Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. I - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Druga część wątku na odchowalni będzie nosić tytuł:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 1 2,56%
Zmieniamy pieluchy, karmimy co chwilę, lecz na wizażu przyjemne są chwile 6 15,38%
Za mało pokarmu, znów skok rozwojowy, a ja już nie mam do tego głowy 3 7,69%
Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy 19 48,72%
Naturalnie czy przez cięcie, każda mama ma już wzięcie 5 12,82%
Głośno wrzeszczy mały ludzik, tak że i sąsiadów budzi 1 2,56%
Piję mleczko, robię kupkę, już niedługo czas na zupkę 4 10,26%
Głosujący: 39. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-03, 09:49   #1831
Karolina88w
Raczkowanie

Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. I

Witam dziewczyny
Czy można jeszcze do was dołączyć ?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Karolina88w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 09:50   #1832
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
Skonsultuj czy to przypadkiem nie skaza... Bo te naderwane uszka mogą o tym świadczyć... Jaki jesz chleb?spróbuj może taki bez serwatki i zwracaj uwagę żeby nie było go w żadnym produkcie,jeśli to skaza, po ok 2 tych powinno zacząć schodzić uczulenie

podejrzewam skaze. Tym bardziej ze i kinia i artur mieli za niemowlaka. Arturowi szybko minelo - za to ma np. uczulenie na ketchup- a kindze pozniej bo po roczku ale za to zadnych innych uczulen nie eidac, skora jak marzenie. Obecnie nie jem nic mlecznego poza maslem i tym co zawiera sladowe ilosci i widze poprawe choc do pieknosci natalce jeszcze daleko ... Zazdroszcze nieokrisciałych dzieci bo moje mzja straszne zdjecia,wygladaja jak poparzone, a nie takie jak w reklamavh...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 09:53   #1833
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

brydzia ja jak bede szczepic to po 6 mscu tez

boja ja wierze
babcia mojego tza tak go kiedys urzekla ze podobno wyl tak ze ho kilka ulic dalej slyszeli
ale to zla kobieta bylA
dziecko zdtowe i silne
babcia przuchodzila i zaczunaly sie jazdy

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 09:55   #1834
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Ja się tylko pytam, co jeść w takim razie?
Warzyw surowych i owoców nie, wzdymających nie, nic z nabiału, nic z serwatką... Wołowina i cielęcina nie...

Zostaje kurczak, indyk, wieprzowe duszone, chleb najlepiej domowej roboty, woda, herbata.
Nie no, spoko, jak ktoś lubi się zajeżdżać. Ale tak się nie da kilka miesięcy jeść i nie tracić na tym. Mi już non stop słabo, nie mam siły rano wstać z łóżka, a na razie tylko eliminuję, bo cokolwiek nie dodam, to gorsze problemy
Od 5 dni nie jem nabiału, a ona nadal ma plamy, typowe dla skazy właśnie. I nie tylko na buzi
no wlasnie mowie - jem ciagle chleb z dzemem... Slabo mi i slinie sie na widok np. mleka...ale widze poprawe bo z rak, brzucha i plecow juz zeszlo- szyja tez juz lepiej. Zostala twarz i uszy... Nie jem 2 tydzien... Z kinga poltora roku nie jadlam nabialu (ale wszystko inne moglam typu smazone czy owoce i warzywa, teraz i na to widze reaguje tyle ze brzuszkiem).

Stary 2013-11-03, 10:00   #1835
niebede
Raczkowanie

Macie nową wiadomość w K.

Jest mocna, uprzedzam...

niebede jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 10:06   #1836
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
No dobra w googlach pewnie nie znalazłabyś
Czy zdarzyło się Wam, że dziecko po wizycie kogoś u Was w domu (lub po Waszych odwiedzinach) zanosi się płaczem, czy jest marudne, itp.? Jeśli tak, to u nas przelewa się wodę, czy przypadkiem dziecko nie zostało 'urzeknięte'.
Do szklanki wlewa się trzy łyżki wody. I z tej szklanki znów odmierza się trzy łyżki do następnej szklanki. Jeżeli wyjdą trzy łyżki to jest ok. Natomiast gdy wyjdą cztery to znaczy, że dziecko jest urzeknięte I tą wodą moczysz dziecku np.czółko, rączki etc. (Mam nadzieję, że zrozumiale napisałam)
I po tym wszystkim dziecko staje się inne (na sobie też to czasem wykonuje). Serio u nas to działa
A teraz się pośmiejcie (tak jak np. z tej czerwonej kokardki)
a nie wystarczy zwyczajnie wykapac dziecka btw to zwyczajny objaw u dzieci - za duzo bodzcow i marudzi

Stary 2013-11-03, 10:08   #1837
niebede
Raczkowanie

Przy okazji mam pytanie - ile taki 3tygodniowy maluch może nie robić kupy? Ostatnia była w piątek rano...

Stary 2013-11-03, 10:12   #1838
jo_asiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Karolina88w Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny

cześć zapraszamy! Napisz coś o Was
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 10:15   #1839
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
hejo
mój Miki śpi
jejku, ale super niech tak zostanie
ja nie wiem, bo ja się na tarczycę przed ciążą leczyłam jeszcze po ciąży w nadczynność mi poszło i zmniejszyła mi dawkę na 50

nie wiem, ale chyba laktacja się do dziecka "dopasowuje"

ej! weź będę musiała w google szukać

mój też ma katarek, ale tylko po nocy pewnie od tego głupiego ogrzewania- nienawidzę sezonu grzewczego mamy nawilżacz na kaloryferze, ale chyba trzeba kupić coś lepszego, polecacie coś?
My mamy hb, taki szary, wrzuce linka, jak się podniose.

Cytat:
Witam dziewczyny

My się już znamy
Napisz więcej o Was, to Was na listę wpisze

Cytat:
Napisane przez niebede Pokaż wiadomość
Przy okazji mam pytanie - ile taki 3tygodniowy maluch może nie robić kupy? Ostatnia była w piątek rano...
Encia miała max. 6 dni bez.kupki

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 10:23   #1840
Brydzia_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość

boja ja wierze
babcia mojego tza tak go kiedys urzekla ze podobno wyl tak ze ho kilka ulic dalej slyszeli
ale to zla kobieta bylA
dziecko zdtowe i silne

przerażacie mnie tymi opowieściami nas nikt za bardzo nie odwiedza więc jest luz moje koleżanki czasami

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
no wlasnie mowie - jem ciagle chleb z dzemem... Slabo mi i slinie sie na widok np. mleka...ale widze poprawe bo z rak, brzucha i plecow juz zeszlo- szyja tez juz lepiej. Zostala twarz i uszy... Nie jem 2 tydzien... Z kinga poltora roku nie jadlam nabialu (ale wszystko inne moglam typu smazone czy owoce i warzywa, teraz i na to widze reaguje tyle ze brzuszkiem).
jezu dziękuje że Igorowi nic się nie dzieje... ja bym nie przeżyła bez mlecznych produktów
no uwielbiam mleko, serki, jogurty itd... jakbym nie mogła to nie wiem co bym jadła
normalnie mi się udało... chociaż jednego dnia przecholowałam ewidentnie z ilością nabiału i miał zielone kupy... więc już tak nie szaleje

swoją drogą co serwujecie na obiady ? bo już się zaczyna robić nudno w tym względzie... przydałaby się jakaś odmiana a nie mam pomysłu..
przepisy mile widziane

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość

boja ja wierze
ale to zla kobieta bylA
dziecko zdtowe i silne

no to chyba też tak zrobie
tż mnie wkurza bo gada że ja mam zadecydować

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

też ost myślałam nad nawilżaczem ale jak się ma za ciepło to nie powinno się mieć nawilżacza bo namnaża bakterie i sama już nie wiem...
nie chciałabym narobić większej szkody

a tak w temacie dzbanków do filtrowania wody... bo chciałam kupić
wlewać wodę kranówkę ? i pijecie taką wodę ? czy jeszcze przegotowujecie czy jak ?
pamiętam że Ladan kupowała

Edytowane przez Brydzia_
Czas edycji: 2013-11-03 o 10:18
Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 10:27   #1841
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
My mamy hb, taki szary, wrzuce linka, jak się podniose.

My się już znamy
Napisz więcej o Was, to Was na listę wpisze

Moich znajomych miesiac na kp. U nas tydzien i dostal czopka.

Stary 2013-11-03, 10:29   #1842
niebede
Raczkowanie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Moich znajomych miesiac na kp. U nas tydzien i dostal czopka.
Ok, to będę patrolować. Od zeszłego tygodnia jesteśmy już tylko na mm.

Stary 2013-11-03, 10:46   #1843
rusałka_1
Zakorzenienie

hej
U nas noc piękna, mały zjadł i spał
Tylko od rana jak zwykle harce i płacze, oddałam go na chwilkę Tżtowi.

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość

ja jade na 2 dni do Wawy, zaplacze sie
malutka zostaje z Tatusiem?

Cytat:
Powaznie nad tym mysle. Nadal walcze tylko dlatego, ze jest duzo lepiej niz z Eda... i tak polubilam kp samo w sobie jest przyjemne, mala sie tak slodko uspokaja... tylko ten brzuszek i wysypka.

Dasz rade!

Plamy ma od wypicia kawy z mlekiem, a proszku nie zmienialam. Musteli zaczelam uzywac kilka dni po pojawieniu się plam

---------- Dopisano o 00:06 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ----------

Aha, nie śpimy, mala marudzi, pluje smokiem i spac nie chce chociaz w dzien malo spala. Po kazdym baku jest wybuch placzu... odkurzacz, smok, karuzela, tetra i kolyska g... pomagaja. Usnela na cycku, to obudzila sie jak wstawalam odlozyc

---------- Dopisano o 00:17 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ----------

Dodam, ze czuje sie beznadziejnie, albo mam tak trudne dzieci, albo totalnie nie radze sobie jako matka. Chce mi sie wyc. A jeszcze dzis od cioci uslyszalam: "a ona tak caly czas na rekach? Ja moich dzieci nie nosilam". A tz zamiast mi pomoc i wesprzec, to jeszcze na mnie sie irytuje. Wiec siedze i rycze.

A on jutro na nie wiadomo jak dlugo idzie do szpitala
Kochana ty jesteś cudowną matką!
Dajesz sobie świetnie radę i robisz wszystko by twoje dzieci były szczęśliwe. nie zapominaj jednak całkiem o sobie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Dokładnie - to już nawet nie jest dieta a Głodówka prawie.. My narazie jedziemy tylko kp i jest dobrze ale moja dieta surowa i powoli wprowadzam nowe rzeczy. No i to dopiero 2 tyg niecałe..

Dziś wykapalismy młoda na lekkiego głoda i jak w wannie spokojna to po wyjęciu ryk na całe miasto. Aż mi serce pekalo. Cieszę się ze tz i moja mama bardziej opanowani bo ja w takich momentach pękam.
A teraz pojedzone i chill out jak na zdjęciu. Idziemy spac i mam nadzieje ze Pola da mi choć ze 4 godzinki..
Załącznik 5466017

słodka Pola

ja tez staram się jeść ostrożnie.
Wczoraj na kolację zjadłam odrobinę twarożku, a dziś kaszę mannę, mam nadzieję że nic małemu nie będzie

Cytat:
hej

W czarnego kota też nie wierze
A o wodzie nie będę pisać bo będziecie miały klimat ze mnie, że w takie rzeczy wierze

Mój Filip na początku też miał cały czas przesikanego pampersa. Myślałam, że źle go nakładam. Ale po jakimś czasie było już lepiej. I teraz to już w ogóle mu się to nie zdarza
dajesz mi nadzieję ze to przejdzie
bo przebieranie małego w całości 3 razy dziennie, sprawia że co chwilę pralkę puszczam i nie wyrabiam z prasowaniem.

Cytat:
Cześć Dziewczyny
Chciałam zameldować, że żyjemy, ale nie odzywałam się, ponieważ miałam dużo problemów. A dokładnie jeden problem, którego się już pozbyłam... Napiszę Wam w Klubie za chwilę.

Poza tym Erneścik rośnie, ale ma kolki non stop. Niestety z powodu stresu straciłam pokarm i dostaje mm i to Bebico Comfort. Do tego ciągle kropelki. Ale mimo wszystko jest najsłodszy na świecie.
hej lecę czytać co tam naskrobałaś.

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 10:57   #1844
butterfly20
Zakorzenienie

Cześć U nas wczoraj byli znajomi, z 10 ludziów.
I znajomi z córeczką, która urodziła się z hipotrofią. Teraz ma 9 miesięcy, jest naprawdę duża, ruchliwa, ciągnie ją już do chodzenia, Super Ale Tusia przy niej taka malutka...za niedługo też taka będzie.

Moje dziecko zawsze robiło 7-10 kupek dziennie, takie z grudkami, a od kilku dni robi 1-2 dziennie i bez grudek. Czy to jej układ pokarmowy dojrzewa?

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
najzwyklejszy.

Biszkopty na spód.

2 serki homo nat 250 g, 3 galaretki.

2 galarteki rozpuszczamy w 1,5 szkl wody i jedna do jednego, druga do drugiego serka. Wlewamy n biszkopty jeden serek z galarteką i czekamy aż stężeje, na to drugi serek z galaretką. Na wierzch układamy jakieś owoce, u mnie banany i zalewamy trzecią galaretką.

rusałko mój ma tak silny odruch ssania, że położna sama mu dała w szpitalu, bo tak to by mi wisiał na cycku 24h/dobe.
Ale jak zaśnie to wypluwa sam i trzeba mu go odsuwać, bo się wkurza.
Moja dokłądnie to samo. I wszyscy mówili,żeby dawać jej smoka. Miałam obawy odnośnie zgryzu,ale podobno to mit. Zresztą ja podobno wcale nie lubiłam smoczka, a miałam krzywe zęby także...no,nie ma co przesadzać. A Tuśka też possa chwilę i wypluwa jak zaśnie

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość

czym smarujecie dzieci po kąpieli ? jakimś balsamem ? oliwką ?
my używamy oliwki ale jakoś nie przemawia to do mnie :/ i musze kupić coś innego
Jak łuszczyła się skórka to smarowałam oliwką,teraz niczym.

Cytat:
Czy wasze dzieci też mają takie pory dnia, że muszą sobie popłakac i postękać ??
moja stęka( nie płacze) o 5-6 rano.

Cytat:

U nas sie nic nie zmieniło. Wczoraj się położyłam o 21.30, a TŻ chwilę później i czułam, że głaskał mnie po glowie i całował na dobranoc. Zawsze mi mówi, że kocha, że podziwia, i patrzy na mnie i Dzięciołka z taką miłością.

Mój tak samo, w dodatku nadal go mega pociągam, co jest bardzo budujące po ciąży...to ja zawalam, że nie chce mi się czułości...I wiem,że muszę to zmienić.

Cytat:
Warzyw surowych i owoców nie, wzdymających nie, nic z nabiału, nic z serwatką... Wołowina i cielęcina nie...

Zostaje kurczak, indyk, wieprzowe duszone, chleb najlepiej domowej roboty, woda, herbata.
Nie no, spoko, jak ktoś lubi się zajeżdżać. Ale tak się nie da kilka miesięcy jeść i nie tracić na tym. Mi już non stop słabo, nie mam siły rano wstać z łóżka, a na razie tylko eliminuję, bo cokolwiek nie dodam, to gorsze problemy
Od 5 dni nie jem nabiału, a ona nadal ma plamy, typowe dla skazy właśnie. I nie tylko na buzi
Kochana popieram dziewczyny, jak masz się męczyć to nie ma sensu. A możesz zrobić zdjęcie albo opisać jakie plamy ma Elenka?
Moją kąpiemy w korze dębu i dostaje wapno w syropie i nie ma już takich typowych krostek, ale ma taką suchą, chropowatą skórkę. Nie smaruję tego niczym,ale nie wiem,czy nie powinnam...

Cytat:
Dokładnie - to już nawet nie jest dieta a Głodówka prawie.. My narazie jedziemy tylko kp i jest dobrze ale moja dieta surowa i powoli wprowadzam nowe rzeczy. No i to dopiero 2 tyg niecałe..

Dziś wykapalismy młoda na lekkiego głoda i jak w wannie spokojna to po wyjęciu ryk na całe miasto. Aż mi serce pekalo. Cieszę się ze tz i moja mama bardziej opanowani bo ja w takich momentach pękam.
A teraz pojedzone i chill out jak na zdjęciu. Idziemy spac i mam nadzieje ze Pola da mi choć ze 4 godzinki..
Załącznik 5466017

Świetna

Cytat:
moje dziecko jak zjadło o 21:30 i poszło w kime tak dopiero teraz wstało pospałam
Super, chociaż pewnie cyce by mi eksplodowały

Cytat:

mój też ma katarek, ale tylko po nocy pewnie od tego głupiego ogrzewania- nienawidzę sezonu grzewczego mamy nawilżacz na kaloryferze, ale chyba trzeba kupić coś lepszego, polecacie coś?
Mi polecono nawilżacz eldom nu coś tam, jest tani i ma świetne opinie w necie

Cytat:
wiecie kto odpadł ostatnio w Bitwie o Dom ??
Angelika i Paweł.

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 11:15   #1845
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Ciotki wizażowe

Przepraszam z góry, że tylko o sobie, ale jesteśmy chore i nie mam nawet jak podczytywać...

Najpierw Majusia się pochorowała, teraz ja jestem na antybiotyku
W piątek jedziemy na kontrolne USG bioderek, a za tydzień na pierwsze szczepienie. Wczoraj mój okruszek skończył 5 tygodni i waży 4300g Jest co nosić

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 11:24   #1846
Karolina88w
Raczkowanie

Aleksander urodził się 05.09.2013 (3420 g 52 cm) poród zakończony cc

Mamy karmiące mlekiem sztucznym jak przepajacie ?
Stary 2013-11-03, 11:26   #1847
matallewar
Zakorzenienie

Motyl tu masz jak to wygląda: http://www.abc-med.pl/AZS/AZS_1.jpg

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 11:36   #1848
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
a nie wystarczy zwyczajnie wykapac dziecka btw to zwyczajny objaw u dzieci - za duzo bodzcow i marudzi
Może i za dużo bodźców. Ale np. wczoraj był dosłownie na chwileczkę mój teściu, nie widział Filipa już 3 tygodnie, no i Filip wtedy spał jak on przyszedł.
Potem jak się obudził był marudny i babcia przelała mu wodę i miał 4 łyżki. No i zrobił się spokojny.
A i pisałam że to też działa na dorosłych, też dostałam nie raz urzeknięta i myślę, że kąpiel nic by mi nie dała.
No ale jak piszę, ja w takie coś wierze

Cytat:
Witam dziewczyny

Witamy
Napisz coś więcej o sobie.
Cytat:
p
swoją drogą co serwujecie na obiady ? bo już się zaczyna robić nudno w tym względzie... przydałaby się jakaś odmiana a nie mam pomysłu..
przepisy mile widziane
Ja ostatnio nie jadam w ogóle obiadów, lece na bułkach z dżemem porzeczkowym
No ale poprawiam się.
Ja na obiad jadłam: Pierś z kurczaka z serem fetą, pierś gotowana, pierś z piekarnika z marchewką i jogurtem naturalnym, de volaille ze szpinakiem z piekarnika, kluski śląskie, kopytka, makaron z rosołem, pierogi ze szpinakiem, naleśniki, gofry, barszcz, nawet zdarzyło się jajko sadzone, pierś w cieście francuskim, udko z rękawa, ryż (ciemny, jasny), ziemniaki, burak gotowany. Próbowałam też pieczeń i nic Filipowi nie było.
No i tyle mi przychodzi teraz do głowy, czyli nic ciekawego
Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
dajesz mi nadzieję ze to przejdzie
bo przebieranie małego w całości 3 razy dziennie, sprawia że co chwilę pralkę puszczam i nie wyrabiam z prasowaniem.
Też pamiętam jak Filipa cały czas przebierałam, najgorzej było w nocy
Myślę, że to wkrótce minie. A i bardziej przeciekały mi wtedy pampersy, rzadziej dady. Teraz wole jednak pampersy.
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 11:50   #1849
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:

ja daje malej herbatke koperkowa albo przegotowana wode jakies 1,5 h po karmieniu.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 11:54   #1850
Brydzia_
Zakorzenienie

Cytat:
Może i za dużo bodźców. Ale np. wczoraj był dosłownie na chwileczkę mój teściu, nie widział Filipa już 3 tygodnie, no i Filip wtedy spał jak on przyszedł.
Potem jak się obudził był marudny i babcia przelała mu wodę i miał 4 łyżki. No i zrobił się spokojny.
A i pisałam że to też działa na dorosłych, też dostałam nie raz urzeknięta i myślę, że kąpiel nic by mi nie dała.

Witamy
Napisz coś więcej o sobie.

Ja ostatnio nie jadam w ogóle obiadów, lece na bułkach z dżemem porzeczkowym
No ale poprawiam się.
Ja na obiad jadłam: Pierś z kurczaka z serem fetą, pierś gotowana, pierś z piekarnika z marchewką i jogurtem naturalnym, de volaille ze szpinakiem z piekarnika, kluski śląskie, kopytka, makaron z rosołem, pierogi ze szpinakiem, naleśniki, gofry, barszcz, nawet zdarzyło się jajko sadzone, pierś w cieście francuskim, udko z rękawa, ryż (ciemny, jasny), ziemniaki, burak gotowany. Próbowałam też pieczeń i nic Filipowi nie było.
No i tyle mi przychodzi teraz do głowy, czyli nic ciekawego

Też pamiętam jak Filipa cały czas przebierałam, najgorzej było w nocy
Myślę, że to wkrótce minie. A i bardziej przeciekały mi wtedy pampersy, rzadziej dady. Teraz wole jednak pampersy.
no to ja już prawie wszystko przerobiłam i mi się nudzi
ale natchnęłaś mnie na pierogi ze szpinakiem

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 11:57   #1851
Karolina88w
Raczkowanie

[QUOTE=bojatoja;43540297]Może i za dużo bodźców. Ale np. wczoraj był dosłownie na chwileczkę mój teściu, nie widział Filipa już 3 tygodnie, no i Filip wtedy spał jak on przyszedł.

Ja raczej nie przesadna ale w to akurat wierze , wiele historii słyszałam o czymś takim a na wózku mam kokardki czerwone

Stary 2013-11-03, 11:58   #1852
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
no to ja już prawie wszystko przerobiłam i mi się nudzi
ale natchnęłaś mnie na pierogi ze szpinakiem
No fakt bo ileż można jeść kurczaka. Masakra
Też nie mam pomysłu na obiad.
A używacie do smażenia oliwy?
29.12.2016 [9tc]
Stary 2013-11-03, 12:04   #1853
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Ciotki wizażowe

Przepraszam z góry, że tylko o sobie, ale jesteśmy chore i nie mam nawet jak podczytywać...

Najpierw Majusia się pochorowała, teraz ja jestem na antybiotyku
W piątek jedziemy na kontrolne USG bioderek, a za tydzień na pierwsze szczepienie. Wczoraj mój okruszek skończył 5 tygodni i waży 4300g Jest co nosić
Pomyśl że niektórzy tak od początku dźwigają

Czy coś jest nie tak z tymi smoczkami kauczukowymi, że wczoraj ledwo znalazłam taki w najmniejszym rozmiarze?

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

Cytat:
No fakt bo ileż można jeść kurczaka. Masakra
Też nie mam pomysłu na obiad.
A używacie do smażenia oliwy?
Ja odważyłam się na schabowego. Wg zalecenia zjadłam pierwszego na najświeższym oleju i na szczęście przeszedł ok

Gorzej pizza z mozarellą i sosem pomidorowym. Były jakieś czerwone kropeczki na twarzy, ale miały takie białe czubeczki więc nie wiem czy to jakieś potówki nie wyskoczyły czy coś... będę robiła jeszcze jedną próbę.

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 12:05   #1854
logoasia
Zakorzenienie

Hejo
jeeeju jaka jestem wyspana Andzia pospała dziś do 7 , doszliśmy z tż do wniosku ze to Marcin ją wybudza w nocy swoim stękaniem Dziś eksmitowałam się z Marcinem do pokoju Anulki, a ona spała z tż, i uwierzcie, noc dużo spokojniejsza mój mąż chyba zaczyna doceniać moje starania przy wychowaniu dzieci, uznał, że jestem najukochańszą istotą na ziemi bo pozwoliłam mu pospać ( spaliśmy od 20:00 do 7:00 rano, ja z przerwami na Marcina ))

i dziękuję jeszcze raz za rady z dietką dla malutkiej, zaparcia na razie dały nam spokój, przestawiamy się na produkty wielozbożowe, wyeliminowanie czekolady i cukru ma też swoje plusy, bo przynajmniej nic nas nie kusi

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
:thumbup:

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

Dziewczyny, mam nadzieje, ze Wasze kryzysy z tz to tylko przejsciowe problemy. Dziecko to ogromna zmiana w zyciu, ale trzymam kciuki, zeby wszystko sie dobrze ulozylo.

oj to fakt, nowy członek rodziny to ogromna zmiana
Cytat:
no mam mało, szczególnie w jednej piersi. 3 razy dziennie robie system 753, do tego mały je co 2 godziny, tylko w nocy trochę gorzej, bo on sie budzi co 5.
.
przez kilka dni ściągałabym mleko w nocy,plus w ciągu dnia po kazdym karmieniu. jesli maleńki nie najada sie po karmieniu co 2 h to daj mu w butli porcje ściągniętego wczesniej mleka jak juz wyssie cyce no i pij duzo wody laktacja za chwile sie ustabilizuje
Cytat:

Załącznik 5466017

sliczotka
Cytat:
No dobra w googlach pewnie nie znalazłabyś
Czy zdarzyło się Wam, że dziecko po wizycie kogoś u Was w domu (lub po Waszych odwiedzinach) zanosi się płaczem, czy jest marudne, itp.? Jeśli tak, to u nas przelewa się wodę, czy przypadkiem dziecko nie zostało 'urzeknięte'.
Do szklanki wlewa się trzy łyżki wody. I z tej szklanki znów odmierza się trzy łyżki do następnej szklanki. Jeżeli wyjdą trzy łyżki to jest ok. Natomiast gdy wyjdą cztery to znaczy, że dziecko jest urzeknięte I tą wodą moczysz dziecku np.czółko, rączki etc. (Mam nadzieję, że zrozumiale napisałam)
I po tym wszystkim dziecko staje się inne (na sobie też to czasem wykonuje). Serio u nas to działa
A teraz się pośmiejcie (tak jak np. z tej czerwonej kokardki)
ja tam wierze w zabobony
Cytat:

hejo
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 12:33   #1855
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość

Czy coś jest nie tak z tymi smoczkami kauczukowymi, że wczoraj ledwo znalazłam taki w najmniejszym rozmiarze?
Z tego co się orientuje to te kauczukowe są głównie dla starszych dzieci. A na początek stosuje się silikonowe.
Ale mogę się mylić. Tak gdzieś czytałam
29.12.2016 [9tc]
Stary 2013-11-03, 12:40   #1856
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
przeurocza ta Twoja Dynia
Dziekuje

Cytat:
ja nie mam czerwonej kokardki mam czerwony rzemyk przypięty mam nadzieje że się liczy... przypięłam bo moja babcia mi marudziła jak na spacerze spotkałyśmy sąsiadkę i mi zaczęła wciskać że urzekła mi Igora to leciałam przypinać
sposób z wodą musze sprawdzić
Ja musialam przypiac do wozka kokarde, bo boje sie spotkania ze znajoma-wariatka ktora strasznie zazdroscila mi ciazy, ze mi dziecko zauroczy

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
moj starszak ma taka gulke z tylu to lekarz powiedzial ze mam sie nie martwic bo to oznacza ze system odpornosciowy dziala i sie broni ale faktycznie lepiej to sprawdzic.

Sent from my GT-I9000 using Wizaz Forum mobile app
Troche mnie uspokoilas, ale zawsze lepiej sie upewnic

Cytat:
Witam dziewczyny

Witamy

Cytat:
Moj maluch mial takie dni bez kupy, zaczelam dawac mu wody przegotowanej przed jedzeniem i tyle potem narobil ze pampers przeciekl :P

Cytat:

Ja tak 2h po karmieniu podaje wode lub herbatke koperkowa lub rumianek na zmiane.

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 13:01   #1857
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Z tego co się orientuje to te kauczukowe są głównie dla starszych dzieci. A na początek stosuje się silikonowe.
Ale mogę się mylić. Tak gdzieś czytałam
Mój nie chce sylikonowych na szczęście znalazłam kauczukowy.

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 13:07   #1858
kropla_deszczu
Zadomowienie

cześć laseczki
w końcu udało mi się jakoś w miarę Was nadrobić

nie pocytowało mi oczywiście, w dodatku napisałam mega posta i mi wszystko skasowało miałam ochotę wyrzucić ten komputer poza tym chodzi on od kilku dni tak, że nie chce mi się go nawet włączac, bo muli jak jakiś 100 letni dinozaur

napiszę to co pamiętam...

matall Edzik słodziak

papalinka co za lekarka wkurza mnie strasznie, że takie mamuty jeszcze siedzą w przychodniach już dawno się powinny wybrać na emerycisz i ustapić miejsca młodej kadrze

inwersja cieszę się, że w końcu trafiłaś na jakąś sensowną lekarkę, która postawiła trafną diagnozę szkoda żebyś i Ty i dziecko się męczyło

tassia te bączki i stękanie poranne to na pewno nie ejst z powodu nie odbijania nocnego bo ja dziecko zawsze odbijam, po każdym karmieniu, ale ktoś tu pisał, że to wina jeszcze nierozwiniętego układu pokarmowego, że rano się to najbardziej uaktywnia

larysa u mnie nocne karmienie wygląda tak: wstaję i robię mleko, przebieram pieluszkę małej i ona często gęsto jest wybudzona na maksa bo się śmieje do lampy (mamy taką liliową lampę, do której mała wiecznie zaciesza jak jakis wariat, tylko ją ujrzy i od razu rogal) później karmię i z racji tego, że Ala zjada 100-160 ml to odbijam ją w polowie mleka i później drugi raz jak już zje resztę i ona zazwyczaj przy tym odbijaniu już śpi, ale jak się obudzi to mocno ją przytulam i zasypia raz dwa, a jak nie chce zasnąć to kładę się z nią do łóżka i biorę ją na cycki i zasypia w ciągu 3-10 min. Odkładam do łóżeczka, czasem się jeszcze trochę kręci, ale to daję smoka i zaraz śpi a karmienie nocne trwa u nas od 30 min do 1 h.

czaszka moja co prawda butla karmiona, ale jak juz nie chce to wywala język do przodu i nie wsadzisz jej juz do buzi smoczka od butelki

papuga współczuję sytuacji z TŻ swoją droga to co trzeba mieć w głowie żeby zostawić kobietę prosto po porodzie z dzieckiem i pójść sobie na panienki

jo-asiek ja używam zwykłych butelek z canpolu, bo moja jako wcześniak to nomalnie się dławiła tymi smoczkami co na prosto lecą np takimi http://ph1.bangla.com.pl/0001/d/468_01_9373.jpg http://ecsmedia.pl/c/canpol-smoczek-...ext6112934.jpg od początku używam tych smoczków http://www.2o2.pl/media/products/b3d...?lm=1376593275 i to najwyklejszych z canpolu albo z rossmanna bo mają niemal identyczne nawet kupiłam butelkę z NUKa ona ma podobny kształt smoczka do tych co używam, ale nie podeszła jej bo bokami jej ucieka mleko, a z tymi z canpolu nie ma problemu, nie leci za szybko, mała się nie dławi, nie krztusi

a co do wagi dziecia to dziecko 0-3 msc powinno przybierać 26-31g/dobę, ale tak jak ktoś pisał to w szpitalach zawyżają wagę więc spkojnie nie martw się zważ dziecko za kilka dni będziesz wiedzieć co i jak

a jeśli chodzi o karmienie, to Alicja na początku w ogóle spała, ja poświęcałam około pół godziny przy każdym karmieniu przez pierwsze 2 tygodnie jej życia na wybudzanie!! rozbierałam ja często do samego pampersa, albo do body tak żeby nogi miała gołe, a jak to nie działało to jeszcze mokrą chusteczką jej twarz i kark przecierałam

misia Ty to masz T. ja bym z nią wcale nie gadała niech się pocałuje w doopę

ladan zdrówka dla Cię a co do wstążeczki to możesz nie wierzyć,a le znam niejeden przypadek urzeknięcia dziecka

motyl Ala waży teraz jakieś 4.700-5.000 g a spodnie to napisałam ogólnie na półśpiochy, legginsy, spodnie, dla mnie to wszystko są spodnie a o tych bączkach napisałam już wyżej do Tassi - poczytaj sobie ale chyba spróbuję tego boboticu

ktoś pytał o smoczki, ale nie wiem kto u nas to ze smoczkami jest tak, że Ala ciumka wszystkie jak leci mamy smoczki z LOVI, NUKa, ROSSMANNA, i takie jakiś zwykły z AUCHANA - wszystkie uwielbia

Brydzia ja smaruję na zmianę, raz Emolium, raz oliwką

bojatoja o to nie wiedziałam, że takie coś jest z tą wodą i wierzę w to jak najbardziej ja wiem, że jak dziecko ktoś urzeknie to trzeba zdjęć swoją np koszulkę przewrócić na lewą stronę i powycierać dziecko z góry na dół ta koszulką a potem wrzucić ją do pracza, że całe to zło co na dziecko ktoś rzucił to na koszulkę przechodzi i to jest prawda najprawdziwsza i działa

karolina88w witaj o przepajaniu: ja 1-2 razy dziennie centralnie jak mam ja karmić akurat bo głodna podjaę mieszankę rumianku z koprem zaparzoną, wypija tak 20ml za jednym razem i od razu po tej butelce podjae mleko inaczej to ona by mi wcale nie piła niczego innego jak mleko
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie...
kropla_deszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 13:10   #1859
Diorisha
Zakorzenienie

Ahojki
Meldujemy,że żyjemy i mamy się już jako tako. Paskudne katarzysko zaczyna odpuszczać. A mordowałyśmy się okropnie i ja i Ewa. Co Jej odciągnęłam te paskudne zielone gilety to za kilka sekund znowu w nosku furczało. I tak w koło macieju. Ewa niespokojna i denerwowała się zarówno z niemożności swobodnego oddychania jak i moich zabiegów przy nosku. Mimo odciągania bezpośrednio przed karmieniem kilkakrotnie mi się zachłysnęła-raz myślałam,że zejdę na zawał ...
Moje spanie noc w noc kończyło się w okolicach 3 nad ranem
W dzień marudna niesamowicie -i nie pośpi dłużej niż 5-10 minut.
Jutro idziemy do pediatry na osłuchanie także poprosimy o kciuki

A tak poza tymi wszystkimi chwilowymi katarowymi niedogodnościami malutka jest cudowna/prześliczna i przesłodka. Jestem w Niej absolutnie zakochana Pięknie się do nas uśmiecha i zaciekawiona rozgląda się. Dziś nachyliłam się nad Nią i pocałowałam w łapeczkę po chwili zaczęła mi ją co chwila podstawiać. Uwielbia jak Jej śpiewam " Kotki dwa" i często przy tym usypia co ciekawe śpiew męża już tak na Nią nie działa

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
z tym odbijaniem to mnie czasem szlag trafia bo jak Marcin nie odbije mi w nocy to później sie wierci i muszę do niego wstawać co 5 minut do skutku ostatnio wypróbowałam taki sposób, biorę go w pionie i delikatnie podskakuję ne łóżku albo chodząc odbija w ciągu chwili
U nas identycznie. W nocy nieodbita Ewa wierci się,jęczy,stęka niesamowicie. Bidulka ciągle ma problem z odgazowaniem.
A pogrubione wypróbowałam i działa,działa

papużko bardzo mi przykro z powodu sytuacji z tż Tak jak dziewczyny uważam,że jesteś bardzo dzielną kobietką

your Angel Julinek mały pakero Ewa dziś kończy 7 tygodni i waży 4600g ( waga porodowa 3110g)

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

Co z moim czasem wolnym?
Nie chce mi się ostatnio kompa odpalać bo co odpalę to Miłosz się domaga uwagi, więc sobie podczytuję z tel a tu ciężko cytować.

W ogóle zapomniałam prosić o kciuki bo jechaliśmy na wizytę do kardio bo nasza pediatra słyszała jakiś szum w serduszku. Zrobili Miłoszowi usg i echo i wszystko jest dobrze Dr długo go badała i parę razy oglądała każdą komorę z osobna. Kamień z serca. Teraz oby jeszcze ta hemoglobina podrosła bo ostatnio nam trochę spadła i zmieniliśmy lek (mały wymiotował syropem).
Odnośnie pogrubionego - ja nie posiadam wolnego czasu
Super,że u kardio wszystko oki

Kaśka czytam,że Miki uwielbia karuzelkowe odgłosy lasy i odpływa przy nich. U nas Ewa się ich boi za to bardzo lubi Mozarta

matall kciuku za tż

MsLullaby super mały halołineczek

ja: ) Pola przesłodka

Cytat:
Witam dziewczyny

Witaj
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 13:29   #1860
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:

A może to jednak trochę jest winna mm też? Pamiętaj, że Pepti ma hydrolizat z serwatki, dlatego dzieci po nim często dalej mają objawy alergii.
Przez te pare dni co podawałam Miłoszowi Hipp Comfort,to on tylko trochę na kolki mu pomógł, a na kupke nie. A tak samo jak Pepti miał hydrolizat białka z serwatki. Nutramigen ma kazeinowy i z dnia na dzień ma coraz ładniejsze kupki.
To co miał na buzi Pani dr powiedziała, że też alergiczne. A wszyscy dookoła mówili, że trądzik niemowlęcy. No niby trądzik, lekarka tłumaczyła o co z tym chodzi, ale zbyt skomplikowane na moją wąską głowę żeby zapamiętać i powtórzyć. Normalnie powinno zniknąć, ale jemu nie przechodziło tylko było tego coraz więcej i buzię miał coraz bardziej czerwoną. To już znika wolniej, za dużo tego było żeby tak szybko zniknęło. Ale w końcu powoli dostaje buźkę gładziutką, jak powinno być u niemowlaka.

A ja się podpiszę pod Ladan odnośnie kp. Zajedziesz się moja droga. Nie da się żyć powietrzem.

Możesz np. spróbować na pare dni chociaż odstawić kp i sprawdzić czy po samym Pepti będzie lepiej. Przez ten czas możesz odciągać żeby nie mieć wyrzutów sumienia, że pokarm zniknie.

Cytat:
neonatolog mówiła, że są i takie co po tydzien nie robią i dobrze funkcjonują
zależy od dziecia

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2013-11-03 o 13:34
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości