|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
Czas na zupę i banana - tak przynajmniej mówi mama. Mamy VII-VIII 2013 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 7,81% |
Piąstka w buzi, nawet dwie, daj banana włożę też. Mamy VII-VIII 2013 |
6 | 9,38% |
Marchew, jabłko i ziemniaki - poznajemy nowe smaki. Mamy VII-VIII 2013 |
20 | 31,25% |
Chociaż mleko nadal lubię, to marchewki nie odmówię. Mamy VII-VIII 2013 |
7 | 10,94% |
Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 |
19 | 29,69% |
Dziób rozgadany, bańki ze śliny, czas na ząbkowanie chłopcy i dziewczyny. Mamy VII-VIII 2013 |
5 | 7,81% |
Nasze dzieci to gagatki, są gotowe do odsiadki. Mamy VII-VIII 2013 |
1 | 1,56% |
Pierwszy ząbek, drugi leci, mamy nie śpią dzień juz trzeci. Mamy VII-VIII 2013 |
1 | 1,56% |
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4321 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Cytat:
Jednakże nie karmie juz czesciej niz 2h. Próbuje przytrzymac. Nigdy nie karmie jak mały tylko zaplacze. Wiem kiedy mały jest głodny, a kiedy marudzi bo chce spać albo cos innego. On ma taki charakterystyczny płacz jak jest głodny. Robi takie ss sss ssss i oczy zabójcy i wiem,ze chce jeść ![]() Poza tym nie dopajam go niczym wiec moze nie chcieć jeść, a moze chcieć pic naprzyklad. W okresie grzewczym jest suche powietrze i tez moze chcieć pic wiecej. Często jak zrobi kupę podczas karmienia to za jakis niedaleki czas znów jest głodny jakby poprostu szybko strawił i wszystko przez niego przelecialo. Mysle,ze kazdy powinien obserwować dziecko i je poznać. Nie robić z niego maszyny, a wygodna tez jestem i to bardzo ![]() Uważam,ze rzadkie karmienie,a za to wrzucanie do małego brzuszka większej ilości jest niedobre. Bo rozpychamy tym żołądek. Ja jem czasto obiad na raty bo lubie małe ilości. Moj Tz to w ogóle je jak Włosi z godzinę, dzięki temu dobrze trawi i ma szczupła sylwetkę. Zawsze dobry humor bo on sie delektuje jedzeniem. Moj mały tez preferuje jeść czesciej,ale mniej, No ale nie czesciej niz co 2h i czasami je co 3 czasami co 4. Teraz np.jadl ostatnio ponad 3h temu, a wciąż spi i spi. Jak wprowadze produkty stałe to napewno bedzie miał stały harmonogram jedzenia bo zamiast cyca dam mu np.kaszke czy cos innego. Perse - możesz cos wiecej napisac o tym siuraczku Artka? Jak Ty widziałas ze on tam cos ma? Mojemu małemu zoladz nie wychodzi ze skórki. Siuraczek jest w środku. Wyglada mi to jak stulejka ![]() Mela - ![]() Ghia - trzymaj sie ![]() Nerwy w kaserwy, a Tz jak nie zje domowego obiadku to nic mu sie nie stanie. Moze raz czy dwa zjesc na mieście cos ![]() No, a mama ahhh nie wiem ![]() O trzęsieniu napisze pózniej w klubie ![]() Pozdrawiam Was wszystkie i spadam zając sie synusiem. Aha mieliśmy test słuchu i wsio wpariatkie ![]() ![]()
![]() |
#4322 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Cytat:
Co znaczg kombinezon na juz? Ja mam zimowy, ale jeszcze nie zakladam. Poki co kurtka i grubszy koc wystarczaja. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4323 |
Zakorzenienie
|
Pierwsze
CZAROWNICA Igi robi coś takiego jak na fotce w klubie ostatnio bardzo często. Czytałam ze to wstęp do przekretu na brzuch. To wygląda tak ze chce bardzo zobaczyć co z tylu..czesto też moostek robi DZOAN brawo za pochwały! TARI thx=D ANGeLAK oby męża nie zwolnili! Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
#4324 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
O co kaman z tym kombinezonem bo nie rozumiec.... A co do tytulow to niezle a zebym nie byla gorsza i co by to bylo sie z czego posmiac to Taaadaaam *nasze dzieci to gagatki sa gotowe do odsiadki *pierwszy zabek drugi leci mamy nie spia dzien juz trzeci Cos jeszcze splodzee pewnie noca to sie pochwale ![]() Cytat:
Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
![]() |
#4325 |
Zakorzenienie
|
Ja po 1 karmieniu. Oddajcie mi moje spiace dziecko!!
Jeszcze się wkurzylam, bo mas usypial Fi, wstaje teraz a Fi odkryrty, bo spiworek był odpiety... Aż mam ochotę z męża ściągnąć koldre. Tym bardziej, że Fi jest przeziebiony!!! ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4326 |
Zakorzenienie
|
Pierwsze.
Roxi, fajne tytuły ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4327 |
Zakorzenienie
|
roxi dla mnie pierwszy tytuł
![]() u nas karmienie drugie, pierwsze bylo o 23 ide plukac gardlo bo zaczyna bolec ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4328 |
Zakorzenienie
|
No i mnie ktos podmienil dziecko.
Mam karmienia co 2h ![]() Mnie sie podobaja oba tytuly ROXI. Hmmm rano sie zdecyduje ktory. Ide dalej drzemac. ELAINE tak czulam ze to moze byc wstep do przekretu. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4329 |
Rozeznanie
|
U mnie juz 3, dlatego,ze pierwsze zamiast o 1, bylo o 22 :banghead: pozniej 00 I teraz,ale nie jest zle,bo je I dalej idzie spac.
Fajne tytuly na nowa czesc ![]() Sent from my ST23i using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
![]() |
#4330 |
Zakorzenienie
|
nie no, u mnie tez juz chyba 2 albo i 3....kiedy moje dziecko przespin noc :/ jeszcze nigdy nie dał mamusce wypoczac:/
---------- Dopisano o 04:03 ---------- Poprzedni post napisano o 04:02 ---------- Cynamonki co u Was Zuczki??? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4331 |
Rozeznanie
|
SAMANTHA brawa za test sluchu! Moj mial robiony w drugiej dobie po porodzie
![]() U mnie z jedzeniem tak samo. Nie czesciej niz co 2h, a sa I przerwy 3h,4h bardzooo rzadko,chyba,ze po kapieli wieczornej to tak ![]() O stalych pokarmach jeszcze nie mysle,troche czasu mi zostalo. Gutek dopiero niedawno 2 miesiace konczyl,ale podczytuje Was w tym temacie,bos skarbnica wiadomosci ![]() Sent from my ST23i using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4332 |
Zakorzenienie
|
ADAS i DOMINIS wszystkiego najlepszego, duuuuzo zdrowka z okazji ( i zawsze bez okazji) skonczonych 4 miesiecy !
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 04:11 ---------- Poprzedni post napisano o 04:10 ---------- No i pierwszy tytul Roxi najbardziej ![]() Nie moge zasnac. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4333 |
Zakorzenienie
|
U nas pobudka znow eh
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4335 |
Wtajemniczenie
|
U nas tez pobudka bo malemu sie ulalo :-\ teraz go uspic a za godzinke trzeba pewnie na karmienie
Jesli chodzi o tytuly to dla mnie pierwszy roxi wymiata.... Oki maly chyba spi to i ja ide chocby na ta godzinke Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
![]() |
#4336 |
Zakorzenienie
|
Moja nawet nie myśli o spaniu, śmieje sie gugga sobie i ma kozy w nosie. Posciagalam trochę frida to sie wkurzyla trochę. No ale juz sie znow śmieje.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 06:19 ---------- Poprzedni post napisano o 05:39 ---------- Po godziniej imprezie sara Zasnela na raczkach. Czekam aż wpadnie w głęboki sen i bede próbować odkładać i do spania Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4337 |
Wtajemniczenie
|
Pierwsze
![]() Spała od 20 ![]()
![]() |
#4338 |
Rozeznanie
|
U mnie tez kolejne. Wiecej nie pisze,bo mi sie literki mienia na ekranie
Sent from my ST23i using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
![]() |
#4339 |
Wtajemniczenie
|
Drugie....do rana
Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
![]() |
#4340 |
Zakorzenienie
|
Kurde u mnie znow pobudka. Nawet godziny nie pospala od ostatniego razu
![]() ![]() |
![]() |
#4341 |
Wtajemniczenie
|
ROXI moja siostra mówi tak: pierwsze dziecko-przebierane co chwila
drugie dziecko-przebierane jak przeszkadza zapach trzecie dziecko-jak już ciągnie pieluche za sobą Coś w tym jest ![]() My się karmimy. Mały wstał z taką syrena, że masakra:banghead: Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4342 |
Zakorzenienie
|
Co za koszmarna noc
![]() ![]() |
![]() |
#4343 |
Raczkowanie
|
My po 2 karmieniu. ale chyba wstajemy
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4344 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mowila tez cos ze niektorzy ludzie maja bardziej zakrecone cos tam w uszach i wtedy wychodza takie psikusy na testach. U mnie po 1 karmieniu po 3,5h przerwie. Ja zasnelam w ubraniu i spalam tak twardo, ze ledwo uslyszalam malego, ktory ma lozeczko mert od mego lozka ![]() Tz mi go podal do lozka. Przebralam sie w pizame i ruszam dalej spac. W ogole dzis byla pora kapieli i maly mi zasnal znow o 18 na noc czyli 19starego czasu i taki zonk wyszedl, ale rano go mylam przed lekarzem. Myslalam, ze mi go zwaza ale tam nie mieli wagi. Musze czekac do czwartku bo mamy piediatre nowa Polke z krwi i kosci ![]() Nie nadrobilam Was wczoraj bo za duzo mialam wrazen. Takie rzeczy mna bardzo wstrzasaja ![]() Widzialam, ze sa szczepienia wiec ![]() Spoznione gratki za 4kiesieczniaczki nasze i zacwszystkie inne tygodnie ![]() U nas Alex konczy 3mce. Kiedy to minelo ![]() Milego dzionka ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk
![]() |
#4345 |
Konto usunięte
|
Mnie też podmienili dziecko, bo spał od 1.30 (jedzenie o 24, usypianie dwukrotne do 1.30) do 6 :O:O:O Nam się to nie zdarza
![]() ![]() Ale mój Artek ma nosa i zawsze jest taki milusi i grzeczniusi, jak wie, że mam zamiar go zanieść do (cytat z mojego taty) barbarzyńców w białych kitlach ![]() A więc rozpoczęliśmy już dzień, ja odciągnę, biorę prysznic i przed 10 wyjeżdżamy... Samantha odpowiem Ci w Klubie! |
![]() ![]() |
![]() |
#4346 |
Zakorzenienie
|
Edit: za 4 miesieczniaki *
Straszna lipa ze na app nie mozna edytowac :/ Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ---------- Perse- okay ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk
#4347 |
Raczkowanie
|
Domciatko biedna jestes. oby jak najszybciej się Sarze odmieniło z tym spaniem!
|
![]() ![]() |
![]() |
#4348 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U Petera ewidentnie widać w nocy kiedy nie zaśnie bez jedzenia ![]() Jeżeli się obudził z jakiejś innej przyczyny to dostaje smoczek i Dziecka nie ma od razu, jeżeli mimo tego wierci się i kręci daje pierś, Młody zje/napije się i dalej śpi ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Na razie u nas wystarcza jeszcze tylko bluza ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() W nocy obowiązkowo 3 karmienia + kilka pobudek na sprawdzenie czy to już jest dzień czy jeszcze nie ![]() Ale mój organizm chyba przyzwyczajony bo nie odczuwam różnicy między takim spaniem w kratkę a spaniem ciągłym ![]() Chciałam tylko zameldować, że żyjemy razem z Moim Najcudowniejszym Skarbem ![]() ![]() Większość czasu spędzamy na dworze (na polku ha ha ha ha ![]() ![]() ![]() Hm... 7 ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:01 ---------- Ale trzymamy kciuki za wszystkie dzisiejsze szczepienia! ![]() ---------- Dopisano o 07:07 ---------- Poprzedni post napisano o 07:01 ---------- Cytat:
![]() ![]() Mam nadzieję, że i u Was się wypogodzi ![]() Iwona ja tego podwyższenia oparcia w gondolce używam od dłuższego czasu już ![]() ![]()
![]() |
#4349 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny!
Mnie Tż wczoraj uświadomił, że mały pewnie poszedł po Nim i jest Mu w nocy po prostu zimno...... (mój nawet latem potrafi spać w polarze ![]() Wiec założyłam małemu: ciepłe body z długim, pajaca cieplejszego, do śpiworka i jeszcze musiałam o 4:30 małego przykryć kocykiem ![]() Natomiast była JEDNA pobudka przed 3:00 i spał do 6:30 bo się obsikał (spał od 19:15) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Co do Spania Jeszcze: Mój często się przebudza np. w prze drzemki i musze Go na boczek przełożyć i usypia znowu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4350 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Co do uszu, my w wiaderku nie zamaczaliśmy wiadomo z jakiej przyczyny ha ha ah ah ![]() A teraz w dużej wannie normalnie, bezproblemowo ![]() ![]() Idę bo Słoneczko już śpiewa ![]() Miłego dnia wszystkim życzymy ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:28.