap.pl/aktua...orki-raka.html
|
#2062 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny, przyszłam Wam się wyżalić
Mam totalnie spartaczony humor przez moją rodzinkę Co komu powiem, że mała będzie miała na imię Blanka to od razu jest ''eee.. będą mówili na nią blant/blancik, Blanka choć dla blanta!''. Najgorsze jest to, że już sami zapowiedzieli się, ze będą tak mówić Blanka to już od dawna jest moje wymarzone imię dla córki A oni doprowadzili do tego, że zaczęłam się zastanawiać. Do tego wszystkiego hormony sprawiają, że jest mi tak cholernie smutno. Ryczę jak bóbr ![]() Tż ze mną nie ma, nie mam się do kogu przytulić, jest mi źle! o!
|
|
#2063 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie przejmuj się takim gadaniem, to chyba jakieś młodsze towarzystwo w rodzinie kojarzy imię Twojej córki z blantem, bo nie sądze, żeby rodzice Wasi, ciotki, wujowie itp. wymyślili taką głupotę ![]() Dorośli ludzie nie mają takiego "fiu bździu" w głowie więc nie sądzę żeby tak na nią wołano. Szczerze ostatnią rzeczą z jaką bym skojarzyła imię Blanka to blant
Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2013-11-01 o 23:40 |
|
|
|
|
#2064 |
|
Gang Iren
|
Akkma hmm... dziwne skojarzenia ma twoja rodzina.
Ja bym chyba twardo powiedziała,że jak coś takiego usłyszę to dziecka nie będą widywać. Ma być Blanka i tyle... powinni uszanować to jakie chcesz nadać imię córce.
|
#2065 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny macie tą ciemną linie biegnącą pionowo od pępka w dół?
Jakiej grubości ją macie? Bo moja jakaś taka cieniutka - gdzieś na 0,5 mm (28tc) ---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ---------- Cytat:
|
|
#2066 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też mi się wydaje, że nie ma potrzeby przesadzać z tą sterylizacją. |
|
|
|
|
#2067 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2068 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A najwięcej do gadania ma moja 40-letnia ciotka, która swoją córkę nazwała Roxana (skoro ma takie super skojarzenia to czemu jej się własna córka z antyperspirantem nie kojarzy Cytat:
![]() Nie sądziłam, że może mi się zrobić tak cholernie przykro Dzięki dziewczyny
Edytowane przez Akkma Czas edycji: 2013-11-01 o 23:51 |
||
|
|
|
#2069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najważniejsze, że to imię Tobie się podoba i jest wymarzonym imieniem dla Twojej córki Mi też się podoba ![]() Dokładnie |
|
|
|
|
#2070 |
|
Raczkowanie
|
Akkma - to Twoja córka i Ty oraz jej tato macie pełne prawo wybrać jej imię, więc nie stresuj się głupimi docinkami nawet jeśli pochodzą od rodziny.
Ja odkąd dowiedziałam się, że będę mieć synka (14 tc), nie myślę o innym imieniu jak tylko Aleksander. Wcześniej wydawało mi się, że to będzie na pewno dziewczynka więc o męskich imionach nawet nie myślałam. Też denerwuje mnie rodzina marudząc, wymyślając przezwiska i mówiąc, że to brzydkie imię i będą na niego mówić Olek. Ja im trochę tłumaczyłam na początku, że nie Olek a Aleks albo Alek A teraz to nie przejmuję się ich zdaniem. Mi i Mężowi bardzo podoba się imię Aleksander, a to w końcu nasz Syn i tak już zostanie ![]() Co do linii, to mam ją nad i pod pępkiem. Jest dość ciemna ale niezbyt gruba. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:22.

zjechało się pół rodziny i wszyscy zachwyceni moim brzuszkiem
Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze
Oby tak dalej.

Ile mam ich kupić? Pojemność 120 czy 240 ml? 

A najwięcej do gadania ma moja 40-letnia ciotka, która swoją córkę nazwała Roxana (skoro ma takie super skojarzenia to czemu jej się własna córka z antyperspirantem nie kojarzy