|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
| Czas na zupę i banana - tak przynajmniej mówi mama. Mamy VII-VIII 2013 |
|
5 | 7,81% |
| Piąstka w buzi, nawet dwie, daj banana włożę też. Mamy VII-VIII 2013 |
|
6 | 9,38% |
| Marchew, jabłko i ziemniaki - poznajemy nowe smaki. Mamy VII-VIII 2013 |
|
20 | 31,25% |
| Chociaż mleko nadal lubię, to marchewki nie odmówię. Mamy VII-VIII 2013 |
|
7 | 10,94% |
| Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 |
|
19 | 29,69% |
| Dziób rozgadany, bańki ze śliny, czas na ząbkowanie chłopcy i dziewczyny. Mamy VII-VIII 2013 |
|
5 | 7,81% |
| Nasze dzieci to gagatki, są gotowe do odsiadki. Mamy VII-VIII 2013 |
|
1 | 1,56% |
| Pierwszy ząbek, drugi leci, mamy nie śpią dzień juz trzeci. Mamy VII-VIII 2013 |
|
1 | 1,56% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Nie my, bo u nas też jest ...
Cytat:
![]() Kochany Adaś I niech ten cewnik się trzyma ![]() Misiaczka dla Majeczki za 10 tygodniKatarine wow jaka Justynka długa ![]() Samantha super foto w stroju piłkarza ![]() Domciątko oj trzymam kciuki Nasza pierwsza noc nauki była ciężka, a potem jakoś poszło.
Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-11-02 o 22:18 |
|
|
|
|
#3752 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Domcia kciuki za noc. Ja sie zabieram do odstawienia woombie ale jakos przemoc sie nie moge
![]() Skylie- nie mam pojecia o co chodzi. Probowalas ja przykrywac jakas chusta podczas karmienia? Moze za duzo bodzcow ma w dzien ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3753 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
trzymaj się dzielna kobieto!Cytat:
Cytat:
za piękny własnoręcznie zrobiony tort!
|
|||||
|
|
|
#3754 |
|
Wtajemniczenie
|
cynamonku - ciesze sie ze humorek lepszy...i oby tak dalej
domi, tysia kciuki za nocki Leo dzis dostal az 4 razy moje mleko wbrew zaleceniom "lekarza" - na razie reskcji zero wiec jutro juz bedzoe z powrotem na moim...ale za to laseczki moj zapas mleczka w zamrazarce znaczaco wzrosl wiec bedzie na dluzej na kaszki ![]() Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
|
#3755 |
|
Wtajemniczenie
|
Mialam Wam pisac i zapomnialam- w Rossmanie z karta Rossne do konca roku jest promocja na zielone Pampki- cena 42,99 PLN
OLCIA WOJTUŚ Edytowane przez skylie Czas edycji: 2013-11-03 o 09:49 |
|
|
|
#3756 |
|
Zakorzenienie
|
Kejt, Lemurki, Oliath
dla dzieciaczków za nowe tygodnie i miesiące.. Oliath tort zaczepisty i Lilo już 6 miesięcy? jak ten czas leci ![]() Zapomniałam, że i Oluś kończy dzisiaj 13 tygodni A jutro 3 miesiące strawberry sytuacja nieciekawa domcia oj kurcze..skoro Mała tak reaguje, to rzeczywiście męczenie jej w płaczu jest bezsensowne.. twarda z niej sztuka jedynym pocieszeniem jest to, że już niedługo wszystko się unormuje, Sarenka będzie zasypiała i spała normalnie i dłużej.. jeszcze troszkę musisz wytrzymać.. |
|
|
|
#3757 |
|
Wtajemniczenie
|
no i co ja widze pomalu zmierzamy do konca kolejnego watku....ale tepo narzucilysmy
Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
|
#3758 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3759 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja jeszcze nie jestem taka odważna i Młody śpi ze mną w łóżku. łózeczko to mebelek dekoracyjny,jak dobrze,że nie wydałam na niego fortuny. Powodzenia jeszcze raz i to " zobaczenia " na nocnych karmieniach
|
|
|
|
|
#3760 |
|
Raczkowanie
|
CYNAMONEK Adaś jest śliczny, dzielny i wspaniały. Bardzo się cieszę, że idzie ku lepszemu. Codziennie kilka razy odwiedzam Wasz wątek aby sprawdzić czy u Was wszystko jest dobrze... strasznie się przejmuje tą małą kruszyną.
|
#3761 |
|
Zakorzenienie
|
Sara SPI w lozeczku. Paul zostaje i będzie jej pilnować a Ja mam iść spać. Jejku aby jakoś poszło. Dobranoc. Dam znam przy cycu
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3763 |
|
Zakorzenienie
|
Samantha niezła akcja z kupą u teściowej
![]() Moja mama i teściowa też mają fioła na punkcie klaskania i mój Mały też beczy, ale ich to nic nie uczy ![]() Mela Twoja teściowa też mądrości swoje jak zwykle pokazuje ![]() Dobrze jej nagadałaś ![]() Eveeve - bidulka jesteś z tym zębem ![]() Ale superowo, że TŻ zjeżdża do Polski Dzoan i byliście u tego weta? Domciątko Może pójdzie dobrze
|
|
|
|
#3764 |
|
Zadomowienie
|
Cynamonowa, super, ze humor Ci dopisuje
Adasiu jest przeslodki ![]() Rocky, zdrowka dla Laurki Dzoan, swietna fotka A tort Oliath jest dla Lali na 6urodziny, a nie 6m-cy Lilo Mela, zdrowka dla calej Waszej rodziny Tari, dobrze wiedziec o tym krzyku przy baczkach, bo dzis wlasnie po raz pierwszy to zobaczylam u Edzia i wystraszylam sie, ze go to boli. dla Ptysia za nabycie nowych umiejetnosci i wcielanie sie w postac psa ![]() Tweed, za dziabanko ![]() Domcia, za nocke!! Moze Sare wczesniej przebudzalo to, ze miala ciasno w kolysce? Przykladowo Edziu w gondoli potrafi spac tylko podczas spacerow, jednak w nocy lubi rozkladac raczki i w gondoli sie budzi jak tylko poczuje, ze ma ciasno. Co do ulubionej pozycji na ramieniu, to u nas dokladnie to samo i moj kregoslup ratuje wygodny fotel bujany z oparciem na glowe Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3765 |
|
Zakorzenienie
|
Malaczarnakejt, Oliath
dla maluszków za wiekStrwaberry przykro mi z powodu TŻ ![]() Tweed gratuluję dziabanka ![]() Boże jaką mam ochotę na chipsy a jak na złość nie ma ![]() Zmykam spać, nie dam rady więcej nadrobić ![]() Jutro znów jesteśmy poza domem-tym razem jedziemy do moich rodziców. Papa Miłej niedzieli Wam życzę Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-11-02 o 22:52 |
|
|
|
#3766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() : kciuki:
|
|
|
|
|
#3767 |
|
Zakorzenienie
|
tari rogaliki z czekoladą
![]() domcia ale Sara słodko śpi surka Oluś też rzadko już tak na nas zasypia.. a tak słodko się wtulał.. mnie również tego brakuje ![]() stokrotka rozumiem, że kolki już definitywnie minęły? ![]() Agrafka mam nadzieję, że zajmą się odpowiednio Twoją przyjaciółką i donosi ciążę.. dla Tżtamela zdrówka dla Was! a teściowa mimo wszystko czasami dobrze, że jest ![]() tweed za dziabanko.. jak wrażenia? ![]() Rockyyy mam nadzieję, że Laurka szybko się wykuruje.. szybko zareagowałaś, więc na pewno nie zdąży się jej nic rozwinąć ![]() cynamonko nie mogę się napatrzeć na Adasia.. jaki on śliczny, do tego taki spokojny..naprawdę bardzo dobrze wygląda.. a braku w wadze zupełnie nie widać a te oczyska...takie mądre ![]() Neni kurde..naprawdę nie masz dla nas żadnej śmiechowej anegdotki o teściach? buuu..nuda kurcze wysypka.. masz jakiegoś podejrzanego? |
|
|
|
#3768 |
|
Rozeznanie
|
Skylie ja mam identyczną sytuscje z mala. Butle gdyby to by razem ze smocKiem wciagnela a cycem gardzi. Ale ja sie nie poddaje bo nievwyobrazam sibie nie karmic piersia. U nas pomaga szum. Zreszta szum pomagabna wszystko. Moje dziecko nie zna w ogole kolysanek
![]() Anulka a kiedy masz zamiar wprowadzic kaszke? Domi kciuki zacisniete ![]() Dzoan podziwiam Cie ze zostawilas małego przyjaciolom. Ja bym chyba oszalala Jestem barfzo nieufna i balabym sie ze mojemu dziecju cos sie stanie... jestem bardzo przewrazliwiona. Wiem ze bede miala z tym okropny problem jak bede musiala isc do pracy. Ufam tylko sobie i uwazam ze mala przy mnie jest najbezpieczniejsza.Co do tzta. Gdyby to wszystko bylo takie proste... Nie chce żeby Antonisia wychowywala sie bez taty. A poza tym nie chce byc sama... Kto potem "wezmie" matke z dzieckiem.. Córcia spi. Znowu byla walka. Juz nie wiem co robic zeby mala znowu zasypiala tak jak kiedyś o 20. Ciekawe ile dzis bedzie pobudek. Ostatnio jest ich dosyc duzo Dobranoc
Edytowane przez strawberry162 Czas edycji: 2013-11-02 o 23:02 |
|
|
|
#3769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3770 |
|
Zakorzenienie
|
domcia
wielkieskylie jejku to rzucanie się przy piersi, to już nie u pierwszej z nas.. aż się boję, ze któregoś dnia i Olkowi coś odbije.. trzymaj się! i oby to było chwilowe faktycznie
|
|
|
|
#3771 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A igi siura bo duzo je to fakt ale przemalal wczesniej teraz to juz na maksa. Zobaczymy dalej.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przyjaciele mają już swoje dziecko 8 miesięczne i są na bieżąco w tych sprawach.. poza tym duży kontakt z naszym dzieckiem mają i nie raz potrafili uspokoić Małego i nawet spał im na rękach.. także luzik Z kolei moi rodzice trochę pozapominali to i tamto i widzę, że nie odgadują potrzeb Małego..jakby płakał, to ojciec próbowałby go rozbawić, rozśmieszyć czym tylko by Małego rozjuszył..po czym stwierdziłby, że jest głodny albo coś go boli ![]() Co do Tżta nie możesz być z kimś ze strachu, że nikt inny Cię nie pokocha, dlatego bo masz dziecko.. ---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- Margoś, Ghia, Neni pytałyście o kotka Byliśmy u weta. W sumie diagnoza zawsze taka sama.. albo to wina stresu albo go przewiało na balkonie..No i oczywiście pytania czy kot mógł ostatnio przeżyć duży stres, czy cos się zmieniło w jego życiu, czy ktoś nowy ostatnio był w mieszkaniu, czy moze jakiś nowy mebel, przemeblowanie? Koty to dopiero mają problemy nie? No rodzice teraz wyjechali i sam został, ale problemy zaczęły się jakieś 2 tyg. temu i teraz osiągnęły punkt kulminacyjny, więc raczej obstawiam przeziębienie na balkonie.. dokładnie rok temu miał to samo, z książeczki jego to wyczytała.. a na jesień koty jak i psy często się przeziębiają. Dostał 4 zastrzyki, w tym przeciwzapalny.. Pani powiedziała, że zazwyczaj po tych zastrzykach już jest poprawa i przyjść z nim w poniedziałek.. jak będzie nadal źle, to antybiotyk poda. A jak ok, to pewnie powtórzy te zastrzyki. Obmacała mu pęcherz i był wielkości-jak to powiedziała- kasztanka.. a więc wysiusiuje się, nie zatyka..wydusiła z niego tę resztkę moczu i wyleciało trochę świeżej krwi przy końcówce.. mówiła, że to z cewki mogło wyjść.. ale w sumie nie wiem dlaczego ta krew.. nie skupiała się nad tym jakoś szczególnie, wiec uznałam, że to normalne jak na jego stan. Byłam u kociska wieczorem i krople krwi musiałam zmywać z płytek i paneli..znowu wysiusiał troszkę krwi i jak szedł, to pokapało..Ale pani mówiła, że jeszcze może się tak zdarzyć, więc ok. Wyglądał normalnie, ucieszył się jak przyszłam, wypił ciut mleka, jedzenie coś słabo mu wchodzi, ale akurat za tym specjalistycznym nie przepada. Będzie głodny, to zje ![]() ---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ---------- Też uciekam spać. Dobranoc Edytowane przez dzoan Czas edycji: 2013-11-02 o 23:28 |
|
|
|
|
#3773 |
|
Wtajemniczenie
|
PRZYCHODZĘ WŚCIEKŁA! POWÓD TEN SAM......teściowa.
Miała dziś wyjątkowego farta że nie wyleciała z hukiem z mojego mieszkania. Ma szczęście że kocham jej syna i nie chcę ranić jego uczuć. A więc. Siedzimy sobie we trójeczke, szczęśliwa roześmiana rodzina. TZ karmi Maję, ja siedzę obok. Podziwiamy nasze małe cudo. Dzwoni domofon. Raz. Drugi. Nie odbieramy. Nie ma nas dla nikogo. Dzwoni męża komórka- teściowa. Pyta czy jesteśmy w domu bo ona dzwoni a my nie odbieramy a światlo się pali No i przylazła. Ja byłam w łazience. Słyszę jak wchodzi i od progu "widzę że nie jestem tu mile widziana jak nawet się mnie nie wpuszcza". TZ tłumaczy że nie wiedział że to ona. A ta małpa fałszywa mowi "tak? A we wtorek jak byłam przez godzinę to mi nawet kawy nie zaproponowano (że niby o mnie tak bezosobowo) ![]() Wyszłam, minęłam jędze, burknęłam dzień dobry i poszłam do salonu. TZ mówi żeby się rozebrała i weszła a ona "nie jestem tu miłe widziana więć wychodzę, ostatnio godzinę tu byłam i nawet kawy nie dostałam". No to się zagotowałam i dowaliłam małpie. -nie wiedziałam że goszcze królową żeby obsługiwać -mam małe dziecko i kiedyś owszem mogłam skakać nad gośćmi ale teraz potrzeby dziecka są dla mnie ważniejsze - wtedy dosłownie pól godziny wcześniej wróciliśmy z zakupów gdzie Maja płakała, ja migrena i zmęczona, kręgosłup mi siadał - wchodząc powiedziała że na 10 min - a w ogóle to mogła sama sobie zrobić bo jak ja do niej przychodzę to każe mi samej sobie robić No to wlazła i powiedziała "nie ty pierwsza masz małe dziecko i jakoś inni sobie radzą". To ja jej na to że ja nie jestem taka jak ci "inni" Maja w tym czasie bawiła się na macie. A ta podeszła i chciała ją podnieść. Maja tak zaczęła histerycznie płakać że nie mogłam jej uspokoić. Potem leżała obok mnie na sofie a ta stała mi za głową i "kiciała" , klaskała, i gadala w mega decybelach "MA-ŁA" ![]() Potem TZ dał jej Maje na ręce bo ona stwierdziła że coś jej musiało wtedy przeszkadzać. I co? I znowu ryk. Ja tam wiem co Mai przeszkadza, a raczej kto I wiecie co wam powiem? Dużo złych rzeczy zapomniałam, wybaczyłam. Ale koniec. Trzeba mieć cholerny tupet żeby przyjść do cudzego domu i obrażać mieszkańców. Dla mnie to już obca osoba. A wiecie co w tej sytuacji mnie najbardziej wkurza? Że jestem taka słaba i żałosna że siedzę i rycze
|
|
#3774 |
|
Zadomowienie
|
Hej, hej kochane!!! Pamięta mnie tu jeszcze ktoś
Stęskniłam się za Wami strasznie ale nie mam kiedy przysiąść i popisać. Dominiś już dochodzi do siebie, prawie zapominamy o przebytej operacji. W czwartek jedziemy do Zabrza na kontrolę, jak wszystko będzie ok to zaczynamy organizować operację przeszczepu, ufff jaja będą jak wprowadzimy stałe pokarmy ![]() Maluszek na razie rozwojowo idzie równo z rówieśnikami, pięknie się śmieje, guga i już nawet ząbkować zaczął ![]() ![]() Ja się dwoję i troję bo mam jeszcze pod opieką mamę po operacji, z domu mamy istny oddział szpitalny, w rodzinie mówią na mnie opatrunkowa prosimy o wasze magiczne kciuki za udaną chemioterapię mamy![]() Cynamonku ciągle o Was myślę, już niedługo, jeszcze troszkę i wszystko będzie dobrze Nawet nie wiecie jak mi brakuje spamowania na naszym wątku Tęsknimy i ściskamy Was mocno
|
|
|
|
#3775 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Kciuki za mame! Zycze Wam duzo zdrowka! Ps.zdjecie nadrobie na kompie. Trzymaj sie Kochana!!! Widzialam fote: sliczny Dominis! Jak bedziesz miala wolna chwile,pisz. Sent from my ST23i using Wizaz Forum mobile app Edytowane przez kubus puchatek Czas edycji: 2013-11-03 o 01:54 |
|
|
|
|
#3776 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co to za przeszczep?
|
|
|
#3777 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zakatrupilabym jedze za te slowa! Masz prawo juz wiecej jej nie wpuscic do swojego domu I Tz powinien to zrozumiec po takiej akcji. Sciskam mocno! Nie daj sie jej ! Sent from my ST23i using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 03:04 ---------- Poprzedni post napisano o 03:00 ---------- My po pierwszym karmieniu. Mlody spal 4h zobaczymy jak reszta nocki.Kciuki za domi I Sare,by obie sie wyspaly. Sent from my ST23i using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#3778 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale chyba i tak mimo wszystko bym sie bala zostawic moja mala![]() Co do rodzicow ja mam tak z tzta mama. Dla niej kazdy Antosiowy placz oznacza glod i jak tylko malutka zaczyna marudzic to mowi ojej glodna jestes? No tak bo kurde matka ja na diecie trzyma i dziecko ciahle głodne ![]() za szybko powrot do zdriwia kociaka![]() Co za gupie babdko Ale wiesz co? Zamiadt plakac to bym sie smiala z tego jak szeroka i ogromna moze byc glupota ludzka Ja czasami staram sie brac takie rzeczy smiechem Tez sprobuj![]() A jak tak wszyscy inni maja dziecko i bla bla bla to niech do nich chodzi na kawę a Tobie da spokoj ![]() Cytat:
A jaki fajny pyzatyDobrze ze jyz doszliscie do siebie po operacji i trzymam igromniaste kciuki ja mame Czesciej musisz di nas zsgladac ![]() My juz po pierwszym Antosia spi u mnue na rece, musze ja do łóżeczka przełożyć Domi a jak tam Sara? Chyba jej sie łóżeczko spodobslo bi nas nie odwiedzasz
|
||
|
|
|
#3779 |
|
Konto usunięte
|
Misia dobrze powiedzialas teściowej.
Domi kciuki za nocke. Kallisto super, ze sie u Was prostuje!U nas o 19 była mega histeria przy jedzeniu, ale nareszcie TZ widział, jak to sobie odpoczywam i jak sie.. relaksuje przy bordowym z wściekłości Artku. O 20.30 zasnął, były dwie mini pobudki i wstał o 1 na jedzenie. Po oczywiście poszła kupa, dwa hefty, dwa przebrania, ale już usypia... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3780 |
|
Wtajemniczenie
|
pieerwszeee no niewierze....
Kalistoq witamy na nowo...mam nadzieje ze juz niedlugo wrocisz na stale spamowac oki ide dalej spac bo cos to za dobrze bylo Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:30.

Więc lepiej żeby sie trzymał do końca leczenia bo kolejnego raczej nie mają gdzie juz wstawić.

Nasza pierwsza noc nauki była ciężka, a potem jakoś poszło.

i Lilo już 6 miesięcy?