|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejny wątek będzie nosił nazwę: | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. XII |
|
0 | 0% |
| Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
|
1 | 2,04% |
| JEDNE TULĄ JUŻ MALUSZKI, DRUGIE JESZCZE MAJĄ BRZUSZKI |
|
19 | 38,78% |
| 1,2,3 do rozpakowanych dołącz TY! |
|
0 | 0% |
| Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
|
7 | 14,29% |
| RĘCE SKŁADAM, MODŁY WZNOSZĘ - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK |
|
22 | 44,90% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Rybka ja okresu jeszcze nie miałam, w piątek ide do ginekologa na wizytę i oczywiście po papierek do becikowego. I lepiej żebym do piatku okresu nie miała bo zamierzam zacząć brać tabletki, niby mam je juz w domu( to te ci miałam zacząć brać a zaszłam w ciążę
) tylko wolałabym skonsultować to z lekarzem. Ale bez okresu też dobrze jest
|
#3092 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Cytat:
hehe nawet i przez bluzke a jak mąż wezmie malego to juz sie tak nie rzuca i nawet usnal mu na rekach kilka razy, u mnie ani raz, zreszta my go nie usypiamy na rekach tylko sam zasypia jak lezy... a najlepsze jak spi to czasem lubi sobie zerknac jednym okiem czy ktos obok niego lezy (a najlepiej zeby to cycek lezal), jak tak to okej i spi dalej a jak nie to ryk ![]() A ostatnio jak spalismy (jak juz wspominalam maly spi z nami w lozku) to przysnelam jak go karmilam (na lezaco) i sie budze i patrze ze strasznie ulal a co sie okazalo to spal z cyckiem, puscil go a mleko dalej sobie lecialo (jak to mowi moj maz cycuś płakał) ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- My juz po spacerku, wlozylam malego do lezaczka i dalej spi ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
|
#3093 |
|
Rozeznanie
|
co do okresu ja po poprzednich porodach pierwszy raz miałam po 9 miesiącach dopiero, za drugim razem był krwotoczny. wystraszyłam się i zadzwoniłam do lekarki bo nie nadążałam podpasek zmieniać ale uspokoiła mnie że to normalne po takiej przerwie. Tylko ja karmiłam cały czas piersią więc dlatego u mnie to tak długo trwało.
|
|
|
|
#3094 |
|
Wtajemniczenie
|
heja
ja juz spakowana mam torbe do szpitala jutro tzn pojutrze 38 tydzien wiec licze na szybka akcje![]() lineczka ja mam tak z nocy ze majtki musze przebierac nawet z wkladka nie daje rady...to chyba nie trzymanie moczu..tak sie mi zdaje cosik ![]() a ja na ogloszeniach obczailam fajny lezaczek za 60 zl i mysle go pojutrze ogladac na zdj fajny podobno" jak nowy"
|
#3095 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Bardzo mi się podoba ta mata, ale też nie mam doświadczenia więc nie wiem czy zda egzamin.. Zdaj wszystkie egzaminy będziesz miała później spokojną głowę
|
||||||||
|
|
|
#3096 |
|
Wtajemniczenie
|
beatka ale ci fajnie
my jeszcze nie porodzilysmy a ty juz o antykoncepcji myslisz![]()
|
#3097 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przestalam dawac butle bo sie balam ze kiedys tak sie zakrztusi ze sobie nie poradze Po tygodniu mnie naszlo I znowu sprobowalam - jadla normalnie Mysle ze poprostu dojrzala do tego. Nie jest juz taka lapczywa I lepiej sobie radzi z polykaniem. Cytat:
Ja nie mialam z Chico stycznosci , pierwszy raz widze ale wydaje mi sie genialne Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mój Rysiek niezadowolony że trzymam lapka na kolanach zamiast niego
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#3099 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lunatyk ze mnie się zrobił Cytat:
piję herbatkę z liści malin od kilku dni. no i powiem Wam że mi smakuje, jak połączenie zielonej z pokrzywą. mam nadzieje że mnie po tym nie obsypie, tak jak to było po pokrzywie.
|
|
#3100 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
coby jak narazie drugiego bobasa nie było
|
|
#3101 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jutro mam zamiar zrobić flaki, kapustę z grzybami i farsz do pierogów, a jak wystarczy czasu to jeszcze gołąbki z kapustą w środku w kapuście i sosie pomidorowym. Potem jeszcze mięsa i pierogi.
|
|
#3102 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3103 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kurcze ciekawe jak Nasturcja... |
|
|
|
|
#3104 | |
|
Zadomowienie
|
magalska fajnie, że się odezwałaś i że wszystko w porządku. Bruno słodki i zdjęcia ogólnie fajnie. Zazdroszczę talentu do fotografowania, bo uważam, że to najlepsza pamiątka jaka może być. Ja wydaję na to majątek, a Ty przy zwykłej kąpieli robisz sobie takie cudne zdjęcia
Pochwalisz się blogiem? ![]() Ryba A tu masz te linki z pierwszej pomocy, bo znaleźć to pewnie będzie Ci ciężko. Bezdech i zakrztuszenie http://www.youtube.com/watch?v=ga88I5kjwzU Dziecko traci przytomność http://www.youtube.com/watch?v=h2HP6w81Mf8 Dziecko nie oddycha http://www.youtube.com/watch?v=r0hjhLgFFV4 Wypadek komunikacyjny, upadek http://www.youtube.com/watch?v=VK8f8IGE9VM Krwotoki i złamania http://www.youtube.com/watch?v=8Nh33YffCuU De cieszę się, że dziś już lepiej. Znaczy rozumie, tylko trzeba mu przypominać, że nie jesteś cyborgiem. Z moim jest tak samo niby rozumny, ale zawiesza się czasem i trzeba mu kopa na rozruch dać ![]() Zwariowane serduszko , a może dzisiaj samo się zacznie jeszcze? Tak czy inaczej już niedługo będziesz tulić maliznę, czego Ci zazdroszczę ![]() Asist22 przebiłaś chyba wszystkich tym swoim snem ![]() Nemosek ja też mam takie wrażenie, że czegoś mi brakuję do wyprawki. To już chyba taka głupawka przedporodowa. Kasiula ja bym czekała do tego czwartku, może samo się rozpocznie. Zauważyłam, że maluszki jakoś niechętnie same wychodzą ostatnio ![]() Miki czyli za Ciebie też żeby malutka sama się zdecydowała ![]() iskra75, anka_85, Kathrin von Hexe fajnie, że się odezwałyście. Cytat:
Nasturcja cały czas jestem z Tobą myślami i mam głęboką nadzieję, że już jest po wszystkim. Edytowane przez babku Czas edycji: 2013-11-04 o 14:54 |
|
|
|
|
#3105 |
|
Wtajemniczenie
|
anulka- a jak reagujesz na te zazdrosc?My mowilismy krotko ze nie wolno i szybko by rozöadowac sytuacje odwracalam jego uwage.Jedoczesnie nikt sie nie zachwyca Christianem i nad nim nie roztkwila. U nas narazie agresja minela. Zaczal byc delikatny i glaszcze malego.
Przepraszam ze nie cytuje ale pisze jedna reka a druga odciagam. Polozna polecila mi kapsulki z kozieradka na laktacje- ciekawe czy pomoze. Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-11-04 o 14:58 |
|
|
|
#3106 |
|
Zakorzenienie
|
też się właśnie zastanawiam
![]() w ogóle musieliśmy z wózka wyjąc ten materacyk co dziecko leży na nim, zdjąć ochraniacz na nóżki i podnieść gondolkę w środku, bo kot urzadził sobie spanie wczoraj w wózku a potem na wózku i jaki szczęśliwy był :P
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#3107 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3108 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3109 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3110 |
|
Zakorzenienie
|
i to jak bo spał rozłożony jak na łóżku
![]() wolałąbym żeby to Nelka już swój wóz przetestowała a nie kot ![]() do łóżeczka nie wchodzi a do wózka to już któryś raz, swoją drogą w foteliu też spał :P
|
|
|
#3111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co po picia herbaty, słyszałam że można pić od 33 tygodnia, ale ja nie ryzykowałabym. w tym 33 tygodniu system picia wygląda tak, że pije się tydzień, 1 słabą dziennie i tydzień przerwy. bez sensu ta teoria. wolę bezpiecznie teraz pić, tak jak położna mówiła. poleciła też olejek migdałowy do nacierania 2-3 razy dziennie na piczkę. dzisiaj idę się zaopatrzyć w olejek, chociaż juz trochę za późno, bo trzeba na kilka tygodni przed porodem smarować i masować delikatnie całą okolice w około. no ale, dla komfortu zacznę, lepiej późno niż wcale
|
|
#3112 |
|
Zadomowienie
|
MAM PYTANIE
Do dziewczyn które już rodziły SN Czy to prawda że przed porodem dziecko się wycisza ? w sensie że już tak nie kopie ani nie wierci się mocno ? Gdzieś to przeczytałam i się cały czas zastanawiam czy to prawda
|
|
|
|
#3113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla niej to też jest nowa sytuacja, bo do tej pory była sama i poświęcaliście tylko jej czas więc tak reaguje
|
|
|
|
#3114 |
|
Wtajemniczenie
|
olenka chyba to prawda bo moja tez tak miala
byla juz baaardzo spokojna
|
#3115 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jak jej obetne to pozniej zostaja takie ostre boki wiec je piluje bo ona nimi najbardziej sie drapie .. Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3116 |
|
Wtajemniczenie
|
lineczka to nie wiem co to moze byc
|
#3117 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3118 |
|
Wtajemniczenie
|
anulka nie strasz..bo moja lena ma tlumaczone ze bedzie siostra i wgl i niby cieszy czeka...ale co bedzie nikt nie wie
---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- za to musze ja pochwalic ze sie zrobila samodzielna jako prawie 2 i pol letnie dziecko swietnie sie bawic sama zaczyna...rysuje,gotuje ( ma swoja kuchnie taka) oglada bajki...teraz np spi...juz taka dziewczynka sie robi najgorzej do 1,5 roku.
|
#3119 | |
|
Zadomowienie
|
Dziekuje
"dzielo" mojego meza![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3120 |
|
Wtajemniczenie
|
Podobno tak jest chociaż moja do końca szalała
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:05.

) tylko wolałabym skonsultować to z lekarzem. Ale bez okresu też dobrze jest

a Bruno słodziak
za zwariowane serduszko
wiec Jasko typowy maminsynek
Ślub 25.08.2012 

tak się nastawiłam, że mała będzie cyckać, że nie umiem sobie teraz poradzić , ale czuję że to początek końca cyckania 

i jaki szczęśliwy był :P