My akcyzę przechytrzymy, wódkę weselną wnet kupimy! PM'14 cz. 20 - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-02, 08:12   #4921
asia1206
Raczkowanie

Dot.: My akcyzę przechytrzymy, wódkę weselną wnet kupimy! PM'14 cz. 20

Ostatnio miałam koszmar ślubny, że nasze obrączki były do wyrzucenia po jednym dniu-rozpadły się mój M śmiał się ze mnie i moich snów do dnia dzisiejszego-śniło mu się że mieliśmy jakąś rozmowe z naszym hotelem dwa dni przed ślubem i podczas niej dzwoniła do mnie moja przyjaciółka , że jej brat mnie pilnie szuka- widać i moje kochanie zaczyna przeżywać nie tylko na jawie nasz ślub
nasz dj/wodzirem bierze 1350 zł
ja suknie mam zamiar kupić w komisie lub z ogłoszenia-podglądam codziennie nowe jednak nie chcę się jeszcze umawiać bowiem na początku postanowiłam udać się do salonu i przymierzyć kilka wzorów-bo nie koniecznie te co mi się podobają będą do mnie pasować
Moja siostra np.chciała dopasowaną,koronkową a zakochała się w księżniczce o której wcześniej nawet nie chciała słyszeć

Nasze kochane serduszko
asia1206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 08:16   #4922
mimi_77
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny. Ja zapuszczam korzenie w wyrku, a mój TŻ już w robocie.
Ale zaraz wstaje i lece piec o gotować - jutro wpadają do nas na popijawe teście i z moją mamą będą ostateczne, tradycyjne"zmówiny" odnośnie remontu i naszego późniejszego, cudownego, wspólnego życia

Przeraża mnie wizja jednoczesnego ogarniania ślubu i wybierania farb i płytek do naszego gniazdka.... Ale trzeba przeżyć wszystko

Antosia 12.05.2015

mimi_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 08:49   #4923
velika
Winter is coming

Cytat:
Napisane przez KasiaK_080290 Pokaż wiadomość
dziewczyny, które wspominały o butach la boda, jakie modele macie upatrzone, na które prawdopodobnie będziecie się decydować?

ja mam kilka i coś czuję, że decyzja będzie ciężka
http://www.laboda.pl/produkt/pokaz/225/205
http://www.laboda.pl/produkt/pokaz/219/205
http://www.laboda.pl/produkt/pokaz/170/199
http://www.laboda.pl/produkt/pokaz/151/199
http://www.laboda.pl/produkt/pokaz/140/199

na tą chwilę chyba 3 podobają mi się najbardziej, będę kupowała po nowym roku także jeszcze wszystko się może zmienić
mi się najbardziej podobają te z 4 linka. Sama nad nimi myślę. W pobliskiej miejscowości je sprzedają, więc chyba któregoś dnia podjadę obejrzeć.

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 08:54   #4924
asia1206
Raczkowanie

mimi_77 dasz radę-zobaczysz wszystko będzie dobrze
Moi jeszcze się nie znają bo planuje ich sobie przedstawić w okolicach świąt

Kurczę ostatnio dopadł mnie jakiś dziwny humor chyba jesienna aura mi przeszkadza ogólnie sprawa wygląda tak-mam własne mieszkanie w którym mieszkam z moimi chłopakami,ale mój M pochodzi z okolicy Obornik i tam ma dom-jego rodzice nie są już pierwszej młodości i prędzej czy później będziemy musieli się tam przeprowadzić-dobija mnie ta myśl bo przyzwyczaiłam się mieszkać ''sama''-tam niby cały dół będzie nasz,ale kurczę to już nie to samo...tutaj nauczyłam się że ze wszystkim dam radę-kilka lat byłam sama z dzieckiem i chociaż na początku było ciężko to jakoś się podniosłam i znalazłam swoje miejsce na ziemii,pewnie przesadzam,ale nie chcę tego tracić...

Nasze kochane serduszko
Stary 2013-11-02, 09:12   #4925
KaMilka4891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
ja robię dla nas chociażby po to żeby mieć pamiątkę
a co na nich napiszesz?

oglądam suknie ślubne na tablicy i tak się zastanawiam, czy jest strasznie wielkim problemem żeby wrzucić porządne zdjęcie sukni?? ceny też z kosmosu... ja rozumiem, że nikt za dużo nie chce stracić, ale 2000 czy nawet 1700 uważam stanowczo za wiele
koniec, już nie oglądam, bo tylko się denerwuję!!!

MATKO I CÓRKO!!! http://tablica.pl/oferta/suknia-slub...tml#d5518ca510

Edytowane przez KaMilka4891
Czas edycji: 2013-11-02 o 09:20
KaMilka4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 09:21   #4926
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
ja do fryzjerki mam 3 minuty drogi, a moja świadkowa jest kosmetologiem więc mnie będzie malować w domku oczywiście
Kosmetolog a wizażysta to dwie zupełnie inne profesje, więc upewnij się, że używa dobrych kosmetyków i czy naprawdę dobrze maluje

Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
A ja mam pytanie z zupełnie innej beczki dot. sukni ślubnej . Mam model salonowy , aktualnie jakiś rozmiar za duży i zastanawiam się czy któraś z was poruszała ten temat w salonie . Co w przypadku jeśli na pierwszych przymiarkach okaże się ,że suknie nie da się dopasować idealnie do sylwetki lub że jednak to nie jest to ? Jest jakaś możliwość aby suknie wymienić na inny model w salonie? w tej samej cenie lub wyższej ?
Ja kupowałam suknię w outlecie i była na mnie w zasadzie niemal idealna, ale pani od razu za pewnik wzięła wykonanie poprawek i to, że do ślubu jeszcze schudnę (ew. przytuję ). Tak czy siak, pani która mnie obsługiwała jest krawcową no i od razu mówiła o zwężaniu, poszerzaniu, skracaniu itp.

Jak tak mówicie o tych DJ to teraz nagle zaczęłam się zastanawiać, czy nie przepłacam za zespół... Tzn. i tak nie było innej opcji niż właśnie ten, ale jednak tak się zastanowiłam i to najdroższy z usługodawców, no ale z drugiej strony trudno się dziwić, bo to aż 5 osób, którzy muszą być w dobrej formie przez cały czas trwania wesela. Fotograf jest jeden i zwija manatki o 1:00, a zespół ma grać od powiedzmy tej 18-tej do 6 rano, jeśli będzie trzeba...
Tak sobie tylko myślę na głos Ale chyba nie przepłaciliśmy, bo dajemy 3000zł za granie + 550zł za dojazd (dość drogo, no ale powiedzmy, że rozumiem). A znajomi dawali i 4500zł...
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 09:24   #4927
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi 800 zł za DJ, to dużo czy mało?
Jestem na etapie poszukiwań, jeden zaproponował taką cenę. Nie mam jeszcze porównania z innymi. Ale ten najbardziej mi się podoba.
Dla mnie troszkę podejrzanie mało, no ale skoro mówisz że to nie jest jedyna praca faceta, a jedynie dodatkowa, to być może dlatego
Skoro widzieliście jak prowadzi imprezę i wam się podoba to bierzcie
My za naszego płacimy 2.000zł.

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
mi się najbardziej podobają te z 4 linka. Sama nad nimi myślę. W pobliskiej miejscowości je sprzedają, więc chyba któregoś dnia podjadę obejrzeć.
Ja właśnie wczoraj je wklejałam wam, że się w nich zakochałam

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 09:26   #4928
martucha0205
Rozeznanie

hej dziewczyny

witam po dlugiej nieobecnosci mielismy troche problemow z dokumentami K i latalismy do warszawy i rygi ale juz jest wszystko mam taka nadzieje no i mamy juz
sala
kosciol
orkiestra
video i foto
meni ustalone
tort zamowiony
zaproszenia juz wypisane czekaja na rozdanie
sukienka kupiona
obraczki
no i hotel tez juz jest

chcemy sprobowac jeszcze pogadac z ojcem i go namowic na zmowiny ale jak sie nie uda to trudno

razem od 26/08/2006
zareczeni od 29/04/2010
slubujemy 16/08/2014
martucha0205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 09:27   #4929
KaMilka4891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
Jak tak mówicie o tych DJ to teraz nagle zaczęłam się zastanawiać, czy nie przepłacam za zespół... Tzn. i tak nie było innej opcji niż właśnie ten, ale jednak tak się zastanowiłam i to najdroższy z usługodawców, no ale z drugiej strony trudno się dziwić, bo to aż 5 osób, którzy muszą być w dobrej formie przez cały czas trwania wesela. Fotograf jest jeden i zwija manatki o 1:00, a zespół ma grać od powiedzmy tej 18-tej do 6 rano, jeśli będzie trzeba...
Tak sobie tylko myślę na głos Ale chyba nie przepłaciliśmy, bo dajemy 3000zł za granie + 550zł za dojazd (dość drogo, no ale powiedzmy, że rozumiem). A znajomi dawali i 4500zł...
Ja płacę 3600 za 3osobowy zespół, miejscowy, więc i tak nieźle masz
Stary 2013-11-02, 09:28   #4930
asia1206
Raczkowanie

MATKO I CÓRKO!!! http://tablica.pl/oferta/suknia-slub...tml#d5518ca510[/QUOTE]

OMG

Anesthesia myślę,że przy takiej ilości osób cena jest adekwatna-szkoda tylko,że dojazd nie jest tańszy-podejrzewam,że mimo wszystko i on jest ''wrzucony'' w koszty,wiadomo zespół bierze więcej bo gra na żywo

Nasze kochane serduszko
Stary 2013-11-02, 09:30   #4931
martucha0205
Rozeznanie

anesthesia my za zespol 4 osobowy dojazd hotel dla nich i 2 dni grania bo wesele i poprawiny placimy 3,500 biorac pod uwage inna miejscowisc to wydaje mi sie ze nie przeplacasz

razem od 26/08/2006
zareczeni od 29/04/2010
slubujemy 16/08/2014
martucha0205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 09:31   #4932
velika
Winter is coming

Cytat:
ja tyle daję, znaczy to 4500. Ale za dwa dni, a zespół 6osobowy Ja uważam, że to sporo, ale pracują dwa dni i to duża ekipa, więc trudno, żeby brali 3 tysie.

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
D
Ja właśnie wczoraj je wklejałam wam, że się w nich zakochałam
wiem wiem, widziałam dobry masz gust dziołcha

Cytat:
Napisane przez KaMilka4891 Pokaż wiadomość

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 09:32   #4933
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
może dajcie np przed lub po błogosławieństwie ? My zamierzamy wreczyc kosze wlasnie po blogoslawienstwie, w domu. albumy po slubie na sali bedziemy kazac zagrac rodzicom sto lat. nasi rodzice sa razem, tzn ani moi ani tz nie sa po rozwodzie, ale nie chcemy publicznego podziekowania, wiec robimy skromne w domu
Dzięki czeko, porozmawiam z TŻ jak on to widzi, wolałabym zrezygnować z podziękowań na sali

Cytat:
Napisane przez fascinata Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a jak planujecie fryzjera i makijażystkę? Umawiacie się w salonie czy bierzecie opcję czesanie i malowanie w domu?

Ja na noc przed weselem wyrzucam TŻ do jego rodziców i chcę by spały u mnie mama z siostrą Myślałam by dla naszej trójki zamówić fryzjerkę do domu, a dla mnie dodatkowo makijażystkę ale szczerze sama już nie wiem...
Ja będę się czesać i malować w salonie. Nie mam tyle miejsca w domu żeby wygospodarować jeszcze jakiś pokój lub część na to, zwłaszcza że będzie moja siostra ze szwagrem i niunią, druga siostra z narzeczonym, do tego chrzestna z rodzinką i robi się mega tłum. Wolę w salonie, tam są wszystkie niezbędne sprzęty, odpowiednie światło dla makijażystki, daleko nie mam więc nie będzie to jakiś wielki problem.
W sumie muszę się zastanowić godzinowo jak to rozplanować i wybrać się zarezerwować termin, zwłaszcza że będzie kilka sztuk do czesania i makijażu.

Cytat:
Jestem na etapie poszukiwań, jeden zaproponował taką cenę. Nie mam jeszcze porównania z innymi. Ale ten najbardziej mi się podoba.
Wg mnie niedużo Jak wam się podoba to zaklepujcie

Cytat:
Napisane przez no_doubt Pokaż wiadomość
Wiem, że ten temat był pewnie wałkowany, ale przypomnijcie mi: akcyza wzrasta tylko na alkohole wysokoprocentowe czyli wódka, czy też na różnego rodzaju wina i inne alko np. whisky, bo nie wiem, czy się śpieszyć z zakupami dla barmana...
Tylko wysokoprocentowy, link

Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
A ja mam pytanie z zupełnie innej beczki dot. sukni ślubnej . Mam model salonowy , aktualnie jakiś rozmiar za duży i zastanawiam się czy któraś z was poruszała ten temat w salonie . Co w przypadku jeśli na pierwszych przymiarkach okaże się ,że suknie nie da się dopasować idealnie do sylwetki lub że jednak to nie jest to ? Jest jakaś możliwość aby suknie wymienić na inny model w salonie? w tej samej cenie lub wyższej ?
Nawet o tym nie myślałam, a też mam model salonowy. Na 1000% wiem, że to jest to więc nie chcę zamiany. A jeśli chodzi o dopasowanie to z tego co mówiła krawcowa nie ma z tym problemu więc się nie martwię. A ty zaczęłaś mieć wątpliwości?

Cytat:
a ja mam pytanie w sprawie winietek, dla siebie też pisać? a jeśli tak to napisać "Panna Młoda" "Pan Młody"?
Ja napiszę Pani Młoda (już nie będę panną ) i Pan Młody

Cytat:
dziewczyny, które wspominały o butach la boda, jakie modele macie upatrzone, na które prawdopodobnie będziecie się decydować?

na tą chwilę chyba 3 podobają mi się najbardziej, będę kupowała po nowym roku także jeszcze wszystko się może zmienić
Mi najbardziej podoba się nr 1 i 5

Cytat:
My płacimy 3500 zł za 4-osobowy skład, gdybyśmy chcieli jeszcze saksofonistę to dopłacamy 500 zł. Wiem, że są warci swojej ceny więc mi tak bardzo nie szkoda, zwłaszcza że to jeden z głównych czynników udanego wesela
Stary 2013-11-02, 09:37   #4934
misia880
Zakorzenienie

my za zespol placimy 3500 za 12 h grania, kazda nastepna plus 200 zl. zespol jest 4 osobowy

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 09:37   #4935
mojakaren
Zakorzenienie

Atomoowka bombowe masz to bolerko!!
Chciałabym coś takiego (choć najpierw muszę kupić suknię :P) tylko może z całkiem długim rękawem (w końcu będzie koniec września)

Cytat:
Dziewczyny, zakochałam się

W La Boda można buty farbować, więc zamówiłabym sobie takie w czerwieni Muszę je gdzieś dorwać przymierzyć
Bomba te buty!!! A ta firma to jakaś sprawdzona? i jakie są ceny bo na stronie chyba nie podają...

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Mam dylemat... Liczylam 0,7l na osobę, a moja mama rozmawiała z ciotką (dwa lata temu mój kuzyn brał ślub) i ona twierdzi, że to za dużo, że 0,5l na głowę starczy... Chyba kupimy coś pomiędzy 0,5l a 0,7l czyli na 60 osób jakieś 72 butelki (w kartonie jest 12 butelek czyli 6 kartonów).
My będziemy liczyć na dwudniowe -po 0,5 litra na głowę + dodatkowo jakieś 20 / 30 - czyli na sto osób będziemy mieli około 130 butelek + duuuużo wina

Cytat:
Dziewczyny, a jak planujecie fryzjera i makijażystkę? Umawiacie się w salonie czy bierzecie opcję czesanie i malowanie w domu?.
My chyba też w domu od razu hurtem - ja mama i siostry, ale to się okaże jeszcze w zależności na jaki salon się zdecyduję.

Cytat:
moim zdaniem straszna taniocha

Cytat:
a ja mam pytanie w sprawie winietek, dla siebie też pisać? a jeśli tak to napisać "Panna Młoda" "Pan Młody"?
EE pewnie, że pisać Może coś bardziej żartobliwie, ale fajna pamiątka zostanie

Cytat:
Napisane przez mimi_77 Pokaż wiadomość
Przeraża mnie wizja jednoczesnego ogarniania ślubu i wybierania farb i płytek do naszego gniazdka.... Ale trzeba przeżyć wszystko
A ja Ci zazdroszczę takiej fajnej perspektywy - ślub i wspólny dom - cóż więcej potrzeba na pewno powera do działania Wam nie zabraknie

Cytat:
Hahahaha "suknia twoich marzeń" - chyba koszmarów sennych

My za zespół góralski, 5os. płacimy 4300 za jeden dzień. Dużo, ale mam nadzieję, że warto ;D

Zaraz jadę podpisywać umowę z kamerzystą ;D

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3

Edytowane przez mojakaren
Czas edycji: 2013-11-02 o 09:39
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 09:39   #4936
kasia1201
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
06.09.2014 u nas w dacie nic specjalnego :P no chyba że
HAHAHA JESTEM ZBOCZUCHEM- GENIALNA DATA
Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
moje drogie Panie :P skojarzenia tworzą odbiorcy! :P
j.w. jestem zboczeniec
Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
Tylko, ze ja mam taka sukienke http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...,item,884.html i nie wiem czy bedzie wlasnie pasowalo, bo nie mam golych ramion, a nie wiem jaka pogoda bedzie na poczatku maja wiec wole miec w razie co, cos z rekawem 3/4,
Ładniusia ta Twoja suknia
Cytat:

W La Boda można buty farbować, więc zamówiłabym sobie takie w czerwieni Muszę je gdzieś dorwać przymierzyć
żeczywiście bardzo fajne i na wygodne wyglądają
Cytat:
Dziewczyny, a jak planujecie fryzjera i makijażystkę? Umawiacie się w salonie czy bierzecie opcję czesanie i malowanie w domu?
makijaż w domu do fryzjera idę
Cytat:
Napisane przez asia1206 Pokaż wiadomość
Ostatnio miałam koszmar ślubny, że nasze obrączki były do wyrzucenia po jednym dniu-rozpadły się mój M śmiał się ze mnie i moich snów do dnia dzisiejszego...
też tak miałam że wszystko pół roku załatwiałam prawie sama, aż mojemu TŻ przyśniło się że na nasz ślub przyszedł w jeansach i teraz się angażuje
Cytat:
Napisane przez asia1206 Pokaż wiadomość
[/QUOTE]
Izabela Łęcka????TO ONA ŻYJE??
kasia1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 09:50   #4937
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

Hej Wam,
Nie wyspalam się kompletnie, nawet nie jestem w stanie sobie przypomnieć co mi się śniło. Zapomnialam się pochwalić, że zalatwilam dla nas kwartet na ślub - moja koleżanka z 3 roku jest wiolonczelistka i z koleżankami swoimi gra na slubach

„Leć tam gdzie miłość głaszcze Cię dłonią, nie płacz za tymi, co miłość Twą trwonią”
antonina_bielska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 09:50   #4938
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia1201 Pokaż wiadomość
HAHAHA JESTEM ZBOCZUCHEM- GENIALNA DATA
Najlepsza
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 10:07   #4939
Lg_ago
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
moim zdaniem straszna taniocha
Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Wg mnie niedużo Jak wam się podoba to zaklepujcie
Cytat:
Dla mnie troszkę podejrzanie mało, no ale skoro mówisz że to nie jest jedyna praca faceta, a jedynie dodatkowa, to być może dlatego
Skoro widzieliście jak prowadzi imprezę i wam się podoba to bierzcie
My za naszego płacimy 2.000zł.
Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
dla mnie tez cena podejrzana. ale jesli wam sie podoba to bierzcie. ja place ponad 2tys.

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Mój dj ze stolicy i bierze 1700
Dzięki za wszystkie rady i opinie
Po weekendzie będziemy się z nim kontaktować, by omówić wszystkie szczegóły, a jak się zdecydujemy to podpiszemy umowę.

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Cytat:
Napisane przez kasia1201 Pokaż wiadomość
Izabela Łęcka????TO ONA ŻYJE??
Żyje, by móc pomachać sobie pistoletem
Aż mi się matura przypomniała z polskiego, bo akurat była motyw Izabeli.
Lg_ago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 10:10   #4940
Anesthesia
Wtajemniczenie

Dzięki za odpowiedzi uff, w takim razie nie przepłacam

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
My płacimy 3500 zł za 4-osobowy skład, gdybyśmy chcieli jeszcze saksofonistę to dopłacamy 500 zł. Wiem, że są warci swojej ceny więc mi tak bardzo nie szkoda, zwłaszcza że to jeden z głównych czynników udanego wesela
U nas było tak samo, po pierwsze uważamy, że zespół to chyba najważniejsza rzecz na weselu, a po drugie - słyszeliśmy ich na żywo i mieliśmy podejście "ten albo żaden", więc nawet nie porównywałam ich ofert z innymi... stąd też moje wahanie co do ceny bo porównania żadnego nie miałam, powiedzieli, że mają wolny termin, więc od razu zarezerwowałam i miesiąc później umowa była podpisana
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 10:12   #4941
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez antonina_bielska Pokaż wiadomość
Hej Wam,
Nie wyspalam się kompletnie, nawet nie jestem w stanie sobie przypomnieć co mi się śniło. Zapomnialam się pochwalić, że zalatwilam dla nas kwartet na ślub - moja koleżanka z 3 roku jest wiolonczelistka i z koleżankami swoimi gra na slubach
Och, zapomniałam o oprawie mszy! Muszę się rozejrzeć za skrzypaczką i dziewczyną śpiewająca ave maria
Stary 2013-11-02, 10:42   #4942
cashmere
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi w sprawie tub. Widzę że jednak 6 to przesada Muszę tylko zapytać u nas w kościele czy proboszcz pozwala na takie atrakcje

Cytat:

Faktycznie niezłe są

Cytat:
Mi na chwilę obecną najbardziej podobają się te

http://www.laboda.pl/produkt/pokaz/252/205

ale ja chcę na niewielkim obcasie. Mam nadzieję że u mnie w mieście w którymś salonie będą je mieć.

A jeśli chodzi o DJ za 800zł to cena rewelacja. Jeśli jest sprawdzony nawet bym się nie zastanawiała. My za zespół płacimy 4000zł

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 10:55   #4943
asiulek8
Wtajemniczenie

My za zespół 3.900 zł i to jeszcze podobno "promocja była", zespół na jeden dzień, cztery osoby.

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 10:57   #4944
gornek
Zakorzenienie

W kazdym regionie zespoly sie inaczej cenią, my po znajomosci mamy zespół 3 osobowy za 2 tysiace, graja teoretycznie do 4, bo jak sami mowili bardzo cześto o tej godzinie wesela sie konczą, ale musimy sie zapytac jak to bedzie gdy o tej 4 nadal bedzie sporo osob sie bawilo, czy przedluza za oplata, czy sie zwina o tej 4 i tyle.
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 11:05   #4945
cashmere
Zakorzenienie

Zazwyczaj się dopłaca umówioną kwotę i grają dalej Jak my rozmawialiśmy z naszym zespołem, mówili że często tak robią jeśli wesele już "dogasa" ale jest jeszcze parę osób to żeby Młodzi nie musili dopłacać, puszczają muzykę z płyty a w tym czasie oni się pakują. Chyba że chcemy by grali na żywo to wiadomo trzeba zapłacić, ale wszystko jest do dogadania.

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 11:07   #4946
cikulada
Zadomowienie

Dziewczyny pomocy W przyszłym tygodniu chcę zadzwonić do pewnej wizażystki dowiedzieć się o cenę makijażu ślubnego, czy w jej kalendarzu znalazłoby się jeszcze miejsce dla mnie i jeśli wszystko by mi pasowało to chciałabym się już umówić a w pierwszych dniach stycznia będę umawiać się z fryzjerką ale kompletnie nie wiem jak to wszystko rozplanować czasowo. Fotograf i kamerzysta mają być na przygotowaniach najpierw u TŻa, później mają przyjechać do mnie i chcę żeby byli ze mną od momentu przyjazdu makijażystki. Do fryzjerki pójdę razem z mamą, natomiast na makijaż już wrócę do domu i tu pojawia się problem. Nie mam pojęcia na którą umówić się z fryzjerką, o której wizażystka miałaby przyjechać do mnie i o której zrobić błogosławieństwo. Z domu do kościoła mam 2-3 minuty autem ale TŻ ma do mnie jakieś 60 km czyli godzinę jazdy samochodem. Ślub mamy mieć o 14. Czy taki plan byłby ok czy może coś byście zmieniły a jeśli tak to co?
9.00 lub 9.30 fotograf i kamerzysta zaczynają pracę u TŻa
10.30 wyjeżdżają do mnie i u mnie będą o 11.30
w czasie kiedy foto i kam będą u TŻa ja razem z mamą będę u fryzjerki
11.30 makijaż
12.30 ubieranie mnie
13.00 przyjazd TŻa i rodziców, błogosławieństwo
14.00 ślub

Czy to wszystko nie jest za wcześnie? A może lepiej byłoby przełożyć godzinę ślubu na 15?

cikulada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 11:11   #4947
gornek
Zakorzenienie

Plan niby ok, ale musisz brac pod uwage, ze moga nie dojechac na rowna godzine, bo korki, jakis wypadek po drodze i wszsytko to opoznia, dlatego ja kamerzyste chce dopiero od blogoslawienstwa, jedynie fotograf bedzie ze mna od poacztku. Ja mam troche wiecej czasu niz Ty, bo mam slub na 16 ale wszsytko idzie dograc, moze warto zeby byli po prostu wczesniej u Twojego TZ
Stary 2013-11-02, 11:17   #4948
cikulada
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
Plan niby ok, ale musisz brac pod uwage, ze moga nie dojechac na rowna godzine, bo korki, jakis wypadek po drodze i wszsytko to opoznia, dlatego ja kamerzyste chce dopiero od blogoslawienstwa, jedynie fotograf bedzie ze mna od poacztku. Ja mam troche wiecej czasu niz Ty, bo mam slub na 16 ale wszsytko idzie dograc, moze warto zeby byli po prostu wczesniej u Twojego TZ
Tylko jeśli foto i kam będą mieli być jeszcze wcześniej u TŻa to teściowa i szwagierka chyba mnie uduszą, że będą musiały jeszcze wcześniej zacząć się czesać i malować. Nawet ostatnio była rozmowa czy nie możemy przełożyć ślubu na 15 bo oni się mogą nie wyrobić... A co do opóźnień czasowych na drodze to mam nadzieję, że z tym problemu nie będzie, bo mogą pojechać od TŻa do mnie autostradą i może jak raz za równą godzinę będą u mnie. Kurcze ja to muszę mieć zawsze jakieś problemy

cikulada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 11:21   #4949
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cikulada Pokaż wiadomość
Tylko jeśli foto i kam będą mieli być jeszcze wcześniej u TŻa to teściowa i szwagierka chyba mnie uduszą, że będą musiały jeszcze wcześniej zacząć się czesać i malować. Nawet ostatnio była rozmowa czy nie możemy przełożyć ślubu na 15 bo oni się mogą nie wyrobić... A co do opóźnień czasowych na drodze to mam nadzieję, że z tym problemu nie będzie, bo mogą pojechać od TŻa do mnie autostradą i może jak raz za równą godzinę będą u mnie. Kurcze ja to muszę mieć zawsze jakieś problemy
Ślubujesz w ten sam dzień co ja i też mam same problemy...

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 11:21   #4950
gornek
Zakorzenienie

Kurcze faktycznie wypadlo mi z glowy, ze tesciowa musialaby byc gotowa wczesniej, hmm ciezko tak ocenic jak bedzie ale jak by byli u niego na ta 9 u Ciebie po 10 to wydaje mi sie, ze zdarzycie ze wszsytkim,
Ciezko mi tak ocenic, bo ja nie mam takiego problemu, bo TZ bedzie u moich rodzicow, bo teraz mieszamy 300km od nich razem.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości