Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 cz.4 - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 wątku na odchowalni ?
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.5 7 15,91%
Piątego wątku początek, w bólu wykluwa się pierwszy ząbek 1 2,27%
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje 3 6,82%
Dzieciom zakładamy śliniaki, bo się ślinią nieboraki 1 2,27%
Lęk separacyjny przeżywamy, lecząc go w ramionach Mamy 0 0%
Tylko u nas dyskusja zażarta, każda wypowiedź uwagi jest warta 1 2,27%
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera 4 9,09%
Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają 13 29,55%
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki 8 18,18%
Mamo, Tato kończcie spanie; kupa czeka na przebranie 1 2,27%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! 4 9,09%
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. 0 0%
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. 1 2,27%
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają 0 0%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-03, 18:28   #4891
JennyAniolek
Zakorzenienie

Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
aaaaa i mój kochany Skarbek kończy dziś 5 miesięcy
kiedy to minęło
Sto lat!

Leci ten czas jak szalony...

---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
Chciałam jeszcze zauważyć że kończy się wątek i ponieważ nie wnoszę żadnej merytorycznej wartości do forum to jako zadośćuczynienie przyszykowałam Drogie Koleżanki kilka propozycji:

Piątego wątku początek, w bólu wykluwa się pierwszy ząbek

Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje

Dzieciom zakładamy śliniaki, bo się ślinią nieboraki

Lęk separacyjny przeżywamy, lecząc go w ramionach Mamy

ze specjalną dedykacją dla Inno i Budynia:

Tylko u nas dyskusja zażarta, każda wypowiedź uwagi jest warta

Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera

Mam też tytuł złośliwy ale nie mogłam się oprzeć:
Mamy wizaż czytają a dzieci z łóżek spadają
Jeszcze bym cos wymyśliła, ale maż każe mi krokiety smażyć, a że siedzę pod jego pantoflem to trzeba iść
Czy pojawiły się jeszcze jakieś propozycje na tytuł (oprócz powyższych) ?? Nie mam jak nadrobić wątku a chciałabym założyć sondę

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 18:30   #4892
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Czy pojawiły się jeszcze jakieś propozycje na tytuł (oprócz powyższych) ?? Nie mam jak nadrobić wątku a chciałabym założyć sondę

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 18:30   #4893
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
hehe, pokażę Wam w jakiej pozycji znajduję najczęściej mojego syna na macie ostatnio
Załącznik 5467016

Załącznik 5467017

to czekamy na wieści o raczkowaniu, jesteście bardzo blisko. Mojej do tej pozycji daleeeeeeko daleeeeeeeko

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość

O własnie Xal miałamm dopytać, nie zabierasz bo wierzysz w to, że dusze zmarłych "zaopiekują się" dzieckiem? czy coś innego za tym przemawia?
Ja tam młodą zabrałam niedługo po porodzie, przedstawiłam dziadkom, czasami stawiam ją na grobie i śmieję się, że siedzi u pradziadka na kolanach, takie makabryczne trochę, ale jakoś bliżej mi do nich przy grobie.
Nie makabryczne tylko normalne. Jak będę leżeć pod ziemią to tez bym chciała żeby mi wnuki przychodziły "na kolana" . U nas pierwszy spacer po porodzie był na cmentarz, raz w tygodniu jesteśmy tam z Niną, i w sumie co... cisza, ładne roślinki, kolorowo prawie jak w parku

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość

moj Florciu zaliczyl dzisiaj mega ryk. i to taki jakby go cos bolalo, ale znow nie wiem, czy to mogly byc zeby, czy raczej brzuszek, czy moze jednak przezywanie, duzo wrazen? cyc pomagal chwilowo, po paru pociagnieciach znow zalosny placz... bida moja... ululalam go w koncu, ale zastanawiam sie, czy mu moglo zaszkodzic super-hiper-ekologiczne jabluszko przygotowane z miloscia przez florkowa babcie (wg przepisu na jabluszko dla bobaska - moja mama naprawde jest ostrozna i dokladna i w sloiczku jest tylko jabluszko)? ale jakby to od jabluszka bylo, to chyba cierpienie skonczyloby sie dopiero jakims pierdem albo kupalcem??? a tak zasnal i czasem musze go jeszcze glaskac i uspokajac, bo cos cierpienie mu sie maluje na buziaczku... no nie wiem, nie wiem...
biedny Flo. Tak sobie myślę, my to mamy teraz przechlapane. Co parę dni wprowadzamy do diety coś nowego, i każda niedyspozycja dziecka zaraz kojarzy nam się z reakcją na jedzenie. A powodów może być mnóstwo od ząbków po skok. Poza tym dzieci to meteopaci. Nie sądzę aby jabłuszko mogło zaszkodzić. Oby jutro przeszło

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
kąpiecie juz swoje dzieci w łazienkach ..typu wanna "dorosła" czy brodzik czy moze wkładacie wanienkę do wanny ???
moje dziecie tak bardzo mi zalewał pokój w którym kąpałam że już musze jednak kąpac w łazience....a tak wygodnie było mi w pokoju koło łóżeczka
my w łazience od zawsze kąpiemy (wanienka na stelażu), a przewijak mam jeżdzący na kołkach i na nim sobie dziecko obrabiam. Łazienka praktyczniejsza i w sumie łatwiej zagrzać jak już będzie zima.
Stary 2013-11-03, 18:53   #4894
JennyAniolek
Zakorzenienie

Sonda założona, zapraszam do głosowania

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 18:53   #4895
Budyniek
Rozeznanie

Ag_nes
zazdroszczę łazienki!
Ale ja każdemu zazdroszczę łazienki. Zawistnie. Wstrętnie. Pożądliwie. Mam najbardziej paskudną łazienkę świata. Niefunkcjonalna kiszka, a z braku funduszy ciągle za sufit służy... folia! przebrzydactwo!
Teraz mnie skręca jak jestem u teściów, bo wyszykowali tak cudnie łazienkę, że mam ochotę ich zjeść! wprawdzie pod przedszkole, więc np są dwie umywalki, ale i tak jest piękna!
małe wyjaśnienie: Zamieszkałam z moim współtwórcą w jego domu, a do mojego domu wprowadzili się teściowie. Dom był wiele lat nie remontowany, a teraz parter przeszedł wielki remont, bo niedługo rusza tam prywatne przedszkole ze stemplem ministerstwa i wygląda tak cudnie to wszystko, że mam ochotę teściów wywalić

Ja szczerze mówiąc w żadne cmentarne przesądy nie wierzę. Tzn, nie odbieram stania dziecka na grobie jako czegoś nagannego, ale też nie czuję takiego jakiegoś uniesienia, że dziecko do babci przyszło, bo to dla mnie zimna płyta a nie babcia. A babcia jest w opowieściach, sercach, wspomnieniach. Wtedy jest z wnuczką, a nie tylko na podmokłej, cmentarnej ziemii. Dlatego też nie wierzę w przesądy nt wprowadzania dziecka na cmentarz, bo dla mnie to takie symboliczne miejsce bardziej a nie, że tam duchy biegają. A skoro wierzę, że biegają gdy są z nami "psychicznie" to nie mogę wierzyć, że tylko na cmentarzu.

A na cmentarzu zostałam "Wstrętną Babą"! M. nie mógł znalezc grobu babci i biegał. A cmentarz "na Dołach" jest bardzo ciasno zagrobiony. Więc z moim kuśtykaniem i tłustą doopą nie chciałam latać z nim, żeby jeszcze nie zdeptać jakiejś płyty (o tym, że tego dnia Budyń wylądował w grobie to będzie następnym razem). Przycupnęłam (o ile doopa tego kalibru może cupać a nie przysadziście się uwalić) na ławeczce. Cudzej ławeczce. A rodzinka nieopodal

-Zobacz jaka Wstrętna Baba!
- No! jak tak można!
- No! Na cudzej ławeczce siadać!
-Wstrętna Baba! No!

Następnym razem będę jak amfibia kroczyć między nagrobkami, coby ktoś się przejęciem ławeczki przez niepełnosprawną nie zgorszył
Stary 2013-11-03, 19:05   #4896
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
kąpiecie juz swoje dzieci w łazienkach ..typu wanna "dorosła" czy brodzik czy moze wkładacie wanienkę do wanny ???
moje dziecie tak bardzo mi zalewał pokój w którym kąpałam że już musze jednak kąpac w łazience....a tak wygodnie było mi w pokoju koło łóżeczka
My kąpiemy w wanience wrzuconej do wanny bo w pokoju też już nie dawało rady ze względu na chlapanie Daro

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

Cytat:
to czekamy na wieści o raczkowaniu, jesteście bardzo blisko. Mojej do tej pozycji daleeeeeeko daleeeeeeeko
TŻ też mówi, że niedaleko a mi się wydaje, że miesiąc to jeszcze spokojnie, bo on ani nie umie wyprostować rąk w tej pozycji ( a to przecież ważne) ani specjalnie do przodu mu się nie udaje poruszać, choć się stara

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 19:10   #4897
lonely_lady
Zakorzenienie

uffff.... dziecię śpi tylko ciiiiicho, żeby nie zapeszyć
może zdążę szybko nadrobić żeby znowu nie narobiły mi się kilometrowe zaległości..

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-03, 19:11   #4898
cloche
Zakorzenienie

Agnes, no wlasnie Flo to typowy meteopata, on sie wrecz sinawy robi, jak idzie niepogoda... zwale chyba na to, bo dzisiaj nieciekawie bylo na dworze...
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 19:13   #4899
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Budyniek Pokaż wiadomość
Ag_nes
zazdroszczę łazienki!
Ale ja każdemu zazdroszczę łazienki. Zawistnie. Wstrętnie. Pożądliwie. Mam najbardziej paskudną łazienkę świata. Niefunkcjonalna kiszka, a z braku funduszy ciągle za sufit służy... folia! przebrzydactwo!
Teraz mnie skręca jak jestem u teściów, bo wyszykowali tak cudnie łazienkę, że mam ochotę ich zjeść! wprawdzie pod przedszkole, więc np są dwie umywalki, ale i tak jest piękna!
małe wyjaśnienie: Zamieszkałam z moim współtwórcą w jego domu, a do mojego domu wprowadzili się teściowie. Dom był wiele lat nie remontowany, a teraz parter przeszedł wielki remont, bo niedługo rusza tam prywatne przedszkole ze stemplem ministerstwa i wygląda tak cudnie to wszystko, że mam ochotę teściów wywalić

Ja szczerze mówiąc w żadne cmentarne przesądy nie wierzę. Tzn, nie odbieram stania dziecka na grobie jako czegoś nagannego, ale też nie czuję takiego jakiegoś uniesienia, że dziecko do babci przyszło, bo to dla mnie zimna płyta a nie babcia. A babcia jest w opowieściach, sercach, wspomnieniach. Wtedy jest z wnuczką, a nie tylko na podmokłej, cmentarnej ziemii. Dlatego też nie wierzę w przesądy nt wprowadzania dziecka na cmentarz, bo dla mnie to takie symboliczne miejsce bardziej a nie, że tam duchy biegają. A skoro wierzę, że biegają gdy są z nami "psychicznie" to nie mogę wierzyć, że tylko na cmentarzu.

A na cmentarzu zostałam "Wstrętną Babą"! M. nie mógł znalezc grobu babci i biegał. A cmentarz "na Dołach" jest bardzo ciasno zagrobiony. Więc z moim kuśtykaniem i tłustą doopą nie chciałam latać z nim, żeby jeszcze nie zdeptać jakiejś płyty (o tym, że tego dnia Budyń wylądował w grobie to będzie następnym razem). Przycupnęłam (o ile doopa tego kalibru może cupać a nie przysadziście się uwalić) na ławeczce. Cudzej ławeczce. A rodzinka nieopodal

- No! jak tak można!
-Wstrętna Baba! No!

Następnym razem będę jak amfibia kroczyć między nagrobkami, coby ktoś się przejęciem ławeczki przez niepełnosprawną nie zgorszył
dwie umywalki w łazience to moje marzenie plus duża wanna, kabina i bidet

wstrętna babo! ja też zawsze przysiadam na cudzych nawet kiedyś zmiotkę pożyczyłam

Stary 2013-11-03, 19:34   #4900
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Lonely brawo za 5 miesięcy

Cytat:
dziewczyny ..no dziękuje Wam za odzew..
właśnie o to chodziło..
nie wchodziłam wcześniej na forum, dlatego tak późno poruszyłam ten temat. A Twój post przeczytałam dopiero "po"
ale myślę, że nie ma co już tego roztrząsać. Wszystko się wyjaśniło, atmosfera się oczyściła. A po burzy wyszło słońce
Ci co powinii przeprosili. Mam nadzieję, że druga strona też schowa dumę w kieszeń i do nas wróci
Nie ma co się obrażać

Cytat:
nie miałam czasu na tutorial krokodylowy, ale w ramach rehabilitacji wstawiłam na bloga tutek do miętoszki z wstążeczkami
trochę zdjęć wyszło i trochę tekstu, więc nie będę tu spamować, a może którąś z Was zachęcę do zabaw ze szmatkami
mnie nie musisz zachęcać. Ja uwielbiam takie zabawy. W ciąży coś tam stworzyłąm. Niestety teraz czasu brakuje.. Ostatnio udało mi się wygospodarować godzinkę i uszyłam filcowe buciki

Cytat:
hehe, pokażę Wam w jakiej pozycji znajduję najczęściej mojego syna na macie ostatnio
Załącznik 5467016

Załącznik 5467017

przecież on niedługo zacznie raczkować

Cytat:
ooo a co do niekapków, jeszcze dziś pisałam, że moje dziecko nieogarnia jak pociągnąć, a dziś po południu co? Pije z niekapka :płacze: normalnie takie duze dziecko już mam ;(

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
sto lat Wiktorku!!!

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość

1.pyyycha, musze w ktorys dzień odgapic.
a propo doopska...była u nas ostatnio sasiadka, taka wiekowa babcia. opowiadala cos o kregoslupie, ze ja boli. az w końcu mowi: no ale o kregoslup to trzeba dbac. bo wiesz co to by było bez kregoslupa? glowa by nam do dupy wpadla

2.masz podrobe sophie, polska zoska wyprodukowana w domowej pseudofabryce
1. ojjj polecam. Niebo w gębie
aaa o kręgosłup trzeba dbać
2. dokłądnie, a Bączek na szczęście podróbami nie gardzi

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość

1.ja tez tak w temacie zyrafy - wlasnie zamowilam dwie
jedna dla Florka za wczorajsze 5 miesiecy (buziaki dla W za dzisiejsze "urodzinki" ), a druga dla synka przyjaciolki, ktora u mnie gosci przez tydzien - jej maluszek w czwartek bedzie mial pol roczku dostana oboje do ciamkania! i tez wzielam jakies zwierzaki plywajace do zabawy w kapieli tez podwojnie... no, niech maja!

2.moj Florciu zaliczyl dzisiaj mega ryk. i to taki jakby go cos bolalo, ale znow nie wiem, czy to mogly byc zeby, czy raczej brzuszek, czy moze jednak przezywanie, duzo wrazen? cyc pomagal chwilowo, po paru pociagnieciach znow zalosny placz... bida moja... ululalam go w koncu, ale zastanawiam sie, czy mu moglo zaszkodzic super-hiper-ekologiczne jabluszko przygotowane z miloscia przez florkowa babcie (wg przepisu na jabluszko dla bobaska - moja mama naprawde jest ostrozna i dokladna i w sloiczku jest tylko jabluszko)? ale jakby to od jabluszka bylo, to chyba cierpienie skonczyloby sie dopiero jakims pierdem albo kupalcem??? a tak zasnal i czasem musze go jeszcze glaskac i uspokajac, bo cos cierpienie mu sie maluje na buziaczku... no nie wiem, nie wiem...
1.Kochana ciocia Clo
2.biedny Florek
u nas wczoraj podobna akcja o standardowej porze, czyli o 20 Mały poszedł spać. Po 23 obudził się z okropnym płaczem i nic go nie mogło uspokoić.. nawet cyc
Później puścił kilka bączków i w końcu zasnął z nami w łóżku na boczku. Przed tym zaśnięciem strasznie się kręcił i pojękiwał. W nocy też jeszcze kilka razy się zwijał i popłakiwał, ale zaraz zasypiał. Najdziwniejsze jest to, że nakarmiłam go dopiero o 5 rano. Wcześniej nie chciał
Mam nadzieję, że dzisiejsza nocka będzie lepsza

Cytat:
no właśnie jeszcze nie. Ale chyba musimy się przenieść do łązienki, bo u nas podobny problem.

Cytat:
[/COLOR]Ada zawsze możesz użyć ręcznika pod wanienką. Rozłożyć taki duży, plażowy. Albo kupić kocyk np w Jysku, takie tanie dziadostwo za 12 zł. Ten pseudo polar nie bardzo przepuszcza wilgoć, więc pewnie jak strzepniesz i rozwiesisz to będzie spoko.
zawsze rozkładamy gruby ręcznik kąpielowy, ale średnio to pomaga.. woda jest wszędzie

Stary 2013-11-03, 19:39   #4901
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
a bedziecie grzac tylko kominkiem, czy centralne tez macie ? tez sie zastanawiac co z tym kominkiem, maz juz jakies ploty chce budowac, w sumie to jestem z niego dumna bo w wakacje pozabezpieczał juz wszystkie niebezpieczne miejsca wokol domu taki kojec kupiłam http://archiwum.allegro.pl/oferta/ko...366104635.html pod niego mata piankowa i mozna go na rozne kształty składac, wiec mysle, ze w razie potrzeby bede zabezpieczała nim kominek, bo az tak czesto sie w nim nie pali

tez chce karmic do roku, chociaz nie wiem, czy to wyjdzie bo z wiekiem widze coraz wieksze przywiazanie do cyca od jakis 2 tygodni tak ciagnie, ze mam całe sutki czerwone ja mam pelne tylko jak nie zbudzi sie w nocy, wiec to nie znaczy, ze masz malo
Cytat:
ja też niedługo zakupię kojec, upatrzyłam sobie drewniany też taki, że można zmieniać ustawienia
co do cyca, szkoda mi ssaka odstawiać niedługo, ale wiem, że póki będzie miał te 6-7 miesięcy będzie ławtiej niż jak będzie miał rok

co do kąpania, my nalewamy mało wody do wanny i młody w dużej wannie się kąpie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-03, 19:43   #4902
xal
Zakorzenienie

Cytat:
O własnie Xal miałamm dopytać, nie zabierasz bo wierzysz w to, że dusze zmarłych "zaopiekują się" dzieckiem? czy coś innego za tym przemawia?
Ja tam młodą zabrałam niedługo po porodzie, przedstawiłam dziadkom, czasami stawiam ją na grobie i śmieję się, że siedzi u pradziadka na kolanach, takie makabryczne trochę, ale jakoś bliżej mi do nich przy grobie.
Jak wchodzę na cmentarz to mam dreszcze, jakiś taki ze mnie tym i w ogóle. Ponieważ wierzę, że nasz świat z tamtym się przenikają to jakoś na cmentarzu bardziej do mnie dociera ta myśl. O tym "opiekowaniu się" to nie pomyślałam, raczej byłam zdania, że jak idę do dziadka to on się małą zaopiekuje i nic się nie stanie tak na pewno, ale mimo wszystko ...
Bardzo chciałam ją wziąć do dziadka i przedstawić, chociaż głęboko wierzę, że się znają i to pewnie dłużej niż ona ze mną, ale jakoś miałam opory. Niby już po chrzcie ....
Na wakacje jak powiedziałam, że pójdę z ciocią i kuzynem na grób i jak ja wejdę to M. pojeździ z małą to babcia powiedziała "to dobrze że idziecie razem, nie wchodź z dzieckiem na cmentarz". Wolę nie dopytywać o podstawy tego stwierdzenia, bo raz usłyszałam dlaczego wierzą w to, że jak ktoś odchodzi to daje znać innym i aż mam ciarki jak o tym myślę. A mówili poważnie a nie nabijali się z brzdąca.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 19:45   #4903
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Sto lat!

Leci ten czas jak szalony... [COLOR="Silver"]

ojj leci, leci

Cytat:
Sonda założona, zapraszam do głosowania

Cytat:

- No! jak tak można!
-Wstrętna Baba! No!

no jak tak mogłaś
ja na cudzych ławeczkach nie siadam ale grabki kiedyś cudze pożyczyłam

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
dwie umywalki w łazience to moje marzenie plus duża wanna, kabina i bidet
eeee... bidet to jednak zbędna ceramika do polerowania
Moi rodzice w jednej łazience mają bidet,chwalą sobie, ale ja tam nie jestem przekonana do tego wynalazku. Wolę wskoczyć na szybko do brodzika, albo wanny

Stary 2013-11-03, 19:59   #4904
salviae
Zadomowienie

juz nowa sada, ładnie to tak sie nasmiewac z czyjegos nieszczescia ? jeszcze wygrywa

mały przestał jesc zaciska usta, mruzy oczy i game over, nic nie wcisniesz, przestaje gotowac i musze sie zaopatrzyc w sloiki bo pol tego 190g w koncu zjadl, jestem zla, niech juz klucha siada bo chce mu tego brokula dac do lapki

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

Cytat:

Moi rodzice w jednej łazience mają bidet,chwalą sobie, ale ja tam nie jestem przekonana do tego wynalazku. Wolę wskoczyć na szybko do brodzika, albo wanny
moja siotra ma bidet i dzieci myja w nim rece bo nie dosiegaja do umywalki oczywiscie nikt nie korzysta z niego zgodnie z przeznaczeniem
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 20:01   #4905
puchatkowa
Zakorzenienie

Wink Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013

diabli dzięki za udostępnienie fotek - fajnie obie wygladacie

Deb miałam rację - jak podlozylam reczniczek to Lence super się "siedzi"
Cytat:
Chciałam jeszcze zauważyć że kończy się wątek i ponieważ nie wnoszę żadnej merytorycznej wartości do forum to jako zadośćuczynienie przyszykowałam Drogie Koleżanki kilka propozycji:

Jeszcze bym cos wymyśliła, ale maż każe mi krokiety smażyć, a że siedzę pod jego pantoflem to trzeba iść
Genialne tytuły!
Cytat:
kiedy to minęło

Cytat:
Załącznik 5467016

Załącznik 5467017

Cytat:

ooo, moje dziecko obudziło się z drzemki dodam, że zasnął o 15
Taka to pozyje

Ząbki
puchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 20:07   #4906
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
kochana, przy ustabilizowanej laktacji pełne cyce to sygnał, że mleka jest za dużo ja ostatnio pełne cyce miałam parę dni temu jak młody wcześnie padł i nie pojadł za dużo a tak to są miękkie, nawet nie wiem czasem z której ostatnio karmiłam
Ja tez czesto nie wiem z ktorej karmilam, a i nie raz karmie z dwoch piersi, bo mam wrazenie, ze sie nie najada.....
Btw. Szkoda, ze juz nie mam takich silikonow jak na poczatku eheh

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ----------

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
hej poczytałam trochę rano przy śniadaniu, ale już nie pamiętam co, a teraz tylko trochę nadrobiłam bo padam z nóg. byliśmy u rodziny męża, Młody w drodze powrotnej spał w aucie 3 h, d0 19.30, nie wiem jakim cudem udało nam się go teraz namówić żeby zasnął

ja czasem mam takie wrażenie. a jak okresu nie miałam 5 miesięcy to kilka testów zrobiłam, mimo że żeby czuć ruchy to musiałabym zajść przed porodem

ja czekam

my tak mamy każdego dnia od 5 i czasem zaśnie na pół h po godzinie gadania a czasem nie, generalnie nie opłaca się kłaść. wolę go położyć z nadzieją że zaśnie i idę do drugiego pokoju, zawijam się w koc i czytam do 6.30 aż mąż wstanie
No to niezle.. Ja testow nie robie
Zrobilam jeden jedyny raz w zyciu, i byl pozytywny
Stary 2013-11-03, 20:10   #4907
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
no niby tak ale jak dla mnie więcej roboty z tą wanną czy brodzikiem ale mogę sobie gdybać

Cytat:
moja siotra ma bidet i dzieci myja w nim rece bo nie dosiegaja do umywalki oczywiscie nikt nie korzysta z niego zgodnie z przeznaczeniem
my kiedyś rzygaliśmy u koleżanki do bidetu

Cytat:
Napisane przez puchatkowa Pokaż wiadomość
Taka to pozyje
taaa, a nic nie zrobiłam bo "zaraz się obudzi"

Stary 2013-11-03, 20:14   #4908
Budyniek
Rozeznanie

Lonely Lady
Poka laczka!
Niko w takim razie jest nietypowa praktycznie wcale nie chlapie Nie ma radości jakiejś wielkiej, ale nie ma też lęku. Przyjmuje kąpiel z księżniczkową ogładą i spokojem. leży sobie w foczce i kątempluje (bo czasem się przy tym wymiotnie...)

A te grabki to już pewnie jest ciężki grzech! Jesteś Podwójnie Wstrętną Babą!

Xal Nieźle. Bardzo uduchowiona jesteś. czasem zazdroszczę wiary w metafizykę i takie pełne uniesień chwile. Dla mnie to tylko płyta i prochy Kiedyś układałam tarota, ale to jest okropne kłamstwo. Żadnych zdolności poza odrobinką psychologii i obserwacji

salviae
też się nie mogę doczekać ciumkania! ale Niko już w bujaczku ssie marchewę. tylko jakoś chyba bardziej jak smoczek niż jak jedzenie to traktuje...

Dołączam do grona żądnych bidetu! ale zamiast łazienki mam kiszkę, że ledwo umywalka weszła a co dopiero kupomyj

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

Ej! no błagam! weźcie nie głosujcie na spadanie z łóżka! bo następnym razem to obiecuję dostać zawału i sobie iść umrzeć! (i ścigać siadających na mojej ławce i kradnących moje grabki)
Stary 2013-11-03, 20:16   #4909
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
no to my z I. rośniemy w masę, i jeszcze pójdziemy dziś na basen żeby popracować nad rzeźbą

co do pogrubionego to czekam ja i moje dupsko
i wypad do Bochni też mi pasuje

ja ufam temu co na słoikach, ziemniaka dodawałam do marchewki i blendowałam z dodatkiem wody żeby nie wyszło takie gęste

ja też się skusiłam na ten psi gryzak, i młody zachwycony. zwłaszcza teraz jak wścieka się gdy czegoś nie może wziąć do buzi. a Zośka została wylizana już z każdej strony
Uuuuu niezle jak po basenie?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-03, 20:24   #4910
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Załącznik 5467016

Załącznik 5467017
super, jak już dupcia wysoko. jeszcze trochę i będzie raczkować Nela rzadko tak na kolankach, raczej na plasko i dupcie podnosi.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 20:34   #4911
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
1.Kochana ciocia Clo
2.biedny Florek
u nas wczoraj podobna akcja o standardowej porze, czyli o 20 Mały poszedł spać. Po 23 obudził się z okropnym płaczem i nic go nie mogło uspokoić.. nawet cyc
Później puścił kilka bączków i w końcu zasnął z nami w łóżku na boczku. Przed tym zaśnięciem strasznie się kręcił i pojękiwał. W nocy też jeszcze kilka razy się zwijał i popłakiwał, ale zaraz zasypiał. Najdziwniejsze jest to, że nakarmiłam go dopiero o 5 rano. Wcześniej nie chciał
Mam nadzieję, że dzisiejsza nocka będzie lepsza
To pewnie jakis koszmar mial a u Was juz jakis czas takie nocki prawda? Mam nadzieje ze sie Wam skoncza.koniecznie poinformuj o tym na forum to przynajmniej i dla nas nadzieja bedzie

Cytat:

Ja akurat jestem tego samego zdania. Rodzice maja i trzymaja w nim zapasowe rolki papieru toaletowego ;p a ja tez zazwyczaj szybko do wanny albo przy umywalce sobie radze.

Dziewczyny czy moze byc tak ze nie widac np.dziaselek rozpulchnionych a jednak zabki swedza i draznia? Pytam bo u nas nie ma tych dziaselek ale za to sa niespokojne noce, slinotok, wkladanie co sie da do buzi i ostatnio zauwazylam czerwiensze policzki.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Stary 2013-11-03, 20:38   #4912
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Ja tez czesto nie wiem z ktorej karmilam, a i nie raz karmie z dwoch piersi, bo mam wrazenie, ze sie nie najada.....
Btw. Szkoda, ze juz nie mam takich silikonow jak na poczatku eheh
może masz jakiś kryzys laktacyjny, dacie radę

Bartek robi tak: http://www.youtube.com/watch?v=WohCk...ature=youtu.be Dareczek chyba silniejszy

Stary 2013-11-03, 20:43   #4913
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
mojej kuzynce tata zmarl jak miała niecaly rok. i często ciocia zabierala ja na cmentarz. bawila się tam, zbierala liscie, siedziała na grobie i wydawalo nam się to takie oczywiste - odwiedza tate.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 20:49   #4914
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
a bedziecie grzac tylko kominkiem, czy centralne tez macie ? tez sie zastanawiac co z tym kominkiem, maz juz jakies ploty chce budowac, w sumie to jestem z niego dumna bo w wakacje pozabezpieczał juz wszystkie niebezpieczne miejsca wokol domu taki kojec kupiłam http://archiwum.allegro.pl/oferta/ko...366104635.html pod niego mata piankowa i mozna go na rozne kształty składac, wiec mysle, ze w razie potrzeby bede zabezpieczała nim kominek, bo az tak czesto sie w nim nie pali

tez chce karmic do roku, chociaz nie wiem, czy to wyjdzie bo z wiekiem widze coraz wieksze przywiazanie do cyca od jakis 2 tygodni tak ciagnie, ze mam całe sutki czerwone ja mam pelne tylko jak nie zbudzi sie w nocy, wiec to nie znaczy, ze masz malo

czytaj znaki

moj ma w oczach podziw i uwielbienie jak widzi TZta i naszego psa

no juz nie przeadzaj, kazdy ma swoje zdanie, a ty duuuuzo sarkazmu uzywasz

no to rzeczywiscie mało, my dostalismy po kuzynach tyle takich malych ☠☠☠☠☠☠☠kowatych zabawek, ze jestem tym zasypana chociaz jest to dobre, bo jak mu sie jeden zestaw znudzi to wymieniam na tydzien na nastepny i mam tego na jakies 4 zmiany oczywiscie te lepsze posprzedawane oprocz slonia z FP na klocki sensoryczne bez klocków musze je kupic na all i taak gazety, puste butelki i reczniki papierowe

, ja robie obiadki na biezaco, tzn na 2 dni, bez problemu 3 marchewki, ziemniak, mieso + cos zmiennego , nie chciałoby mi sie bawic w robienie słoikow, a jak nie zdaze to dostaje gotowca

Kuba nie ogarnia, ze jak w cos wali to sie wlacza, tzn ma pianinko i nie ogarnia ale przy karuzeli majstruje
Mamy tez centralne. Fajny ten kojec, musze o czyms takim tez pomyslec, moglo to by byc tansze
Co do mleka to pewnie jest w sam raz, ale tak jak pisalam wczesniej, nie raz karmie ja z dwoch..
Stary 2013-11-03, 21:01   #4915
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
może masz jakiś kryzys laktacyjny, dacie radę

Bartek robi tak: http://www.youtube.com/watch?v=WohCk...ature=youtu.be Dareczek chyba silniejszy

Hehe, mamy podobne rajtopki i Daro w domku właściwie najczęściej w rajstopach pomyka.
Wiesz co Daro robi podobnie tylko nieco mocniej wsuwa kolana pod brzuch i robi to non stop, bo on taki jest, że ciągle w ruchu. Udaje mi się tylko trzymać go w "bezruchu" jak śpi, jak go usypiam bujając na mnie i jak czytam mu książeczki.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Stary 2013-11-03, 21:06   #4916
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:

Hehe, mamy podobne rajtopki i Daro w domku właściwie najczęściej w rajstopach pomyka.
Wiesz co Daro robi podobnie tylko nieco mocniej wsuwa kolana pod brzuch i robi to non stop, bo on taki jest, że ciągle w ruchu. Udaje mi się tylko trzymać go w "bezruchu" jak śpi, jak go usypiam bujając na mnie i jak czytam mu książeczki.
U nas też najlepiej się sprawdza body + rajty
Bartek różnie z tą dupką i nie cały czas zobaczymy co się z tego rozwinie
On jeszcze jak na pleckach jest to zapiera się stopami i dupkę dźwiga do góry śmieję się z niego, że będzie jak Chodakowska

Stary 2013-11-03, 21:08   #4917
humpback
Zakorzenienie

Cytat:

i najbardziej mi się podoba ten ostatni

Cytat:
kiedy to minęło
dla W.

Cytat:
Ach i chcialam sie niesmialo pochwalic. Ostatni zabieg na oczko okazal sie chyba faktycznie skuteczny. Mija dzis tydzien od odlozenia antybiotyku a oczko czyste, bez ropki i trzymajacej sie w oku lezki. To juz duzo znaczy i choc jeszcze kolejny tydz.czy2bede sie intensywnie przygladala to jestem juz dobrej mysli
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Cytat:
Załącznik 5467016

Załącznik 5467017
pięknie pupę podnosi

Cytat:
my od początku stawiamy wanienkę na pralce w łazience. a ostatnio I. zaliczył kąpiel ze mną.
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-03, 21:12   #4918
modro
Rozeznanie

Cytat:

Mam takie samo zdanie, moi rodzice też mają w jednej łazience, ale nie wiem, czy ktokolwiek z tego korzysta. Ja na pewno nie, jakos mnie to brzydzi, no ale ja mam dużą wyobraźnię, jak tylko na niego patrzę od razu widzę jak moczy się w nim jakiś tyłek

Co do odstawiania od piersi - biję się z myślami, bo z jednej strony chciałabym jak najdłużej karmić, a z drugiej strony młoda zasypia tylko przy piersi i boję się, co będzie po moim powrocie do pracy. Nie mogę jej nauczyć innego zasypiania.

sophie - do tej pory się opierałam, ale chyba kupię na Mikołaja...

modro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 21:15   #4919
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez modro Pokaż wiadomość
Co do odstawiania od piersi - biję się z myślami, bo z jednej strony chciałabym jak najdłużej karmić, a z drugiej strony młoda zasypia tylko przy piersi i boję się, co będzie po moim powrocie do pracy. Nie mogę jej nauczyć innego zasypiania.
w dzień też? wracasz po pół roku?

Stary 2013-11-03, 21:15   #4920
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Uuuuu niezle jak po basenie?
był szał I. jest cudownym dzieckiem jak ma dookoła innych ludzi i wodę której może się napić i którą może rozchlapywać. uśmiechami szastał na prawo i lewo jak nie moje dziecko. no i rozkrzyczał się dopiero w przebieralni ze zmęczenia, a potem grzecznie spał

w ogóle doszłam do wniosku że to taki mały księciunio a ja robię za błazna żeby się cieszył. i wybredny jest to co jakiś czas ktoś inny musi odgrywać pajaca lub też się nim zachwycać i mówić do niego
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości