|
|
#1471 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XI)
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
a prywatnie do tego gościa? Bo rozumiem, że na NFZ nie ma opcji wyboru? głupia baba, przecież podejście do dziecka szczególnie tak małego to podstawa... powiedz mi, czy uważasz, że pełzanie, przygotowywanie się do siadania to zasługa rehabilitacji, czy po prostu nadszedł Jego moment? |
||
|
|
|
#1472 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A bylam pewna, ze Wy juz jestescie w gronie pełzaczy! Cytat:
I w tym miesiacu nie ma miejsc. W grudniu mamy 2 wizyty u tej babki+1 u faceta... Nie wydaje mi sie, zeby pelzanie u Kuby wynikalo z reh. Po 1 na wizycie nie wykonywal cwiczen zwiazanych z pelzaniem (raczej przygotowanie do siadania), a po 2 pelzac zaczal 3 dni po pierwszej reh.... Takze ja obstawiam moment. |
||
|
|
|
#1473 | |||
|
Zakorzenienie
|
Może i ja, ale z myślą o Tobie ![]() Zresztą coś w tym jest, że jak się mówi "Kija" to się myśli "telenowela" ![]() Cytat:
![]() Dziękujemy! Wychodzi 10 gr mniej na każdym pampersie, zawsze coś ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ------------------------ No a Pola od soboty jest na Pampersach 5, ale kurde, ja praktycznie żadnej różnicy nie widzę w porównaniu do +4 No i nie wiem, czy kupić 6, czy one jednak mogą być dużo za duże i poczekać? ![]() Za nami dziś 10 miesięcy ![]() Dostałam od t-ów na imieniny czekoladę, a od szwagierki pomadki. No nie pomagają mi
|
|||
|
|
|
#1474 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Laski, mam mętlik w głowie Pediatra przepisała nam Tormentiol na odparzenie na zmianę z Sudocremem no i teraz czytam i widzę to: http://www.srokao.pl/2013/02/uwaga-s...ormentiol.html Faktem jest, że po wczorajszym podwójnym smarowaniu pupcia prawie wyleczona ale chyba wywalam maść ![]() kurcze, a jako nastolatka na trądzik miałam przepisywany Tormentiol. |
|
|
|
|
#1475 |
|
Zakorzenienie
|
Jakis czas temu obiecałam że jak tylko się ogarne sama ze sobą to wrócę. I po malu chciałabym znowu pisać. Mam nadzieję że przyjmijcie mnie z powrotem
Żeby być fer nadrobilam 2 ostatnie wątki Także nieśmiał witam
|
|
|
|
#1476 | |
|
Wtajemniczenie
|
buziaki dla Polusi za 10 m-cy
Hope, ja mam taki system zakupowy, że po wypłacie jadę do miasta, opłacam rachunki i kupuję miesięczne zakupy oprócz mięsa i czegoś "do chleba" czyli tego co na bierząco trzeba kupić. Zawsze kupuję olej, masło, cukier, ryż, papier toaletowy, środki czystości i dla Majusi - pampki, chusteczki, mleka ![]() ---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- Cytat:
witaj co u Was
|
|
|
|
|
#1477 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1478 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przecież czasem boi się obcych nawet jak jest na rękach u mamy, a co dopiero, jak ten obcy go dotyka i nim wywraca na wszystkie strony; niepoważna ta babka jakaśto buziaki dla Polki nie rób jaj z tymi pampersami mojej koleżanki półtoraroczna córeczka nosi 4Cytat:
Cytat:
szacun za dwa wątki co tam u Was?
|
|
#1479 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Już się boję wieczoru i wrzasków przy zasypianiu ![]() Cytat:
Cytat:
Malowanie szafek kuchennych - metamorfoza kuchni za mniej niż 200 złotych Edytowane przez laurka23 Czas edycji: 2013-11-04 o 18:46 |
|||||||
|
|
|
#1480 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tu już Illusion pisała, że zamiennik bez kwasu borowego(?), to Tormentalum. Ale ja Poli też smarowałam odparzenie Tormentiolem na zmianę z Tanno Hermal Lotio (w proporcji 2:5 smarowań dziennie), zeszło po jakichś 4 dniach, a Pola ma się dobrze ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja myslałam, że chodzi tylko o zakupy dziecięce To u nas to wygląda chyba tak samo: przede wszystkim cukier, mleko, środki czystości, papier dodoopny, i jak nie ma, to ocet, sól, olej.
Cuause I know I don't understand, just how your love your doing no one else can... Edytowane przez hje Czas edycji: 2013-11-04 o 17:50 |
|||
|
|
|
#1481 |
|
Zakorzenienie
|
Oooo jak miło że pamiętacie
![]() U nas dużo zmian, po ponad roku poszukiwań w końcu znaleźliśmy dom i się przeprowadziliśmy, także jestem w trakcie urządzania. A ciężko było bo tak naprawdę całe pakowanie potem rozpakowywanie, sprzątanie obu domow zrobiłam sama w dodatku z dzieckiem na rękach. Mąż całe dnie w pracy więc wyjścia bardzo nie miałam ![]() Wiktorek ma już 7 ząbków - 4 górne wyszły w przeciągu jednej nocy ![]() Raczkuje na całego i zaczyna pięknie chodzić. W ogóle to bardzo wcześnie zaczął stawać. |
|
|
|
#1482 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- Pola tak sobie gryzie skarpety, że jak ja ciągnie zębami i w momencie puszcza, to aż po nich zgrzyta ![]() W ogóle sa jeszcze dzieciaczki, które jedzą sobie stopy?
|
|
|
|
|
#1483 |
|
Zakorzenienie
|
Moja Amelka ;p
Od 3 dni oswajam ją z huśtawką, dziś uśmiech ;p wczoraj mina przerażenia a przed mega płacz;p ale jak zdjęłam huśtawkę to się jej boi. W ogóle Amelka strachliwa jest. zdjecie pt. '"buju buju" i "ze niby gdzie jedziemy?;/ " :P Hje, a ile waży Polencja?
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2013-11-04 o 18:04 |
|
|
|
#1484 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Wiktorka, zdolny chłopak ![]() i gratulacje z okazji kupna domu i jak idzie urządzanie? Cytat:
mojej koleżankki 2-letnia córeczka używa 4+ ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1485 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Od dzisiaj gotuje tylko dla siebie i Oliego. Zrobiłam ulubione naleśniki tż (mimo że nie zasłużył), a on zjadł 2 i stwierdził że są za suche... ech. |
||
|
|
|
#1486 |
|
Zakorzenienie
|
Onaella witaj
dla Wiktorka ![]() Hje? jedna paczka mleka i paczka pampów Wam na miesiąc starcza? w tesco bebilonu 2 brak w intermarche za 56,99 1200g. Wzięłam 3. Tzn mój ojciec mi zapłacił więc jestem 170 zł do przodu ---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- Deli zadowolona jesteś z tej huśtawki? bo myślałam dla Dawida, tylko kiedyś ok mesiąca temu nie bardzo chciał jeszcze |
|
|
|
#1488 |
|
Wtajemniczenie
|
no to dobrze, że traiłam na tą informację o tym Tormentiolu
ehhh...człowiek to się co chwilę uczyć musi czegoś ![]() Co do pampersów to moja Karinka na 5 wogóle się nie "przesiadła" skończyło się na 4 jak miała 21 m-cy
|
|
|
|
#1489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
;p;p
|
|
|
#1490 |
|
Zakorzenienie
|
chodził właśnie pan od kalendarzy kominiarskich. Otwieram mu z Kubą na rękach a ten się mnie pyta, czy jest ktoś starszy w domu
![]()
|
|
|
|
#1491 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1492 |
|
Wtajemniczenie
|
Przeczytałam książkę o usypianiu (marsi) i dziewczyny (któraś z Was to kiedyś wysłała). I tak .. W sumie to ja do większości zasad od dawna się stosuję, jedyny uspokojacz to smoczek .. tyle, że Borys mi zasypia sam po odłożeniu do łózeczka, niby też robię błąd karmiąc go po kąpieli a przed samym spaniem, ale do łożeczka i tak odkładam nieśpiącego.
I w związku z tym, czy uważacie, że ten smoczek i butelka nie 30 min przed, a bezpośrednio przed spaniem robią aż taką różnicę i są powodem częstych wybudzeń już pomiędzy 2 a 6 rano. o 6 mamy koniec spania. Dąże do tego, żeby zasypiał o 19 i budzil się o 7. Dzisiaj przesunęłam jedną drzemkę z 9 do 10 a pozniej o 14 zrobiłam drugą i skutek był taki, ze pierwszy raz od dawna obydwie drzemki bz histerii, bez bujania, był świadomy, nie zmęczony tak mi się przynajmniej zdawalo przyu drugiej drzemce i usnął bez mojej pomocy i obecności. No i jeszcze się zastanawiam czy to, że w dzien mam inny sposob . i miejsce usypiania - niejako pomagam mu dzwiekiem okapu ma wplyw na to nocne wybudzanie.Troche sie boje teraz eksperymentowac, bo boje sie ze bedzie jeszcze gorzej. Probowac usypiac go bez smoka? wiem ze beda histerie pewnie zamiast natychmiastowego zasypiania, ale czy w zamian naprawde przestanie sie wybudzac tak czesto?
|
#1493 | ||
|
Zakorzenienie
|
Sto lat Skarbeńku!Cytat:
szybko pokazuj swoje Słoneczko kochane!!!!! zagadaj z nia niech mi pozyczy kilka rzes ![]() Cytat:
nawijko - co za ciota z tej reh, zero podejscia do dziecia ![]() wrocilismy z zakupow ![]() kupilismy zapas kaszek i sloiczkow w razie W zdecydowanie na caly miesiac ![]() w sklepie pani nas zaczepila, opowiadala o swojej wnuczce tez zkonca grudnia, ze tez ma tylko 2 zabki i ze chodzi przy mebelkach. pyta sie czy Kuba chodzi mowie ze nie, ze ma czas a ona - no pewnie, przeciez u takch maluszkow jeszcze kregoslupik slaby potem przy ubieraniu sie zaczepial takiego chloptasia ze 2 latka ![]() spotkalismy moja p. dyr, malz sie smial ze dzis wszyscy ktorzy przyjechali na zakupy do oszoloma to z pewnoscia nauczyciele po wyplacie a jak wraalismy to sie zalaczyl placz raz ze spiacy, dwa ciemno juz bylo no i bylo jak bylo... gupia matka wpadla dopiero na sam koniec jazdy na pomysl zeby przytulic sie policzkiem do jego policzka, i jak tak zrobilam to mowie wam - jak za dotknieciem czarodziejskiej rozdzki - dziec spokoj w momencie |
||
|
|
|
#1494 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mialam dzisiaj polozyc go spac bez smoczka, z ulubiona maskotka .. ale ... skusila mnie perspektywa wieczoru z laptopem i lampka wina a nie walka z placzem. Wybiore dluzsza droge i najpierw uskutecznie te dziennie drzemki a pozniej biore sie za smoka. Aha, no i nocne butle przesune z gopdziny 3 na 4. Jak sugerowali w tej ksiazce az skonczy jedzeniem o 6/ czy 7 i moze dzieki temu tez lepiej bedzie spal.
|
|
#1495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny mam prośbę od mojego taty ![]() "Czy mogłaby któraś z dziewczyn opisać całą procedurę rejestracji i zakupów na ebayu ? " Dziękuję ![]() I ja mam pytanie. Czy któraś z Was brała pożyczkę/kredyt do 5 tys? |
|
|
|
|
#1496 | |
|
Wtajemniczenie
|
I jeszcze mam takie pytanie z innej beczki .. W koncu doszlam do wniosku, ze moje wlosy mi sie strasznie przesuszaja z nie innego powodu jak tylko z takiego ze twardosc wody im nie odpowiada. I zadne, nawet drozsze szampony nie pomagaja ;| za to wystarczy jak umyje wlosy w innym miejscu niz w domu, chocby ze dwa razy to od razu mi odzywaja. No i teraz czy z tym fantem da sie cos zrobic? Bo twardosci wody nie zmienie na pewno. Czy po prostu mam juz postawic na nich krzyzyk?
---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- Cytat:
same zakupy przebigaja dokladnie tak samo, tyle ze jak juz trzeba zaplacic to ja place paypalem, tez na polskiej stronce mozna sobie konto zalozyc i tam jest wszytsko dosc ptrzejrzyscie, wiaze sie swoja karte z tym kontem paypal i juz.
12.01.2013 Edytowane przez blogerka Czas edycji: 2013-11-04 o 19:03 |
|
|
|
|
#1497 | |
|
Zakorzenienie
|
Jest boska
Ważyłam się z nią wczoraj i wyszło 10,2 kg. Mleka tak, bo kupujemy to 1200 g, a pampów to nie zawsze. W sumie, to nieraz kupujemy 2 paczki, albo jak tam trochę braknie do zakupów, to dokupuję mniejszą. Cytat:
Cuause I know I don't understand, just how your love your doing no one else can... Edytowane przez hje Czas edycji: 2013-11-04 o 19:52 |
|
|
|
|
#1498 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1499 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A apropos jazdy samochodem, dzisiaj jak wracaliśmy do domu, to Pola przez całą drogę do domu, czyli jakieś 15-20 minut, się śmiała. Najpierw zaczęła do tego, co widziała przez szybę, a potem ja z tż robiliśmy z siebie debili do lusterka przedniego i wydawaliśmy dzikie dźwięki - śmiech na całego |
|
|
|
|
#1500 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny nosidlowo chustowe, czy wasze dzieciatka szaleja jak sa zachustowane? bo moj to na wszystkie strony sie wygina szaleje sprezynuje i co tylko :P oczywiscie wszystko ze szczescia raczej bo usmiech mu nie schodzi z buziolka
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:20.

niedaleko? Ciebie i Hje? 

No i nie wiem, czy kupić 6, czy one jednak mogą być dużo za duże i poczekać? 

co u Was

przecież czasem boi się obcych nawet jak jest na rękach u mamy, a co dopiero, jak ten obcy go dotyka i nim wywraca na wszystkie strony; niepoważna ta babka jakaś
mojej koleżanki półtoraroczna córeczka nosi 4
Ja myslałam, że chodzi tylko o zakupy dziecięce 

w intermarche za 56,99 1200g. Wzięłam 3. Tzn mój ojciec mi zapłacił więc jestem 170 zł do przodu