|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 wątku na odchowalni ? | |||
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.5 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 15,91% |
Piątego wątku początek, w bólu wykluwa się pierwszy ząbek |
1 | 2,27% |
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje |
3 | 6,82% |
Dzieciom zakładamy śliniaki, bo się ślinią nieboraki |
1 | 2,27% |
Lęk separacyjny przeżywamy, lecząc go w ramionach Mamy |
0 | 0% |
Tylko u nas dyskusja zażarta, każda wypowiedź uwagi jest warta |
1 | 2,27% |
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera |
4 | 9,09% |
Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają ![]() |
13 | 29,55% |
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą |
0 | 0% |
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki |
8 | 18,18% |
Mamo, Tato kończcie spanie; kupa czeka na przebranie |
1 | 2,27% |
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
4 | 9,09% |
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
0 | 0% |
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
1 | 2,27% |
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają |
0 | 0% |
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4711 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013
super...mamy niby z tżtem 1 to samo dziecię i on zupełnie inaczej odpowiada na pytania tracy hogg
![]() wyszło mu, że Wojtuś to średniaczek czyli ja widzę tylko "złe" strony Wojtusia? ![]() == lecę się myć i spać. dobranoc ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4713 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013
wiem wiem. liczyłam na jakiś skan
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4714 |
Wtajemniczenie
|
nie.. tylko Ty z nim spędzasz wiecej czasu, a i odp są też takie wieloznaczne
![]() |
#4715 | |||
Zakorzenienie
|
cuda ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Banieczko trzymajcie się z TŻ, bądź silna dla niego ! byliśmy dzisiaj z młodym u rodziców, a małż groby objeżdżał ![]() ![]() wynosimy wanienkę na poddasze bo młody dorósł do wanny ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4716 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() teraz nie daje rady z pobudkami przed 6 :/ Ada przykro mi że masz problemy z synkiem ![]() ale masz bardzo zdolnego syna (internet) ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() jeśli Cię to pocieszy to napiszę co zrobił dziś mój mąż. miałam się nie przyznawać ![]() byliśmy u mojej mamy, mąż podnosił P. do góry, tak dość energicznie. nagle huk, parę sekund później podkówka i wycie. mąż walnął Przemkową głową w lampę. mocno ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() -- my dziś w Gliwicach byliśmy, zrobiliśmy spacer na cmentarz, w sumie 3,5 h, Młody spał ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4717 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Diabli Nelcia po prostu wymiata ![]() ![]() ![]() otwiera kobitka, patrzy się patrzy " oooo cukierki, dziękuję (sięgając po jednego i zjadając go)" no ale dała 5 zł ![]() Dziewczyny co do słoiczków to może tylko mi i mamie się odwekowały?! A jeśli Wam trzymają to dajcie sposób na nie ![]() Dziewczyny pomóżcie. Młoda jak miała 2 tygodnie dostała od mojego taty siostry krzesełko z IKEI Leoparda http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30202412/ To krzesełko typowo dla SIEDZĄCEGO dziecka. I tŻ mówi, że nie opłaca się kupować drugiego krzesełka, że jakoś się jeszcze przemęczymy na leżaczku (czytaj JA) dopóki nie usiądzie. Pomóżcie co robić? Kupować drugie? ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Cytat:
Haha świetne zdjęcia, świetne miny no i fryzura ![]() ![]() ![]() Vil moja też tylko NUKI, ale kobitka jak byłąm u teściowej w miescie w sklepie podpowiedziała mi, ze canpol ma taki kształt i co najlepsze w tym sklepie smoczki NUKa kosztowały 7 zł JEDYNE. No a canpol 5 zł. U mnie w mieście za NUKI płacę 13 zł, no na necie trochę taniej ![]() ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- Ash gratuluję zakupu! Daj znać jak się sprawdzi! Nowy kupiliście? Banieczko przykro mi z powodu teścia ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4718 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() heh ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ruchy w brzuchu? ![]() ![]()
![]() |
#4719 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4720 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
chcialam foty porobic ale dzisiaj juz zle wychodza rano postara sie zrobic ![]() Cytat:
![]() o jaki on boskii i tlo super hehhe Cytat:
![]() pewnie zalamanie , nie razil sobie z zyciem cholera wie listu nie bylo ![]()
![]() |
#4721 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny po jakim czasie braku kupki u dziecka podalibyscie mu czopka? Albo po jakich objawach? Bo ja juz w sumie nie wiem. Kiepsko dzis jadl a kupu nie ma 2 dni i 2 noce...i nie wiem co jesli nie zrobi znow dzisiejszej nocy i jutro? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4722 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja mam taki gumowy samolocik i Młody też dzisiaj w głos mega śmiech jak nim piszczałam ![]() ![]()
![]() |
#4723 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam aniołka z lekka nutka wrażliwca hehe. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4724 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do słoiczków to ja patzryłam wczesneij n tą stronę i myślałam,z e się nadają: http://kuchniana5.blox.pl/2013/08/Ma...iemowlaka.html
![]() |
#4725 | ||||||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- Cytat:
![]() ![]() ruchy w brzuchu?! idz do lekarza, bo omamy to już na serio cos groznego ![]() ![]() ![]() wrzucałam Wam fotkz dzidziusiem z Szymkowych urodzin. jego mama tez miała cc i po porodzie straszne bolały ja zebra. okazało się, ze jej złamali przy wyciąganiu dziecka...pamietala, ze szarpali, ze cos strzelilo, ale w sumie nie powiazala faktow. dopiero 2 tyg. po porodzie poszla do lekarza, bo nie mogla się ruszac ![]() a mnie nie zal, ze ciagle zapominałam o odkładaniu i je wyrzucałam ![]() ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- Cytat:
czas leczy rany. ---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- genialne to będą jak naucze się recznych ustawien, mloda zacznie biegac i będziemy mogly ruszyc w plener ![]() cudne to sa Twoje profesjonalne fotki ![]() ![]() hehe Piotrus ma swietna mine na 1 fotce - taka z charrrakterem! poczul chłopak halloweenowy klimat ![]() aaa i używasz jakiegoś programu do obrobki? wyczytałam, ze najłatwiej zacząć od photoscape'a - darmowy i prosty. sciagnelam kilka dni temu, ale jeszcze nie odpaliłam. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4726 | ||||||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() a za co się przebrali? hehe wariaci! Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() a tak w temacie tygodni, fascynujące było zobaczenie jak wygladaja ludzkie zarodki i plody...niesamowite jest, ze juz w 12-16 tygodniu to jest w pełni ukształtowany człowiek! malenki, ale jak dla mnie idealny. kiedy juz euforia wystawowa opadla zrobilo mi się trochę smutno. dotarly myśli o aborcjach, poronieniach, o tych matkach, których dzieci ogladalam. i jakos tak mnie to trochę przerazilo. bo co innego zgodzić się oddac swoje ciało po śmierci, a co innego wyrazić zgode, by twoje maleństwo oglądali inni. ---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- my teraz na kupe czekaliśmy chyba 3 dni, wcześniej miała jeden jeszcze dluzszy maraton. w sumie nawet nie myslalam o czopkach...ja tez nie zawsze biegam na kibelek codziennie. jeśli dziecko ewidentnie się meczy to można mu pomoc, ale jeśli nie rozpacza to można cierpliwie poczekać wspomagając tylko dieta - więcej wody, jabko, marchewka itd. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4727 |
Zakorzenienie
|
Mysia Elvis w wersji halloweenowej wyglada bosko!
A co do wozka to ja sie spotkalam wlasnie z opiniami, ze jest raczej dla wysokich osob co mnie nieco marwilo... w sklepie prowadzilo.mi sie go bez problemu, zobaczymy jak sie sprawdzi w terenie. On ma wysowane raczki o 10cm bodajze. my z tz bedziemy na pewno z tej regulachi korzystac. Motylku ostatecznie zaszalelismy (jak nie my ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4728 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tez nie mam lustrzanki. zwykla cyfrowka sony cyber shot dsc-h50, bez dodatkowych obiektywow, goly golusieńki - kupiony na szybko przed slubem kuzyna, bo inna cyfrowke usmiercilam. zupełnie nie wiedziałam co wybrać i UWAGA gosc media polecil, wiec wzielam ![]() http://www.fotopolis.pl/index.php?n=6986 jest duzy, dość ciezki, mało poręczny, ale ma swoja baterie jak komorka (wielki plus!), kreci filmy, robi niezle zdjęcia i chyba się lubimy. az z ciekawości poczytam co do niego mogłabym dokupić ![]() ![]() Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-11-01 o 22:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4729 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() naszego dobrego kolegi neidoszła zona ,to już jakies ze 3 lata temu napewno zaszła w ciążę, ale to taka kretynka była zawsze, nic o siebie niedbała, nie chciała mniej pracować, itp. no i doprowadziła do przedwczesnego porodu, dziecku biło serduszko jakieś 20 min. i to ze szpitala wydają et ciałka chyba tak normalnie ?! fakt faktem, nei to ,z e w trumience, czy coś , tylko zabrała to dziecko do domu, dziewczynkę, ciałko takie jakies 20cm ;/ i porobiła sobie sesję w kocyku, w sypialni na poscieli itp. i powystawiała na nasza klasę ![]() ![]()
![]() |
#4730 |
Zakorzenienie
|
Motylku my tez przez najblizsze 2mce bedziemy sie karmic w bujaczku. No chyba, ze wczeniej sie przeprowadzimy . Moze tak mi sie wydaje teraz bo jeszcze nie zaczelysmy przygody ze sloiczkami, ale mam wrazenie, ze dam rade az Sofia zacznie siedziec i nie bede musiala inwestowac w mocno wybajerzone krzeselko... najwyzej bedziemy sie wspierac w przeklinaniu tego karmienia na podlodze
![]() A to mi jeszcze przypomnialo, ze dzis bylam w dwoch sklepach badac asortyment sloiczkowy i jestem z deczka zdezorientowana. Sloiczki po 4 mc to glownie jakies risotta z kurczakiem, szpinaki w sosie serowym i inne spaghetti bolognese ![]() nie spotkalam sie z zadnym warzywem solo. Najprostsze w skladzie byly marchewka z ziemniakiem i zupka jarzynowa... I mam teraz zagwozdke jak te diete Sofii rozplanowac.... Edytowane przez Ashyshqa Czas edycji: 2013-11-01 o 22:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#4731 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4732 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4733 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja mam coś takiego: http://www.swiatobrazu.pl/kodak_easyshare_zd_710.html i tak sobei myślę, ze jutro się nim zajmę, bo drań robił fajne fotki , pewnie coś poprzestawiane w funkcjach ;/
![]() |
#4734 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:57 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:35 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ---------- cynamonowo-adasiowe wieści https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3319 https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3336 https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3611 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4735 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4736 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurcze, a jezszcze taki okres nostalgiczny jest, święta, bardzo bardzo mi przykro ![]() Cytat:
No moja niby też sie rwia, i na kolanach sobie siedzi i głowę i barki sama zrywa jak leży, ale gdzie tu do stabilnego siedzenia ![]() Cytat:
Za nic się nie przebrali ![]() Cytat:
Zdaj koniecznie relację z prowadzenia wózka, bo mój o nim nawet nie chce słyszeć bo mówi, że sam pospawa takie pręty :| Cytat:
![]() Nie ma zwykłych warzywek? o czizas ![]() ![]() Cytat:
![]() No troszkę lepsze te wieści o Adasiu, ufff Nie zacytowałam, która tu wrzuciła linka ze słoiczkami, ale będę dziś próbować jeszcze raz z nimi zobaczymy.
![]() |
#4737 | |||
Zadomowienie
|
Diabli, Mysia fajne sesje haloweenowe bedziecie miały pamiatke
![]() Pawie oczko TZ cała rodzina to jakas taka młodo wygladajaca ![]() ![]() ![]() ![]() Ash ekstra wózek, tez po zimie chce go kupic ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() widze, że wpasuje się w temat.... Kuba spadł mi z łóżka ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4738 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
P. to wdzięczny model ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() 2 ![]()
![]() |
#4739 |
Zakorzenienie
|
Karota ta znajoma miala pewnie traume poporodowa.... Nie wiem jak sobie to inaczej tlumaczyc...
Diabli, Vil widzicie ja od zawsze uwielbiam spac i najlepiej czuje sie jak moge na to przeznaczyc 9-10h na dobe ale... najlepij mi sie spi przed polnoca ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Diabli, Motylku te sloiczki to wlasnie Hipp!! Widac ba rynku brytyjskim cos takiego jak.pojedyncze warzywo by sie nie sprzedalo... wiec robia dzieciece wersje tego co jedza rodzice.... Do wyboru sa jeszszcze 3 inne firmy ale ten sam sposob myslenia. Co do paczki, dziekuje za pomysl ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4740 |
Rozeznanie
|
Miałam wczoraj zrobić tutka, a nie dałam rady. Ogólnie jestem na etapie jakiegoś lekkiego rozkładu. Wszystko mnie wkurza i smuci.
Odpowiem ogólnie, bo nie będę się cofać ![]() Ciuchy pokażę, a co! niech tylko doschną. Uwielbiam polowania lumpeksowe! za 20 zł kupiłam świetny komplet zasłon(2x zasłona, 2x takie wisiadełko z falbanką, troczki materialowe do wiązania), superową ośmiornicę (maskot duży, na górze grzechotka, w głowie coś grzechocze ale inaczej, każda noga ma inną zaletę-jedna ma piskadełko, dwie szeleszczą, dwie mają troczki itp, a na dole, na zadzie ma wielkie lusterko) za 5 zl, i matę taką lichą, za 10 zł (lew z szeleszczącą głową i kończynami). Generalnie fajnie, bo mam minimum 5 lumpeksów blisko, w sąsiednim miasteczku a ceny niższe niż łódzkie. Chociaż cen z metek bym nie dała, dobrze, że była propocja -50%, bo mogłam nabyć cieplejszego pajaca z wypełnieniem za 6 zł, bo 12 to bym nie dała ![]() Mam taki fajny kombinezonik. z wierzchu pluszaty, z wypełnieniem. śnieżnobiały. śliczny jest. Ale przymały już. jakby ktoś miał ochotę, to chętnie się zamienię za coś (używamy sprzętu Tomme Tippee do wszystkiego, smoczków dynamicznych lovi) Uszyłam poszewkę - prototyp dla rozkopaczy i nielubów śpiworkowych, ale nie mam nikogo na testy ![]() Co do wcześniakowej sesji. była w necie PROFESJONALNA sesja ze zwłokami wcześniaczka. określana jako rozczulająca. dla mnie to obrzydliwe. układanie zwłok, nakładanie na nie obrączek itp. robienie szoł ze zmarłego. poza tym no sorry, jakbym straciła dziecko to bylabym w głębokiem rozpaczy, a nie myślała "jak ułożyć nóżkę truchła, żeby słodko wyglądało". zazdroszczę Wam ślicznych zdjęć! ja mam tylko małą małpkę i zero talentu. cykam, bo chcę mieć wspomnienia, a z lustrzanką bym sobie rady nie dała. co nie zmienia faktu, że bym chciała! wkleję kilka zdjęć, skoro już wklejanie jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:25.