|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#451 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Coraz bliżej Święta!-Kochamy Święta Bożego Narodzenia cz. IV !
Ja bym już chciała 20. grudnia. Tata ściąłby choinkę z ogródka, ja bym piekła pierniczki, w tle leciałoby świąteczne radio
A to jeszcze tyle czasu...Zupełnie nie mam pomysłów na prezenty w tym roku. W zeszłym miałam już większość kupione o tej porze a w tym kompletnie nic. |
|
|
|
#452 | ||
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=Nimfa20;43522192]
Przykro mi A była na wycieczce czy jak ? [/URL]Ona studiowała filologię amalejsko-indonezyjską i była to wymiana studencka w Indonezji. Cała szczęśliwa jeszcze kilka dni temu dodawała zdjęcia na fejsa i z ostatniej imprezy, jak siedziała uśmiechnięta przy stoliku... jak to zobaczyłam to sobie pomyślałam, jakie to dziwne, że my np. odliczamy sobie do świąt, a jak widać nie powiedziane jest, że również przeżyjemy... masakra Ponoć jechała na motorze, w deszczu, ale tylko 2km/h, i mimo wszystko miała wypadek i koło ją przygniotło... najgorzej.Cytat:
Ładnie to wygląda, elegancko, z klasą, ale chyba na Święta bym się nie odważyła (sama tak miałam choinkę kilka lat temu, po dwóch dniach zmieniłam ) Cytat:
Tata - podgrzewacz na usb (przyda mu się, a lubi takie bajery Babcia - szalik/komin Dziadkowie - moje zdjęcie z nimi wywołane w ramce. (dużego formatu; uwielbiają zdjęcia i mają ich full na ścianach) Przyjaciółka nr 1 - bransoletka z grawerem ('forever ' i datą ur. na drugiej stronie) Przyjaciółka nr 2 - bransoletka z grawerem (po hiszpańsku 'mój miś' i datą ur. na drugiej stronie) Trenerka - bransoletka z grawerem (coś się wymyśli, pewnie po hiszpańsku, bo uwielbia) Pani Paulina (bardziej to urodzinowy, ale to przy okazji świąt, więc jakoś połączony w sumie ;p ) - bransoletka z grawerem ('es Auctoritas' czyli po łacińsku 'jesteś autorytetem' i z drugiej strony data urodzenia, ale to i tak tylko część prezentu ) i taka jedna Pani - bransoletka z grawerem 'like a mum', bo jest dla mnie jak mama i z datą z drugiej strony.Chrzestna - też bransoletka, bo co innego Jak widać, stawiam na bransoletki. Zakochałam się w nich i są pięknie zapakowane, więc nie widzę przeszkód, żeby je wręczyć pod choinkę, w szczególności, że mam 18 lat, więc nie stać mnie na większe prezenty Dodatkowo zrobiłam swoją wish listę i mieści się na niej - etui do telefonu, płyta Ellie Goulding, perfumy Blase, bransoletka (takie jak wyżej). Akurat na losowanie klasowe, i moje przyjaciółki. Może wszystko dostanę? W sumie to dla mnie nieważne, ważne, żebym ja im sprawiła radość
|
|
|
#453 | |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=Malinovva;43526891]
Cytat:
|
|
#454 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Malinovva;43526891]
Cytat:
|
|
#455 |
|
Zadomowienie
|
Mnie z home&you oczarowały kubeczki
![]() Co do prezentów - myślałam nad takimi wielkimi plakatami filmowymi oprawionymi w antyramę - rodzice przeprowadzili się do nowego domu, więc na pewno nie myśleli jeszcze o zagospodarowaniu ścian. Jeśli jednak żaden mi się nie spodoba, to może zdjęcia w ramkach - siostra niedawno wyszła za mąż, można zrobić jakieś ciekawe połączenia. Ogólnie to nie mam jeszcze pomysłu, bransoletki fajne, ale u mnie nikt nie nosi ![]() ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Co do choinki - u mnie koniecznie musi być czerwona - taką pamiętam z lat dzieciństwa i taka musi pozostać Niczym Kevin kocham choinki
|
#456 |
|
Raczkowanie
|
Zazdroszczę Wam wszystkim którzy macie naturalne choinki a święta. Ja od dwóch lat ze względu na kota mam sztuczną
nie jakąś obleśną ale jednak to nie to co pachnące naturalne drzewko. Czego się nie robi dla ukochanego sierściucha![]() ![]() ![]() zostało mniej niż 2 miesiące... aaaaaa
|
#457 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam wszystkie bombki bogato zdobione. No, prawie wszystkie - jest kilka jednokolorowych. I choinka zawsze bardzo kolorowa
jest. Taką lubię.Szaro i jesiennie na dworze. Słoneczko by się przydało ![]() Nikt dziś nie odlicza do Świąt??? |
|
|
|
#458 |
|
Raczkowanie
|
|
#459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#460 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry kochane moje
wczoraj tak słoneczko świeciło a teraz już pochmurno, nawet facet u mnie w pracy stwierdził "pogoda już coraz gorsza, coraz zimniej więc za niedługo pewnie spadnie śnieg" Malinova strasznie mi przykro z powodu śmierci koleżanki Ja muszę kupić choinkę, pierwsza w naszym domku
|
|
|
|
#461 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mój kot też nie dawał za wygraną, choinka jest wiązana do haków na ścianach żyłkami, ale przestał się wspinać. Od 3 lat je igły - nie jakieś tam wielkie ilości, ale podskubuje, popijając wodą spod choinki i ma się dobrze |
|
|
|
|
#462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#463 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Moja mama jest przewrażliwiona, że stanie mu się krzywda, że się pokaleczy podgryzając bombki i igły (raz już poważnie chorował a wszyscy jesteśmi w nim zakochani po uszy ). Nie powiem, też mam obawy patrząc na jego ciekawskie i psotne usposobienie. Może to kwestia jeszcze kilku lat, kiedy zrobi się bardziej stateczny i leniwy uda się wrócić do naturalnego drzewka.
|
|
#464 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jeśli igły będą kłuły, to kot ich nie ruszy. Bombkę zrzuci, a potem pewnie ucieknie, bo się wystraszy. Serio, nic mu się nie stanie złego. U nas podstawa to choinka uwiązana porządnie i stabilna - robimy to po tym, jak nam kot razem z ponad 2-metrową wielką jodłą w nocy wjechał do łóżka. Ale od tamtej pory nie wlazł ani razu na choinkę i nic nie zrzucił. A jeśli musicie wyjść z domu, to można zamknąć drzwi w pokoju, w którym stoi choinka. |
|
|
|
|
#465 |
|
Zadomowienie
|
Trochę makaronowych inspiracji
![]() U mnie kot nie rusza choinki, dwa wcześniejsze lubiły sobie podgryzać gałązki, ale znudziło im się po dwóch dniach. Bombki strącały, ale potem przewiesiliśmy je wyżej i nie było problemu. Dobrze, że moja kotka jak jest w domu to tylko zje i idzie spać. Edytowane przez kleineKrokodil Czas edycji: 2013-11-02 o 12:10 |
|
|
|
#466 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, mam do Was ważne pytanie W ostatnie Święta widziałam w telewizji reklamę Mikołaja z czekolady, takiej jak ta, z której są robione Kinder Niespodzianki. Po Świętach byłam w kilku sklepach, ale nigdzie nie widziałam takich Mikołai i zaczęłam się zastanawiać, czy po prostu już wszystkie zdążyły zostać wykupione, czy to ja miałam jakieś przywidzenia z tą reklamą. Więc pytanie: czy któraś z Was widziała takie Mikołaje? Błagam, powiedzcie, że tak, że to nie były moje przywidzenia! Na samą myśl o Mikołaju z takiej czekolady wyglądam tak:
|
|
|
|
|
#467 | |
|
Bang Bang Bang
|
Cytat:
Postanowiłam jakoś to uszeregować i w tej chwili na jej szczycie stoi flaszka Hypnotic Posion Diora (zostały mi ostatnie mililitry, a nie wyobrażam sobie zimy bez tego zapachu Właściwie to nie wiem, czy wyrobię się w tym roku No to mamy 2 listopada - jak sądzicie: kiedy zobaczymy pierwszą, typowo świąteczną reklamę?
|
|
|
|
|
#468 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja wczoraj dzień spędziłam rodzinnie, ale najpierw byliśmy całą rodzinką na cmentarzu odwiedzić groby. Lubię ten dzień, ale z drugiej strony nie odpowiadają mi te tłumy na cmentarzach. Pełno jest ludzi, którzy nigdy nie chodzą do swoich bliskich na cmentarz tylko 1 listopada. Dzisiaj pogoda u mnie jesienna, cały czas pada. Poza tym widziałam już świąteczną reklamę w telwizji. No i weekend długi się kończy i niedługo będę musiała znowu wracać do Poznania, a jakoś mi się nie chce z domu wyjeżdzać.
|
|
|
|
|
#469 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Jejuś dziewczyny 2 dni mnie nie było i chyba z pół godziny nadrabiałam wątek. Piszecie jak szalone ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
My niedawno wróciliśmy z cmentarza i zaraz będziemy się grzać i jeść krokiety z grzybami i kapustą z czerwonym barszczem teściowej
Edytowane przez sherlook Czas edycji: 2013-11-02 o 13:41 |
||||||
|
|
|
#470 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#471 |
|
Szara Eminencja
|
Byłam w pepco - na razie wyprzedają starą kolekcję świąteczną
![]() Zamówiłam na święta mój ulubiony zapach w formie dużej świecy - whoopie pie |
|
|
|
#472 |
|
Zadomowienie
|
Na Pulsie przed chwilą leciała świąteczna reklama sieci komórkowej..
|
#473 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie Martynko, te z kłapouszkiem Faktycznie, kolekcja z F&F taka dość słaba jest...I nie do końca wiem o co chodzi z tym krasnoludkiem w kroczu Ale majciochy to na pewno jakieś zakupię ![]() Cytat:
Gdzieeee??
|
||
|
|
|
#474 | |
|
Bang Bang Bang
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#475 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziewczyny, które pytały o bransoletki, wrzućcie sobie 'Dedicante' na fb albo w nazwie użytkownika na allegro. Mają również stronę internetową z dodatkiem '.pl' oczywiście Wrzuciłam przed chwilą do piekarnika ciasto czekoladowo-waniliowe. Jaki zapaaaach
|
|
|
#476 |
|
Zakorzenienie
|
piekę sernik dyniowy
|
#477 |
|
Zakorzenienie
|
A ja oglądam świąteczną kolekcję Home&You i już wiem jaki kubek bym chciała
|
|
#478 |
|
Rozeznanie
|
O, dzięki, że przypomniałaś dorot_qa
Lecę oglądać!A ja mam propozycję dla dziewczyn z Poznania - widziałam, że kilka Was tu jest, może macie ochotę na spotkanie? ;> Mogłybyśmy razem się ''poorgazmować'' w sklepach huhu
|
|
#479 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mialam zamówić on line coś, ale 15 zł za przesyłkę? Nie wiem czy nie lepiej pójdę pooglądać w sklepie zanim kupię. A nie wiecie kiedy przeceniają świąteczną kolekcję? Jeszcze przed świętami czy już po?Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jest zastrzyk gotówki - mogę zacząć kupować prezenty przynajmniej te, ja które mam juz pomysły
książki 17 filmy 54 2016 książki 8 filmy 63 Edytowane przez dorot_qa Czas edycji: 2013-11-02 o 15:46 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:36.

A to jeszcze tyle czasu...
Przykro mi 
Chociaż w 100% jeszcze się nie zdecydowałam.
Ładnie to wygląda, elegancko, z klasą, ale chyba na Święta bym się nie odważyła

Postanowiłam jakoś to uszeregować i w tej chwili na jej szczycie stoi flaszka Hypnotic Posion Diora (zostały mi ostatnie mililitry, a nie wyobrażam sobie zimy bez tego zapachu

19.09.2015