|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
| Czas na zupę i banana - tak przynajmniej mówi mama. Mamy VII-VIII 2013 |
|
5 | 7,81% |
| Piąstka w buzi, nawet dwie, daj banana włożę też. Mamy VII-VIII 2013 |
|
6 | 9,38% |
| Marchew, jabłko i ziemniaki - poznajemy nowe smaki. Mamy VII-VIII 2013 |
|
20 | 31,25% |
| Chociaż mleko nadal lubię, to marchewki nie odmówię. Mamy VII-VIII 2013 |
|
7 | 10,94% |
| Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 |
|
19 | 29,69% |
| Dziób rozgadany, bańki ze śliny, czas na ząbkowanie chłopcy i dziewczyny. Mamy VII-VIII 2013 |
|
5 | 7,81% |
| Nasze dzieci to gagatki, są gotowe do odsiadki. Mamy VII-VIII 2013 |
|
1 | 1,56% |
| Pierwszy ząbek, drugi leci, mamy nie śpią dzień juz trzeci. Mamy VII-VIII 2013 |
|
1 | 1,56% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
hm.. Albo pierwsze albo juz drugie bo przed polnoca syna obudzil jego wlasny placz przez sen. Ale jaki zalosny i glosny az oboje z mezem podskoczylismy,wiec byl przytulasek i cyc.
Cytat:
DZOAN pewnie spokojniejsza jestes po wizycie u weta co? MISIACZKA co za kobieta z Twojej tesciowej. Masakra. Wspolczuje! I wcale sie nie dziwie ze nie wytrzymalas..jak was czytam to coraz bardziej doceniam swoja I cos jeszcze mialam ale zapomnialam. Jutro wejde na kompa fotki obejrzec. A tak w ogole to super dzien za nami ale to opowiem pozniej. Teraz spac.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 03:02 ---------- Poprzedni post napisano o 03:00 ---------- Perse a co ten twoj Artus tak lobuzuje? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3782 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
U nas pierwsze karmienie, ale niestety nie udało sie z lozeczkiem. Po godzinie odkładania do lozeczka tz skapitulował i położył ja w koszyku gdzie sara spała 4 godziny bez wiercenia.
No chociaż pospalam trochę. Trudno że nie wyszło z lozeczkoem, moze innym razem Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3783 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dzięki Cytat:
Cytat:
To nie jest 18wiek Moja przyjaciółka z dawnych lat z dzieckiem znalazła wspaniałego faceta i ma z nim gaz drugie cudowne dziecko Cytat:
Nie przejmuj sie ja tez rycze to z nerwów poprostu. Zeby to nie była osoba bliska Twojemu Tz to byś jej strzeliła prawy sierpowy i po sprawie, a tak co zrobisz? Twój Tz musi cos jej powiedzieć. Nienawidzę jak ktos przychodzi do kogoś bez zapowiedzi. Ktokolwiek by to nie był. Brak kultury poprostu, a moze wy w tym czasie mieliście sex ![]() Chamstwo! Cytat:
dla mamy.Ale super Dominis ma usteczka. Ładny chłopczyk Siwetnie, ze sie tak dobrze rozwija. Powiem, ze wyglada na normalne dziecko takie samo jak nas wszystkich No i za przeszczep Cytat:
Cynamonku- sliczne Adaś ma włoski ![]() Pasują mu bardzo Cieszę sie,ze humor Wam dopisuje U nas nic ciekawego dzis jakoś. Trochę walczyłam w małym bo spać nie chciał,ale polezal ze mną na ramieniu godzinke pokolysalam go i zasnął po 21. Uffff ja w koncu zjadlam. Teraz ide przebrać ciuszki bo musze iść pranie wstawić. U nas dzis sie przestawia czas
|
|
|
#3785 |
|
Wtajemniczenie
|
u nas tez drugie...glodomorek noj
Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 05:57 ---------- Poprzedni post napisano o 05:39 ---------- domi wiem ze nie jestem ekspertem ale sprobuj wlozyc koszyk do lozeczka i niech przez kilka nocy Sara spi w koszyku w lozeczku....a po kilku nocach znow test..... dobranoc Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
|
#3786 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
II karmienie. Ledwo na oczy patrze. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3787 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie drugie karmienie, i wiercenie.
Caluski Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3788 |
|
Rozeznanie
|
Drugue nadal trwa. Zaraz popelnie harskiri.
|
|
|
|
#3789 |
|
Raczkowanie
|
Usypiam Mikołaja po 2 karmieniu. pierwsze mielismy o 1 bo bez butli dzis. dalej baki i bez kupy ale noc lepsza niż 2 wcześniejsze.
|
|
|
|
#3790 |
|
Konto usunięte
|
Drugie.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3791 |
|
Rozeznanie
|
Ok 150 karmienie. Nie spi od 4. Caly czas marudzi. Dzis dostanie na noc butle z kleikiem kurde
---------- Dopisano o 07:33 ---------- Poprzedni post napisano o 06:55 ---------- Ale Wy macie grzeczne dzieci wszystkie spia:p---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 07:33 ---------- Wlasnie laduje filmik na YT jak moje dziecko gada przy usypianiu
|
|
|
|
#3792 |
|
Zakorzenienie
|
a my juz od pol godziny na nogach
)slonce wstalo, dziecko wstało to i ja tez )strawberyja nie spie ))kalisto oczywiscie ze pamietamy ci i Dominika! fajnie, ze do nas zajrzałaś i że u Ciebie wszystko powoli się coraz lepiej układa ![]() tysia ja Ci wróżę kupę na trzy pieluchy! aż sąsiedzi poczują )dobrze, że nocka lepsza, oby tak dalej ![]() ita dobry pomysl z tym koszykiem w lozeczku, dzis sprobujemy, no zobaczymy )moze zadziala, a jak nie to trzeba bedzie w koszyku wyciac dziury na nogi:P |
|
|
|
#3793 |
|
Rozeznanie
|
Domibto chybs tylko nasze dzieci dbaja i to zebysmy za bsrdzo dnia nie zmarnowały na spaniu
A jsk nocka? 2 karmienia tylko byly?
|
|
|
|
#3794 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Olek walnął kupę o 6 i myślałam, że to koniec spania, ale zasnął z nią na godz. Więc od 7 na nogach jesteśmy..moich oczywiście U nas pochmurno..słoneczko nie może się przebić
|
|
|
|
#3796 |
|
Rozeznanie
|
U mnie chyba 4. Wczesniejsze byly z zamknietymi oczami,wiec nic nie pisalam. Domciatko mij tez z szeroko otwartymi oczami od godziny,ale jak skonczy jesc to idziemy dalej spac. Nia ma szans zebym wstala wczesniej niz 9. Szkoda,ze z lozeczkiem dzis Wam nie wyszlo,ale to trudne jest,wiec pewnie czasu wymaga. Trzymaj sie!
Wszystkim niewyspanym Mamusiom zycze udanego dnia jak rekompensaty za noc. Ok,lece.spac dalej ![]() Sent from my ST23i using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#3797 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jeszcze Wam powiem, ze zazdroszcze Wam pieluszek DADA z biedronki ![]() bo ja caly czas szukam tanszego zamiennika pampersow i nie ma nic co by sie z nimi moglo rownac (ale jak pojade do polski to kupie kulka paczek dady, nie ma bata Oliath ja Ci chyba nie mowilam jeszcze ze tort smacznie wyglada, ale nastepnym razem poprosze wyslac na adres domowy:P bo juz mam monitor mokry od zaślinienia ze smaku! strawberry Twoj parnter to dziwny facet, szkoda chyba zycia na niego, ale ja wiem, ze sie latwo doradza nie bedac w czyjes sytuacji. co do "odebrania" dziecka to zgadzam sie z dziewczynami, ze nie ma takiej mozliwosci zeby ci dziecko zabrał, tym sie nie matyw!!! ja sama jestem z rozbitej rodziny i wiem z doswiadczenia ze prawo do dziecka zwykle dostaje matka, no chyba ze jest akas szczegolna sytuacja, ze matka nie jest zdolna do wychowania. nie przejmuj sie jesli on Cie straszy swoim ojcem czy cos! sądy rodzinne zawsze stoją po stronie dziecka i matki!!! kubus puchatek ja bym i moze chciala spac z Sara w lozku, moze by bylo lepiej, ale ona jest taka małpka, że nie chce spac obok grzecznie, ona chce na mojej klatce piersiowej chce sie tulic w ramionach a nie lezec obok!! grr dlatego od razu dawalismy ja do koszyka, tylko teraz boję się ze przeprowadzka do łóżeczka będzie ciężka, bo wiadomo inny materac, łóżeczko duze, inne miejsce itp nie wiem czy sama na siebie bata nie ukręciłam ucząc ją spania w koszyku ![]() żałuje trochę, że od początku nie dawałam ją do łóżeczka, no ale skąd mogłam wiedzieć, że taka maruda ta moja Sara będzie. jakierka jak tam Edziu?? jak po nocy )całuski! Rocky, zdrowka dla Laurki, żeby szybko wracała do formy!!! Dzoan, fajne ta fotka! jak tam po nocy? zyjecie?? ) Mela,widzę, że u ciebie tez choroby! (co za życia jak w Madrycie:P Tweed, barabara powiadasz?? boziu, a u mnie od porodu nic ![]() ani czasu, ani sił, ani chyba chęci brak u nas ![]() jestesmy jak 30 letnie małżeństwo, matko (czy ktoś jeszcze nie dziabał po porodzie????? Agrafka ja tez trzymam kciuki za przyjaciółkę i jej ciąże, niech będzie dobrej myśli i niech będzie spokojna. bo stress nie sprzyja dobremu rozwojowi ciązy! jeśli dziecko jest silne to da radę!! cynamonko dzięki za komentarz na moim blogu!! a Adaś w "peruce" jakże uroczo ))on nie wygląda na chorego chłopca! wydaje się być silnym maluchem i jak tak dziewczyny piszą duzym. ma ładny kolor skóry, patrzy tak rozumnie, widać że zdrowieje! NASZE KCIUKI DZIAŁAJĄ!!!!!!!!!!! Neni Twoi teściowie pewnie Ci w przyszłości jeszcze pokaża na co ich stać ) także będziesz miała co opowaidać, spokojnie!!!misiaczka ja nie wiem co to za "twory" te teściowe i skąd się biorą????? czy my też takie wredne babska będziemy za 20 lat??? no jak można być takim "HAMEM" przez samo H oczywście:Pale dobrze ze sie wyplakałaś i że nerwy miały ujście, ja też taka jestem, że łzami rozładowuje napięcie!! nie ma nic w tym złego!!! A TAERAZ PYTANIE: jak wasze dzieci spią w łóżeczku to czym je nakrywacie? co mają pod główką? w czym śpią?? macie fotki ???:P może a coś źle zrobiłam, że Sara nie chciała w łóżeczku spać ![]() ---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- Cytat:
o 2 i 4.20 )no ale od tej 4 to wiercenie i o 6 pobudka na calego! ale powiem Ci, ze sie wyspałam ))tyle dobrego Edytowane przez domciatko Czas edycji: 2013-11-03 o 08:12 |
||
|
|
|
#3798 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny, my już od godziny na nogach, mały się obudził, ja się patrzę, a kupa to mu wypływała nogawkami
szybko wzięłam małego dziada pod kran i umyć No a potem butla i teraz gadają sobie z tztem, a ja się przytulam w łóżku do psa. Nasze nocki fajne wróciły, pobudka była o 3, a ze spał w naszym łóżku bo jakoś tak zasnelismy to Zjadł i poszedł do siebie do łóżeczka i od razu usnął z pobudka o 7 mi kur.. Tak się chce jeść przez to ze jest zimno, ze niedługo mi kg zaczną iść w gore Kallisto- bardzo się cieszę ze tak ładnie sobie radzicie i Dominis się tak fajnie rozwija. Trzymam za lecZenie mamy nam tez Ciebie brakuje!Misiaczka- ja pier*ole co za babsztyl.. Podziwiam ze jej kijem nie pogoniłas. Bezczelne babsko wyjątkowo. Mela zdrowka życzę. Domcia może następnym razem się uda z lozeczkiem.. Tego Wam życzę ! Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free ---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ---------- Cytat:
Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
|
#3799 |
|
Zakorzenienie
|
a jeszcze Wam szybko napisze, zanim Sara zacznie mnie wołać (bo bawi się teraz pod karuzelą), że wczoraj kąpaliśmy małą pierwzy raz w dużej wannie
![]() mamy takie "krzesełko" do wanny i było nawet fajnie!! ![]() małej się podobało, choć się nie uśmiechała, tylko była bardzo zdziwiona
|
|
|
|
#3800 | |||
|
Zakorzenienie
|
Co Wy tak słabo..tylko po 2 karmienia? u nas były 4
![]() misiaczka o rany co za baba.. współczuję Ci, że musisz ją znosić w swoim otoczeniu ze względu na Twojego Tżta.. Jeśli o kawki chodzi, to moja teściowa też zawsze oczekuje, że jej zrobię i podam od wejścia .. Fakt, że jak jestem u niej, to ona wszystko robi i podaje, no chyba że zajęta.. ale nie przeszkadzałoby mi, gdyby poczuła się troszkę swobodniej i sama sobie tę kawkę zalała, jeśli widzi, że ja jestem między nią a dzieckiem rozdarta. A najlepsze, że jak jestem sama, to o kawę prosi na już, bo 'synowa zrobi mi kawę? wstyd by było gdyby nie zrobiła' ( Cytat:
za dalsze leczenie i świetne wyniki oraz oczywiście dla mamy za udaną chemioterapię!Pewnie teraz jest Ci ciężko opiekując się i synusiem i mamą jednocześnie.. jesteś wielka straw ja bym się bała zostawić Małego teściowej nawet jak Olek będzie większy.. chyba osiwieję jak przyjdzie ten moment..elaine tak, jestem już spokojniejsza o kocura ![]() domcia przykro mi, że nie wyszło z łóżeczkiem.. ale ita dobry sposób zaproponowała, może się udać ![]() ---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ---------- Cytat:
Domcia Olek śpi teraz w śpiworku i jeszcze kocyk cienki zarzucam.. tetrę ma zawsze przy główce, bo lubi się wtulać..tak mu płasko pod twarzyczką kładę, żeby sobie do noska nie przytulił..pod główką ma podusię płaską.. a śpi w body na krótki rękaw i na to pajac..albo body z długim i śpiochy ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- A Olek chce już siadać.. ciągnie głowę do przodu i jeszcze przy tym zaciesza Widać, że mięśnie brzuszka mu się wzmocniły, może to po części zasługa tych tejpów Po weekendzie zadzwonię do rehabilitantki, bo miała założyć mu jeszcze raz na 5 dni. No i mąż wyczaił, że Mały ma łaskotki na boczkach..aż się wije i skręca, gdy się go tam gigla ![]() ---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- Ej, już nic nie napiszecie? bo mnie esej już wyszedł |
|||
|
|
|
#3801 |
|
Zakorzenienie
|
Cynamonku- piękny Adaś
![]() Dzoan- to już wiecie jak uspokoić Lola Twee- za dziabanie ![]() Rockyyy- zdrówka dla Laurki ![]() Skylie- oby kryzys przeszedł ![]() ---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ---------- dziewczyny a ja mam problem/ pytanie Jak podnosilam małego jeszcze pół miesiąca temu jakby do siadu to pięknie podnosił główkę i siadał.. a odkąd odkrył odpychanie się stopami, to w ogóle nie ma siadu, tylko robi jakby mostek i chce wstawać ?
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#3802 |
|
Rozeznanie
|
Antonina konczy dzis 4 miesiące! !!
![]() stawiamy karmi dla mamus i mleczko dla bobasowI generalnie teraz moge podawac sloiczki ktore sa po 4 miesiącu, nie? Domija juz od dluzszego czasu mysle zeby mala wykapac w wannie ale ja bym byla razem z nia bo mala jeszcze sama nie da rady siedzieć nawet w tym krzeselku |
|
|
|
#3803 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co..jeszcze 10 dni temu Mały był taki słaby, że nie potrafił podnieść się do siadu ciągnąc go za rączki.. a teraz w mig to robi..jest taki silny, że aż jestem w szoku..taki postęp zrobił..!
|
|
|
|
#3804 |
|
Rozeznanie
|
Aaa domi my mamy kolderke i poduszke ale ona jestvtaka cieniutka ze mala praktycznie na plasko spi
|
|
|
|
#3805 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O kurcze, może on chce już chodzić? Zdolny Tomuś ![]() Cytat:
i dziękujemy za karmi i soczek ![]() A mój Oluś kończy dziś 3 miesiące
|
||
|
|
|
#3806 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
100 lat Olenku Buziak dla Ciebie od Antosi![]() ---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- Korci mnie żeby dac malej cos do jedzenia innego niz mleczko:p chyba kupiej jej jakis sloiczek:p Ooo albo wykorzystam dynie ktora zamrozilam Zobaczymy
|
|
|
|
|
#3807 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to samo, ale nie pozwalam.siadam ja choc wiem, ze to za wczesnie, ale co zrobic jak na tylko na siedzaco szczesliwa? jak lezy na plasko to ciagnie glowe jakby robila brzuszki Cytat:
)a co do wanny to moja tez sama nie siedi w wannie, trzeba ja podtrzymywac, z Paulem ją kąpałam, fajnie było Cytat:
i to jest super ze mozna co chwile odczuwac dumę przy dziecku )no niemozliwe:P to juz?? jak myslicie jak dlugo bedziemy na wizazu wspolnie?? czy bedzie taki dzien ze napiszemy: moja buba dzis poszla pierwszy raz do szkoly... a moze kiedys zrobimy "zjazd" i spotkamy sie na zywo )
|
|||
|
|
|
#3808 |
|
Zakorzenienie
|
Michaś 9 listopada skończy 4 miesiące i wymyśliła sobie, że od nowego tygodnia, czyli od 11 listopada zacznę podawać.
![]() I dla Antosi za wiek. ![]() Kallisto- Witaj znowu. My też za wami tęsknimy, a Dominiś przesłodki. ![]() Dzoan- Misiaczka- Olej teściową. Co za tupet!
|
|
|
|
#3809 |
|
Zakorzenienie
|
Domi- ja wkladam malego w szpiworek. Czasem jak spi w grubszychcspuochach to tylko go nakrywam kocykiem jakims. Moj musi zasypiac z pieluszka przy buzi, ale zazwyczaj zasypia przy cycku na noc.
Moj maly poptostu jak chce spac to spi ![]() Ale tez sie wierci czesto. Obstawiam baczki poprostu cos mu jezdzi we flakach :/ Dzoann- tez mam zawsze 4karmienia minimum ![]() Ah i dla Olka za 3mceWlasnie czytam o rozszerzaniu diety u mnie w USA. Napisali zeby zaczac od ktoregos z ponizego prodkutu: banan,slodki ziemniak, groszek, zolty squash (nie wiem co to po Pl) ,cukinia, gruszka, jablko, avokado, kaszka z brazowego ryzu. Podali przepis jak mozna zrobic swoja wlasna kaszke ryzowa. Poprostu ryz surowy zmielic na make taka w mlynku. Ja kupilam specjalny mikrerek do obiadkow ze specjalnymi sloiczkami i w nim wlasnie jest ta ksiazeczka o rozszerzaniu diety. Napisali zeby nie wprowadzac wiecej niz jeden nowy produkt na 4dni i robic porzadne notatki ![]() Podali tez taki plan dnia na karmienie (bez roznicy dla kp i mm to samo) Pobodka- kp/mm Rano-1/4-1 sloiczek + kp/mm do popicia Poludnie - kp/mm Popoludnie- 1/4-1 + kp/mm do popicia Wieczor- kp/mm Noc czyli podczas snu- kp/mm Plan jest od 4-6mca zycia ![]() U mnie 3karmienie a jest 2 w nocy po przestawieniu czasu ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
#3810 |
|
Raczkowanie
|
Mikołaj śpi ubrany zawsze w body z krótkim i pajacu. I śpi zawiniety w rozek, albo cienki albo grubszy zalezy od tego czy zimno jest w domu czy nie. Polecam rożek bo duzo łatwiej sie wtdy przenosi do łózeczka gdy usypia sie na rekach.Spi bez poduszki, na płaskim.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:16.

prosimy o wasze magiczne kciuki za udaną chemioterapię mamy
Tęsknimy i ściskamy Was mocno
Piwo, wino, strzykawka i biała kreska..Spał po tym pięknie- 3 godziny .. także polecam :

dla mamy.

)

szybko wzięłam małego dziada pod kran i umyć
nam tez Ciebie brakuje!
za dziabanie