|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6
Cytat:
Dasz radę
|
|
#2552 |
|
Rozeznanie
|
też tak myślałam, ale to uderzenie w dole brzucha bywa na tyle mocne, że chyba trochę za mocne jak na taką malutką rączkę.
|
#2554 |
|
Zakorzenienie
|
Genetycznym zwykle jest nazywane usg w 13 tygodniu.
Potem są jeszcze 2 "duze" usg, w okolicy 20 tygodnia ("polowkowe") i w okolicy 32 tygodnia. Niektórzy lekarze o wszystkim mówią per genetyczne, IMO niesłusznie. A w ogole to szef mi wlasnie powiedział, ze w grudniu juz nie chce mnie widzieć w pracy, a przynajmniej nie na pełny etat ![]() ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- lady niezauwazanie bliźniaka na usg polowkowym jest bardzo, bardzo mało prawdopodobne. Ja tez czasem czuje ruchy w kilku miejscach na raz
|
#2555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() brawa dla szefa
|
|
|
|
|
#2556 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Połówkowe jest bardzo dokładnie, wydaje mi się że jest słaba szansa żeby nie zauważyli, ale lepiej żeby to sprawdzić niż żebyś miałą się martwić. perfuzja pozazdrościć szefa
W czasach powszechnego i nieograniczonego dostępu do informacji, ignorancja to kwestia wyboru. Edytowane przez Roane Czas edycji: 2013-11-04 o 09:34 |
|
|
|
|
#2557 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() możliwe, że rośnie mi jakiś mały kulturysta w zasadzie ja też się nie oszczędzam teraz, choc powinnam. niestety przymus jest, że trzeba dźwigac.następne usg za około 5-6 tygodni, więc jeśli mi obawy nie przejdą, chyba wybiorę się wcześniej
Emilek ur. 31 stycznia 2014 Kubuś ur. 11 listopada 2012 Blanka ur. 10 lipca 2011 Aniołek Edytowane przez lady_kiss Czas edycji: 2013-11-04 o 09:41 |
|||
|
|
|
#2558 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2560 |
|
Zakorzenienie
|
To, że wcześniej tak nie było to nie znaczy, że teraz też nie będzie. Ciąże nie muszą przebiegać tak samo. Poza tym teraz po dwóch przebytych ciążach trzecią możesz czuć wyraźniej.
|
|
#2561 |
|
Zadomowienie
|
O mamooo zostala mi jeszcze godzina czekania. Powoli robie sie glodna
. Zaczelam czytac ksiazke, ale zauwazylam, ze trace na tym za duzo energii a pozatym nienawidze czytac na siedząco ;-) odbija mi sie przesłodzonym pączkiem :/ bleeee... boje sie wyniku
Edytowane przez Akkma Czas edycji: 2013-11-04 o 09:54 |
|
|
|
#2562 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dzięki dziewczyny za rady i opinie dużo zdrówka dla bobasków, a dla Was cierpliwości
|
|
#2563 |
|
Rozeznanie
|
Ja siedze u lekarza po zwolnienie. . Dzidzia szaleje
nie budzilam tz bo wykończony po całym tygodniu spi a czeka nas dzisiaj jeszcze wizyta w urzędzie skarbowym bo zmieniamy klasy podatkowe. Trzymam kciuki za wszystkie wizyty. Miłego dnia dziewczynki
|
|
#2564 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry
![]() Obudzilam sie bez bolu pachwin, wiec mam nadzieje, ze juz tak zostanie, bo musze troche spraw pozalatwiac, a potem sie zabrac za porzadkowanie i wywalanie rzeczy z pokoju dla Aleksa migotko jedna jednostka to naprawde nieduzo, wiec spokojnie. Zestresowalas sie i pewnie dlatego Ci skoczylo.... magnusia bardzo ladnie wygladasz, no i jakos nie widac tej wielkiej doopy ![]() agoola wspolczuje sytuacji. Tez kiedys opiekowalam sie bardzo chorym dziadziusiem, bo mieszkal z nami i wiem jakie to jest ciezkie. Nie wiem jak teraz, ale wczesniej byla mozliwosc wizyt lekarza rejonowego i pielegniarki, moze u Ciebie tez cos takiego jest. senira ale te chlopy to czasem bezmyslne sa Nie przejmuj sie, pewnie przemysli sprawe i Cie bedzie przepraszal jak wroci ![]() Trzymam kciuki za Wasze wizyty i badania. Milego dnia
|
|
|
|
#2565 |
|
Zadomowienie
|
hej
![]() u mnie piękny słoneczny poranek właśnie do mnie dotarło, że muszę kupić nową szafę/komodę, bo już w tym momencie nie mam gdzie chować ciuchów dla małej... Teściowa od swoich koleżanek dostaje tyle, że o Boże... dodatkowo moja matka już kupiła chyba z 5 wielkich siatek i przywiezie przed porodem... a tu się okazuje, że do szpitala mi ciuszki tylko na wypis potrzebne jutro ruszam na miasto szukać rzeczy dla siebie do porodu Trzymam kciuki za badania/wyniki dzisiejsze i poproszę o kciuki, bo o 15 mam usg 3d, stwierdziłam, że poszaleję i zapłacę, żeby w końcu zobaczyć jak to moje maleństwo wygląda, bo na 2d nic nie widzę
|
|
|
|
#2566 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Cytat:
|
|
#2567 |
|
Rozeznanie
|
Dzisiaj chyba nikt mnie nie pobije z różnorodnością śniadania
![]() Zjadłam: jajecznice, kanapke z szynką, drugą z białym serem. Za godzine wypiłam szklanke soku z kiszonych ogórków, szklankę soku z buraków, 2 jabłka i 2 kostki czekolady . Za kolejne pół godzinki doszła słaba kawka rozpuszczalna z mlekiem. Czuję się najedzona i szczęśliwa
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 Edytowane przez katarzyniak Czas edycji: 2013-11-04 o 10:41 |
|
|
|
#2568 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też czuję kopniaki w dwóch miejscach po przeciwnych stronach, więc to chyba normalne
|
|
#2569 |
|
Raczkowanie
|
Katharsist, najszczersze wyrazy współczucia...
Amberella, jak się czujesz? Nie powtórzylo się więcej nic niepokojącego mam nadzieję? Agoola, trzymaj się Kochana, zawsze po deszczu przychodzi słońce. Sadlaczyca, jak się miewasz? W szpitalu, czy już w domku? ![]() Ejani, ja mam z tymi kulkami ze styropianu. Układam go układając się spać za sobą, leżąc na lewym boku. Kiedy przekręcam się na prawy, nie przekładam go, czeka w swojej pozycji, aż wrócę na lewy bok, więc nie szeleszczę. Choć sam z siebie, wiadomo, szeleści jak się go przekłada, ale jak już się uleży, to nie wydaje żadnych dzwięków.U mnie nic nowego się nie dzieje, remont w trakcie, za miesiąc planują zakończyć. Na szczęście teraz z mężem już głównie odwiedzamy ikeę itp, a nie castoramę. Miłego dnia Kochane!
|
|
#2570 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Ja dziś pracowicie od samego rana przed 8 poszłam na zakupy do biedronki - mając nadzieję, że kolejek nie będzie oczywiście stałam..teraz ściągnęłam poszycie z kołyski i piorę, ale żeby było ciekawie to musiałam rozkręcić niektóre elementy SAMA ŚRUBOKRĘTEM i ciągle mówiłam do Róży "widzisz jaka mama zdolna, tu odkręci tu przykręci " mam nadzieję, że dziś przyjdzie półka nad szafkę zamawiałam już ponad tydzięn temu a dalej nie ma - niby w 24 h wysyłają...jak już kącik będzie skończony wstawię zdjęcia .Zazdroszczę dziewczynom, które urządzają mieszkanko tego wybierania urządzania, my jedynie kupujemy nowe drzwi do pokoju i chyba dziś do castoramy pojadę - u mnie nie ma nic w okolicy żadnych sklepów z wyborem. A drzwi chcę białe z mlecznymi szkłami w staroangielskim stylu. Miłego dnia !!! |
|
|
|
#2571 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2572 |
|
Zakorzenienie
|
a ja dzisiaj nie dosyć że w podłym nastroju to jeszcze kiepsko się czuję... boli mnie brzuch i żołądek i plecy do tego ... masakra jakaś...
|
|
#2573 | |
|
Zadomowienie
|
Witam z rana, po wczorajszym wieczorze, kiedy udało się wszystko oprócz ciasta (mega zakalec, ale to żelek się wtrącił do robienia) spałam bez przerw (i całe szczęście, bo się kibel zapchał) a dziś os rana na nogach i teraz próbuję spać (przy akompaniamencie stukania robotników, więc średnio idzie)
Nadrobiłam Was, ale niezbyt pamiętam co miałam napisać Agoola, bardzo Ci współczuję, moja babcia też w coraz gorszym stanie, choć na szczęście ma się nią kto zajmować, bo ja ledwo daję radę ją odwiedzać (przez emocje), a Ty biedaku jesteś z tym niemal sama! Ojca nie podsumuję- brak słów Cytat:
brzuszki zawsze są większe w każdej kolejnej ciąży, więc to o niczym nie świadczy, a i ruchy bardziej wyczuwalne. Zresztą moje dziecko i w 3-4 miejscach na raz czasem uderza, więc bardziej myślę, że to ośmiornica albo bokser? Wczoraj to mi aż brzuch przez chwilę falował od tego...Iwantyoy, nóż się w kieszeni otwiera na takie historie, ale też fakt, że patrzyłam na wybór szpitala i pod tym względem i "mój" ma oddział neonatologii z II stopniem referencyjności a 5 minut dalej jest Centrum Zdrowia Dziecka z III, czyli najwyższym chyba, więc wiem, że co by się nie działo powinni się dobrze zająć Lidka, trzymam kciuki, żeby się znalazło miejsce lub rozwiązanie dla pieska Inne kciuki dla wszystkich potrzebujących Co do rozstępów, to mi się wokół pępka pojawiają, ale znikają po oriflamowym, więc przy nim zostaję, ale do piersi kupiłam sobie palmersa, co miałam próbkę (drugi, w aptece a ten z allegro będę reklamować, bo śmierdzi zamiast pachnieć), bo znów swędzą (rosną?) Gorzej, że przez to smarowanie brzucha, piersi itp zlekceważyłam trochę twarz i a propo dyskusji sprzed 2 dni wysypało mnie na buzi i zaczęła mi skóra schodzić- jak wąż! To tyle, nie pamiętam, co jeszcze chciałam pisać...
|
|
#2574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2575 |
|
Rozeznanie
|
U mnie to samo - po ilości ruchów patrząc to Igor jest ośmiornicą
![]() Mnie zaczęła piec skóra nad pępkiem, obawiam sie właśnie, ze to zwiastuje pojawienie sie rozstępów :/ smaruje kremem elancyl wieczorem i przed kąpielą olejkiem Claris, który wg mnie niemiłosiernie śmierdzi i w pierwszych 3 miesiącach w ogóle nie mogłam go nawet otworzyć, bo mi sie wszystko cofalo. Oby to smarowania pomogło.... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2576 |
|
Rozeznanie
|
Ejani, a jak liczy się te stopnie neonatologii??? I jak sprawdzić który stopień neonatologii ma dany szpital? I stopień rozumiem będzie lepszy od III?
Ja ciągle nie wiem który w szpital w "razie czego" wybrać w Łodzi/...?
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 |
|
|
|
#2577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zazwyczaj szpitale piszą na swoich stronach jaki maja stopień. Ale czy gdzie indziej mozna to sprawdzić to nie wiem.
|
|
#2578 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Naprawdę samą siebie nakręcasz... tylko spokój Cię może uratować. I Twojego bobaska. Cytat:
|
|
#2579 |
|
Zakorzenienie
|
Ja co do rozstępów w ogóle się nie odzywam
|
|
|
|
#2580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moze spróbuj smarowac sie czymś innym? Na przykład masłem karite? Ale pamiętaj:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:09.

i tak jak pisałam oprócz na piersiach to nie mam nigdzie, brzuch mnie nie swędzi, a powstałe likwiduje lub zmniejsza. Bez tego nie chciałabym ich widzieć.

brawa dla szefa 

Na szczęście teraz z mężem już głównie odwiedzamy ikeę itp, a nie castoramę.
16.06.2012