Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3 - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku!
Czas na zupę i banana - tak przynajmniej mówi mama. Mamy VII-VIII 2013 5 7,81%
Piąstka w buzi, nawet dwie, daj banana włożę też. Mamy VII-VIII 2013 6 9,38%
Marchew, jabłko i ziemniaki - poznajemy nowe smaki. Mamy VII-VIII 2013 20 31,25%
Chociaż mleko nadal lubię, to marchewki nie odmówię. Mamy VII-VIII 2013 7 10,94%
Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 19 29,69%
Dziób rozgadany, bańki ze śliny, czas na ząbkowanie chłopcy i dziewczyny. Mamy VII-VIII 2013 5 7,81%
Nasze dzieci to gagatki, są gotowe do odsiadki. Mamy VII-VIII 2013 1 1,56%
Pierwszy ząbek, drugi leci, mamy nie śpią dzień juz trzeci. Mamy VII-VIII 2013 1 1,56%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-05, 06:19   #4351
mela1234
Zakorzenienie

Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3

Co za noc. Ktos mi dziecko podmienil lub naprawde zauroczyl. Jak ja nakarilam kladac sie o 23 tak pospala do 2 i od tego momentu co godzine. Oczywiscie leniwa matka tylko obracala sie z dzieckiem na lewa i na prawa strone i dziecko samo sie stolowalo i zasypialo. Jak sie odczynia uroki? Pluje sie jakos? Skacze? Piszcie, zrobie cokolwiek zeby moja niunia wrocila. Do pt potrafila spac na dworzu bez bujania 2 h a tu z dnia na dzien jej sie zmienilo i spi po pol h!!!!!!!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 06:33   #4352
Agrafka86
Wtajemniczenie

Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3

SAMANTHA wszystkiego najlepszego dla Alex'a

Kciuki dla wszystkich potrzebujących

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 06:40   #4353
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Dzień dobry!!

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 06:51   #4354
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Dzień dobry!!

Dzień dobry !!!

---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ----------

Ja też poskacze, nawet na golasa byleby Antek wrócił do dawnego trybu
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 06:55   #4355
lachryma
Zakorzenienie

Drugie

Stary 2013-11-05, 07:01   #4356
czarownica1
Zakorzenienie

Co do co 3 h/na żądanie:

ja też nie dopajam dziecka (czasem dostawał wodę ze względu na brak kupy ale w niewielkich ilościach) i teraz co? Jak dam cycka o 7 rano to do 10 nic? Przecież my pomiędzy posiłkami pijemy kawkę, herbatkę, wodę bo chce nam się pić, a takiemu maluszka też "suszy" i jeżeli nie dostaje wody, herbatki to co?
Uważam, że jeśli dziecko daje nam sygnał, że jest spragnione nawet po posiłku to trzeba choćby na chwilę podać mu tego cycka.
My się trzymamy zaleceń dobrego pediatry takiego z prawdziwego zdarzenia.
Być może na najbliższej wizycie dostaniemy już zielone światło na dopajanie i rozszerzanie diety, bo tak coś wspominał ostatnio.

Samantha, brawa za słuch. U nas test był w 2 dobie życia i wyszedł ok

Tż chory, fafluni się, charcha
Stary 2013-11-05, 07:04   #4357
d0tkaaa
Zakorzenienie

hej dziewczyny
widzialam ze karolajn pisala chyba ze Was nie lubie..oczywiscie ze Was lubie bardzo.. tylko tz byl tydzien na l4 i cieszylismy sie nasza 3ka w weekend jezdzilismy po grobach wiadomo...a teraz ja jestem chora i niunia tez..bylysmy u lekarza wczoraj ale lekarka mowila ze niunia zdrowa jest a kaszle od plesniawki bo znowu jej wyszla(70zl wydalam na rzeczy przeciwko temu swinstwu ciekawe czy zejdzie..) a nosek zatkany bo sucho w domu itp..ale wczoraj wieczor tak sie rozdarla rozplakala itp niemoglam jej uspokoic dopiero biedactwo padlo ze zmeczenia a dzis juz kaszlr bardziej i psika oczka zalzawione wiec nirwiem wyglada na to ze wieczor ja poprostu rozlozylo..chyba pojdziemy popoludniu do lekarki znowu eh...na szczescie niema goraczki i jest wesola..mnie za to katar sie leje jak z kranu faszeruje sie akatarami itp ..a na dodatek dostalam okres ..ale odziwo brzuch mnie nie boli nic..tylko mialam wydety ostatnio..no i leci do przodu przerabanec jak dziecko chore:-((tak mi zal Zuzi ze sie meczy ...szwag mlody tez cos ostatnio zle sie czul..byla w sob w instytucie i powiedzieli ze nic mu nie jest tylko ma brzuszek wzdety!!!??a wczorsj byls w przychodni i mlody mial lekkiego rotawirusa!boze jak sie ciesze ze niuni nie zarazil bo w piatek sie widzieli..
taka pogoda wszyscy chorzy i zasmarkani...

pozniej ponadrabiam bo lece sie ogarnac dopoki niunia usnela...

lekarka mowila wczoraj zr mozemy rozszerzyc diete oczyeiscie nie mowilam jej ze juz jemy wiecej niz

---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ----------

samo mleko mowila zeby sprobowac dac 1/3 sloiczka jak nie uczuli to na nast dzien polowe sloiczka a pozniej zastapiv jeden posilek mleczny calym sloiczkiem...narazie daje niuni tak mniejsze pol ale i tak musi mlekiem poprawic...ale uwielbia soczek jablkowy to tez sie ciesze ze zaczela pic
dzis marcheweczka z ziemniaczkiem

no i standardowo kaszka raz dziennie.

co do gondoli to jak ja podnosze zeby dziec byl pol lezaco to wydaje mi sie ze strasznie wysoko jest prawie na siedzaco wiec tego nie podnosze.

co do smoczkow to my nadal 1chyba ze niuni nie chce sie ciagnac to 2daje..no i do kaszki ma 2ke i zrobilam jej dodatkowo zeby kaszka przeszla..

dzis przychodzi moj podgrzewacz aventu i termos tommy tippe czy jskos tak..swietny jest polecam!nie musze sie martwic czy bede miala ciepla wode do mleczka jak gdzies pojde..

pozniej reszte

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-05, 07:06   #4358
czarownica1
Zakorzenienie

Dotkaaa zdrówka!

ide się dalej ogarniać. Prezes skończył drzemać.
Gotuje fasolówkę dla Tż, może jak piardnie to Mu się nos odetka wieczorem i będzie dobrze spał
Stary 2013-11-05, 07:11   #4359
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
GHIA na przekarmienie mi to nie wyglada bo dzis jakos spokojniej z karmieniem.

SAMANTHA o kurcze. Dobrze ze z Wami ok.

------

DZIEWCZYNY czy Wasze dzieci lezac na boku odginaja glowe do tylu prawie o 90 st????????
Antek dzis mi tak kilka razy zrobil wieczorem. Wyglada to dziwnie. Czy to proby przewracania sie na brzuch?

Wojtus tak robil i Ola tez tak robi jak dzieje sie cis ciekawego i koniecznie chce zobaczyc

MELA-nie doczytalam jeszcze szczegolow co sie stalo, ale tulam mocno.

GHIA- pisalam kilka dni temu ze u nas karmienia wygladaja tak sami i to istny koszmar. Pomaga zalozenie pieluszki na oczy i trzymanie za raczke w najgorszych momentach (jak juz nic nie pomaga) Ola dostaje butle. Niestety u nas trwa to juz ze 2 tygodnie i raz jest lepiej a raz gorzej.
Napewno nie jest to wina laktacji, vo po pierwsze Ola czasami nawet piersi nie dotknie i jest ryk, a po drugie nawet jak mam pelne mleka piersi to tez marudzi.

SAM- w porzadku wszystko? Nie wiem co bym zeobila gdyby u nas bylo trzesienie

EWE- tylko zebys nie cieszyla sie mezem za bardzo, bo Ci brzuch urosnie

SURKA- my moczymy Oli uszka cale podczas kapieli. Po wycieraz zewnatrz patyczkiem i nic sie nie dzieje

Npo i otyle doczytalam narazie. Lece nadrabiac dalej

WOJTUŚ

Edytowane przez skylie
Czas edycji: 2013-11-05 o 07:12
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 07:19   #4360
strawberry162
Rozeznanie

Dzien dobry
Noc taka w miare Pobudka po 1, 4.30 i 7.45 i juz nie spimy Wczoraj i dzis rano byla ladna (o ile kupa moze byc ladna : brzydal) zolta, papkowata kupa i na 99% jestem pwwna ze to dzieki kleikowi kukurydzianemu

Ide ogarnac moje dziecko i bede do Was zagladac

Antonisia
strawberry162 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 07:20   #4361
yevele
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
Drugie

wow, u mnie o tej godz jest już pierwsza drzemka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-05, 07:28   #4362
fiazo
Zakorzenienie

najpierw Was nadrobię, a potem napiszę co u mnie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
aż zaraz lukne ile ma twoj maly, dlugo juz macie te kolki???
już prawie 4 miesiące ma, ale to wcześniak więc daje mu poprawkę miesięczną na kolki

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
ja brałam 4 miesiące...
to ja nie dopisałam, że miałam cały czas podawany przez pompę i mówili wszyscy, że chodzę z pieskiem

Cytat:
Idę spać, bo mam "wenę"

"Marchewka, ziemniaczek czyli pierwsza zupa, a efekt w pieluszce to śmierdząca kupa"

"Dziób rozgadany, bańki ze śliny - czas na ząbkowanie chłopcy i dziewczyny"

Dobranoc!

a jeszcze miałam zapytać czy ktoś ma dzieciaczka z tych mniejszych i nie ma jeszcze kombineznu na już?
oba są ekstra, trzeba wrzucić do głosowania

ja mam na teraz taki materiałowy z lumpeksu, jest oczywiście za duży bo rozmiar 74, a Piotrek nosi 62/68
a na zimę to mam 3

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 07:31   #4363
stokrotka24
Zakorzenienie

Dzień dobry
Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Cholera ogladalyscie "lekarzy"? Teraz tydzien bede czekala czy przezyli czy nie.
Ide spac. Malgosia uparla sie ze tatus ma spac z nia. Zazdrosna jestem mimo, ze ostatnio ona ciagle ze mna spi. Nawet w pt jak sie odseparowalam z jelitowka to i tak o 2 w nocy przyszla bo sie stesknila.
Dobranoc.

A jednak karmienie. Niby pierwsze nocne tyle ze jeszcze nie spalam. Chyba zostawie mala u siebie w lozku skoro i tak sama tu spie.
http://lekarze.tvn.pl/odcinki-online,3
tu możesz oglądnąć następny odcinek, ja jeszcze nie miałam czasu zobaczyć ale jutro siadam i oglądam

Cytat:
Idę spać, bo mam "wenę"

"Marchewka, ziemniaczek czyli pierwsza zupa, a efekt w pieluszce to śmierdząca kupa"

"Dziób rozgadany, bańki ze śliny - czas na ząbkowanie chłopcy i dziewczyny"

Dobranoc!

a jeszcze miałam zapytać czy ktoś ma dzieciaczka z tych mniejszych i nie ma jeszcze kombineznu na już?
oba mi się podobają

u nas noc fajna, jak mały zasnął przed 21 tak karmienie było o 2,40 a potem już 6,50 i wstaliśmy o tej porze. Ale niespokojnie spał i się wiercił dzisiaj. Teraz zasnął a matka się boi bo dzisiaj szczepienie

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 07:37   #4364
magdalennne
Wtajemniczenie

Ponadrabiam was później, bo brzdąc się upomina o uwagę. Widziałam tylko, że kooocurek prosiła o zdjęcie.
Proszę bardzo. Jakość nie najlepsza, bo robione tel przy karmieniu. I troszkę zmienione jednak kolorystycznie do rzeczywistości, ale ogólnie widać o co chodzi.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2013-11-04 15.13.48.jpg (52,0 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2013-11-04 15.14.49.jpg (32,7 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2013-11-04 17.01.20.jpg (57,5 KB, 34 załadowań)
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 07:37   #4365
fiazo
Zakorzenienie

dzień dobry
u nas noc UWAGA NAPISZĘ DUŻYMI LITERAMI BO DALEJ NIE WIERZĘ
PIOTREK SPAŁ od 20:30 do 4:48 chyba więcej będę wypłakiwać swoje cierpienie i się żalić, pierwszy raz od urodzenia mi tyle przespał, ale pewnie kolejna noc wróci do normy także mocno się nie ekscytuje

Piotrka jednak wzięła choroba, tylko do przychodni nie mogę się dodzwonić, bo od listopada zrobili wizyty umawiane, chyba pójdę bez kolejki

a i za miesiące
i za szczepienia bo ich sporo dziś

Synek
Stary 2013-11-05, 07:38   #4366
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yevele Pokaż wiadomość
wow, u mnie o tej godz jest już pierwsza drzemka
czarownica moja tez sie wygina jak chce cos zobaczyc..:-P i jak proboje sie przekrecic na brzuch tylko jej jeszcze nie wychodzi

ja tez mocze uszka Zuzi pozniej wycieram patyczkiem tylko zawsze zamykamy sie w pokoju (bo kompie ja w wanience u nas w pokoju) i dopiero wychodzimy jak uszka sa wytarte itp.

Zuza

Razem
Stary 2013-11-05, 07:39   #4367
Oliath
Zakorzenienie

Elooooo

Jak mi dzis wesolo, moze z krancowego niewyspania, bo do drugiej prasowalam ciuchy na aukcje

Lilo zasnela, ja tancze i plasam po domu przy hitach mojej mlodosci

Ktos pamieta Macarenę, Asereje, Coco jambo?...

Bosz, polecam na takie ponure jesienne poranki, az sie chce zyc

A moze ktos pamieta kroczki i sie przylaczy? https://www.youtube.com/watch?v=AMT698ArSfQ

Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 07:39   #4368
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
czy bedziecie używać/używacie tej opcji w gondolce z podwyższeniem oparcia???jeśli tak to kiedy?? Ja sie zastanawiam, bo Zuza nie śpi na spacerach i lubi obserwować świat, a raczej niebo bo nic wiecej nie widzi i mysle czy jej nie dac troszke wyzej
Próbowałam raz, ale wróciłam do pozycji zupełnie na płasko. Sama nie wiem czemu..jakoś tak nam było źle.

Noc? Co tu napisać?! Nie pamiętam ile razy karmiłam. Często zaglądałam na zegarek, bo Miś się wiercił i nie wiem już kiedy budziłam się na karmienie, a kiedy na tulenie. Ale dwóch godzin w ciągu nie przespałam niestety. Nie jestem jednak nieprzytomna, pewnie dopiero wieczorem poczuję zmęczenie.

A w piątek mąż mój pracuje do 14 i jedziemy do ciuchlandu na polowanie. Uwielbiam. Zaopatrzę Michasia w nowe body, koszulki, pajace, półśpiochy, bo nam tylko dwa w jego rozm. zostały i może dla siebie coś wyszukam. Doczekać się nie mogę, jakbym nie wiadomo co w ten piątek miała robić.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 07:41   #4369
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Za 2h mamy pediatrę,więc prosimy o kciuki, żeby w pluckach było czysto

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 07:43   #4370
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
dzień dobry
u nas noc UWAGA NAPISZĘ DUŻYMI LITERAMI BO DALEJ NIE WIERZĘ
PIOTREK SPAŁ od 20:30 do 4:48 chyba więcej będę wypłakiwać swoje cierpienie i się żalić, pierwszy raz od urodzenia mi tyle przespał, ale pewnie kolejna noc wróci do normy także mocno się nie ekscytuje

Piotrka jednak wzięła choroba, tylko do przychodni nie mogę się dodzwonić, bo od listopada zrobili wizyty umawiane, chyba pójdę bez kolejki

a i za miesiące
i za szczepienia bo ich sporo dziś
brawo dla Piotrusia szkoda, że jednak choroba go wzięła, oby mu szybko przeszło

wczoraj się trochę dziabaliśmy, to chyba z 4 raz od urodzenia, ale dalej czuję dyskomfort i trochę bolało. Pewnie jeszcze długo nie będzie tak jak przed porodem

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 07:47   #4371
d0tkaaa
Zakorzenienie

moja zazwyczaj sypia od 19do 3..ale coraz czesciej dp 20..a pozniej wstaje jak tz wychodzi do pracy o 6..a jak tz w domu to spi nswet dp 7..a ja chodze wyspana i uwaga..uwielbjamy z tz spac z nasza niunia w lozku...

wogolr musze pochwalic tz bo nie wiedzisl ile jedt roboty przy dziecku i w 1dzien na l4 wieczorem mowil ze przeprasza za tp ze tsk mowil bo przy dziecku mozna soe umeczyc itp (dpdal ocxywoscie ze jest oslabiony od antybiotyku zebyscie sobie nie myslaly ze wstapil w niego aniol lol) ale przez ten tydz duzo mi pomagal bral niunie na rece bawil sie przewijal raz nawey kupe probowal alr ubrudzil wszystko na okolo... i mowil ze szkoda ze idzie do pracy bo bedzie tesknil itp..widze ze teraz ma wiez z Zuzia duza...sam przyznal ze juz jest taka ze sie do niego usmiechnie itp nie boi sie brwc na rece Zu...moj dzielny a jaki dumny przy swoim tacie byl jak tam pojechalismy trzymal Zu caly czas ledwo mi ja dal jak chcialam haha(sory ze tak o nas nawijam)

Zuza

Razem
Stary 2013-11-05, 07:48   #4372
tysia222
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez katarzynkajg Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie:
zmieniłyście już smoczki na nr 2?
My dalej mamy 1. A kiedy się ma zmieniać?

---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ----------

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość

DZIEWCZYNY czy Wasze dzieci lezac na boku odginaja glowe do tylu prawie o 90 st????????
Antek dzis mi tak kilka razy zrobil wieczorem. Wyglada to dziwnie. Czy to proby przewracania sie na brzuch?

Mój tak. I nie wiem co to ma znaczyć. Może się tak przeciąga? Zaczął też robić taki jakby mostek jak go rozbieram z body.
tysia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 07:49   #4373
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Elooooo

Jak mi dzis wesolo, moze z krancowego niewyspania, bo do drugiej prasowalam ciuchy na aukcje

Lilo zasnela, ja tancze i plasam po domu przy hitach mojej mlodosci

Ktos pamieta Macarenę, Asereje, Coco jambo?...

Bosz, polecam na takie ponure jesienne poranki, az sie chce zyc

A moze ktos pamieta kroczki i sie przylaczy? https://www.youtube.com/watch?v=AMT698ArSfQ

ja to nawet tekst pamiętam

Cytat:

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
brawo dla Piotrusia szkoda, że jednak choroba go wzięła, oby mu szybko przeszło

wczoraj się trochę dziabaliśmy, to chyba z 4 raz od urodzenia, ale dalej czuję dyskomfort i trochę bolało. Pewnie jeszcze długo nie będzie tak jak przed porodem
a u mnie dziobanka było trochę więcej jak, tż zakupił żel żeby był poślizg bo inaczej nie da rady taka sahara, od kąd mamy żel to zupełnie inaczej jest, ale i tak libido małe

Synek
Stary 2013-11-05, 07:53   #4374
tysia222
Raczkowanie

Cytat:

my właśnie wyszliśmy z Pampersa 2, teraz mamy Dadę 3 - różnicy w chłonności nie widzę, może tyle, że Dada pełna jest bardziej estetyczna, bo zawartość nie prześwituje tak mocno jak w Pampku Za to Dada 3 jest DUZO większa niż Pampers 2 - zapinamy przylepiec na przylepiec (pampka mieliśmy już z przerwą między zapięciami na 3-4 cm)
A miałaś Dadę 2? były większe od Pampersów 2? My dostakliśmy jeszcze teraz Pampersy 2 te białe, nie znoszę ich

---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

Cytat:

tysia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 07:54   #4375
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Ponadrabiam was później, bo brzdąc się upomina o uwagę. Widziałam tylko, że kooocurek prosiła o zdjęcie.
Proszę bardzo. Jakość nie najlepsza, bo robione tel przy karmieniu. I troszkę zmienione jednak kolorystycznie do rzeczywistości, ale ogólnie widać o co chodzi.
No to u nas inaczej to wygląda Wyprałam Małego w rumianku i schodzi..wiec to alergia

Cytat:

Kciuki

Pierwsza drzemusia u nas...daje małemu 35 minut

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 07:57   #4376
d0tkaaa
Zakorzenienie

czytalam ze dzieci jak robia takie mptki albo sie wyginaja to dlatego bo "skaply"sie ze jest tez cos za nimi i sa ciekswe m.in

Zuza

Razem
Stary 2013-11-05, 07:59   #4377
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
ja to nawet tekst pamiętam

a u mnie dziobanka było trochę więcej jak, tż zakupił żel żeby był poślizg bo inaczej nie da rady taka sahara, od kąd mamy żel to zupełnie inaczej jest, ale i tak libido małe
Zosia, no to jedziemy

RESZTA PONURAKÓW DZIECI NA RĘCE I PLĄSAMY

Lilo juz nie spi, zaciesza z moich wyglupow.

Normalnie jestem szczesliwa
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 08:02   #4378
d0tkaaa
Zakorzenienie

http://www.elle.pl/moda/artykul/fift...rey-by-kappahl

cos dla fanek greya hihi

Zuza

Razem
Stary 2013-11-05, 08:04   #4379
taribari
Zadomowienie

Osoba ktora wymyslila woombie powinna dostac nobla! Oliath tancze z Toba! Ani jednej pobudki i wiercenia! Zjadl o 6 i poszedl dalej w kime do 8.

za skonczone tygodnie i miesiace
Zrowka dla zasmarkanych
Duzo dzis szczepien. My tez idziemy na 16.

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

taribari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 08:05   #4380
d0tkaaa
Zakorzenienie

dziewczyny czy dobrzecmysle ze jak podam np w stoiczku dzoecku cos co podczas kp jej nie uczulalo to teraz tez nie uczuli?

Zuza

Razem
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości