Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 cz.4 - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 wątku na odchowalni ?
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.5 7 15,91%
Piątego wątku początek, w bólu wykluwa się pierwszy ząbek 1 2,27%
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje 3 6,82%
Dzieciom zakładamy śliniaki, bo się ślinią nieboraki 1 2,27%
Lęk separacyjny przeżywamy, lecząc go w ramionach Mamy 0 0%
Tylko u nas dyskusja zażarta, każda wypowiedź uwagi jest warta 1 2,27%
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera 4 9,09%
Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają 13 29,55%
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki 8 18,18%
Mamo, Tato kończcie spanie; kupa czeka na przebranie 1 2,27%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! 4 9,09%
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. 0 0%
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. 1 2,27%
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają 0 0%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-02, 20:08   #4801
humpback
Zakorzenienie

Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
aaa to wtedy już Nelusie musza się poznac!
tak, tak, chcemy obie Nelusie w Krakowie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Wiecie co....
Leze sobie tak teraz z moja Nelusia, ona juz od dawna spi we mnie wtulona..Maz chyba utopil sie albo zasnal w lazience, a ja tak rozmyslam kim bym byla dzis, gdyby nie nasza coreczka..jakas totalna abstrakcja. Wczesniej bylismy tylko we dwoje, praca, studia, budowa, spanie do poludnia... A teraz mamy takiego kochanego aniolka . Jutro N skonczy pol roczku, a ja mam wrazenie, ze jest z nami od zawsze, nie pamietam jak to bylo bez niej i nie wobrazam sobie juz zycia bez tego baczka ahhhhh
ja się czasem zastanawiam co ja robiłam wcześniej jak miałam tyyyyyyyyyyyyle wolnego czasu
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 20:09   #4802
modro
Rozeznanie

Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
hej..ale tu gorąco było wczoraj

czytałam ..próbowałam zrozumiec oby dwie strony i byc obiektywną..i powiem szczerze cieżko było
nie wprowadzę swojego zdania bo jeszcze mnie zlinczujecie

ale..rozumiem i szanuje wypowiedź i innocence i budynka..aczkolwiek zauważyłam
że zwracałyście uwagę głównie na potknięcia w wypowiedziach innocence..(za które w swoisty sposób przeprosiła..nie chciała by było to tak zrozumiane)
a Budeniek (nie obrażając absolutnie)
mimo "bogatych" odpowiedzi (raczej kontry)
była równie uszczypliwa i wyśmiewała(w sprytny sposób) zdanie czy styl życia konkretnej osoby..
a osoby wrażliwsze dotykała bezlitośnie pokrzywą..mocno powiewało sarkazmem..(mimo wielu racji)
innocence poczuła sie zaatakowana i po prostu "twardo" broniła swojego zdania
miała do tego prawo takie samo jak Budyniek i jej bogata wiedza na ten temat...

innocence wróc do nas proszę ..przecież to tylko wymiana zdań była..doskonale rozumiem co chciałaś przekazac..sama wiem ile daje.. chocby poczucie radości.. z tego że ma się "swoją" niepryskaną marchewkę! i może ją zjeśc moje dziecko...sama mam mini ogródek i jestem z tego dumna ..bo wiem że choc na "start" moje maleństwo zje troszkę mniej syfu.. podświadomie wszystkie wiemy że w sklepach nie to samo..ale niestety nie mamy na to wpływu...

obserwuje i łącze w całośc ..
z dystansu ...

i podkreślę..
to moje zdanie!...czy inne niż wasze??...hmmm...
Budynku ..to chyba dobrze?

nie lubie tego robic(wklejać swojego posta)
ale przykro mi ,że nikt nie zauważył
albo celowo pominął mojego posta..
w którym chciałam podkreślić, że niesłusznie potraktowałyśmy
naszą długo znaną juz koleżankę
jest mi przykro że tak to sie skończyło..
bez żadnego zrozumienia...
jedno jest pewne ..że kazda z nas ma prawo do własnego zdania..
a my nie powinnyśmy tego zdania negować..a jak już ktos mało zrozumiale się wypowie lub niechcący urazi wrażliwsze osoby i przeprosi powinnyśmy te przeprosiny przyjąc..zauważyc..a nie pominąc i osobę stylem milczenia pożegnac
przepraszam ale Ja naprawde inaczej rozumiałam wypowiedzi innocence i absolutnie nie doszukiwałam sie w jej wypowiedziach niczego "lepszego"...po prostu taki ma styl przekazu ..
mimo wszystko ..po zwróceniu jej uwagi(myśle że to był atak) przeprosiła
..i co ...i nic........cisza
znamy Ją tyle czasu..
Ja się nie odzywałam, bom nowa na wątku i mało Was znam.
Moim zdaniem jednak trochę za ostro została innocence potraktowana. Budynek fajnie się czyta, ale co z tego? Ironia i sarkazm podoba mi się, ale ja małpa jestem i odgryźć się potrafię, a nie każdemu to pasuje i nie każdy o takiej wymianie zdań marzy.
Uważam zresztą, że nie ze wszystkim trzeba dyskutować, nie każdy temat podejmować, bo czasami można więcej stracić w zażartej dyskusji niż zyskać.

Magiusa, z 100-tki też bym nie dała rady. Ja tylko kp, ale ściągnąć nie potrafię, więc podawałam jej dziś mm, potem właśnie wodę taką strzykawką 5 ml, jak dodają w syropach dla dzieci.

modro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 20:10   #4803
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
jednej Neli nie udało nam się poznać, to poznamy inną
A moze faktycznie tak jak Diabli napisala, dwie na raz krakowianki szykujcie swoich chlopcow hehe i dziewczynki rowniez
Stary 2013-11-02, 20:10   #4804
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
kamasz-kara-kację-kaby-kało-kacoś-kata-kakie-kago ciekawe czy nasze dzieci będą mówił szyfrem
no baaa. oczywiście, ze naucze mloda morse'a.
znajomej tata dzialal w harcerstwie i zarazala nas wszystkimi takimi faaajnymi zabawami. w wakacje po 3 klasie podstawówki pojechalysmy na 3 tyg. pod namioty razem z harcerzami. alez to były ciężkie wakacje
aaa taka ciekawostka, dzielicie wyrazy na sylaby, jeśli w sylabie jest "o" to kreska, jeśli nie ma kropka.
wystarczy zapamietac wyrazy/zwroty przypisując je do każdej literki i alfabet opanowany.
azot, botanika, corazmocniej, dolina, elk, figaslodka, gospoda, halabarda, igla, jednokonno, kolano, Leonidas, motor, noga, ostroznosc, Peloponez, rewolwer, sachara, tlok, ursynow, winorośl, yorkioxford, zlotoryje. wyrazy oddzielamy dwoma kreskami, litery jedna (pionowe) haaaa! pamiętam uczyc się, bo zaczne pisać tak

//*-*/**/--**/*-/--**// i nawet Innocence mnie nie pobije ze swoimi kropkami!
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 20:11   #4805
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
aaa to wtedy już Nelusie musza się poznac!
Obowiazkowo musimy kiedys je i sie zapoznac
Stary 2013-11-02, 20:12   #4806
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość

Mały śpi, dzisiaj co na niego patrzyłam to miałam mega wyrzuty , były 3 kupy z czego jedna rzadka i nie wiem, czy to z tym wiazac jak sobie pomysle ile jeszcze takich dni niepewnosci i strachu o niego mnie czeka....
a co do obiadku - bo nikt nie odpisał - zjadł na nastepnym karmieniu, ale duzo cieplejsze
ja tak miałam jak mala skaleczyłam nożyczkami... nie martw się, jeszcze nieraz będziemy sobie pluc w brode, ze cos tam się przydarzy. jeśli nie wymiotuje to niczym się nie przejmuj
Stary 2013-11-02, 20:13   #4807
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Co do dziewczyn to szkoda, ze się poobrazały moim zdanie Inocence przesadzała z swoimi wypowiedziami (ciuchy, słodycze, masło, chemia) wszystko na przekór i w skrajnosci, a Barwineczka mi szkoda i rozumie ja, bo ona tu była ostro zaatakowana, ale przynajmniej da Nikiemu jesc w nocy

a w Tesco jest garnuszek na klocuszek za 66 zł i w jednym sklepie internetowym hula kula za 66, a przesyłka za darmo powyzej 100 zł, jakby co .. ten tego
Co to za sklep?
Hula kula kusi, bo klocucga ktos u mnie w rodzinie mial

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-02, 20:15   #4808
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Od jakiej kaszki startujecie? Zwyklej mannej czy jakiejs holle?
najpierw bezglutenowe holle, później do niej pewnie dodam odrobine manny, a później już glutenowe
Stary 2013-11-02, 20:17   #4809
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
ACoPowieszNaTo,ŻebyKażdeS łowoRozpoczynaćWielkąLite rą,MożeWtedyBędzieCzyteln iejDrogaAgnieszko?

hm, widzę spacje, same się porobiły

Ash bardzo dobrze to podsumowałaś
Hehhe fakt lepiej

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Ja sie troche boje odzywac bo i w sprawie Barwineczka i Innocence zabralam glos i zaraz potem one sie zegnaja z forum... a do moich wypowiedzi sie nie odniosly...

Barwineczek fakt, przyszla do nas z konkretnym problemem - jak oduczyc jedzenia w nocy dziecko, ktore wyraznie sie jedzenia domaga i zadne subtytuty nie pomagaja. Probowalysmy ja przekonac, ze moze jej syn najzwyczajniej w swiecie nie jest gotowy na przespanie nocy bez jedzenia. Wtrakcie dyskusji byly walkowane inne jeszcze kwestie ale mialam wrazenie, ze Barwineczek wylapywala z naszych wypowiedzi jakies czastkowe stwierdzenia i sie z nimi klocila po czym powiedziala, ze zdecydowali z mezem jednak karmic dziecko w nocy ale na nas sie obrazila...

Innocence probowalam wyjasnic co wedlug mnie wywolalo burze, ale nie odniosla sie do tego co napisalam wiec nie wiem co o tym mysli...

w obu przypadkach wydaje mi sie, ze dziewczynom brakuje dystansu, ktory jest niezbedny, zeby jakakolwiek dyskusja nie zamienila sie w klotnie...

Bardzo bym chciala,zeby dziewczyny wrocily bo obie wiele wnosily do naszych rozmow i ja dzieki nim sie wiele nowego wiedzialam. Niechcialabym jednak, zeby z kimkolwiek trzeba bylo sie obchodzic jak z jajkiem i bac sie wyrazic swoje zdanie, bo zaraz beda odchodzic z forum...

Swoja droga teksty Budynka "sadzisz banialuki" czy "niezdzierze fanatyzmu" adresowane do Innocence byly za ostre i niepotrzebne. Do tej pory nawet jak dyskutowalysmy ostro to nie obrazalysmy sie wzajemnie i fajnie by bylo, gdyby tak zostalo.

Happy, fajnie, ze juz jestescie tez ciekawa jestem fotorelacji z Grecji.
No i super, ze mam skorzystala z marudnych wieczorow corki u miala przy okazji fitness mojej corce wystarczy bujanie na siedzaco badz karmienie godzinami na lezaco wiec ja z tego marudzenia nie mam wiekszych profitow (no, poza czasem na czytanie ksiazek )

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

ja tez uwazam ze jakos tak glupio klucic i obrazac sie na forum ty. Bardziej ze my juz ponad rok jestesmy razem i milo by bylo kolejny rok byc razem w koncu jestesmy jak jedna wielka rodzina laski !!!!! Wracajcie
A dyskusje sa i odmienne zdania.tez beda.bo kazda.z.nas jest inna i ma inne podejscie do wych. Swojego.dziecka

Cytat:
Dzięki za informacje
No a kiedyś gluten wprowadzano dużo później choć np. Banka nam pisała, że jak D. był mały to ona o glutenie nic nie słyszała w ogóle

hłe, hłe, ja usłyszałam, że do roku nie można
Wlasnie i z M. Tez sie.nie.spinam raz dostanie kasze i ja zje potem tydzien beznglutenu potem w obiadku z kasza manna moj D. Gluten dostal chyba wtedy jak kanapeczki jadl w 8-9 mc

banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 20:18   #4810
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Co to za sklep?
ja muszę coś mojemu kupić bo dziś się dorwał telefonu i zaczarowany, zabrałam i ryk chyba mu się znudziły zabawki

Co polecacie dziewczyny???

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 20:21   #4811
salviae
Zadomowienie

68 zł jednak ;>
http://www.pinkorblue.pl/Zabawa-nauk...D=PSM_pl_Ceneo
zastanawiam się, czy na Mikołaja nie kupić, ale znowu bym musiła do 100 zł dobierać

Diabli nie ogarniam tych kodów, ale nie chce mi się myślec żeby je ogarnąc nie bede mówiła szyfrem
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 20:22   #4812
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
jednej Neli nie udało nam się poznać, to poznamy inną
kurna, chyba wsiade jutro w pociąg i osobiście przyjade skopac Ci dupsko a tak serio to my często jeździmy w tamte strony, wiec następnym razem jak zaplanuje dluzsza wycieczke to na pewno dam znac. a tak mi teraz przyszlo do glowy, bylyscie w Bochni? w kopalni? bo moznaby się kiedyś umowic na jakiś wspólny wypad, z noclegiem pod ziemia superowo jest! zwiedzanie kopalni, dyskoteka, sala gimnastyczna, dzieciaki nie będą się nudzic (jak już troche podrosną hehe) to byłoby faaaajne łizażowe spotkanie! podczas wymian zawsze zabieraliśmy tam niemcow i hmm nie ukrywam, ze to były swietne wypady.
Stary 2013-11-02, 20:26   #4813
salviae
Zadomowienie

Cytat:
ja tak miałam jak mala skaleczyłam nożyczkami... nie martw się, jeszcze nieraz będziemy sobie pluc w brode, ze cos tam się przydarzy. jeśli nie wymiotuje to niczym się nie przejmuj
to ja juz i paluszek przyciełam i spadł z łóżka, a wczoraj do tego podrapał sie plastikowa ksiazeczka koło oka dosc głeboko przerąbane ma ze mną ten mały a to samo uczucie (ni moze troche mniej niz dzis) towarzyszyło odparzeniem pupy w szpitalu i fałdek na szyji, jak zacznie chodzić to go chyba przywiąże do czegoś i przestrzen wypasu obłoze gabka
w sumie to mam dla niego to teczowe wiezienie, to bedzie tam siedział i bawił się pluszakami
Kubuś

Edytowane przez salviae
Czas edycji: 2013-11-02 o 20:27
Stary 2013-11-02, 20:29   #4814
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
68 zł jednak ;>
http://www.pinkorblue.pl/Zabawa-nauk...D=PSM_pl_Ceneo
zastanawiam się, czy na Mikołaja nie kupić, ale znowu bym musiła do 100 zł dobierać
jak masz za mnie wyłożyć do końca tygodnia to biorę z Tobą na jedną wysyłkę

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Cytat:
kurna, chyba wsiade jutro w pociąg i osobiście przyjade skopac Ci dupsko a tak serio to my często jeździmy w tamte strony, wiec następnym razem jak zaplanuje dluzsza wycieczke to na pewno dam znac. a tak mi teraz przyszlo do glowy, bylyscie w Bochni? w kopalni? bo moznaby się kiedyś umowic na jakiś wspólny wypad, z noclegiem pod ziemia superowo jest! zwiedzanie kopalni, dyskoteka, sala gimnastyczna, dzieciaki nie będą się nudzic (jak już troche podrosną hehe) to byłoby faaaajne łizażowe spotkanie! podczas wymian zawsze zabieraliśmy tam niemcow i hmm nie ukrywam, ze to były swietne wypady.
byłam jest super, spotkałyśmy Włochów, chcieli z nami wódkę pić z gwinta

Stary 2013-11-02, 20:32   #4815
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
ja muszę coś mojemu kupić bo dziś się dorwał telefonu i zaczarowany, zabrałam i ryk chyba mu się znudziły zabawki

Co polecacie dziewczyny???
Hmm husteczki higieniczne w opakowaniu, pilot butelka plastikowa, lyzeczka , Myjka, drewniana lyzka , spray do nosa hehehe najlepsze zabawki na swiecie i za freee

banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-02, 20:32   #4816
salviae
Zadomowienie

Cytat:
jak masz za mnie wyłożyć do końca tygodnia to biorę z Tobą na jedną wysyłkę

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

byłam jest super, spotkałyśmy Włochów, chcieli z nami wódkę pić z gwinta
ok, to zaraz zamawiam dwie , to moze przełozmy spotkanie na przyszły tydzien i pewnie juz kule beda, jak niewiadomo co z tym poniedziałkiem ?

edit:
nie zamawiam.... własnie doczytałam, ze one nie sa po Polsku
Kubuś

Edytowane przez salviae
Czas edycji: 2013-11-02 o 20:34
Stary 2013-11-02, 20:34   #4817
Budyniek
Rozeznanie

dziewczyny, nadrobiłam. i już się odnoszę.

Dystansu do siebie trzeba się nauczyć. Bo jeśli się go nie nauczymy to ... będziemy same w życiu. Nikt nie lubi obrażalskich, jeśli nie ma powodu. A ja uważam, że nie ma.

Obrażenie kogoś a obrażenie podejścia/zdania to dwie diametralnie odmienne rzeczy. "Gadasz głupoty" nie jest tożsame z "Jesteś głupia". Nawet najmądrzejszy człowiek może sadzić bzdury wielkie jak brukiew. Jak pomyślę jakie teorie wygłaszałam np na temat koni, gdy miałam 15 lat to jestem własną głupotą porażona! I w moim odczuciu skrytykowanie wypowiedzi, teorii, zdania, gustu itp to nie obraza. Obraziłabym kogoś, jeśli nazwałabym go durniem czy kretynem. A jeśli bierze się takie rzeczy do siebie, no cholibka nie odpowiadam za urażenie calego świata, bo w każdym zdaniu (najbardziej neutralnym) da się jakąś mniejszość poglądową obrazić.

Poza tym, no błagam. Teoria, że jak się je marchewkę z marketu i masmixa to się choruje na raka? Przyczyn raka nikt nie zna. są rakotwórcze dodatki, ale jeden może mieszkać pod słupem telegraficznym i palić 2 paczki papierosów dziennie a być zdrowy, a drugi prowadzi przykładny tryb życia i raka dostanie w prezencie. Więc dla mnie to bzdura, głupota i banialuk. no to tak jakby ktoś mi wmawiał, że np prawo zabrania jedzenia kukurydzy. no i mówię mu, że to przecie jakaś bzdura jest. ma się obrazić?

Nigdy nie brałam życia śmiertelnie poważnie, wręcz zawsze zarażałam humorem. Naprawdę nie mam monopolu na poczucie humoru i dystans do świata, bo jeśli bym miała, to każdemu bym zafundowała!

i jako pierwsza napisałam Innocence, żeby nie uciekała, prawda? Dla mnie dyskusja o ile nie obrażamy kogoś ad persona (a już pisałam, że krytyka poglądów nie jest tożsama z krytyką osoby) to dyskusja, tyle. Zwłaszcza, że napisałam wielokrotnie, że się zgadzam, że własne warzywko jest dobre, super i lepsze. Ale no nie zdzierżę jak ktoś mnie będzie nazywał leniem i wyrażał zdanie, że dziecku z własnego lenistwa raka hoduję, bo warzyw nie sadzę. O!

Nie taki Budyń straszny, jak się maluje

Powracając do tematów bieżących
HELP
Niko brokuła NIE ZJE. no nie ma szans. Kalafiorka jakoś właduje. Marchewę kocha. Kazałam zakupić Współtwórcy ziemniaczka, marchewę i kalafiorka. kupił tylko marchewę, bo nie mógł znaleźć, ale dokupił:
-Groszek
-banana
-Jabłuszko z jagodami

wszystkie są opisane jako "po 4 miesiącu". Teraz jadę warzywa. Marchew jest ok, Kalafiora jeszcze jutro jadę i albo kolejne warzywo
(chciałam ziemniaczka, ale nie ma, ostatecznie mogę poprostu wrzucić do wody, rozgotować w skórce, zgnieść i takie gęste i stałe dać? blender nie działa za dobrze...???)
Zakładając, że ziemniaczek nie wypali. to mogę dać ten groszek, czy groszek nie? Generalnie ufać temu co jest napisane na słoiczkach? Że jak od 4 miesiąca to faktycznie można od 4 miesiąca? Potem jak skończę groszek i ziemniaka (vide patrz wyżej) to dam jabłuszko samo i czy mogę dać banana? tak wcześnie banan leci?

help!
Stary 2013-11-02, 20:35   #4818
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem ocb z tym jezykiem
To jakis wyzszy stopien wtajemniczenia

hehe poważnie? dodajesz sylabe w tym przypadku "ka" do zdania, które dzielisz na sylaby. jakos dziwnie to wyjasnilam, ale rozbiore Ci to na czynniki pierwsze ka-na,ka-zy,ka-wam,ka-sie... usun wszystkie "ka" i czytaj hehe.

Cytat:
Wiecie co....
Leze sobie tak teraz z moja Nelusia, ona juz od dawna spi we mnie wtulona..Maz chyba utopil sie albo zasnal w lazience, a ja tak rozmyslam kim bym byla dzis, gdyby nie nasza coreczka..jakas totalna abstrakcja. Wczesniej bylismy tylko we dwoje, praca, studia, budowa, spanie do poludnia... A teraz mamy takiego kochanego aniolka . Jutro N skonczy pol roczku, a ja mam wrazenie, ze jest z nami od zawsze, nie pamietam jak to bylo bez niej i nie wobrazam sobie juz zycia bez tego baczka ahhhhh
tez ostatnio zastanawiałam się jak to było bez Neli...i kurcze chyba smutno musiało być nie pamiętam już hehe. az chce się kolejnych dzieci! idz meza reanimuj

Edytowane przez diabli
Czas edycji: 2013-11-02 o 20:43
Stary 2013-11-02, 20:39   #4819
karota11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Dziewczyny co do skórki chleba, to w pszennym chlebie tzn w tej skórce jest ogromna ilość glutenu, kilkanaście razy większa niż w tej łyżeczce manny, więc tu raczej ostrożnie i piszą, żeby jak już coś to z chleba na zakwasie.

Swoją drogą moja mama była zdziwiona, że już się
wprowadza gluten, bo za jej czasów gdy ja byłam mała i brat dziecko miało mieć skończony roczek.

Wiedziałyście o tym przesądzie, że dzieci niechrzczonych nie można brać na cmentarz?
a głębszy sens jaki? bo ja ostatnio słysząłam od wieluosób,a to Kuba sie rpzegląda w lustrze, i ze nei mozna itp. ale nikt nie potrafi mi odpowiedziec dlaczego, bo tv, to wiem, epilepsja,a lustro? bo jedną odpowiedź usłysząłam,z eby nei zapatrzył się w sobie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Ja sie troche boje odzywac bo i w sprawie Barwineczka i Innocence zabralam glos i zaraz potem one sie zegnaja z forum... a do moich wypowiedzi sie nie odniosly...

Barwineczek fakt, przyszla do nas z konkretnym problemem - jak oduczyc jedzenia w nocy dziecko, ktore wyraznie sie jedzenia domaga i zadne subtytuty nie pomagaja. Probowalysmy ja przekonac, ze moze jej syn najzwyczajniej w swiecie nie jest gotowy na przespanie nocy bez jedzenia. Wtrakcie dyskusji byly walkowane inne jeszcze kwestie ale mialam wrazenie, ze Barwineczek wylapywala z naszych wypowiedzi jakies czastkowe stwierdzenia i sie z nimi klocila po czym powiedziala, ze zdecydowali z mezem jednak karmic dziecko w nocy ale na nas sie obrazila...

Innocence probowalam wyjasnic co wedlug mnie wywolalo burze, ale nie odniosla sie do tego co napisalam wiec nie wiem co o tym mysli...

w obu przypadkach wydaje mi sie, ze dziewczynom brakuje dystansu, ktory jest niezbedny, zeby jakakolwiek dyskusja nie zamienila sie w klotnie...

Bardzo bym chciala,zeby dziewczyny wrocily bo obie wiele wnosily do naszych rozmow i ja dzieki nim sie wiele nowego wiedzialam. Niechcialabym jednak, zeby z kimkolwiek trzeba bylo sie obchodzic jak z jajkiem i bac sie wyrazic swoje zdanie, bo zaraz beda odchodzic z forum...

Swoja droga teksty Budynka "sadzisz banialuki" czy "niezdzierze fanatyzmu" adresowane do Innocence byly za ostre i niepotrzebne. Do tej pory nawet jak dyskutowalysmy ostro to nie obrazalysmy sie wzajemnie i fajnie by bylo, gdyby tak zostalo.

Happy, fajnie, ze juz jestescie tez ciekawa jestem fotorelacji z Grecji.
No i super, ze mam skorzystala z marudnych wieczorow corki u miala przy okazji fitness mojej corce wystarczy bujanie na siedzaco badz karmienie godzinami na lezaco wiec ja z tego marudzenia nie mam wiekszych profitow (no, poza czasem na czytanie ksiazek )

Ash jak Ty rozsądnie podeszłaś do tematu
Ja to czasami za impulsywnie na wszystko reaguję i patrzę

Cytat:
kamasz-kara-kację-kaby-kało-kacoś-kata-kakie-kago ciekawe czy nasze dzieci będą mówił szyfrem
yhy szyfrem hakerskim

Cytat:
Co do dziewczyn to szkoda, ze się poobrazały moim zdanie Inocence przesadzała z swoimi wypowiedziami (ciuchy, słodycze, masło, chemia) wszystko na przekór i w skrajnosci, a Barwineczka mi szkoda i rozumie ja, bo ona tu była ostro zaatakowana, ale przynajmniej da Nikiemu jesc w nocy

a w Tesco jest garnuszek na klocuszek za 66 zł i w jednym sklepie internetowym hula kula za 66, a przesyłka za darmo powyzej 100 zł, jakby co .. ten tego
salviae, a ja się z Toba zgadzam, barwineczka mi szkoda również, bo została za bardzo ostro potraktowana napewno nikt nie miał tego na celu, ale tak dosyć agresywnie to wyszło ;/
Co do Innocence, niby nic nie napisała, ale po jej wypowiedzi do mnie, aż odechciało mi się pisać, bo słowa, ze jemy masmix, "nie ma to jak dawka trans. z rana i coś tam o raku"... już nie pamiętam, mnie obraziło, bo dla mnie osełka jest tłusta i w nadmiernych ilościach moze powodować rośnięcie dupska i podwyższenie cholesterolu , ale mogę swoją opinie wyrazić, a jej słowa jednak były ironiczne;/

Cytat:
Nie wiem ocb z tym jezykiem
To jakis wyzszy stopien wtajemniczenia

Wiecie co....

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

A czym zamierzasz go karmic do 10mz?
Ja gluten chce po 7mz
Moja woli chlodniejsze jedzonko
oj tak to prawdziwy skarb... te nasze maleństwa ale wzruszająco to napisałaś A co bedzie jak powie "kocham Cię mamo" i wpakuje się w neidzielę do Waszego łóżka i mocno przytuli, juz mi się łzy kręcą

---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

Cytat:
Co to za sklep?
wąlśnei kusi, bo cena super, dzisiaj w supermarkecie zobaczyłam na półce, taką jakiejś nieznanej mi firmy kulę grającą i kosztowąła 79 zł

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-02, 20:40   #4820
ankaaa206
Wtajemniczenie

helloł
w końcu powróciliśmy z wojaży po rodzince fajnie było się tak spotkać znowu po roku
Niki na brudasa śpi, mąż miał iść na spotkanie klasowe ale go przekonałam że w domu jest lepiej
małemu powrócił apetyt, a może jedzenie przy stole z innymi tak na niego działa, dziś zjadł ladnie obiad a po południu potarte jabłko
najlepszą zabawę miał z kawałkiem skórki od chleba, ciumkał ją sobie, ale tylko trochę bo miałam stracha że mi się udławi
tak więc wczoraj dziś to dni pełne wrażeń, a jutro byczymy się w domu cały dzień razem
w ogóle każdy sie pyta kiedy kolejne dziecko, kurde przecież dopiero co urodziłam

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 20:41   #4821
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:

cudne to sa Twoje profesjonalne fotki nam brakuje tla. co z tego, ze pomysły sa jak brakuje "zaplecza"
hehe Piotrus ma swietna mine na 1 fotce - taka z charrrakterem! poczul chłopak halloweenowy klimat czym wycinasz dynie? może za rok się pobawię. brat już od daaawna obiecuje, ze wrzuci mi do paczki te ich kanadolskie wynalazki, zebym mogla poszaleć, ale jakos doczekać się nie mogę.
aaa i używasz jakiegoś programu do obrobki? wyczytałam, ze najłatwiej zacząć od photoscape'a - darmowy i prosty. sciagnelam kilka dni temu, ale jeszcze nie odpaliłam.

my mamy kilka 2 tła zamawialiśmy specjalnie do kluski dynie wycinał TŻ nożem TŻ tylko kontrast podciągnął, on nie jest fanem fotoszopowania
Stary 2013-11-02, 20:44   #4822
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Budyniek Pokaż wiadomość
HELP
Niko brokuła NIE ZJE. no nie ma szans. Kalafiorka jakoś właduje. Marchewę kocha. Kazałam zakupić Współtwórcy ziemniaczka, marchewę i kalafiorka. kupił tylko marchewę, bo nie mógł znaleźć, ale dokupił:
-Groszek
-banana
-Jabłuszko z jagodami

wszystkie są opisane jako "po 4 miesiącu". Teraz jadę warzywa. Marchew jest ok, Kalafiora jeszcze jutro jadę i albo kolejne warzywo
(chciałam ziemniaczka, ale nie ma, ostatecznie mogę poprostu wrzucić do wody, rozgotować w skórce, zgnieść i takie gęste i stałe dać? blender nie działa za dobrze...???)
Zakładając, że ziemniaczek nie wypali. to mogę dać ten groszek, czy groszek nie? Generalnie ufać temu co jest napisane na słoiczkach? Że jak od 4 miesiąca to faktycznie można od 4 miesiąca? Potem jak skończę groszek i ziemniaka (vide patrz wyżej) to dam jabłuszko samo i czy mogę dać banana? tak wcześnie banan leci?

help!
banan ale ze słoczka lub ugotowany tak, taki surowy dopiero później, mój syn też nie znosi brokuła, a ponoć uwielbiany jest przez dzieci

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 20:44   #4823
salviae
Zadomowienie

Cytat:
---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

A czym zamierzasz go karmic do 10mz?
Ja gluten chce po 7mz
Moja woli chlodniejsze jedzonko
jak to czym ? zupki, obiadki, owoce, kaszki bezglutenowe, chrupki kukurydziane, ryz, zoltko tez wprowadzam po 8 mc ... no wszystko w sumie oprocz pieczywa i kaszek z glutenem, a pozniej juz bez ekspozycji tylko tak jak nowosci wprowadzam, 3 dni i juz normalnie
Kubuś

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-02, 20:47   #4824
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość

Ja nadal nie mam czasu na wizaż... Mój złośnik nie pozwala mi na nic... Jedynie jak śpi mam chwilę wytchnienia i robię wtedy NIC

Marchewka- brat nie znalazł tej pianki w Belgii. Poproszę Go żeby poszukał w Gdańsku jak już wróci do Polski. Będę o Tobie pamiętała!

Mysia- powiedz mi dlaczego zaczęłaś podawać Nurofen dla Piotrusia (wiem, że na ząbkowanie, ale jakie były "objawy"- płakał, marudził... etc...) i ile razy dziennie po ile podajesz... Bo ja już nie wiem co temu mojemu Skarbkowi jest, zostało mi obstawienie zębów i chyba zacznę podawać Nurofen...
(jest mega marudny, wszystko na nie...)
Zaczęłam podawać nurofen, bo z mojego aniołka, który nie miał w zwyczaju płakać miałam małego wrzaskuna który albo płakał, nawet na rękach albo gryzł wszytsko wyjąc pórbowałam calge, camille i virbucol bez skutku, dopiero po 2 wizycie u pediatry, która mnie przekonała, że nurofen to mniejsze zło i dziecko cierpi zaczęłam stosować, używamy tylko raz dziennie 2,5 ml i staram się 2 max 3 dni pod rząd a potem kolejne kilka dni przerwy, podaję jak już nic nie pomaga i nie mogę go inaczej ukoić
Stary 2013-11-02, 20:58   #4825
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Hmm husteczki higieniczne w opakowaniu, pilot butelka plastikowa, lyzeczka , Myjka, drewniana lyzka , spray do nosa hehehe najlepsze zabawki na swiecie i za freee

pilota też mu nie chce dawać, a też był ryk o niego, hehe chusteczki to dobra opcja

Cytat:
ok, to zaraz zamawiam dwie , to moze przełozmy spotkanie na przyszły tydzien i pewnie juz kule beda, jak niewiadomo co z tym poniedziałkiem ?

edit:
nie zamawiam.... własnie doczytałam, ze one nie sa po Polsku
buuu szkoda!
Cytat:
Napisane przez Budyniek Pokaż wiadomość
Powracając do tematów bieżących
HELP
-Groszek
-banana
-Jabłuszko z jagodami

help!
Jeśli chodzi o brokuła to olej, spróbuj za jakiś czas ale jeśli nie będzie chciała to nie, w końcu Bobas Lubi Wybór a i my wszystkiego nie lubimy (przynajmniej ja, dość wymyślata jestem). Co do ziemniaka - możesz kupić marchew ziemniak i jak będzie ok to podać dynia ziemniak no ale zawsze można samego podać, jak rozgnieciesz to dodaj ciut wody z gotowania, może lepsza papka wyjdzie...
ja nie ufam słoikom w 100%, gdybym rozszerzała dietę po 4. m to pewnie groszek, brokuł podałabym później, bliżej tego 4. m tak myślę

Stary 2013-11-02, 20:58   #4826
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
najpierw bezglutenowe holle, później do niej pewnie dodam odrobine manny, a później już glutenowe
U nas bedzie podobnie
Stary 2013-11-02, 20:59   #4827
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Dziekujemy za zaproszenie jak milo
W krk mamy sporo dobrych przyjaciol i od niedawna mieszka tam brat meza, wiec mam nadzieje, ze skoro wystawa nie wypalila to bedziemy za jakis czas, co jakis czas zagladac do miasta smoka i moze uda sie mi w koncu kogos poznac

zapraszaaaaamy
Cytat:
jakim sklepie internetowym i czy będą po 10tym

Mam podobne odczucia
i ja mam ochotę zaprzytulać na śmierć tego skarba mojego nawet o 6 rano

Cytat:
Co to za sklep?
powiem Wam, że hula u nas to hit kupiłam używkę za 35 zł i polecem
wczoraj zobaczyłam ile kosztuje w stanach 11 dolców mieszkam w durnym kraju

Cytat:
mam klaustroofbię jak mamy zaproszenie na bal to znoszę wieliczkę, ale zjad tą windą to koszmar dla mnie więc ja za noc podziękuję:P
Stary 2013-11-02, 21:01   #4828
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
to ja juz i paluszek przyciełam i spadł z łóżka, a wczoraj do tego podrapał sie plastikowa ksiazeczka koło oka dosc głeboko przerąbane ma ze mną ten mały a to samo uczucie (ni moze troche mniej niz dzis) towarzyszyło odparzeniem pupy w szpitalu i fałdek na szyji, jak zacznie chodzić to go chyba przywiąże do czegoś i przestrzen wypasu obłoze gabka
w sumie to mam dla niego to teczowe wiezienie, to bedzie tam siedział i bawił się pluszakami
Jakie teczowe wiezienie?
Ja musze kupic taka oslone na kominek...
Stary 2013-11-02, 21:08   #4829
NoBoTak
Rozeznanie

Niech Was jasny gwint...! Naczytałam się o tej cudownej żyrafie, pooglądałam zdjęcia, jakie to dzieci szczęśliwe, że ją mają, jak ją ciumkają i właśnie kliknęłam 'kup teraz'! Jak tak dalej pójdzie to ja też będę musiała opuścić forum bo inaczej z torbami przez Was pójdę:P
NoBoTak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 21:11   #4830
karota11
Zadomowienie

ja mam tą małą Sophie za 39 zł i Młody aż mruczy jak jeździ nią po dziąsłach
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości