Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. I - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Druga część wątku na odchowalni będzie nosić tytuł:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 1 2,56%
Zmieniamy pieluchy, karmimy co chwilę, lecz na wizażu przyjemne są chwile 6 15,38%
Za mało pokarmu, znów skok rozwojowy, a ja już nie mam do tego głowy 3 7,69%
Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy 19 48,72%
Naturalnie czy przez cięcie, każda mama ma już wzięcie 5 12,82%
Głośno wrzeszczy mały ludzik, tak że i sąsiadów budzi 1 2,56%
Piję mleczko, robię kupkę, już niedługo czas na zupkę 4 10,26%
Głosujący: 39. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-02, 01:13   #1711
nena_milka
Wtajemniczenie

Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. I

PAPUGA przykro mi. .. Antek pocieszy

Chyba nieśmiało witam się w skoku... co prawda zaczęliśmy 4 tydzień ale jak wziąć pod uwagę tydzień przenoszenia to... ta daam a bynajmniej mam nadzieję że to ten skok bo jeśli za tydzień miałoby być jeszcze gorzej to nie wiem. .. lecę do Meksyku

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 02:13 ---------- Poprzedni post napisano o 02:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Papuga - bardzo mi przykro
Moze jeszcze gosciu zmadrzeje...a Ty jestes naprawde dzielna. Ja, mimo ze sporo starsza od Ciebie, nie wiem, czy bym potrafila dac sobie rade w Twojej sytuacji.

Tak to racja Też jestem pełna podziwu jaka ta Papużka silna

09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 03:37   #1712
ladanseuse14
Zakorzenienie

papuga duzo sily Ci zycze! uwolnij sie z toksycznego zwiazku!

ja nie dosc, ze angina to zakatarzona na maxa - oby nie przeszlo na Julie
a i w niedziele pon mam studia w Wawie, ja sie zaplacze za nia

cos jeszcze mialam pisac no i zapomnialam

---------- Dopisano o 04:37 ---------- Poprzedni post napisano o 04:30 ----------

wiem! moje dziecko w przeciagu kilku dni strasznie uroslo, bo jak pisalam, ze odstawiamy 50 tak teraz wiele 56 odstawiamy (zalezy od sklepu i rozmiarowki)... moje dziecko tak nagle skoczylo, wzruszylam sie

Edytowane przez ladanseuse14
Czas edycji: 2013-11-02 o 03:39
ladanseuse14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 04:01   #1713
kaska87
Zakorzenienie

hej
my po drugim karmieniu Miki "zarządał" włączenia karuzelki bo położyłam go do łózeczka a on się burzy myślę WTF?! podchodzę a on patrzy na nią-nie kręci się, to mu odpaliłam i zasnął
Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Mój mi nigdy nie pomagał przy Kamilu, teraz czasami się zajmie, ale nie w nocy i tylko na chwilę. Czekam, aż mi powie chciałaś dziecko to się nim zajmij

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
passion tak ale walcze z angina... jak nie urok to...
o kurcze zdrówka
Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Moja T jest zaj***bista. Zadzwonił TŻ i pokazuje małego, a ona "no niestety do Twojej żony podobny", TŻ "dlaczego niestety ??", a ona " no bo nie można stwierdzić czy Twoje "

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
natomiast tż....... obudził się w nocy 1 raz od pewnie początku września, bo Ola jakoś te noce odpuszczała w marudzeniu, ale wiadome że czasem się taka jak dziś zdarzy i te jego cenne rady "może jej gorąco, okno otworzę" "no o co jej chodzi?!" "no nic tylko ona jest nauczona na rękach" (z wyrzutem) aha a wcześniej jak się budził to "a niech to chu*" i inne takie. a Pod koniec "z dziećmi kur**" także....
nie wierzę co za łoś

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
To niezle zakupy. Ze mnie sie ostatnio zydek zrobil i tylko na promocje poluje..
ja czekam na kupony rabatowe avanti bo zawsze w grudniu są jakoś na razie kupiłam 2 sweterki
Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
ile wody pijecie dziennie mamy kp?
jurde ja pije razen z herb z inka i bawarka jakies 3litry i dalej nie mam tyle mleka ile potrzeb Alkowi w dzien
bo w nocy jest ok i nawet do konca nie wydoi...
ja chyba trochę mało bo ok 2-2,5l
Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Eda dziś podszedł do Elenki, pogłaskał, przytulił, dał buziaka i mówi: "Elenko, jesteś taka śliczna"

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
Witam się nocną porą..
tż prostak nie wrócił na noc do domu a telefonu nie odbiera, jestem tak wściekła i zrezygnowana że nie mogę zasnąć. Niech się wal i , dom zamknęłam na dodatkowy zamek więc jutro nie wejdzie. Jestem na 95% pewna że znalazł sobie jakąś panienke, rzygać się chce.

a żeby było mało to dwie godziny temu puściłam pranie z ubraniami Antka i pralka nawaliła zalała się cała łazienka i przedpokój , mam nadzieje ze nie wybije paneli wszystkie ubranka musiałam wykręcać ręcznie bo pralka nie zdążyła odwirować.. całe dłonie mam zdarte ''

Idę się przytulić do Synka.. dziś wyjątkowo śpi ze mną bo mi smutno..
przykro mi kochana, życzę Ci dużo wytrwałości

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 04:51   #1714
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:

---------- Dopisano o 04:37 ---------- Poprzedni post napisano o 04:30 ----------

wiem! moje dziecko w przeciagu kilku dni strasznie uroslo, bo jak pisalam, ze odstawiamy 50 tak teraz wiele 56 odstawiamy (zalezy od sklepu i rozmiarowki)... moje dziecko tak nagle skoczylo, wzruszylam sie
Klaski dla Jukci.
My jakis czas temu tez pozegnalismy 56. Czesc bodziakow wykorzystujemy jeszcze jako bluzeczki, bo rekaw ok.

Moja infekcja na szczescie po 2 dniach przeszla. Chodzilam profilajtycznie w maseczce.

Stary 2013-11-02, 06:06   #1715
misia332
Zakorzenienie

agravko tak koszulki są na dziale dla cięzarówek w dwupakach. Nie wiem ile kosztują w PL. U mnie 20 euro.

rusałko mój się poddał o 21, spał ładnie, ale potem o 1 po jedzeniu zrobil sobie godzinną przerwę. teraz leży w leżaczku i ma zaciesz.

papużka co za kretyn.... Dzielna dziewczyna z Ciebie.

Dziewczyny jak mam rozkręcić laktacje medelą ??? Bo w jednym cycku mam o wiele mniej niż w drugim ?? Jakieś rady ??

A TŻ mnie wczoraj wkurzył, bo przebiera młodego, ten się drze jakby go szatan opętał bo głodny, a ten sie guzdrze i boi sie mu nogi chwycić bo wierzgał. Potem młody stęknął w łóżeczku, a ten zaraz na ręce i gada. Ja go połozyłam, dałam smoczka i jakoś zasnął.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 06:37   #1716
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
u mnie poty skonczyly sie po 5tyg i 3 dniach czyli tak samo jak krwawienie

Czyli jeszcze 2 tygodnia,oby

Cytat:
_________________________ _________________________ _
Witam się nocną porą..
tż prostak nie wrócił na noc do domu a telefonu nie odbiera, jestem tak wściekła i zrezygnowana że nie mogę zasnąć. Niech się wal i , dom zamknęłam na dodatkowy zamek więc jutro nie wejdzie. Jestem na 95% pewna że znalazł sobie jakąś panienke, rzygać się chce.

a żeby było mało to dwie godziny temu puściłam pranie z ubraniami Antka i pralka nawaliła zalała się cała łazienka i przedpokój , mam nadzieje ze nie wybije paneli wszystkie ubranka musiałam wykręcać ręcznie bo pralka nie zdążyła odwirować.. całe dłonie mam zdarte ''

jejciu,strasznie mi przykro, nie jestem z Wami od początku i nie wiem jak było i.jak to się wszystko zaczęło, ale wiem, że albo powinnaś z nim pogadać(co chyba nie przynosi zbytnich rezultatów)albo go kopnąć w tyłek(wiem, że łatwo mi mówić)

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
hej
my po drugim karmieniu Miki "zarządał" włączenia karuzelki bo położyłam go do łózeczka a on się burzy myślę WTF?! podchodzę a on patrzy na nią-nie kręci się, to mu odpaliłam i zasnął

Niezły kombinator

agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 06:59   #1717
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Witam się nocną porą..

Żartujesz? Masakra!!!
Może być aż taką świnią? Bo ok rozumiem, że strasznie dużo facetów zawodzi na linii wczesnego ojcostwa-bo w wielu musi to dojrzeć, ale serio byłby aż takim burakiem, żeby zostawić swoją kobietę w połogu, zmęczoną i polazł na panienki? chyba nigdy nie ogarnę...

I jeszcze pralka do kompletu Współczuję Ci, że tak się to wszystko kumuluje..

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-02, 08:22   #1718
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:

wracaj do zdrowia.
na jeden dzien do tej wawy?

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Żartujesz? Masakra!!!
Może być aż taką świnią? Bo ok rozumiem, że strasznie dużo facetów zawodzi na linii wczesnego ojcostwa-bo w wielu musi to dojrzeć, ale serio byłby aż takim burakiem, żeby zostawić swoją kobietę w połogu, zmęczoną i polazł na panienki? chyba nigdy nie ogarnę...

I jeszcze pralka do kompletu Współczuję Ci, że tak się to wszystko kumuluje..
Nie żartuje, nie wrócił na noc.
Już nawet głośno nie powiem że go kocham..

Brak mi słów na tego drania.

Dziękuję dziewczyny za słowa otuchy

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 08:39   #1719
tassia
Zakorzenienie

papuga no nic tylko ubic
brak mi slow totalnie:/
zachowuje sie gorzej niz obca osoba wkrecona w to ze jest ojcem
burak

moj tz bardzo chce sie przytulac
a ja bie mam za grosz ochoty ani sily
czy kiedys to minie?

Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

motyl i kropla i ktos jeszcze pisal o baczkach i swicie
Maciej ma to samo i mam teorie ze to efekt tego ze go w nocy nie odbijam
bo on w minute usypia po jedzebiu wiec odjladam go do kolyski
wy odbijacue maluchy?
ja juz trzecia noc probuje go odbijac ale mi nie wychodzi

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 08:55   #1720
LaLoca
Zakorzenienie

Cytat:
papuga no nic tylko ubic
zachowuje sie gorzej niz obca osoba wkrju ona w to ze jest ojcem
burak

czy kiedys to minie?

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

wy odbijacue maluchy?

Papuga strasznie mi Cie szkoda. Taka fajna i mądra dziewczyna i trafił Ci się taki burak eh chroń swoje dziecko przed takim tatuśkiem.

Tassia mam podobnie. Z tym że jeszcze jestem w połogu. Tż ciągle mnie zaczepia i odlicza dni do końca połogu a u mnie chęci i sił brak :/

Moja też tak bączkuje i stęka z rana. Przeważnie kończy się to kupką. Ja rzadko ją odbijam więc wydaje mi się że to nie to.

Edytowane przez LaLoca
Czas edycji: 2013-11-02 o 08:58
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 09:06   #1721
cotynato
Zakorzenienie

Kurcze , ale się zmartwiłam. Jak mi zakładali szwy to lekarka zapewniała, że są nierozpuszczalne. Na wypisie miałam w zaleceniach iść na ściągnięcie. Na miejscu babka powiedziała, że to rozpuszczalne i mi nie ściągnie. Dziś już ponad 2 tygodnie a ja mam takie jakby części tych szwów i supełek - zaczynam się martwić czy one na pewno rozpuszczalne były i co jak nie.. Ile one mogą się rozpuszczać?

Wymianka.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-02, 09:10   #1722
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze , ale się zmartwiłam. Jak mi zakładali szwy to lekarka zapewniała, że są nierozpuszczalne. Na wypisie miałam w zaleceniach iść na ściągnięcie. Na miejscu babka powiedziała, że to rozpuszczalne i mi nie ściągnie. Dziś już ponad 2 tygodnie a ja mam takie jakby części tych szwów i supełek - zaczynam się martwić czy one na pewno rozpuszczalne były i co jak nie.. Ile one mogą się rozpuszczać?
a rana Ci się już zagoiła ?? Bo takie szwy to mogą wypadać nawet do miesiąca.
Ja też mam dalej szwy.

Myślicie, że będę mogła zjeść sernik na zimno ?? galarteka, biszkopt, i serek homo naturalny ??

Stary 2013-11-02, 09:10   #1723
jo_asiek
Zadomowienie

Papuga - bardzo mi przykro, że tak Ci się uklada. Dużo sił Ci życzę

Czaszka, Ty się martwisz, czy przypadkiem Twoje dziecko się nie przejada, a ja z kolei mam wrażenie, że głodzę moje dziecko

Dziś w nocy dopadł mnie kryzys i ryczałam Chodzi o to, że Szymek zbyt mało przybiera na wadze. W poniedziałek przy wypisie było 3900, a wczoraj wieczorem tylko 3950. To chyba zdecydowanie za mało, co??? Karmimy się najczęściej jakieś 11-12 razy na dobę, mały ssie intensywnie 10minut, po czym zasypia, żadne smyranie nie pomaga, a jak go odstawiam to jest płacz i znów od początku do piersi. Co karmienie jest kupa, a do tego coś mocno ulewa mimo odbijania. Ulewanie zdarza mu się nawet 40 minut po jedzeniu, a czasami w trakcie jedzenia. Nie wiem, czy on ulewa bo jest przejedzony, czy co? nie ogarniam tego mojego dziecka

Dziewczyny, jakich butelek i z jakimi smoczkami używacie? Dziś odciągnęłam trochę mleka i chciałam mu podać z butli (mam avent natural) i za szybko leci z tego smoka, że zalewa małego mlekiem i nie nadąża z łykaniem, no i jest ryk i płacz
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 09:15   #1724
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też mam dalej szwy.

Myślicie, że będę mogła zjeść sernik na zimno ?? galarteka, biszkopt, i serek homo naturalny ??
Właśnie się ładnie zagoiło - bo nie wytrzymałam i zerknęłam. Serio ok towygląda, ale ze środka wisi mi supełek i trochę mnie zaczął irytować. Bo jakby kłuje? I mam wrażenie że w tej rano bliźnie coś jeszcze jest- myślisz że to serio wypadnie? Bo zaczęłam schizować że mi to ze szwami zarośnie i jeszcze ktoś będzie chciał w tym dłubać

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
Papuga - bardzo mi przykro, że tak Ci się uklada. Dużo sił Ci życzę

Czaszka, Ty się martwisz, czy przypadkiem Twoje dziecko się nie przejada, a ja z kolei mam wrażenie, że głodzę moje dziecko

Dziś w nocy dopadł mnie kryzys i ryczałam Chodzi o to, że Szymek zbyt mało przybiera na wadze. W poniedziałek przy wypisie było 3900, a wczoraj wieczorem tylko 3950. To chyba zdecydowanie za mało, co??? Karmimy się najczęściej jakieś 11-12 razy na dobę, mały ssie intensywnie 10minut, po czym zasypia, żadne smyranie nie pomaga, a jak go odstawiam to jest płacz i znów od początku do piersi. Co karmienie jest kupa, a do tego coś mocno ulewa mimo odbijania. Ulewanie zdarza mu się nawet 40 minut po jedzeniu, a czasami w trakcie jedzenia. Nie wiem, czy on ulewa bo jest przejedzony, czy co? nie ogarniam tego mojego dziecka

Dziewczyny, jakich butelek i z jakimi smoczkami używacie? Dziś odciągnęłam trochę mleka i chciałam mu podać z butli (mam avent natural) i za szybko leci z tego smoka, że zalewa małego mlekiem i nie nadąża z łykaniem, no i jest ryk i płacz
Ja bym o tym powiedziała pediatrze bo faktycznie wolno przybiera. Powinien 20-30 na dobę. I jak ulewa i nie przybiera to też warto skonsultować.

Mi też te natural nie podeszły przez prędkość lecenia. Używamy więc TT

Wymianka.
Stary 2013-11-02, 09:20   #1725
87czarna
Zakorzenienie

Cześć Wam

Melduje,że staram się Was podczytywać,ale jakoś z czasem ciągle wyrobić się nie mogę... jeszcze do tego praktyki w szkole mnie czekają ;]

U nas w porządku. Julia wazy już 4,5 kg. Zmieniliśmy mleko,no i podaje małej gripe water,bo strasznie męczyły ją kolki. Jak dotąd widzę dużą poprawę,więc mam nadzieję,że sytuacja się nie powtórzy.

Oprócz tego mam mały kryzys małżeński,ale chyba nie będę się tutaj produkować.

Życzę Wam i maluchom duużo zdrowia i samych uśmiechniętych dni

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 09:21   #1726
jo_asiek
Zadomowienie

Cytat:
Ja bym o tym powiedziała pediatrze bo faktycznie wolno przybiera. Powinien 20-30 na dobę. I jak ulewa i nie przybiera to też warto skonsultować.

No właśnie w poniedziałek albo wtorek wybierzemy się do pediatry, może doradzi coś konkretnego.
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 09:36   #1727
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

joasiek mij Alek wogole bie przybieral tylko utrzymywal wge potm powoli zacAl ruszac z waga
juz sie puckowaty zrobil wiec we wt se dowiem ile przybral w kazdym razie urodzil sie waga 3650, ze szpitala wyvhoszil ze 3400 okolo a po3,5 tyg mial 3790
lepij skonsultowac to z lekarEm ale myslee ze ro ruszy

papuga jestes wspaniala silna kobieta

czarna nie dajcie sie

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 09:44   #1728
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja też mam dalej szwy.

mi polozna mówiła, że można sernik i szarlotkę z tym, że bez proszku do pieczenia, sama robiłaś sernik?dasz przepis?

Cytat:
Właśnie się ładnie zagoiło - bo nie wytrzymałam i zerknęłam. Serio ok towygląda, ale ze środka wisi mi supełek i trochę mnie zaczął irytować. Bo jakby kłuje? I mam wrażenie że w tej rano bliźnie coś jeszcze jest- myślisz że to serio wypadnie? Bo zaczęłam schizować że mi to ze szwami zarośnie i jeszcze ktoś będzie chciał w tym dłubać

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

Ja miałam rozpuszczalne ale jeden mi ściągnął, właściwie nie wiem czemu, ale dzięki temu polepszyć się moje samopoczucie, mówił też, że jak coś będzie wystawalo, Duszniki mogę spróbować leciutko pociągnąć i jak wyjdzie to ok a jak nie tzn że jeszcze nie czas. Ja nic nie ruszyłam, ale wczoraj na majtkach znalazłam szew i od tej pory mocniej krwawie

Sent from my C2105 using Wizaz Forum mobile app
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 09:51   #1729
butterfly20
Zakorzenienie

Cześć.

Piszecie tu o kryzysach.My mieliśmy z mężem wymianę zdań w nocy, bo według niego za mało mu okazuję uczuć. Owszem-spędzamy razem czas, jeździmy gdzieś, spacerujemy itp. ale on uważa,że w nocy mam się przytulać do niego, a nie do rogala No kurczaczki, specjalnie się zamieniliśmy stronami łóżka,żebym miała blisko do łóżeczka i wygodniej mi spać na lewym boku,poza tym przyzwyczaiłam się w ciąży.
No a poza tym to ja nie wiem...z przytulankami czekam do środy bo to będzie tydzień brania tabsów...

Moja kosmetyczka mówiła mi,żebym przemyślała czy drugie dziecko chcę z pierwszego kwartału, bo bardziej ekonomicznie ubrankowo jest mieć dzieci z tego samego kwartału, wtedy wszystkie ciuchy sezonowe mam dobre rozmiarowo na drugie dziecko.Także wiecie, trzeba to przemyśleć

Agravka
ja kupiłam te bluzeczki w H&Mie za 80 zł. Jednak ja zawsze do nich noszę cyckonosz, bo moim zdaniem nie trzymają tak świetnie, a nie chcę,żeby mi biust obwisnął

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Eda dziś podszedł do Elenki, pogłaskał, przytulił, dał buziaka i mówi: "Elenko, jesteś taka śliczna"

Może posiadanie dwójki dzieci jest męczące, ale dla takich chwil serio warto

Haha, a teraz słyszę, jak chłopaki śpiewają Strażaka Sama w drugim pokoju
Ale kochany
To z kolei mój bratanek jest zauroczony Natalką, tak w ogóle to nie spodziewałam się,że kuzynostwo będzie za nią tak przepadać (przykład chociażby że 10letni siostrzeniec wczoraj napisał do męża smsa i pytał jak tam Natalka ).

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Wiem, że chudziutka ciekawa byłam Jej wagi
W porównaniu do mojego to nadal drobna
No tak, ale ładnie nadrabia zaległości Także się cieszę. Ona jest chuda, a długa. Ale ma już fałdki i dziurki w rączkach i puuuuckiii
Patrzyłam ostatnio na siatkę centylową i ogólnie chłopcy mają być więksi

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość

Moje dziecko też tak nad ranem steka i się kręci, nie wiem o co chodzi często muszę Ja z łóżeczka do siebie wziąć na cycki to puszcza baczki jak nie wiem co więc gdybam, że jest to wina brzuszka

A co do ubranek to ja już pozegnalam ubranka 50 wszystkie, 56 tylko body i bluzki nosi, a polśpiochy i spodnie to 62 już w większości bo długie to moje dziecię, a w pasie wszystkie spodnie wiszą, muszę gumki wszywac

.
No właśnie, mamy tak od tygodnia, jak dam jej Bobotic to trochę lepiej. I ogólnie tak ma tylko rano i tylko rano podaję Bobotic. Nie wiem o co kaman...

Twoja to już w ogóle drobniusia była, ile teraz waży?
Ja mojej w ogóle nie zakładam jeszcze spodni, tylko legginsy a i tak je ma strasznie szerokie w nóżkach.

Cytat:
Witam się nocną porą..
Przykro mi bardzo Dlaczego uważasz,że ma panienkę?Może gdzieś zabalował...co nie znaczy,że nie jest kawałem drania...

Cytat:

Ojeju ja jak nie widzę małej godzinę to już mi dziwnie, mam ciągle jej obraz przed oczami i strasznie tęsknię
No widzisz, Julka Cię zaskoczyła, rośnie dziewczynka

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
hej
Ja zawsze włączam Tusi rano jak ma problemy z zaśnięciem. I zawsze jak się wyłączy to ona mi stęka i muszę znowu włączać. uwielbia tę karuzelkę I śmieje się do niej

Cytat:
papuga no nic tylko ubic
zachowuje sie gorzej niz obca osoba wkrecona w to ze jest ojcem
burak

czy kiedys to minie?

wy odbijacue maluchy?

No tak, ale moja czasem odbije, a czasem nie a i tak czy siak tak się dzieje...

Cytat:
Ja też mam dalej szwy.

Musisz spróbować, u mnie twarożek i serek wiejski ie przeszły...Ale podobno jeśli tak małe dzieci mają problem z trawieniem laktozy to można znowu próbować wprowadzić od 3 mż, bo wtedy już jest o wiele lepiej przyswajana. Więc mam jeszcze nadzieję...

Cytat:
W poniedziałek przy wypisie było 3900, a wczoraj wieczorem tylko 3950. To chyba zdecydowanie za mało, co??? Karmimy się najczęściej jakieś 11-12 razy na dobę, mały ssie intensywnie 10minut, po czym zasypia, żadne smyranie nie pomaga, a jak go odstawiam to jest płacz i znów od początku do piersi. Co karmienie jest kupa, a do tego coś mocno ulewa mimo odbijania. Ulewanie zdarza mu się nawet 40 minut po jedzeniu, a czasami w trakcie jedzenia. Nie wiem, czy on ulewa bo jest przejedzony, czy co? nie ogarniam tego mojego dziecka

Jeju ja nie wiem, ale wybierz się do pediatry
Ogólnie moja na początku przybierała mniej, a potem ruszyło.
Ja mam z TT antykolkową i jest ok. A dajesz mu,jak jest rozbudzony?Bo Tuśka raz mi przysypiała i wtedy faktycznie nie łykała za szybko i leciało bokiem.

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Cześć Wam

Melduje,że staram się Was podczytywać,ale jakoś z czasem ciągle wyrobić się nie mogę... jeszcze do tego praktyki w szkole mnie czekają ;]

U nas w porządku. Julia wazy już 4,5 kg. Zmieniliśmy mleko,no i podaje małej gripe water,bo strasznie męczyły ją kolki. Jak dotąd widzę dużą poprawę,więc mam nadzieję,że sytuacja się nie powtórzy.

Brawa za wagę! Dzisiaj Julka kończy miesiąc

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-02, 10:07   #1730
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez papuga_69
_________________________ _________________________ _
Witam się nocną porą..

Masakra, współczuje.Pogoń tego dziada

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Ja dostałam pesel Wiki po tygodniu i jednym dniu, ale sie trzeba było troszke wykłócic. Zależało nam na tym, żeby szybko paszport zrobić
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 10:09   #1731
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

a ja robie szarlotke z proszkiem do pieczenia

Aleksander
Stary 2013-11-02, 10:35   #1732
pszczoua
Zakorzenienie

Papuzko wiem ze latwo sie mowi ale jesli faktycznie ma kogos na boku to na Twoim miejscu kopnelabym go w tylek i zalozyla sprawe o alimenty... Wiem ze dla dziecka dobrze jak jest oboje rodzicow ale jesli ma byc taka sytuacja w domu to na pewno sie na nim predzej czy pozniej sie to odbije. A moze akurat TZ zmadrzeje i przejrzy na oczy...

Jestem wniebowzieta... Po prostu sie rozplywam Julek zaczal odpowiadac usmiechem na usmiech Teraz bede polowac z aparatem Ostatnie 3 dni bardzo plakal wieczorami choc nic mu nie dolegalo. Moze to byl skok a dzis widac jego efekt?
Stary 2013-11-02, 10:39   #1733
bojatoja
Zakorzenienie

Hejo
Pocytowałam ale coś mi się pospuło I teraz nie pamiętam co miałam komu odpisać

Papuga
dużo siły dla Ciebie
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 10:52   #1734
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się nocną porą..

naprawdę mam ochotę kopnąć twojego Tż mocno w tyłek!
kochana jesteś bardzo dzielna i świetnie sobie radzisz, życzę ci dużo siły

Cytat:

zdrówka ciągle cie coś bierze.

Cytat:
agravko tak koszulki są na dziale dla cięzarówek w dwupakach. Nie wiem ile kosztują w PL. U mnie 20 euro.

rusałko mój się poddał o 21, spał ładnie, ale potem o 1 po jedzeniu zrobil sobie godzinną przerwę. teraz leży w leżaczku i ma zaciesz.

papużka co za kretyn.... Dzielna dziewczyna z Ciebie.

Dziewczyny jak mam rozkręcić laktacje medelą ??? Bo w jednym cycku mam o wiele mniej niż w drugim ?? Jakieś rady ??

A TŻ mnie wczoraj wkurzył, bo przebiera młodego, ten się drze jakby go szatan opętał bo głodny, a ten sie guzdrze i boi sie mu nogi chwycić bo wierzgał. Potem młody stęknął w łóżeczku, a ten zaraz na ręce i gada. Ja go połozyłam, dałam smoczka i jakoś zasnął.
ja właśnie starałam sie młodego smoczkiem uspokoić ale póki co pluje.
Kiedy Wasze maluchy polubiły smoczki??

Cytat:

Ja używam z TT, te smoczki imitują pierś.
http://www.tommeetippee.pl/product/butelka_150_ml_x_1/

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Cześć Wam

mam nadzieję że to nic poważnego

Mały jak zwykle: noc w miarę ładna, teraz od 7.00 nie śpi, je i płacze na zmianę.

Jaś, 22.10.2013 r.

Edytowane przez rusałka_1
Czas edycji: 2013-11-02 o 10:53
rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 11:13   #1735
logoasia
Zakorzenienie

hej mamuśki jak tam nasze forumowe maleństwa?

motyl nawiązując do bliskości z mężem, mój tż oświadczył wczoraj, że miłość można okazywać nie tylko przez sex ze można się czasem zwyczajnie poprzytulać, porozmawiać albo razem pomilczeć i popatrzeć w sufit mówił, że gdzieś to wyczytał. To odpowiedziałam mu, że ma pustą mózgownicę i że musi czytać o takich rzeczach, a ja mu 10 lat truję, że sex to nie sposób na wszystko ostatnio non stop się kłócimy, ja mam wory pod oczami, Andzia nam nieźle dokazuje i w dzień i w nocy, Marcin za to tfu tfu spokojny. Dobrze, że dzieci rosną, sytuacja zmienia się z dnia na dzień, bo inaczej oboje byśmy osiwieli przed 30.

a z takich nowości to mój brzdąc wyrósł z rozmiaru 56 wcina mleko jak opętany, wczoraj w ciągu dnia co dwie godziny ciągnął, ale za to po kąpaniu spał 5 h nie mam kombinezonu na obecny rozmiar, a zaczyna robić się zimno. Macie jakieś sprawdzone firmy, sklepy, allegro? polećcie coś

papuga silna jesteś, naprawdę Cię podziwiam. Nie chce nawet komentować zachowania twojego partnera, bo jest poniżej krytyki. Może powinnaś przeanalizować plusy wspólnej przyszłości? jasne jest że dziecko potrzebuje ojca, ale czy warto aż tak się poświęcać? Bądź dzielna, zbierz jeszcze siły, poproś przyjaciół i rodzinę o pomoc i odpocznij od tego człowieka

Cytat:
ja też mam jeszcze szwy wewnątrz zaczęły pomału wypadać, jeszcze z 3 zostały
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 11:38   #1736
ja :)
Zakorzenienie

Jo_asiek z waga to nie wiem bo faktycznie brzmi mało ale moze się rozkręci jeszcze. 10 min intensywnego ssania brzmi super. Upewnij się tylko ze przełyka przy tym a nie smokuje na cycu.
Co do ulewania to moja tez. Karmie ja teraz mniej a częściej i trzymam w pionie około 20 min po karmieniu i to zazwyczaj pomaga. Jeśli jej nie potrzyman to od razu łapie czkawkę i często ulewa. A odbić jej się nie chce prawie nigdy nie wiem czemu...
Właśnie śpi mi w pionie na klacie 4 nad ranem i zmęczonam jak nie wiem ale taki z niej slodziAk ze daje radę

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
naprawdę mam ochotę kopnąć twojego Tż mocno w tyłek!
kochana jesteś bardzo dzielna i świetnie sobie radzisz, życzę ci dużo siły

zdrówka ciągle cie coś bierze.

ja właśnie starałam sie młodego smoczkiem uspokoić ale póki co pluje.
Kiedy Wasze maluchy polubiły smoczki??

Ja używam z TT, te smoczki imitują pierś.
http://www.tommeetippee.pl/product/butelka_150_ml_x_1/

mam nadzieję że to nic poważnego

Mały jak zwykle: noc w miarę ładna, teraz od 7.00 nie śpi, je i płacze na zmianę.
Moja tez nie lubi smoczkA. Choć raz jej się zdarzyło przyssac mocno jak brzuszek bolał.

Śmieje się przez sen - ale czad już nie mogę się doczekać kiedy zacznie świadomie się uśmiechać

ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 11:43   #1737
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Jo_asiek z waga to nie wiem bo faktycznie brzmi mało ale moze się rozkręci jeszcze. 10 min intensywnego ssania brzmi super. Upewnij się tylko ze przełyka przy tym a nie smokuje na cycu.
Co do ulewania to moja tez. Karmie ja teraz mniej a częściej i trzymam w pionie około 20 min po karmieniu i to zazwyczaj pomaga. Jeśli jej nie potrzyman to od razu łapie czkawkę i często ulewa. A odbić jej się nie chce prawie nigdy nie wiem czemu...
Właśnie śpi mi w pionie na klacie 4 nad ranem i zmęczonam jak nie wiem ale taki z niej slodziAk ze daje radę

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

Moja tez nie lubi smoczkA. Choć raz jej się zdarzyło przyssac mocno jak brzuszek bolał.

Śmieje się przez sen - ale czad już nie mogę się doczekać kiedy zacznie świadomie się uśmiechać

z tym odbijaniem to mnie czasem szlag trafia bo jak Marcin nie odbije mi w nocy to później sie wierci i muszę do niego wstawać co 5 minut do skutku ostatnio wypróbowałam taki sposób, biorę go w pionie i delikatnie podskakuję ne łóżku albo chodząc odbija w ciągu chwili

u nas Marcin ulewa jak ewidentnie sie przeje, zamierzam podawac mu herbatke miedzy karmieniami zeby zachowac regularnosc posiłków bo juz zaczyna wariowac ze chce cyca częściej niz co 3 h
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-02, 11:52   #1738
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
mi polozna mówiła, że można sernik i szarlotkę z tym, że bez proszku do pieczenia, sama robiłaś sernik?dasz przepis?

Ja miałam rozpuszczalne ale jeden mi ściągnął, właściwie nie wiem czemu, ale dzięki temu polepszyć się moje samopoczucie, mówił też, że jak coś będzie wystawalo, Duszniki mogę spróbować leciutko pociągnąć i jak wyjdzie to ok a jak nie tzn że jeszcze nie czas. Ja nic nie ruszyłam, ale wczoraj na majtkach znalazłam szew i od tej pory mocniej krwawie

Sent from my C2105 using Wizaz Forum mobile app
najzwyklejszy.

Biszkopty na spód.

2 serki homo nat 250 g, 3 galaretki.

2 galarteki rozpuszczamy w 1,5 szkl wody i jedna do jednego, druga do drugiego serka. Wlewamy n biszkopty jeden serek z galarteką i czekamy aż stężeje, na to drugi serek z galaretką. Na wierzch układamy jakieś owoce, u mnie banany i zalewamy trzecią galaretką.

rusałko mój ma tak silny odruch ssania, że położna sama mu dała w szpitalu, bo tak to by mi wisiał na cycku 24h/dobe.
Ale jak zaśnie to wypluwa sam i trzeba mu go odsuwać, bo się wkurza.

Stary 2013-11-02, 12:05   #1739
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

misia kocham ten sernik ale zes mi narobila ochoty
zjemy szarlotke to zrobie:p

mysle ze nie zaszkodzi
biszkopty jem serki tez i galarwtke wiec ok

Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app

Aleksander
Stary 2013-11-02, 12:13   #1740
kaska87
Zakorzenienie

ja pocytowałam, ale przyjaciółki przyszły, wyłączyłam kompa i poszło w las
zaraz do teściowej na obiad idziemy, później zostawiamy Mika i na szoping

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości