|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
Czas na zupę i banana - tak przynajmniej mówi mama. Mamy VII-VIII 2013 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 7,81% |
Piąstka w buzi, nawet dwie, daj banana włożę też. Mamy VII-VIII 2013 |
6 | 9,38% |
Marchew, jabłko i ziemniaki - poznajemy nowe smaki. Mamy VII-VIII 2013 |
20 | 31,25% |
Chociaż mleko nadal lubię, to marchewki nie odmówię. Mamy VII-VIII 2013 |
7 | 10,94% |
Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 |
19 | 29,69% |
Dziób rozgadany, bańki ze śliny, czas na ząbkowanie chłopcy i dziewczyny. Mamy VII-VIII 2013 |
5 | 7,81% |
Nasze dzieci to gagatki, są gotowe do odsiadki. Mamy VII-VIII 2013 |
1 | 1,56% |
Pierwszy ząbek, drugi leci, mamy nie śpią dzień juz trzeci. Mamy VII-VIII 2013 |
1 | 1,56% |
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4351 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Co za noc. Ktos mi dziecko podmienil lub naprawde zauroczyl. Jak ja nakarilam kladac sie o 23 tak pospala do 2 i od tego momentu co godzine. Oczywiscie leniwa matka tylko obracala sie z dzieckiem na lewa i na prawa strone i dziecko samo sie stolowalo i zasypialo. Jak sie odczynia uroki? Pluje sie jakos? Skacze? Piszcie, zrobie cokolwiek zeby moja niunia wrocila. Do pt potrafila spac na dworzu bez bujania 2 h a tu z dnia na dzien jej sie zmienilo i spi po pol h!!!!!!!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4352 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
SAMANTHA wszystkiego najlepszego dla Alex'a
![]() Kciuki dla wszystkich potrzebujących ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4353 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4354 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4355 |
Zakorzenienie
|
Drugie
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4356 |
Zakorzenienie
|
Co do co 3 h/na żądanie:
ja też nie dopajam dziecka (czasem dostawał wodę ze względu na brak kupy ale w niewielkich ilościach) i teraz co? Jak dam cycka o 7 rano to do 10 nic? Przecież my pomiędzy posiłkami pijemy kawkę, herbatkę, wodę bo chce nam się pić, a takiemu maluszka też "suszy" i jeżeli nie dostaje wody, herbatki to co? Uważam, że jeśli dziecko daje nam sygnał, że jest spragnione nawet po posiłku to trzeba choćby na chwilę podać mu tego cycka. My się trzymamy zaleceń dobrego pediatry takiego z prawdziwego zdarzenia. Być może na najbliższej wizycie dostaniemy już zielone światło na dopajanie i rozszerzanie diety, bo tak coś wspominał ostatnio. Samantha, brawa za słuch. U nas test był w 2 dobie życia i wyszedł ok ![]() Tż chory, fafluni się, charcha ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4357 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
![]() widzialam ze karolajn pisala chyba ze Was nie lubie..oczywiscie ze Was lubie bardzo.. ![]() ![]() taka pogoda wszyscy chorzy i zasmarkani... pozniej ponadrabiam bo lece sie ogarnac dopoki niunia usnela... lekarka mowila wczoraj zr mozemy rozszerzyc diete oczyeiscie nie mowilam jej ze juz jemy wiecej niz ---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ---------- samo mleko ![]() ![]() dzis marcheweczka z ziemniaczkiem ![]() no i standardowo kaszka raz dziennie. co do gondoli to jak ja podnosze zeby dziec byl pol lezaco to wydaje mi sie ze strasznie wysoko jest prawie na siedzaco wiec tego nie podnosze. co do smoczkow to my nadal 1chyba ze niuni nie chce sie ciagnac to 2daje..no i do kaszki ma 2ke i zrobilam jej dodatkowo zeby kaszka przeszla.. dzis przychodzi moj podgrzewacz aventu i termos tommy tippe czy jskos tak..swietny jest polecam!nie musze sie martwic czy bede miala ciepla wode do mleczka jak gdzies pojde.. ![]() pozniej reszte ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4358 |
Zakorzenienie
|
Dotkaaa zdrówka!
ide się dalej ogarniać. Prezes skończył drzemać. Gotuje fasolówkę dla Tż, może jak piardnie to Mu się nos odetka wieczorem i będzie dobrze spał ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4359 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() MELA-nie doczytalam jeszcze szczegolow co sie stalo, ale tulam mocno. GHIA- pisalam kilka dni temu ze u nas karmienia wygladaja tak sami i to istny koszmar. Pomaga zalozenie pieluszki na oczy i trzymanie za raczke ![]() Napewno nie jest to wina laktacji, vo po pierwsze Ola czasami nawet piersi nie dotknie i jest ryk, a po drugie nawet jak mam pelne mleka piersi to tez marudzi. SAM- w porzadku wszystko? Nie wiem co bym zeobila gdyby u nas bylo trzesienie ![]() EWE- tylko zebys nie cieszyla sie mezem za bardzo, bo Ci brzuch urosnie ![]() SURKA- my moczymy Oli uszka cale podczas kapieli. Po wycieraz zewnatrz patyczkiem i nic sie nie dzieje ![]() Npo i otyle doczytalam narazie. Lece nadrabiac dalej ![]()
OLCIA ![]() WOJTUŚ ![]() Edytowane przez skylie Czas edycji: 2013-11-05 o 07:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4360 |
Rozeznanie
|
Dzien dobry
![]() Noc taka w miare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ide ogarnac moje dziecko i bede do Was zagladac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4361 |
Zadomowienie
|
wow, u mnie o tej godz jest już pierwsza drzemka
![]()
#4362 | |
Zakorzenienie
|
najpierw Was nadrobię, a potem napiszę co u mnie
już prawie 4 miesiące ma, ale to wcześniak więc daje mu poprawkę miesięczną na kolki to ja nie dopisałam, że miałam cały czas podawany przez pompę i mówili wszyscy, że chodzę z pieskiem Cytat:
ja mam na teraz taki materiałowy z lumpeksu, jest oczywiście za duży bo rozmiar 74, a Piotrek nosi 62/68 a na zimę to mam 3 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4363 | ||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
tu możesz oglądnąć następny odcinek, ja jeszcze nie miałam czasu zobaczyć ale jutro siadam i oglądam Cytat:
![]() u nas noc fajna, jak mały zasnął przed 21 tak karmienie było o 2,40 a potem już 6,50 i wstaliśmy o tej porze. Ale niespokojnie spał i się wiercił dzisiaj. Teraz zasnął a matka się boi bo dzisiaj szczepienie ![]()
![]() |
#4364 |
Wtajemniczenie
|
Ponadrabiam was później, bo brzdąc się upomina o uwagę. Widziałam tylko, że kooocurek prosiła o zdjęcie.
Proszę bardzo. Jakość nie najlepsza, bo robione tel przy karmieniu. I troszkę zmienione jednak kolorystycznie do rzeczywistości, ale ogólnie widać o co chodzi.
#4365 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
u nas noc UWAGA NAPISZĘ DUŻYMI LITERAMI BO DALEJ NIE WIERZĘ PIOTREK SPAŁ od 20:30 do 4:48 ![]() Piotrka jednak wzięła choroba, tylko do przychodni nie mogę się dodzwonić, bo od listopada zrobili wizyty umawiane, chyba pójdę bez kolejki a i ![]() i ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4366 |
Zakorzenienie
|
czarownica moja tez sie wygina jak chce cos zobaczyc..:-P i jak proboje sie przekrecic na brzuch tylko jej jeszcze nie wychodzi
![]() ja tez mocze uszka Zuzi pozniej wycieram patyczkiem tylko zawsze zamykamy sie w pokoju (bo kompie ja w wanience u nas w pokoju) i dopiero wychodzimy jak uszka sa wytarte itp. |
![]() ![]() |
![]() |
#4367 |
Zakorzenienie
|
Elooooo
![]() Jak mi dzis wesolo, moze z krancowego niewyspania, bo do drugiej prasowalam ciuchy na aukcje ![]() Lilo zasnela, ja tancze i plasam po domu przy hitach mojej mlodosci ![]() Ktos pamieta Macarenę, Asereje, Coco jambo?... Bosz, polecam na takie ponure jesienne poranki, az sie chce zyc ![]() A moze ktos pamieta kroczki i sie przylaczy? ![]() ![]() ![]() ![]()
#4368 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Noc? Co tu napisać?! Nie pamiętam ile razy karmiłam. ![]() ![]() A w piątek mąż mój pracuje do 14 i jedziemy do ciuchlandu na polowanie. ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4369 |
Zakorzenienie
|
Za 2h mamy pediatrę,więc prosimy o kciuki, żeby w pluckach było czysto
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4370 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wczoraj się trochę dziabaliśmy, to chyba z 4 raz od urodzenia, ale dalej czuję dyskomfort i trochę bolało. Pewnie jeszcze długo nie będzie tak jak przed porodem ![]()
![]() |
#4371 |
Zakorzenienie
|
moja zazwyczaj sypia od 19do 3..ale coraz czesciej dp 20..a pozniej wstaje jak tz wychodzi do pracy o 6..a jak tz w domu to spi nswet dp 7..a ja chodze wyspana i uwaga..uwielbjamy z tz spac z nasza niunia w lozk
![]() wogolr musze pochwalic tz bo nie wiedzisl ile jedt roboty przy dziecku i w 1dzien na l4 wieczorem mowil ze przeprasza za tp ze tsk mowil bo przy dziecku mozna soe umeczyc itp (dpdal ocxywoscie ze jest oslabiony od antybiotyku zebyscie sobie nie myslaly ze wstapil w niego aniol lol) ale przez ten tydz duzo mi pomagal bral niunie na rece bawil sie przewijal raz nawey kupe probowal alr ubrudzil wszystko na okolo... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4372 | |
Raczkowanie
|
My dalej mamy 1. A kiedy się ma zmieniać?
---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4373 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a u mnie dziobanka było trochę więcej jak, tż zakupił żel żeby był poślizg bo inaczej nie da rady taka sahara, od kąd mamy żel to zupełnie inaczej jest, ale i tak libido małe |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4374 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4375 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Pierwsza drzemusia u nas...daje małemu 35 minut ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4376 |
Zakorzenienie
|
czytalam ze dzieci jak robia takie mptki albo sie wyginaja to dlatego bo "skaply"sie ze jest tez cos za nimi i sa ciekswe
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4377 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() RESZTA PONURAKÓW DZIECI NA RĘCE I PLĄSAMY ![]() Lilo juz nie spi, zaciesza z moich wyglupow. Normalnie jestem szczesliwa ![]()
![]() |
#4378 |
Zakorzenienie
|
http://www.elle.pl/moda/artykul/fift...rey-by-kappahl
cos dla fanek greya hihi |
![]() ![]() |
![]() |
#4379 |
Zadomowienie
|
Osoba ktora wymyslila woombie powinna dostac nobla! Oliath tancze z Toba! Ani jednej pobudki i wiercenia!
![]() ![]() Zrowka dla zasmarkanych Duzo dzis szczepien. My tez idziemy na 16. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4380 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny czy dobrzecmysle ze jak podam np w stoiczku dzoecku cos co podczas kp jej nie uczulalo to teraz tez nie uczuli?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:19.