|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4921 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX
Cytat:
![]() I zeby dziecku nie zrobic krzywdy na starcie
|
|
|
|
|
#4922 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX
Cytat:
|
|
#4923 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#4924 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4925 |
|
Zakorzenienie
|
No bo jak jest modne to wiekszosc dzieci jest tak nazywanych.. A ja bym nie chciala zeby mi potem syn powiedzial ze sie nazywa tak samo jak polowa jego kolegów
![]() Myslelismy o Natalii ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43541978]Tak ma na imię syn WM Amaro Mnie nie Ja lubię proste imiona, ani Brajany ani Franciszki.[/QUOTE]Ja tez az tak wymyslnych nie lubie Ale Nikolas sie nikomu nie podoba
|
|
|
|
#4926 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4927 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43542925]Oooo tak, Natalie to fajne dziewczyny
![]() ![]() [/QUOTE]A znasz jakąs?
|
|
|
|
#4928 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4929 |
|
Zakorzenienie
|
Moja kuzynka ma synka Nikolasa, ale ojciec jest niemcem i pasuje do nazwiska
Moje ulubione imiona dla chłopca to: Borys, Patryk i Dawid. Ale żadne mężowi się nie podoba... Hosenka od wczoraj myślę nad Kacperkiem Bo wyglądał na usg jak duszek Kacperek W ogóle fajny masz blog!! A dla dziewczynki Nadia. Tak nazywa się mój Aniołek... (znajoma była zdziwiona że zmarnowałam to imię dla poronionego zarodka Czuje się odpukać lepiej Oby tylko ta hydroksyzyna nie zaszkodzila maleństwu...Mówiła lekarka że spoko, od lat stosuje na oddziale i nic złego się nie dzieje. Biorę mini dawkę. Tylko skurcz mnie dzisiaj znowu złapał... Ale w razie czego wiem że spokojnie na IP mogę jechać i nikt mnie nie wygoni
Edytowane przez Kucyk_Truskawkowy Czas edycji: 2013-11-03 o 17:22 |
|
|
|
#4930 |
|
Zakorzenienie
|
elizka- teraz oryginalne imiona to dla chłopczyka: Paweł, Piotruś, Daniel, Mateusz- nikt tak dzieci nie nazywa
dla dziewczynek- Ania, Kasia, Basia, Joasia ![]() ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- kucyku-mdłości niech idą precz, wypoczywaj BERBIE
|
#4931 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Akurat u chłopców nie - Torres ma 90% rzeczy po małym Matim, u przyjaciół czerwcowy Piotruś. ale z dziewczyńskimi się zgadzam. Nie znam żadnej małej Asi czy Ani (Hanek kilka).
|
|
|
#4932 |
|
Zakorzenienie
|
Tak tak. Ania mi sie podoba ale tz nie chcial.Natalia jest ok. Co do imienia dla chlopca to jeszcze troche czasu i moze uda sie znalezc cos ładnego
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4933 |
|
Zakorzenienie
|
Kucyk
TZ też mówił o duszku Kacperku :-D gdyby chodziło o moje skojarzenia z usg to powinien być Kermit, bo skojarzyl mi się że skaczaca zabka Będzie Kacper, mimo że z nazwiskiem trochę twardo będzie brzmiało i nazwisko też krótkie na K i kończące się na R. Dziękuje już prawie 3,5 roku go prowadzę, a bylam przekonana, że po paru wpisach mi się znudzi.Znowu miałam skok ciśnienia, ale że wczoraj wyszłam że szpitala to nie zastosowalam się do zalecenia gina - mówił, że jak będzie 140 to zmierzyć za godz i jak też będzie wysokie to wziąć dopegyt i jechać na ip. Miałam 148, wzięłam dopegyt, po godzinie wywalilo 166. Wzięłam drugi. Po ok godzinie zaczęło spadać i miałam 146, a jakieś 20 minut temu 136. Może to na tle nerwowym, tak podświadomie, bo nie miałam konkretnego powodu do nerwów.
|
#4934 |
|
Konto usunięte
|
Jak ja się cieszę, że u nas sprawę załatwił pewien sen nocy listopadowej
![]() Mam do dziś tego smsa do TŻa, w którym mu pisałam, że wyśniłam chłopczyka o imieniu Artuś Po paru miesiącach USG potwierdziło, że rośnie mały Boruc (pierwsze skojarzenie TŻa oczywiście, "no dobra, może być bramkarzem" )
|
|
|
|
#4935 |
|
Zakorzenienie
|
widzę, że ostra rozmowa o imionach
ale macie fajnie ![]() a ja pospałam mężuś obiadek zrobił a po obiadku musiała być drzemka teraz też mi się już chce spać...![]() jutro beta - strasznie się boję...najchętniej bym jej nie robiła, ale dr kazał...no i najważniejsze (chyba), że dziś już nie plamię
|
#4936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4937 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Rena Jak długo musisz czekać na wyniki bety ![]() Barbie Odpoczywajcie ile się da Eliza Masz czas na decyzję o imieniu.. Ja się zdecydowałam na miesiąc przed porodem. |
|
|
|
#4938 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
I fajnie, że wiesz, że w razie czego możesz spokojnie jechać na IP i nikt nie odprawi Cię z kwitkiem Cytat:
![]() Cytat:
dobrze, że spadło ![]() Kacper - ładnie ![]() Cytat:
![]() Ja wybrałam się dziś poznać małą Hanię, pojechałam sama bo TŻ w pracy. Zniosłam to dobrze, choć tak do małej trochę chyba byłam na dystans... Ale cieszę się, że pojechałam - potrzebowałam też porozmawiać z przyjaciółmi, byli mi ogromnym wsparciem kiedy wszystko mi się zawaliło i wiem, że w każdej chwili mogę na nich liczyć. A teraz jak wróciłam to trochę mi smutno... ale przejdzie. Kot mi właśnie próbował podprowadzić bułkę z szynką - w ostatniej chwili się zorientowałam
|
|
#4939 | |
|
Zakorzenienie
|
we wtorek o 19.30
kilka godzin - rano pojadę na pobranie a mąż po pracy odbierze wynik. Cytat:
niezłego kota masz ![]() --------------------------------------------------- właśnie tż mnie amolem wysmarował bo głowa mnie boli z tyłu...nie wiedziałam, że to tak piecze dziwnie
|
|
#4940 |
|
Zakorzenienie
|
Hosenko ładne imię wybraliscie.
Perse Tobie się przysnilo imię a mi ze urodze dziecko w styczniu i się sprawdziło. Rena kciuki za wizytę Kucyk co za beznadziejny komentarz Jojla ale masz sprytnego kociaka Co do imion to my dopiero po porodzie wybraliśmy. Ja dopiero co Olka uspilam. Coś mi się ostatnio strasznie drze po kąpieli. Zresztą przy przewijaniu też. Ogólnie się wscieka jak go kładę na plecy, aż się czasem zastanawiam czy nic go nie boli
|
#4941 |
|
Zakorzenienie
|
Maga Pamiętam jak zaczęłam się martwić kiedy Stasio ciągle na brzuszku był, wtedy mi terapeutka powiedziała, że to dobrze, bo widzi sam, że w takiej pozycji więcej może zrobić i dostaracza sobie w ten sposób nowych bodzców. Więc brawa dla Olka
Co u was słychać![]() Tęskno mi do tych czasów kiedy Mały leżał na brzuszku
|
|
|
|
#4942 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
też chciałam oryginalne imię dla dziecka. a jak przyszło do rozmowy z tż to byliśmy w stanie wybrać tylko kilka imion, które podobają się nam obojgu i stanęło na Jakubie.ostatnio tż zauważył, że niby tyle Jakubów teraz a z dzieci mniej więcej w wieku naszego (+/- rok) w naszym otoczeniu króluje Filip. Jakub się bardzo złości, krzyczy, wścieka jak położę go na matę/koc/łóżko, cokolwiek płaskiego. mam na rękach wszystko ok, delikatnie odkładam i jak tylko poczuje twarde podłoże wpada w szał. już jak był malutki tak miał przy usypianiu. spał na rękach, a nie szło do odłożyć bo poczuł materac, budził się i płakał. Biedny chciałby się przemieścić, zwiać gdzieś a nie potrafi się ruszyć, sięgnąć po zabawkę.. |
||
|
|
|
#4943 |
|
Zakorzenienie
|
Fiol dobrze wszystko. Olek właśnie ostatnio dużo jest na podłodze. Już ładnie siedzi. Ale coś znowu więcej mi krzyczy :/ I właśnie mi się znowu przebudzil
A jak Staś? Chodzi już?
|
#4944 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#4945 |
|
Zakorzenienie
|
Monia u nas to samo z odkładaniem było. Widzę że Olek chce się przywrócić na brzuch jak go np ubieram na spacer ale jakoś muszę go przecież ubrać
|
#4946 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Kubek, brawa za 36 tydzień
![]() Cytat:
u mnie też - fajny facet ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43542925]Oooo tak, Natalie to fajne dziewczyny ![]() ![]() [/QUOTE]Perse, nie mów, ze masz Natalia na imię? cały czas byłaś dla mnie Asią
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|||||||
|
|
|
#4947 |
|
Konto usunięte
|
Czemu Asia?
Hehe ![]() Z dziewczecych imion u nas miała być Kaja choć mnie sie nawet bardziej podoba wersja Gaja, no ale trochę bym sie obawiała nadać je w takiej wersji, no i mój niezmienny faworyt od lat: Edyta, śliczne imię. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4948 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() nie śpię od 5.. tż poszedł do pracy, mama wyjechała już w zeszłym tygodniu i tak oto od prawie miesiąca zostałam sama w domu na cały dzień. Tż wraca dopiero ok.18-30.. trochę się boję tej samotności.. zwłaszcza że po 16 już się ciemno robi, a ja tego nie znoszę. Coż - byle do wiosny ![]() Barbi jak ja się cieszę z Twojego szczęścia Jak się dzisiaj czujesz kochana? Jojla masz naprawdę cudną chrzestną. I bardzo dobrze, że masz wsparcie w bliskich, dzięki temu nie musisz ukrywać swojej żałoby. A jak się Ty czujesz - fizycznie pewnie już w miarę ok, a emocjonalnie? Zeberko Twoje słowa o Aniołkach ścisły me serce.. pięknie potrafisz ująć w słowa tak trudne uczucia. A Kasia niezmiennie - śliczna i urocza Kucyku Truskawkowy Hosenko współczuję kolejnego pobytu na IP ![]() Elizka jak tam Twoja zgaga? przeszła? Ja w życiu nie miałam jeszcze zgagi, więc nie wiem jakie to uczucie. Co do imion, to dla mnie jeszcze dużo czasu na takie decyzje, więc w sumie w ogóle o tym nie myślę. Ale Natalia bardzo mi się podoba Agatko Rena ![]() z całych sił zaciśnięte!!!! Modlę się za Ciebie codziennie. Izka jak Twój cukier? i jak skurcze? Kubeczku to już tak nie długo.. jeszcze trochę i będziemy czytać wieści z porodówki Wszystko już gotowe dla Maleństwa? mebelki złożone, ubranka wyprasowane ? U ten "świąteczny" weekend spotkałam sporo osób z rodziny, których dawno nie widziałam. Wszyscy gratulowali i wyglądało, że szczerze się cieszą naszym szczęściem. Miłe uczucie. A i oczywiście wszystkie ciotki-klotki zgodnie orzekały, że pięknie wyglądam i w ogóle promienieję, więc na pewno będzie chłopczyk miłe słowa nie powiem, ale we wróżenie z fusów nie wierzę A wy? Miałyście jakieś przeczucia co do płci? bo ja zeero. Od Wadery dalej zero wiadomości.. ma któraś z Was z nią jakiś kontakt?? |
|
|
|
#4949 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43551530]Czemu Asia?
Hehe ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Nie wiem, ale wydawało mi się, ze gdzieś to czytałam i jakoś mi tak do Ciebie pasowało - nawet jak Mężowi coś tam mówiłam o Twoich dzieciach, to mówiłam, że u takiej Asi z forum coś mi się jednak pokićkało, jak widać
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|
|
|
#4950 | |
|
Zakorzenienie
|
ba! ryczałam mu w fartuch - tusz do rzęs był wszędzie. a on powiedział, że dla takich chwil nie żałuje obranej drogi zawodowej
(też się cieszył... w końcu rok go nawiedzałam i tylko mówiałam: "doktorze, znowu NIC"; przypominał mi to cały czas na porodówce jak miałam zjazdy )dla mnie też ![]() Perse, jednym słowem masz asiowy charakter pisma ![]() Cytat:
![]() u nas większość obstawiała dziewczynkę (ba! chłop do samego końca imienia nie mógł wybrać, bo wszak tylko Ola ewentualnie Alicja...), tylko mój ojciec chłopaka. no to z przekory zaczęłam wierzyć w chłopca ![]() koleżanka konkubenta (matka parki) ma teorię, że jak się ma smaki na McD - dziewczynka, jak KFC - chłopak rzadko wychodziłam z domu, ale jak zjadłam tortillę to chłop mi przytoczył wróżbę... przy najbliższej okazji poczłapałam do KFC (chociaż nienawidzę i żałowałam każdego kęsa) - wszyscy się nabijali, że zawalczyłam o Torresa (a nie Torreskę )Jojla, cieszę się, że byłaś u małej Hani. Ciężkie, ale to zawsze przekroczenie jakiejś granicy mentalnej... Maga, teraz każde przebieranie T. to dla mnie stresior. Fika cały czas na brzuch i spie.dziela matce...
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:32.

Mam czas

już prawie 3,5 roku go prowadzę, a bylam przekonana, że po paru wpisach mi się znudzi.
)

dobrze, że spadło
Co u was słychać

Twoje słowa o Aniołkach ścisły me serce.. pięknie potrafisz ująć w słowa tak trudne uczucia. A Kasia niezmiennie - śliczna i urocza