|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy Prowadząca II część naszego wątku | |||
Aldrin |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 25,93% |
Kakusia |
0 | 0% |
Berenika_26 |
4 | 14,81% |
agaaga89 |
2 | 7,41% |
Ramona_85 |
0 | 0% |
eweden |
0 | 0% |
Prowansja88 |
0 | 0% |
Pradip |
0 | 0% |
Sola1 |
2 | 7,41% |
pater86 |
6 | 22,22% |
TroppoSensibile |
0 | 0% |
sylvuniaa84 |
0 | 0% |
kamilla123 |
0 | 0% |
beat@ |
0 | 0% |
NecroKitty |
0 | 0% |
Anteria |
0 | 0% |
Kucyk_Truskawkowy |
1 | 3,70% |
malin30 |
3 | 11,11% |
alingles |
0 | 0% |
Monica80 |
0 | 0% |
poziomkka |
0 | 0% |
Mala_Czarno_Biala |
0 | 0% |
Majkela12 |
1 | 3,70% |
zaaaabcia |
0 | 0% |
Sylwia__88 |
1 | 3,70% |
Głosujący: 27. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#451 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#452 |
Przyczajenie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Tak siedzę i czytam, myślę sobie o tych zachciankach i spoglądam w stronę krówek które wpierdzielam o godzinie 7 rano... [;
Uważać dziś na siebie, nie przeziębiać się i trzymać ciepło (: |
![]() ![]() |
![]() |
#453 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A ja wczoraj zaczęłam 9t i dziś od rana nie mam mdłości ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#454 |
Raczkowanie
|
Teraz wszystko układa mi się w logiczną całość- nie miałam specjalnych dolegliwości ciążowych bo hormonów było za mało. Teraz jak dostałam synt. progesteron to dopiero poczułam co to ciąża... Pewnie byłoby tak od początku, gdybym sama produkowała tyle progest. ile trzeba...
Ech, co zrobić... Fasola mi za to zapłaci po porodzie... Będę całować aż to ją zemdli, ha! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#455 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a swoją droga ciekawe czy następny wątek mamusiowy będzie jedno czy dwu miesięczny? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Powiedzieliśmy dziś mojej mamie o ciąży ![]() ![]() |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#456 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#457 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#458 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#459 |
Zakorzenienie
|
No tak ale mi chodziło o to, że dopiero na wątek zawitałaś
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#460 |
Zakorzenienie
|
Wiem, wlasnie wiem. Ubolewam strasznie ze chwilowo nie ma nikogo z kim mozna pogadac o tym. A tu sobota i jeszcze jedna nocka. Moze juz szefo sie pokaze to od razu mowie o co kaman. Powinien mnie chyba wtedy wykopac do domu
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#461 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ja też pracowałam na noc przez cały czas, teraz dopiero zmieniłam sobie godz pracy i chodzę na 5 rano, także trochę lepiej ![]() A ja się witam w 7 tygodniu ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#462 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#463 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wczoraj mi wieczorem tak stwardniało podbrzusze, że aż sama się wystraszyłam, chyba czas trochę spauzować ![]()
![]() |
#464 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny, przez przypadek natknęłam sie na ten wątek i bardzo się cieszę bo wreszcie będę mogła z kimś porozmawiać kto jest na tym samym etapie co ja
![]() Choć dopiero dziś tu zajrzałam to wyczytałam że pare z Was miało tez problem z bolącym brzuchem, mnie boli strasznie jak bym miała bardzo bolący okres non stop. Z tego względu leżę w domu na L4 i mam zakaz nawet spacerów ![]() ![]() Edytowane przez morin Czas edycji: 2013-11-02 o 17:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#465 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiesz co ja w poprzedniej ciąży piłam kawę, ale naturalną, nie więcej jak filiżankę dziennie - nie codziennie, ale jak miałam ochotę. Miałam niskie ciśnienie, czasem robiło mi się słabo, że myślałam, że zemdleję. Sama położna powiedziała mi, że jak picie dużej ilości nie pomoże to lepsza kawa niż niedotlenienie. Z tym, że kawę, herbatę lepiej nie pić do posiłku, bo utrudniają wchłanianie żelaza. W przypadku wina udało mi się znaleźć godnego zastępcę - sok porzeczkowy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez Sola1 Czas edycji: 2013-11-02 o 21:22 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#466 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W poniedziałek już ma być to powiem co i jak. I w tygodniu chce pójść do ginki i będziemy już kartę ciąży zakładać. Chyba wyśle mnie na L4 bo coś ostatnio już wspominała. Aaa no i jak mi zmierzyła ostatnio ciśnienie to stwierdziła że ciut podwyższone. powiedziała że to pewnie z emocji. a ja jej na to że raczej nie i że ja z reguły mam podwyższone no to teraz mam mierzyć i zapisywać. Ogólnie mdli mnie tak że idzie się zastrzelić. Wczoraj na nocce w pracy ledwo dałam rade. Szwagier już wie to nie było problemu żebym zeszła na chwile nawet do szatni odetchnąć. Wymiotować chce mi się strasznie a jak już wiszę nad muszla to nie idzie. Az się dziś rano popłakalam w domu. Nogi jak z waty, serducho mi tak bilo ze jak bym zmierzyła ciśnienie to bym się przeraziła. Az z tego wszystkiego brzuch mnie rozbolał. Już sobie w pracy myślałam żeby na szpital pojechać, nic mi się nie chce. Ciężko mi sobie jakoś tym poradzić bo mnie mdli ciągle 24/h ![]() A pisząc o sobie coś więcej bo ostatnio już miałam ale samopoczucie nie pozwoliło. To imię jak w nicku ![]() ![]() Edytowane przez beat@ Czas edycji: 2013-11-02 o 22:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#467 | |
Zakorzenienie
|
No to witam w klubie ![]() W ogóle witam się niedzielnie, ogólnie nie czuję się ostatnio jakoś źle, wieczorami mam napady mdłości i czasami wymioty, bolą mnie piersi i wczoraj znowu bolał mnie brzuch, ale to tak trzy razy w ciągu dnia z tym że raz tak mocno że aż mnie zgięło w pół i wzięłam no-spe, nie wiem co znaczą te bóle, nie trwają długo ale są. Wiem że pewnie macica się rozciąga a druga kurczy ale jakoś obawiam się tego wszystkiego. Miłej niedzieli życzę ![]() ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Cytat:
A nam też w sumie w pierwszym cyklu po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych, a lekarze mówili że może być z tym problem, ale nie mieli racji ![]() ![]()
![]() |
#468 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam mdłości głównie wieczorami. Wczoraj wypilam trochę, może z poł szklanki coli, bo nie miałam zwykłej gazowanej wody. Generalnie staram się jej raczej nie pić, ale też fajnie mi się po niej zrobiło. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#469 | ||||||||
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() U nas z synkiem za pierwszym się udało, od razu po odstawieniu tabletek, nawet @ nie dostałam, a 7 lat brałam. Za to teraz 9 miesięcy starania, mimo że po ciąży już nie wróciłam do tabletek ![]() Witam prawie już po weekendowo ![]() W czwartek byłam na szybkiej wizycie u gina, pęcherzyk urósł przez tydz z 5mm do 15mm, ale nic poza tym więcej nie dowiedziałam. Tak czekam na serduszko ![]() ![]() Poza tym mdłości, mdłości i ogromna senność.... Myślałam, że poziomkka się odezwała, napisz kochana co tam u Was ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#470 |
Raczkowanie
|
polecam na mdłości wąchanie chrzanu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#471 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Uważaj na Was ![]() Cytat:
![]() czemu tak późno chcesz iść do lekarza? Pamiętaj że do becikowego trzeba iść przed 10tc Cytat:
![]() Ja też myślałam że będę chodzić na 2 fronty ale mam pakiet w Medica i jak na razie te pierwsze badania miałam w pakiecie więc jestem zadowolona. Cytat:
![]() Cytat:
Witajcie ciężarówki jak Wam mija ostatni dzień długiego weekendu? Zauważyłam że odkąd zaczęłam 9 c to czuję się gorzej, bardziej mi się chce spać, pojawiły się lekkie mdłości i leń straszny mi się załączył ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#472 |
Raczkowanie
|
witam niedzielnie.
U mnie też mdłości dokuczają ale nie 24h na szczęście. No i śpię... dziś pobiłam wszystkie swoje rekordy - 12 godzin! No i wszystko mi śmierdzi, ale fakt, że owoce jem w każdej postaci i ilości, a mandarynki rzeczywiście pomagają na mdłości jak ktoś wspomniał. O tym że trzeba przed 10 tc iść do lekarza bo becikowego nie będzie to nie wiedziałam! są jeszcze jakieś dziwne wymogi? |
![]() ![]() |
![]() |
#473 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że te dolegliwości niedługo miną i będziesz mogła być wymarzoną aktywną ciężarówką ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() U nas dziś MEGA leń ![]()
![]() |
#474 |
Raczkowanie
|
Byłam u lekarza tylko nie miałam samego usg robionego, ale idę już w tym tygodniu bo nie mogę się doczekać
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#475 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() A wiesz czy ten dochód to liczymy nasz i męża czy + dziecko? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#476 |
Raczkowanie
|
A wiesz czy ten dochód to liczymy nasz i męża czy + dziecko?[/QUOTE]
Nigdzie nie jest wprost napisane ale jeśli bieżemy pod uwagę dochód z roku poprzedniego czyli my z 2013 to ten dochód w przeliczeniu na członka rodziny z roku 3013. Przynajmniej mi się tak wydaje i wtedy to jest logiczne może się ktoś wypowie jeszcze kto zna w praktyce taką sytuację |
![]() ![]() |
![]() |
#477 |
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny, mało się udzielam, ale czytam Was
![]() ![]() Więc wierzę szczerze, że trochę odpocznę i się zregeneruję. Nikt tu chyba o tym nie pisał, ale uważam, że termin naszej ciąży jest idealnyyyyyyy! Teraz prześpimy zimę, brzuszki nie są jeszcze na tyle duże, nie musimy dużej kurtki kupować, później wiosną ubiór to nie problem no i na początku lata, przed upałami będziemy miały bobaska i całe lato spacerki <3 Pozdrawiam Was niedzielnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#478 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Czy idealny, może ekonomiczny ![]() ![]() Mnie przerażają tylko ewentualne upały. Tym bardziej, że ja to już w prawie w lipcu będę rodzić ![]() A co do spania, tż mnie pocieszył, że w poprzedniej ciąży też tylko spałam i spałam, zero pożytku ze mnie ![]() ![]() Zrobiłam dzisiaj na kolację sałatkę gyrosa(chodziła za mną tydzień), do tego zapiekanki obżarłam się po pachy i dobiłam się ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#479 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#480 |
Raczkowanie
|
ja się właśnie tych upałów w czerwcu boję... Będziemy grube i nieporadne, a tu jeszcze gorąc i pocenie...a wiadomo że i bez tego człowiek kiepsko się czuje "na ostatnich nogach". Ale dla dzidziusiów idealnie, raczej żaden się nie przeziębi po urodzeniu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:27.