|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6
Milka poka ten szlafrok, sama poluje, bo mam w domu co prawda dwa, ale jeden śliczny z palmers, jedwabny, szkoda byłoby upaprac np krwią, a drugi to chyba na Syberię
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2342 |
|
Zakorzenienie
|
Tobw takim razie dzisiaj zaczęłam 3 trymestr: D
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2343 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie każdy załapał się do kolejki po nietycie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2344 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Nie ma co teraz martwić się wagą.
|
|
#2345 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2346 |
|
Rozeznanie
|
Gosia jeszcze przed nastepna ciaza czy juz w ciazy
|
|
#2347 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć mamusie
. Paskudnie dziś u mnie za oknem, ale siedzę pod ciepłym kocem, więc nie straszna mi plucha.demonyianioly, świetna z Ciebie kobieta - bardzo dojrzała, odpowiedzialna i wiedząca czego chce od życia. Dziewczyny napisały Ci wiele mądrych słów, więc nie chcę ich dublować. Napiszę tylko krótko - walcz o zabezpieczenie materialne, bo ono się Wam należy, a rozmowy z mamusią TŻ może odpuść sobie zupełnie? Przecież one nie zmienią niczego w Twojej sytuacji, a jedynie będą Ci niepotrzebnie podnosić ciśnienie. Jeśli Twój "narzeczony" ma choć odrobinę honoru to skontaktuje się z Tobą nie bawiąc się w głuchy telefon ze swoją mamą. Nie będę udawać, że wiem jak bardzo Ci ciężko, bo los mi oszczędził takiej sytuacji, po czytaniu Twoich postów jestem jednak pewna, że będziesz jeszcze w życiu szczęśliwa - czy to sama, czy z jakimś innym, zasługującym na Ciebie mężczyzną. Wszystkiego dobrego dla Ciebie i Mikusia Cytat:
Zaglądaj do nas dalej, odzywaj się częściej, bo jak widzisz jest wiele kobiet, które doskonale rozumieją co przeżywasz, chcą Cię wspierać i solidaryzować się z Tobą. Chociażby dlatego tylko, że też są kobietami .
|
|
|
|
|
#2348 |
|
Rozeznanie
|
Teraz sie dopatrzylam daty dopiero
|
|
#2349 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sorry, że takie głupie pytania zadaję, czy duży miałaś biust przed ciążą? I jak długo karmiłaś? Wiem, że rozmiar biustu nie ma znaczenia, ale ja się obawiam, że mam za mały Cytat:
ale w sklepie był - szary z bawełny/jerseyu z trochę rozszerzanymi rękawami i nie jakiś bardzo długi, chyba do kolan. Pewnie był z kolekcji letniej i teraz już go na stronie nie ma, jest tylko taki ciepły. Z doświadczenia wiem, przynajmniej w PL, że to co na stronie H&M nie zawsze pokrywa się z tym co jest w sklepach.
|
||
|
|
|
#2350 |
|
Wtajemniczenie
|
Gosia, świetnie wyglądasz! Jakbyś stała z młodszą siostrą
.Mezaga, dobrze wiedzieć, że się trzymasz. Zdrówka życzę! Coś długo Em ma nie daje znać, co u niej i Dorotki. ---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- Widzę, że szlafroki na tapecie. Ja dziś kliknęłam taki http://allegro.pl/bawelna-delikatny-...617235911.html Wybrałam z żółtymi wstawkami. |
|
|
|
#2351 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wypoczywaj jak najwięcej, współczuję dolegliwości ale ten kaszel to faktycznie masz strasznie długo....
|
|
|
#2353 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2354 |
|
Rozeznanie
|
Witam po paru dniach nieobecności
udało mi się w końcu wszystko nadrobić. Katharsist, ogromne wyrazy współczucia. Nie wiem co można pisać w takiej sytuacji, ale trzymaj się jakoś ![]() Akkma, ten wózek to też był nasz pierwszy wybór i mam nadzieję, że będziemy zadowoleni. Mój mąż jak go tylko zobaczył to nie chciał słyszeć o innym modelu Co do imienia to oczywiście się nie przejmuj, tak jak pisały dziewczyny. Nie rozumiem takiego zachowania rodziny. Mi nigdy nie zdarzyło się komentować imię jakie rodzice wybrali dla dziecka ![]() U nas jedynie siostra mojego męża spytała czemu mała będzie się nazywać Lena, a nie jakoś tam inaczej (wskazała swoje typy imienia dla dziewczynki), ale mąż szybko uciął, że jak będzie miała swoje dzieci to będzie sobie je tak nazywać i tyle na temat ![]() Kuzynka też fajna, nie ma co bardzo dziwne, że w ciąży się tyje, niesamowite Demonyianioly, podziwiam Twój spokój, opanowanie i dojrzałość. Nie wolno Ci myśleć, że z Tobą jest coś nie tak, bo to z Twoim byłym facetem tak jest. W głowie mi się nie mieści jak można tak traktować swojego partnera, a do tego jeszcze kobietę w ciąży. Być może mu się odwidzi jak zobaczy syna, chociaż kto wie czy się pofatyguje do Polski, skoro teraz ciężko mu nawet zadzwonić Jego mamusia też jest niezła i w głowie mi się nie mieści, że dorosły facet omawia Wasze sprawy z mamusią. Nie zastanawiaj się, załatwiaj wszystko prawnie, żebyś miała zabezpieczenie finansowe dla syna, bo nie wiadomo co Twojemu byłemu i jego rodzince wpadnie do głowy. Trzymaj się jakoś, dasz sobie na pewno radę i będziesz wspaniałą matką. Wierzę, że spotkasz na swojej drodze wartościowego mężczyznę gosia261282, jaka Ty jesteś szczuplutka i jak młodziutko wyglądasz Śliczną masz córkę i jest do Ciebie bardzo podobna Ostatnio kiepsko się czuję, złapało mnie jakieś przeziębienie. Wczoraj nie miałam siły nawet siedzieć i położyłam się po łóżka po 21:00, a rano wstałam dopiero o 11:00 Mała coraz bardziej się rusza, zastanawiam się czy ona w ogóle sypia ![]() W przyszłym tygodniu czeka mnie krzywa cukrowa już się stresuję...Nie wiem czy ja mam jakieś szczęście do otaczających mnie ludzi, ale w ciągu kilku ostatnich dni słyszę od różnych osób, że bardzo dobrze wyglądam, a poza brzuchem nigdzie nie przytyłam itd. W sumie chyba nigdy nie spotkałam się, żeby ktoś z moich znajomych czy bliskich negatywnie komentował wygląd kobiety ciężarnej... |
|
|
|
#2355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
daj spokój- każda z nas ma inny organizm i każda inaczej przechodzi ciąże a co za tym idzie i tyje. Ty jak masz dodatkowo zatrzymywanie się wody to jasne, że puchniesz i jest to inny rodzaj "nadwagi" niż np z żarcia po 20h na dobę. Nic się nie dołuj tylko spokojnie poczekaj do porodu- jestem pewna, że organizm się uspokoi i wszystko wróci do normy a co za tym idzie pozbędziesz się tej wody z ogranizmu
|
|
|
#2356 |
|
Rozeznanie
|
a czy ja tak gdziekolwiek napisałam??? Napisałam,ze sie nie obzeram -to nie oznacza,ze uwazam ze inne sie obzeraja-czytaj doslownie i nie szukaj ironi tam gdzie nie ma....
kazda inaczej przytyje ,...1 w 25tyg ma 3kg inna 20 i nie znaczy ze ktos sie obzera tylko takie ma geny..kazdy je i zachowuje sie zgodnie ze swoim sumieniem mysle...znam duzo dziewczyn ,ktore jedza "bo sa w ciazy to musza jesc za 2: co jest dla mnie smieszne i usprawiedliwanie swoich zachcianek. Jak jestem glodna jem np obiad a gdzine pozniej jabłko czy garsc orzechow..staram sie jesc dobrze aby po ciazy nie płakac ale zdrowie dziecka najwazniejsze, z 1 dzieckiem przytyłam 10kg i teraz nie chce chciałabym duzo wiecej i pilnuje sie.
Julia Renata 28.01.2014 11:30 Nataniel 16.06.2009r. Marzec 2015- 29 tydz Edytowane przez lejdi_aga13 Czas edycji: 2013-11-03 o 14:58 |
|
|
|
#2357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gosia ale Ty sucharek jesteś super
|
|
|
#2358 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję dziewczyny za wsparcie
cieszę się,że rozumiecie co przechodzę, bo czytając różne inne fora poczułam się jak wieloryb zjadający wszystko dookoła :/ a tak nie jest..w tym momencie moje ciało wygląda jak balonik, najgorzej jest wieczorem kiedy ta woda naprawdę daje o sobie znać..gin mówił, że to zejdzie..na ostatniej wizycie dokładnie mnie obejrzał i powiedział, że musimy pozytywnie dotrwać do końca
|
|
|
|
#2359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co jest? wyłaź z tego dołaaaaaa
|
|
|
#2360 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tylko,ze zatrzymanie wody w orgaznizmie nie do konca jest dobre. Jak z Natanem lezałam tez mi sie zatrzymała w 35tygodniu i dostawałam leki na to ale nr buta to z 43 miałam gdzie mam 39-40 tak. Dotknełam stopy to "pływała"...
Julia Renata 28.01.2014 11:30 Nataniel 16.06.2009r. Marzec 2015- 29 tydz |
|
|
|
|
#2361 | |
|
Zakorzenienie
|
No sama wlasnie niewiem ;( siedze i wyje jak bobr po prostu ;( przed ciaza bylam calkiem inna niz teraz,.wszystko mi sie pozmienialo i nie znam samej siebie.
Pomijam doly cukrzycowo sercowo dietowo wygladowe, bo to jest tylko taka oliwa do ognia dolana. A moze to sie zbiera w kupe dobija do reszty i robi sie wielgachne kupsko? Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2362 |
|
Rozeznanie
|
Dzisiaj mielismy wizyte moich rodzicow. Nie wiem czemu, ale mają jakis taki styl bycia i zachowania ze jestem zestresowana:/
Oczywiscie tz zrobił herbate, ukroił jablecznika ktorego sam zrobił, wszyscy zjedli ciasto oprocz mojego ojca, 3 razy bylo proszone zeby zjadł, a jak tz wyszedł to powiedzial mi ze on nie bedzie jadł bo być może tz nie umył ręcę jak robił to ciasto Masakra. Nie mam do niego cierpliwosci, ale teraz jak mu coś powiem to mu w piety wejdzie. Oczywiscie nie mowilam o tym tz bo nie chce robic dymu z powodu jakiegos "głupka".
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 |
|
|
|
#2363 | ||
|
Gang Iren
|
Dzięki dziewczyny
No jestem szczuplak i zawsze wyglądałam na mniej lat niż mam. W sumie to im starsza jestem tym bardziej to doceniam ![]() Ale z drugiej strony zawsze zazdrościłam kobietom o kobiecych kształtach, które mają te seksi krągłości Cytat:
Nie kochana,jak widać mam biust rozmiar mini i straciłam już nadzieję,że to się zmieni ![]() Widać nie ma to znaczenia przy karmieniu,bo ja swoim pokarmem mogłabym wykarmić trojaczki,a moje dzieciaki na cycku były kluseczkami ![]() Więc się tym nie martw ![]() Cytat:
|
|
#2364 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). Z dzieckiem jest wszystko ok, jak rozumiem, Ty jesteś zdrowa, więc będzie dobrze ![]() Cytat:
Wszystko będzie dobrze
|
||
|
|
|
#2365 |
|
Gang Iren
|
Coś dla kociar
![]() http://demotywatory.pl/4231394/Wychowanie-kota A mój kot dziś w nocy podarł na strzępy dwie rolki papieru toaletowego,wyglądało to jakby w kuchni (bo tam je przyniósł) spadł śnieg
|
#2366 |
|
Zakorzenienie
|
wchłonęłam talerz domowego babcinego żurku i zagryzłam dwiema mandarynkami. Za godzinę druga runda z bigosem
|
|
#2367 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, że nie powiedziałaś TZtowi, ja bym też nie powiedziała. Ale gdyby mój TZ upiekł jabłecznik to bym go na rękach nosiła!Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez milka-pilka Czas edycji: 2013-11-03 o 15:43 |
||||
|
|
|
#2368 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
. Cytat:
. Może jest o Ciebie zazdrosny i ciężko mu zaakceptować, że troszczy się o Ciebie inny mężczyzna niż on? Dobrze, że nie robiłaś dymu. Mężowi pewnie byłoby przykro i sądzę, że solidnie wkurzyłby się na Twojego tatę. Nie ma co budować konfliktów. Może pogadaj szczerze z ojcem tak, by mąż nie musiał brać w tym udziału.
|
|||
|
|
|
#2369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
" jako klucz do tak malego "przytycia" (bo Ty de facto schudlas) poczułam psztyczek w nos. Moze niesłusznie, ale tak to odebrałam. Migotka trzymaj sie i nie daj podłym hormonom Ja wlasnie wracam od mojej babci, jeszcze ze 150 km. I słowo daje, to ostatnia moja podróż w tej ciazy. Jeszcze 2 tygodnie temu jechalam samochodem bez żadnych problemów, a teraz kręce sie i nie moje znaleźć pozycji w ktorej mi wygodnie. Do tego pierwszy raz od początku ciazy spuchly mi ręce.
|
|
#2370 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie TZ zdenerwował.... okazało sie że mamy "wolne" popołudnie więc chciałam odwiedzić jego rodzinke bo maja dla nas rzeczy dla małej ale oczywiście nie pojedziemy bo mój chłop na konsoli sobie gra i "nie ma ochoty sie ruszać"....
Ja nie mam nic przeciw graniu bo wiem ze on to lubi ale nosz kurde on gra dzisiaj od 11 a jest prawie 16.... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Edytowane przez senira666 Czas edycji: 2013-11-03 o 15:48 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:48.

sent from iphone

jestem z 25 tygodniu i moja waga pokazuje 20 kg na plusie (gin twierdzi że tak zatrzymuję wodę i puchnę)..czuję się beznadziejnie 

Jego mamusia też jest niezła i w głowie mi się nie mieści, że dorosły facet omawia Wasze sprawy z mamusią. Nie zastanawiaj się, załatwiaj wszystko prawnie, żebyś miała zabezpieczenie finansowe dla syna, bo nie wiadomo co Twojemu byłemu i jego rodzince wpadnie do głowy.