Już niewiele nam zostało, by welonem rzucać śmiało! PM 2014, cz. 21 - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-03, 21:13   #181
e78ea2ce4b6c03f1c01eeedcbea21d52971ed141
Konto usunięte

Dot.: Już niewiele nam zostało, by welonem rzucać śmiało! PM, cz. 21

dzien dobry melduje sie na nowym watku
e78ea2ce4b6c03f1c01eeedcbea21d52971ed141 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 21:15   #182
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Wpadłam się tylko zameldować na nowym wątku Weekend dosyć fajnie spędzony z TŻ Znowu kupiliśmy kilka duperelek na przyszłość
Nie mam siły nadrabiać, bo jutro przed 4 pobudka i do pracy

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 21:20   #183
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
Może mi pomożecie choć z tą salą? nie chciałabym za bardzo namieszać , chodziłoby mi aby było prosto i elegancko
Wydaje mi się że kazdy kolor który wybierzesz będzie tu pasował

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
PysiaWróciłam żywa od teściów i zaczynają ogarniać, że ten ślub jednak się odbędzie
Każdy mój pomysł (barman, dzik) został skrytykowany przez teścia ale żyję i mam się dobrze
Myślimy teraz nad obrączkami i nie ma zgody, TŻ chce dwukolorową, bo nosi różne zegarki , ja chciałam żółte złoto.
Dobrze ze żyjesz a Tobie nie podobają się z łączonego złota? Powiem Ci, że ja też na początku byłam za żółtym ale jak pomierzyliśmy różne wzory to zaczęłam się przekonywać do tych łączonych (gdzie białego złota jest np 1/4)

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
z własnego doswiadczenia wiem, że i fotograf i kamerzysta jedzą tyle samo, albo nawet i więcej niż goście na przerwach też odpoczywają - a to właśnie glownie na przerwach podawane sa cieple posilki. jedyne co na nich nie schodzi to z reguły %
To samo mówi właścicielka naszej sali, ale może uda się utargować chociaż ze 30 %
Stary 2013-11-03, 21:29   #184
martucha0205
Rozeznanie

ale wy lecicie z tym watkiem nie mam czasu was nadrabiac

razem od 26/08/2006
zareczeni od 29/04/2010
slubujemy 16/08/2014
martucha0205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 21:29   #185
say-hello
Zakorzenienie

my płacimy 50% ceny za obsługę. to nas bardzo ratuje, bo w sumie sporo się uzbierało tej obsługi. aż 11 osób
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 21:29   #186
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KaEs Pokaż wiadomość
Mojakaren - ja właśnie będę miec ustawioną swoją kamerę w domu. Ma to być zapis z perspektywy panny młodej emocje, rozmowy itp. A że na wszystko zawsze mam Czas to I z tym dałabym rade a co do dodatkowego kamerzysty w kościele.... Po co? :P ja chcę całe nagranie z kościoła skrócić do 5min, samą przysięgę gdy oglądam filmy z wesela to zawsze przewijam całą mszę
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
No właśnie muszę to na chłodno z Moim przedyskutować :P on pewnie mi kubeł zimnej wody wyleje

Cytat:
Napisane przez mala_czarna_21 Pokaż wiadomość
300zł to nie dużo dopłaty więc ja bym się skusila
Tylko, że u nas do tej pory było tak ze wszystkim na zasadzie coś jest fajne, ale droższe niż zamierzaliśmy, ale jest naprawdę fajne więc te kilak stów różnicy nie zrobi i tak się zbierają duże kwoty :P

Cytat:
Napisane przez ParisParisienne Pokaż wiadomość
i jeszcze pytanko: garnitur dla TZ radzicie kupic w salonach slubnych czy w salonach typu wolczanka? jaka jest w ogole roznica...
Mój by najchętniej kupił w sieciówce typu H&M bo tylko tam mają takie typowe super slimy :P
Moim zdaniem to nie ma znaczenia, najważniejsze żeby idealnie leżał

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
Tak pewnie zrobimy W sumie pewnie tylko ja będę pamiętała, że zapro nie są w kolorze przewodnim

A co do zespołu, foto i kam to my też płacimy pełną cenę za talerzyk, pytaliśmy o to, ale manager powiedział, że ewentualnie możemy zrezygnować z czegoś, czego kelnerzy nie podadzą "obsłudze", ale że tak się raczej nie robi no i ci ludzie są cały dzień i noc w pracy i powinni solidnie zjeść

Ja dostałam ofertę od jednej florystki... no i się zastanawiam, bo kompozycje i dekoracje robi naprawdę cudne no i podała mi cenę, że średnio wychodzi 2000-2500zł za wszystko: bukiet, przypinki dla panów, dekorację samochodu, dekoracja sali itp.
Moim zdaniem to dosyć dużo, ale zależy jaki macie bukiet. Nie liczyłam ile zamierzamy wydać na dekoracje, ale myślę, że max 1500zł.

Co do posiłków dla obsługi (zespół, foto, kam) to też uważam, że powinni zjeść normalnie jak pozostali goście, za to raczej nie będę im dawać alkoholu na sali - ewentualnie na wynos jeśli współpraca będzie sympatyczna

Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
Owszem pokazywalam sale, nie ma sie czym chwalic, bo w porownaniu do Waszych jest nijaka ;/
a właśnie moim zdaniem Twoja sala daje mega pole do popisu jeśli chodzi o dekorowanie!!!!

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 22:01   #187
21klaudyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
my płacimy 50% ceny za obsługę. to nas bardzo ratuje, bo w sumie sporo się uzbierało tej obsługi. aż 11 osób
o jezu a skąd wam sie tyle obsługi uzbierało ?
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 22:01   #188
poznanianka1990
Zakorzenienie

My mamy do wyboru: albo 50% ale dostaną połowę tego co goście (i się skłanialiśmy ku tej wersji) albo 100% i dostają wszystko to co goście. Ale jest taki problem, że nasz fotograf i kamerzysta (jedna firma) w umowie zastrzegają sobie, że mają dostać posiłki w ilości takiej samej jak wszyscy goście weselni... Przecież nie zrobię tak, że im dam 100% a zespołowi po 50%. Więc pewnie będziemy musieli za wszystkich zapłacić 100%...

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 22:07   #189
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
o jezu a skąd wam sie tyle obsługi uzbierało ?
nasz zespół ma aż 8 osób tak jakoś wyszło do tego fotograf i dwóch kamerzystów

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
My mamy do wyboru: albo 50% ale dostaną połowę tego co goście (i się skłanialiśmy ku tej wersji) albo 100% i dostają wszystko to co goście. Ale jest taki problem, że nasz fotograf i kamerzysta (jedna firma) w umowie zastrzegają sobie, że mają dostać posiłki w ilości takiej samej jak wszyscy goście weselni... Przecież nie zrobię tak, że im dam 100% a zespołowi po 50%. Więc pewnie będziemy musieli za wszystkich zapłacić 100%...
kurcze, ale się ubezpieczyli takim zapisem w umowie ciekawe, czy mnie na sali 50% ceny równa się 50% porcji muszę dopytać.
Stary 2013-11-03, 22:10   #190
poznanianka1990
Zakorzenienie

Ja też właśnie nie wiem czy to jest tak, że dostają połowę mniej (czyli zamiast 3,5 porcji dostaną 1,75 ) czy może jest tak, że po prostu niektórych dań nie dostają w ogóle.

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 22:14   #191
say-hello
Zakorzenienie

dziewczyny, a stawiacie alko na stole obsługi? co prawda oni są w pracy, ja w mojej pracy nie piję, ale nie mam wielkiego problemu gdyby napili się trochę. oczywiście trochę, czyli bez przesady chyba głupio byłoby mi nic nie postawić na ich stole.
Stary 2013-11-03, 22:17   #192
KaMilka4891
Zadomowienie

Cytat:
no to wychodzi na to, że oni jeść przychodzą na wesle, winietkę i kieliszek dla nich też trzeba zapewnić?
Stary 2013-11-03, 22:18   #193
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Dla mnie wcześniej było oczywiste, że chłopakom należą się normalne porcje jak gościom, nie wiedziałam, że można tak przykombinować..

jednak pozostanę przy stanowisku, że nie ubędzie mnie jak zapłacę więcej za te 7 osób

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
Stary 2013-11-03, 22:18   #194
KaMilka4891
Zadomowienie

Cytat:
dziewczyny, a stawiacie alko na stole obsługi? co prawda oni są w pracy, ja w mojej pracy nie piję, ale nie mam wielkiego problemu gdyby napili się trochę. oczywiście trochę, czyli bez przesady chyba głupio byłoby mi nic nie postawić na ich stole.
oni do roboty przychodzą na wesele, to tak jakbyś pozwalała kelnerowi w restauracji pić wino, bo inni ludzie je piją
Stary 2013-11-03, 22:21   #195
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się o moich boję bo to chłopaki z gór haha
Na początku mocno obstawiałam, że nie dostaną alko w ogóle, ale potem zaczęłam się zastanawiać, że ze względu na rozrywkowy charakter ich pracy, po kielonku może być im raźniej także sama nie wiem ..

Cytat:
Napisane przez KaMilka4891 Pokaż wiadomość
no to wychodzi na to, że oni jeść przychodzą na wesle, winietkę i kieliszek dla nich też trzeba zapewnić?
No, ale Ty w pracy też jesz
a oni nie będą pracować 8 godzin tylko, np. w przypadku mojej orkiestry, aż 16 godzin! Przecież nie każę im własnych kanapek przynosić ...

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3

Edytowane przez mojakaren
Czas edycji: 2013-11-03 o 22:23
Stary 2013-11-03, 22:29   #196
cude
Zadomowienie

Dot.: Już niewiele nam zostało, by welonem rzucać śmiało! PM 2014, cz. 21

namisek1990, myślałam właśnie o żółci (słoneczniki) i czerwieni (dalie), dzieki

21klaudyna, może zieleń, żółty?

ParisParisienne, goście którzy wyjdą będą składali życzenia, a Ci którzy mają wejść -wejdą. Wy staniecie troszkę dalej

Za obsługę i dzieci bez krzesełek płacimy 80%, ale mają dostawać tak jak inni goście
U innych było 50%, ale też droższy talerzyk.
cude jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 22:29   #197
KaMilka4891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
No, ale Ty w pracy też jesz
a oni nie będą pracować 8 godzin tylko, np. w przypadku mojej orkiestry, aż 16 godzin! Przecież nie każę im własnych kanapek przynosić ...
chodzi mi o to, że na weselu dla gości jest baaaardzo dużo jedzenia i sądzę, że połowa tego dla obsługi wystarczy w zupełności
Stary 2013-11-03, 22:32   #198
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KaMilka4891 Pokaż wiadomość
chodzi mi o to, że na weselu dla gości jest baaaardzo dużo jedzenia i sądzę, że połowa tego dla obsługi wystarczy w zupełności
W takim razie musimy przedyskutować tę kwestię u nas
W sumie jestem na etapie poszukiwania weselnych oszczędności ;P

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
Stary 2013-11-03, 22:35   #199
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam się w nowym Wątku ! Dzięki za polecenie serialu Tż przylatuje 15 grudnia więc jak nadrobimy Dextera to zaczynamy Breaking Bad
(...)
Może mi pomożecie choć z tą salą? nie chciałabym za bardzo namieszać , chodziłoby mi aby było prosto i elegancko
Dextera uwielbiam, ale wolałabym, żeby ostatni sezon się nie wydarzył
A co do sali to jest cudna, ja bym nie kombinowała i postawiła na minimalistyczny wystrój

Cytat:
Też się nad tym właśnie zastanawiam... Sama nie wiem, nie chcę, żeby pili, ale rozumiem, że 2-3 kieliszki nic nie zmienią, a oni sami mogą się lepiej bawić dzięki temu. Może postawimy im jedną flaszkę na stół, ale np. dopiero po 22:00.

JEdna z Was podawała link do bloga ze spinkami do butów, napisałam do dziewczyny i ma bardzo fajne ceny i mówi, że będą rozwijać biznes Nie wykluczam, że zamówię u niej spinki do butów i powiedziała, że może mi zrobić mój wymarzony stroik piórkowy Co prawda teraz mocniej zastanawiam się nad biżuteryjnym grzebieniem, ale dobrze wiedzieć, że jest opcja wykonania takiego stroika w fajnej cenie
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 22:37   #200
Aśkun19
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Witam nowe PM-ki
jest nas coraz wiecej!

AŚKUN informacje o obraczkach - bardzo przydatne. My sie wlasnie zastanawiamy nad soczewkowymi.
Jesli moglabys mi doradzic to czy 18 g zlota swojego starczy na takie obraczki 5 mm, ja mam roz 10 a TZ 22- no i chodzi mi o te soczewkowe. o taki wzor :

Sent from my GT-I9070 using Wizaz Forum mobile app
U mnie to jest tak, za 5mm obrączku w salonie, w którym pracuję zapłacisz około 2000zł (zależne jest to od rozmiarów) i od tej ceny odliczana jest kwota jaką otrzymasz za złoto które masz, które my kupujemy jako złom, aktualnie to 76zł/g czyli wychodzi jakieś 1400zł czyli dopłacacie 600zł - to jest taki przykład tylko.
Na ogół, komplet dobrych obrączek 5mm waży od 8 do 10 g. ale waga też może być "zrobiona na życzenie".

Npisałam prywatne wiadomości, jeśli któraś z Was chciałaby jeszcze onfo, to proszę również o wiadomość na priv, mogę niechcący przeoczyć którąś z Was w gąszczu postów.

cude, - no to będziemy razem odliczać!

Cieszę się, że tablice się komuś przydały
Aśkun19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 22:54   #201
hihihi
Zakorzenienie

witam się w nowym wątku
postaram się w tym bardziej udzielać, bo w tamtym nie mogłam się jakoś odnaleźć
z resztą moje przygotowania ślubne stanęły w miejscu, bardziej się teraz zajmuję studiami i pracą magisterską.

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 23:03   #202
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
moi sami zaznaczyli, że w pracy nie piją.

co do kursu tańca, to rzeczywiście zajęcia miały charakter randki Fajnie było poświęcać całą godzinę na wspólną naukę czegoś nowego.
Najpozytywniejszym efektem kursu było to, że tż'ow się spodobało i chce więcej

Miłej nocy!

---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Aśkun19 Pokaż wiadomość
U mnie to jest tak, za 5mm obrączku w salonie, w którym pracuję zapłacisz około 2000zł (zależne jest to od rozmiarów) i od tej ceny odliczana jest kwota jaką otrzymasz za złoto które masz, które my kupujemy jako złom, aktualnie to 76zł/g czyli wychodzi jakieś 1400zł czyli dopłacacie 600zł - to jest taki przykład tylko.
Na ogół, komplet dobrych obrączek 5mm waży od 8 do 10 g. ale waga też może być "zrobiona na życzenie".
to ja mam jeszcze pytanie! Czy złoto o niskiej próbie też idzie przetopić? Czy tylko można przynieść złoto o odpowiedniej próbie?
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 23:14   #203
21klaudyna
Zadomowienie

Cytat:
nasz zespół ma aż 8 osób tak jakoś wyszło do tego fotograf i dwóch kamerzystów
O kurcze to potężny zespół , u nas jest 5 i 2 kamerzystów i 1 foto .

A co do wątpliwości z wyzywaniem dla zespołu i reszty. To nasza orkiestra ma w umowie zapis ze musza mieć zapewnione wyżywienie no ale w sumie się nie dziwie ! Beda w pracy około 12 h a nawet dłużej . Wtedy kiedy orkeistra ma przerwy to wjeżdżają tez gorące dania więc niewiem jak miałabym udzielać im tych porcji :P a dziwne byłoby gdyby wszyscy jedli a oni siedzieli z własnymi kanapkami pozatym wszytsko inne mamy na szwedzkim stole:P wiec jak beda miec potrzebe to z tego tez beda korzystać
Ale jak już się przekonałysmy w innych kwestiach toco region to inny zwyczaj
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"

Edytowane przez 21klaudyna
Czas edycji: 2013-11-03 o 23:16
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 23:22   #204
ana909
Erudycja

Cytat:
Owszem pokazywalam sale, nie ma sie czym chwalic, bo w porownaniu do Waszych jest nijaka ;/
http://www.mct.zerkow.pl/galeria/ban...eselne/004.jpg
http://www.mct.zerkow.pl/galeria/ban...eselne/005.jpg
jesli Twoja sala jest nijaka, to moja jest wrecz paskudna i nikomu nie bede pokazywac
Stary 2013-11-03, 23:36   #205
monikkad
Wtajemniczenie

Kuli86- spinki kupowalam na allegro u kolesia o nicku Margut.

My placimy za foto, kamerzyste i dj polowe ceny. Co do alkoholu to oczywiscie pic nie beda. Zazyczylam sobie tego w umowach.

Stary 2013-11-03, 23:37   #206
Aśkun19
Raczkowanie

Cytat:
Ja dostałam ofertę od jednej florystki... no i się zastanawiam, bo kompozycje i dekoracje robi naprawdę cudne no i podała mi cenę, że średnio wychodzi 2000-2500zł za wszystko: bukiet, przypinki dla panów, dekorację samochodu, dekoracja sali itp. Wiadomo, że czasami jest więcej, czasem mniej, ale zwykle mniej-więcej tak.
Widać, że ma gust, bo jak patrzyłam na sporo innych stron to były dekoracje w stylu byle jakie bukiety i łabędzie z balonów :/ Ale chciałam też, żeby np. wypożyczyć kurtynę świetlną i zakryć jedną ścianę w restauracji, a ona takich usług nie ma. Z drugiej strony jak ona robi takie duże i ładne kompozycje kwiatowe, do tego świece itp, to może już zasłanianie ściany nie będzie konieczne?
To jest jej strona: http://www.niezlekwiatki.pl/dekoracj...olow-weselnych
A tutaj https://www.facebook.com/photo.php?f...type=3&theater pierwsze 7 zdjęć to przykładowa dekoracja naszej sali (na 3-cim zdjęciu widać tą ścianę, co ją chcemy zakryć).
Co sądzicie? Drogo, nie drogo?

Cytat:
No koszty wydają mi się też wysokie, ale w sumie najbardziej na to naciska moja mama, niż ja czy już na pewno nie TŻ... tzn. to jest tak, że jak moja mama jest skłonna za to dopłacić (rodzice finansują nam wesele), to jestem bardzo za. Choć z drugiej strony oferta tej pani wydaje mi się zbyt "na bogato", w sensie, nie potrzebuję aż tak dużych bukietów itp. Najbardziej bym chciała skromne bukiety, świece plus jedną-dwie kurtyny świetlne. Ale obawiam się, że sama nie ogarnę takiej dekoracji, a każda firma dekoratorsko-florystyczna policzy sobie krocie...
Moim zdaniem to jest normalna cena jeśli masz w niej swój bukiet, stroik dla TŻ, przystrojenie auta itd, czyli nie tylko dekoarcje sale ale i całą resztę. Poza tym, dekoracje ma piękne, a jeśli jak sama mówisz chcesz jakieś mniejsze bukiety, skromniejsze, to pewnie i cena będzie mniejsza, bo materiałów mniej.

Cytat:
http://www.mct.zerkow.pl/galeria/ban...eselne/004.jpg
http://www.mct.zerkow.pl/galeria/ban...eselne/005.jpg
Bardzo ładna sala, wręcz pole do popisu jeśli chodzi o dekoracje.

Cytat:
Witam się w nowym Wątku ! Dzięki za polecenie serialu Tż przylatuje 15 grudnia więc jak nadrobimy Dextera to zaczynamy Breaking Bad A co spraw ślubnych to my się zbieramy jak sójki za morze Lista gości w rozsypce , na próbki zaproszeń nie umiem zdecydować i najchetniej zamówiłabym wszytskie zestawy :P ani nie mamy koloru przewodniego wybranego dla sal:P
Masz przepiękną salę, mi by tam pasowało coś takiego:
http://www.bialeinspiracje.pl/?attachment_id=34612
http://www.bialeinspiracje.pl/?attachment_id=29676

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość

Myślimy teraz nad obrączkami i nie ma zgody, TŻ chce dwukolorową, bo nosi różne zegarki , ja chciałam żółte złoto.
Jak ja Cię dobrze rozumiem, mam identycznie, do tego mój K. stwierdził, że nie chce takiej "zwykłej" obrączki, on chce "oryginalną" a te które jego zdaniem takie są, to niestety "wieś tańczy i śpiewa"

Cytat:
U mnie taki zapis ma zespół, a mam w nim 6 osób... I też niestety płacę za obsługę 100%, może uda nam się jeszcze przy ustalaniu menu potargować, zobaczymy, bo razem mam 9 os obsługi.

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
[/COLOR]
to ja mam jeszcze pytanie! Czy złoto o niskiej próbie też idzie przetopić? Czy tylko można przynieść złoto o odpowiedniej próbie?
U nas nie skupujemy niższej próby niż 585, szefowa w ogóle nie uznaje tej próby, kupujemy natomiast wyższe i wtedy cena za gram też jest wyższa.

I dziewczyny, przestrzegam Was przed niższą próbą, ostatnio mieliśmy panią, która kupiła obr. próby 333 w jednej z sieciówek, i nikt jej nie poinfo. o konsekwencjach tego, przyszła do nas zamawiać drugi komplet obrączek, bo tamte po 3 miesiącach poczerniały, pokryły się plamami, tak więc pozorna oszczędność jak widać.

Edytowane przez Aśkun19
Czas edycji: 2013-11-03 o 23:39
Aśkun19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 00:08   #207
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Dla Pań które mają motyw piórka: http://www.olalaspinkidoobuwia.blogs...iezniczki.html
fajne nawet, tylko balabym sie ze te kamienie na srodku zahaczalyby o tiulowy dol.
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 00:20   #208
kulbensikowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Off top- jezeli jeszcze nie zaczelyscie ogladac breaking bad- uwazajcie. My do rana siedzimy i ogladamy jak zaczarowani. Nie da sie przestac
My tez z tż od kilku dni oglądamy - wciąga niemiłosiernie !!!

POBIERAMY SIĘ !! 08.08.2015

Mądrzy ciągle się uczą, głupcy wszystko umieją.
kulbensikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 02:08   #209
missmalezji
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hihihi Pokaż wiadomość
witam się w nowym wątku
postaram się w tym bardziej udzielać, bo w tamtym nie mogłam się jakoś odnaleźć
z resztą moje przygotowania ślubne stanęły w miejscu, bardziej się teraz zajmuję studiami i pracą magisterską.
ja to samo,musze ukladac ankiete,pisac wniosek,ale cos mi nie idzie :/

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 02:48   #210
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
my stawiamy. wiem że oni są w pracy , ale bez przesady - wiem że mają rozum i nie schleją się jak dzikie świnie, tylko sobie to zagospodarują z umiarem. w końcu są sprawdzeni, i biorą kupe kasy

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości