Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3 - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku!
Czas na zupę i banana - tak przynajmniej mówi mama. Mamy VII-VIII 2013 5 7,81%
Piąstka w buzi, nawet dwie, daj banana włożę też. Mamy VII-VIII 2013 6 9,38%
Marchew, jabłko i ziemniaki - poznajemy nowe smaki. Mamy VII-VIII 2013 20 31,25%
Chociaż mleko nadal lubię, to marchewki nie odmówię. Mamy VII-VIII 2013 7 10,94%
Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 19 29,69%
Dziób rozgadany, bańki ze śliny, czas na ząbkowanie chłopcy i dziewczyny. Mamy VII-VIII 2013 5 7,81%
Nasze dzieci to gagatki, są gotowe do odsiadki. Mamy VII-VIII 2013 1 1,56%
Pierwszy ząbek, drugi leci, mamy nie śpią dzień juz trzeci. Mamy VII-VIII 2013 1 1,56%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-03, 09:06   #3811
Samantha7
Zakorzenienie

Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3

Strawberry- za 3mce

Sent from my iPhone using Tapatalk

---------- Dopisano o 03:06 ---------- Poprzedni post napisano o 03:05 ----------

Edit: za 4mce rzecz jasna (mam za grube palce )

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 09:12   #3812
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3

DOMI też kiedyś o tym myślałam ale mam takie koleżanki z innego forum to już utrzymujemy kontakt chyba z 8 lat więc kto wie
DZOAN brawa dla silacza
ENLEVEE mój też taki mostek robi jak leży
CYNAMONKA fajna fotka do twarzy mu w blondzie

A ja dalej padnieta TZ miał mi nad ranem trochę pomóc z Toskiem ale się okazało ze on nawet butli nie umie zrobić. Mały darł się pół godziny to wstałam a tz dopiero za mycie butli się brał. Zdecydowanie TZ musi więcej zajmować się małym

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

DOMI Antek śpi w pajacu i spiworku no głowie ma cienką czapeczke bo ma zimne uszka czasem
Czasem zamiast spiworka jest przykryty kocykiem i kołderką z rozka

Mamusia Antosia

Edytowane przez Ghia
Czas edycji: 2013-11-03 o 09:21
Ghia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 09:14   #3813
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

samanta
w poradnikach angielskich tez inaczej sie rozszerza diete niz od polskiej marchewki. bede o tym pisac na blogu niedlugo

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 09:15   #3814
Samantha7
Zakorzenienie

Domi- serio w UK nie ma zadnych pieluch no name A w tesco albo aldim nie maja ich brand. U mnie jest taki sklep Target i oni maja takie same jakosciowo jak te Pampers brand.
Ja kupuje zrobione z roslin Baby ganic albo the sevenrh generation
Widzialam tez ze huggis maja takie naturalne pieluszki. Pokusze sie i tez wyprobuje. Te baby ganic sa za grube chyba i srednio je lubie.

Stary 2013-11-03, 09:15   #3815
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość

zolty squash (nie wiem co to po Pl)
to dynia piżmowa jak się nie mylę

Stary 2013-11-03, 09:16   #3816
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

hejooo

Witam sie i widze ze kallisto sie odezwala - Dominisia juz na FB wychwalilam. Trzymam kciuki za Dominisia i mamusie.

Domcia nie poddawaj sie z tym odkladaniem do lozeczka, stopniowo, stopniowo i Sarcia zaskoczy i usnie tak jak w koszu.

Wczoraj o 22 przyjechal maz i juz mam rozbity caly dzienteraz siedzi u siostry na gorze z Marysia, Aleks spi - wstaje o 6.30 i o 8.30 ma pierwsza drzemke. Ja pieke miesko na obiad. Pozniej musze zajsc do tesciowej i naszykowac stoly

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 09:16   #3817
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Zostawiliśmy Olka pod opieką przyjaciół i zobaczcie co zastaliśmy po powrocie Piwo, wino, strzykawka i biała kreska..Spał po tym pięknie- 3 godziny .. także polecam

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
Mialam Wam pisacnimzapomnialam- w Ross,anje z karta Rossne do konca roku jest promocja na zielone Pampki- cena 42,99 PLN
od jutra w lidlu jest jeszcze fajniejsza promocja. Interesowałam sie 3 wiec wiem jak tu to wyglada, czyli za 186 szt placimy 88zł, wychodzi taniej jak w rossie. W rossie za 3 placimy 42,99zł ale za 82szt.

Cytat:
Napisane przez kallisto89 Pokaż wiadomość
Hej, hej kochane!!! Pamięta mnie tu jeszcze ktoś
Stęskniłam się za Wami strasznie ale nie mam kiedy przysiąść i popisać. Dominiś już dochodzi do siebie, prawie zapominamy o przebytej operacji. W czwartek jedziemy do Zabrza na kontrolę, jak wszystko będzie ok to zaczynamy organizować operację przeszczepu, ufff jaja będą jak wprowadzimy stałe pokarmy
Maluszek na razie rozwojowo idzie równo z rówieśnikami, pięknie się śmieje, guga i już nawet ząbkować zaczął Cieszymy się strasznie
Ja się dwoję i troję bo mam jeszcze pod opieką mamę po operacji, z domu mamy istny oddział szpitalny, w rodzinie mówią na mnie opatrunkowa prosimy o wasze magiczne kciuki za udaną chemioterapię mamy

Cynamonku ciągle o Was myślę, już niedługo, jeszcze troszkę i wszystko będzie dobrze Te nasze maluchy są silniejsze niż nam się wydaje!

Nawet nie wiecie jak mi brakuje spamowania na naszym wątku Tęsknimy i ściskamy Was mocno i buziak dla cioć wizażowych
ciesze sie, ze lepiej u Was, zdrówka dla Dominisia i Mamy

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
U nas pierwsze karmienie, ale niestety nie udało sie z lozeczkiem. Po godzinie odkładania do lozeczka tz skapitulował i położył ja w koszyku gdzie sara spała 4 godziny bez wiercenia.
No chociaż pospalam trochę.
Trudno że nie wyszło z lozeczkoem, moze innym razem

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
szkoda, próbuj a na pewno się uda

W sumie moi znajomi mieli ten sam problem ... dlatego ja nie kupowałam koszyczka tylko od razu do łóżeczka. Dziecko przyzwyczaja się i dlatego nowego miejsca moze nie polubic od razu.
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 09:17   #3818
Samantha7
Zakorzenienie

Domi- u nas marchewka jest uznana za sredni alergen.
Mam tez taka tabele co jest wysoce alergenne, co srednio a co jest okay.

Stary 2013-11-03, 09:18   #3819
Anulka_p
Zakorzenienie

Domi - teraz Michaś śpi w pajacu i nakryty jest polarowym, cienkim kocykiem. Pod głową nie ma nic. Wcześniej spał w body z długim i w śpiworku, ale z niego wyrósł.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 09:19   #3820
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Domi- serio w UK nie ma zadnych pieluch no name A w tesco albo aldim nie maja ich brand. U mnie jest taki sklep Target i oni maja takie same jakosciowo jak te Pampers brand.
Widzialam tez ze huggis maja takie naturalne pieluszki. Pokusze sie i tez wyprobuje. Te baby ganic sa za grube chyba i srednio je lubie.

jest duzo, w tesco, aldi i innych brytyjskich marketach, ale wszystkie do dupy:P

Stary 2013-11-03, 09:20   #3821
ita83
Wtajemniczenie

dzien dobry....dzien zaczety od mojego mleczka i tak dzis zostaje.....zobaczymy

Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2013-11-03, 09:20   #3822
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:

w europie oprocz chyba hiszpani nie produkuje sie pieluszek hugis od kiku lat niestety.
tylko chusteczki i takie majtki na basen dla dzieci

Stary 2013-11-03, 09:25   #3823
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
w europie oprocz chyba hiszpani nie produkuje sie pieluszek hugis od kiku lat niestety.
tylko chusteczki i takie majtki na basen dla dzieci
Serio a czemu?

---------- Dopisano o 03:25 ---------- Poprzedni post napisano o 03:24 ----------

Cytat:
jest duzo, w tesco, aldi i innych brytyjskich marketach, ale wszystkie do dupy:P
Ah to lipa :/

Stary 2013-11-03, 09:30   #3824
strawberry162
Rozeznanie

Cytat:
u mnie tez sara chce wstawac to samo, ale nie pozwalam.
siadam ja choc wiem, ze to za wczesnie, ale co zrobic jak na tylko na siedzaco szczesliwa? jak lezy na plasko to ciagnie glowe jakby robila brzuszki

za miesiac cie dogonimy z tymi miesiacami)
a co do wanny to moja tez sama nie siedi w wannie, trzeba ja podtrzymywac, z Paulem ją kąpałam, fajnie było

jeszcze nie raz dzieci nas zaskocza i to jest super ze mozna co chwile odczuwac dumę przy dziecku)

no niemozliwe:P
to juz??

jak myslicie jak dlugo bedziemy na wizazu wspolnie??
czy bedzie taki dzien ze napiszemy: moja buba dzis poszla pierwszy raz do szkoly...

a moze kiedys zrobimy "zjazd" i spotkamy sie na zywo)
Haha kochana my i tak nie damy sie zlapac

A w dzien w czym Sara spi? W koszyku czy w lozeczku? Moze juz w dzien sprobuj ja odkladac do lozeczka i sprobuj zrobic taki sam wystrój jak w koszyku. Czyli ten sam ochrajiacz to samo prześcieradelko nawet jak bedzie za male to je połóż. I ja bym nie prala na razie ani poscieli ani przescieradla niech mala czuje ten sam zapach co w kolysce.

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Michaś 9 listopada skończy 4 miesiące i wymyśliła sobie, że od nowego tygodnia, czyli od 11 listopada zacznę podawać.
I dla Antosi za wiek.

Kallisto- Witaj znowu. My też za wami tęsknimy, a Dominiś przesłodki.

Dzoan- załatwili ci dziecko.

Misiaczka- Olej teściową. Co za tupet!
Ja juz dzis sprobuje malej podac kleik kukurydziany o ike uda mi sie go kupic a jak nie to ryżowy. I podam go z mm moze bedzie dluzej spala. Zdam relacje potem

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
dzien dobry....dzien zaczety od mojego mleczka i tak dzis zostaje.....zobaczymy

Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
Kryzys laktacyjny? Czy cos przegapilam?

Antonisia
strawberry162 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 09:31   #3825
Agrafka86
Wtajemniczenie

TWEED za dziabanko

ROCKY zdrowia dla Laury

TARI Mój to samo guganuiem. Tylko jesr "heej" albo "mi,mi,mi".

DZOAN :brawo: dla Olusia za 13 tyg a dzisiaj za 3 miesiące!

MISIACZKA . Straszna baba . A Ty nie jesteś słaba!

KALISTO super, że Dominik tak ładnie się rozwija i oczywiście kciuki za mamę!

DOMI.
Pod materacem ma poduszkę antyrefluksowa, więc jest wyżej. Na materacu głównym jest podusia taka cieniutka. Przykryty delikatnym kocykiem. Jak w nocy ja się przykrywam kołdra to wtedy wymieni kocyk na lekka kołderke. I oczywiście pielucha na oczy.
Ja od miesiąca kąpie Małego w dużej wannie. Plecki, brzuch kładę. A na samym początku też w krzesełku do kapania.

U nas noc spokojna. Idę coś zjeść, bo ostatni posiłek zjadłam wczoraj o 18:00 i nawet głodna nie byłam, a teraz to aż mnie brzuch boli i na wymioty zbiera:banghead:

09.07.2011 Żona

Edytowane przez Agrafka86
Czas edycji: 2013-11-03 o 09:33
Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 09:32   #3826
ita83
Wtajemniczenie

Domi a ja kupowalam tescowskie pieluchy i nawet bylam z nich zadowolons jeszcze tujursy z lidla sa w miare
tych z aldi nie testowalam
jeszcze maja wlasna marke boots i dunnes stores ale tez nir testowane wiec sie nie wypowiem
dla mnie huggisy to czyste zlo w postaci pieluch przy Xawim kupilam raz i wiecej tego grzechu nie popelnie bo walczylismy z odparzeniami po nich z miesiac
Stary 2013-11-03, 09:34   #3827
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Serio a czemu?

Ah to lipa :/

http://www.huggiesclub.co.uk/no-longer-available

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Cytat:
Domi a ja kupowalam tescowskie pieluchy i nawet bylam z nich zadowolons jeszcze tujursy z lidla sa w miare
tych z aldi nie testowalam
jeszcze maja wlasna marke boots i dunnes stores ale tez nir testowane wiec sie nie wypowiem
dla mnie huggisy to czyste zlo w postaci pieluch przy Xawim kupilam raz i wiecej tego grzechu nie popelnie bo walczylismy z odparzeniami po nich z miesiac
ja wlasnie na bootsach jade w dzien
ale na wyjscia i noc pampersy

Stary 2013-11-03, 09:35   #3828
strawberry162
Rozeznanie

Pomierzylam moje 4 kiesieczne dziecko i taki mamy bilans
Waga: 6kg ( 25 centyl )
Wzrost: ok 63 cm ( 50 centyl )
Obwod główki: 41 cm
Obwód klatki piersiowej: 42,5 cm

Mam te dane wyslac do Tweed? Bo w sumie na pierwszej stronie sa dane z 3 miesiaca

Antonisia
Stary 2013-11-03, 09:38   #3829
ita83
Wtajemniczenie

strwberry przegapilas ze jestem na antybiotykach i lekarz zalecil zrobic test czy malemu nic nie bedzie po moim mleku...dzis juz testuje na calego bo wczoraj dostal tylko 4x moje a reszta mm

jak jutro go ne obsypie znaczy ze jest git
Stary 2013-11-03, 09:47   #3830
strawberry162
Rozeznanie

Ita a to czytala o tym durnym lekarzu tylko jakos tak wyleciało mi z głowy wybacz :róża: A jak sie czujesz? Jest troche lepiej?

Antonisia
Stary 2013-11-03, 09:48   #3831
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez strawberry162 Pokaż wiadomość
Ooo no to kolejny jubilat 100 lat Olenku Buziak dla Ciebie od Antosi
Oluś kazał wysłać ucałowania dla Antosi ach ten mój Mały romantyk

Cytat:
no niemozliwe:P
to juz??

jak myslicie jak dlugo bedziemy na wizazu wspolnie??
czy bedzie taki dzien ze napiszemy: moja buba dzis poszla pierwszy raz do szkoly...

a moze kiedys zrobimy "zjazd" i spotkamy sie na zywo)
już

Jakiś czas temu też sobie pomyślałam o takim zjeździe.. Chyba bym się posrakała ze stresu i przejęcia

Cytat:
Wlasnie czytam o rozszerzaniu diety u mnie w USA. Napisali zeby zaczac od ktoregos z ponizego prodkutu: banan,slodki ziemniak, groszek, zolty squash (nie wiem co to po Pl) ,cukinia, gruszka, jablko, avokado, kaszka z brazowego ryzu.

Podali przepis jak mozna zrobic swoja wlasna kaszke ryzowa. Poprostu ryz surowy zmielic na make taka w mlynku.
Ja kupilam specjalny mikrerek do obiadkow ze specjalnymi sloiczkami i w nim wlasnie jest ta ksiazeczka o rozszerzaniu diety.
Napisali zeby nie wprowadzac wiecej niz jeden nowy produkt na 4dni i robic porzadne notatki

Podali tez taki plan dnia na karmienie (bez roznicy dla kp i mm to samo)
Pobodka- kp/mm
Rano-1/4-1 sloiczek + kp/mm do popicia
Poludnie - kp/mm
Popoludnie- 1/4-1 + kp/mm do popicia
Wieczor- kp/mm
Noc czyli podczas snu- kp/mm
Plan jest od 4-6mca zycia

U mnie 3karmienie a jest 2 w nocy po przestawieniu czasu

wczoraj patrzyłam jak przyjaciółka dla swojej 8 miesięcznej córki robi zupkę.. wrzuciła mięsko z królika, dynię, marchewkę, ziemniaczka, brokuła, ryż.. mówię do niej, że czytałam, ze stopniowo trzeba wprowadzać warzwyka, bo nie będzie później wiadomo na co dziecko źle zareagowało.. ona na mnie "myślisz, że mi się chce bawić?" .. na szczęście jej Mała wszystko przyjmuje dobrze, jak leci

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 09:52   #3832
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
No a potem butla i teraz gadają sobie z tztem, a ja się przytulam w łóżku do psa. Nasze nocki fajne wróciły, pobudka była o 3, a ze spał w naszym łóżku bo jakoś tak zasnelismy to Zjadł i poszedł do siebie do łóżeczka i od razu usnął z pobudka o 7
Ale bystrzacha z twojego syna, juz chodzi

Ja dziś miałam dwa karmienia, ale to o 5 w połowie położyłam się i na leżąco karmiłam bo głowa mi leciała i bałam się, że usnę na siedząco. Także, Alicja spała ze mną i cycem w buzi. Jak się przebudzała, zasysała i spała dalej!

Co do rozszerzania diety to moja pediatra przy kp poradziła mi w 5 mcu (czyli jak bedzie miała tak 5,5 mca) rozszerzać o gluten, a dopiero w 7, czyli po skończeniu 6 mca zacząć od warzywek lub owoców. Jeżeli bym się opierała na słoiczkach to polecała np Hipp ma oznaczenie na słoiczkach literkę A tzn mało alergizujące. To znajoma rodziny więc nie naciąga mnie na hippa. Podała po prostu przykład. Co do wprowadzania produktów to mówiła, że najlepiej podawać przez 4-5 dni i dopiero następny produkt. Muszę pomyśleć jak rozszerzałam Małgosi.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 10:01   #3833
Samantha7
Zakorzenienie

Domi- hmm ciekawe czemu nie sa juz dostepne.

Ja wyznaje taka teorie, ze powinno sie karmic dziecko tak w jakim kraju sie zyje. I ja wlasnie bede tak karmic mlodego jak tutaj karmia.
Tylko narazie nie kumam kompletnie o co chodzi z ta ekspozycja na gluten i czy kaszka ryzowa ma gluten?
Musze poczytac o tym bo "big day" zbliza sie wielkimi krokami i trzeba sie przygotowac. Czas szybko leci
Super mi sie podoba ze bede mogla zrobic moja wlasna kaszke ryzowa. Dodam do niej banana i bedzie gites po domowemu

Ja huggies nigdy nie uzylam nic dla malego. Kusza mnie te naturalne pieluszki. U nas wiem, ze kolezanka mowila, ze wipes to syf, a pampers brand pieluch nie lubie bo smierdza mi strasznie chemia. Lubie tylko ich wipes, ale mam wyrzuty sumienia, ze je kupuje gdyz od lat walcze z nie kupowaniem produktow robionych przez wielkie korporacje, ktore testuja na zwierzetach :/
Ostatnio kupilam wipes biodegradowalne i sa nawet spoko. Ciagle szukam jakis nowych produktow. Maly to dobrze znosi. Moze dlatego ze wszystko jest wolne od chemii i zapachow.

Mlody u siebie w koncu. Czas spac. Jest 4wg starego czasu. Padam na twarz.

Dobranocka

Stary 2013-11-03, 10:05   #3834
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

u nas 3-4 karmienia włącznie z tym o pólnocy i o 7mej. Coraz lepiej rozumiem was dziewczyny. Czytałam, że to może być skok rozwojowy (fizyczny, dziecko ma moment że rośnie szybko) i moze trwac ok tygodnia zobaczymy czy się sprawdzi czy tak na stałe zostanie.

A co do wczorajszego dnia to zrobiliśmy sobie całodzienną wycieczkę. Było wprawdzie szaro buro i ponuro, ale pojechaliśmy do Gniewu. Oczywiście, jak dojechaliśmy zaczęło kropić i padać. Potem mżyło - co nie przeszkodziło nam i spacerowaliśmy 2h. Wracając do Gdańska odebrałam kalendarze ze zdjęciami Igiego (prezent dla dziadków pod choinkę) i pojechaliśmy na obiado-kolację do restauracji włoskiej, którą bardzo lubimy a wieki temu byliśmy. Gałganek bardzo grzeczny, rozglądał się zaciekawiony gdzie go rodzice wywieźli. A w Gniewie spał -:P

Nadrabiając fotki:
dzoan: nieestety, nie jestem fanką tego typu zdjęć. Wręcz budzą we mnie negatywne odczucia i kompletnie nie są zabawne.

samanta: piłkarski alex boski! i jak śpi jest słodki

kallisto: śliczny jest Dominiś

cynamonkowa: hahahhaa piękna Adasia

oliath: tort super!!

Cytat:

A TAERAZ PYTANIE:
jak wasze dzieci spią w łóżeczku to czym je nakrywacie?
co mają pod główką?
w czym śpią??
macie fotki ???:P

może a coś źle zrobiłam, że Sara nie chciała w łóżeczku spać[COLOR=Silver]
nie sądzę abyś cos źle zrobiła, po prostu Sara nie jest przyzwyczajona do łóżeczka, może za dużo przestrzeni tam ma w porównaniu do koszyka?
Igi śpi w pajacu cienkim i pod spodem body na krótki i w śpiworku. Nie grzejemy w nocy, więc u nas jest dość chłodno. DOgrzewamy tylko na kąpiel. Pod główką ma klin.

Cytat:
Antonina konczy dzis 4 miesiące! !!
stawiamy karmi dla mamus i mleczko dla bobasow
Najlepszego dla Antosi!!

Cytat:
h

A mój Oluś kończy dziś 3 miesiące
Najlepszego dla Tomusia!

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 10:14   #3835
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Domi- hmm ciekawe czemu nie sa juz dostepne.

Ja wyznaje taka teorie, ze powinno sie karmic dziecko tak w jakim kraju sie zyje. I ja wlasnie bede tak karmic mlodego jak tutaj karmia.
Tylko narazie nie kumam kompletnie o co chodzi z ta ekspozycja na gluten i czy kaszka ryzowa ma gluten?
Musze poczytac o tym bo "big day" zbliza sie wielkimi krokami i trzeba sie przygotowac. Czas szybko leci
Super mi sie podoba ze bede mogla zrobic moja wlasna kaszke ryzowa. Dodam do niej banana i bedzie gites po domowemu
I dobrą teorię wyznajesz odnośnie jedzenia.
Co do glutenu to ryż nie ma glutenu (chyba).
Jak wprowadzamy: podajemy go dziecku 1 raz dziennie np. w postacie 2-3g (pół łyżeczki) kaszy manny (przed podaniem można ją wymieszać z niewielką ilością ściągniętego mleka matki). Podobno są jakieś ciasteczka Hippa z glutenem, które można kawałeczek zmielić i zmieszać z mlekiem matki porada mojej pani dr)
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 10:37   #3836
tysia222
Raczkowanie

Cytat:
u mnie tez sara chce wstawac to samo, ale nie pozwalam.
siadam ja choc wiem, ze to za wczesnie, ale co zrobic jak na tylko na siedzaco szczesliwa? jak lezy na plasko to ciagnie glowe jakby robila brzuszki

za miesiac cie dogonimy z tymi miesiacami)
a co do wanny to moja tez sama nie siedi w wannie, trzeba ja podtrzymywac, z Paulem ją kąpałam, fajnie było
No właśnie tak mi się wydawało, że Sara strasznie szybko siedzi. No ale jak jej tak dobrze Ja się w sumie zaczęłam martwić o jakieś napięcie, bo Mikołaj jak go noszę na leżąco to potrafi się zgiąć do siadu. No ale moze tak ma być...

A jak ta kąpiel wygląda dokładnie?ile wody lejecie?

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

Cytat:
Tysia Ty tak sie nie czaj tylko napisz cos

PS. Uwielbuam ikonkę brzydala
Ja często mam wizaż włączony na telefonie, ale niekoniecznie wyedy czytam Mikołaj wstał właście o 6.30, udało mi się go jeszcze uspać na 40min i koniec spania. Ale sie wyspałam w sumie, bo dziś tż był z Małym i tylko mi go nosił na karmienie. Mam nadzieję, że dziś będzie kupka a z bączkami już lepiej- to chyba jednak po tej herbatce laktacyjnej.

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Kalisto- pewnie, że pamiętamy o Was Dominiś ma słodkie usteczka, aż chciałoby się go wycałować

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Straw- jak tam zagęszczacz?
tysia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 10:46   #3837
magolina
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Nie wiem czy zdążę bo młody wstał z drzemki i tylko słyszę jak ciumka rączki a zaraz pewnie będzie ryk o jedzenie.

Nocka ok, jedno karmienie przed 3, tylko potem koło 4 strasznie płakał przez sen wczoraj było to samo i nie wiem o co chodzi, dałam mu cycka ale przytulił sie tylko i po chwili zasnął mój szkrabek kochany.

Misiaczka teściowa przeszła samą siebie nie dziwię sie, że się zagotowałaś.

Cytat:
Stęskniłam się za Wami strasznie ale nie mam kiedy przysiąść i popisać. Dominiś już dochodzi do siebie, prawie zapominamy o przebytej operacji. W czwartek jedziemy do Zabrza na kontrolę, jak wszystko będzie ok to zaczynamy organizować operację przeszczepu, ufff jaja będą jak wprowadzimy stałe pokarmy
Maluszek na razie rozwojowo idzie równo z rówieśnikami, pięknie się śmieje, guga i już nawet ząbkować zaczął Cieszymy się strasznie
Ja się dwoję i troję bo mam jeszcze pod opieką mamę po operacji, z domu mamy istny oddział szpitalny, w rodzinie mówią na mnie opatrunkowa prosimy o wasze magiczne kciuki za udaną chemioterapię mamy
Tak się ciesze, że się odezwałaś
Kciuki za chemioterapię mamy
A Dominiś słodki, ślicznie wygląda i takie piekne ma usteczka
zaglądaj do nas w miarę możliwości.

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
hm.. Albo pierwsze albo juz drugie bo przed polnoca syna obudzil jego wlasny placz przez sen. Ale jaki zalosny i glosny az oboje z mezem podskoczylismy,wiec byl przytulasek i cyc.

U nas dokładnie to samo

Cytat:
Najlepszego dla Antosi

Cytat:
Wiecie co..jeszcze 10 dni temu Mały był taki słaby, że nie potrafił podnieść się do siadu ciągnąc go za rączki.. a teraz w mig to robi..jest taki silny, że aż jestem w szoku..taki postęp zrobił..!
dla Olusia za piekny postęp

Cytat:
Najlepszego dla Olusia

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość

U nas noc spokojna. Idę coś zjeść, bo ostatni posiłek zjadłam wczoraj o 18:00 i nawet głodna nie byłam, a teraz to aż mnie brzuch boli i na wymioty zbiera:banghead:
O matko, ja bym pewnie coś w nocy musiała zjeść nie dotrzymałabym do rana.

Cytat:
strwberry przegapilas ze jestem na antybiotykach i lekarz zalecil zrobic test czy malemu nic nie bedzie po moim mleku...dzis juz testuje na calego bo wczoraj dostal tylko 4x moje a reszta mm
Super, że Mały nie zareagował. U mnie też Adasiowi nic nie jest od antybiotyku. Ja biorę amotaks.

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość

A co do wczorajszego dnia to zrobiliśmy sobie całodzienną wycieczkę. Było wprawdzie szaro buro i ponuro, ale pojechaliśmy do Gniewu. Oczywiście, jak dojechaliśmy zaczęło kropić i padać. Potem mżyło - co nie przeszkodziło nam i spacerowaliśmy 2h. Wracając do Gdańska odebrałam kalendarze ze zdjęciami Igiego (prezent dla dziadków pod choinkę) i pojechaliśmy na obiado-kolację do restauracji włoskiej, którą bardzo lubimy a wieki temu byliśmy. Gałganek bardzo grzeczny, rozglądał się zaciekawiony gdzie go rodzice wywieźli. A w Gniewie spał -:P
Super spędziliście dzionek

Domcia
szkoda, że nie wyszło z łóżeczkiem, ale trening czyni mistrza i wierze że jakimś sposobem uda Ci się przeprowadzić Sarę do łóżeczka.
A w dzień jak ma drzemki to w czym śpi??? też w koszyku??
Ja też się troche martwie jak to będzie jak będe chciała Adasia na noc przetransportować od nas z łóżka do jego łóżeczka, ale on w dzień drzemie własnie w łóżeczku więc pocieszam się, że może byc łatwiej

A co do ubioru to my mamy w mieszkaniu ponad 23 stopnie, bez ogrzewania więc biorąc pod uwagę, ze Adaś śpi z nami w łóżku to ma tylko body z krótkim rękawem. Ale on generalnie nie lubi być za ciepło ubrany.

Edytowane przez magolina
Czas edycji: 2013-11-03 o 10:47
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 10:57   #3838
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Na pytanie ile schodzi nie odpowiem bo za chiny tego nie liczę, jak jest potrzeba to zmieniam i już Ale to jest też bardzo różne i zależy od tego jaki mamy plan dnia

Tak żeby mi pielucha trzymała, jak np. wychodzimy na dłuższy spacer to wkładam dwa wkłady jeden z mikrofibry i jeden bambusowy i to moja ulubiona i preferowana przeze mnie kombinacja- wytrzymuje nawet do 3h (szczególnie jeżeli sama kieszonka też jest bambusowa) a Młody bardzo dużo sika Jak jesteśmy w domu i wiem, że mogę Mu zmienić wcześniej to wkładam dwie mikrofibry, a jak chcę tak tylko na chwilę na przetrzymanie to jeden mikrofibrowy, np. jeżeli została godzina do kąpieli, albo wiem, że za chwilę będę musiała wyjść (staram się przed wyjściem zawsze założyć świeżą)

Ja kupowałam swoje pieluchy jak Młodego jeszcze nie było i wzięłam więcej wkładów z mikrofibry a mniej bambusowych, teraz mając doświadczenie zrobiłabym na odwrót

Bambusowe są cieńsze ale zdecydowanie bardziej chłonne Ale też dłużej schną, bo mikrofibra bardzo szybciutko
Same kieszonki też mamy z różnych materiałów i od tego też dużo zależy
Aaaa dzieki wielkie a ile kupilas zestawow pieluch kieszonkowych i wkladow?

Cytat:
a to ja i Sara w pozycji w której moje dziecko sypia wspaniale
pozdrowienia)
i wtedy nic jej nie przeszkadza, nie wierci sie, nic, aniołek
Ale cudna moj nigdy tak nie zasnął.

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
I ja i moj maz oslabieni. Mamy temp i bola nas miesnie. Malgos pojechala do tesciowej bo jest tam jej kuzynka poza tym my tak slabi ze dziecko obiadu nie dostalo. Tesciowa po nia przyjechala i przewiozla nam watrobke na obiad. Maz usmazyl a mnie mdli od tego zapachu. Jak ja nie lubie byc chora. Oby tylko Alicje choroba ominela.

Zdrówka!! Nasz starszak niedosyc ze ma kaszel i katar, to tradycyjnie doszlo zapalenie spojówek

Cytat:

Cynamonku ciągle o Was myślę, już niedługo, jeszcze troszkę i wszystko będzie dobrze Te nasze maluchy są silniejsze niż nam się wydaje!

Nawet nie wiecie jak mi brakuje spamowania na naszym wątku Tęsknimy i ściskamy Was mocno i buziak dla cioć wizażowych
Hej Kochana! Dominis cudny !!! super, że dobrze sie czuje po operacji i że wszystko z rozwojem w porządku
Kciuki za chemię mamy

Wiecie co... Ogłaszam że wygrywam z dzisiejszą nocką jako najgorszą ze wszystkich, mały budził sie CO GODZINE !!!

jadl i spal dalej, ok 24 kupa i nie mogl 1,5 h zasnac, a potem znow co godzine... Wzielam go nawet do lozka, bez zmian.
Juz nawet nie ma tej pierwszej dluzszej przerwy...

Padam na pysk, jeszcze starszak chory, a tz wyjezdza w tygodniu wiec bede miala wszystko na glowie...
Chyba sie powiesze.... ewidentnie dzisiaj mam kryzys i dzieci dzialaja mi na nerwy Mam ochote wyjsc, zamknac za soba drzwi i nie wracac!!!!!!

Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Czas edycji: 2013-11-03 o 11:00
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 11:04   #3839
surka
Zakorzenienie

U nas noc, jak zwykle świetna karmienie o 7, a potem jeszcze dosypianie i wsaliśmy o 9:30

Cytat:

Co do tzta. Gdyby to wszystko bylo takie proste... Nie chce żeby Antonisia wychowywala sie bez taty. A poza tym nie chce byc sama... Kto potem "wezmie" matke z dzieckiem..
Ja wiem, że łatwo doradzać, ale po pierwsze jeśli tż nie jest jakimś strasznym burakiem to nie utrudniałabym mu kontaktu z dzieckiem. A uwierz mi znam wiele dziewczyn, które są w szcześliwych związkach, mimo posiadania dziecka z poprzedniego związku

Cytat:

Super, że u was coraz lepiej, dla mamy. Jak dasz radę zalądaj do nasz częśniej, a Dominiś sama słodycz

Cytat:
o
A TAERAZ PYTANIE:
jak wasze dzieci spią w łóżeczku to czym je nakrywacie?
co mają pod główką?
w czym śpią??
macie fotki ???:P
[/COLOR]o
Lila śpi na samym materacu, bez poduszki. Śpi w śpiworku lub w kocyku złożonym w rożek

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Jak podnosilam małego jeszcze pół miesiąca temu jakby do siadu to pięknie podnosił główkę i siadał.. a odkąd odkrył odpychanie się stopami, to w ogóle nie ma siadu, tylko robi jakby mostek i chce wstawać ?
Lilka ostatnio robi to samo, zrobiła tak nawet u pani wyznaczającej zabiegi z rehabilitacji, ale nic mi na to nie powiedziała, więc może taki kolejny krok w rozwoju

Cytat:

I generalnie teraz moge podawac sloiczki ktore sa po 4 miesiącu, nie?

Cytat:
h

Cytat:
Pomierzylam moje 4 kiesieczne dziecko i taki mamy bilans
Waga: 6kg ( 25 centyl )
Wzrost: ok 63 cm ( 50 centyl )
Obwod główki: 41 cm
Obwód klatki piersiowej: 42,5 cm

Mam te dane wyslac do Tweed? Bo w sumie na pierwszej stronie sa dane z 3 miesiaca

Napisz PW do Tweed

Cytat:
wczoraj patrzyłam jak przyjaciółka dla swojej 8 miesięcznej córki robi zupkę.. wrzuciła mięsko z królika, dynię, marchewkę, ziemniaczka, brokuła, ryż.. mówię do niej, że czytałam, ze stopniowo trzeba wprowadzać warzwyka, bo nie będzie później wiadomo na co dziecko źle zareagowało.. ona na mnie "myślisz, że mi się chce bawić?" .. na szczęście jej Mała wszystko przyjmuje dobrze, jak leci
Ale chyba wcześniej podawała jej już jakieś produkty
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 11:07   #3840
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Kallisto Domiś słodki, podoba mi się jego czuprynka

Nie jest Waszym dzieciom zimno w samych bodziakach? Artuś śpi w body, pajacu i śpiworku, a nad ranem nakrywam go jeszcze kocykiem, bo jest zimno...

Elaine dzięki za pomysł na prezent
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości