|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Początkujące Włosomaniaczki :) Cz. II
Cytat:
|
|
#1802 |
|
Raczkowanie
|
Listopadowe włosy
Nie wiem dlaczego takie pofalowane
|
#1803 | |
|
Uzależnienie
|
Cytat:
|
|
#1804 |
|
Konto usunięte
|
Cześć dziewczyny
Nie wiem jak Wy to robicie, że po opasce macie takie ładne loczki. Zakręciłam sobie tym sposobem włosy przedwczoraj i wyszło mi to dość dziwnie :P Najładniejsze loki mam po całonocnym kłosiku i jemu zostanę wierna
|
|
|
|
#1805 |
|
Zadomowienie
|
Olu, cudowne
[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;43545074]Cześć dziewczyny Nie wiem jak Wy to robicie, że po opasce macie takie ładne loczki. Zakręciłam sobie tym sposobem włosy przedwczoraj i wyszło mi to dość dziwnie :P Najładniejsze loki mam po całonocnym kłosiku i jemu zostanę wierna [/QUOTE]Ładnie się zakręciły
|
#1806 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Widziałam natomiast Twoje loczki po opasce i muszę się przyznać, że zapisałam zdjęcie na komputerze w folderze włosowych inspiracji. Cudne |
|
|
|
|
#1807 |
|
Raczkowanie
|
dzisiaj jakiś włosowo-zdjęciowy dzień
![]() Roślina co ile dni myjesz włosy? bo podejrzewam, że musisz mieć nie lada kłopot z ich suszeniem, czy nawet samym myciem ;o co nie zmienia faktu, że są śliczne ![]() Annulka rzeczywiście wyszło tak średnio, ale może po prostu inne metody są dla Ciebie korzystniejsze chociażby wspomniany kłos ja właśnie po nim mam jakieś dziwne
|
#1808 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, dawno mnie tu u Was nie było bo zraziłam się odrobinę ogólnie do wizażu
Ale już jestem i wracam do Was (jeśli ktoś mnie tu pamięta ).Ostatnio poszłam do fryzjera i poprosiłam o podcięcie dwóch centymetrów... Skończyło się chyba na siedmiu Tym sposobem mam włosy do ramion, ale muszę przyznać że są dużo łatwiejsze w utrzymaniu i dużo lepiej się w nich czuję, no i są przede wszystkim bardziej zadbane i miękkie ![]() Jestem też wierna masce miodowej i robię ją sobie prawie przy każdym myciu! U mnie daje spektakularne efekty. Od kiedy zaczęłam studia mam też dużo więcej czasu na dbanie o włosy więc jestem bardzo zadowolona. Przełamałam się i założyłam sobie wreszcie bloga, gdyby któraś z Was była zainteresowana to adres jest w podpisie W ogóle od prawie tygodnia kicham i smarkam i o dziwo nie odbiło mi się to na włosach... Nadal wypadają, ale moja fryzjerka mówi, że teraz każdy ma z tym problem. Piję fix herbatkę z zielarskiego, bo jak już wcześniej gdzieś tam pisałam, nigdzie nie mogłam znaleźć skrzypu z pokrzywą. Nie że razem, tylko w jednym miejscu. Jak był skrzyp, nie było pokrzywy, a nie będę latała po całym osiedlu czy jest to drugie. Zresztą fix z Herbapolu mi smakuje i może mi odrobinę pomoże...Tak więc witam i idę nadrabiać ;D
|
|
#1809 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() chętnie zajrzę na bloga (chyba coś nie tak z linkiem bo wyskakuje mi jakaś ankieta) a czy ta maska nie rozjaśnia włosów?
|
|
#1810 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Zraziłam się, bo pisałam coś, o coś pytałam a nie dostawałam odpowiedzi albo odpowiedzi olewcze nie mówię o tym wątku, ale o kilku innych. Trochę się wkurzyłam i uznałam że nie wchodzę ![]() Wiesz, nie wiem, bo ja mam naturalnie jasne i mnie to nie przeszkadza, ale piękne mi daje efekty jeśli chodzi o miękkość- po prostu jakbym miała idealne włosy
|
|
|
#1811 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() aaa no tak, to często ma miejsce i też mnie to denerwuje dlatego jeśli ktoś nie odpowie na moje pytanie staram się sama szukać w necie i jakoś sobie radzić Cytat:
ja mam ciemne i właśnie kiedyś czytałam, że może rozjaśnić, a tego bym nie chciała, fajnie mieć już taki sprawdzony kosmetyk ja jedynie wiem, że dobrze działa na moje włosy garnier AiK
|
|
#1812 |
|
Rozeznanie
|
Wooow, piękne
Ja dzisiaj wypiłam pierwszy kubek drożdży.. kiedys juz robilam podejscie do tego, niestety z niewyjasnionych powodow przestalam po około miesiącu Od dzisiaj reaktywacja Jako tako dało się to wypić, bo pamiętam mój "pierwszy raz" z drożdżami-odruchy wymiotne, a dzisiaj spoko ![]() I z racji, że mam te drożdże, rozpuściłam część w odrobinie wody, dodałam łyżeczkę oleju rycynowego i nałożyłam na włosy. Na to worek i ręcznik. Myślicie, ze będzie coś z tego? |
|
|
|
#1813 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
szukam ideału ![]() Cytat:
|
|
|
#1814 |
|
Rozeznanie
|
Aa tam, z czasem się przyzwyczaja do smaku i już tak bardzo nie przeszkadza :P A efekty są, bo pamiętam, jak kiedyś piłam... i żałuję, że przestałam.
|
|
|
|
#1815 | |
|
Zadomowienie
|
[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;43545340]Nie głupi pomysł
Widziałam natomiast Twoje loczki po opasce i muszę się przyznać, że zapisałam zdjęcie na komputerze w folderze włosowych inspiracji. CudneOjeejku..miło czytać, dziękuję.. Cytat:
Zmiana włosowa chyba na dobre. Nie ma co płakac za 7 cm. Włoski urosną, a teraz duużo łatwiej z nimi jak piszesz ![]() Witam ponownie i zdrówka życzę. Zaraz zajrze na bloga
|
|
#1816 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#1817 |
|
Uzależnienie
|
Dziś odpoczynek od olei:
odżywka Deba z olejkami szampon Yves Rocher dla brunetek Hergon bez spłukiwania i tradycyjnie jedwab Joanny i niby taki głupi hergon a włosy
|
#1818 |
|
Rozeznanie
|
Dobry wieczór
![]() U mnie dzisiaj olejowanie mieszanką oliwa+argan+sok aloesowy, emulgowanie Garnier AiK, potem będzie mycie Facelle, Nivea Long Repair, płukanka octowo-aloesowa i glut bez spłukiwania. |
|
|
|
#1819 |
|
Raczkowanie
|
|
#1820 |
|
Zadomowienie
|
Oo tak, też go uwielbiam... Zapach sesy bym przeżyła, może na święta sobie ją zażyczę albo sama ją sprezentuje moim włosom
|
#1821 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#1822 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Będę zaglądać na bloga
Edytowane przez barylka666 Czas edycji: 2013-11-03 o 22:38 |
|
|
|
|
#1823 | |
|
Raczkowanie
|
Gęstość zapewne za sprawą tych falek Tylko nie wiem, skąd się wzięły. I trzymają się cały dzień, do teraz ![]() Cytat:
Jak to wysokopory, schną około godziny, czasem dwie. A myciem można się przyzwyczaić, całe życie właściwie mam długie włosy, więc nie wiem, jak to jest inaczej
Plant lady Edytowane przez Roslina xD Czas edycji: 2013-11-03 o 23:03 |
|
|
|
|
#1824 |
|
Zakorzenienie
|
3dni z TŻ to było coś
jutro jestem na uczelni do 17, i później dopiero na uczelnie idę w przyszly wtorek 12.11 w tym czasie będę pisać pracę i spotykać się z TŻ ![]() a włosowo wczoraj był minimalizm a dziś GHD
|
|
|
|
#1825 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No pewnie, zażycz albo kup sama, a co. Prezent dla włosów od Ciebie ![]() Cytat:
Dojdą do formy i będą śliczne Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1826 |
|
Rozeznanie
|
Spalilam sobie wlosy
Moje wlosy sa coraz dluzsze, zaczynaja sie ppowoli krecic. I grzywka mi dzis wywinela numer, czesc wyschla wykrecona w jedna strone, a czesc w druga. Spieszylam sie, chcialam ja jakos na szybko spacyfikowac. Pociagnelam prostownica i wywinelam wszystkie w ta sama strone. Teraz ta grzywka jest tak sztywna i szorstka... nawet mimo nalozenia na nia sporej porcji silikonowego wygladzacza do koncow. One wroca do normy? Mialam wczesniej tak miekkie wlosy, az sama sie dziwilam, ze one potrafia takie byc. Nie uzywalam prostownicy juz z pol roku, dbalam, staralam sie.A teraz? Tragedia.... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1827 | |
|
Uzależnienie
|
Cytat:
|
|
#1828 | |
|
Raczkowanie
|
O matko......Aż ślinka mi pociekła. Gratuluję i zazdroszczę ![]() Cytat:
Kurcze jak spaliłaś to chyba one już nie wrócą do formy Ja na dzisiaj planuję farbowanie. Mam balejaż w blondem i 5 cm odrosty. Chcę się już pozbyć tego blondu i wrócić do bardziej naturalnych odcieni. Myślałam o farbie Loreal Casting, czytałam że dobry. Polecacie jeszcze jakieś farby? Myślę o jasnym, złocistym brązie. Może macie jakieś sprawdzone?
|
|
#1829 | |
|
Uzależnienie
|
Cytat:
|
|
#1830 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż pewnie i tak się ostatecznie skuszę ![]() Drożdżopijaczki, powie mi któraś od czego zależy że raz drożdże są kwaśne a raz nie? ---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:52.

Nie wiem dlaczego takie pofalowane

Ale już jestem i wracam do Was (jeśli ktoś mnie tu pamięta
Tym sposobem mam włosy do ramion, ale muszę przyznać że są dużo łatwiejsze w utrzymaniu i dużo lepiej się w nich czuję, no i są przede wszystkim bardziej zadbane i miękkie 

Od dzisiaj reaktywacja
Będę zaglądać na bloga