|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6
Cytat:
Moja koleżanka teraz urodziła i też tym pobudzila laktacje po cesarce . Demonanioły Kurde ciężką sytuację masz, ale bądź silna masz malenstwo więc i podwójną siłę. Życzę ci wszystkiego najlepszego . :-* Kurcze dziewczyny czy was też dzieciaczki taka kapia , że az syczycie ...próbowałam dziś nagrać jak mi brzuch skacze ale spryciarz nie lubi kamerki za to mąż był w szoku , jak mój brzuch potrafi się deformowac
Edytowane przez isia4891 Czas edycji: 2013-11-02 o 22:15 |
|
|
|
|
#2252 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie od jakiegoś czasu też swędzi pępek. Mam tak jakby jaśniejszą obwódkę (aureolę) w okół niego i skóra tam jest delikatniejsza - wydaje mi się, że będę tam miała taką okrągłą bliznę :/
|
|
|
|
#2253 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zobaczymy, jak z tą moją laktacją będzie. Na razie nic nie leci.Cytat:
|
||
|
|
|
#2254 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Nie no,na pewno mogą. Tylko napisałam,że JA nie używałam. Pewnie tetrowe służyły mi do tych celów zamiast flanelowych. Koleżanka używała jako kocyka np. a ja mam wiele kocyków,cieńsze też więc tych flanelek jakoś nie potrzebowałam
|
|
#2255 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny, a tak z innej beczki... ile sobie szykujecie par tych majtek siateczkowych? nie robię jeszcze zakupów, zanim nie dowiem się, czego wymaga mój szpital (ale też dziwnie, bo jest info tylko dotyczące oddziału neonatologii, ale to chyba o to chodzi?)
|
#2256 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wpadła do mnie dzisiaj moja tępawa kuzynka. Jej słowa po zobaczeniu mnie ''jezuuu ale Ty przytyłaś i zbrzydłaś'' Także tego, miło było ![]() Blanka przesyła wizażowym ciociom solidnego kopa w pęcherz
Edytowane przez Akkma Czas edycji: 2013-11-02 o 22:22 |
|||
|
|
|
#2257 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po aukcji nie wybrałam konkretnych wzorów, bo wszystkie wydawały mi się tak samo złe i pan bardzo sie dziwił Dlatego tez mam kilka allegrowych do użytku w domu i większość motherhoodowych, ktore sa śliczne i nie wstyd z nimi wyjść do ludzi ![]() ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- Cytat:
|
|
#2258 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co to za głupie myślenie? zabraniam Ci tak myśleć - jesteś mądrą i silną kobietą a niedługo będziesz wspaniałą matką ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Cytat:
mistrzyni komplementu cholera jasna
|
|
|
#2259 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I powiem Ci, ze masz się nie cackac z alimentami. Ja się 14 lat cackalam. Az w końcu, kiedy nie mogłam zalatwic tu należnych mi świadczeń, bo nie odbierał pism, nie mógł mi podpisać, ze nie bierze w PL zasilku rodzinnego, poszlam do adwokata. I co uslyszalam? Opier....ol...ze czemu dopiero teraz...i ze nie mialam prawa tak dlugo czekac, bo alimenty to nie moje pieniadze tylko dziecka!!!! Takze pamietaj, te te pieniazki sa Mikusia i zalatwiaj te alimenty, przynajmniej zacznij..wtedy na pewno cos sie zmieni, cos sie ruszy... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2260 |
|
Zakorzenienie
|
mój syn zrobił sobie z mojej wątroby, woreczka żółciowego, wyrostka czy tez innego cholernego flaczka worek treningowy..
tak mnie nasuwa po prawej stronie, że chyba wszystkie możliwe enzymy z organów mi się pomieszają i skisną
|
|
#2261 |
|
Gang Iren
|
Ja mam kilka takich z obrazkami i dla dziecka wydaje mi się,że mogą być pieski,kotki czy słonie. I w sumie to jest TYLKO pielucha tetrowa.
|
#2262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mnie oczy bolą jak na to patrzę, wiec póki moge wybierać to staram sie brać takie ktore mnie sie podobają ![]() Tak w ogole to cos Mezagi dawno nie było?
|
|
#2263 |
|
Gang Iren
|
Też właśnie o niej myślałam... mam nadzieję że wszystko u niej dobrze...
|
#2264 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no co za tekst. Ja ostatnio od mamy kolezanki uslyszalam " wy na pewno bedziecie miec chlopca, ty sie tak zmienilas...." ( bylam bez makijazu a to rzadki widok) dla wyjasnienia, slyszalam jak wyglasza, ze corcia odbiera mamie urode a chlopcy nie. Przynajmniej delikatna byla.Cytat:
Mezaga! Prosimy sie odezwac, troche to niepokojace. Po ostatnih watkowych wydarzeniach jestesmy.bardziej czujne. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2265 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2266 |
|
Zakorzenienie
|
Uspokoilyscie nnie z tym zmeczeniem. Dla mnie wysilkiem jest podniesienie reki, zawsze jestem raczej bardzo aktywna wiec czuje sie jeszcze gorzej ;-
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2267 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|
#2268 |
|
Zadomowienie
|
Szkoda, ze nie polac :p
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2269 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzisiaj w sumie trzy godziny jakieś rano spędziłam na stojąco. Zrobiłam lunch, zjedliśmy, posprzątałam coś tam, i poszłam sie zdrzemnąć, a jak się położyłam, to tak mnie nogi bolały, jakbym maraton odwaliła. TŻ powtarza że nie dziwne że taka śnięta jestem bo "Mikołaja rosnę, a to nie byle co" ![]() ---------- Dopisano o 00:38 ---------- Poprzedni post napisano o 00:35 ---------- Apropos polać. W IKEA sprzedają coś, co się w IE nazywa Mulled Non-Alkoholic Wine. Mówię Wam, bomba, smakuje prawie jak prawdziwe grzane wino, no i ma 0%
|
|
#2270 |
|
Gang Iren
|
A co z Emmą?
Coś nowych wieści nie ma...
|
#2271 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi się wydaje, że ja będę tych flanelowych używać czasem jako kocyków, podkładów itd.Cytat:
Cytat:
Staram się w domu otaczać ładnymi przedmiotami, może być ich mniej, ale nie mogą być brzydkie |
|||
|
|
|
#2272 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja też jestem zdechlak i już nawet jak coś na budowie "omawiam", to siadam, bo Taaak ciężko Zresztą wróciło mi też to z początku ciąży, że co postoję chwilę, to się w głowie kręci
|
|
#2273 |
|
Zakorzenienie
|
ejani - zapomniałam Ci napisać, że gratuluję ruszenia budowy pełną parą!
Trzymam kciuki, by szybko i sprawnie się zakończyła!
|
|
|
|
#2274 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A flanelek głównie chcę używać albo jako kocyków albo prześcieradełek bo nie planuję tych zakupów (tzn.kocyk z jeden cieplejszy pewnie kupię, albo "zamówię" na gwiazdkę, ale cienkich nie) ---------- Dopisano o 00:25 ---------- Poprzedni post napisano o 00:24 ---------- Cytat:
|
|
#2275 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Katharsist, ciężko cokolwiek powiedzieć, bo żadne słowa tu nie pomogą, wyrazy współczucia.
Cytat:
Akkma, Blanka to piękne imię i tym bardziej, że Twoje wymarzone, więc się nie przejmuj. Jednak Cię rozumiem, że można zwątpić, bo u mnie też same negatywne komentarze odnośnie imienia naszej córeczki. Moja rodzina się nie wtrąca, mama mówi, że jej się podoba i że to nasza decyzja. Z kolei rodzina małża chyba narzuciła sobie ambitny plan wybicia z głowy nam tego imienia. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Jesteś silną i mądrą kobietką, dasz sobie radę.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
"Leżę w łożu prawie cały czas bo dopadła mnie neuropatia międzyżebrowa. Dziś już jest odrobinę lepiej ale przez tydzień prawie się ruszać nie mogłam. Zrobiło mi się to od bardzo silnego kaszlu, który męczy mnie już prawie miesiąc, a ten z kolei wywołała najprawdopodobniej silna zgaga z którą nic sobie nie radziło Tyle u mnie. U dzieci w miarę ok - tyle tylko, że małe. W poniedziałek może się dowiem czy podrosły choć trochę. Oby, bo jeśli nie to może mnie czekać to co Paulinkę. Także trzymajcie kciuki U mnie 30 tydzień trwa". Lecę spać, dobranoc
laparo, PCO 52 cykl starań ... cud Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. JP II Edytowane przez cherubinka Czas edycji: 2013-11-11 o 12:33 |
|||||||||
|
|
|
#2276 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry niedzielnie
![]() Kolejna kiepska noc za mną.... jakieś głupoty mi sie śnią i budze się co 20 minut....masakra jakąś. Wiec nie wyspana i pół przytomna zaczynam niedzielę. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:19 ---------- A w ogóle to dzisiaj zaczynam 7 miesiąc To chyba trzeci trymestr już? ? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2277 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Piję kawkę i zajadam czekoladę ![]() Moja malutka też rozpycha się strasznie, ale już tak się do tego przezwyczaiłam, że się martwię jak nie kopie. Od dwóch dni pobolewają mnie boki brzucha...chyba znów się coś rozciąga, bo przez jakiś czas miałam spokój. Co do związków na odległość...nie wyobrażam sobie takiej sytuacji, ale może dlatego, że mi z mężem ciężko się rozstać na dłużej niż pół dnia. Ale właśnie w takiej sytuacji jest siostra mojego męża. Są miesiąc po ślubie, a on stwierdził, że nie może usiedzieć w Polsce i musi jechać w świat za pracą (dodam, że miał całkiem niezłą pracę na miejscu) i właśnie dziś rano miał ruszać do Niemiec. Ech...
|
|
#2278 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak dla mnie do tej pory szczytem inteligencji wykazał się jeden z klientów, który wiedząc, że jestem w ciąży i widząc mnie wcześniej bez brzucha, przyszedł we wrześniu i przywitał mnie słowami "a co to się Pani przyczepiło z przodu" ![]() Mój Aleksander też odwdzięcza się solidnym kopem
|
|
|
|
|
#2279 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
Widzę że ciężki i trudny temat wczoraj omawiałyście ![]() demonyianioły musisz być silna i pamiętaj ze to o co walczysz jest dla dziecka bardzo istotne, teraz nie liczy się że twój były(no chyba były, narzeczony by się w ten sposób nie zachowywał) ma pretensje czy żale, to powinno być dla Ciebie mało istotne w chwili obecnej Na twoim miejscu to zmieniłabym numer telefonu i poprosiła żeby kontaktował się w twojej i Mikusia sprawie z adwokatem. Po co masz się denerwować? Ja pieluszki flanelowe kupiłam, są bardzo delikatne w dotyku, myślę że na pewno je wykorzystam, bo nadają się do wszystkiego czy do podłożenia czy do okrycia a nawet do pieluszkowania (uszczywnienia bioderek) kupowali u nas Lenka od paru dni stała się bardzo aktywna czuję że jej ruchy są mocniejsze i kopniaki też nabrały mocy ![]() Wczoraj dostałam w żebra aż mi tchu zabrakło ![]() Na razie czuję się lepiej niż wczoraj więc mam nadzieję że będę mieć dziś więcej siły
|
#2280 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Noc miałam koszmarną- tak mnie plecy bolą że szok. Dziewczyny, które mają poduszki rogale- czy na ból pleców ale w części piersiowej to te poduszki też pomagają? Mnie nie bolą lędźwie tylko łopatki, żebra i kręgosłup w tej części i tak się zastanawiam czy taka poduszka mi pomoże.... Zaraz jemy śniadanko i ruszamy do sklepu bo zapasy trzeba uzupełnić ![]() miłego dnia ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:20.

za to mąż był w szoku , jak mój brzuch potrafi się deformowac 

mistrzyni komplementu cholera jasna
16.06.2012 

Trzymam kciuki, by szybko i sprawnie się zakończyła!