|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
| Czas na zupę i banana - tak przynajmniej mówi mama. Mamy VII-VIII 2013 |
|
5 | 7,81% |
| Piąstka w buzi, nawet dwie, daj banana włożę też. Mamy VII-VIII 2013 |
|
6 | 9,38% |
| Marchew, jabłko i ziemniaki - poznajemy nowe smaki. Mamy VII-VIII 2013 |
|
20 | 31,25% |
| Chociaż mleko nadal lubię, to marchewki nie odmówię. Mamy VII-VIII 2013 |
|
7 | 10,94% |
| Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 |
|
19 | 29,69% |
| Dziób rozgadany, bańki ze śliny, czas na ząbkowanie chłopcy i dziewczyny. Mamy VII-VIII 2013 |
|
5 | 7,81% |
| Nasze dzieci to gagatki, są gotowe do odsiadki. Mamy VII-VIII 2013 |
|
1 | 1,56% |
| Pierwszy ząbek, drugi leci, mamy nie śpią dzień juz trzeci. Mamy VII-VIII 2013 |
|
1 | 1,56% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Bry.
Cynamonku, wszystko idzie ku dobremu. Kroczek za kroczkiem i niedługo będziecie w domu. Perse, rośnie Ci mały piosenkarz ![]() Strawberry, a to nie jesteście z tztem razem? Dzielicie się małą? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3662 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Malaczarna-buziaki dla Filipa
|
|
|
|
#3663 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
No więc u nas jest identycznie. Pod każdym względem. Moje smsy do TŻa to od daaaawna jedynie listy zakupów. Jak w środę stwierdziłam, że mi się nie chce sprzątać i nie zrobiłam nic, dosłownie nic, nawet obiadu, to usłyszałam, że skoro cały dzień odpoczywałam (LOL), to wieczorem nie muszę i TŻ mnie nie odciąży przy Małym. Myślałam, że pęknę ze śmiechu. Poważnie! Też się zdziwiłam wczoraj, jak mi to TŻ powiedział. My często mamy kolędę przed świętami (wiem, że w innych regionach Polski - chyba? to jest dziwne), ale w listopadzie jeszcze chyba nie miałam. |
|
|
|
|
#3664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I szczerze mówiąc każda z nas powinna uczyć się od Adasia siły i nadziei do życia... dla Adasia za to, że mimo wszystkiego przez co przechodzi walczy z pozytywnymi skutkami ![]() Adasiu jesteś najdzielniejszym chłopakiem jakiego znam i już zazdroszczę Twojej przyszłej żonie
|
|
#3665 |
|
Wtajemniczenie
|
Kejt najlepszego dla Fi z okazji 3 miesięcy
Lemurki dla Jasia Jakierka przykre to co piszesz o relacjach z Tż ![]() Młody wstał z drzemki więc uciekam |
|
|
|
#3666 |
|
Zadomowienie
|
Kuba już pół godziny leży pod karuzelą i jeszcze się nie znudził
Spokojnie wypiłam kawę, wyciągnęłam naczynia ze zmywarki, mogłabym jeszcze prysznic wziąć skoro on taki zajęty ale dorwałam się do komputera ![]() A i od kilku dni gardzi smoczkiem, wypluwa go i pakuje swoje rączki do buzi. W końcu się skapnął, że ma ręce ![]() cynamonowa, super, że wyszliście z izolatki! Sam, super ubranko piłkarza jakierka u nas od narodzin Kubusia jest to samo...i wiem, że to w dużej większości moja wina, bo 100% uwagi poświęcam dziecku i ignoruję tż. No smutne to. Może z biegiem czasu się pozmienia. Oho, karuzela się znudziła...mamo, wymyśl mi coś innego
|
|
|
|
#3667 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Owszem mam, po prostu brakuje mi kilku godzin oddechu we wlasnym towarzystwie. Jemu niestety to trudno zrozumiec, nawet wykladajac kawe na lawe.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3668 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dzoan jak czekamy na wieści od weta! Cytat:
Cytat:
![]() Zdrówka dla Was i żebyście niedługo mogli zacząć "normalnie" funkcjonować ![]() ---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Ech... Kocham tego mojego synka najbardziej na świecie ![]() Rozmawialiśmy sobie dziś rano bardzo poważnie o życiu... z Peterem oczywiście I prosiłam Go, żebyśmy za 16 lat też umieli rano usiąść koło siebie i pogadać, a nie, żeby było tak że on z jakimś nieznanym obecnie cudem techniki będzie zamknięty w swoim pokoju miał w poważaniu swoją starą, zrzędliwą i upierdliwą matkę nakładającą na niego kolejne szlabany
|
|
#3669 |
|
Rozeznanie
|
Niby jestesmy razem ale traktujemy sie tak jakbysmy nie byli. Razem nie mieszkamy. Ja u siebie on u siebie z rodzicami. Mieszkanie dopiero zaczęliśmy remontowac ale zanim tam zamieszkamy to pewnie minie rok a do tego czasu wiele die moze wydarzyc. Ni z gruchy ni z pietruchy dostalam takiego smsa.
Nie pisalam nigdy za duzo o tzcie bo nie ma sie czym chwalic. Wy wszystkie prawie macie mężów mieszkacie razem a ja co. Nie mamy slubu (i raczej nie bedzie predko, zreszta nie spieszy mi sie) nie mieszkamy razem. Calymi dniami jedtem sama z Antosia a tz przyjezdza tylko od czasu do czasu. Za to ja z malutka mam tam co chwile przyjezdzac. Nikt nie patrzy na to ze za kazdym razen musze pakowac pol pokoju i zastanawiac sie czego tym razem nie wezme. Jego rodzice nie przyjadą do mnie odwiedzic malej. To ja zawsze musze sie poswiecac. Tz niby ma tyyyle obowiazkow w domu a jak tam jestem to nic nie robi. I jego i jego ojca wyrecza we wszystkim mama. Ja Antosia tam zostajr bo ja jadę do szkoły to on sie nia prawie w ogole nie zajmuje tylko jego mama. Denereuje mnie to okropnie. Najchetniej bym sie z nim rozstała. Nie jest mi niezbędny. I tak wsztstkim sama sie zajmuje. Ale najgorsze jest to ze jego ojciec jest szefem prokuratury a tz ma porady prawne wiec moze mi wypakowac takie pismo ze nigdu Antonisi nie zobacze. Dlatego musze sie z nim męczyć bo boje sie ze jak sie naprawde rozstaniemy to on mi ja zabierze a tego nie przeżyje... |
|
|
|
#3670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, że się boisz na zapas, ale to kompletna bzdura. Jego ojciec moglby byc samym prezydentem, na szczesce zyjemy w panstwie prawa i prywata nie wszedzie rzadzi. I w panstwie, w ktorym zyjemy, dziecko w wiekszosci przypadkow zostaje przy matce, nawet, niestety, jesli obiektywnie to jest nie najwlasciwsza decyzja - a co dopiero w sytuacji, gdy mama - jak Ty, kochana - sprawuje się bez zarzutu ![]() A ja sie witam tortem urodzinowym Lali, dzisiaj kinderbal, a wieczorkiem after-party dla doroslych CYNAMONOWA, poryczalam sie z radosci po Twoim poście o tym, jak Adas przekrecil gloweczkę
Iza Diablicja Lilo Kubulek Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2013-11-02 o 10:16 |
|
|
|
|
#3671 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?
|
|
#3672 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty też masz prawo do szczęścia Cytat:
Wycałuj Lalę od ciotki ![]() Dorośleją Dzieciaczki... niedługo nasze Maluchy będą kończyć 6 miesięcy a później do 6 lat zleci jak grom z jasnego nieba ![]() ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- No kojarze i po cichu Adasiowi zazdroszczę żony
|
|
#3673 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jego to chyba naprawde je.blo, ze Cie ciaga z mala ![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43526192]Artek znalazł nowe zastosowanie dla butelki. Otóż jest ona doskonałym... mikrofonem Gada do flachy jak najęty A tam oczywiście 30 ml mleka czeka na dopicie...Po kąpaniu zjadł chyba ze 180 ml :O Potem za to nie chciał, ale w sumie i tak zjadł 100. U mnie znowu gorzej z mlekiem, nie rozumiem tego, jeden dzień mam 400, na drugi nie umiem uzbierać 240 na 2 karmienia.[/QUOTE] moj ostatnio mruczy do cycka ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
LAdny tort ![]() Ej ja spadam spac bez jaj jest po 4 rano. Kreci mi sie wglowie. Milego dzionka ![]() Aha napisalam opis porodu w koncu w K jest
|
|
|
#3674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lala odcałowuje Margo i Piotrusia ![]() Tort ma w środku warstwy sernika na zimno, galaretki truskawkowej, banany i ananasy, a biszkopt jest czekoladowy ![]() Sama zrobilam ofkozzzzzz ![]() Wazy z 5 kilo ![]() Ok, lece dom ogarniac przed imprezką. Lilo pozdrawia wszystkie cioteczki!
|
|
#3675 |
|
Zakorzenienie
|
Oliath- piękny tort.
Wszystkiego najlepszego dla Lali. ![]() Straw- Przykro mi z powodu sytuacji z Tżem. A możesz liczyć na swoich rodziców? Ja bym pewnie do "teściów" nie jeździła w takiej sytuacji. Niech się sami zjawią jak im zależy, ale łatwo się radzi jak się nie jest w takiej sytuacji. Oby wszystko potoczyło się tak byś była szczęśliwa. A mnie wczoraj teściowa wkurzyła. No myślałam, że mnie rozerwie. To ona będzie decydować o tym kiedy co mam robić? Nie zapaliłam zniczy na grobach bliskich i nawet tu nie mogę, bo ona mi każe iść do domu? Poza tym mój synek się nie drze, tylko płacze. Niestety miałam odwagę zwrócić uwagę tylko na to ostatnie. Krzyknęłam do niej, że Michaś się nie drze, tylko płacze, odwróciłam i poszłam zapalić świeczkę przy krzyżu, ale do końca dnia byłam na nią wściekła. ![]() O, wyżaliłam się.
|
|
|
|
#3676 |
|
Konto usunięte
|
Anulka szok
Co za bezczelna baba! Mnie by tak nawet rodzona matka nie powiedziała, a co dopiero teściowa, no chyba bym sama spłonęła jak znicz z wściekłości.
|
|
|
|
#3677 |
|
Zadomowienie
|
Anulka,czytam i nie wierzę...
W głowie się nie mieści,że można się tak zachować. Rozmawiałam w szpitalu z koleżanką,która miała kłopoty z teściową.Trochę się jej pozwierzałam i ponarzekałam na zachowanie mojej,która nie jest złą kobietą-nigdy w życiu tak nie powiem,bo ma złote serce i kocha mojego Szkraba nad życie-ale mam wrażenie,że chce na siłę mi pomagać i wciska się za bardzo.Poradziła mi,żeby wyraźnie dać teściowej do zrozumienia,że ma się nie wtrącać w nieswoje sprawy,i jeżeli będzie trzeba,zrobić to w sposób brutalnie nieelegancki,ale na pewno skuteczny. |
|
|
|
#3678 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie!
Jestem jakas wypluta pomimo ze z przerwa o 6 spalam do 9 ![]() Upieklam wlasnie rogaliki z czekoladą na pocieszenie Cynamonki dla Adasia obyscie szybko wyszli z tego paskudnego szpitala.Anulka ja bym chyba tym zniczem przywalila tesciowej po takim tekscie. Oliath 100 lat dla Lali. Udanej imprezki ![]() Zdjęcia nadrobię jak uda mi sie na kompa usiasc. Mały brzuszek mojego syna zaakceptował dynię. Wczoraj zjadł już 2 łyżeczki i nie było negatywnych reakcji. Dziś dostanie jeszcze więcej. W przyszłym tygodniu dodamy ziemniaka Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3679 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
. za przekręcenie glowki w lewo Teraz juz bedzie tylko lepiej !!! Jak dlugo musi miec antybiotyk na gronkowca? Cytat:
Jesli dobrze pamietam to uzywacie pieluch wielorazowych.. jesli tak to napisz jak sie sprawdzaja, bo ja zakupilam dwie na probe i jakas masakra ma maly z sikaniem chwilka mija i juz wklady sa przemoczone... Cytat:
Nie przejmuj sie, a tym bardziej nie stresuj ze tz ci mala zabierze... No chyba ze masz podstawy zegy tak myslec... Bo to ze nie mieszkacie razem, nie macie slubu i oprocz antosi malo was laczy to jeszcze o nicaym nie przesadza... I przeciez nie trzeba byc razem majac dziecko A z jazdami do tesciow to sprobuj raz czy dwa odmowic przyjazdu bo pogoda bo mala cos kicha albo jest marudna i zapros do siebie... Albo w ogole niech sie nie widza przez jakis czas... Potem rob tak coraz czesciej i zapraszaj do siebie jak chca mala zobaczyc... W koncu stanie sie to norma Sily zycze. Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 Czas edycji: 2013-11-02 o 11:39 |
|||
|
|
|
#3680 |
|
Raczkowanie
|
Cynamonku ogromnie się ucieszyłam czytając Twój post o tym, ze jest już lepiej. Całymi myślami jesteśmy przy Was. Teraz już będzie tylko lepiej. Adaś wydobrzeje na pewno jak wrócicie do domku i będziecie mieli święty spokój od cewników, zastrzyków i szpitalnych procedur. Co do lekarzy to prawda jest taka, że i tutaj w Polsce nie są za grosz lepsi a może nawet i gorsi. Wczoraj byłam z córką na ostrym dyżurze w szpitalu ponieważ strasznie rozbolało ją ucho. Wpierw lekarz opieprzył męża, że dziecko nie dostało leków przeciwbólowych a niekiedy na zejście lekarza czeka się (uwaga na ostrym dyżurze!!!) 5 godzin to zapisał antybiotyk 250 mg co 3 godziny. Dobrze, że się zorientowałam, że na wypisie jest błąd i miało być 3 razy dziennie! Gdybym stosowała się do zaleceń "doktora" to zamiast 3 tabletek dziennie córa dostałaby 8 tabletek dziennie. Co by się wtedy stało?? Zapaść, zatrucie czy dializy?
|
#3681 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dla Lali fajny torcik
Edytowane przez surka Czas edycji: 2013-11-02 o 11:44 |
||||||
|
|
|
#3683 |
|
Zakorzenienie
|
Hej laseczki, ja melduję, że jednak nie pojechalismy na cały weekend, bo chrzesnica ma lekki kaszelek, wiec wole nie szalec
nadrobie was pozniej, bo teraz musze sie szykowac na zakupy i spacer, chociaz pogoda pod psem
|
#3684 |
|
Zadomowienie
|
Dorwałam się do kompa
Oliath piękny tort i przesłodka jak zwykle Lilo Magdalenne- u nas pielęgniarka pyta czy chcemy w rączki czy nóżki. Wybraliśmy rączki bo wg niej mniej boli. Straw- nie daj się niczym zastraszyć przez TŻ. Najważniejsze żebyś Ty i mała były szczęśliwe. Jeśli tata Antosi będzie tylko w tym przeszkadzał to olej gościa. Znam tyle dziewczyn, które ułożyły sobie życie z nowymi facetami, którzy traktują ich dzieci jak swoje. Nic na siłę
|
#3685 |
|
Zakorzenienie
|
Lila leży w bujaczku, smakuje każdego paluszka osobno
|
|
|
|
#3686 |
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43527912]
Jesli dobrze pamietam to uzywacie pieluch wielorazowych.. jesli tak to napisz jak sie sprawdzaja, bo ja zakupilam dwie na probe i jakas masakra ma maly z sikaniem chwilka mija i juz wklady sa przemoczone... [/QUOTE] Na pytanie ile schodzi nie odpowiem bo za chiny tego nie liczę, jak jest potrzeba to zmieniam i już Ale to jest też bardzo różne i zależy od tego jaki mamy plan dnia ![]() Tak żeby mi pielucha trzymała, jak np. wychodzimy na dłuższy spacer to wkładam dwa wkłady jeden z mikrofibry i jeden bambusowy i to moja ulubiona i preferowana przeze mnie kombinacja- wytrzymuje nawet do 3h (szczególnie jeżeli sama kieszonka też jest bambusowa Ja kupowałam swoje pieluchy jak Młodego jeszcze nie było i wzięłam więcej wkładów z mikrofibry a mniej bambusowych, teraz mając doświadczenie zrobiłabym na odwrót Bambusowe są cieńsze ale zdecydowanie bardziej chłonne Ale też dłużej schną, bo mikrofibra bardzo szybciutko ![]() Same kieszonki też mamy z różnych materiałów i od tego też dużo zależy
|
#3687 |
|
Zakorzenienie
|
Tak się przyzwyczaiłam do emot ikonek, że jak wypełniałam dziennik mojego dziecka bardzo mi ich brakowało, zwłaszcza
Edytowane przez surka Czas edycji: 2013-11-02 o 12:32 |
|
|
|
#3688 |
|
Rozeznanie
|
Dziekuje dziewczynki
jesteście niezastapione Ciesze sie ze można sie Wam wyzalic i Wy zawsze potraficie pocieszyc Spróbuję zapraszać tzta rodzicow do mnie chociaz znając zycie i tak nie przyjada bo tata bedzie jak zwykle na polowaniu a mama bedzie miala 150 rzeczy do zrobienia w domu. No ale może jak przez jakiś nie zobacza malej to zatesknia i przyjada. Tym bardziej ze jak jestesmy u tzta to mala nie moze spac. U mnie ma swoje godziny na drzemke i spacerze spi ponad 3 godz a tam prawie w ogole. |
|
|
|
#3689 | |
|
Zadomowienie
|
Helloł
![]() Wczoraj wróciliśmy o 23 do domu,ale było superowo. Gabi grzeczniutka,sporo prezentów dla niej od rodziny dostaliśmy, byliśmy najpierw u mojej cioci i jej rodziny,potem u wujka i jego rodziny. Bardzo miło spędziliśmy czas. Zaraz ponadrabiam co u was ![]() Kto może,proszę o odwiedzenie klubu i odniesienie się do mojej propozycji ![]() Cytat:
Zgadzam się w zupełności,też mam takie podejście,zwierzak jest dla mnie jak rodzina. Jak już się bierze odpowiedzialność za kota,psa czy nawet świnkę morską,to trzeba o nie dbać,chodzić regularnie do weta itd,a nie patrzeć jak choruje,cierpi.Niestety mam wrażenie,że ludzie z podobnym podejściem są zdecydowanie w mniejszości.
|
|
#3690 |
|
Zadomowienie
|
witam się i ja z moją beksa na kolanach
![]() Strawberry
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:41.

Co najgorsze, nie potrafie sie przemoc aby cos zmienic, bo zwyczajnie nie mam na to energii. TZ uwaza, ze zajmowanie sie dzieckiem powinno byc dla mnie przyjemnoscia, ze dostaje za macierzynski pieniadze i nie powinnam narzekac, ze wiekszosc czasu przesiaduje na tylku i przy telefonie, wiec nie mam prawa byc zmeczona. Aha, no i ze skoro mam czas pomalowac paznokcie (zrobilam to raz od porodu i juz ma argument!) to znaczy ze nie powinnam narzekac na to, ze brakuje mi chwil dla siebie. A przeciez o te chwile chodzi mi o to aby gdzies sie wyrwac, polazic w samotnosci, z kims sie spotkac. No ale wez wytlumacz im, mezczyzni przyjmuja wszystko doslownie -zmeczenie = pracowac na kamieniolomach; brak czasu dla siebie = nie masz czasu pierdnac... Nie mam nawet ochoty mu po raz setny tlumaczyc o co mi chodzi. Dobrze, ze chociaz pomaga mi jak go o cos poprosze i wytrzymuje ze mna gdy mam dzien czepiania sie wszystkiego. Kurcze, elaborat napisalam 
Więc lepiej żeby sie trzymał do końca leczenia bo kolejnego raczej nie mają gdzie juz wstawić.

Spokojnie wypiłam kawę, wyciągnęłam naczynia ze zmywarki, mogłabym jeszcze prysznic wziąć skoro on taki zajęty ale dorwałam się do komputera

KCIUKI DLA ADASIA
? 

Nie zapaliłam zniczy na grobach bliskich i nawet tu nie mogę, bo ona mi każe iść do domu? Poza tym mój synek się nie drze, tylko płacze. Niestety miałam odwagę zwrócić uwagę tylko na to ostatnie. Krzyknęłam do niej, że Michaś się nie drze, tylko płacze, odwróciłam i poszłam zapalić świeczkę przy krzyżu, ale do końca dnia byłam na nią wściekła. 
jesli tak to napisz jak sie sprawdzaja, bo ja zakupilam dwie na probe i jakas masakra ma maly z sikaniem chwilka mija i juz wklady sa przemoczone...