|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejny wątek będzie nosił nazwę: | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. XII |
|
0 | 0% |
| Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
|
1 | 2,04% |
| JEDNE TULĄ JUŻ MALUSZKI, DRUGIE JESZCZE MAJĄ BRZUSZKI |
|
19 | 38,78% |
| 1,2,3 do rozpakowanych dołącz TY! |
|
0 | 0% |
| Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
|
7 | 14,29% |
| RĘCE SKŁADAM, MODŁY WZNOSZĘ - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK |
|
22 | 44,90% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Cytat:
a swoją droga mam wrażenie że to wywołanie mnie nie ominie jeszcze raz
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#3062 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Stresik przed zostaniem w szpitalu ,mężul kazał mi wziąć walizkę ze sobą
|
|
|
|
#3063 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3064 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Idę się ogarnąć bo głowa nieświeża i w ogóle
|
|
|
|
|
#3065 |
|
Zakorzenienie
|
jak dla mnie to by mogła nawet w tym momencie wyskoczyć
bym to miała za sobą jużdziewczyny, czy Wy też tak macie że coś z Was cieknie? normalnie muszę chodzić z podpaską, nie są to wody, bo jak byłam w szpitalu to to sprawdzali bo im mówiłam, a stwierdzili że to jest normalne... nie wiem może to nie trzymanie moczu, ale nie wydaje mi się
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#3066 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
w niemczech jest dobra opieka medyczna w razie co Może jak pojedziesz to może Maluch szybciej sie obróci no i odzywaj sie bo już sie zastanawiałam czy urodziłas ;p
|
|
#3067 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak mala jest w humorze to zaraz ja oddaje tacie zeby sie przyzwyczajala , mysle ze z czasem zaczna sobie radzic I w kryzysowych sytuacjach . Cytat:
Cytat:
Pewnie pamietasz ze u mnie tak samo bylo. Cudowalam ze smoczkami .. Tydzien minol I nagle pije z butli jakby Od lat to robila. Chwile musicie przeczekac Trzymam kciuki za Ciebie !! Duzo sił Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3068 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Teraz to liczę na chlup i po sprawie
|
|
|
|
|
#3069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no i miałą chwilowy problem moczowy.;p
|
|
#3070 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
więc poważnie rozważam i wlecę do jakieś drogeryjki.. może wpadnie w rączki
|
|
#3071 |
|
Zadomowienie
|
Ja też KTG jeszcze nie miałam. Ale w sumie jak to mówi lekarz, u mnie ciąża przebiega książkowo, więc nie mam wskazań specjalnych do robienia KTG.
Powiem Wam, że zaczynam mieć różne myśli w temacie porodu - raz się zaczynam bać, że jak ja dam radę, że najchętniej to bym teraz brzuch z zawartością przekazała komuś innemu niech rodzi za mnie. A zaraz myślę, że przecież dam radę Miki, oby bez wywołania się obyło. Do 11 jeszcze daleka droga. nemosku, ciekawe co tam na KTG dzisiaj
|
#3072 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
tak się nastawiłam, że mała będzie cyckać, że nie umiem sobie teraz poradzić , ale czuję że to początek końca cyckania Cytat:
Kasiula obyś się rozpakowała przed tym szpitalem Kurcze myślę cały czas oNasturcji
Edytowane przez anulka2205 Czas edycji: 2013-11-04 o 13:23 |
|||
|
|
|
#3073 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3074 |
|
Raczkowanie
|
Zostałam wywołana więc się odzywam.
![]() Na początku gratuluję udanych porodów i ślicznych maluszków. ![]() Staram się was podczytywać na bieżąco, chociaż czasu na wszystko wciąż mało. Niestety odpisywać nie jestem w stanie. Chcę zdać jak najwięcej egzaminów i oddać jak najwięcej prac semestralnych na studiach i w studium policealnym, to wymaga sporo czasu na naukę, a niestety coraz ciężej się skupić. W domu ruszyły przygotowania pokoju na przyjście na świat maluszka. Poza tym szykuję pomału potrawy na święta i będę je mrozić żeby jak najmniej zostało do zrobienia jak Oluś będzie już z nami. Był też jeden fałszywy alarm, mocne i regularne skurcze w nocy. Wzięłam nospę, zawinełam się w kołdrę żeby było ciepło (tak kazała robić położna ze szkoły rodzenia) i przeszło po około godzinie. Po prostu zaczęły się już przepowiadacze, ale stracha miałam niezłego. Od tamtego momentu torba stoi spakowana i czeka na swój czas. Do tego mleko już zaczęło się zbierać i sporo już wycieka, najpierw z jednej teraz już z obu piersi. Liczę, że to doba oznaka i że na brak pokarmu nie będę narzekać. Planuję kupić dla Olusia matę edukacyjną jak na zdjęciu. Co o niej sądzicie? Co do leżaczka to zastanawiam się nad wielofunkcyjnym leżaczko-krzesełkiem z Chicco model Polly Magic. Miała może któraś z Was z nim kontakt albo widziała na żywo? Co do chusty, to nie planuję jej kupować. Jak mały podrośnie to wtedy pewnie pomyślę nad nosidełkiem. W Glossybox jest specjalne pudełko dla mam. Ja jestem zadowolona z zawartości. Może któraś z Was się skusi. ![]() Aaa i dziś przypadkowo w Polo markecie trafiłam na duże opakowania 1 i 2 Pampersa po ponad 70 sztuk za 34,99. W Lidlu ludzie zapełniali całe wózki Pampersami.
|
#3075 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3076 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
położne mówiły ze to od dowcipnych tabletek, bo to mi takie wyglądające jak śluz leci i coś jeszcze dodatkowo no ale ja tych tabletek nie biorę od środy a ciągle leciCytat:
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-11-04 o 13:33 |
||
|
|
|
#3077 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co? mam 3 szuflady ubranek i jeden duzy karton taki ozdobny, teraz własnie chciałam popatrzeć czego ile mam na r.62 bo na 56 dużo nie miałam, nie sądziłam ze na tak długo nam starczą;p no i byłam wręcz przekonana ze spokojnie mi wszystkiego starczy na 62 i co? mam tylko 3 pajace
dobrze ze za 3 dni mi PEPCO otwierają pod nossem i mają być mega fajne ceny. Już sie doczekać nie mogę. Tak samo kika. na stronie widziałam ekstra ubrania
|
#3078 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie na poczatku to poduszka do karmienia, bo myslalam ze mi kregoslup rozwali. Pozniej sie okazalo ze mam beznadziejna gruszke do nosa. MM - pierwsze dni mialam taki kryzys z pokarmem ze Sam fakt ze je mam w szafce dawal mi megakomfort. Nawet dokarmiłam ja ze dwa razy. No I spiochy. Jak przyszlysmy do Domu to polowa poszla w pdstawke bo za male. Wyslalam mame I kupila 10 szt wiekszych. Pozniej te smoczki do butelek. Mam chyba wszystkie mozliwe rodzaje Cytat:
Bierzesz cos na wstrzymanie laktacji? Zeby Ci sie zastoj nie zrobil . Cytat:
Co do tego jak bedzie po , to nie ma co gdybac. I tak nie przewidzisz jakie bedzie Twoje dziecko .. Cytat:
tyle poki co wiem. Reszte sie wypytam na wizycie, szczegolnie chodzi mi o miesiaczki bo babki pisza ze jedna ma regularnie, inna co 50 dni a inna wcale . Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3079 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U nas samo USG 70 zł, a z wizytą u lekarza 100 zł. Myślałam że będzie drożej, ale nie jest tragicznie
|
|
#3080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
haha jutro kominiorze mają przyjść i zaś bedą mi truć dupe o te drzwi z łazienki aaa.. mnie jutro nie ma bo musze jechać do urzędów.
|
|
#3081 |
|
Wtajemniczenie
|
z pokarmem u mnie to jest tak że od dwóch dni miałam taką wodę tylko, ściągałam co jakieś 4 godziny nadmiar tak żeby poczuć ulgę. Pije szałwie i ogólnie całą noc i do tej pory nie ściągałam bo nie mam co
|
#3082 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pakuj szpitalna torbe do bagaznika I jedz Pozwiedzasz . W Berlinie bys nie chciala rodzic? ;D Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3083 |
|
Zadomowienie
|
|
#3084 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() W ogole wczoraj wieczorem przysnelam razem z Jaskiem, tak mi sie cudownie spalo Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-11-04 o 13:45 |
||
|
|
|
#3085 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nawet w jakiejś książeczce czytałam o tych kupkach i takie maja być, mniej wiecej w odcieniach zółtego
|
|
#3086 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może kiedys sie przyda, bo chyba sie nie pilnikuje tych małych paznoci? hahah bo ja tego nie robie a moze źle robie?;> Co do MM- to uważaj bo one otwarte moze stać x czasu, u mnie bodajże 3 tygodnie pisze.. z jednej strony ma zaje.biście ze nie ma okresu.. swoją drogą ciekawe kiedy ja dostane? MIałyście już dziewczyny po cc? ;> Cytat:
No u mnie też taka cena ( swoją dorgą wiedzą na czym zarobić.. na niemowlakach............. ............ )Opowiadam Kacprowi co Wam tu pisze i kto co pisze i opowiadam a on oczy jak 5 zł i sie cieszy ciekawe czy z powodu tego co piszemy czy tego jak mu to przedstawiam kiedy dzieci sie swiadomie zaczynają uśmiechac /
|
|
#3087 |
|
Zadomowienie
|
Newtrend Twoja siostra pierwsze dziecko tak szybko rodzila? Tez bym tak chciala
Dziewczyny u mnie 5 dni do TP i na razie cisza, nawet czop nie odchodzi. Tylko brzuch boli okresowo ale juz tak tydzien mam. Ciekawe kiedy moj Synus zdecyduje sie wyskoczyc ![]() Liczylam ze moze dzisiaj ale sie nie zapowiada cos ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3088 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a świadome uśmiechy są między 6 a 8 tygodniem dzieciaczka
|
|
|
|
#3089 |
|
Zakorzenienie
|
Domii- ja sie ciesze ze własnie mogę iść się wykąpać jak Kacper sie kąpie bo on nie dość ze uwielbia kąpiele to jeszcze mój z nim siedzi i udaje ze pływają i mały to lubi, czasem nawet 30 minut w wodzie siedza i ja mam wtedy chwile.. no nie lubi jak ojciec go ubiera, ale cóż też musi to zrobić.. wiec ja w czasie kąpieli Kacpra mam swoją kapiel zazwyczaj. Inaczej nie wchodzi w gre bo jak dłużej płącze to mój nie wytrzymuje i sam mi Go daje, albo po prostu kładzie obok mnie.. a przy kąpieli to sie 'kochaja'
|
#3090 |
|
Zakorzenienie
|
Zbieram się na KTG
Później doczytam ![]() Coś dzisiaj Kasiuli nie było i ciekawe czy Nasturcja już po cc ![]() Miłego popołudnia |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:29.

Daaaaaawno się nie odzywałam ale odrobinkę podczytuję Was Mamuśki
w niemczech jest dobra opieka medyczna w razie co 
Nie wiem czy to tylko w szpitalach się wykonuje?
a dziś wyję od rana, bo byliśmy na kontroli i Hania nie przybiera za łdnie i mam ją dokarmiać, raz ze się boję tej butli właśnie przez krztuszenue a dwa że boję się, że to koniec karminia cycem

aaa.. mnie jutro nie ma bo musze jechać do urzędów.
)