Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-03, 11:56   #4921
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX

Cytat:
Napisane przez jojla Pokaż wiadomość
No tak Nikuś - chyba dziś mam problemy z myśleniem
Hmmm znajomi mają synka Tadeusza, najpierw mi się wydawało, że chyba zaszaleli a z czasem zaczęło mi się podobać - no i Tadzio jest słodki
Przyjaciółka ma synka Jerzego.
Masz jeszcze trochę czasu, na pewno znajdziesz takie imię, które będzie najlepsze - najważniejsze, żebyście byli do niego przekonani i Wam się podobało.
o wlasnie
I zeby dziecku nie zrobic krzywdy na starcie

WYMIANKA
elizabarbara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 11:58   #4922
Hosenka*
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX

Cytat:
Napisane przez elizabarbara Pokaż wiadomość
Macie racje, ale wiekszosc imion, ktore mi sie podoba, to teraz najmodniejsze imiona, a ja nie chce zeby moje dziecko sie nazywalo jak pol przedszkola czy klasy w szkole
Cos jeszcze wymysle Mam czas
A co Ty się tym przejmujesz?

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 12:18   #4923
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
ł i będzie Kacper.
ładnie!

Elizka, a dziewczynka?

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 13:25   #4924
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Czesc Dziewczęta

Wpadlam z glupim pytaniem Podoba Wam sie imie Nikolas?

Tak ma na imię syn WM Amaro

Mnie nie Ja lubię proste imiona, ani Brajany ani Franciszki.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 13:51   #4925
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Cytat:
A co Ty się tym przejmujesz?
No bo jak jest modne to wiekszosc dzieci jest tak nazywanych.. A ja bym nie chciala zeby mi potem syn powiedzial ze sie nazywa tak samo jak polowa jego kolegów

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
ładnie!

Elizka, a dziewczynka?
Myslelismy o Natalii

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43541978]Tak ma na imię syn WM Amaro

Mnie nie Ja lubię proste imiona, ani Brajany ani Franciszki.[/QUOTE]

Ja tez az tak wymyslnych nie lubie Ale Nikolas sie nikomu nie podoba

WYMIANKA
Stary 2013-11-03, 14:29   #4926
Konto usunięte

Cytat:
Myslelismy o Natalii

Oooo tak, Natalie to fajne dziewczyny
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 14:40   #4927
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43542925]Oooo tak, Natalie to fajne dziewczyny[/QUOTE]
A znasz jakąs?

WYMIANKA
Stary 2013-11-03, 15:01   #4928
Konto usunięte

Stary 2013-11-03, 16:17   #4929
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Moja kuzynka ma synka Nikolasa, ale ojciec jest niemcem i pasuje do nazwiska

Moje ulubione imiona dla chłopca to: Borys, Patryk i Dawid. Ale żadne mężowi się nie podoba...

Hosenka od wczoraj myślę nad Kacperkiem Bo wyglądał na usg jak duszek Kacperek W ogóle fajny masz blog!!

A dla dziewczynki Nadia. Tak nazywa się mój Aniołek... (znajoma była zdziwiona że zmarnowałam to imię dla poronionego zarodka

Czuje się odpukać lepiej Oby tylko ta hydroksyzyna nie zaszkodzila maleństwu...Mówiła lekarka że spoko, od lat stosuje na oddziale i nic złego się nie dzieje. Biorę mini dawkę. Tylko skurcz mnie dzisiaj znowu złapał... Ale w razie czego wiem że spokojnie na IP mogę jechać i nikt mnie nie wygoni

Edytowane przez Kucyk_Truskawkowy
Czas edycji: 2013-11-03 o 17:22
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 16:57   #4930
zebrawpaski
Zakorzenienie

elizka- teraz oryginalne imiona to dla chłopczyka: Paweł, Piotruś, Daniel, Mateusz- nikt tak dzieci nie nazywa
dla dziewczynek- Ania, Kasia, Basia, Joasia

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

kucyku-mdłości niech idą precz, wypoczywaj

BERBIE

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 17:18   #4931
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Myslelismy o Natalii
śliczne imię

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
znajoma była zdziwiona że zmarnowałam to imię dla poronionego zarodka
ja piernikuję

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
teraz oryginalne imiona to dla chłopczyka: Paweł, Piotruś, Daniel, Mateusz- nikt tak dzieci nie nazywa
Akurat u chłopców nie - Torres ma 90% rzeczy po małym Matim, u przyjaciół czerwcowy Piotruś. ale z dziewczyńskimi się zgadzam. Nie znam żadnej małej Asi czy Ani (Hanek kilka).

Stary 2013-11-03, 17:35   #4932
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Tak tak. Ania mi sie podoba ale tz nie chcial.Natalia jest ok. Co do imienia dla chlopca to jeszcze troche czasu i moze uda sie znalezc cos ładnego

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

WYMIANKA
Stary 2013-11-03, 17:46   #4933
Hosenka*
Zakorzenienie

Kucyk
TZ też mówił o duszku Kacperku :-D gdyby chodziło o moje skojarzenia z usg to powinien być Kermit, bo skojarzyl mi się że skaczaca zabka

Będzie Kacper, mimo że z nazwiskiem trochę twardo będzie brzmiało i nazwisko też krótkie na K i kończące się na R.

Dziękuje już prawie 3,5 roku go prowadzę, a bylam przekonana, że po paru wpisach mi się znudzi.

Znowu miałam skok ciśnienia, ale że wczoraj wyszłam że szpitala to nie zastosowalam się do zalecenia gina - mówił, że jak będzie 140 to zmierzyć za godz i jak też będzie wysokie to wziąć dopegyt i jechać na ip. Miałam 148, wzięłam dopegyt, po godzinie wywalilo 166. Wzięłam drugi. Po ok godzinie zaczęło spadać i miałam 146, a jakieś 20 minut temu 136.
Może to na tle nerwowym, tak podświadomie, bo nie miałam konkretnego powodu do nerwów.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 17:47   #4934
Konto usunięte

Jak ja się cieszę, że u nas sprawę załatwił pewien sen nocy listopadowej
Mam do dziś tego smsa do TŻa, w którym mu pisałam, że wyśniłam chłopczyka o imieniu Artuś Po paru miesiącach USG potwierdziło, że rośnie mały Boruc (pierwsze skojarzenie TŻa oczywiście, "no dobra, może być bramkarzem" )
Stary 2013-11-03, 19:13   #4935
rena5
Zakorzenienie

widzę, że ostra rozmowa o imionach ale macie fajnie

a ja pospałam mężuś obiadek zrobił a po obiadku musiała być drzemka teraz też mi się już chce spać...
jutro beta - strasznie się boję...najchętniej bym jej nie robiła, ale dr kazał...no i najważniejsze (chyba), że dziś już nie plamię choć nie wiem czy jest sens się cieszyć...nie wiem co myśleć...jutro się okaże...

Mateuszek -> cuda się zdarzają
rena5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 19:24   #4936
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rena5 Pokaż wiadomość

a ja pospałam mężuś obiadek zrobił a po obiadku musiała być drzemka teraz też mi się już chce spać...
jutro beta - strasznie się boję...najchętniej bym jej nie robiła, ale dr kazał...no i najważniejsze (chyba), że dziś już nie plamię choć nie wiem czy jest sens się cieszyć...nie wiem co myśleć...jutro się okaże...
o której jutro masz wizytę u lekarza?
Stary 2013-11-03, 19:43   #4937
fiolusiek
Zakorzenienie

Witam Ciesze się, że już po ''Świętach''

Rena Jak długo musisz czekać na wyniki bety

Barbie Odpoczywajcie ile się da

Eliza Masz czas na decyzję o imieniu.. Ja się zdecydowałam na miesiąc przed porodem.
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 20:37   #4938
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
A dla dziewczynki Nadia. Tak nazywa się mój Aniołek... (znajoma była zdziwiona że zmarnowałam to imię dla poronionego zarodka
pozostawię postawę znajomej bez komentarza

Cytat:
Czuje się odpukać lepiej Oby tylko ta hydroksyzyna nie zaszkodzila maleństwu...Mówiła lekarka że spoko, od lat stosuje na oddziale i nic złego się nie dzieje. Biorę mini dawkę. Tylko skurcz mnie dzisiaj znowu złapał... Ale w razie czego wiem że spokojnie na IP mogę jechać i nikt mnie nie wygoni
To super, że czujesz się lepiej. I fajnie, że wiesz, że w razie czego możesz spokojnie jechać na IP i nikt nie odprawi Cię z kwitkiem

Cytat:
Tak tak. Ania mi sie podoba ale tz nie chcial.Natalia jest ok. Co do imienia dla chlopca to jeszcze troche czasu i moze uda sie znalezc cos ładnego
Na pewno znajdziecie imię które Wam się spodoba

Cytat:
Znowu miałam skok ciśnienia, ale że wczoraj wyszłam że szpitala to nie zastosowalam się do zalecenia gina - mówił, że jak będzie 140 to zmierzyć za godz i jak też będzie wysokie to wziąć dopegyt i jechać na ip. Miałam 148, wzięłam dopegyt, po godzinie wywalilo 166. Wzięłam drugi. Po ok godzinie zaczęło spadać i miałam 146, a jakieś 20 minut temu 136.
Może to na tle nerwowym, tak podświadomie, bo nie miałam konkretnego powodu do nerwów.
Ojej ale masz z tym ciśnieniem dobrze, że spadło
Kacper - ładnie

Cytat:

Nie dziwię się, że się stresujesz. Trzymam mocno kciuki za wizytę

Ja wybrałam się dziś poznać małą Hanię, pojechałam sama bo TŻ w pracy. Zniosłam to dobrze, choć tak do małej trochę chyba byłam na dystans... Ale cieszę się, że pojechałam - potrzebowałam też porozmawiać z przyjaciółmi, byli mi ogromnym wsparciem kiedy wszystko mi się zawaliło i wiem, że w każdej chwili mogę na nich liczyć.
A teraz jak wróciłam to trochę mi smutno... ale przejdzie.

Kot mi właśnie próbował podprowadzić bułkę z szynką - w ostatniej chwili się zorientowałam

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 20:55   #4939
rena5
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
o której jutro masz wizytę u lekarza?
we wtorek o 19.30 a jutro beta...

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Rena Jak długo musisz czekać na wyniki bety:confused
kilka godzin - rano pojadę na pobranie a mąż po pracy odbierze wynik.

Cytat:
Nie dziwię się, że się stresujesz. Trzymam mocno kciuki za wizytę
Kot mi właśnie próbował podprowadzić bułkę z szynką - w ostatniej chwili się zorientowałam
dzięki niezłego kota masz
---------------------------------------------------

właśnie tż mnie amolem wysmarował bo głowa mnie boli z tyłu...nie wiedziałam, że to tak piecze dziwnie

Mateuszek -> cuda się zdarzają
rena5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 21:08   #4940
Maga83
Zakorzenienie

Hosenko ładne imię wybraliscie.
Perse Tobie się przysnilo imię a mi ze urodze dziecko w styczniu i się sprawdziło.
Rena kciuki za wizytę
Kucyk co za beznadziejny komentarz
Jojla ale masz sprytnego kociaka

Co do imion to my dopiero po porodzie wybraliśmy.
Ja dopiero co Olka uspilam. Coś mi się ostatnio strasznie drze po kąpieli. Zresztą przy przewijaniu też. Ogólnie się wscieka jak go kładę na plecy, aż się czasem zastanawiam czy nic go nie boli

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 21:43   #4941
fiolusiek
Zakorzenienie

Maga Pamiętam jak zaczęłam się martwić kiedy Stasio ciągle na brzuszku był, wtedy mi terapeutka powiedziała, że to dobrze, bo widzi sam, że w takiej pozycji więcej może zrobić i dostaracza sobie w ten sposób nowych bodzców. Więc brawa dla OlkaCo u was słychać
Tęskno mi do tych czasów kiedy Mały leżał na brzuszku
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 21:48   #4942
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Czesc Dziewczęta

Wpadlam z glupim pytaniem Podoba Wam sie imie Nikolas?
nie

Cytat:
Nie chce zeby moje dziecko mialo imie jak pol przedszkola (np julia czy stas czy kuba) ale jakos oryginalniej troche
hehe też chciałam oryginalne imię dla dziecka. a jak przyszło do rozmowy z tż to byliśmy w stanie wybrać tylko kilka imion, które podobają się nam obojgu i stanęło na Jakubie.

ostatnio tż zauważył, że niby tyle Jakubów teraz a z dzieci mniej więcej w wieku naszego (+/- rok) w naszym otoczeniu króluje Filip.

Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
Ja dopiero co Olka uspilam. Coś mi się ostatnio strasznie drze po kąpieli. Zresztą przy przewijaniu też. Ogólnie się wscieka jak go kładę na plecy, aż się czasem zastanawiam czy nic go nie boli
Jakub się bardzo złości, krzyczy, wścieka jak położę go na matę/koc/łóżko, cokolwiek płaskiego. mam na rękach wszystko ok, delikatnie odkładam i jak tylko poczuje twarde podłoże wpada w szał. już jak był malutki tak miał przy usypianiu. spał na rękach, a nie szło do odłożyć bo poczuł materac, budził się i płakał. Biedny chciałby się przemieścić, zwiać gdzieś a nie potrafi się ruszyć, sięgnąć po zabawkę..
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 21:51   #4943
Maga83
Zakorzenienie

Fiol dobrze wszystko. Olek właśnie ostatnio dużo jest na podłodze. Już ładnie siedzi. Ale coś znowu więcej mi krzyczy :/ I właśnie mi się znowu przebudzil
A jak Staś? Chodzi już?

Stary 2013-11-03, 21:53   #4944
iza243
Zakorzenienie

Cytat:

Rena bardzo mocno trzymam kciuki
Cytat:

Ja wybrałam się dziś poznać małą Hanię, pojechałam sama bo TŻ w pracy. Zniosłam to dobrze, choć tak do małej trochę chyba byłam na dystans... Ale cieszę się, że pojechałam - potrzebowałam też porozmawiać z przyjaciółmi, byli mi ogromnym wsparciem kiedy wszystko mi się zawaliło i wiem, że w każdej chwili mogę na nich liczyć.
A teraz jak wróciłam to trochę mi smutno... ale przejdzie.
Ciesze się że się przełamałaś

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 22:00   #4945
Maga83
Zakorzenienie

Monia u nas to samo z odkładaniem było. Widzę że Olek chce się przywrócić na brzuch jak go np ubieram na spacer ale jakoś muszę go przecież ubrać

Stary 2013-11-03, 23:02   #4946
Wika28
Zakorzenienie

Kubek, brawa za 36 tydzień

Cytat:
a ja odebrałam wynik bety i zdębiałam 565 no i teraz po wizycie w wc na papierze pasek krwi...zaraz będę dzwonić do dr, bo miał zajęte...
rena

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
Rena Twój mąż ma u mnie ogromnego buziaka!!
u mnie też - fajny facet

Cytat:
W środę wieczorem złapały mnie skurcze co 10 min z bólem krzyży. Lezalam, wzięłam no spe, 2 magnezy ale nie pomogło więc wiadomo gdzie się znalazłam.
Już mnie to przerasta, rozplakalam się na IP, potem na sali ... Wczoraj w korytarzu była msza, sluchalam z sali i znowu się rozplakalam tym razem za Kamilkiem.
Hosenko, ale Ty się namęczysz

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
Rena odpoczywaj

byłam dzisiaj u lekarza. widziałam serduszko. wychodząc tak płakałam, że tż się przedwcześnie załamał. siedzieliśmy w samochodzie 30 min. zanim ruszyliśmy bo musieliśmy ochłonąć.
teraz strach jest jeszcze większy.
Berbie, cudowny widok

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

wciąż się cieszę!!!!dla mnie to był najpiękniejszy moment życia. poryczałam się u lekarza (i zaświniłam mu tuszem cały fartuch)
jakie zalecenia? co mówił na plamienia?
Pani, nie mów, ze obściskałaś lekarza

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
Trzy lata temu moje Szczęście zapragnęło zostać Aniołem. Pół roku później były kolejne łzy bo mój Anioł nie chciał być w niebie sam.
Musiałam pozwolić odejść moim starszym Dzieciom aby móc przyjąć szczęśliwie najmłodszą - Kasię.
Kocham Was wszystkich jednakowo, chociaż jak to mama...najwięcej czasu poświęcam najmłodszemu dziecku i czasem o starszych zapominam bo wiem, że są samodzielne i mnie nie potrzebują. To one opiekują się całą naszą rodziną.

Moje najmłodsze dziecko - Kasia
Zeberko, cudowne słowa.... i śliczne to Twoje najmłodsze dziecko

Cytat:
Dziewczyny byłam wieczorem na IP. Wymiotowałam co chwile i wszystko i do tego dostałam bolesnych skurczy w podbrzuszu i krzyżu. Dobrze się mną zajęli. Powiedzieli ze mogę zostać, albo wziąć leki w domu i zobaczyć czy mi lepiej. Jak nie, to przyjechać jeszcze raz i wtedy dożylnie i domiesniowo leki dostane. Wole być w domu... Dostałam hydroksyzyne na wymioty i luteine dopochwowo 3x2 bo duphaston wyrzyguje. A oprócz tego miałam usg dzidzia ma 9mm i tętno 135 Jest starszy niz termin OM. Pęcherzyk okrąglutki. Nie wiedziałam że to maleńkie serce tak bije!!! W pierwszej ciąży nie usłyszałam bo aparat nie łapał tętna. No i wtedy tydzień późnie niż teraz wg OM, maluszek miał tylko 5mm...

Zakochałam się po uszy Tylko błagam Boga żeby nie umarł
cudownie to przyłączam się do Twoich błagań

Cytat:
Uhu, bo tak sobie wymyslam i mam problem
Nie chce zeby moje dziecko mialo imie jak pol przedszkola (np julia czy stas czy kuba) ale jakos oryginalniej troche

BTW, zauwazylyscie ze ostatnio zatrzęsienie Alanów ? Masakra jakaś
no ja akurat preferuję zwyczajne imiona: Anię, Kasię, Stasia, Jasia, Marcina

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43542925]Oooo tak, Natalie to fajne dziewczyny[/QUOTE]
Perse, nie mów, ze masz Natalia na imię? cały czas byłaś dla mnie Asią
Wika28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 00:56   #4947
Konto usunięte

Czemu Asia? Hehe

Z dziewczecych imion u nas miała być Kaja choć mnie sie nawet bardziej podoba wersja Gaja, no ale trochę bym sie obawiała nadać je w takiej wersji, no i mój niezmienny faworyt od lat: Edyta, śliczne imię.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-11-04, 08:08   #4948
anitaxas
Zadomowienie

Dzień dobry
nie śpię od 5.. tż poszedł do pracy, mama wyjechała już w zeszłym tygodniu i tak oto od prawie miesiąca zostałam sama w domu na cały dzień. Tż wraca dopiero ok.18-30.. trochę się boję tej samotności.. zwłaszcza że po 16 już się ciemno robi, a ja tego nie znoszę. Coż - byle do wiosny

Barbi jak ja się cieszę z Twojego szczęścia Brak mi słów.. wystarczy, że napiszę że mam tak ogromnego banana na twarzy że hej Widok i dźwięk bijącego serduszka to naprawdę magiczna chwila
Jak się dzisiaj czujesz kochana?

Jojla masz naprawdę cudną chrzestną. I bardzo dobrze, że masz wsparcie w bliskich, dzięki temu nie musisz ukrywać swojej żałoby. A jak się Ty czujesz - fizycznie pewnie już w miarę ok, a emocjonalnie?

Zeberko Twoje słowa o Aniołkach ścisły me serce.. pięknie potrafisz ująć w słowa tak trudne uczucia. A Kasia niezmiennie - śliczna i urocza

Kucyku Truskawkowy mam nadzieję, że teraz przestaniesz opowiadać głupoty o swoim maluszku i z całych sił zaczniesz w Niego wierzyć kochana Trochę pozytywnego myślenia Ci trzeba!!! Mam nadzieję, że dzisiaj już lepiej się czujesz. Bóle brzuszka mogą być i są naturalne, o ile nie są skurczowe i ostre. Może włącz magnez?

Hosenko
współczuję kolejnego pobytu na IP Jeszcze troszkę i Kacperek będzie Ci wynagradzał wszystkie Twoje ciążowe troski. Silna babka z Ciebie - dasz radę a i imię śliczne. Mam sąsiada małego Kacperka i niezły z niego rozrabiaka

Elizka jak tam Twoja zgaga? przeszła? Ja w życiu nie miałam jeszcze zgagi, więc nie wiem jakie to uczucie. Co do imion, to dla mnie jeszcze dużo czasu na takie decyzje, więc w sumie w ogóle o tym nie myślę.
Ale Natalia bardzo mi się podoba

Agatko

Rena z całych sił zaciśnięte!!!! Modlę się za Ciebie codziennie.

Izka jak Twój cukier? i jak skurcze?

Kubeczku to już tak nie długo.. jeszcze trochę i będziemy czytać wieści z porodówki Wszystko już gotowe dla Maleństwa? mebelki złożone, ubranka wyprasowane ?

U ten "świąteczny" weekend spotkałam sporo osób z rodziny, których dawno nie widziałam. Wszyscy gratulowali i wyglądało, że szczerze się cieszą naszym szczęściem. Miłe uczucie. A i oczywiście wszystkie ciotki-klotki zgodnie orzekały, że pięknie wyglądam i w ogóle promienieję, więc na pewno będzie chłopczyk miłe słowa nie powiem, ale we wróżenie z fusów nie wierzę A wy? Miałyście jakieś przeczucia co do płci? bo ja zeero.

Od Wadery dalej zero wiadomości.. ma któraś z Was z nią jakiś kontakt??
anitaxas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 08:23   #4949
Wika28
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43551530]Czemu Asia? Hehe

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]
Nie wiem, ale wydawało mi się, ze gdzieś to czytałam i jakoś mi tak do Ciebie pasowało - nawet jak Mężowi coś tam mówiłam o Twoich dzieciach, to mówiłam, że u takiej Asi z forum coś mi się jednak pokićkało, jak widać
Wika28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 08:47   #4950
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wika28 Pokaż wiadomość
Pani, nie mów, ze obściskałaś lekarza
ba! ryczałam mu w fartuch - tusz do rzęs był wszędzie. a on powiedział, że dla takich chwil nie żałuje obranej drogi zawodowej (też się cieszył... w końcu rok go nawiedzałam i tylko mówiałam: "doktorze, znowu NIC"; przypominał mi to cały czas na porodówce jak miałam zjazdy )

Cytat:
Napisane przez Wika28 Pokaż wiadomość
Perse, nie mów, ze masz Natalia na imię? cały czas byłaś dla mnie Asią
dla mnie też
Perse, jednym słowem masz asiowy charakter pisma

Cytat:
Napisane przez anitaxas Pokaż wiadomość
.. trochę się boję tej samotności.. zwłaszcza że po 16 już się ciemno robi, a ja tego nie znoszę.
TV, wizaż, książka, gazetki, jakoś przeleci

Cytat:
Napisane przez anitaxas Pokaż wiadomość
.A wy? Miałyście jakieś przeczucia co do płci? bo ja zeero.
u nas większość obstawiała dziewczynkę (ba! chłop do samego końca imienia nie mógł wybrać, bo wszak tylko Ola ewentualnie Alicja...), tylko mój ojciec chłopaka. no to z przekory zaczęłam wierzyć w chłopca
koleżanka konkubenta (matka parki) ma teorię, że jak się ma smaki na McD - dziewczynka, jak KFC - chłopak rzadko wychodziłam z domu, ale jak zjadłam tortillę to chłop mi przytoczył wróżbę... przy najbliższej okazji poczłapałam do KFC (chociaż nienawidzę i żałowałam każdego kęsa) - wszyscy się nabijali, że zawalczyłam o Torresa (a nie Torreskę )

Jojla, cieszę się, że byłaś u małej Hani. Ciężkie, ale to zawsze przekroczenie jakiejś granicy mentalnej...

Maga, teraz każde przebieranie T. to dla mnie stresior. Fika cały czas na brzuch i spie.dziela matce...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości