|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejny wątek będzie nosił nazwę: | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. XII |
|
0 | 0% |
| Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
|
1 | 2,04% |
| JEDNE TULĄ JUŻ MALUSZKI, DRUGIE JESZCZE MAJĄ BRZUSZKI |
|
19 | 38,78% |
| 1,2,3 do rozpakowanych dołącz TY! |
|
0 | 0% |
| Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
|
7 | 14,29% |
| RĘCE SKŁADAM, MODŁY WZNOSZĘ - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK |
|
22 | 44,90% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Cytat:
|
|
|
|
|
#2732 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Paczki ehh...
Tescie przed chwila pojechali. Wczoraj ostentacyjnie wybyli na pol dnia i przyjechali na gotowy obiad- no wiecie- nie chcesz pomocy to radz sobie sama A mi chodzilo, by z malym gdzies pojechali a nie siedza caly czas w domu. Egal Daniel troszke lepiej, jest delikatniejszy ale bardzo glosny. Za wszelka cene chce byc w centrum. Zrobilam kilka pran, obiad, odkurzylam, teraz delektuje sie cisza bo tzet z malym na zakupach. A Christian mi z cycka nie schodzi.W nocy sie obudzil o 3 i musialam odciagac bo mi zasypial po minucie przy cycku. Rano to samo. |
|
|
|
#2733 |
|
Zakorzenienie
|
Idziemy do domku
Ktosiulka chyba pytala jak sie czuje - przefantastycznie jakby mi ktos powiedzial ze po porodzie mozna sie tak czuc, ze prawie. Nic nie boli to nie uwierzylabym
|
|
|
|
#2734 |
|
Rozeznanie
|
Hej ho
![]() Kolejny dzień i noc z przygodami za nami. W nocy już tak nie dawałam rady, myślałam że to już. Takich skurczy dostawałam, że aż głupiałam, dosłownie paraliż nie mogłam się ruszyć, czułam aby ogromny ból taki że nie dawałam już rady. Skurcze jednak były nie regularne i coraz rzadsze, czyli powtórka z przedwczoraj tyle że zdecydowanie silniejszy ból. Dwa razy wchodziłam do wanny, niby trochę zelżyło, ale czuję że dziś czeka mnie to samo. Teraz jem śniadanko, a mały tak mi buszuje. Jestem ciekawa ile jeszcze to będzie tak trwało, już mam dość, nie mam już siły
|
#2735 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Nati na troche do babci to dobry pomysł, przynajmniej nie bedzie ryzyka zarażenia Lenki Cytat:
Dlatego ja robie zapasy teraz, zwłaszcza jak jakas fajna promo sie trafi- polecam taki sposóbCytat:
A co do prezentu- tak jak dziewczyny pomyślałam o ciepły grubym kocu. My też tak robiliśmy, choć ostatnio mieliśmy problem bo dziadkowie mieli wszystko wiec daliśmy po prostu kase która i tak wydali na cos co potrzebowali- może mało praktyczny, ale u nas każdy każdemu kupuje wiec było ciężko. Koc to dobry pomysł Mąż idzie do szpitala. ![]() Wysłałam meża na spacer z młodym i myślę sobie- a posprzątam tak porządnie- Naprawiłam pralkę- tzn. pozaklejałam silikonem wszelkie mozliwe uszczerbki Zaczęłam myć podłogę i od wózka robia mi sie ślady- mimo ze dziennie przecieram to jednak zostały. I tak mocno nacisnęłam na mopa i połamał sie kij Nie wiem co jest z młodym. Dałam mu rano cyca- najpierw nawet nie chciał ssać, potem pociągnął dwa razy i już nic nie chciał.. ściągłam z tej jefnej piersi 20 ml(wiecej nie ma a mm zjadł całe 120 wiec ja nie wiem .. a mleka coraz mniej Będziemy jeszcze próbować choć mąż mówi ze mam sie nie meczyc i Kacpra też.. Mój kot zwariował. Wszystko rozwala
|
|
#2736 |
|
Zakorzenienie
|
acelinka Ciebie to nie ma co pod uwagę brac, bo Ty jestes jakis wyjątkowy wyjatek i porod super i po porodzie tez super
fajnie ze idziecie do domku,De dobrze ze tescie juz pojechali, spadam do cukierni po jakies ciasto bo po poludniu bedzie kuzynka z facetem prosic na wesele
|
#2737 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Że też ten poród nie zacznie się raz a dobrze, a nie podchody robi...
|
||
|
|
|
#2738 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super że mały sie ogarnął, przywyknie tez że nie zawsze bedzie w centrum (chyba przywyknie- bo ja tak doświadczona ze hoho)Cytat:
Cytat:
|
|
#2739 |
|
Zakorzenienie
|
Olenka tabletki. Brałam 2 przed spaniem i co rano rewelacja
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Kociak rennie mozna bez ograniczen. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mogłoby się zacząć coś na 100% a nie tak Cię męczyć
|
|
|
|
|
#2741 |
|
Zakorzenienie
|
Rybko ja też robie takie zapasy pieluchowe. Zawsze robiłam.
Tylko u nas jest lipa bo mam 1 premium care i one siegaja witkowi do cyckow :/. Biedronkowe 2cm niższe wiec trzeba kupić ze 3-4paki teraz nim dorosnie do pampersow. Kupy robi na raty wiec nawet nirle będę mówić ile tych pieluch schodzi :p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2742 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Sama nie wiem co Ci doradzić odnośnie Kacperka..
|
|||
|
|
|
#2743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2744 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ten czas tak zapierdziela.. 4 ostatnie ciazowe tygodnie to byla dla mnie cala wiecznosc. A teraz? Jakim cudem moje dziecko ma juz 4 tyg? kiedy? Mi sie wydaje ze my tylko jemy sniadanie, idziemy na spacer, wracamy , kapiemy I idziemy spac Cytat:
to chyba norma przed porodem Cytat:
A pijesz kawe ? Jesli nie , to sprobuj nApic sie kawy. Na mnie tez dzialala cuda. Jak mi Tz do Inki lyzke kawy rozpuszczalnej dosypal to Od razu wiedzialam .. Cytat:
Bo prezenty ladnie po kieszeni szarpna znowu w tym roku Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2745 |
|
Rozeznanie
|
Mam lekarza rodzinnego przy sobie, rozmawiałam z gin i położną. Także póki nie ma regularnych skurczy to znaczy że akcja się nie rozwija, ale nie mam pojęcia jak długo to jeszcze potrwa. Już chyba wolałabym urodzić niż tak się męczyć dzień w dzień. Mam nadzieję, że jak przyjdzie co do czego to będę miała siły by przeć:P Dziś zaczynamy 38 tydzień, także o tyle jestem spokojna, że mały jak coś to nie będzie wcześniaczkiem. Jakoś się nigdy nie spotkałam jeszcze z kimś u kogo też by to tyle trwało :P Najbardziej to mój TŻ mnie rozbawił, jak dostałam silnych skurczy, to aż jego zaczęło w brzuchu boleć, biedny tak się męczył, a ja się śmiałam i mówiłam mu to co...razem rodzimy
Teraz śpi i śpi, a ja totalnie nie wiem co robić
|
#2746 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2747 |
|
Zakorzenienie
|
Domi z 0 Witek wyrosl. Kupy bokiem szly już w okolicach 2 kilo wagi.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2748 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jak mąż z młodym na spacerze to odpocznij sobie troszkę ![]() Dziewczyny dziękuję Wam za wszystkie rady !
|
||||
|
|
|
#2749 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2750 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Hmmm, to faktycznie będzie trzeba zrobić spore zapasy pamków. Jak na razie mam 160 szt. roz. 2 i 140 szt. roz. 3 . |
|
|
|
|
#2751 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2752 |
|
Rozeznanie
|
W poniedzialek mam sie zglosic do szpitala jakby nic nie ruszylo
![]() Ale wlasnie melduje ze jade na IP, co prawda tylko do szpitala na miejscu, ale kuzynka swiezo upieczona mama i ratownik medyczny kazala mi sprawdzic to swedzenie u lekarza, tym bardziej, ze pojawilo sie po terminie.. tak wiec jade sprawdzic co to i dam Wam znac. Mam tylko nadzieje, ze nie bedavmnie chcieli tu przytrzymywac ![]() Sent from my HTC Vision using Wizaz Forum mobile app
|
#2753 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cieszę się, że się dobrze czujesz i że wychodzicie, jak się ulokujecie w domku to chcemy nowe foto małej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Czemu mąż do szpitala idzie? ![]() Jakieś dziurawe rączki masz, lepiej zostaw te okna w spokoju. A odnośnie karmienia to dziwne, że nie chce Twojego mleczka, dobrze, że mm pije. Podawaj bo co masz zrobić innego. Nie przeskoczysz tego, jak się nie da to się nie da i trzeba się z tym pogodzić i głowy sobie nie zaprzątać. hihihihhi
|
|
#2754 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ktosiula- z pierwszym faktycznie pomagal-nosil przy kolkach, karmil, przebieral. Zakochany byl straszny. Teraz prawie go nie ma na rekach. Przewinie jak go poprosze. W nocy nie wstaje, bo maly nie placze, wiec wszystko robie ja. Mam go niby budzic, ale nie chce. Przejal w sumie starszaka. Ale smutno mi, bo maly nie ma tej bliskosci ktora dawal starszemu w jego wieku. Wokol malego robie wszystko sama.
|
|
|
|
|
#2755 |
|
Zakorzenienie
|
Antibia ehe; 1zl za sztuke prawie wychodzi. Biedronki polowe i bardzo ladnie sie dopasowuja.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2756 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Dzisiaj już humor nieco lepszy i póki co nic nie boli. Mała oczywiście rozpycha się od rana, ale nie tak jak wczoraj ![]() Zaraz nadrobię co tam naskrobałyście. Sówki już gotowe do powieszenia
|
|
|
|
#2757 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty to jestes ewenement Zdrowka dla Natalki I dla reszty babeczek tez Cytat:
Rozkrecilo by sie raz a do porzadku .. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Cytat:
Cytat:
Nie moge se wyobrazic co przechodzisz. Pewnie Cie zbadaja pod katem cholestazy .. Rybko - ja sobie tak mysle ze moze Kacperek nie ze nie lubi Twojego mleka ale z butli latwiej mu sie ciagnie? Cyc go meczy I usypia? Jesli chodzi o odciaganie to moze ty tym recznym nie potrafisz wiecej wyciagnac a nie ze nie masz ? Moj laktator jest elektryczny ale mozesz I manualnie nim sciagac. Tak jak elek. Sciagne 90ml w 7 min tak recznie maksymalnie udalo mi sie 40ml I trwalo to dlugo ... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2758 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2759 |
|
Zadomowienie
|
Pocytowałam sobie, podopisywałam, sprawdziłam na pierwszej stronie kiedy Madzik ma termin i później zamiast tej strony zamknęłam moją odpowiedz
Będzie tyle ile zapamiętałam i mam nadzieję, ze nie pomylę osób ![]() Madzik możesz już rodzić, więc ![]() karinaa23 nie mogę Cie znaleźć na pierwszej stronie, a nie pamiętam kiedy masz termin i nie wiem teraz za co mam trzymać kciuki. Czy za szybki poród, czy żeby się uciszyło? Także masz moje a za co, to sobie sama wybierz ![]() Acelinko :kicuki: za wyniki badań i za szybkie wyjście do domku. Zdrówka dla Natalki. De dobrze, że już teściowie pojechali. Kociak ja brałam czasem po 3 renni. Lepiej wziąć i normlanie się przespać, niż męczyć całą noc. Fajnie u Was z tymi prezentami, ale Tobie średnio się udało zwariwane-serduszko daj znać co i jak. U mnie pewnie już by zostawili na oddziale. Czasem to mi się wydaję, że oni na złość to robią. Jak przyjechałaś i trujesz nam d_pę pierdołami, to sobie poleżysz. Ciekawe jak u Ciebie robią. Oczywiście nie uważam, że to pierdoła i dobrze, że jedziesz. Tak celem wyjaśnienia piszę ![]() Miki już raz to pisałam, ale powtórzę się - świetne te sówki. Dzidzia jak tam? Wiem, że pierwszy dzień nieciekawy mieliście. Mam nadzieję, że teraz już z górki. Tak czytałam i czekałam czy któraś w końcu urodziła tego 1.11, ale widzę, że zaciskałyście nogi wszystkie ![]() Naczytałam się ostatnio o Waszych problemach z karmieniem i całą noc śniło mi się moje karmienie. Aż mnie piersi rano bolały. Śniło mi się, że Fifi ciumkał cały czas, ale wydawało mi się, że nic tam nie leci i kazałam mężowi sprawdzać Lekarz jakiś darł się na mnie, że nie przybiera moje dziecko i od jutra jak się nie zepnę przechodzę na mm. Parę wątków tego niezbyt przyjemnego snu było. Jeszcze muszę się pożalić, że boję się o moją wagę. Już jest prawie 16 kg na plusie, a cały czas jem jak opętana. Pokupowałam sobie pomidorki koktajlowe, marchewki takie małe, suchary itp. żeby trochę oszukiwać organizm, ale ogólnie szok. Chce mi się czipsów, batonów, coli, fastfoodów. Ogólnie chce mi się cały czas jeść i to najlepiej coś niezdrowego ![]() ---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Zuzziak widzisz o Tobie zapomniałam. Za Ciebie też żeby się w końcu rozkręciło, a nie tak męczy i męczy. Dobrze, że teściową masz przy sobie, to fachowa opieka jest jakby co
|
|
|
|
#2760 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja tez tak chcę co się dzieje??? A Ty już lepiej nie sprzątaj, bo nawet kot z Ciebie przykład bierze Chłopaki wrócą do domu a tam armagedon ![]() Cytat:
Oleńka ![]() Cytat:
Zuziak Babku Ty niebawem będziesz Fifiego karmić, to Twoja podświadomość Cię tak fast foodami kusi ![]() Potem będzie szlaban
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:52.

one sue evaq nazywają

A mi chodzilo, by z malym gdzies pojechali a nie siedza caly czas w domu. Egal 

A Nati na troche do babci to dobry pomysł, przynajmniej nie bedzie ryzyka zarażenia Lenki
a mm zjadł całe 120 wiec ja nie wiem .. a mleka coraz mniej

mogłoby się zacząć coś na 100% a nie tak Cię męczyć

kiedy?
super wieści