|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
25 | 40,98% |
Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
3 | 4,92% |
Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
2 | 3,28% |
Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
15 | 24,59% |
Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 |
0 | 0% |
Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
16 | 26,23% |
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4321 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Cytat:
![]() ![]() pokaż, pochwal sie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4322 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Cytat:
to chwal sie tu zaraz ![]() ![]() ![]() witam niedzielnie U nas leje ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4323 |
Zadomowienie
|
http://www.testberichte.de/p/hoco-te...stbericht.html
Taki, tylko pomarańczowo-granatowy Wygodny na maksa, specjalnie nie braliśmy auta, chciałam go przetestować na ulicy, w metrze, na różnych podjazdach, walnelam na dół moja torebkę (dobre 10 kg ![]() Powiem Wam, ze choć w pierwszej ciąży byłam dawno temu, więc odrobinę mnie to usprawiedliwia, to nie zdawałam sobie sprawy jak ważne jest, żeby wózek byl techniczno-funkcyjnie fajny... Prowadzenie go to czysta przyjemność, wczoraj zakochałam się w pieciopoziomowym uchwycie do wózka, se zmienialam non stop, ze niby mi niewygodnie było ![]() Fajne też dla faceta, który najczęściej jest wyższy..w spacerowce dziecko moze jechać przodem lub tyłem do kierunku jazdy, wypełnienie gondoli jest jednocześnie spiworkiem do spacerówki (dwustronne, z suwakami). z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4324 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4325 |
Zadomowienie
|
Ooo, a tu znalazłam używany taki jak moj, pomaranczowy
http://m.kleinanzeigen.ebay.de/s-anz...blau/148080934 Rozmawiałam z osią, która w sklepie sprzedaje wózki i jest też mama i ona polecala jednak te 2w1, bo mówiła, ze te oddzielne foteliki są lepsze niz te od razu z wózkiem... z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Moj model ma 12,5 kg, a z gondola 15 kg. To duzo? Nam było obojętne, mieszkamy na parterze i mamy wozkownie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4326 | |
Zadomowienie
|
Witam
![]() Cytat:
Coś dzisiaj się średnio czuje mam nadzieje, że przejdzie bo chce jechać do centrum handlowego po bodziaki do szpitala dla Majki. Są genialne bo bardzo łatwo się je zakłada wszystkie dziewczyny polecaja: http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/pr.../Body/111348/1 Bo tak w ogóle już tak na poważnie biorę się za wyprawkę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4327 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() gratuluję ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4328 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() cayenne rzeczywiscie go przetestowalas ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ehh ja tez chce juz wyprawke kompletowac ![]() kurcze, zaczyna mnie bolec gardlo ![]()
![]() Edytowane przez asienka213 Czas edycji: 2013-11-03 o 10:10 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4329 | |||
Moderator
|
Cytat:
Bede liczyla na fart ze polozna bedzie miala dobry humor ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Tez musze wreszcie zaczac ogladac ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4330 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() cayenneOna brawo! ![]() niezapomnijkaa09 ![]() ![]() Cytat:
![]() A te bodziaki fajne ![]() ![]() A ja chciałam się zapytać: do jakich rozmiarów kupujecie teraz ciuszki? Ja na razie mam najwięcej rzeczy w roz. 62 i 68 i jedną czy dwie w 56. Nie wiem czy kupić na wszelki wypadek ten roz. 50 i czy kupować też teraz 74? Czy za wcześnie i dać sobie spokój? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Side85 ja na 100% nie zdecyduję się na prywatną połozną ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4331 |
Zadomowienie
|
Ja właśnie się naczytalam, ze na początek lepiej 56
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4332 |
Zakorzenienie
|
![]() milej niedzieli ![]() virginia, nie dodam niczego innego, niz dziewczyny na pewno nikt cie tutaj nie potepi ![]() tylko pamietaj o alimentach ![]() ![]() monkaa, pytanie, czy ktos, kto nacina rutynowo caly czas krocze potrafi poprowadzic porod bez naciecia ![]() nie wiem, czy bajka, wiem za to, ze opieke nasze panie maja dobra, nie mam na to wplywu zaden humor itp itd i zawsze jest jedna polozna na jedna pacjentke na porodowce, gdy jest wiecej rodzacych niz poloznych, to wzywam kogos dodatkowo ![]() to co piszecie o oplaceniu poloznej bardzo mnie zniesmacza, bardzo
#4333 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tak to cena za 2sztuki. Kupię rozmiar 56. Do szpitala wezmę trochę 56 i trochę 62 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4334 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ja tez nie chce prywatnej poloznej ![]()
![]() Edytowane przez asienka213 Czas edycji: 2013-11-03 o 10:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4335 | ||||
Zakorzenienie
|
Witam mamusie
![]() Cytat:
![]() Nie wiem jaki jest u ciebie powód i nie musisz go pisać, ale lepiej czasem gdy ojca nie ma, niż gdy dziecko miałoby patrzeć na wasze kłótnie czy inne akcje ![]() Poza tym wiele kobiet na świecie daje sobie świetnie radę samotnie. Cytat:
![]() Mam nadzieję, że rogaliki się udały ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja podobne bodziaki kupiłam wczoraj w lumpku. Tzn takie same, ale inne nadruki ![]() Ja mam ciuszki w różnych rozmiarach. Jakbym miała dzielić rozmiarami to wcale nie było by ich tak dużo:P Ale najwięcej mam 62 i 68 większych jeszcze nie mam ![]() Na prywatną położną też się nie zdecyduję ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4336 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczorajszy najazd na SH z mężem zakończył się tymi łupami. Zapłaciłam 48zł. Śliniak z metką jeszcze, wszystko z UK z metkami Next. Jestem mega zadowolona: http://bibainfo.pl/pub/195/242/129/1...2013.30.20.jpg http://bibainfo.pl/pub/195/242/129/1...2013.25.54.jpg http://bibainfo.pl/pub/195/242/129/1...2013.26.09.jpg i zestaw startowy 56 już same nówki: http://bibainfo.pl/pub/195/242/129/1...2013.47.00.jpg http://bibainfo.pl/pub/195/242/129/1...2013.48.41.jpg http://bibainfo.pl/pub/195/242/129/1...2013.49.51.jpg http://bibainfo.pl/pub/195/242/129/1...2013.51.01.jpg ponownie wkleiłam linki bo oczywiście nic mi wcześniej nie wyszło :P Edytowane przez side85 Czas edycji: 2013-11-03 o 11:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4337 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A śliniak jest potrzebny dla takiego maluszka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4338 |
Zakorzenienie
|
Koziemleko, kawa rozpuszczalna zawiera kofeine, chyba ze jest to bezkofeinowa kawa rozpuszczalna.
tu jeszcze do poczytania http://www.pella.pl/Odzywianie/Produ...-trucizna.html
#4339 |
Zakorzenienie
|
pewnie nie , ale był za 2zł :P a taki ładny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4340 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szkoda, że szybciej o tym nie wiedziałam ![]() ![]() W dodatku mam uczulenie na nikiel ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4341 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczyny za wsparcie. Mam kryzys, mam nadzieję, że chwilowy, wiem, że muszę znaleźć w sobie siłę dla maluszka. A tak na marginesie właśnie dziś mi się śniło, że karmiłam je piersią
![]() Ze wsparciem w rodzinie mogłoby być lepiej, na początku nikt w ogóle nie chciał słyszeć o tym, żeby dziecko w ogóle miało się narodzić itd.... Niestety czuję się trochę odrzucona itd. a najsmutniej mi z tym, że nie mam z kim dzielić radości bo zawsze bardzo pragnęłam mieć dziecko/dzieci, rodzinę. Ojciec mojego dziecka jest alkoholikiem (zresztą nie tylko to ma na sumieniu), do końca miałam nadzieję, że wybierze nas ale.... . Od jakiegoś miesiąca w ogóle się nie odzywa, myślę też, że będę miała problem z wyegzekwowaniem od niego alimentów itd. ... Jak o tym wszystkim pomyślę to przeraża mnie to wszystko. Wiem, że to nie XIX w., że nie ja pierwsza i nie ostatnia, ale jednak jeszcze społeczeństwo u nas jest takie jest, zresztą ja sama też zawsze chciałam mieć pełną rodzinę i już nie mogę sobie darować tego, że maleństwo będzie miało takiego ojca (zresztą będzie go miało tylko na papierze...). Side, możesz mnie przekierować na ten wątek o samotnych mamach? Szukałam już wcześniej ale nie mogłam znaleźć. Lecę robić obiad i polecane przez Was rogaliki. Miłego dnia, ![]()
#4342 |
Zadomowienie
|
Virginia, ale kto Ci powiedział, ze całe zycie będziesz samotna matka? Ja sie rozstalam z tatą mojego syna kiedy mały miał 4 latka. Od tego czasu do czasu, kiedy on miał ok 13 lat otrzymałam wiele propozycji matrymonialnych, albo przynajmniej wspólnego życia..
![]() ![]() Nie masz pojęcia, jak moze być jeszcze wspaniale, czasem trudno.. życie jest nieprzewidywalne i właśnie to jest piękne... Przykro, ze w ciąży musisz być sama, ale akurat tak wyszło i dasz radę. A co do alimentów-mimo, ze uważasz, ze szanse masz marne, skladaj pozew, bo jak mnie pewna adwokatka po 14 latach nie ubiegania się o nie uświadomiła-nie miałam prawa nie ubiegać się o alimenty, bo to pieniądze DZIECKA! Takze do dzieła, przynajmniej zacznij! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4343 | |
Moderator
|
Koziemleko - Rogaliki wyszly super, dzieki za przepis
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4344 | |||
Zakorzenienie
|
Cześć.
Ale pada... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
I pamiętaj, że możesz liczyć na wsparcie mamuś wątkowych ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4345 |
Zakorzenienie
|
virginia znalazlam tylko cos takiego
klik co do alimentow, to racja, to sa pieniadze dziecka, ktore mu sie prawnie naleza, bez wzgledu na to, kim jest ojciec i jaka ma sytuacje.
#4346 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() a u nas sloneczko wychodzi ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4347 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4348 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ubranka Ja na razie nie mam nic, oprócz jednego kombinezonu r.56, ale za dużo nie kupię, bo właśnie nie wiem jakie dziecko się urodzi. Do szpitala w którym będę rodzić, nie trzeba ubranek dla dziecka, tylko na wyjście są potrzebne ![]() ![]() ![]() Za położną nie będę płacić ![]() ![]() virginia silna musisz być dla bobasa ![]() ![]() U mnie dzisiaj szaro, buro i ciemno ![]()
#4349 |
Zakorzenienie
|
hej
ja nie mialam dla Tymcia nai jednego ciuszka na 50, urodzil sie mial 54 cm i 56 byly mu ciut za duze ale podiwjalam rekawki i byl git, a po trzech tygodniach nawet nie, juz byly mu za male i nosil 62..nie ma sensu kupowac tego zbyt duzo a juz rozmiaru 50 wogole. ja nie mailam poloznej oplaconej i chwala bogu, bo tylko bym sie wkurzyla, bo skonczylo sie po nastu godzinach cc.dla mnie zbędny wydatek.naprawde ja mailam super polozna na porodowce , cudowna kobieta tak więc ja mysle ze wiekszosc chce nam pomoc, nie slyszalam by ktos mial jakies straszne histrie z polozną |
![]() ![]() |
![]() |
#4350 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Musisz być silna i myśleć o dobru dziecka a wszystko inne się ułoży. Zobaczysz.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:10.