Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. I - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Druga część wątku na odchowalni będzie nosić tytuł:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 1 2,56%
Zmieniamy pieluchy, karmimy co chwilę, lecz na wizażu przyjemne są chwile 6 15,38%
Za mało pokarmu, znów skok rozwojowy, a ja już nie mam do tego głowy 3 7,69%
Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy 19 48,72%
Naturalnie czy przez cięcie, każda mama ma już wzięcie 5 12,82%
Głośno wrzeszczy mały ludzik, tak że i sąsiadów budzi 1 2,56%
Piję mleczko, robię kupkę, już niedługo czas na zupkę 4 10,26%
Głosujący: 39. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-03, 19:05   #1891
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. I

Jeju poradźcie mi co ja mam robić z tym moim leniem bo już nie wyrabiam.
Pamiętam, że z Filipem miałam to samo, ale z nim to mogłam leżeć całe dnie w wyrze i on mógł do woli wisieć a tu nie ma opcji.
Mikołaj przystawiony do cyca je intensywnie 2 minuty, później kolejne 2 ciamka i przełyka co dłuższy czas a póżniej już tylko ciamka, albo w ogóle wypluwa. Odkładam go i od razu piąteczki do buzi, szukanie piersi po czym wielka awantura. I on tak może kilka godzin... Niby przybiera ok.. Próbowałam smoka- czasami. Próbowałam go odkładać za każdym razem konsekwentnie- bez efektu... Naciskam pierś , leci bezproblemu... on ładnie łapie... nie rozumiem
Ktoś tak miał i znalazł sposób? Albo może u kogoś tak było i przeszło? Nie mogę go wiecznie karmić bo zaraz starszakowi odwala z nudów, przychodzi kładzie coś na małego. Zaczyna mu dokuczać, albo robić jakieś inne durnoty w domu...

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 19:05   #1892
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez Figulina987 Pokaż wiadomość
heej,

ja wymiękam.... już nie wiem co robić

mój Maluszek tak się męczy, a my razem z nim... na niczym nie może skupić uwagi, bo ciągle się pręży... bujaczek jest be, mata edukacyjna też... najlepsze są rączki mamusi, choć i te czasem zawodzą....

kompletnie nie mamy czasu na uśmieszki, zabawy, jakieś ćwiczenia na stymulację rozwoju Maluszka, bo ciągle płacz, albo stękanie a w przerwie 5 min drzemki, to nie chcę Go ruszać, żeby choć chwilkę odpoczął

tak liczyłam na ten Nutramigen, a na razie kompletnie nie widzę poprawy choć przechodzimy na niego bardzo stopniowo i dopiero jedno karmienie podaliśmy z samego Nutramigenu, więc jeszcze jakaś iskierka nadziei we mnie siedzi... daję sobie jeszcze z 5 dni, a potem i tak nie wiem co robić, jak nie będzie lepiej

i tu mam pyt do Inwersji: Wy tak od razu zmieniliście mleko ja tak z żadnym nie robiłam, zawsze pediatra mówił, żeby mieszać przez kilka dni z poprzednim :/

Agravka - esputiconu podawałam jak na ulotce - 2 krople 2xdziennie ale doopa, nie działa
Tak, od razu, bo nikt nam nie mówił żeby zrobić inaczej. Lekarka kazała przejść na Nutramigen i nic nie wspominała żeby cokolwiek mieszać.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-11-03, 19:06   #1893
butterfly20
Zakorzenienie

Ja_ika brawa dla Emilki!

Tassia dzięki wieeelkie, w środę zrobię, tylko muszę zjeść te moje kuraki

Kropla
super,że chrzciny udane

Poczytałam nowe info o Adasiu, strasznie mi przykro jak to maleństwo cierpi. Nigdy nie byłam tak podatna na takie informacje, dopóki nie urodziłam dziecka.To jest niewyobrażalne jakie to cierpienie dla rodziców...

I w ogóle odstawiłam piguły...brałam 3 dni, ale przedyskutowaliśmy to z mężem i koniec. Nie wiemy dokładnie,czy to jednak nie jest szkodliwe dla dziecka. A poza tym mój mąż zawsze był przeciwny faszerowaniu się hormonami i mnie przekonał...

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 19:06   #1894
rubinka25
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Od 5 dni nie jem nabiału, a ona nadal ma plamy, typowe dla skazy właśnie. I nie tylko na buzi
Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Kąpię w Musteli obecnie, smaruję allerco.
A spróbuj ją wykąpać w Emolium. Ja też odstawiłam nabiał już dawno a mały cały czas miał krostki na buzi. Dopiero jak zaczęłam go kąpać w Emolium to wszystko poschodziło. No i pediatra kazał mi zmienić mleko na Bebilon pepti. Po paru dniach wszystko zniknęło. Mały nadal ma lekko "szorstką" skórę w tych miejscach, ale przynajmniej krostek już nie ma.

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
moje dziecko jak zjadło o 21:30 i poszło w kime tak dopiero teraz wstało pospałam a jeszcze wieczorem byłam mega słaba i mówię "Myszko pośpij chociaż 5h " a ten zaszalał i pospał 7,5 mogłoby tak zostać

Zazdroszczę!
Filip jak uśnie ok. 21 to najdalej obudził mi się o 1:30. Ale to był jednorazowy wybryk. Tak to po kąpaniu śpi 3-4h. A potem budzi się co 2h, 1h, a nawet co 30 min (ale wtedy nie na karmienie tylko bączki go męczą).
Generalnie budzi mi się co najmniej 3 razy w ciągu nocy. Nie wiem kiedy mu się to zmieni, a ma już 7 tygodni...

01.02.2016
Leoś
rubinka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 19:44   #1895
agravka
Wtajemniczenie

Matal,wrócę do diety, moja Ada.miała skaze i ja kpt, jadłam sporo koziego sera, najbardziej było mi szkoda słodyczy, przeszło jej po jakichś 8mies.byłaś u pediatry? Skacze chyba łatwo rozpoznać jak ktoś chociaż raz to widział...

Któraś dziś pytała o filtry do wody(przepraszam, wywaliło mi cytaty i nie pamiętam która) my mamy od 2 mies dzbanek brita- jesteśmy zadowoleni, projekt kranowe i pijemy
Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
Jak nie ma gorączki to myślę że możesz poczekać do jutra

MATAL myślę że to dobra decyzja

Wpadłam podzielić się super pomysłem na słodycze przy kp tż mi zrobił dwuskladnikowe ciastka. Szklanka płatków owsianych wymieszana z dwoma dojrzalymi rozgniecionymi bananami. 15 min 180 stopni. No pycha! Wychodzi z tego 12 ciasteczek mniej więcej i zjedliśmy zanim ostygly. Zrobiliśmy kolejną blache i dodaliśmy rodzynki i miód. No te wyszły słodziutkie myślę że cukrem pudrem można by troszkę oslodzic zamiast miodu.

Fajny przepis, ale skoro nie można pieczywa z ziarnami, bo ciazkostrawne to ciastka można?już wcześniej mnie to zastanawiało, bo pisalyscie o tym, że jecie ciasteczka bellvita?

Miód chyba nie bardzo przy kpt(coś mi się obilo o uszy)

Cytat:
Graty

AGRAVKA pamiętam że chyba ty wstawiałaś zdjęcie twarzyczki z pytaniem o wysypke? Pamiętam dokładnie to zdjęcie i dzisiaj moja Nina coś takiego ma mozesz mi w skrócie napisać co ci poradziły dziewczyny bo nie mogę się doszukać na tel...

To nie ja kochana,nie pomoge

Sent from my C2105 using Wizaz Forum mobile app
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 19:45   #1896
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cotynato niestety nie pomogę ale mocno ściskam

Kroplo gratuluję udanych chrzcin

No moje dziecko ukąpane, nakarmione i właśnie lula na moich rękach. A przyzwyczaiłam Bartusia że po kąpaniu zamiast cycka dostaje moje mleczko w butelce i wypije ok 140 i śpi około czterech godzin. Cieszy mnie to bo wcześniej były to dwie godziny
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 19:46   #1897
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rubinka25 Pokaż wiadomość
A spróbuj ją wykąpać w Emolium. Ja też odstawiłam nabiał już dawno a mały cały czas miał krostki na buzi. Dopiero jak zaczęłam go kąpać w Emolium to wszystko poschodziło. No i pediatra kazał mi zmienić mleko na Bebilon pepti. Po paru dniach wszystko zniknęło. Mały nadal ma lekko "szorstką" skórę w tych miejscach, ale przynajmniej krostek już nie ma.
No dziś jej ładnie poschodziło, więc bez sensu się przerzucać na emolient. Ten krem chyba tak pomaga Jeszcze szorstkie ma, ale nie aż tak zaognione.
No i może też to, że dziś tylko na pepti jest. Na pewno jest DUUUUUŻO spokojniejsza, leży grzecznie w wózku zamiast wyć wniebogłosy...

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 19:53   #1898
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nephelim89 Pokaż wiadomość
Mnie też kazano zmienić mleko od razu a nie mieszać natomiast pieluszka na głowie doprowadza Wiktora do szału zamiast uspokajać

Sent from my LT26i using Wizaz Forum mobile app
u nas pieluszka robi to samo
krzyk i zgrzytanie zebamj

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Pamiętam, że z Filipem miałam to samo, ale z nim to mogłam leżeć całe dnie w wyrze i on mógł do woli wisieć a tu nie ma opcji.
Mikołaj przystawiony do cyca je intensywnie 2 minuty, później kolejne 2 ciamka i przełyka co dłuższy czas a póżniej już tylko ciamka, albo w ogóle wypluwa. Odkładam go i od razu piąteczki do buzi, szukanie piersi po czym wielka awantura. I on tak może kilka godzin... Niby przybiera ok.. Próbowałam smoka- czasami. Próbowałam go odkładać za każdym razem konsekwentnie- bez efektu... Naciskam pierś , leci bezproblemu... on ładnie łapie... nie rozumiem
Ktoś tak miał i znalazł sposób? Albo może u kogoś tak było i przeszło? Nie mogę go wiecznie karmić bo zaraz starszakowi odwala z nudów, przychodzi kładzie coś na małego. Zaczyna mu dokuczać, albo robić jakieś inne durnoty w domu...

ja juz kiedys pisalam o tym
moja kolezanka miala ten sam.problem i robi tak:
jeden cyc, jak zaczyna ciamkac to drugi, jak zaczyna ciamkac to wraca do pierwszego
karmi max 10 minut i mlody ma 3miesiace i 7 kg

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Ja_ika brawa dla Emilki!

Tassia dzięki wieeelkie, w środę zrobię, tylko muszę zjeść te moje kuraki

Kropla
super,że chrzciny udane

Poczytałam nowe info o Adasiu, strasznie mi przykro jak to maleństwo cierpi. Nigdy nie byłam tak podatna na takie informacje, dopóki nie urodziłam dziecka.To jest niewyobrażalne jakie to cierpienie dla rodziców...

I w ogóle odstawiłam piguły...brałam 3 dni, ale przedyskutowaliśmy to z mężem i koniec. Nie wiemy dokładnie,czy to jednak nie jest szkodliwe dla dziecka. A poza tym mój mąż zawsze był przeciwny faszerowaniu się hormonami i mnie przekonał...
ja uwazam ze to dobra decyzja
sama bralam hormony 7 lat ale nie wroce do nich tak dlugio jak bedzie sie dalo

Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 20:05   #1899
butterfly20
Zakorzenienie

cotka ja nie wiem,ale to narawdę dziwne

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
Matal,wrócę do diety, moja Ada.miała skaze i ja kpt, jadłam sporo koziego sera, najbardziej było mi szkoda słodyczy, przeszło jej po jakichś 8mies.byłaś u pediatry? Skacze chyba łatwo rozpoznać jak ktoś chociaż raz to widział...

Któraś dziś pytała o filtry do wody(przepraszam, wywaliło mi cytaty i nie pamiętam która) my mamy od 2 mies dzbanek brita- jesteśmy zadowoleni, projekt kranowe i pijemy
Fajny przepis, ale skoro nie można pieczywa z ziarnami, bo ciazkostrawne to ciastka można?już wcześniej mnie to zastanawiało, bo pisalyscie o tym, że jecie ciasteczka bellvita?

to samo słyszałam

tassia ja nigdy wcześniej nie brałam,ale boję się...

Stary 2013-11-03, 20:14   #1900
gorgulek
Zakorzenienie

bojatoja uśmiałam się z tej wody a słyszałaś o czarcim zielu (ziele ostrożenia inaczej)?

Karolina88w

Motyl a jak wygląda ta sucha skórka? Takie placki suche? U nas to schodziło dopiero po kąpielach w emoliencie. Nic innego nie działało.

Agusiamaskota zdrówka

Diorisha trzymam

ja sliczna corcia

Cytat:
J
Wpadłam podzielić się super pomysłem na słodycze przy kp tż mi zrobił dwuskladnikowe ciastka. Szklanka płatków owsianych wymieszana z dwoma dojrzalymi rozgniecionymi bananami. 15 min 180 stopni. No pycha! Wychodzi z tego 12 ciasteczek mniej więcej i zjedliśmy zanim ostygly. Zrobiliśmy kolejną blache i dodaliśmy rodzynki i miód. No te wyszły słodziutkie myślę że cukrem pudrem można by troszkę oslodzic zamiast miodu.

Miod uczula.

Cytat:
Ja tak nie mialam, nie wiem jak pomoc
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 20:19   #1901
butterfly20
Zakorzenienie

gorgulek to była wcześniej wysypka,teraz są takie maleńkie kropki,że skórka jest chropowata i szorstka.już się łuszczy. kąpałam w emoliencie, a oliwką też posmarować?

Stary 2013-11-03, 20:24   #1902
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
ja juz kiedys pisalam o tym
moja kolezanka miala ten sam.problem i robi tak:
jeden cyc, jak zaczyna ciamkac to drugi, jak zaczyna ciamkac to wraca do pierwszego
karmi max 10 minut i mlody ma 3miesiace i 7 kg
Tylko ja właśnie pisałam że karmię tylko jedną piersią a z drugiej ściągam więc ciężko.
Dodatkowo zważyłam małego i od wczoraj + 40g więc sorry ale tym bardziej zgłupiałam bo ważony po wielkiej kupie i nie dostawał mm.
Może zaszkodziło mu coś co wczoraj zjadłam i tak się to u nas objawia? Może to taki cycozwis jak Filip i musi minąć po prostu... W każdym razie jestem zmęczona tym i mam nadzieję że na dniach będzie lepiej.

Wymianka.
Stary 2013-11-03, 20:28   #1903
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
gorgulek to była wcześniej wysypka,teraz są takie maleńkie kropki,że skórka jest chropowata i szorstka.już się łuszczy. kąpałam w emoliencie, a oliwką też posmarować?
U nas zawsze zaczynalo sie wysypka a pozniej robily sie suche/szorstkie plamki. Ja kapalam w emulsji do kapieli emolium, tylko to dzialalo, dodatkowo staralam sie niczym nie smarowac.
Stary 2013-11-03, 20:53   #1904
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
U nas zawsze zaczynalo sie wysypka a pozniej robily sie suche/szorstkie plamki. Ja kapalam w emulsji do kapieli emolium, tylko to dzialalo, dodatkowo staralam sie niczym nie smarowac.

Czyli to takie następstwo wysypki. Dzięki Ci wielkie

Stary 2013-11-03, 21:07   #1905
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karolina88w Pokaż wiadomość

Na mojego Olka wszystko w raczkach jest za duże

Super TŻ chyba złapał jakiegoś wirusa co chwilę wymiotuje

no mój na razie ma tylko rozmiar 50 dobry. Reszta spada, albo za długa. Ubieram co mam, a resztę staram się podwijać i zawijać jakos.
Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak czytam o waszych problemach z dietami przy kp, problemach brzuszkowych i tym podobne to szczerze wam współczuję. Aż głupio pisać że mnie to w większości ominęło.
no ja tez nie mam jakiś przebojów z jedzeniem. Tylko ostatnio po kostce czekolady, młody marudził.

Dziewczyny czy wy odczuwacie jak napływa pokarm ??

Nasze wielkie małe JOŁ
Mały przybrał ok. 250 g w tydzień, chyba ok prawda ??
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_7716aa.jpg (41,7 KB, 56 załadowań)

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 21:09   #1906
nena_milka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość

Kurde myślałam że to ty

Wiem dziewczyny że miod uczula dlatego pisałam że pewnie cukier puder mógłby też być. Ja dałam miód i rodzynki bo wcześniej już jadłam i nic się nie działo. A co do ziaren to jem od początku bo mi w szpitalu powiedzieli że trzeba bo zdrowo normalnie chleb z ziarnami i owsiankę jem prawie codziennie

09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 21:11   #1907
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Kurde myślałam że to ty

Wiem dziewczyny że miod uczula dlatego pisałam że pewnie cukier puder mógłby też być. Ja dałam miód i rodzynki bo wcześniej już jadłam i nic się nie działo. A co do ziaren to jem od początku bo mi w szpitalu powiedzieli że trzeba bo zdrowo normalnie chleb z ziarnami i owsiankę jem prawie codziennie

ja też jem owsianką i ziarna, i chleb i nawet co parę dni orzechy.

Stary 2013-11-03, 21:17   #1908
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość

Nasze wielkie małe JOŁ

Wg mnie ok śliczny

Cytat:
Kurde myślałam że to ty

Ja też jem chleb/bułki z ziarnami, owsiankę też i orzechy po trochu i oliwki
Stary 2013-11-03, 21:33   #1909
kaska87
Zakorzenienie

hejo
Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
No dobra w googlach pewnie nie znalazłabyś
Czy zdarzyło się Wam, że dziecko po wizycie kogoś u Was w domu (lub po Waszych odwiedzinach) zanosi się płaczem, czy jest marudne, itp.? Jeśli tak, to u nas przelewa się wodę, czy przypadkiem dziecko nie zostało 'urzeknięte'.
Do szklanki wlewa się trzy łyżki wody. I z tej szklanki znów odmierza się trzy łyżki do następnej szklanki. Jeżeli wyjdą trzy łyżki to jest ok. Natomiast gdy wyjdą cztery to znaczy, że dziecko jest urzeknięte I tą wodą moczysz dziecku np.czółko, rączki etc. (Mam nadzieję, że zrozumiale napisałam)
I po tym wszystkim dziecko staje się inne (na sobie też to czasem wykonuje). Serio u nas to działa
A teraz się pośmiejcie (tak jak np. z tej czerwonej kokardki)
aha mój też marudzi po wizytach na chatach, ale szybko przechodzi
ja nieświadomie mam przy wózku czerwoną kokardkę bo mam przyczepionego lwa z fp a tam są właśnie czerwone kokardki

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
mam pytanie czy jeszcze któraś będzie szczepić na pneumo po 6 miesiącu ? (poza Matal )
bo się zastanawiam czy szczepić teraz czy po 6
ja
Cytat:
Witam dziewczyny
Czy można jeszcze do was dołączyć ?
pewnie
Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
swoją drogą co serwujecie na obiady ? bo już się zaczyna robić nudno w tym względzie... przydałaby się jakaś odmiana a nie mam pomysłu..
przepisy mile widziane
ja nie pomogę, jem wszystko (czasem nawet frytki, czekoladę ) i Mikiemu nic nie jest (tfu! tfu!)
Cytat:
Aleksander urodził się 05.09.2013 (3420 g 52 cm) poród zakończony cc .
co za piękna data
Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
Kaśka czytam,że Miki uwielbia karuzelkowe odgłosy lasy i odpływa przy nich. U nas Ewa się ich boi za to bardzo lubi Mozarta
u nas melodyjki w dzień, a las tylko do snu

Cytat:
nie wiem, mój miał tak samo- spanie przy cycu ale przeszło teraz poje i nara mamo, idę oglądać karuzelkę

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 21:34   #1910
ladanseuse14
Zakorzenienie

witam zaplakana z Warszawy.
tesknie za Julia.
ciezki rok przede mna z wielu wzgelow ale chyba nie ma sensu zebym opowialada.
ciezko tez fizycznir juz nie umiem sie ruszyc a jutro to ja nie wiem jak ja na uniwerek pojde. bo dzis 9 h na sali baletowej mialam. po 13 miesiacach przerwy.
a Julia od 15 placze i nic na nia dzialalo. juz lepiej ale wciaz nie spu. a ja wyrodna matja nic zrobic nie moge.
a i chora jestem.

no, to w sumie tyle.
Stary 2013-11-03, 21:34   #1911
kaska87
Zakorzenienie

Miki też robi 1-2 kupki dziennie tylko, za to siura na potęgę

Ladan to normalne, że tęsknisz za Julką a ona sama z D. zostaje?

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2013-11-03 o 21:37
Stary 2013-11-03, 21:35   #1912
cotynato
Zakorzenienie

Kasia, ale tak samo z siebie? Ile miał jak zmądrzał?

Wymianka.
Stary 2013-11-03, 21:39   #1913
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Kasia, ale tak samo z siebie? Ile miał jak zmądrzał?
no sam z siebie no i aktywnie ciumka dłużej, a jak już nawet zaśnie to ładnie śpi w sumie to nie pamiętam kiedy mu przeszło z 2 tygodnie temu?

Stary 2013-11-03, 21:39   #1914
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
tesknie za Julia.
ciezko tez fizycznir juz nie umiem sie ruszyc a jutro to ja nie wiem jak ja na uniwerek pojde. bo dzis 9 h na sali baletowej mialam. po 13 miesiacach przerwy.
a Julia od 15 placze i nic na nia dzialalo. juz lepiej ale wciaz nie spu. a ja wyrodna matja nic zrobic nie moge.
a i chora jestem.

no, to w sumie tyle.
Oj Dziubek, ale Ci współczuje Kochana Bidulko.

Stary 2013-11-03, 21:47   #1915
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Kurde myślałam że to ty

To ja dodawalam to zdjecie Maly mial tradzik niemowlecy, z rad skorzystalam, mianowicie czesto przemywalam przegotowana woda (na waciku) po czym smarowalam emolium (emulsja do ciala), radzily mi tez kapac w emolium ale wystarczylo smarowanie.

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 21:50   #1916
matallewar
Zakorzenienie

Heh, walczę z młodą, żeby zasnęła w kołysce, korzystając, że i kupa była, i młoda spokojniejsza na tym pepti, a dopiero kilkanaście godzin je zjada... Ale walczy zawzięcie

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 21:53   #1917
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
tesknie za Julia.
a i chora jestem.

no, to w sumie tyle.
Współczuje Ci moja droga Mam nadzieję, że szybko Ci zleci i zaraz zobaczysz małą.

U nas ciężka noc. Mała budzi się od wczoraj co 1.5 maks 2h na jedzenie. Jedzenie z pionizacją (jak jej nie trzymam 20 min to od razu czkawka po jedzeniu i nierzadko ulewanie) zabiera nam około 30-40 min więc ja padam.. Kurcze, chciałabym mieć więcej siły bo serio tyle snu w nocy mi nie wystarcza. Tzn nie spie tak mało bo nadrabiam w dzien, ale takie czeste przerwy dają mi w kość. Czemu ona tak często się budzi na szamke?
W dodatku chyba jakieś problemy z brzuszkiem ją dopadły bo nad ranem tak się pręzy i nóżkami macha i podkurcza i tak stęka i marudzi bidulka. Nie mam jak jej pomóc I tak dopóki kupki nie zrobi, a czasem to i 2h jej zajmie. Szczególnie nad ranem tak cierpi..
Dodatkowo jak śpi to tak chrząka i wydaje dzwieki jakby się zadławiła od czasu do czasu - nawet i godzine po jedzeniu. Nie wiem co to? Może ma ten refluks dziecięcy bo i ta czkawka po jedzeniu? Sama już nie wiem. Jutro lekarz to bede pytac..
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 21:55   #1918
rusałka_1
Zakorzenienie

Ale dziś mieliśmy piekny dzień mały w ońcu normalnie pojadł i spał
Ciekawe czy nie odbije się to teraz na nocy

My też kąpiemy już w emolium, trzy pierwsze kąpiele były w hippie ale małemu skóra zaczęła schodzić płatami.
Ja go jeszcze smaruję tym olejkiem ze słodkich migdałów.

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Nie potrafię się odnaleźć... Robię wszystko po omacku, nie wiem czy dobrze, czy Zuzce jest dobrze...

Pokarmu mam chyba sporo, czasem Zuzia się najada na 3-4 godziny, a czasem chce jeść co godzinę... Zwykle ciągnie 20-30 minut, a czasem przestaje po 10...
Nie wiem co jesc, póki co niby żadnych problemów nie widać, a ja sie boję ryzykować... Więc jade na kurczaku i sucharach (smakują mi). Nie wiem, w jaki sposób objawilyby się problemy/nietolerancja na coś innego, czy to, że Mala czasem budzi sie z rykiem to juz kolka/bol brzuszka? Czy to normalne, że czasem sie tak pręży zanim wyjdzie kupka? :/

Nic nie wiem... Chyba jakiś baby blues mnie dopada... Przydałaby mi się jakkaś instrukcja...

ja też bym czasem jakiegoś tłumacza chciała do tego mojego malucha, bo go nie rozumiem mam nadzieję że z czasem lepiej będziemy rozgryzać nasze maluchy

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Moja córcia Emilka dziś skończyła miesiąc.
Już nie jest noworodkiem tylko niemowlaczkiem
wszystkiego naj naj lepszego

Cytat:

pociekła mi ślinka
mam taką ochotę na słodycze, a boję się cokolwiek zjeść.
Składniki na twoje ciasteczka mam w domu więc jutro robię

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
A teraz w końcu mam chwilę czasu napisać co u nas

W zeszła niedzielę chrzciny, wyszło wszystko super Ala była grzeczna, cała mszę praktycznie przespala jedynie jak już z kościoła wychodziliśmy to się rozplakala bo już głodna była jak jej woda polewali główkę to spała

Impreza też udana, długo jakoś nie siedzieliśmy bo w sumie to 4godziny, torcik był piękny i pyszny. Ale ciągle ktoś nosił, bujal i trzymał na rękach, ale dzielna była i mię płakała praktycznie wcale. Prezentów dostała trochę, choć głównie kasa. Zdjęć jeszcze nie mam, będę mieć w tym tygodniu to wstawię do K. - którego to jeszcze nie miałam czasu ogarnąć ale

A w końcu poszłam w sukience w kwiatki bo mój TZ bardzo chciał żebym ks ubrala. Ale założyłam do niej czerwony żakiet o tylko w tym poszłam bo było 20 stopni!

A najlepsze bylo to, że Ala dzień przed chrzcinani to miała tak marudny dzień, że masakra. Ciągle na rękach ją nosiłam i chciała praktycznie co godzinę jeść, a ja mialaam jeszcze mase roboty. Ale jakiś ogarnęłam i modliła się o to żeby w dniu chrzcin byłaniej marudna o się udało uffff

hej super że chrzciny udane, a Ala była grzeczniutka. Czekamy na fotorelację

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
no mój na razie ma tylko rozmiar 50 dobry. Reszta spada, albo za długa. Ubieram co mam, a resztę staram się podwijać i zawijać jakos.

no ja tez nie mam jakiś przebojów z jedzeniem. Tylko ostatnio po kostce czekolady, młody marudził.

Nasze wielkie małe JOŁ
Pięknie przybiera
Ja cały czas się martwię jak mój Jasio (tydzień temu we wtorek nie przybrał nic) mam nadzieję że w ten wtorek na ważeniu będzie ładny przyrost

A my nosimy raczej ubranka 62, są trochę luźne, ale rozm. 56 jest taki na styk i ciężko nam się zakłada.
Także wielu ubranek mój mały nie założy

Cytat:
tesknie za Julia.
a i chora jestem.

no, to w sumie tyle.
kochana rozumiem że jest cięzko bez małej

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 21:57   #1919
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ja nie pomogę, jem wszystko (czasem nawet frytki, czekoladę ) i Mikiemu nic nie jest (tfu! tfu!)
A mi frytki już nawet nie smakują. Jedną spróbowałam ostatnio od tż-ta i fuu (na moje szczęście ).

Cytat:
tesknie za Julia.
a i chora jestem.

no, to w sumie tyle.

Odliczasz dni do końca macierzyńskiego? Przerywasz i D. będzie kontynuował?
Stary 2013-11-03, 21:58   #1920
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Współczuje Ci moja droga Mam nadzieję, że szybko Ci zleci i zaraz zobaczysz małą.

U nas ciężka noc. Mała budzi się od wczoraj co 1.5 maks 2h na jedzenie. Jedzenie z pionizacją (jak jej nie trzymam 20 min to od razu czkawka po jedzeniu i nierzadko ulewanie) zabiera nam około 30-40 min więc ja padam.. Kurcze, chciałabym mieć więcej siły bo serio tyle snu w nocy mi nie wystarcza. Tzn nie spie tak mało bo nadrabiam w dzien, ale takie czeste przerwy dają mi w kość. Czemu ona tak często się budzi na szamke?
W dodatku chyba jakieś problemy z brzuszkiem ją dopadły bo nad ranem tak się pręzy i nóżkami macha i podkurcza i tak stęka i marudzi bidulka. Nie mam jak jej pomóc I tak dopóki kupki nie zrobi, a czasem to i 2h jej zajmie. Szczególnie nad ranem tak cierpi..
Dodatkowo jak śpi to tak chrząka i wydaje dzwieki jakby się zadławiła od czasu do czasu - nawet i godzine po jedzeniu. Nie wiem co to? Może ma ten refluks dziecięcy bo i ta czkawka po jedzeniu? Sama już nie wiem. Jutro lekarz to bede pytac..

Co do dźwięków mój też tak często charczy i chrumka, mam wrażenie że wtedy z trudem łapie powietrze

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

aa i testujemy pampki 2.
Może moj maluch tak mocno przesikiwał bo 1 były na niego za małe

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości