|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6
Cytat:
|
|
|
#2162 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Jak czytam o rozwarstwianiu i kłaczkowaniu to na samą myśl robię się zła . Ostatecznie takie wkładki nie kosztują fortuny, więc jak będę się jakoś okrutnie męczyć, kupię sobie polecane przez Ciebie TT .
|
|
|
|
|
#2163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2164 |
|
Wtajemniczenie
|
Zastanawiam się jakie ubranka dla małego wziąć ze sobą do szpitala. Nie wiem, czy on będzie miały, czy duży bo już nie będę miała żadnego USG. I chyba wezmę na wszelki wypadek mniejsze i większe rozmiary. Tylko nie wiem w co lepiej będzie go ubrać: body z długim rękawem i na to pajacyk - do tego owinąć w rożek, czy może body z długim rękawem i półśpiochy + rożek. Brać ze sobą czapeczkę jakąś?
|
|
|
|
#2165 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jeżeli chodzi o picie to ja też mam duże pragnienie. Najwięcej piję w pracy, czasem butelka wody 1,5 litra schodzi w trzy godziny. W domu tak bardzo nie chce mi się pić. |
|
|
|
|
#2166 |
|
Zakorzenienie
|
ja zawsze sporo piłam ale teraz to jakas masakra- piję i piję jak smok wawelski
![]() dziś w nocy wypiłam prawie litr soku co oczywiście poskutkowało nieustannymi wycieczkami do kibelka
|
|
#2167 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny chcę zamówić koszulę do karmienia o taką http://allegro.pl/telimena-koszula-c...617835349.html Nie mam pojęcia jaki rozmiar wybrać. Myślicie, że powinnam się kierować tabelą rozmiarów producenta? Pasuje mi S (oprócz biustu, biust to już M). Boję się, że jak zamówię M to po porodzie będę się plątać w nadmiarze materiału
. Może któraś z Was ma tą koszulkę i może mi powiedzieć jak wypadają rozmiary i jak elastyczny jest materiał?Co do picia, to ja mam wrażenie, że piję zbyt mało. Ale, że właśnie mi przypomniałyście, już sobie nalewam szklankę wody
Edytowane przez Amberella Czas edycji: 2013-11-02 o 15:05 |
|
|
|
#2168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam ten sam problem ale ja się przede wszystkim boję, że się w dupie nie zmieszczę i będzie dośc obcisła ![]() chyba kupię koszulę w sklepie na jakiejś wyprzedaży albo w outlecie bo cenowo wyjdzie podobnie a przynajmniej przymodeluję się w przymierzalni czy mnie nic nie uciska, nie pije itp
|
|
|
#2169 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. A chcę sprawę załatwić jak najszybciej, bo w czwartek jak była opcja, że mam zostać w szpitalu, a może i urodzić to zdałam sobie sprawę, że nie mam w czym, w tym szpitalu leżeć. W domu śpię w piżamkach na ramiączkach i z krótkimi spodenkami lub w koszulach, które już ząb czasu ruszył, więc raczej to co mam się nie nada . Planuję kupić też taki cienki, bawełniany szlafroczek.
|
|
|
|
|
#2170 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
|
|
#2171 |
|
Zadomowienie
|
Cicici ale rangery są takie obwieszone?
czytam od dwóch godzin albo i więcej opinie o nich, są niezłe... No to żeś mnie teraz zakrecila, o 19 jestem umówiony na oglądanie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- I jeszcze jedno, jak jest kurna po niemiecku rożek??? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2172 |
|
Zakorzenienie
|
Mini zakupy wyprawkowe zrobione - wszystko na all u polecanego sprzedawcy r_p77.
Co do aptek internetowych polecam gemini - atrakcyjne ceny, tylko dziewczyny pisały że czas realizacji zamówienia do tyg. Np. tantum rosa po 19,79. Właśnie - robicie już zakupy kosmetyczno- apteczne typu maści, kremy itp.?
|
#2173 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
?A w szpitalu maluszka trzeba ubierać we własne ciuszki? Ja myślałam, że oni dają
|
|
|
#2174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2175 |
|
Zadomowienie
|
Akkma- co do imienia.. współczuję sytuacji. A o tej Roxanie/Rexonie trzeba było powiedzieć, a co!
![]() katharsist- Moje kondolencje.... iwontyou- jestem pełna uznania, i podziwu!!! Silna babka z Ciebie! ![]() pilotka - lista ![]() A właśnie, jakiś czas temu dowiedziałam się.. że ukradłam imię dla dziecka, siostrze mojego męża Bo to ONI chcieli ZUZANNĘ. Szkoda tylko... że nawet w naszej księdze gości weselnych wpisali.. IZĘ. No cóż..Na wczoraj miała termin. Przedwczoraj wujek mojego męża, zapytał, czy będzie przy porodzie. Oboje odpowiedzieliśmy, że tak. A wiecie co on na to... że jak się jest przy kobiecie kiedy rodzi, to w tedy kobietę sobie można obrzydzić na całe życie, i niech nie będzie głupi, i nie idzie. Myślałam.. że szlag mnie trafi. Odpowiedziałam mu tylko spokojnie, że jak jest taki doświadczony, to jak się tylko zacznie akcja porodowa, to mąż przyjedzie po niego, i on będzie ze mną rodził. Zamknął się. Nie kontynuował rozmowy.
|
#2176 |
|
Wtajemniczenie
|
Cayenne Babyhörnchen
Mumminek ja używałam wkladek Nuka i byłam zadowolona.opakowanie 20 sztuk starcza na ok 3-4 dni,a na początku przy nawale moze nawet na krócej. |
|
|
|
#2177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o Ty niedobra kradziejko imion a wujkowi bardzo dobrze powiedziałaś- cudowne są takie dobre rady i teorie wzięte z kosmosu... Mój mąż przynosi od czasu do czasu takie dobre rady od kolegów z pracy typy: nie kupuj wózka i nie trzymaj w domu, nie kupuj nic przed 8 miesiącem bo to nieszczęście cholera dorośli wykształceni ludzie a takie głupoty gadają. Kazałam się spytać czy w takim wypadku ich żony również nie myły się przez całą ciążę (aby urody dziecka nie zmyć), nie zaglądały prze dziurkę od klucza i w inne dziury, nie nosiły szalików, korali itp (bo dziecko się pępowiną okręci) i czy czasem nie uderzyły się w nogę czy w rękę albo nie złapały się za brzuch jak się przestraszyły bo dziecku znamiona zostaną
|
|
|
#2178 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jakos nie moge sie przekonac do tych wozkow, na ulicach wszedzie je widac, nawet jedna znajoma ma i naprawde sa dla mnie jakies dziwne, dokladnych wymiarow nie znam. Na e bayu mozna znalezc sporo uzywanych fajnych wozkow..
|
|
|
#2179 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- Cytat:
- mydlo marsylskie - krem na zimę - masło shea + ocatnisept, gaziki i rzeczy dla mnie
|
|
#2180 |
|
Zadomowienie
|
Olusia, dzieki
![]() Czy ja dobrze widze i wzrok mnie nie myli, ze 25 pieluch pampers kosztuje 3,99? i sa tansze od 20 sz babydream? a moze to za jedna pieluche?? http://www.rossmannversand.de/katego...ln/106722.aspx
|
#2181 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do wozka ja sie sklaniam do tego : http://www.amazon.de/Exklusiver-Komb...derwagen+primo
|
|
|
#2182 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie planowalam koniecznie nowego wozka, w sumie akurat to bylo mi obojetne, wazne, zeby mi sie wizualnie podobal (ksztalt, kolory), no i zeby byl sensownie funkcjonalny (np spacerowka do ustawienia w dwie strony itp) i opinie mial dobre...zobaczymy..mocno sie zdziwilam ta cena pampersow ![]() sliczniuni ten twoj wybrany wozek
|
|
#2183 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#2184 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny jeśli macie w swoim mieście sklep Textil Media to zajrzyjcie koniecznie. Duży wybór koszul rozpinanych po środku jak również na dwie strony. Wszystkie po 29,99zł. Żadne tam żyrafki, misiaczki czy króliczki. Są gładkie, albo w jakąś delikatną aplikację. Osobiście kupiłam w kolorze czerwonego wina, siwymi rękawkami i lamówkami, a jedyną ozdobą jest na dole z jednej strony różyczka ułożona z maleńkich metalowych ćwieków.
Ja włąsnie skończyłam piec babke cytrnową. Mam ostatnio faze na weekendowe pieczenie. |
|
|
|
#2185 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Ja bedę pampki i chusteczki oraz kosmetyki kupować na windeln.de albo baby-markt.de . A pro po na tym drugim jest promocja dzisiaj ze paczka pampkow 25 szt. kosztuje 1,99 €
|
|
|
|
|
#2186 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zazdroszczę Wam, u mnie niestety się taka nie zmieści.wysłałam pw Cytat:
|
||
|
|
|
#2187 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cayenne paczka pampersow od rozm.2 kosztuje ok 8€,od 3 potem sa w kartonach,bez promo ok 26€,kaufland maczesto za 20€.nie pamietam,jak to jest z 1 |
|
|
|
|
#2188 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam na All używany leżaczek Mamas&Papas klik
Ale teraz zastanawiam się czy on będzie mi potrzebny TZ powiedział, że nie wszystkie dzieci lubią w takich leżeć (Zosia nie lubiła, podobnież była cały czas noszona na rękach i nie chciała inaczej spędzać czasu). Ja nosiłabym w chuście, ale nie będę mogła dużo nosić, zwłaszcza jak już dziecko urośnie.Używałyście takich leżaczków? |
|
|
|
#2189 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2190 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:08.

. Jak czytam o rozwarstwianiu i kłaczkowaniu to na samą myśl robię się zła
. Ostatecznie takie wkładki nie kosztują fortuny, więc jak będę się jakoś okrutnie męczyć, kupię sobie polecane przez Ciebie TT
.

jestem pełna uznania, i podziwu!!! Silna babka z Ciebie!
cholera dorośli wykształceni ludzie a takie głupoty gadają. Kazałam się spytać czy w takim wypadku ich żony również nie myły się przez całą ciążę (aby urody dziecka nie zmyć), nie zaglądały prze dziurkę od klucza i w inne dziury, nie nosiły szalików, korali itp (bo dziecko się pępowiną okręci) i czy czasem nie uderzyły się w nogę czy w rękę albo nie złapały się za brzuch jak się przestraszyły bo dziecku znamiona zostaną
i sa tansze od 20 sz babydream? a moze to za jedna pieluche??