|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.21
Dziewczyny co polecacie na odrosty? Czy jezeli kupie farbe i wykorzystam ja do polowy to reszta do kosza?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Przechowują zazwyczaj w osobnym pomieszczeniu, więc to nie zależy raczej od tego, czy jest miejsce w pokojach, tylko od zasad panujących w hotelu. |
|
|
|
|
#4293 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję za odpowiedzi
pozostając w klimacie, macie do polecenia jakieś fajne miejsca noclegowe w Pradze? Ciekawe miejsca od odwiedzenia? Wskazówki, porady?
|
|
|
|
#4294 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, znowu pytanie od kulinarnej lebiody
Chcę zrobić pierogi z mięsem. O ile ciasto i klejenie mam w małym palcu , to nie mam pojęcia, jak zabrać się do przygotowania mięsa. Biorąc pod uwagę, że chcę zrobić tych pierogów ok 100 sztuk (nie mam jak zamrozić, więc nie bardzo mogę robić większe porcje), ile i jakiego mięsa muszę kupić? Mam w zamrażarce dość pokaźne udka z kurczaka, jakieś skrzydełka (ale te się raczej nie nadadzą, bo mają mało mięsa). Co jeszcze dokupić? I później jak gotować? Z czym? Z warzywami i później wykorzystać to na rosół? Warzywa dodać do mięsa? czym mogę zastąpić młynek? (w ostateczności mogę pożyczyć, ale jeśli istnieje inny sposob zmielenia mięsa, to poproszę ). Kiedy doprawiać? Jak doprawiać? Co dodać podczas gotowania? Liść laurowy? Ziele angielskie? Kostkę rosołową?
|
#4295 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#4296 |
|
Rozeznanie
|
czy mogą mnie spotkać jakiekolwiek konsekwencje, jeśli wrzucę swoją pracę na plagiat.pl teraz, chociaż broniłam się kilka miesięcy temu? podobno trwają prace nad przeprowadzeniem sprawdzenia prac od 2005 roku i jestem ciekawa, czy u mnie nic nie wyjdzie (wcześniej ja ani uczelnia nie sprawdzaliśmy)
|
|
|
|
#4297 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#4298 |
|
Rozeznanie
|
Wiesz, pisałam sama, ale tyle się nasłuchałam od niejednej osoby, że to program wadliwy i wykrywa ileś tam procent nawet Bogu ducha winnym osobom nie widzi mi się, żeby po długim czasie ktoś jakimś cudem zabrał mi dyplom tym bardziej, że jestem już na studiach magisterskich
|
|
|
|
#4299 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#4300 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A szczerze mowiąc, to pomysł ze sprawdzaniem tych prac od 2005 roku jest głupotą. W calym państwie działa zasada "Prawo nie działa wstecz", nawet w przypadku morderst, a tu będą sprawdzać, czy ktos dostał tytuł licencjata zgodnie z zasadami. (co ciekawe, słyszałam, że jeśli komuś wyjdzie własnie licencjat jako plagiat, to z automatu anulują mu wszystkie kolejne tytuły - np jeśli po licencjacie zrobiło się magisterkę i teraz okaze się, że praca lic. jest plagiatem, to magister zostanie unieważniony :/ ) Na szczęscie ja miałam wszystkie prace naukowe 'inne niż wszystkie', gdzie większość oparta była na własnych badaniach, mało literatury fachowej, więc spokojnie każda z nich przeszła przez antyplagiat. Ale co mają zrobić osoby, które pisały prace czysto teoretyczne? Opierające się w całosci na literaturze? (nie piszcie, że takich nie ma, bo są) I tematy wałkowane kiladziesiąt, jeśli nie kilkaset już razy? Przecież niektóre myśli się powtarzają i wyskoczenie takiego plagiatu, który de facto plagiatem nie jest - to kwestia przypadku ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- Czy jeśli pójdę teraz do Biedronki, to kupię jakieś pieczywo? Bułkę? Chleb?
|
|
#4301 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#4302 |
|
Zakorzenienie
|
jeśli podaje się źródło po każdym fragmencie, to wg mnie nie mają się do czego przyczepić.
a jak to jest z materiałami niepublikowanymi? przecież antyplagiat nie jest w stanie ich zweryfikować :P
|
#4303 |
|
Wtajemniczenie
|
To u mnie tlumaczone było tak, że nawet, jesli jest zaznaczone w cytacie i wyskakuje jako plagiat, jest sprawdzone - jesli tych słów jest za dużo, to mogą cofnąć pracę, bo jednak składanie pracy z kilku innych, nie zmieniając nawet szyku zdań jest nie do końca ok.
Co do biedronki, to pytam, bo ostatni raz byłam w sklepie w czwartek i się zastanawiam, czy pieczywo, które kupiłam będzie zjadliwe jutro rano a najbliższy sklep to własnie biedronka
Za wolność naszą i Waszą! 11.11.2013 Edytowane przez lapida Czas edycji: 2013-11-03 o 14:19 |
|
|
|
#4304 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#4305 |
|
Zakorzenienie
|
o swoją magisterkę jestem spokojna, bo korzystałam w większości z materiałów niepublikowanych (a antyplagiat sprawdza tylko internet i inne prace dyplomowe) + ponad połowa pracy to samodzielnie wykonane i zinterpretowane wykresy.
natomiast moja inżynierka to był właśnie zlepek informacji z różnych stron, bo miałam taki temat, którego samodzielnie nie dało się opisać - oczywiście podawałam za każdym razem źródło no i nie spisywałam wszystkiego jak leci, tylko zmieniałam fragmenty no pokażcie mi osobę, która samodzielnie, bez korzystania z literatury, zrobi charakterystykę geologiczną danego rejonu.
|
#4306 |
|
Zakorzenienie
|
Pmietacie taka vlogerke... The... cos tam Gal? Miala kanal i przedstawiala tam m.in hinduskie kosmetyki, olejki, itd. Robila rozne recenzje. Wiem, ze jest mezatka i ma syna. Cos tam bylo, ze syn chorowal i zniknela? No wlasnie, co sie z nia stalo? Miala tez bloga.
|
|
|
|
#4307 |
|
Wtajemniczenie
|
oj, bo ja nie wiedzialam, że oni mają swoją piekalnie
![]() ale już spoko, misja zakończona, zdobyłam pieczywo na jutrzejsze śniadanie
|
#4308 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#4309 |
|
Wtajemniczenie
|
spoko, moja chyba ma, bo wszamałam bułkę i na pewno jest jest wczorajsza, więc ok
|
#4310 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Pytanie do osób z UK: Ile smaków Monster energy drink macie w sklepach? W pl jest 5: low carb, ripper, assault, rehab i zwykły zielono-czarny. Wrzuciłam w załącznikach te, które mamy. Jeśli ktoś byłby w stanie mi napisać, jakie inne są w UK to byłabym bardzo, bardzo wdzięczna jako monsterowy fan jestem w stanie załadować całą walizę zagranicznymi monsterkami, tylko muszę się do tego przygotować
Edytowane przez blackberry8 Czas edycji: 2013-11-03 o 15:33 |
||
|
|
|
#4311 |
|
Zakorzenienie
|
nieaktualne
Edytowane przez Agnieszka987 Czas edycji: 2013-11-03 o 16:32 |
|
|
|
#4312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wiadomo co sie z nia stalo? Dlaczego?
|
|
|
|
|
#4313 |
|
Zakorzenienie
|
czy wrzos w doniczce po przekwitnieciu nadaje się do wyrzucenia?
|
#4314 |
|
Zakorzenienie
|
Nie, najpierw zawieszała bloga (chyba, o ile dobrze pamiętam), później wrzucała filmiki nagrane jakiś czas temu (na youtube miała nick TheCurlyGal), a później zniknęła bez słowa.
W sumie to się jej nie dziwię, była jedną z niewielu wnoszących coś dziewczyn, nagrywała ciekawe filmiki, nie tylko haule, denka, haule, stroje dnia jak youtubowe gwiazdeczki. A ludzie i tak po niej jechali Wielka szkoda, chociaż to jej wybór i powinniśmy go uszanować. |
|
|
|
#4315 |
|
Zakorzenienie
|
On odbije z korzenia. Nie możesz go wysadzić do gruntu w ogródku?
|
|
#4316 |
|
Zadomowienie
|
Też się nad tym ostatnio zastanawiałam i wyczytałam tutaj: http://mojafirma.infor.pl/nieruchomo...-doniczce.html , że nie wyrzucamy.
"Jeśli wrzos kupiony był w bardzo małej doniczce warto przed zimą przesadzić go w nieco większą, z większą ilością podłoża. Pomoże to młodej roślinie lepiej przetrzymać zimę. Możemy zrobić to jeszcze późną jesienią. Nie należy też ścinać wrzosów po przekwitnięciu. Ścinamy je dopiero wiosną – usuwając jedynie przekwitłe kwiatostany. Przycięcie roślin przed zimą z pewnością osłabi je i narazi na przemarznięcie. Jesienią nawozimy tylko nawozami tzw. jesiennymi (bez zawartości azotu). Wzmocnią one rośliny na okres zimy." Edytowane przez kleineKrokodil Czas edycji: 2013-11-03 o 16:09 |
|
|
|
#4317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaz tych kawowych nie widzialam nigdziehttp://gb.rockstarenergy.com/products/original-1
Edytowane przez SimplyDivine Czas edycji: 2013-11-03 o 16:16 |
|
|
|
|
#4318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4319 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4320 |
|
Zakorzenienie
|
Jak moge otworzyc pliki w formacie doc, ktore przeslano mi na poczte? Mam darmowa wersje open office? I pojawiaja sie szlaczki...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:26.

pozostając w klimacie, macie do polecenia jakieś fajne miejsca noclegowe w Pradze? Ciekawe miejsca od odwiedzenia? Wskazówki, porady?
, to nie mam pojęcia, jak zabrać się do przygotowania mięsa. 

nie widzi mi się, żeby po długim czasie ktoś jakimś cudem zabrał mi dyplom tym bardziej, że jestem już na studiach magisterskich

chociaz tych kawowych nie widzialam nigdzie