|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
| Czas na zupę i banana - tak przynajmniej mówi mama. Mamy VII-VIII 2013 |
|
5 | 7,81% |
| Piąstka w buzi, nawet dwie, daj banana włożę też. Mamy VII-VIII 2013 |
|
6 | 9,38% |
| Marchew, jabłko i ziemniaki - poznajemy nowe smaki. Mamy VII-VIII 2013 |
|
20 | 31,25% |
| Chociaż mleko nadal lubię, to marchewki nie odmówię. Mamy VII-VIII 2013 |
|
7 | 10,94% |
| Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 |
|
19 | 29,69% |
| Dziób rozgadany, bańki ze śliny, czas na ząbkowanie chłopcy i dziewczyny. Mamy VII-VIII 2013 |
|
5 | 7,81% |
| Nasze dzieci to gagatki, są gotowe do odsiadki. Mamy VII-VIII 2013 |
|
1 | 1,56% |
| Pierwszy ząbek, drugi leci, mamy nie śpią dzień juz trzeci. Mamy VII-VIII 2013 |
|
1 | 1,56% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Antosiu 100 lat
![]() Karolajn juz wchodze na fb poszukac a co do dola to rozumiem. Non stop to samo, dzien w dzien, zeswirowac mozna. Moj tz co drugi tydzien tak pracuje i odliczam kazda minute do jego powrotu. Latem bylo latwiej bo do 19 mozna bylo po dworzu lazic, a teraz 16 i ciemno. Trzeba przetrwac. Jeszcze bedziemy to wspominac z sentymentem ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4052 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Maly strzelil kupsko i to go zbudzilo. Przebralam go, a on w ogole nie chce juz zasnac. Cycek uspal go na 10min.
Jeszcze w karuzeli sie baterie skonczyly :/ Ludzie jest 3:30 Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
#4053 |
|
Zakorzenienie
|
W klubie foto, bo Weroniki nie widziałście chyba ze 2 miesiące... A ja gotuję i staram się nadrabiać.
Buźki dla Wszystkich! |
|
|
|
#4054 |
|
Wtajemniczenie
|
mój Tż to skarb, ale przed chwilą mnie rozwalił
dzwoni zapytac się jak tam, więc mówię co jest a ten że widział się ze swoją siostrą cioteczną i że ona jedzie z mężem i dzieckiem na zakupy a ten powiedział im, że Magda w domu i jak chcą to niech wpadają w odwiedziny noszzz kuźwa w domu bałagan, ja wygladam jak ,,idź stąd i nie wracaj", włosy tłuste, nie mam czym ludzi poczęstować, jestem sama z Adasiem a ten mi gości zmawia. AAAAAaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaa Jak będą dzwonić to nawet nie odbieram, dobrze że nie wiedzą gdzie mieszkamy bo jeszcze u nas nie byli zj.bałam go a ten sie obraził |
|
|
|
#4055 |
|
Wtajemniczenie
|
MAGDALENNE Michał swojego czasu miał krostki, ale to od slinienia. Bo pieni się strasznie
![]() CZAROWNICZKO brawo dla Antosia za tak zacny wiek My nie idziemy dzisiaj na spacer. Straaasznie zimno. Michał ma we czwartek szczepienie także nie chcę żeby jakiś katar złapał czy coś. Miłego dnia Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4056 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
dawno mnie nie było, ale musiałam się wyleczyć i przy okazji drugie dziecko czyt. męża bo to on do domu przyniósł przeziębienie i dziś w nocy Piotruś mi zaczął kichać i kasłać, chyba po mnie odziedziczył objawy choroby bo ja jak mnie zaczyna brać to dużo kicham tak ogólnie z nadrabiania za tygodnie i miesiące zdjęcia które widziałam oczywiście prześliczne Tari wymiatasz ze stylizacjami Adaś w blond włosach bomba my zużywamy 4-5 Dady3 na dobę czytałam wczoraj artykuł w Mamo to ja o kolkach, że dziecko miało do 6 miesiąca i w nocy i u mnie chyba to samo będzie w sobotę mieliśmy gości i Piotruś dostał kombinezon na zimę (ma już 3) i bluzę polarową jak będzie starszy, do tego my na mieszkanie dostaliśmy 2salaterki z których bardzo się ucieszyłam bo z moich 4 została jedna i musiałam w pudełkach na żywność podawać sałatki ![]() Piotruś strasznie zajada ręce, dziś to zaczął pchać dwa paluchy i myślałam że będą ![]() postaram się już być na bieżąco jak mi wypłacą ekwiwalent za urlop to szukam smartfona żeby być z wami na bieżąco, a jak nie to zakupię tableta |
|
|
|
#4057 |
|
Konto usunięte
|
Jeju ale mi się nie chce iść na spacer :/ Ale wczoraj nie byłam, bo jak się wyszykowaliśmy to tak lunęło, Mały zasnął na mnie i oglądaliśmy powtórki na Ipli. A jutro reh, więc również nie będzie spaceru raczej. Wypadałoby więc iść...
A Artur ZAWSZE ale to ZAWSZE po pierwszym odłożeniu do łóżeczka o 20 po godzinie z reguły się budzi i muszę go do-usypiać. Potem już śpi 2-3 godziny i w nocy też dłużej, oprócz rana - nad ranem też się budzi i idzie do mnie spać. Czy czyjeś dziecko robi podobnie? Bo mnie już TŻ straszy, że go to martwi, a ja nie wiem, co w tym martwiącego, po prostu ma godzinne spanie, rozbudza się, ale nie ma zabawy jak za dnia, tylko nazot lulu. |
|
|
|
#4058 |
|
Rozeznanie
|
Kacperek był na szczepieniu więc mam dane do wpisania na 1 stronę:
Waga: 6100 g, wzrost: 62 cm Włożyłam małego do łóżeczka żeby sam zasnął. I słyszę po chwili jak coś uderza po szczebelkach. Pobiegłam do jego pokoju i się okazało że Kacperek tak pociągnął za zabawkę nad łóżeczkiem że oderwał ten pałąg który mu przyczepiłam (taki z zabawkami od łóżeczka turystycznego). Takie silne to moje dziecie... |
|
|
|
#4059 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moj tz tez choróbsko do domu przyniósł, maly zacza kichac i kilka razy zakasłał dzis odpuszczam spacer, mielismy miec szczepienie ale nie dam go zaszczepic, do tego moja pediatra ma dzis wolne pójdę z nim jutro do niej, bo nie ma goraczki to nie bede leciała do innego lekarza, bo wole do swojej Do mam chłopców: czy u was tez pielucha jest najbardziej zasiusiana na górze, tam gdzie jest siusiaczek? |
|
|
|
|
#4060 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry,
Igi dzisiaj w nocy spał prawie normalnie. Karmienia 2,6 i o 8 pobudka. Wreszcie jakoś bede funkcjonować, bo już wczoraj w głowie mi się kręciło wieczorem. kurcze strasznie trudna sytuacja, nie wiem co Ci mogę doradzić, bo tak naprawdę każda decyzja będzie miała swoje konsekwencje. Doskonale rozumiem Twoją mamę że nie chce sprzedać domu... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
) hyhy a co do klubu to tak jak dziewczyny pisały... cierpliwości a apka i internet w tel bardzo pomaga...ja odkąd jestem bez swojego tel to mam problemy żeby byc na bieżącoCytat:
A jak malutka ma na imię? karmisz mm? mam nadzieję że dzisiaj. Nie powiedzieli kiedy. No a od dzisiaj mąż zaczyna naukę do następnego egzaminu. Cytat:
![]() hahaha boskie ![]() hm.. pewnie jak mu sie przestawiło to ma taką potrzebę. Albo rośnie intensywnie (ja się tym pocieszam bo od kilku dni u nas to samo,a właściwie co 2-3h pobudka..oprócz dzisiejszej nocy)
|
|
#4061 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja bardzo bym chciała się z Wami spotkać Albo chociaż z jedną z Was Która jest z Kujawsko-Pomorskiego?Zazdroszczę Dotce i Margo że mieszkają w tym samym mieście ![]() Cytat:
Udawaj że Cie nie ma albo że poszłaś na baaaardzo długi spacer i wrócisz dopiero wieczorem![]() Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43554068]Jeju ale mi się nie chce iść na spacer :/ Ale wczoraj nie byłam, bo jak się wyszykowaliśmy to tak lunęło, Mały zasnął na mnie i oglądaliśmy powtórki na Ipli. A jutro reh, więc również nie będzie spaceru raczej. Wypadałoby więc iść... A Artur ZAWSZE ale to ZAWSZE po pierwszym odłożeniu do łóżeczka o 20 po godzinie z reguły się budzi i muszę go do-usypiać. Potem już śpi 2-3 godziny i w nocy też dłużej, oprócz rana - nad ranem też się budzi i idzie do mnie spać. Czy czyjeś dziecko robi podobnie? Bo mnie już TŻ straszy, że go to martwi, a ja nie wiem, co w tym martwiącego, po prostu ma godzinne spanie, rozbudza się, ale nie ma zabawy jak za dnia, tylko nazot lulu.[/QUOTE] Nie uważam żeby to było coś niepokojącego
|
|||
|
|
|
#4062 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W końcu przywieźli meble do pokoju Kacperka i Tż je już złożył. Pochwalę się
|
|
|
|
|
#4063 |
|
Zakorzenienie
|
Już nie:p
Dziś poznałam nowe słowo, nauki nigdy dość ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4064 | |
|
Raczkowanie
|
Maja
, tak karmię mm bebilon... niestety na cycu się nie najadała był płacz i kolki na okragło, do tego stanu zapalnego się nabawiłam , ehhh... a tak chciałamCytat:
|
|
#4065 |
|
Zakorzenienie
|
Tarbi: hihi wyobraziłam sobie Twojego Ptysia jak rybka któa wyskakuje z łóżeczka bez woombie:P
magolinka: 2-3 razy w tygodniu? wooow... stara już w takim razie jestem ona: oj współczuję Ci tego dylematu z macierzyńskim i pracą. Czasami niestety nie ma wyjścia Anulka: widzę że Michaś podobnie jak Igi przechodzi nocki ostatnio Czarownica: najlepszego dla Antka! magdalenne: jak wizyt u lekarza? Balonik: któraś z dziewczy też taką wiadomość dostała, ale nie pamiętam co Rossman im podarował edytkac: łądne wymiary Kacperka i bardzo ładny pokoik )koniec drzemki :P zdrówka dla chorujących dzieciaczków
|
#4066 | |||||
|
Zakorzenienie
|
My znowu pospałyśmy do 7 Zmatwię cię, ale ona nie jest nowa Ale fajnie Cytat:
![]() Cytat:
U nas nie było, więc nie pomogę ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Napisz pw do Twed ![]() Cytat:
![]() Tak mnie coś wzięło na rozmyślenia i jestem przerażona mijającym czasem. Mam wrażenie, że tak szybko leci, że nie mogę nacieszyć się każdą chwilą spędzoną z córką. Jeszcze niedawno była taka malusia, a teraz to już klocuszek, chciałabym, żeby ten czas leciał wolniej
|
|||||
|
|
|
#4067 |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() Samantha, semolina jest gribszego pomialu, niz kasza manna i na pierwszy raz nie wiem czy nie bedzie za gesta. Moze kup w polskim sklepie lasze manna? Semolina zas jest fajna do pieczenia ciast Powodzenia w usypianiu Aha, zdziwilam sie jak napisalas o 15h z jedna pielucha , ja podobnie jak Balonik mam lekkiego bzika na tym punkcie. Moze nie zmieniam co 1.5h, ale 3-4h to jest max. Po prostu staram sie wczuc w sytuacje takiego maluszka jak lezy we wlasnych siuskach tak dlugo i az mi niedobrze. Nie wierze, ze pieluchy chlona az tak dobrze, zeby dziecko po 4-6h bylo w nich nadal komfortowo. Bo przeciez jak maluch juz z tego powodu placze to ma mega dyskimfort a moze nawet i bol i po co doprowadzac az do takiego stanu. No ale to tylko i wylacznie moje zdanie ![]() Domcia, Ita, widze ze wydoane. Super ![]() Domcia, Kejt, zdrowka dla Fi i Sary! Lachryma, sytuacja z mama koszmarna i nie wiem co bym zrobila w takiej sytuacji. Udowodnic swoja racje pewnie sie uda, pytanie tylko czy nie przyplaci sie za to najwieksza cene i pytanie czy warto Pewnie szukalabym innego miejsca do zamieszkania.Magolina, Ona, no to nas zawstydzilyscie czestotliwoscia dziabania ![]() Tweed, ja pomimo ze rodzilam sn to nie czulam zadnego bolu podczas dziabanka Oliath, super urodzinki Lali Mela, piekne masz corunie, a Malgosie to dwie krople Ty ![]() Ona, jezeli lubisz swoja prace to dasz rade ogarnac i dom i prace. Ja osobiscie chce przedluzac czas z Edziem jak tylko mozna, no ale ja nie mam wymarzonej pracy ![]() Domcia, szybko wracasz do pracy. Nie wykorzystujesz dodatkowych bezplatnych 3m-cy czy tez nie oplaca Ci sie? Mnie wlasnie zaproponowano ubiegac sie o lepsze stanowisko 3*w tygodniu, ale to juz na teraz Tari, powodzenia w walce z woombie. Ja zawijalam Edzia, ale od jakiegos czasu juz tego nie robie. Sa dni gdy raczkami sie przebudza, ale na szczescie w miare sie dostosowal do 'wolnosci'. Czarownico, Rocky, dla Waszych dzieciaczkow za miesiace Sorry, ze tak wybiorczo i miejscami hurtowo, ale tylko tyle pamietam. My wczoraj robilismy zakupy i Edziu pieknie zniosl wypad, nie spal i tylko w spokoju obserwowal co sie dzieje. A ja przy nim zaczynam robic zakupy jak facet, szybko i na temat Kupilam kurtke zimowa, ale nie wiem czy tak ja lubie ![]() Noc nam minela w miare sprawnie, tylko po 24.00 mielismy dluzsza przerwe w karmieniu, bo Edziu znow nie mogl odbic. O 5.00 przebudzil sie, bo zle dopielam pieluche i go zalalo Przebralusmy sie i wzielam Edka do lozka, dla niego to nowosc i byl wielce szczesliwy Moze nad ranem bede go do siebie zabierac aby sie poprzytulac. Teraz pojedlismy, Edek prezy sie pewnie na kupe i potem wyruszamy na spacer. Takie nudne mamy zycie, ale ile radosci i szczescia w tym, chyba tylko mamy zrozumieja taki zachwyt nad blahostkami ![]() Milego dnia wszystkim Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4068 | |||
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43554068]Jeju ale mi się nie chce iść na spacer :/ Ale wczoraj nie byłam, bo jak się wyszykowaliśmy to tak lunęło, Mały zasnął na mnie i oglądaliśmy powtórki na Ipli. A jutro reh, więc również nie będzie spaceru raczej. Wypadałoby więc iść...
A Artur ZAWSZE ale to ZAWSZE po pierwszym odłożeniu do łóżeczka o 20 po godzinie z reguły się budzi i muszę go do-usypiać. Potem już śpi 2-3 godziny i w nocy też dłużej, oprócz rana - nad ranem też się budzi i idzie do mnie spać. Czy czyjeś dziecko robi podobnie? Bo mnie już TŻ straszy, że go to martwi, a ja nie wiem, co w tym martwiącego, po prostu ma godzinne spanie, rozbudza się, ale nie ma zabawy jak za dnia, tylko nazot lulu.[/QUOTE]ja dziś odpuszczam, strasznie wieje, byłam z bratem oglądać auto w komisie i myślałam że mnie zwieje, niestety auto było bite z przodu i z tyłu więc nici z kupna, szukam dalej Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ładne, fajny pokoik |
|||
|
|
|
#4069 |
|
Zakorzenienie
|
Matimaj- Wstyd mi. Jeszcze cię nie przywitałam. Witaj z nami.
![]() ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Syn mnie woła. Do później,
|
|
|
|
#4070 |
|
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43554068]Jeju ale mi się nie chce iść na spacer :/ Ale wczoraj nie byłam, bo jak się wyszykowaliśmy to tak lunęło, Mały zasnął na mnie i oglądaliśmy powtórki na Ipli. A jutro reh, więc również nie będzie spaceru raczej. Wypadałoby więc iść...
A Artur ZAWSZE ale to ZAWSZE po pierwszym odłożeniu do łóżeczka o 20 po godzinie z reguły się budzi i muszę go do-usypiać. Potem już śpi 2-3 godziny i w nocy też dłużej, oprócz rana - nad ranem też się budzi i idzie do mnie spać. Czy czyjeś dziecko robi podobnie? Bo mnie już TŻ straszy, że go to martwi, a ja nie wiem, co w tym martwiącego, po prostu ma godzinne spanie, rozbudza się, ale nie ma zabawy jak za dnia, tylko nazot lulu.[/QUOTE] Edziu tak mial od dluzszego czasu Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4071 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tari, super obrazek. Przeslalam mężowi ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4072 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9300
|
|
|
#4073 |
|
Konto usunięte
|
A u mnie zero wiaterku, nie mam NIC na swoje usprawiedliwienie
, więc chyba jak się obudzi, to wytaszczę ten powóz....Ponawiam pytanie. Wiem, że z tym do lekarza, ale to jest ostatnia rzecz, na którą mam czas teraz, więc: zawroty głowy - jak można sobie pomóc? To jakaś anemia czy coś? Buraki i szpinak? Zrobię przy najbliższej okazji morfo, ale muszę się jakoś trzymać do tego czasu ![]() U nas też pielucha na max. 3 godziny w dzień, 4 w nocy, czasami odpuszczam jedno przewinięcie i leży ok. 6, ale wtedy jest już mega ciężka... |
|
|
|
#4074 |
|
Zakorzenienie
|
Idzia: tak siuśki idą do góry, tył pieluchy suchy
![]() Fiazo: czyli dalej poszukiwania.... w końcu znajdziecie autko Perse: nie wydaje mi sięm aby to budzenie po godzinie było czymś niepokojącym.
|
#4075 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez mam samsunga s3 i jestem zadowolona. Wczesniej mialam s2 i rowniez byl super. Straw wyczysc pamiec RAM i zobacz co za apka Ci tak zamula telefon w ustawieniach.
Maz poszedl do pracy. Zapowiada sie ciezki dzien bo mlody nie chce spac ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wczoraj oglądaliśmy i jak z zewnątrz ok to wewnątrz dobity, dziś znowu na odwrót, chcieliśmy jeszcze jeden zobaczyć bo widzieliśmy na necie, zajeżdżamy i nie widać nigdzie na parkingu pytam się, a kolega pojechał autem do Wa-wy, a sprzedawca nic nie wiedział ma być ponoć jutro po południu to zobaczymy
|
|
|
|
|
#4077 |
|
Zakorzenienie
|
juz myslalam ze u mnie cos nie tak, hehe ...
maly stale kicha ... ale co najsmieszniejsze to jak stary chlop, zanosi sie i prych i tak glosno co do zmiany pieluch to ja tez z lekka swiruje, nie lubie jak maly za dlugo ma nie zmienianą, w nocy zmieniam mu raz, tak ok 2, a potem juz rano Na poczatku zmienialam co karmienie nawet w nocy. Natomiast w dzien tak co 3 godzinki pewnie wychodzi, chyba ze wczesniej jest kupka albo zasikana, sprawdzam po prostu. Nie raz jest tak ze tył jest suchy, a caly przód mokry. Nie ma znaczenia jakie to pieluszki - czy Pampers czy Dada. Wtedy tez zmieniam. Czasami natomiast jest tak mokra ze i przod i tyl zalany i waży chyba z kg
|
|
|
|
#4078 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jestem w tym zielona![]() Perse ja też mam zawroty głowy i czasem boje się że przewróce się z mała. Biorę witaminy ale to nic nie daje. Podejrzewam że to lekka anemia bo po 3 miesiącu kp niby wyczerpują się zapasy |
|
|
|
|
#4079 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A też Fiś sika do góry Cytat:
bardzo ładnie
|
||
|
|
|
#4080 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Edytka ale śliczne te mebelki
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:49.

a co do dola to rozumiem. Non stop to samo, dzien w dzien, zeswirowac mozna. Moj tz co drugi tydzien tak pracuje i odliczam kazda minute do jego powrotu. Latem bylo latwiej bo do 19 mozna bylo po dworzu lazic, a teraz 16 i ciemno. Trzeba przetrwac. Jeszcze bedziemy to wspominac z sentymentem 

dzwoni zapytac się jak tam, więc mówię co jest a ten że widział się ze swoją siostrą cioteczną i że ona jedzie z mężem i dzieckiem na zakupy a ten powiedział im, że Magda w domu i jak chcą to niech wpadają w odwiedziny
zj.bałam go a ten sie obraził

za tygodnie i miesiące 

Już widzę jak się będą cieszyć
Humor mam do
od jutra przechodzimy na oryginalne pampersy...
Albo chociaż z jedną z Was

, ja podobnie jak Balonik mam lekkiego bzika na tym punkcie. Moze nie zmieniam co 1.5h, ale 3-4h to jest max. Po prostu staram sie wczuc w sytuacje takiego maluszka jak lezy we wlasnych siuskach tak dlugo i az mi niedobrze. Nie wierze, ze pieluchy chlona az tak dobrze, zeby dziecko po 4-6h bylo w nich nadal komfortowo. Bo przeciez jak maluch juz z tego powodu placze to ma mega dyskimfort a moze nawet i bol i po co doprowadzac az do takiego stanu. No ale to tylko i wylacznie moje zdanie
Pewnie szukalabym innego miejsca do zamieszkania.