|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
| Czas na zupę i banana - tak przynajmniej mówi mama. Mamy VII-VIII 2013 |
|
5 | 7,81% |
| Piąstka w buzi, nawet dwie, daj banana włożę też. Mamy VII-VIII 2013 |
|
6 | 9,38% |
| Marchew, jabłko i ziemniaki - poznajemy nowe smaki. Mamy VII-VIII 2013 |
|
20 | 31,25% |
| Chociaż mleko nadal lubię, to marchewki nie odmówię. Mamy VII-VIII 2013 |
|
7 | 10,94% |
| Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 |
|
19 | 29,69% |
| Dziób rozgadany, bańki ze śliny, czas na ząbkowanie chłopcy i dziewczyny. Mamy VII-VIII 2013 |
|
5 | 7,81% |
| Nasze dzieci to gagatki, są gotowe do odsiadki. Mamy VII-VIII 2013 |
|
1 | 1,56% |
| Pierwszy ząbek, drugi leci, mamy nie śpią dzień juz trzeci. Mamy VII-VIII 2013 |
|
1 | 1,56% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
lachryma a oni mają własnościowo ten dom? bo może możnaby było pokombinować żeby za coś ich stamtąd wywalono? nie znam całej sytuacji,ale ja to zawzięta jestem i bym walczyła pewnie na waszym miejscu,z tym że zainwestowałabym w jakieś środki ochrony np po odgrodzeniu podwórka ze 2 wilczury czy inne duże psy, przy każdym nawet najmniejszym wydarzeniu tel po policję,uprzykrzanie im życia tak jak oni w imię zasady jak Kuba Bogu tak Bóg Kubie,nagrywanie wszystkiego kamerkami jeśli by zaszła taka konieczność,no i ktoś do pomocy,najlepiej kilku ktosiów
ja bym walczyła o swoje do upadłego,tak już mam. ale jak twoja mama jest tam większość czasu sama,to nie wiem co poradzić..
|
#3992 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Obserwuje sen mojego dziecka bez woombie i mam wrazenie, ze zaraz wyskoczy z lozeczka jak ryba z akwarium
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3993 |
|
Zadomowienie
|
Gabrysi rozmowa z nową zabawką,którą bardzo polubiła:
|
#3994 |
|
Zakorzenienie
|
Magolina dziabanko 2-3 razy w tyg???? Szacuneczek
My dopiero 2-3 razy przez te 3 mce uskutecznilismy. Na taka czestotliwosc jak ty to nie mam sily... ani ochoty.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3995 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3996 |
|
Wtajemniczenie
|
ktora dzis ze mna nie spi??? maly chyba dalej chce byc wozony w wozku ale co to to nie chocbym miala sie w zoombie zamienic nie bede go cala noc wozila nie zena te numery...
co do dziabanka to zazdroszcze bo ile razy mysmy chcieli sie poprzytulac mocniej to albo jeden albo drugi przeszkadzal w mniej lub bardziej zaawansowanym momencie :-( jak to moj tz skwitowal ze smutkiem " nasi synowie juz nie cha miec rodzenstwa" domi jak tam sara? gdzie spedza noc? tysia jak tam brzuszek? mam nadzieje ze oki no nic podyzuruje najwyzej sama Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
|
#3997 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a ze do tej pory nie bylam to maz stosowal się do mojego przykazu a ja juz martwiłam się ze cos z nim nie hallo albo ja mu parszywa się wydaje...Ale żeby mnie ciagnelo do sexu to eee tam wole kompa ![]() Cytat:
|
|
#3998 |
|
Zakorzenienie
|
Pierwsze karmienie.
ciężka noc sie zapowiada. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3999 | |
|
Wtajemniczenie
|
Przywitam się tylko bo oczy same mi się zamykają
![]() Szkoda że koniec weekendu. Uwielbiam takie rodzinne chwile. No cóż jutro "szara" rzeczywistość... Maja zdrowa, uwielbia matę i świruje na niej do momentu aż uśnie. Uwielbia sie ostatnio tulić dlatego mam bałagan w chacie bo robimy sobie drzemki mamusia z córeczka I w końcu wróciło moje dziecko długośpiące w nocy. Nie wiem co poskutkowało, oby tak zostało ![]() Co do mojej teściowej. Po pierwsze Cytat:
![]() Dziś zadzwoniła zaprosić nas na obiad. Nie ogarniam tej kobiety. Odmówiłam. Dziewczyny TZ zawsze stoi po mojej stronie. Tylko teraz raczej biernie. Jest już tym poprostu zmęczony, uważa że mama się nie zmieni i on wszystko co ona gada puszcza mimo uszu i żyje spokojnie. Jest jednak trochę rozdarty bo wie że matka zachowuje sie okropnie, ale widze ile ma radości gdy teściowa bawi się z Mają. Powiedziałam mu jednak że tyle razy wybaczałam jej że w końcu mówię dość. Chociaż ja szybko wybaczam....więc kto wie jak będzie. Kilka lat temu teściowa wywinęła taki numer że obiecałam sobie że jak ta sprawa się zakończy to do tej kobiety się słowem nie odezwę...ale minęło trochę czasu i nasze relacje były całkiem całkiem
|
|
|
#4000 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4001 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Dziewczyny!
Po karmieniu, M śpi w łóżeczku, Tż spał jak wróciłam od przyjaciółki. Skoro jest tak spokojnie to nie rozumiem dlaczego nie mogę usnąć? Powinnam odpocząć:banghead: LACHRYMA to jakaś masakra z tymi ludźmi w głowie mi się nie mieści takie coś...![]() MAGOLINA 2-3 razy w tygodniu ![]() U nas hmm 1 na 3 tygodnie jakoś nie ma kiedy. Zmęczeni. A po za tym w sumie nie ma jak oddać się tak całkowicie, bo zawsze ktoś jest za ścianą i ma otwarte drzwi. A i tak jak my zamknięmy to od razu wiadomo po co:banghead: aż się nie chce...ITA mój Synek śpi w swoim łóżeczku do 4-5 i spokojnie śpi. Po karmieniu nocnym i odbiciu zasypia w nim od razu. Ale jak się budzi na jedzenie o tej 5-6 to już do łóżeczka nie wróci. Musi spać ze mną i Tztem w naszym łóżku i potrafi jeszcze spać nawet 2-3h. Może potrzebuje Twojej bliskości? ![]() ANGELAK ja mam butelki TT i jest smoczek 0++ z "X" i tam leci w zależności od tego z jaką siłą dziecko pije. Smoczek dostosowuje się do dziecka. Używamy tych smoczków od początku, bo MM mamy bardzo gęste. Jestem zadowolona. SURKA odpocznij żebyś nabrała sił Dobrej i spokojnej nocy życzę Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app
|
#4002 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie właśnie drugie, , pierwsze było godzine temu. Jestem ostatnio tak padnięta fizycznie, ze tylko was podczytuje. Dzis chcialam żeby tz na 1 nocne dal jej mm, żebym sie trochę przespala to oczywiście musialam go wolac ze sie dziecko obudzilo a potem ten mi sto pytan zadaje o mleko a wszystko ma przygotowane. Wiec juz oczywiście rozbudzona dalam cyca Wysłane z mojego GT-I9300
|
|
|
#4003 |
|
Konto usunięte
|
U nas 1. Podziwiam te wasze dzieci, które sie nie budzą w nocy na karmienie, u nas stale w nocy dwa i jakoś sobie nie wyobrażam nocy bez pobudek. I nie umiem przewinac Artka bez obudzenia go.
Magolina zawstydzilas połowę forum :P u nas 1 raz i od tamtej pory cisza... (autokorekta zamieniła mi na ciaza, no zartownis sie znalazł...). Ale co zrobić, jak ja usypiam na stojąco... U nas Dady 3, 6-8 dziennie. Dziś uraczylam TZa żżp- żenującym żartem prowadzącego. Mówię mu, ze nie kupimy tych pampkow w lidlu jednak, bo ich tam jest 186, to będzie za dużo, na pol roku starczy.... Jak mi tak dalej będzie wyjadalo mózg, to nie znajdę pracy po macierzynskim... Lachryma współczuję mamie sąsiadów. Ja też sie boję takich ludzi. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2013-11-04 o 01:25 |
|
|
|
#4004 |
|
Zakorzenienie
|
Wreszcie was nadrobilam. Cos mialam odp ale nie pamietam co i komu bo w miedzyczasie zasnelam. Hahaha
I karmienie za nami. Ide dalekj spac. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4005 |
|
Raczkowanie
|
U mnie pierwsze karmienie było o 1 i niunia kupke walnela a ze tak słodko się usmiechala to mamusia zaczarowana zaczela z nia gadac
a teraz lezy w lozeczku i slysze jak gada a ja w kuchni na kompie i udaje ze nie slysze
|
#4006 |
|
Rozeznanie
|
Pieewsze. Kleik mnie zawiódł. A zylam w takiej nadziei ze dam dziecku kleik i obudzi sie dopiero rano...
|
|
|
|
#4007 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas pierwsze....przechwaliłam moje dziecię
![]() Idę spać bo TZ karmi
|
|
#4008 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie pierwsze. Przeziębienie zepsulo mi dziecko
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4009 |
|
Raczkowanie
|
Poszlam do Justysi wzielam na rece utulilam odlozylam i spi bo stwierdziłam ze jak gada to może nieprędko skonczyc
![]() Widze ze duuuuzo nas jest dzieciaczki się zmowily
|
#4010 | ||
|
Zakorzenienie
|
My po 1 karmieniu, cos nie moge spac,
Cytat:
to ja tez musze przygotowac barchany U nas 2 podejscia nie udane i kolejne takie sobie, a minelo 3 miechy Cytat:
ona jest juz jakis czas Kejt zdrówka dla Fi ide spac, moze zasnę
|
||
|
|
|
#4011 |
|
Raczkowanie
|
U nas 1 karmienie. Mikolaj mi tu baki puszcza pod nosem a ja nie mogę uciec
spał całkiem spokojnie o dziwo. czuje sie nawet wyspana
|
|
|
|
#4012 |
|
Zadomowienie
|
Jesli jeszcze raz wpadne na glupi pomysl odstawiania woombie palnijcie mnie w leb. Od godziny usypiam drania. Wlasnie lulam go herbata bo on je o 6 normalnie.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4013 |
|
Wtajemniczenie
|
ekhem PIERWSZE!!!!
ide dalej spac Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
|
#4014 |
|
Zakorzenienie
|
Drugie, koszyk nadal w lozeczku.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4015 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety tak.
Też myślałam o monitoringu ![]() Pierwsze ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4016 |
|
Zakorzenienie
|
Kejt
Przeziębienie minie, dziecko wróci Perse Ja nie przebieram w nocy bo moja sie przebudza jak tylko dotknę, wolę aby pospala. No ale moja mała nie robi kupy w nocy także nie jest źle. Tari Trzymaj sie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4017 |
|
Rozeznanie
|
Drugie
![]() Sent from my ST23i using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#4018 |
|
Zakorzenienie
|
Drugie.
Tari wyprasujesz tez mija beretke? Starszym sie pomaga. Domi a moze w koszu ma bardziej miekko? Ew "ciasniej". Moze w lozeczku obloz ja poduszkami czy cos? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4019 |
|
Rozeznanie
|
Tak bardzo chcialam Was nadrobic,pocytowac w dzien,ale znowu mialam gosci. U mnie nadal trwa odwiedzanie mojego syna. Zaczynaja mnie meczyc herbatku,kawki,ale z drugiej strony to bardzo mile,ze przychodza,zawsze jakis prezent przyniosa
Dzis idziemy na wazenie DOMCIATKO widze,ze super noc jak narazie masz I ITA tez ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 04:12 ---------- Poprzedni post napisano o 04:10 ---------- TYSIA tez dobra noc doczytalam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 04:14 ---------- Poprzedni post napisano o 04:12 ---------- LACHRYMA co za ludzie,masakra :banghead: TARI trzymaj sie dzielnie! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 04:15 ---------- Poprzedni post napisano o 04:14 ---------- MELA jak sie czujecie? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4020 |
|
Raczkowanie
|
Drugie. Mikołaja obudziły baki. Kupy dalej nie ma
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:24.

ja bym walczyła o swoje do upadłego,tak już mam. ale jak twoja mama jest tam większość czasu sama,to nie wiem co poradzić..

My dopiero 2-3 razy przez te 3 mce uskutecznilismy. Na taka czestotliwosc jak ty to nie mam sily... ani ochoty.

a ze do tej pory nie bylam to maz stosowal się do mojego przykazu a ja juz martwiłam się ze cos z nim nie hallo 

jakoś nie ma kiedy. Zmęczeni. A po za tym w sumie nie ma jak oddać się tak całkowicie, bo zawsze ktoś jest za ścianą i ma otwarte drzwi. A i tak jak my zamknięmy to od razu wiadomo po co:banghead: aż się nie chce...

KCIUKI DLA ADASIA