|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2611 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVIII część niech się kręci
Cytat:
Cytat:
wrzuciłam foty do codziennika. nie podoba mi się tył :[
ja cię w czerwień powiodę w piekło - ból 5, 10, 21.975, 42.135 Edytowane przez Jessenia Czas edycji: 2013-11-03 o 13:06 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2612 |
Raczkowanie
|
Problem z włosami
Witam
![]() ![]() ![]() Edytowane przez Topielec Czas edycji: 2013-11-03 o 13:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#2613 |
Zakorzenienie
|
Witam. Czy mogę nieśmiało dołączyć?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2614 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2615 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Raz zmieniłam drastycznie na soczystą wiśnię i to było straszne ![]() Cytat:
![]() Można śmiało ![]() Tak wyglądam bez stylizacji: myłam szamponem bez SLS z GP, kallos na jakieś 7 minut, a potem b/s joaśka odrobinkę i schnięcie samodzielne, minutka dyfuzorem na koniec, bo musiałam wyjść. Jak porównuję foty to czy stylizuję czy nie to na jedno wychodzi więc chwilowo rezygnuję z żeli/pianek na poczet nawilżania i olejkowania ![]()
![]() |
#2616 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A czy stylizujesz czymś włosy? To bardzo często pomaga w przypadku problemów z puszeniem się włosów. Mogłabyś wkleić skład tego olejku/serum czy co tam to jest? Bo sprawdzałam na KWC, ale nie ma. Zwracasz uwagę na proteiny w produktach, których używasz? Może robisz to za często i Twoje włosy w ten sposób na to reagują? Albo używasz odżywek z humektantami i za słabo zabezpieczasz, przez co włosy i powietrze między sobą wyrównują wilgoć - czyli przy dużej wilgotności Twoje włosy chłoną wilgoć, przy suchym oddają. Humektanty to na przykład miód, pantenol (wit. B5), gliceryna, aloes. Jeśli użyjesz ich przy zbyt małej ilości emolientów, może być puch. Używasz jakiejś odżywki b/s? Cytat:
Czuję się tu jak największa oszukistka. ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2617 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2618 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Witam i ja ![]() U mnie wyszło szydło z worka: MAM UCZULENIE NA OLEJ KOKOSOWY . Posmarowałam sobie dzisiaj ręce i przedramiona przed drzemką. Zbudziłam się drapiąc, i znalazłam 3 małe pokrzywkowe bąble. Natychmiast poleciałam zmyć do łazienki i tym sposobem zakończyłam przygodę z kokosem. Szczęście, że nie położyłam na włosy i głowę. Olej rycynowy też musiałam odstawić, bo mi robił gule. Na inne nie zauważyłam takich reakcji. Jantara będę używać rano lub po południu, z możliwością natychmiastowego zmycia w razie czego (na noc już się nie wysmaruję). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2619 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Problem z włosami
Cytat:
![]() ja dzisiaj zrobilam swoim włosom straszną krzywdę, rozczesując je po umyciu. fuj. nigdy więcej, nie wiem co mnie opętało |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2620 | |||
Raczkowanie
|
Dot.: Problem z włosami
Cześć
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zwracam też uwagę na to, co dziewczyny już wcześniej pisały - że nie napisałaś nic o stylizatorze - a to pomaga w ujarzmieniu puchu. No i czesanie - na sucho robi masakrę. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2621 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2622 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Myślałam, że każde się odstawia, teraz wiem, że nie. Kamień z serca, bo już się zniechęciłam ![]() Serio, poczekam do następnego weekendu i zrobię, prędzej zaopatrzę się w siemie i pojadę z grubej rury! Trzeba odczekać 24 h aby nałożyć np. maskę? Mogłabym zrobić wieczorem w sobotę, zmyć, odczekać te 24, dać olej czy maskę a potem normalnie. Si, czy z tym olejem za szybko?
Pędzlomaniactwo, kosmetykomaniactwo, włosomaniactwo, zaczęło się od 2012 r. Oby nowe mnie nie dopadło, bo czasu na życie nie wystarczy... ![]() Konkursomaniactwo '15 ************************* ******************** "Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! " ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2623 |
Zakorzenienie
|
To skoro można, to się oficjalnie miło witam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2624 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2625 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A może tylko na jakiś konkretny składnik masz uczulenie ? Bo skoro kokosowy i rycynowy robi to samo ![]() Ja znowu mam kokosowy... ale po zakupie przeczytałam, że nie nadaje sie do porowatych włosów, pech ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2626 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Na szczęście nie mam wątpliwości, bo wysmarowałam się czystym olejem kokosowym z Efavitu. Olej rycynowy mi podpadł wcześniej, kiedy smarowałam rzęsy. Robiły mi się takie dziwne gule na twarzy, na ramionach i przedramionach. Swędzące, ale nie jakoś makabrycznie. Nie byłam pewna z czego to, podejrzewałam też pokrzywę, której napar też zaczęłam pić. Niby, że może coś po niej wyrzucać, bo oczyszcza. Ale kiedyś nie posmarowałam rzęs, za to dałam na włosy olej rycynowy zmieszany z lnianym, i też mi wyskoczyły gule na twarzy (jakieś do 12 godzin po ekspozycji tak mniej więcej). A potem gdzieś na wizażu przeczytałam, że kogoś też wysypało właśnie gulami po oleju rycynowym, no to już mi było jasne, po czym to mam. Co ciekawe zapachu kokosa właściwie nie lubię ![]() Edytowane przez Floria Czas edycji: 2013-11-04 o 10:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2627 |
Zakorzenienie
|
Ja zaraz idę zmyć olej kokosowy po nocce
![]() Za to posmarowałam sobie nim wczoraj radośnie buzię, wstaję rano a tu BOOM, dwa czerwone bolące diabelstwa. |
![]() ![]() |
![]() |
#2628 |
Zakorzenienie
|
Powiem Wam że najfajniejsze mam włosy dzisiaj - miękkie i skręcone a nie miałam nic wczoraj na włosach ani nie nakładam po umyciu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2629 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2630 |
Zakorzenienie
|
Pędzlomaniactwo, kosmetykomaniactwo, włosomaniactwo, zaczęło się od 2012 r. Oby nowe mnie nie dopadło, bo czasu na życie nie wystarczy... ![]() Konkursomaniactwo '15 ************************* ******************** "Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! " ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2631 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2632 |
Zadomowienie
|
Brrrr, przesadziłam. Całe szczęście już w domu, włosy zaraz do prania idą. Przyklap, łupież, swędzi, i.... śmierdzi, niedomyty olej lniany. Nie było widać ze tłuste, ale ten zapach :-D. Niestety, olejek lopianowy mi na łupież nie działa, zaczęłam dostawać i pomimo stosowania olejku jest coraz gorzej, więc niestety, sięgnę po sprawdzone rozwiązanie, czyli H&S :-(. Będzie przy okazji mega oczyszczanie z wszystkiego
![]() Co delikatniejszego stosujecie na łupież? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2633 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2634 |
Zakorzenienie
|
podjelam decyzję by obciąć się na krótko bo mam dosc moich dziwnych wlosow, a tu forum dla zakreconych
![]() jesteście okropne ![]() poza tym witam się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2635 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczerze, po opisach myślałam, że to dziadostwo a mnie strasznie zasmakowało ![]() No i do toalety częste latanie... ![]() ---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- Cytat:
![]() Ja miałam swoich dość (za łopatki) i na irokeza rok temu ścięłam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2636 |
Zakorzenienie
|
to zaszalalas!!!
---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- rany czytam FAQ, pigulke itp itd i głowa mi puchnie, to pielegnowanie mych dziwnych fal i loczkow chyba nie będzie zbyt proste ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2637 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A no, zaszalałam ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2638 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Balsam do włosów z łupieżem, z GP taki z dziegdziem. Śmierdzi konkretnie, ale pomaga ![]()
![]() |
#2639 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja nie tyle łopianowy a rycynowy stosuję na łupież .Ciężko się go aplikuje bo jest klejący i tłusty, dlatego mieszam go np. z łopianem czy innym, lżejszym , potem podgrzewam na spodku i nakładam. Całe życie byłam na H&S a teraz wcale nie pamiętam co to łupież ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2640 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Później jest już normalnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:06.