|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 wątku na odchowalni ? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.5 |
|
7 | 15,91% |
| Piątego wątku początek, w bólu wykluwa się pierwszy ząbek |
|
1 | 2,27% |
| Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje |
|
3 | 6,82% |
| Dzieciom zakładamy śliniaki, bo się ślinią nieboraki |
|
1 | 2,27% |
| Lęk separacyjny przeżywamy, lecząc go w ramionach Mamy |
|
0 | 0% |
| Tylko u nas dyskusja zażarta, każda wypowiedź uwagi jest warta |
|
1 | 2,27% |
| Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera |
|
4 | 9,09% |
Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają
|
|
13 | 29,55% |
| Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą |
|
0 | 0% |
| Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki |
|
8 | 18,18% |
| Mamo, Tato kończcie spanie; kupa czeka na przebranie |
|
1 | 2,27% |
| Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
|
4 | 9,09% |
| Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
|
0 | 0% |
| Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
|
1 | 2,27% |
| Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4951 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013
Cytat:
![]() Ja też słyszłam i tez wiele historii ,ze małe dzieci widzą zmarłych naszych bliskich
|
|
#4952 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013
![]() ![]() Cytat:
Super, że tak się poukładało ![]() Cytat:
![]() ----------------------- Dziewczyny czy otwarty słoiczek Hippa może stać w lodówce tylko 24h? Bo tylko wyczytałam, że zużyć na drugi dzień, a np. na bobovicie jest napisane, że do 48h... |
||
|
|
|
#4953 |
|
Zakorzenienie
|
Puchatkowa - ja trzymam 3 dni słoiczki czyli 48 godzin.
A w ogóle dzień dobry ![]() Podczytywałam Was ale coś weny nie miałam do pisania i wbić się nie umiałam w tematy ![]() Pięknie Wasze dzieci pupki podnoszą Helcia chyba robi tak jak Nela Diabli - też tak tylko pupkę dźwiga ale kolanek nie daje pod siebie - w ogóle nie rusza ich.W ogóle Hela teraz ma fazę wydawania nowych dźwięków a w obracaniu się jest cały czas na etapie obrotów na brzuch z prawej ręki. Z lewej nie próbuje nawet, no i na plecki z brzucha też nie potrafi (raz przez przypadek jej się udało 1,5 tygodnia temu).
|
#4954 |
|
Zakorzenienie
|
Cloche no to Sofia zalicza kolejny niemiecki skok-jutro konczy 26tyg a w czwartek pol roczku, tak jak synek Twojej kolezanki
![]() Motylku masz racje i chetnie sie z Sofcia przytulamy a pomyslec, ze przez pierwsze 2 mce byla niedotykalska ![]() Sofinka plakala mi nocy biedna....i.bardzo zle spala. Ech... oby dzien byl lepszy. Lece robic czekoladowe muffinki na poprawe humoru
|
|
|
|
#4955 |
|
Wtajemniczenie
|
o "zjawiskach" mówicie..hmmm...wypowiem sie żeby było bardziej strasznie
![]() czy wierze ?? ....coś w tym jest... sama na własnej skórze przez trzy noce czułam .. wiedziałam podświadomie i świadomie (bo to sen z pograniczem jawy byla) . straszne uczucie cierpnięcia ciała doznałam.. z całym przekonaniem że mój śp.maż był koło mnie i z upartością chciał czegos ode mnie...(zaraz po pochowaniu) prosiłam ..krzyczałam żeby dał spokój .. bo męczył mnie strasznie.. płakałam...a On naciskał w dziwny sposób .. napierał dziwnie na moje sparaliżowane cialo.. ze strachu..z obawy ..a może lęku nieznanego mi wcześciej .. nie wiem brak tchu..siadałam z wysiłkiem ogromnym po to żeby przeżegnać sie(wiara) i otrzeć czoło z potu i pomyslec .. co za cholera!!!.... ![]() z dniem trzecim po kolejnej walce nocnej postanowiłam porozmawiac z babcią na ten temat.. powiedziała żebym swieczkę zapaliła na jego grobie i pozwoliła mu odejśc(wcale go nie trzymałam ) tak zrobiłam ..na odległośc .. bo mamę poprosiłam żeby zapaliła znicz w moim imieniu... (jego grób 400km ode mnie) zostawił mnie..uwierzyłam! nigdy więcej nie nękał mnie brrrrryyyyyy jak pomyślę
Edytowane przez ada32 Czas edycji: 2013-11-04 o 10:01 |
|
|
|
#4956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i cytat świetny
|
|
#4957 | |
|
Zadomowienie
|
brrrr...straszne
słyszałam, ze ludzie wyklinają dusze i ich zostawiają wtedy ![]() ja mam osobiście prorocze sny jak śnię o weselu to zawsze w niedługim czasie jest pogrzeb i odwrotnie ![]() albo to,ze śnią się rodzice i ostrzegają ![]() Znajomej przyśnił się ojciec jak siedzi na ławce i ona pyta "tato co tutaj robisz" a on "czekam " modliła się, modliła, a za jakiś czas sen, sen w którym oboje rodzice niezyjący byli juz razem taka może i podświadomość jakaś ...![]() ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Cytat:
i że sapać ktoś zacznie :P
|
|
#4958 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wspolczuje! A kiedy wyciagaja Ci to dziadostwo i czy wyciagaja w ogole, czy jak?
|
|
#4959 |
|
Zakorzenienie
|
Ada też napiszę brrrrrrrrrrryyyyyyyyyyyyy yyy
Ogólnie nie chcę pisać czy wierzę czy nie wierzę w różne takie zjawiska... ale też różnych historii się nasłuchałam. Pracowałam z babką która bardzo wierzyła w tego typu zjawiska, duchy itp. Raz w pracy spadła półka w zamkniętej szafce. Tego dnia nikt tam nie zaglądał. Później zadzwonił do tej babki mąż że zmarł jego szef, okazało się że mniej więcej wtedy kiedy półka spadła - ona sobie to przypisała do tej śmierci (znali się dobrze z tym szefem). Jak sobie myślę o tej półce...no to już chyba duże naciąganie W każdym razie ona strasznie była przejęta.
|
#4960 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4961 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4962 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale to strasznie brzmi! Musiało Ci być ciężko stracić małża Cytat:
rehabilituję się sama, bo nie mam czasu od kilku miesiecy iść do lekarza, wiecznie coś jest wazniejsze Ale teraz to mi mogą grzebać, bo już mogę jeść leki, więc żadnego bólu się nie boję. Ale w ciąży znów bym nie chciała być Żyrafo-gryzak bym może i chciala. Ale w prezencie, bo sama nie kupię, bo dla mnie za drogie na gumową kurę z atestem A powiem Wam jeszcze coś ciekawego. Otwieramy przedszkole. Staramy się o taki wypas, tzn monitoring online na hasło, minizoo w ogrodzie, za rok będzie 300m2 figloraju z zamkami, piłeczkami itp. Ale nie otwieramy takiego punktu przedszkolnego typu "klub malucha", tylko przedszkole niepubliczne, z zatwierdzeniem ministerstwa. Więc musimy spełnić normy i wytyczne sanepidu, straży itp. normy są SZALONE! np w kuchni gdzie będzie jedzenie (firma kateringowa dostarcza gotowe do podania, wystarczy zdjąć wieczko z pudełka) obok zlewu musi być... umywalka Każdy jeden pluszak musi mieć certyfikat i atest, tak samo nawet głupi taboret strasznie mnie to bawi, bo rodzicom to wisi przecież Oddają dzieci do "punktów przedszkolnych cioci halinki", które by zamknął pierwszy lepszy sanepid (stopniowo zamykają), nie zwracając uwagi na to, czy krzesło ma atest.
|
||
|
|
|
#4963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ada okropne przeżycie. powtórzę tylko brrrrrrry
|
|
#4964 |
|
Zakorzenienie
|
Ada, brrrryyyyy
To ja miałam "sny" jak zmarł pierwszy dziadek. Pierwsza śmierć w rodzinie i nie potrafiłam się pogodzić jak to tak w ogóle może być, że ktoś jest, nie pożegna się i odchodzi. No i śniło mi się w nocy, że chodzimy z dziadkiem na spacer on mi coś tłumaczy, opowiada. Raz mi się przyśniło i zapamiętałam co mówił "powiedz tacie, że aparat nie jest zepsuty" i niech popatrzy dokładniej. Mój tata kupił aparat foto a ja nawet nie wiedziałam, że coś jest nie tak. Wstałam rano, ale taty nie było i jak wrócił to mu powiedziałam, a on się zdziwił skąd wiem, bo był u jakiegoś naprawiacza i okazało się, że źle kliszę wkładał i męczył się kilka dni, a aparat nie był zepsuty. Powiedziała, że jego tata mi się przyśnił, no i mi uwierzył, że może tak być. Skończyło się jak przyśniło mi się, że na końcu drogi był domek z płotkiem, dziadek wszedł prze furtkę a ja nie mogłam. Bardzo chciałam w tym śnie z nim iść, a on powiedział, że musi iść dalej sam a ja jeszcze nie teraz. I więcej mi się nie śnił.
|
#4965 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nachylam się tylko żeby go wyszorować a potem siadam na brzegu kibelka i pilnuje żeby się nie utopił ![]() kupcie taką matę: http://allegro.pl/mata-materac-do-ka...665184133.html dziecia na matę się kładzie i tyle, nie trzeba go trzymać, my tak robimy od urodzenia Przemka ![]() w smyku są i marketach, na allegro najtaniej ale plus przesyłka więc opłąca się coś więcej kupić. Cytat:
ja lubię cmentarze. jakieś trzy miesiące temu poszłyśmy z mamą na owy cmentarz właśnie odwiedzić dziadka. po drodze był rozkopany grób z którego wysypywały się kości. makabra lekka. a my stałyśmy z zastanawiałyśmy się co to za kość, mama biolog więc zafascynowana ![]() Cytat:
![]() -- a propos duchów i innych takich. nie powiem ani że wierzę ani że nie wierzę. wszystko się może zdarzyć. tak samo z reinkarnacją. z jednej strony nie wierzę, ale z drugiej jak słucham opowieści że ludzie mają wiedzę z czasów zamierzchłych, znają języki starożytne i mają wspomnienia jakby z innych wcieleń to mam ochotę poddać się hipnozie i sprawdzić. tylko nie wiem gdzie takie rzeczy robią
|
||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4966 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie, jak dziecko tak po prostu zasypia, jak jest zmęczone U nas nie ma na to szans ![]() Cytat:
Fajnie U wielu z Was tak było, a u nas nic z tego...Cytat:
Choć my tak szybko drugiego mieć nie będziemy, niestety, więc może mała już pójdzie do przedszkola/szkoły, a ja będę mogła odpoczywać ![]() Ale słodziak Cytat:
![]() Strasznie mi przykro, że tyle się u Was nazbierało negatywnych emocji Mam nadzieję, że mąż już lepiej daje sobie radę.Dziewuszki, przepraszam, że pytam, ale ta grupa na fb, to dla wybranych, jak klub, czy można dołączyć?
|
|
#4967 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja kupuje taki, ale to jeszcze chwilkę http://allegro.pl/skladany-kojec-dre...672981651.html Cytat:
![]() ![]() k laski:zazdroszczę powrotu do pracy, ja dopiero od marca ![]() daj znać jak tam odstawianie cycka, bo to wisi nade mną i szukam rad Cytat:
Cytat:
![]() u małego w końcu widać białą kreskę mały od rana szczęśliwy i śpi już od godziny (co mu się nie zdarza) więc chyba mu ulżyło
|
|
|
#4968 |
|
Zakorzenienie
|
Która to pisała, że najlepsza zabawa jest nie na puzzlach tylko na panelach i to bujaczkiem? Bo u nas to samo od paru dni
|
|
|
|
#4969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my tak samo, kładziemy w wannie i tylko kibicujemy i bez gąpki, po prostu ma wodę do połowy policzka jakoś![]() co do kości ja tez bym się gapiła, niektórych przeraża wystawa human body, aja to nawet byłam na dniach otwartych na uj i oglądałam wszystko w formalinie ![]() ja np. jestem w stanie uwierzyć w reinkarnację, bo energia nie znika po smierci i musi gdzieś się przenieść
|
|
|
#4970 | |
|
Zakorzenienie
|
Nawet jak na opakowaniu nie jest tak napisane
![]() Cytat:
No u nas też raczej schodzą w 24h, ale wczoraj już nie dałam jej szpinaku z ziemniakami bo coś był problem z kupką rano i dostała tylko jabłko i teraz nie wiem czy dać ten szpinak jak był w sobotę otwierany czy wyrzucić Brawo za kreseczkę u Piotrusia - oby to był koniec jego męki
|
|
|
|
|
#4971 |
|
Zadomowienie
|
Mysia tez zastanawiałam się nad tym kojcem, ale stwierdziłam, że jednak za duży, a w tamtym przekonało mnie to, że można go rozłożyć na małe części i gdzies zabrać,co w praktyce będzie raczej niewykonalne, bo jest bardzo ciężki, a składa się go tak ciężko, ze pociłam się jak po 2 godzinach tyrania w polu
a na stronie pisało, że można go zabrać na plaże U nas tez chyba widac kreske No pieknie, wygra tytuł ze spadaniem i nigdy o tym nie zapomne chyba nie bede wchodziła na watek
|
|
#4972 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Bujaczek mam po jedzeniu jak muszę coś zrobić i nie mam jak jej dłużej nosić. Na macie to jest fik na brzuszek i zwrot ... ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Puchatkowa kiedyś była mowa, że 48h to 3 dni właśnie na zjedzenie wychodzą.
|
|
#4973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pamiętam, że była dyskusja o słoiczkach, ale zdziwiłam się, że na bobovicie jest napisane, że 48h można przechowywać w lodówce a z napisów na hippie wynika jakby tylko 24h i skąd ta różnica
|
|
|
|
|
#4974 |
|
Rozeznanie
|
tak hipotetycznie...
Wszędzie mowa, że mm zużyć zaraz po przygotowaniu. nie może stać. Ale DLACZEGO? dlaczego mm zrobione, wsadzone do lodówki nie może być ponownie podgrzane? albo w temperaturze pokojowej podane np na następne karmienie? o tym nikt nie mówi DLACZEGO, piszą tylko, że NIE I JUŻ. nie slyszalam o żadnej mamie, która podała mm po np 6 godzinach, bo napisano, że nie można, wiec nie ryzykujemy. A może można? I sądzę, że tu jest analogicznie. taki dupochron. można zapewne trzymać 48 godzin, ale firma robi sobie dupochron w postaci 24 h. i jeśli coś się stanie a mama poda po 28 godzinach to oni są kryci, bo to samowolka. |
|
|
|
#4975 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no gratulujemy Życzę by już Wam się skończyły te ciężkie dni.A dzięki za linka do kojca, za jakiś czas będę też musiała kupić to przynajmnej już zapisałam w ulubionych. I miałam napisać to samo co Hawwa- Diabli, jak Ty masz fajnie z tą Nelą. No kurcze sama się bawi, sama zasypia bo zmęczona. Niesamowicie. Moje dziecko nawet jak się samo pobawi i nawet jak jest później zmęczone to wybiera opcję krzyku, a nie zaśnięcia. Może moje drugie dziecko będzie takie układne ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Cytat:
A apropo takich zaleceń to np. na kaszkach Nestle jest napisane, że zużyć w przeciągu 3 tygodniu, a później już wywalić jeśli się nie zużyje.
|
|
#4976 |
|
Rozeznanie
|
no właśnie. Ale wszędzie trują, że NIE! mamy na spacer iść z termosem z wrzątkiem, zimną wodą, mm w pojemniku i merdać jak domorosły alchemik. Bo inaczej rychły zgon.
Ja wprawdzie robię inaczej, bo do termotorby wkładam butlę z wrzątkiem i później zazwyczaj jest już dobra temperatura, więc tylko dosypuję proszku. W nocy butlę w odmierzoną wodą mam w podgrzewaczu i tylko dosypuję. Nie wyobrażam sobie w nocy mieszać odpowiednich proporcji wrzątku z termosu i zimnej z butelki... (a tak robią!) Wprawdzie na początku gotowaliśmy wodę w garnku, 5 minut, potem chłodenie, dodanie mleka. Ale szybko koleżanki mnie przekonały, że to bzdura i lepiej podgrzewać w podgrzewaczu mineralkę |
|
|
|
#4977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdarza się, że zrobię jej mm a ona nie chce jeść to jeśli w ciągu godziny zgłodnieje to podgrzewam do 37 stopni i daję, ale jak dłużej to robię nowe.Budyniek, a o co chodzi, że się nie powinno podawać takiego odstanego? Ponoć namnażanie bakterii tak wyczytałam, ale czy to prawda to nie wiem
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4978 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
u nas I. jest wszystkożerny, i nie ma jakiegoś parcia na cyca więc myślę że będzie ok. ten cyc to ja czasem wciskam mu żeby się przyssał i uspokoił jak nie mam sił z nim spacerować a ten ma akcję wrzask. będę relacjonować na bieżąco postępy ![]() a ten ząbek to wyszedł wam mniej więcej po jakim okresie marudzenia?
http://global.thebump.com/tickers/tt17ff16.aspx Edytowane przez humpback Czas edycji: 2013-11-04 o 11:28 |
||
|
|
|
#4979 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wsio ale nigdzie nie napisano DLACZEGO NIE WOLNO. tylko jest napisane, że nie wolno i już
|
|
|
|
|
#4980 |
|
Wtajemniczenie
|
hello
moje dziecie po długim weekendzie się poprzestawiało ze spaniem dziennym prawie o 2 godziny teraz ja się muszę dostosowaćmiałam dziś dentyste i zapomniałam, obudziła mnie telefonem czy przyjdę, ale mi sie glupio zrobiło ![]() dzis na obiad zupa cebulowa - z wczoraj na dworzu zimno, wietrznie że aż sienie chce wychodzić aa i moje dziecię polubiło w końcu kaszke, po wielu próbach z holle, nestle, bobovitą wybrał babydream z rossmana - oczywiście najtańsza z tych i skład nie najgorszy
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:40.

Powiedział, że dziwne uczucie i dostał mega przyspieszenia.
Są dwa serca-ich nieustanne bicie,zdaje się w dwóch jestestwach jedno tworzyć życie,łańcuch który nas wiąże,los nie skruszy zmianą,będą bić zawsze razem, albo bić przestaną

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
słyszałam, ze ludzie wyklinają dusze i ich zostawiają wtedy 

wspolczuje! A kiedy wyciagaja Ci to dziadostwo i czy wyciagaja w ogole, czy jak?

ale to strasznie brzmi! Musiało Ci być ciężko stracić małża 

k laski:
chyba nie bede wchodziła na watek