|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chcemy mieć starania z głowy i przeskoczyć na wątek mamusiowy. Staraczki-mamusi
Cytat:
dopiero zaczęłam wczoraj co prawda ale mierzę teraz a poza tym to u mnie owu najwcześniej może być 17dc a najpozniej 20dc więc w tych dniach się mobilizowałam no i pierdziele wyznaczanie owu bo temu tez do konca ufac nie mozna ![]() No to dzialaj z wiesiolkiem, bedziesz go dlugo brala wiec duza szansa ze pomoże
Edytowane przez God Of War 20 Czas edycji: 2013-11-02 o 11:50 |
|
|
|
|
#2042 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chcemy mieć starania z głowy i przeskoczyć na wątek mamusiowy. Staraczki-mamusi
Żeby się nie nakręcać, nie stresować mierzeniem, mam brać chłopa kiedy mamy ochotę a nie kiedy mi skoczy temp. Mierzenie temperatury strasznie blokuje-niestety
|
|
#2043 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a no będę działać Cytat:
![]() Wiem jak ja w zeszłym cyklu się stresowałam i masakra- codziennie o tym myślałam, czy się udało czy nie... teraźniejszy cykl jest do ![]() Fajnie jest jednak zobaczyć zieloną kropkę, zobaczyć jak to się toczyło... |
||
|
|
|
#2044 |
|
Zakorzenienie
|
Leine racja
ale zamiast zielonej kropki wolę widzieć II kreski na teście no dam szansę lekarzowi jak nie będzie działać, to zmienimy metodę działania
|
|
#2045 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego własnie Leine nie chce mierzyc od poczatku cyklu zeby nie czekac na to kiedy skoczy itd. Wystarczy mi mierzenie teraz w zupelnosci to mnie nie stresuje tak jak mierzenie od początku ![]() Wiem juz kiedy trzeba sie starac wiec po co mi caly wykres? Po co mi wyznaczona owu? Żeby sie stresowac, ze akurat w ten dzien nie bylo serduszka? Przeciez to i tak automat i nie jest pewne ze owu byla wtedy kiedy wyznaczylo ![]() ---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Cytat:
|
|
|
#2046 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale znam na tyle swój organizm, żeby wiedzieć kiedy zaczynają mi się dni płodne.. ale w poprzednim cyklu, mimo że temperatura skoczyła, jajnik ciągnął, pobolewał.. lekarz nie widział śladu po owulacji. A wykres miałam idealny. Chce zrobić badania i monitoring owulacji. I miejmy nadzieję, że jeżeli jest jakiś problem to we mnie nie w moim tż-cie
|
|
|
#2047 |
|
Zadomowienie
|
nie ma za co na mnie zawsze chetnie pomoge
uciekam dziewczynki do mamuski idewe sie jak wroce do milego zobaczenia Edytowane przez kotka34 Czas edycji: 2013-11-02 o 12:26 |
|
|
|
#2048 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witam babole kochane
![]() Spaliśmy z tż do 10.15 bo córcia przyszła i nas obudziła bo któryś z kotów zostawił "kłaczka" w przedpokoju ![]() Cytat:
Cytat:
Się wkurzę to sobie dwójkę "pożyczę"z internetu z jakimiś dodatkami i zobaczę co to to jest warte A czym ona się różni od 3 ? A ja myślałam, że też się starzeję bo na początku zagrałam kilka razy i miałam dość ale wróciłam do grania po miesiącu i teraz mi się chce Jedynie muszę grać z kodem który daje mi możliwość sterowania suwakami potrzeb, bo mi się nie chce tracić czasu na zapokajanie ich. No i działa tez na suwaki znajomości. Niedawno wyprowadziłam się jednym z synów z tej dużej rodzinki o której pisałam i zaczęłam nim nowe życie z taką żywą Barbie i oni zakochani mega w sobie, ale poświęcają się pracy. Ona muzyk, on pisarz i teraz wpadkę zaliczyli i córka się urodziła kilka dni po ślubie A mieszkają w kiczowatym, różowym domu i ona jeszcze nie wie ile razy ją zdradził więc na razie sielanka Powiem szczerze, że teraz jako dorosła jakoś inaczej podchodzę do tej gry, wydaje mi się że potrafię bardziej wykorzystać jej możliwości niż jak byłam młodsza. Wtedy mnie bawiło samo zaspokajanie ich potrzeb Myślę, że na 4 się skuszę mimo wszystko. Najwyżej jak mnie nie będzie bawić to sprzedam Screenshot-35.jpg Screenshot-52.jpg Cytat:
![]() Cytat:
Ale jakoś nie spieszy mu się do oświadczyn Już nie wiem jak go skłonić Wy śpicie dziewczyny, skok był wczoraj a dziś spadek ![]() Cytat:
|
|
|
#2049 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet nie wiem co to jest Cytat:
za wytrwanie ![]() Cytat:
i taka prawda nie ma temop to mało kto kibicuje ja teraz nie mierzę to w ogóle porowadzę wykres na koncie gdzie mam prenium żeby było kolorowo bo i tak na ten mój malo kto wchodzi a temp już raczej nie będę mierzyć teraz taaak dobrze mi się śpi usypiam kiedy mi się chce nie muszę się skupiać na tym żeby spać min 3 h że o 4 trzeba się obudzić a potem o 5,30 wstawać i bardzo dobrze się z tym czuję
|
|
#2050 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale kciuki są ![]() a propo widziałam że jednak Cię korciło i zmierzyłaś Leine jaki Ty masz termometr ze ma aż taką pamięć ![]() ja mojemu w tej kwestii akurat bym nie zaufala ![]() Cytat:
na razie mnie nie stresuje choć czasem sama budzę sie w nocy i myśle czy to juz pora mierzenia, dzis obudzilam sie po 2gie, a gdzie tam do 5
|
|
#2051 | |
|
Zakorzenienie
|
kicia, Jagatka ja mam ten termometr: http://allegro.pl/termometr-owulacyj...663997807.html
A ja myślałam, że te Wasze Microlife też zapisują ![]() może Cię pomyliłam i to nie Ty robiłaś kaczkę? ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2052 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mierzenie temperatury ciała rozpoczyna się pierwszego dnia cyklu, czyli pierwszego dnia krwawienia miesiączkowego po trzech godzinach snu nocnego lub spoczynku. Pomiar temperatury musi mieć miejsce od razu po przebudzeniu, jeszcze przed wstaniem. Należy także pamiętać, aby zawsze mierzyć temperaturę w jednym miejscu na ciele. Pomiar zawsze powinien trwać tyle samo czasu. Temperaturę mierzymy w pochwie, ustach lub odbytnicy, czyli w miejscach, gdzie mierzy się temperaturę błony śluzowej, a nie skóry. Pora pomiarów powinna być codziennie taka sama. zwracacie uwagę na to czy pomiar zawsze trwa tyle samo? :/ Bo u mnie to różnie, zawsze wyjmuję jak zacznie pikać że już zmierzone, ale czasem pika po 10 sekundach, a czasem nawet po 20s
|
|
#2053 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do temperatur, to hmmm złośliwość rzeczy martwych? Cytat:
|
|
|
#2054 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też nie zamierzam mierzyć podczas @, przynajmniej nie przez pierwsze 4 dni, ewentualnie jak zdecydowanie krwawienie osłabnie.
|
|
#2055 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I9300 now Free |
|
|
|
|
#2056 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pewno są takie hardcorowe babki, ja nie z nich
|
|
#2057 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam microlife z dwoma miejscami po przecinku. Ale nie ma takiej fajnej funkcji 10 dni.
Edytowane przez PannaMagda Czas edycji: 2013-11-02 o 15:08 |
|
|
|
#2058 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
typu o wzrosło, o spadło ale nie martw się pewnie jutro się podniesie itp aczkolwiek, ja już mam dość czekania na "jutrzejszą temp", która w sumie nie musi nic oznaczać Cytat:
lecz się,żeby się nic nie rozwinęło, wygrzej się Cytat:
ja za to będę mierzyć tylko do około owulacji eewntualnie pare dni po i przestanę, bo teraz to już jest prawie psychoza, "co będzie jutro" Cytat:
tylko,że jak temp się podniesie to już po owulce tak na marginesie, ja ten błąd popełniałam jakieś pół roku![]() Cytat:
znowu mi wiadomości nie dodało, zjadłam obiad wracam i widzę,że muszę drugi raz wysłać
|
|
#2059 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale domyślam się co masz na myśli bo np w mojej sytuacji to musiałabym juz od kilku dni nie mierzyć, bo co wyciągnę termometr jest cały zabarwiony, bo jak wiecie mam plamienie, a to jeszcze nie @ więc nie pozostaje nic innego jak wytrzeć go po zmierzeniu, a jak wstanę umyć.
|
|
#2060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wszyscy wiedza, ze się staram, napisałam kiedy u mnie owu mogła być ale po co kibicować... macie racje nie ma co se głowy zawracać...
|
|
|
#2061 | |
|
Zadomowienie
|
ja nie czuję się hardcorowa, mimo,że od kilku dni wyciągam termometr mniej lub bardziej brązowy, zależy od tego jak długo dany śluz tam sobie siedzi, świeżutki jest nawet prawie czerwony, może bordowy, tak mam i na to nieestety nie mam wpływu
---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Cytat:
dziennie będę dodawać, żebyś nie poczuła się opuszczona w sumie to jak każda z nas.
|
|
#2062 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja mierzę w @ i mi to nie przeszkadza nic a nic
Tampon na noc i jazda Cytat:
ja kibicuję, ale myślałam, że to normalne jeszcze troszkę czasu jest oj tak to prawda
|
|
|
|
|
#2063 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A przeczytać, że nie ma tempek to po co kibicować to tez nie jest miłe. Koniec moich wywodów. Dzięki. ---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- Cytat:
I dlatego nie bede zawracac sobie tym głowy. Wykresy robilam, mam faze wyzszych i nizszych temperatur wiec jest ok. ---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- No zachorowałam.
|
|
|
#2064 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() kibicujemy mocno ![]() ![]() Mama mówi mi dziś, że jak będzie w aptece to musi sobie kupić wiesiołek na pamięć, koncentrację, słyszała od kogoś że działa ponoć. A ja jej mówię że ponoć pomaga też na śluz płodny, wyśmiała mnie
|
|
#2065 |
|
Zakorzenienie
|
Ja akurat mierze w ustach, wiec nie byloby problemu
ale w sumie jestem zaziebiona, wiec pewnie i tak bylyby zaburzone![]() Wysłane z mojego GT-I9300 now Free |
|
|
|
#2066 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i II kresek na teście ciążowym (z premedytacją nie życzę zielonej kropki! )
|
|
|
#2067 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
każdej tak samo![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2068 |
|
Zadomowienie
|
witam sie z powrotem
|
|
|
|
#2069 |
|
Zakorzenienie
|
A my wróciliśmy od rodziców i jest u nas na noc moja siostrzenica. Niedługo razem jedziemy na mecz
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2070 |
|
Zakorzenienie
|
![]() U nas w tym cyklu starania zawieszone przez te moje nieszczęsne plamienia (na szczęście już ich nie ma, ale idę do gina i tak), to też trzymam kciuki za Was wszystkie. Oby w tym miesiący był wysyp fasolek
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:32.

też mam nadzieję, że w tym wytrwam
najgorzej tempki mierzyć po owu bo chyba najgorzej stresujące...
nie jest to tak fascynujące jak bez nich
ja tak to widzę 

Bo właśnie wyczytałam, że poza Warszawa to wcale nie takie oczywiste - a ja myślałam, że to ogólnopolski przysmak
Ale jakoś nie spieszy mu się do oświadczyn
za wytrwanie 

ja kibicuję, ale myślałam, że to normalne
23.06.2011