|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6
Wy się martwicie ile to już przytyłyście a ja na odwrót - mam doła, że jeść wszystkiego nie mogę przy tej cukrzycy ciążowej
i od początku ciąży przytyłam 7 kg (obecnie jestem w 28 tc). Tak więc dieta cukrzycowa robi swoje.
|
#2312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wczoraj pół dnia robiłam zakupy wyprawkowe na all, u polecanego przez siostrę i dziewczyn z wizażu sprzedającego : r_p77.
|
|
#2313 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Niektórzy się pozytywnym humorem wykazują
|
|
#2314 |
|
Rozeznanie
|
Ja tez na razie nie spotykam sie z przykrymi komentarzami. No ale wiadomo - ludzie są różni wiec wszystko przede mną. Ja mam póki co 6kg na plusie (28 tydzień), ale babcia mnie trochę postraszyła,ze drugie tyle mi pewnie przybędzie w tych ostatnich 3 miesiącach... Cóż, trudno. Powiem Wam, ze zaczyna mi to wisieć. Dobrze sie czuje i cieszę sie z brzuszka
Muszę sie pochwalić, bo wczoraj z mężem (a raczej głownie mąż) wysprzatlismy pokój Igora. Okno wymyte, podłogi wyfroterowane wszędzie. Szafki gotowe, rzeczy w nich ułożone. Czekamy tylko jak przyjdą literki z imieniem i rodzice przywiązą łóżeczko i bedzie super ![]() Zastanawiam sie w ogóle nad zorganizowaniem małej imprezy dla znajomych w stylu baby shower. Oczywiście nie dla samych kobiet, po prostu impreza, ale z okazji zbliżających sie narodzin dziecka. Robicie tez cos takiego? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2315 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nawet już poczyniłam pewne kroki co do szykowania torby...tzn. wyjęłam torbę, spakowałam ręczniki, szlafrok, koszule, skarpetki...i postawiłam przy łóżku. Co do tycia to ja przytyłam prawie 5 kg od początku (teraz leci 27 tc). Pytałam ostatnio lekarza czy to nie za mało, to powiedział, że ważne że waga idzie w górę, a jeszcze przytyć zdążę.
|
|
|
#2316 |
|
Rozeznanie
|
O dyskusja o wadze widze
![]() Ja oczywiscie ciagle tez mysle o tych kg, ale pociesza mnie to ze korzystam z takiego kalkulatora przyrostu wagi w ciazy i tam są 3 tableki przyrostu: minimialny, normalny i maksymalny. Jutro wchodzę w 27 tydzień i mam równo 7,5 kg na plus. I wg mojej tabelki idę łeb w łeb z tabelką przyrost wagi NORMALNY. Wg tej tabelki do końca ciąży powinnam przytyć łącznie 14 kg. Dla mnie takie zakończenie przyrostu byłoby w sam raz, ale zobaczymy co będzie... Teraz waga równo 60 i zobaczymy czy skonczy sie na 66,5kg... W kazdym badz razie wiem ze dam rade zrzucic zbedne kg ,bo dla chcacego nic trudnego. 2 lata temu z dnia na dzien postanowilam ze sie odchudzam i schudlam z 66 kg do 52 i utrzymalam ta wage do teraz. Ogolnie uwielbiam dbać o figurę - kupilam bieznie na ktora dlugo oszczedzalam, w ogole jeden moj pokoj sklada sie z biezni, rowerka stacjonarnego, orbiterka, hula hop z wypustkami, twister i wszelkie płyty z chodakowska, czy jillian. Satysfakcja po cwiczeniach jest 100%, potrafilam caly dzien cieszyc sie ze niedlugo przyjdzie godzina 18 a wraz z nią ostre cwiczenia no i potem stoi sie przed lustrem i ryjek sie cieszy bo czlowiek sobie mysli ze w sumie doszlas do jakiejs takiej swojej "perfekcji". Po ciazy mam zamiar szybko dojsc do formy
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 |
|
|
|
#2317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sweet_vintage ja na razie przytyłam niecałe 2kg a leci u mnie 27 tydzień. Jeśli do końca przytyje drugie tyle to będę zadowolona
|
|
|
|
|
#2318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Edytowane przez senira666 Czas edycji: 2013-11-03 o 12:41 |
|
|
|
|
#2319 | |
|
Zakorzenienie
|
Gosiu dam znać na pewno
![]() Cytat:
Dobra już nie marudzę bo tak mogę gadać o tym i gadać i się jeszcze bardziej nakręcać.
|
|
|
#2320 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mnie by łącznie wyszło z 11 kg, ale nie bede sie zamartwiać. Przed ciąża dużo sie ruszalam i nie było problemów z waga wiec prz dziecku tez powinno byc ok tym bardziej, ze mam cel - wesele koleżanki w lipcu do tego czasu muszę byc fit!Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2321 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Czy 28tc to juz 3 trymestr ?? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My zrobimy taką parapetówkę na początku grudnia połączoną z męża imieninami no i z przyjściem na świat Lenki, już wszyscy mówią że przyjadą jak nowe pomieszczenia będą gotowe, zobaczyć pokój małej więc postanowiliśmy przeznaczyć na te okazje jeden dzień
|
|
#2323 |
|
Rozeznanie
|
ja mam 27 tydzien i przytyłam 3kg ,bez cukrzyczy itp...po prostu jem dla 2 a nie za 2 i jak jestem głodna to staram sie jesc warzywa owoce ,frytki itp jem raz na 2 tygodnie..mała rozwija sie prawidłowo wiec sie ciesze i mam nadzieje ze nie przytyje duzo. Moja tesciowa tez ciagle cos by mi wciskała... jem dla 2 a nie za 2
![]() ![]() chyba tak ,28tydzien to 1 tydzien III trymestru ja mam lozeczko, wozek i kilka ubranek i nic wiecej narazie.... Dopiero 27tydzien to mam sporo czasu w piatek moze pojdziemy powoli kupowac cosale u nas burza była w nocy,szok. Ale wreszcie sie wyspałam
Julia Renata 28.01.2014 11:30 Nataniel 16.06.2009r. Marzec 2015- 29 tydz |
|
|
|
#2324 |
|
Zakorzenienie
|
Jeżeli chodzi o wagę to przytyłam 12 kg od początku ciąży a zaczęłam 28 tydz teraz, najwięcej na samym początki gdy podczas mdłości ratowałam się jedzeniem, teraz za to przybieranie bardzo zwolniło, ogólnie bardzo mało jem, nie mam apetytu, czasami muszę w siebie wciskać obiad
|
#2325 |
|
Zadomowienie
|
mezaga pomału i wybierzecie wszystko, musisz uzbroić się w cierpliwość
![]() Jeśli chodzi o komentarze, ja ogólnie spotykam się raczej z miłymi, że ładnie wyglądam w ciąży itp. ale rozdrażnił mnie komentarz o brzuchu, bo chyba to jest oczywiste, że nie będę płaska jak przed ciążą, tym bardziej, że komentującym jest lekarz pediatra ![]() Ale ogólnie mam to w d... Ja się w ciąży bardzo fajnie czuje i przytyłam na razie 6 kg/ 32 tydzień, a o zrzucenie wagi się nie martwię, bo mam zamiar jak najszybciej wrócić do sportu po porodzie
|
|
|
|
#2326 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, macie jakiś sprawdzony przepis na ciasto marchewkowe? Podzielcie się, bo mi marchew zaraz z lodówki wyjdzie
|
|
|
|
#2327 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#2328 |
|
Zadomowienie
|
Myślę, że nasza przekładana przez 2 lata parapetówka zmieni się w baby shower
|
#2329 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Minęła mi jednak faza wilczego apetytu,ale gdy ją miałam to nie żałowałam sobie. Mam na plusie 10 kg w 30 tyg i nie uważam by to było dużo. Kiedyś słyszałam od lekarza,że na karmienie piersią dobrze,żeby został zapas +5 kg. Ja mam niedowagę,więc cieszą mnie dodatkowe kilogramy,żeby właśnie mieć coś na produkcję mleka. Przy Eryku przytyłam 16 kg,a po 9 miesiącach karmienia miałam 4 kg mniej niż przed ciążą bez diety i bez ćwiczeń. Więc ja wręcz muszę tyć.
|
|
#2330 |
|
Zadomowienie
|
Lubię wchodzić na to forum,ale zauważyłam ostatnio, że po przeczytaniu paru postów zaczynam się dołować
jestem z 25 tygodniu i moja waga pokazuje 20 kg na plusie (gin twierdzi że tak zatrzymuję wodę i puchnę)..czuję się beznadziejnie
|
|
|
|
#2331 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Nie martw się!
|
|
#2332 |
|
Zadomowienie
|
Ja też zatrzymuje wodę, nawet badania to wykazalay i szczerze powiedziawszy troche się tym pocieszam
|
#2333 |
|
Rozeznanie
|
Tak jak juz pisalam u mnie w rodzinie to norma!!! Zadna z kobiet nie przekracza 55 kg przed i po ciazy! Glowa do gory, choc domniewam ze moze Ci byc ciezko z taka waga, bole kregoslupa itd..
|
|
#2334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2335 |
|
Rozeznanie
|
Taaaa ja wczoraj tak sie obzarlam ze myslalam ze pekne i modlilam sie zeby tz juz przyszedl zeby pomogl mi sie ruszyc z lozka
|
|
#2336 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, a co do wagi to ja uważam , że porównywanie ile która z nas przytyła jest bez sensu, bo każda ma inna budowę i inną przemianę materii. Poza tym niektóre kobiety po prostu puchną, bo organizm zatrzymuje wodę i na to się raczej nic nie poradzi.
Jak leżałam w szpitalu, to leżała ze mną na sali dziewczyna, co miała już 20kg na + a uwierzcie mi jadła naprawdę niewiele, więc nie ma reguły. Poza tym to podejrzewam, że przy dzieciach moment nam to spadnie, więc do lata będą z nas same laski ![]() ![]()
|
|
|
|
#2337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2338 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() To jest sprawa indywidualna bardzo. W pierwszej ciąży moja mama przytyła ze mną 7 kg łącznie, przy czym ja wazylam ponad 4. Karmiła mnie piersią i w efekcie bardzo popsuły jej sie zęby i poleciały wyniki krwi po ciąży. Zębów bardzo długo nie mogła pózniej wyleczyć. Także lepiej nie przeginac ani w jedna, ani druga stronę. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2339 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja się przejmuje, bo mi jeden lekarz (chodzę do dwóch) mówi, że z USG wynika, że dziecko jest 2 tyg. starsze - większe i grubsze A ja nie chcę urodzić dziecka 4 kg ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Niektóre dalsze znajome urządzały takie przyjęcie. Ja może połączę je ze swoją imprezą urodzinową (urodziny mam pod koniec grudnia, TP na początek lutego, ale może być wcześniej 2 tyg. bo dzieciak jakiś starszy się być wydaje )Tak Cytat:
---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Cytat:
Edytowane przez milka-pilka Czas edycji: 2013-11-03 o 13:52 |
|||||||
|
|
|
#2340 |
|
Gang Iren
|
Właśnie przejrzałam zdjęcia i to jest z trzech miesięcy po porodzie,gdzie w ciąży miałam+16 kg,nie widać tego po mnie,prawda?
Nie przejmujcie się dziewczyny!
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:25.

i od początku ciąży przytyłam 7 kg (obecnie jestem w 28 tc). Tak więc dieta cukrzycowa robi swoje.

Jak dla mnie do tej pory szczytem inteligencji wykazał się jeden z klientów, który wiedząc, że jestem w ciąży i widząc mnie wcześniej bez brzucha, przyszedł we wrześniu i przywitał mnie słowami "a co to się Pani przyczepiło z przodu"
Niektórzy się pozytywnym humorem wykazują
no i potem stoi sie przed lustrem i ryjek sie cieszy bo czlowiek sobie mysli ze w sumie doszlas do jakiejs takiej swojej "perfekcji". Po ciazy mam zamiar szybko dojsc do formy 

jestem z 25 tygodniu i moja waga pokazuje 20 kg na plusie (gin twierdzi że tak zatrzymuję wodę i puchnę)..czuję się beznadziejnie