|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6
Ja mam dziś jakiś spadek formy
![]() Byliśmy na zakupach i skończyło się tym ze mąż musiał je sam dokończyć a ja poszłam do auta, nie wiem co mi się dziś stało, po prostu totalna niemoc ![]() Albo wczoraj za dużo chodziłam po cmentarzach i za mało leżałam albo się nie wyspałam ![]() Brzuch mnie trochę pobolewa i spojenie znowu czuje.....normalnie jak emerytka ![]() Teraz mam misję muszę wybrać odcień podłogi, w jakim kolorze mam kupić panele? Mam ciemne wenge belki na poddaszu i listwy przypodłogowe też będą z drewna w kolorze belek ściany waniliowe, sama już nie wiem, pogubiłam się w tym, może coś w szarościach? ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Cytat:
|
|
#2132 |
|
Zakorzenienie
|
Samplery pachną słabiej niż woski. Można je jednak użyć jak wosk (wystarczy od spodu usunąć metalowe kółeczko od knota, usunąć knot i rozdzielić na mniejsze kawałki), w kominku i wtedy są mocniejsze.
|
#2133 |
|
Rozeznanie
|
Roane też będę mieć Mikołaja, no chyba, że okaże się jakaś mega niespodzianka i wyskoczy Pani Mikołajowa
Tak samo nie planowałam tego imienia, jakoś mi się zdrobniło i tak go nazwałam. Nikt decyzji nie podważył ani nie skomentował negatywnie - imię zostało. Klara bardzo ładne imię dla dziewczynki Sterylizator dla mnie jest przesadą i z pewnością nie będę używać. Przeglądałam karuzelki. Czytałam też ten post, że dzidziuś nie powinien mieć nad głową czegoś kręcącego się (słowa położnej). Jakie Wy macie zdanie? W sumie zaczęłam szukać jakiejś nieruchomej ale z melodyjką. Są też projektory z melodyjkami...
|
#2134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja kocham ciemne podłogi, takie wiśniowe niestety przy kocim żwirku i wszechobecnym kurzu u mnie odpada.Mieliśmy wiśniowe panele w przedpokoju i zmieniliśmy je jakiś czas temu przy remoncie po się połamały przy wybijaniu futryn. Były super ale zaraz po sprzątnięciu i zmyciu było widać wszystko... teraz mamy jasne podłogi w pokojach a w przedpokoju terakotę co wygląda jak drewno ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- a w ogóle to nie jakiś roztrój dopadł- już 3 raz dziś posiedzenie mam nie wiem czy coś mi się poprzestawiało czy coś zjadłam ale mało fajnie. Nic mi przy tym nie jest więc chyba to tylko taki dzień ale mało komfortowo
|
|
|
#2135 |
|
Zadomowienie
|
Ja odradzam ciemne podłogi.
Fakt, wyglądają super ale utrzymanie w czystości to masakra. Każde mycie, nie ważne czym pozostawia smugi i widać jak prowadziłam mopa. Mam specjalnego do podłóg, próbowałam różnych środków i niestety albo od razu wycierasz do sucha albo po wyschnięciu trzeba "polakierowac" odpowiednim środkiem do nablyszczania. A podłogi nie mam bardzo ciemnej. Kolor jatoba (można wygooglowac). Bardzo ładny i super wygląda ale doprowadza mnie do szału ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2136 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, które na początku ciąży miały problemy z cerą, jak u Was teraz w tej kwestii?
Bo u mnie nadal nieładnie... na buzi nie mam już takich wysypów, teraz max 1/2 gargamele ciągle mi towarzyszą, ale ramiona i dekolt... porażka
|
|
|
|
#2137 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wszystko jest tanie, wiec mozna probowac. No i 12 ide do derma. Ciekawe co tam mi powie i zaleci
|
|
#2138 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2139 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Ja nie psycholog,ale znam trochę osób z oryginalnymi imionami i nie widzę takiej zależności. I mam tu na myśli dzieci oraz moje i znajomych czasy szkolne. Były dzieciaki mniej akceptowane/wyśmiewane z niecodziennymi imionami,a także dzieciaki które brylowały w towarzystwie,z którymi każdy chciał się bawić,a miały również imiona niespotykane. Moim zdaniem chyba jednak decydującą rolę odgrywa charakter,osobowość...
|
|
#2140 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Najgorzej będzie na porodówce, bo nie wolno makijażu - a ja po prostu bardzo się wstydzę swojej cery i będzie to dla mnie naprawdę ciężkie ![]() I też dekolt i plecy - tu mam taką "małą wysypkę" - strasznie mnie to denerwuje ale na szczęście nie mamy lata. Cytat:
Edytowane przez 830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22 Czas edycji: 2013-11-02 o 12:51 |
||
|
|
|
#2141 |
|
Zakorzenienie
|
ja co prawda nie mam większego problemu z wypryskami na twarzy (nie jest ich więcej niż zazwyczaj) ale za to strasznie mi popękały naczynka na policzkach i szczęce.... koszmar- takie malutkie czerwone i fioletowe niteczki
bez podkładu nie wychodzę bo mam wrażenie jakbym miała fioletową twarz ![]() muszę przyznać że jeśli chodzi o resztę cielska tonawet jest lepiej niż było- zawsze walczyłam z potówkami na dekoldzie a teraz tfu,tfu nie ma- oby tak zostało
|
|
#2142 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trochę pomaga maseczka z drożdży oraz z sody, cytryny i olejku z drzewa herbacianego. Minus jest taki, ze zawsze coś po maseczce wyskoczy. Wrr Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2143 |
|
Zakorzenienie
|
mam pytanko o te podkłady na łózko pod prześcieradło- Jaki rozmiar najlepszy? czy wystarcza tego typu: http://allegro.pl/listing/listing.ph...%C3%B3%C5%BCko
nie chciałabym aby złapało mnie w wyrku i popłynęło w materac ![]() od kiedy je podkładac- miesiąc przed?
|
|
#2144 |
|
Rozeznanie
|
Ja miałam gorsza noc dziś. Miałam kaszel, przy którym bolał mnie brzuch
teraz odpoczywam, ale na dziś mamy z mężem zadanie - ogarnięcie pokoju Igora i bardzo chciałabym mu aktywnie przy tym pomoc. Pisalyscie o wkladkach laktacyjnych. Ja mam na razie dwa opakowania kupione przez męża w hurtowni Johnsona, jedno właśnie Johnson, a drugie Panaten. Sprawdzę sobie w praktyce, które bedą mi pasowały. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2145 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
. U mnie sytuacja opanowana. Krwawienie ustało, leżę sobie grzecznie już drugi dzień i nie jest źle, bo mąż ma wolne, więc dotrzymuje mi towarzystwa i opiekuje się mną. katharsist, przyjmij proszę moje wyrazy współczucia; pozwól sobie na żałobę i nie myśl o tym jak żyć, bo życie samo potoczy się dalej. Pewnie ciężko Ci teraz w to uwierzyć, ale wszystko się ułoży sadlaczyca, trzymaj się dzielnie i dla siebie i dla małego; wierzę, że jeszcze posiedzi pod Twoim serduszkiem i przyjdzie na świat w terminie Akkma, dziewczyny napisały już chyba wszystko, co można było w kwestii imienia i cieszę się, że zostajesz przy Blance. To bardzo ładne i eleganckie imię .Soleil_Rouge, mi najbardziej podoba się Karolina. Jak jeszcze nie wiedziałam, że będę mieć chłopca, podawałam to imię jako mój typ dla córki. Karolina ma bardzo dużo wariantów Karo, Karola, Karolinka, Karolcia, Inka, Karolka... Wszystkie Karoliny jakie znam to nie tyle miłe, co bardzo inteligentne dziewczyny/ kobiety. No i podobnie jak magnusia, uwielbiałam opowieść o Karolci i jej magicznym koraliku, Marii Kruger . pilotka, fajna lista - dzięki perfuzja, jakoś już przywykłam do Joachima i kojarzę go z tym, że Twój mąż śpiewał o płodzie Joachimie ; jeśli jednak nie macie przekonania to faktycznie warto rozważyć jeszcze inne imiona. Z tych co podałaś mi najbardziej podoba się Kornel. Super jest to imię!malaMigotkAaa, też czuję się jakoś słabiej; wczoraj zdarzyło mi się nawet spać w dzień, czego naprawdę nigdy (poza okresami choroby) nie robię. Mam też jakoś mniej siły w rękach - np. nie mogę odkręcić słoika, trzymać długo grubszej książki ("W oczekiwaniu na dziecko"). Potrafię zmęczyć się mówieniem . A w tym tygodniu zaczęłam 7 miesiąc. Co do linii na brzuchu, to mam już od dawna, raczej też cienką i zygzakowatą - od mojej niewymownej do pępka biegnie innym szlakiem, niż od pępka w górę. Nad pępkiem nagle się gdzieś urywa. Forester, też zastanawiam się, co u Mezagi? No i Em my i Dorotki... Roane, z Alanem (nie urażając nikogo) mam takie samo niewybredne skojarzenie jak Ty ![]() magnusia, współczuję rewolucji żołądkowej, mam nadzieję, że już minęła Negrid, mi cera gdzieś od 3 m-ca bardzo się poprawiła i obecnie jest lepsza niż przed ciążą. Obawiam się tego, co będzie po porodzie ![]() Ale się naprodukowałam . TŻ na razie gra w Diablo, więc mam czas na wizaż. Jak skończy będziemy pewnie coś wspólnie oglądać. Jesteśmy serialowymi maniakami, więc mogę kilka produkcji polecić, które nam się podobały. Nie są typowo kobiece, ale fajne . Niektóre kryminalne, niektóre kostiumowe. Wykrzykniki daję przy moich ulubionych.Nip Tuck (Bez skazy) !!! Breaking bad !!! Dexter !!! Zakazane Imperium Dochodzenie !!! Rodzina Borgiów Filary Ziemi (na podstawie powieści Kena Folletta) Gra o tron (na podstawie sagi G.R.R. Martina) !!! Chicago code Jerycho Kości Obecnie oglądamy Czystą krew. Taka troszkę bajka, ale sympatycznie się zapowiada. Tak długo pisałam posta, że pewnie jestem 2 strony do tyłu. Pędzę nadrabiać! |
|
|
|
#2146 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Ja będę mieć ceratę,tak z miesiąc wcześniej podłożę,np coś takiego: http://allegro.pl/ceratka-podklad-hi...604486077.html
|
|
#2147 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U mnie tylko w I trymestrze było źle z cerą, dekoltem, plecami. Teraz w ogóle nie mam wyprysków. Buzia zrobiła się bardzo ładna. Ale pewnie po ciąży znowu mnie wysypie, bo ja zawsze miałam cerę trądzikową :/ Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2013-11-02 o 13:19 |
|
|
|
|
#2148 |
|
Zakorzenienie
|
DEXTER!!!! kocham ten serial, jest genialny i strasznie żałuję że uż się skończył
super dobrany aktor do głównej roli- uwielbiam jego skrzywioną moralność i zwichrowaną psychikę ![]() Rodzina Borgiów też bardzo fajny serial mogę jeszcze polecić: House of Cards, Bates Motel, Homeland (teraz trwa 3 sezon) Viking (na razie jeden sezon). Całkiem niezły jest Under the dome, Białe kołnierzyki i nieśmiertelny Castle ![]() Wszystko zależy co kto lubi - my z mężem uwielbiamy seriale i potrafimy przysiąść się i obejrzeć na raz cały sezon
|
|
#2149 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przeliczalam i na allegro się nie opłaca więc jeśli masz możliwość zamówienia i odebrania z dozu to wychodzi taniej (1,43 za sztuke 60x90, ja patrzyłam na seni) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o faktycznie większe a czy to jest sama ceratka czy takie miękkie coś i ceratka pod spodem?
|
|
|
#2151 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, ale mam nadzieję, że nie będzie tak źle i zdołam wykorzystać opakowanie, które kupiłam. Cytat:
. Po TrueBlood szykujemy się do obejrzenia House of Cards. Już jakiś czas za mną chodzi.
|
||
|
|
|
#2152 |
|
Zadomowienie
|
A jeszcze co do imion, bo tak sie zaczelam zastanawiac nad tym ile problemow. To jest chyba tak, ze wszystkim nie dogodzi, ale z czasem kazdy sie przyzwyczai. I tak sama mialam kiedys problem z imionami kuzynostwa meza - Salomea, Joachim, Estera, Beniamin czy Rafael. A to tylko czesc z jednej rodziny. Kiedy slyszalam na sucho, to dziwnie - bo gdzie corke salmonella nazwac, a synka jak slon benjamin
wiem, nie ladnie, ale nawet maz mial takie skojarzenia. A jak poznalam ich to od razu zmienilam zdanie - Mela to zywe srebro, a Benek jest moim ulubiencem ![]() Wiec dzieci nazywamy tak jak czujemy, ze bedzie dobrze. A otoczenie sie dostosuje
|
#2153 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja w ogole nie mam zadnej linii na brzuchu, nawet najcienszej, co to znaczy ![]() Dzisiaj mialam ciezka noc, malutka tak mnie obkopala wieczorem ze szybko ucieklam do lozka spac bo balam sie ze bede wymiotowac, nawet w kibelku wyladowalam bo tak mnie brzuch bolal, wstalam o 5 i zrobilam sobie omlet nie moglam spac wiec przelezalam do 7 i zrobilam kanapki, ok 8.30 udalo mi sie zasnac ale o 11 obieralam juz ziemniaki na frytki no tragedia.. Co do imienia to u nas jest Zosia, tz tez tak mowi ale mi sie wydaje ze jakis niepewny jest..
|
|
|
#2154 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
Od kiedy wypróbowałam TT wkładki to już wiem,że żadnych innych nie chcę,bo są mega chłonne,duże ale jednocześnie nie grube,tak że dość dyskretne. No według mnie same plusy mają.
|
|
#2155 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
pilotka86 - dzięki za udostępnienie list Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kupię dwie butelki 120 ml - szklaną i plastikową i to mi w zupełności wystarczy. Sterylizator odpada Jeśli uda mi się karmić piersią to myślę, że na początku podgrzewacz do butelek nie będzie mi potrzebny. Potem zobaczę, czas sam pokaże ![]() Najwyżej TZ raz na jakiś czas poradzi sobie z podgrzaniem pokarmu w butelce w kąpieli wodnej. Co do imion - wypowiem się, ponieważ ja mam bardzo nietypowe imię. Zdrobnieniem od niego jest m.in. Miłka, ale może być jeszcze inne. Moje imię jest starosłowiańskie, długie, mocno brzmiące (to połączenie dwóch przymiotników) i o pozytywnym przekazie. Moja mama zawsze interesowała się historią, a w szczególności historią starych Słowian i stąd to imię. Nigdy nie czułam się szykanowana przez swoje imię. Nigdy nie odczułam, ze coś jest ze mną nie tak Raczej czułam się wyjątkowa. Nie było powodu, by wymyślać mi przezwisko, bo byłam jedyna w swoim rodzaju Ja się czułam (i czuję nadal) bardzo dobrze ze swoim imieniem i nigdy mi nie przeszkadzało, że jest ono takie nietypowe. W dodatku bardzo mocne, a ja zawsze byłam delikatną, wątłą dziewczynką Myślę, że może nawet to mocno brzmiące imię dodawało mi siły Gdy byłam mała wszyscy zwracali się do mnie - Miłka (zdrobnieniem), w życiu dorosłym, gdy potrzebowałam dodać sobie "powagi" zawsze używałam oficjalnego imienia (łatwiej mi było wtedy negocjować np. różne sprawy zawodowe).Myślę, że tak jak ze wszystkim, wiele zależy od rodziców, wychowania i samoakceptacji, od osobowości. A nie od podwórka, klasy i grupy rówieśniczej - bo jeśli dziecko ma problemy z zaakceptowaniem siebie lub swojego życia, życia rodziców to żadne imię nie pomoże mu zabłysnąć w grupie rówieśniczej albo stać się gwiazdą socjometryczną ![]() Faktycznie, dobrze jest uwzględnić to jak imię komponuje się z nazwiskiem, jak to brzmi, jak to będzie się pisać (ja osobiście lubię kaligrafię i zawsze patrzę jak litery z imienia i nazwiska będą się ze sobą komponowały graficznie). Soleil_Rouge - dla mnie z tych trzech najładniejsze jest imię Klara Cytat:
![]() Znam jednego Joachima (teraz ma 18 lat) i nie miał problemów w szkole. Zresztą to chyba jest już jakiś mit... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale fajnie, że udało Ci się wychować Wiki bez smoczka
|
|||||||||
|
|
|
#2156 |
|
Wtajemniczenie
|
gosia: co do kremów na sutki, które wymieniłaś. Trzeba je zmywać przed karmieniem? Bo zależy mi na takim, który nie musi być zmywany.
|
|
|
|
#2157 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, która pisała, ze zastanawia się nad wózkiem z firmy Lux4kids (maz pracujący w de na Ebay znalazł)? Czytalam właśnie opinie lasek z Niemiec, ktore kupiły i wszystkie piszą, ze to szrot!
I jeszcze pytanie: zna któraś wózki ranger s? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2158 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Oprócz kremów dobrze też działa pokarm: rozsmarować na brodawce trochę pokarmu i poczekać aż wyschnie.
|
|
#2159 |
|
Zakorzenienie
|
Mój mąż buduje "łóżeczko" dla Małego
Taka dostawke do naszego łóżka (jak wpiszecie sobie baby bay w Googla to Wam wyskoczy). Cały dumny z siebie, do tego koszt całego przedsięwzięcia to 200 zł
|
#2160 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie też rozważamy jakąś jasną podłogę, tylko nie wiem w jakim odcieniu do belek wenge będzie pasować, siedzę teraz i oglądam, muszę coś wybrać bo za tydz wypada długi weekend i mąż z asystą się umówili ze właśnie w tym czasie położą a potrzebujemy 83 m2 więc nie w każdym markecie mają taką ilość
![]() Ja nie mam problemu z cerą w ciąży a wręcz mi się poprawiła, tylko ostatnio zauważyłam ze popołudniami wychodzą mi rumieńce na policzkach ![]() Czy wy też tak dużo pijecie? Ja nie mogę ugasić pragnienia, wczoraj nawet na cmentarzu miałam wodę przy sobie, wypijam bardzo duże ilości
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:49.

Tak samo nie planowałam tego imienia, jakoś mi się zdrobniło i tak go nazwałam. Nikt decyzji nie podważył ani nie skomentował negatywnie - imię zostało.
nie wiem czy coś mi się poprzestawiało czy coś zjadłam ale mało fajnie. Nic mi przy tym nie jest więc chyba to tylko taki dzień ale mało komfortowo
16.06.2012