Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6 - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-05, 08:22   #2821
gosia261282
Gang Iren

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość

Byłam na usg piersi Mam torbiel na torbielu. Trzy lata temu miałam takie do 8 mm, 2 lata temu takie do 1,5 cm, a te dzisiejsze mierzą już 2,5 cm
Jak zobaczyłam tą siatkę dziurek na usg to mi się słabo zrobiło

Współczuję.
Ale torbiele chyba nie są poważne,co? One same znikają?

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Dziewczyny i tak nie będziemy miały wpływu na to czy rozetną nam krocze czy samo pęknie...."wszystko wyjdzie w praniu"
Mi się o wszystko pytali,czy mogą naciąć też.
To mi się w porodzie w Anglii bardzo podobało,nikt nie decydował za mnie.
Chociaż wiadomo,że i tak się człowiek raczej zgodzi na to co proponują,ale jednak miło ze informują o wszystkim i czekają na decyzję pacjenta.
Stary 2013-11-05, 08:27   #2822
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala098 Pokaż wiadomość
Wiecie co- a ja chcę, żeby mi nacięto krocze; wręcz chyba powiem położnej, że sobie tego życzę
Rana goi się bardzo szybko, w zasadzie pozostaje bez śladu blizny.
Pochwa się nadmiernie nie rozciąga, więc przytulanki po przyjemniejsze ,
rzadszy problem z późniejszym nietrzymaniem moczu.
A jak samo pęknie- nigdy nie wiadomo. Może pęknąć tylko śluzówka, ale może też dojść pęknięcie nawet do mięśni zwieracza odbytu, a wtedy to już mogiła....
Przy braku nacięcia pęknięcia III i IV stopnia (czyli az do odbytu) zdarzają sie u 2% kobiet. Przy nacięciu az u 15% (głownie dlatego, ze naciecie pęka dalej, jak naderwana kartka papieru).

Polecam lekturę: http://www.rodzicpoludzku.pl/images/...rutyna2010.pdf
Stary 2013-11-05, 08:30   #2823
isia4891
Zadomowienie

Gosia- Mi się o wszystko pytali,czy mogą naciąć też.
To mi się w porodzie w Anglii bardzo podobało,nikt nie decydował za mnie.
Chociaż wiadomo,że i tak się człowiek raczej zgodzi na to co proponują,ale jednak miło ze informują o wszystkim i czekają na decyzję pacjenta.[/QUOTE]

W pl też plan porodu się wypełnia, ale szczerze to ja bym wolała, żeby lekarze czy polozna ocenili , czy jest mi to potrzebne. Nie będę się upierać przy czymś na czym się nie znam i nie widzę.
Każdy przypadek jest inny i uważam że trzeba podchodzić indywidualnie. Zależy jak dziecko się ułoży, ile waży i jakie jest rozwarcie czy próg bólu kobiety.Statystyki to tylko liczby.
Tak samo z porodem chciałabym naturalnie, ale jeśli lekarz stwierdzi, że są powody do cesarskie nie będę się upierać...

Edytowane przez isia4891
Czas edycji: 2013-11-05 o 08:37
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 08:34   #2824
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość
Nie chce żebyście wystraszyło sie kabelkow. Od. Sondy termometru i pulsometru.
Ale jeśli macie taka chęć to proszę bardzo.
O to moj synuś Dominik:
Tadam
Załącznik 5468371

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Jaka słodka kruszynka Ślicznego macie synka a do tego jakie ma włoski

witam z rana
Wczoraj byłam u lekarza Kacperek waży 1466 g i jest wszystko dobrze .
Tylko mi skróciła się szyjka na pierwszej wizycie miałam 4cm , na drugiej 4,5 cm a teraz 3,6 cm .Lekarz kazał mi się oszczędzać a mąż zakomunikował , że naprawdę mam się oszczędzać i koniec z wypadami na zakupy . Wydaję mi się właśnie , że przez te zakupy mi się skróciła w końcu za meblami się nałaziliśmy , za sprzętem tak samo , do tego wszystkich świętych i może przesadziła .
Do tego jest coś co mnie przeraziło/zasmuciło no nie wiem otóż lekarz na początku doliczył się jednego paluszka więcej ja też tak widziałam . Oglądał i oglądał i sam do końca nie wiedział . Na koniec powiedział , że chyba jednak jest 5 paluszków a ten ostatni zgiął i dlatego tak wygląda jak kolejny ale nie jest pewien . W 12 tc lekarz liczył wszystkie paluszki i było po 5 więc nie wiem czy jest to możliwe , zeby teraz pojawił się szósty czy to faktycznie mały zgiął paluszka i tak się wydawało .
Do tego tak jak mówiłam mały obrócił się główką w dół . Lekarz powiedział , że nie mam dużo wód płodowych więc raczej już się nie odwróci chyba , ze by tych wód przybyło .
Zapytałam jeszcze lekarza czy ciągle jest chłopak to się zaśmiał i powiedział , że to raczej już nie powinno się zmienić i otrzymałam zdjęcie dwóch jajeczek małego na potwierdzenie
Lekarz powiedział , że jeśli szyjka mi się będzie skracać to nie ma szan żebym do terminu dotrzymała . Ale jeszcze tym się nie martwię ponieważ tak naprawdę wszystko mam kupione już prawię . Resztę zamówię na allegro i w sobotę jedziemy wszystko zamówić . Więc jak już bedę musiała jechać na zakupy to z mężem , żeby nic nie dzwigać i żeby za dużo nie łazić . Do tego mąż chciał żebym zrezygnowała z SR ale nie zrezygnuje , po prostu zadzwonie do babki i powiem , ze rezygnuję z ćwiczeń a pojawię się na zajęciach na różne tematy i już .
Mam nadzieję , ze szyjka bardziej mi się nie skróci.
Stary 2013-11-05, 08:38   #2825
perfuzja
Zakorzenienie

Aniele super, ze z Malym wszystko dobrze! A szyjkę cały czas masz dluugą, ja od samego początku mam 3 cm
Paluszki to wiesz, najwyzej bedzie fantastycznym pianistą
Stary 2013-11-05, 08:43   #2826
AgatkaL
Wtajemniczenie

iwantyou99...ale fajny chłopczyk, śliczny

Mam pytanko, czy kulujecie łóżeczka z wyjmowanymi szczebelkami albo odsuwanym bokiem? My zdecydowaliśmy się na łóżeczko z Ikei, ale w nim nie ma takich patentów.

Jesteśmy zaręczeni !!!
http://s8.suwaczek.com/201102120926.png

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png
AgatkaL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 08:46   #2827
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość

Mam pytanko, czy kulujecie łóżeczka z wyjmowanymi szczebelkami albo odsuwanym bokiem? My zdecydowaliśmy się na łóżeczko z Ikei, ale w nim nie ma takich patentów.
Mamy lozeczko z wyjmowanymi szczebelkami i dostawkę do naszego lozka bez boku
Moim zdaniem łóżeczka z opcją zdjecia jednego boku są mocno niestabilne. A przynajmniej ja stabilnego nie znalazłam.
Stary 2013-11-05, 08:48   #2828
Amberella
Wtajemniczenie

GG do Amberella

Cytat:

mam łóżeczko z wyjmowanymi szczebelkami; kupiłam takie, bo widzę u 2-letniego chrześniaka, że fajnie się sprawdza. Mały sobie wchodzi i wychodzi kiedy chce, a rodzice nie martwią się, że spadnie z łóżeczka
Amberella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 08:51   #2829
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Aniele super, ze z Malym wszystko dobrze! A szyjkę cały czas masz dluugą, ja od samego początku mam 3 cm
Paluszki to wiesz, najwyzej bedzie fantastycznym pianistą
Niby jest długa ale w ciągu miesiąca skróciła się o 1 cm więc to dużo i jeśli będzie skracanie postępować w takim tępię to mogę urodzić wcześniej . Chociaż liczę , że to przez te intensywne kilka dni i liczę , że już nie będzie się skracać .
Mam nadzieję , że mały ma po 5 paluszków bo już mi serce pęka na samą myśl o operacji takiego maluszka . Niby mały zabieg a serce pęka ale liczę na to , że faktycznie mały zgiął paluszka tylko
Stary 2013-11-05, 08:53   #2830
krolowa_nilu
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mala098 Pokaż wiadomość
A jak samo pęknie- nigdy nie wiadomo. Może pęknąć tylko śluzówka, ale może też dojść pęknięcie nawet do mięśni zwieracza odbytu, a wtedy to już mogiła....
Nas położna na SR uraczyła cudowną opowieścią o porodzie, który odbierała dzień wcześniej - rodząca uparła się na naturalne pęknięcie, choć krocze ewidentnie nie dawało rady nie wyraziła zgody na nacięcie. Pękła jej pochwa do szyjki, krocze i odbytnica O konsekwencjach nawet nie chce myśleć. W moim szpitalu nacina się 15% rodzących (dane z gdzierodzić), jeśli położna uzna, że należy ciąć to ja się kłócić nie będę
krolowa_nilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 09:09   #2831
magnusia
Zakorzenienie

Aniołku--- duży ten Twój chłopina juź paluki na pewno są ok Pewnie zgiął alno machał nimi

Agatka--- my kupujemy z wyjmowanymi szzebelami

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

Cytat:
Napisane przez krolowa_nilu Pokaż wiadomość
Nas położna na SR uraczyła cudowną opowieścią o porodzie, który odbierała dzień wcześniej - rodząca uparła się na naturalne pęknięcie, choć krocze ewidentnie nie dawało rady nie wyraziła zgody na nacięcie. Pękła jej pochwa do szyjki, krocze i odbytnica O konsekwencjach nawet nie chce myśleć. W moim szpitalu nacina się 15% rodzących (dane z gdzierodzić), jeśli położna uzna, że należy ciąć to ja się kłócić nie będę
Rany co za historia... Też jestem zdania że w takiej kwestii należy zdać sie na doświadczenie położnej
Stary 2013-11-05, 09:14   #2832
upadly_aniol00
Zakorzenienie

magnusia mój mąż Twierdzi , ze mały będzie miał 4,5 kg jak się urodzi nie wiem skąd sobie to ubzdurał ale mam nadzieję , że nie przekroczy 4 kg
Stary 2013-11-05, 09:28   #2833
pilotka86
Rozeznanie

cześć
ale miałam noc i ranek
najpierw kot zwymiotował mi na rogala-kojec!!!!!:1wsciekl y:
odkąd śpię na nim, ciągle wpychała się na rogala koło mojej twarzy...
no i wczoraj.... środek nocy... budzi mnie stękanie i szybko skok na dywan... dalej stękanie... w międzyczasie obracam się i czuję, że mam mokre ramię...
zapalam światło a tu na obrzygany rogal - ciemną karmą i trawą
poszewkę namoczyłam... poszłam spać.
budzę się.... smród i :
pod łóżkiem trochę narzygane
obok miseczki - też (rozniesione spod łóżka)
w dwóch miejscach na dywanie to samo!!!
jakby tego było mało, mąż wszedł we dwie kupki kota - jedną w pokoju, drugą w łazience (nie mam pojęcia jak tam się znalazły, najprawdopodobniej przylepiły się kotu do łapki)
Pół godziny temu znalazłam kawałek kupki na korytarzu
myślałam, że kota
Nie wiem co mu odbiło Chyba za bardzo się "napchał"
Musiałam odkurzyć i umyć cały pokój łącznie z dywanem. Zaraz jadę po mydełko na plamy żeby zaprać rogala w miejscu wymiocin

upadły anioł mnie też nagle zaczęła się szyjka skracać, obecnie 2,6 miesiąc temu 3,7 . A TP 03.01 .
Co do paluszka, to tak na szybk napiszę bo akurat jestem w temacie. Mojej znajomej urodził się ostatnio syn z szóstym u stopy. Dopiero jak go wyjęli to zobaczyli! A wcześniej miała często usg na dobrym sprzęcie plus usg 3d! Była w szoku, bo miał liczone paluszki u dwóch lekarzy. Ogólnie to nawet nie wada, ale malutki defekt kosmetyczny i nie ma czym się martwić To jest genetyczne i nazywa się polidaktylia. Nie masz się czym martwić
pilotka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 09:30   #2834
Amberella
Wtajemniczenie

GG do Amberella

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
Niby jest długa ale w ciągu miesiąca skróciła się o 1 cm więc to dużo i jeśli będzie skracanie postępować w takim tępię to mogę urodzić wcześniej . Chociaż liczę , że to przez te intensywne kilka dni i liczę , że już nie będzie się skracać .
Mam nadzieję , że mały ma po 5 paluszków bo już mi serce pęka na samą myśl o operacji takiego maluszka . Niby mały zabieg a serce pęka ale liczę na to , że faktycznie mały zgiął paluszka tylko
Aniołku, dużego masz już synka i zapewne wszystko jest dobrze z jego paluszkami. Proszę nie martw się na zapas i odpoczywaj solidnie .
Cytat:
Niezbyt optymistyczna historia. Znam podobną, ale dziewczyna popękała aż do odbytu, bo jej nie zamierzali naciąć . Męczyła się z raną i szwami potwornie. Jeszcze nie doszła do siebie, a rodziła w sierpniu.
Stary 2013-11-05, 09:31   #2835
mala098
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Przy braku nacięcia pęknięcia III i IV stopnia (czyli az do odbytu) zdarzają sie u 2% kobiet. Przy nacięciu az u 15% (głownie dlatego, ze naciecie pęka dalej, jak naderwana kartka papieru).

Polecam lekturę: http://www.rodzicpoludzku.pl/images/...rutyna2010.pdf
Dzięki za link, zabieram się za czytanie
Choć ja ze względu na ukończenie klasy przyrodniczej mam kilka koleżanek po medycynie i wszystkie mówią, żeby absolutnie nacinania się nie bać, bo to tylko ułatwia, a nie utrudnia poród.
Zresztą, sama przy jednym porodzie byłam mojej przyjaciółki (nie chciała męża z powodu znanych niektórym kobietom obaw).
Miała nacinane krocze i nawet tego nie zauważyła. Sam "zabieg" trwał 2 sekundy a w bólu porodowym (rodziła bez znieczulenia), nawet tego nie poczuła.

Cytat:
Heh, no właśnie tego bym się obawiała dużo bardziej niż ciąży, porodu i wszystkiego wokół...

Aniołku, gratuluję dużego chłopczyka!
Stary 2013-11-05, 09:33   #2836
upadly_aniol00
Zakorzenienie

pilotka dzięki czytałam właśnie o tym . Tu chodzi o rączkę ale może faktycznie było coś źle widać . Na razie nie będę się tym przejmować najważniejsze , że z małym wszystko dobrze a jak się urodzi i faktycznie będzie miał jeden więcej to wtedy będziemy nad tym się zastanawiać .

I współczuje nocnej przygody z kotem
Stary 2013-11-05, 09:36   #2837
Amberella
Wtajemniczenie

GG do Amberella

pilotka, współczuję jazdy z kotem , gdyby mój kocur zapaskudził mi kochanego rogala, byłby chyba pierwszym kotem w kosmosie
Stary 2013-11-05, 09:38   #2838
isia4891
Zadomowienie

Cytat:
Nie denerwuje się i odpoczywaj. Nam lekarz też liczył paluszki, ale tak się ruszał, że ciężko się dopatrzeć. Może idź do innego lekarza, żeby się upewnić i żeby być spokojna .
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 09:43   #2839
sweet_vintage
Rozeznanie

Padł tu taki argument, ze po nacięcie pochwa nie jest za luźna i to moze pozytywnie wpłynąć na życie seksualne. Ja sie trochę naczytałem o ciągnących bliznach po szyciu krocza, które bolą w trakcie współżycia i seks już nigdy nie wraca do stanu sprzed ciąży. To mnie m.in od naciecia odstrasza.

mój blog ciążowo-dzieciowy www.inspiracjemamy.blogsp ot.com

instynkt macierzyński jest przereklamowany.... http://www.inspiracjemamy.blogspot.c...nski-jest.html
sweet_vintage jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 09:49   #2840
upadly_aniol00
Zakorzenienie

isia teraz chodzę do najlepszego lekarza u nas z najlepszym sprzętem . Więc na następnej wizycie jeszcze najwyżej poproszę żeby sprawdził .
Stary 2013-11-05, 09:55   #2841
Le La
Zadomowienie

Dzien dobry

aniolku duzy synus juz, a z paluszkami na pewno wszystko bedzie ok.

A mnie sie dzisiaj snilo, ze okazalo sie , ze zamiast chlopca bedzie dziewczynka i mialam straszne pretensje do mojego gina o pomylke, bo ja juz kupilam tyyyyle ubranek dla chlopca i co ja z tym teraz zrobie hehehhe

A w ogole moj mąż dowcipnis, dzisiaj w nocy, jak wstawal do lazienki ,to posmyral mnie po stopie od spodu, bo mialam wystawiona i tak mnie wystraszyl, ze pozniej przez godzine zasnac nie moglam Myslalam, ze go udusze.
Stwierdzil, ze byl pewien , ze nie spie, a byla chyba 2 w nocy

Ide zaraz odebrac wyniki z tokso i juz zaczynam sie strasznie stresowac

Edytowane przez Le La
Czas edycji: 2013-11-05 o 09:56
Le La jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 10:04   #2842
Olcia_1983
Raczkowanie

Cześć dziewczyny

Iwatyou synuś cudowny, i te włoski takie czarne

Anoiłku nie martw się paluszkiem, pewnie go nie będzie a jakby już był to to chyba rutyowy zabieg i taki maluszek go nie pamięta nawet.

U mnie dzisiaj pogoda pod psem, ani mi się wstawać nie chciało. Dopijam anatola i pomykam odebrać karnisz. Dalrej mam lekkiego doła, ale na szczęście już lepiej niż wczoraj. Wieczorem jade na ćwiczenia do szkoły rodzenia - w sumie to mi się nie chce dupska ruszać, ale specjalnie mąż zostawił mi samochód to muszę jechać.

Trzymam kciuki za dzisiejsze wyniki i badania : kciuki:
Olcia_1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 10:07   #2843
upadly_aniol00
Zakorzenienie

tak buszuję po allegro i duzo jest pasów wyszczuplających poporodowych czy obecne mamusie stosowały takie cuda by szybciej dojść do formy ? Wiem , że moja kuzynka stosowała ale zastanawiam się czy to jest konieczne i czy faktycznie pomaga ?
Stary 2013-11-05, 10:07   #2844
katarzyniak
Rozeznanie

Pilotka, współczuje niemiłej sytuacji z kotem...u nas kot też czasem wariuje, a najchetniej to spałby z nami razem w łóżku na co oczywiscie mu nie pozwalamy

U. Anioł- waga dzidziolka ładna :brawa: a paluszki myśle ze trudno jest dokladnie policzyc, bo wiadomo ze dziecko sie rusza, macha łapkami, a usg to nie szklanka z wodą, pomyśl o tym że duzo lepsza bylaby taka sytuacja (chociaz odpukac zeby tak nie bylo) niz to zeby np.dziecku brakowało jakiegoś paluszka. Będzie dobrze
Jesli chodzi o szyjke to staraj sie odpoczywac i bedzie oki

Na tvp2 było o dziecku ktore jest scigane z powodu powodu odpakowania zabawki z markecie...dziecko ma 7 lat. Z jednej strony to absurd zeby uruchamiać organy państwowe w takiej sprawie, ale z drugiej strony nie wiadomo jakie bylo podejscie rodzicow do ochroniarzy po sprawie. Być moze zamiast przeproszenia za dziecko usłyszeli parę "ładnych" słów... W koncu teraz to czasem bezczelstwo nawet tak małych dzieci sięga zenitu...a i rodzice uważają że ich dziecko jest święte i najporządniejsze na świecie. Mysle ze dziecko w wieku 7 lat też powinno potrafić zachować sie w pewnych sytuacjach.
No nic, takie myśli mi sie nasunęły...
02 czerwiec - pierwszy test,
08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739.
26 czerwiec - beta 51800 i serduszko

Wymiana kosmetyczna:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700
katarzyniak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 10:16   #2845
mezaga
Zakorzenienie

Cytat:
Aniele będzie dobrze Na kolejnym USG poproś o sprawdzenie jeszcze tej rączki. Odpoczywaj dużo i niech Cię mąż pilnuje

Pilotka nieźle się kota musiała w nocy wymęczyć.

Ja dzisiaj obudziłam się bólem podbrzusza - jak w trakcie okresu. Chyba mnie za bardzo wyźdurała ginka tym penisem od usg. Najpierw badanie na fotelu, potem dowcipne usg i na koniec jeszcze zwykłe. I chyba taki skutek czuję dzisiaj. Brzuch miękki, dzieci się ruszają więc mam nadzieję, że wszystko ok. Wzięłam nospę, walnęłam się na łoże i czekam aż przejdzie.

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

Cytat:
tak buszuję po allegro i duzo jest pasów wyszczuplających poporodowych czy obecne mamusie stosowały takie cuda by szybciej dojść do formy ? Wiem , że moja kuzynka stosowała ale zastanawiam się czy to jest konieczne i czy faktycznie pomaga ?
Ja miałam taki pas przed ciążą - one raczej są do modelowania sylwetki pod jakąś ekstra opinającą kiecę. Nie byłam z niego zadowolona bo mi się rolował pod biustem i wyglądało to gorzej niż jakbym tego pasa nie miała.
Stary 2013-11-05, 10:25   #2846
magnusia
Zakorzenienie

Ale mnie plecy dziś bolą zapytam dziś gina czy może jakieś masaże czy maści....
Stary 2013-11-05, 10:26   #2847
senira666
Zakorzenienie

to jestem po wizycie .
ogólnie wszystko ok, mam lekki spadek żelaza więc mam łykać. glukoza na czczo 74 a po 2h 115 więc też dobrze. szyjka zamknięta troszkę się skróciła ale mam się tym nie martwić i więcej odpoczywać.
za to pogoda do doopy i muszę lampke świecić bo ciemno jest.

Cytat:
Wczoraj byłam u lekarza Kacperek waży 1466 g i jest wszystko dobrze .
Tylko mi skróciła się szyjka na pierwszej wizycie miałam 4cm , na drugiej 4,5 cm a teraz 3,6 cm .Lekarz kazał mi się oszczędzać a mąż zakomunikował , że naprawdę mam się oszczędzać i koniec z wypadami na zakupy . Wydaję mi się właśnie , że przez te zakupy mi się skróciła w końcu za meblami się nałaziliśmy , za sprzętem tak samo , do tego wszystkich świętych i może przesadziła .
Do tego jest coś co mnie przeraziło/zasmuciło no nie wiem otóż lekarz na początku doliczył się jednego paluszka więcej ja też tak widziałam . Oglądał i oglądał i sam do końca nie wiedział . Na koniec powiedział , że chyba jednak jest 5 paluszków a ten ostatni zgiął i dlatego tak wygląda jak kolejny ale nie jest pewien . W 12 tc lekarz liczył wszystkie paluszki i było po 5 więc nie wiem czy jest to możliwe , zeby teraz pojawił się szósty czy to faktycznie mały zgiął paluszka i tak się wydawało .
Do tego tak jak mówiłam mały obrócił się główką w dół . Lekarz powiedział , że nie mam dużo wód płodowych więc raczej już się nie odwróci chyba , ze by tych wód przybyło .
Zapytałam jeszcze lekarza czy ciągle jest chłopak to się zaśmiał i powiedział , że to raczej już nie powinno się zmienić i otrzymałam zdjęcie dwóch jajeczek małego na potwierdzenie
Lekarz powiedział , że jeśli szyjka mi się będzie skracać to nie ma szan żebym do terminu dotrzymała . Ale jeszcze tym się nie martwię ponieważ tak naprawdę wszystko mam kupione już prawię . Resztę zamówię na allegro i w sobotę jedziemy wszystko zamówić . Więc jak już bedę musiała jechać na zakupy to z mężem , żeby nic nie dzwigać i żeby za dużo nie łazić . Do tego mąż chciał żebym zrezygnowała z SR ale nie zrezygnuje , po prostu zadzwonie do babki i powiem , ze rezygnuję z ćwiczeń a pojawię się na zajęciach na różne tematy i już .
Mam nadzieję , ze szyjka bardziej mi się nie skróci.
czyli generalnie wszystko ok i ważne żeby się oszczędzać

Cytat:
iwantyou99
my mamy z wyjmowanymi szczebelkami dwoma
Stary 2013-11-05, 10:30   #2848
Kalina27
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sweet_vintage Pokaż wiadomość
Padł tu taki argument, ze po nacięcie pochwa nie jest za luźna i to moze pozytywnie wpłynąć na życie seksualne. Ja sie trochę naczytałem o ciągnących bliznach po szyciu krocza, które bolą w trakcie współżycia i seks już nigdy nie wraca do stanu sprzed ciąży. To mnie m.in od naciecia odstrasza.

U mnie tak niestety było. Samo nacięcie na skurczu praktycznie nie bolało, za to późniejsze gojenie szycia było i jest najgorszym wspomnieniem z porodu.
Przez ponad rok moje życie seksualne też dotkliwie to odczuło.
Co prawda dziś, po prawie czterech latach od porodu wszystko wróciło do normy ale wiele mnie to kosztowało zdrowia i bólu...
Dlatego teraz mam taki plan, żeby rodzić ze znieczuleniem i nie godzić się na nacinanie krocza. Oczywiście zdam się na położną, ale zdecydowanie choć nie za wszelką cenę będę się bronić przed nacinaniem.

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Cytat:
Po cesarce pas się bardzo sprawdził, wtedy rana tak bardzo nie ciągnęła. Choć całego noszenia go było może 2-3 tygodnie. Poźniej, jak wszystko się wygoiło był zbędny, wręcz irytujący bo zsuwał się i rolował przy każdym ruchu...
Przy naturalnym porodzie w ogóle nie był mi przydatny.

A 29.01.2014
Kalina27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 10:32   #2849
forester
Zadomowienie

iwantyou99 śliczna żabeczka z Domi już jest i całkiem spory. dalej 3mam kciuki za jego zdrowie!

Aniolku mały już spory, oszczędzaj się możliwie jak najwięcej a pewnie będzie dobrze.

Mezaga gratuluje parki, i obyś dłużej niż te 5 tyg wytrzymała.

Pilotka wsoółczuje nocnej, nie przyjemnej historii z kotem.

Nie nie odzywałam się bo od 2 dni jeździliśmy z Tż po lekarzach. w nd wieczorem żyła wyglądała tak źle, że pojechaliśmy na SOR. tam po 3 godzinach obejrzała mnie chirurg i stwierdziła zakrzepowe,powierzchowne zapalenie żyły, no to wczoraj do rodzinnej po l4, ta znów kazała mi wracać do chirurga, więc wczoraj wieczorem trafiłam znów do chirurga, który nie wykluczył zaplenie żył głębokich, nastrszył mnie co do skutków stosowania heparyny w ciąży i załatwil mi dziś znów badania. mam nadzieje,że dziś będę miała w końcu konkrety. Genrelanie to tak mnie to cholerstwo boli i tak się boje o ciąże, że jestem w dole i jeszcze 10 pięter niżej.
forester jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 10:33   #2850
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Ej czyli naprawdę mój mamy jest taki duży już ? z siatki centylowej wynika , że jest po środku i oczywiście lekarz mówi +/- 200 g . Nie straszcie mnie bo mąż jeszcze wygada to 4,5 kg

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości