|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 wątku na odchowalni ? | |||
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.5 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 15,91% |
Piątego wątku początek, w bólu wykluwa się pierwszy ząbek |
1 | 2,27% |
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje |
3 | 6,82% |
Dzieciom zakładamy śliniaki, bo się ślinią nieboraki |
1 | 2,27% |
Lęk separacyjny przeżywamy, lecząc go w ramionach Mamy |
0 | 0% |
Tylko u nas dyskusja zażarta, każda wypowiedź uwagi jest warta |
1 | 2,27% |
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera |
4 | 9,09% |
Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają ![]() |
13 | 29,55% |
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą |
0 | 0% |
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki |
8 | 18,18% |
Mamo, Tato kończcie spanie; kupa czeka na przebranie |
1 | 2,27% |
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
4 | 9,09% |
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
0 | 0% |
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
1 | 2,27% |
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają |
0 | 0% |
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4891 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013
Cytat:
![]() ![]() Leci ten czas jak szalony... ![]() ---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4892 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4893 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() my w łazience od zawsze kąpiemy (wanienka na stelażu), a przewijak mam jeżdzący na kołkach i na nim sobie dziecko obrabiam. Łazienka praktyczniejsza i w sumie łatwiej zagrzać jak już będzie zima.
![]() ![]() |
![]() |
#4895 |
Rozeznanie
|
Ag_nes
zazdroszczę łazienki! Ale ja każdemu zazdroszczę łazienki. Zawistnie. Wstrętnie. Pożądliwie. Mam najbardziej paskudną łazienkę świata. Niefunkcjonalna kiszka, a z braku funduszy ciągle za sufit służy... folia! przebrzydactwo! Teraz mnie skręca jak jestem u teściów, bo wyszykowali tak cudnie łazienkę, że mam ochotę ich zjeść! wprawdzie pod przedszkole, więc np są dwie umywalki, ale i tak jest piękna! małe wyjaśnienie: Zamieszkałam z moim współtwórcą w jego domu, a do mojego domu wprowadzili się teściowie. Dom był wiele lat nie remontowany, a teraz parter przeszedł wielki remont, bo niedługo rusza tam prywatne przedszkole ze stemplem ministerstwa i wygląda tak cudnie to wszystko, że mam ochotę teściów wywalić ![]() Ja szczerze mówiąc w żadne cmentarne przesądy nie wierzę. Tzn, nie odbieram stania dziecka na grobie jako czegoś nagannego, ale też nie czuję takiego jakiegoś uniesienia, że dziecko do babci przyszło, bo to dla mnie zimna płyta a nie babcia. A babcia jest w opowieściach, sercach, wspomnieniach. Wtedy jest z wnuczką, a nie tylko na podmokłej, cmentarnej ziemii. Dlatego też nie wierzę w przesądy nt wprowadzania dziecka na cmentarz, bo dla mnie to takie symboliczne miejsce bardziej a nie, że tam duchy biegają. A skoro wierzę, że biegają gdy są z nami "psychicznie" to nie mogę wierzyć, że tylko na cmentarzu. A na cmentarzu zostałam "Wstrętną Babą"! M. nie mógł znalezc grobu babci i biegał. A cmentarz "na Dołach" jest bardzo ciasno zagrobiony. Więc z moim kuśtykaniem i tłustą doopą nie chciałam latać z nim, żeby jeszcze nie zdeptać jakiejś płyty (o tym, że tego dnia Budyń wylądował w grobie to będzie następnym razem). Przycupnęłam (o ile doopa tego kalibru może cupać a nie przysadziście się uwalić) na ławeczce. Cudzej ławeczce. A rodzinka nieopodal -Zobacz jaka Wstrętna Baba! - No! jak tak można! - No! Na cudzej ławeczce siadać! -Wstrętna Baba! No! Następnym razem będę jak amfibia kroczyć między nagrobkami, coby ktoś się przejęciem ławeczki przez niepełnosprawną nie zgorszył ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4896 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- TŻ też mówi, że niedaleko a mi się wydaje, że miesiąc to jeszcze spokojnie, bo on ani nie umie wyprostować rąk w tej pozycji ( a to przecież ważne) ani specjalnie do przodu mu się nie udaje poruszać, choć się stara
![]() |
#4897 |
Zakorzenienie
|
uffff.... dziecię śpi
![]() ![]() może zdążę szybko nadrobić żeby znowu nie narobiły mi się kilometrowe zaległości.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4898 |
Zakorzenienie
|
Agnes, no wlasnie Flo to typowy meteopata, on sie wrecz sinawy robi, jak idzie niepogoda... zwale chyba na to, bo dzisiaj nieciekawie bylo na dworze...
#4899 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() wstrętna babo! ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4900 | |||||||
Zakorzenienie
|
![]() nie wchodziłam wcześniej na forum, dlatego tak późno poruszyłam ten temat. A Twój post przeczytałam dopiero "po" ![]() ale myślę, że nie ma co już tego roztrząsać. Wszystko się wyjaśniło, atmosfera się oczyściła. A po burzy wyszło słońce ![]() Ci co powinii przeprosili. Mam nadzieję, że druga strona też schowa dumę w kieszeń i do nas wróci ![]() Nie ma co się obrażać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() przecież on niedługo zacznie raczkować ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() aaa o kręgosłup trzeba dbać ![]() 2. dokłądnie, a Bączek na szczęście podróbami nie gardzi ![]() Cytat:
![]() 2.biedny Florek ![]() u nas wczoraj podobna akcja ![]() ![]() Później puścił kilka bączków i w końcu zasnął z nami w łóżku na boczku. Przed tym zaśnięciem strasznie się kręcił i pojękiwał. W nocy też jeszcze kilka razy się zwijał i popłakiwał, ale zaraz zasypiał. Najdziwniejsze jest to, że nakarmiłam go dopiero o 5 rano. Wcześniej nie chciał Mam nadzieję, że dzisiejsza nocka będzie lepsza ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4901 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() co do cyca, szkoda mi ssaka odstawiać niedługo, ale wiem, że póki będzie miał te 6-7 miesięcy będzie ławtiej niż jak będzie miał rok ![]() co do kąpania, my nalewamy mało wody do wanny i młody w dużej wannie się kąpie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4902 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo chciałam ją wziąć do dziadka i przedstawić, chociaż głęboko wierzę, że się znają i to pewnie dłużej niż ona ze mną, ale jakoś miałam opory. Niby już po chrzcie .... Na wakacje jak powiedziałam, że pójdę z ciocią i kuzynem na grób i jak ja wejdę to M. pojeździ z małą to babcia powiedziała "to dobrze że idziecie razem, nie wchodź z dzieckiem na cmentarz". Wolę nie dopytywać o podstawy tego stwierdzenia, bo raz usłyszałam dlaczego wierzą w to, że jak ktoś odchodzi to daje znać innym i aż mam ciarki jak o tym myślę. A mówili poważnie a nie nabijali się z brzdąca.
![]() |
#4903 | ||
Zakorzenienie
|
![]() ojj leci, leci ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ja na cudzych ławeczkach nie siadam ![]() ![]() Cytat:
![]() Moi rodzice w jednej łazience mają bidet,chwalą sobie, ale ja tam nie jestem przekonana do tego wynalazku. Wolę wskoczyć na szybko do brodzika, albo wanny |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4904 | |
Zadomowienie
|
juz nowa sada, ładnie to tak sie nasmiewac z czyjegos nieszczescia
![]() ![]() mały przestał jesc ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4905 | |||
Zakorzenienie
|
![]()
diabli dzięki za udostępnienie fotek - fajnie obie wygladacie
![]() Deb miałam rację - jak podlozylam reczniczek to Lence super się "siedzi" ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Taka to pozyje ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4906 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Btw. Szkoda, ze juz nie mam takich silikonow jak na poczatku eheh ![]() ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Cytat:
![]() Zrobilam jeden jedyny raz w zyciu, i byl pozytywny ![]() ![]()
![]() |
#4907 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() taaa, a nic nie zrobiłam bo "zaraz się obudzi" ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4908 |
Rozeznanie
|
Lonely Lady
Poka laczka! Niko w takim razie jest nietypowa ![]() ![]() A te grabki to już pewnie jest ciężki grzech! Jesteś Podwójnie Wstrętną Babą! Xal Nieźle. Bardzo uduchowiona jesteś. czasem zazdroszczę wiary w metafizykę i takie pełne uniesień chwile. Dla mnie to tylko płyta i prochy ![]() ![]() salviae też się nie mogę doczekać ciumkania! ale Niko już w bujaczku ssie marchewę. tylko jakoś chyba bardziej jak smoczek niż jak jedzenie to traktuje... Dołączam do grona żądnych bidetu! ale zamiast łazienki mam kiszkę, że ledwo umywalka weszła a co dopiero kupomyj ![]() ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Ej! no błagam! weźcie nie głosujcie na spadanie z łóżka! bo następnym razem to obiecuję dostać zawału i sobie iść umrzeć! (i ścigać siadających na mojej ławce i kradnących moje grabki) |
![]() ![]() |
![]() |
#4909 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4910 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4911 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Dziewczyny czy moze byc tak ze nie widac np.dziaselek rozpulchnionych a jednak zabki swedza i draznia? Pytam bo u nas nie ma tych dziaselek ale za to sa niespokojne noce, slinotok, wkladanie co sie da do buzi i ostatnio zauwazylam czerwiensze policzki. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4912 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bartek robi tak: http://www.youtube.com/watch?v=WohCk...ature=youtu.be Dareczek chyba silniejszy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4913 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4914 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do mleka to pewnie jest w sam raz, ale tak jak pisalam wczesniej, nie raz karmie ja z dwoch..
![]() |
#4915 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hehe, mamy podobne rajtopki i Daro w domku właściwie najczęściej w rajstopach pomyka. Wiesz co Daro robi podobnie tylko nieco mocniej wsuwa kolana pod brzuch i robi to non stop, bo on taki jest, że ciągle w ruchu. Udaje mi się tylko trzymać go w "bezruchu" jak śpi, jak go usypiam bujając na mnie i jak czytam mu książeczki.
![]() |
#4916 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bartek różnie z tą dupką i nie cały czas ![]() ![]() On jeszcze jak na pleckach jest to zapiera się stopami i dupkę dźwiga do góry ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4917 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() my od początku stawiamy wanienkę na pralce w łazience. a ostatnio I. zaliczył kąpiel ze mną.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4918 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do odstawiania od piersi - biję się z myślami, bo z jednej strony chciałabym jak najdłużej karmić, a z drugiej strony młoda zasypia tylko przy piersi i boję się, co będzie po moim powrocie do pracy. Nie mogę jej nauczyć innego zasypiania. sophie - do tej pory się opierałam, ale chyba kupię na Mikołaja... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4919 |
Zakorzenienie
|
w dzień też? wracasz po pół roku?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4920 |
Zakorzenienie
|
był szał
![]() ![]() w ogóle doszłam do wniosku że to taki mały księciunio a ja robię za błazna żeby się cieszył. i wybredny jest to co jakiś czas ktoś inny musi odgrywać pajaca lub też się nim zachwycać i mówić do niego ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:16.