|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejny wątek będzie nosił nazwę: | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. XII |
|
0 | 0% |
| Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
|
1 | 2,04% |
| JEDNE TULĄ JUŻ MALUSZKI, DRUGIE JESZCZE MAJĄ BRZUSZKI |
|
19 | 38,78% |
| 1,2,3 do rozpakowanych dołącz TY! |
|
0 | 0% |
| Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
|
7 | 14,29% |
| RĘCE SKŁADAM, MODŁY WZNOSZĘ - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK |
|
22 | 44,90% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Trele, ja to bym chciała aby czas mi już szybciej mijał, bo ten 9 msc to mi się tak wlecze
Pachnie mi herbatą z cytryną w domu, zabijcie mnie... |
|
|
|
#2762 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
miki-oby bol nie wrocil.
Zwazylam malego-osiagnal wage urodzeniowa nic dziwnego jak ciagle na cycku wisi
|
|
|
|
#2763 |
|
Zakorzenienie
|
Sorki ze tak wyrywmowo ale z tab...
Paampey 1 mielism tylko premium care 72 szt chyba tam byly i jedne dady 28-30szt jakos tak a potem na 2 z dady przeszlismy Dzidzia jak mlody mial pepek to podwijalismy to moze u Was zda egzamin jak sa za dlugie? Maz idzie na badania Treld juz mam elektryczny ... no cyc go usypia od poczatku... Chlopcy wrocili . Zjedlismy obiad i poszlam z mlodym spac . Odpoczelam troche i robie dalej... zjadlabym cos do rego a zarazem innego. Mamuski jecie majonez przy kp??
|
#2764 |
|
Raczkowanie
|
Witam was dziewczynki!!!
Znowu zniknęłam na kilka dni i znowu przeogromna ilość do nadrabiania ![]() Na wstępie GRATULUJĘ wszystkim nowym mamusiom - doczytałam na I stronie że trochę dzieciaczków nam tutaj przybyło ![]() Trzymam kciuki za szybkie powroty do mobilości i zdrowie maluszków. Za nami kolejny tydzień a to oznacza 9 miesiąc!!! Jakiś dramat - dopiero co robiłam test ciążowy Spakowaliśmy z mężem torbę - do dopakowania zostały tylko zwykły t-shirt oraz coś ala wkładki laktacyjne. Jakoś póki co nie mogę się zdecydować na zakup... chciałabym mieć najpierw pewność że będę karmić cycem. Pierwsze prezenty świąteczne już zamówione, dzisiaj mąż ma przejrzeć to co wybrałam dla reszty dzieciaczków i może w weekend zakończymy temat prezentów dzieciowych Mój życiowy rekord
|
|
|
|
#2765 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamuski.
Trzymalam odciagniete mleko 24h w lodowce w 4stopniach. Moge je teraz zamrozic ? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- Cytat:
A pieczarki? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2766 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
może jak Christian będzie taki bardziej kumaty to się nim mocniej zainteresuje... poza tym jest teraz inaczej niż z Danielem, bo jest Was czworo a nie tylko troje...Cytat:
![]() Cytat:
Gdzie Lineczka??? Chyba jakby rodziła to by nam dała znać...
|
|
#2767 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() klaski:![]() Witam się sobotnio. W końcu Was nadrobiłam, a robie to od rana z przerwami. Co do lewatywy, to lekarz powiedział, że już sie od tego odchodzi bo i tak czy jesteś po niej czy nie i tak narobisz. Nie wiem co zrobię ![]() Też się pytałam mojego lekarz o zgagę i powiedział, że te wszystkie specyfiki można brać bez ograniczen bo one się nie wchłaniają. Jak już wcześniej pisałam ja osobiście poleca Gaviscon czy jakoś tak. A i oczywiście trzymam kciuki za wszystkie rodzące i łączę się w bólu z ciępriącymi
|
|
#2768 |
|
Rozeznanie
|
No i chcieli mnie zostawic i zrobic badania w kierunku choleostazy, ale wyszlam na wlasne żądanie . W sumie to pani doktor stwierdzila bez badan ze to choleostaza. Mialam tez ktg, mierzone cisnienie, wypelnialam papiery do pozostania tutaj do porodu, ale tz przyjechal w pore i powiedzial, ze nie nie, jedziemy do Opola. Bo tu i tak by mi nic przez weekend nie zrobili, a w poniedzialek i tak mam byc juz w szpitalu wiec.. a ten nasz szpital to totalna umieralnia i do tego bez wifi
Tylko dostalam jakies tabletki i masc i tyle. Teraz jade z tz po czesci do samochodu, mam nadzieje, ze po drodze nie urodze I jak lezalam pod ktg to slyszalam obok jeki jakies rodzacej kobietki,.. biedna jeczala jakby ktos ja tam porzadnie ... ![]() Edit : oczywiście chodziło mi o CHOLESTAZE
Edytowane przez zwariowane-serduszko Czas edycji: 2013-11-02 o 22:18 |
|
|
|
#2769 |
|
Rozeznanie
|
Bardzo powoli zabieram sie za pakowanie torby (nastawiam się psychicznie, że trzeba to już zrobić)
Czy pakowałyście jakieś ręczniki, bo na mojej rozpisce nic takiego nie ma, ale przeciez wycierać się czymś trzeba. Dla malucha pewnie coś będą mieć. A i ile paczek macie tych chusteczek nawilżanych, bo ja jedną paczkę z NIVEA, ale nei wiem czy do nie za mało i czy one na 100% są dobre. Może jakieś sugestie?
|
#2770 |
|
Zadomowienie
|
o raju właśnie oglądam porodówkę na tlc a przed chwilą invitro- czekając na dziecko..gdy tak to ogladam nie moge sie doczekać mojej kruszynki i zawsze sie tak wzruszam jakbym to ja rodzila....
Moja tesciowa wziela na dwa miesiace pod opieke moja dwojke starszych dzieci albym mogla sie skupic do przygotowan do porodu. 30 listopad lub 6 grudzien niby to tylko tydzien poslizgu, ale ja juz tak chce prztulic malenka.... GRATULACJE ŚWIEŻO UPIECZONYM MAMUŚKOM
|
#2771 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie oglądam na TLC porodówke i laska wystrzeliła z tekstem, czy dziecko tamtędy wyjdzie, bo ona przez cala ciaże nie uprawiała seksu i boi się, że się skurczyła na dole... |
|
|
|
|
#2772 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Asist, a co do chusteczek myśle, że jedna paczka starczy
|
|
|
|
|
#2774 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Agateczka,Koala
![]() Cytat:
u nas od fajnie się z Hanią komponuje, może Wituś za maleńki do niego póki coCytat:
a w zawiązku z wywodami- to wlaśnie przez tą całą opieke okołoporodową cudną naszą m.in. posżłam rodzić prywatnie, dla spokoju psychicznego głównie Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2775 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2776 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka, nie rodze
dalabym Wam na pewno spac ![]() A nie pisze nic bo nadrabiam tydzien w szpitalu spedzaniem czasu z TZ i sprzataniem ![]() Gratuluje wszystkim swiezo upieczonym mamusiom i nawet nie zdajecie sobie sprawy jak bardzo Wam zazdroszcze bo mi narobili nadziei i klopsik.. A w ogole wczoraj dostalam juz prezent gwiazdkowy od tesciowej torbe ktora chcialam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#2777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2778 |
|
Wtajemniczenie
|
Asist no w poniedzialek zamierzam pakowac torbe
jedne husteczki w zupelnosci wystarcza widze mamy tak samo terminy porodu
|
#2779 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
w dadzie sie sprawdzają te zapięcia ze są takie elastyczne. Dla nas super sprawa. Na pierwszym miejscu u mnie dada, potem pampers a na końcu babydream ale tylko te 3 sprawdzaliśmy tak że nie jedna sztuka Cytat:
Cytat:
co do chusteczek- mi te z NIVEA nie odpowiadają. 1 paczka starczy- oczywiście zależy ile tam jest sztuk. i ile bd w szpitalu ![]() Lineczka- a myślałaś o innym szpitalu juz? ![]() GDZIE NEMOSEK? Wyszłąm z młodym na popołudniowy spacer i co? Zaczęło padać
|
|
#2780 |
|
Zakorzenienie
|
Tyle napisałam i mi się skasowało
![]() Z tego co pamiętam Dzidzia Wituś ładnie przybiera skoro wyrósł już z 0 ![]() Ryba też się ostatnio zastanawiałam czy można majonez bo mam ochotę na jajka z majonezem ![]() A co do pampersów, premium care też nam przemakają, oczywiście nie zawsze ale co któryś pampers przemaka
|
|
|
|
#2781 |
|
Zakorzenienie
|
no to widze ze to jednak nie ze mną cos nie tak tylko z tymi pampersami
albo z naszymi chłopakami
|
#2782 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2783 |
|
Zakorzenienie
|
to wiem co zjem
![]() jak tam dziewczyny?:P
|
#2784 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jak miałam usg 3d to wyszło mi, że 17.11., a w czwartek na 20.11. więc zbliżamy się do terminu wynikającego z OM. No to może ja sie w poniedziałek spakuję, chociaż może jutro żeby z małżem się spakować co by wiedział gdzie, co i jak. Trochę mnie to już przeraża, że to już coraz bliżej. Od dziś zostało 24 dni, a ile naprawdę to kto wie ![]() Do szpitala to wiadomo, że jedne wystarczą, ale czy macie jakiś zapas w domu?
|
|
#2785 | |
|
Zadomowienie
|
Też tak myślę
dzięki dziewczyny za wszystkie podpowiedzi - wiedziałam że mogę na Was liczyć na pewno coś wykorzystam - pewnie ten koc bo to się zawsze przyda, a jak znam życie to on ma pewnie takie jakieś stare, spróchniałe ![]() Cytat:
![]() I dzięki za rady dotyczące Rennie. W takim razie będę brała wg potrzeb, ale bez przesady żeby nie przestało czasem działać...
|
|
#2786 |
|
Zakorzenienie
|
ja poczatkowo mialam 6 paczek
|
#2787 |
|
Rozeznanie
|
A ja mam tylko jedną paczkę. Muszę chyba zrobić jakiś zapas, bo potem to męża będę musiała wysyłać, a wiadomo jak facet coś kupi to .....
|
#2788 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2789 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
póki co nic nie kupował dla małego sam oprócz mleka, ale widze po spożywce czy chemii jak kupuje :p Ja używam chusteczek ale też wody zwykłej przegotowanejdo pupki wiec tych chusteczek jakoś dużo mi nie schodzi, spokojnie do grudnia powinny mi starczyć.. no ale jednak warto miec jakąś paczkę w razie czego, żeby od razu po rzyjściu do domu nie lecieć do sklepu :P Czy któras uzywała tego VANISHA z wypustkami? sprawdza sie? bo mam mega plame i niczym nie schodzi a taka fajna bluza
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:32.

nic dziwnego jak ciagle na cycku wisi

KCIUKI DLA ANI 
może jak Christian będzie taki bardziej kumaty to się nim mocniej zainteresuje... poza tym jest teraz inaczej niż z Danielem, bo jest Was czworo a nie tylko troje...

klaski: