|
|
#571 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar LI
Cytat:
Cytat:
dawno temu w Haemie, tera jest drooooogie szare ale za to rozpinane no ale za drogie i za szare
|
||
|
|
|
#572 | |||
|
Wiedźma
|
Cytat:
Macham wzajemnie i miłego dnia. Cytat:
Cytat:
Ale co ja tam wiem. Ja w te dni spędu nie chodzę wcale. Nie lubię takich szopek.
|
|
#573 |
|
Nindżopesz
|
Ad sinupret zakrycia tyłka i kaptura obczajcie to
http://www.ebay.com/itm/Fashion-Hood...item20d9fa83ca |
|
|
|
#574 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() a v. nie chcę prosić o zamówienie, bo czuję się wtedy, jakbym wyłudzała prezenty ![]() 3 dni do następnego długiego weekendu
|
|
|
|
|
#575 |
|
Zakorzenienie
|
Znad lekkiej paranoi
![]() Jak to o wszystko trzeba samemu się dowiadywać, bo inaczej wysępią lub będą próbowali wysępić z Ciebie kasę .
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
|
|
|
#576 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
________________ Fitam! Uprzejmie melduje ze żyję (ale nie wiem jeszcze jak długo). ![]() A i : - nie mam żadnych góralskich kapci - handel jedzeniem i jedzenie (kulturalne) za cmantarzach mi nie przeszkadza (ale tam gdzie się wychowałam cmentarze są mieszane i przyzwyczajona jestem do "cyganów" ucztujących tradycyjnie na grobach w święta) - ksiażek ostatnio nie czytam (no chyba ze sie liczy "Dzieci z Bullerbyn" czy "Harry Potter"). - wiecej grzechów nie pamietam
|
|
#577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
|
|
|
|
#578 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
fajnie że wpadasz |
||
|
|
|
#579 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dobry
Cytat:
I 10 i 13 fajna, pomiedzy musi być super. Tylko aktualnie poza moim zasięgiem finansowym ;-) Cytat:
Cytat:
Dostalam dziś najpiękniejszy prezent na świecie, od nastolatki |
|||
|
|
|
#580 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
to w sumie czemu nie pozwolic na sprzedaz popcornu w kościołach podczas mszy? tez mogliby zarobic jacys ludzie co mają dzieci
|
|
|
#581 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#582 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
siadam koło Ciebie na serio to ja mam jakieś tam jasne zasady którymi się kieruję i dla mnie, osoby niewierzącej szacunek dla zasad, poszanowanie zasad w miejsach dla kogoś świętych jest oczywisty. |
||
|
|
|
#583 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
podobno "w innych krajach" tak mają, ze wierni chodzą do tego kościoła który ma fajniejszą oferte i gadzety
|
|
|
#584 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#585 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No chyba jest subtelna różnica przed sprzedawaniem czegoś W kościele, a sprzedawaniem czegoś PRZED murami kościola? Ja akurat nie miałabym nic przeciwko, ale widac moje morale leży i kwiczy. Cytat:
Bardziej żenujące i obrzydliwe sa pobierane opłaty kosmiczne za ślub, chrzest, pogrzeb. Pobierane mimo tego że sakramenty powinny być za darmo. ( co łaska dokladnie), a nie stawki wg widzimisie i dopłaty do nowego auta księdza. Nie wg mnie, tylko wg Boga. |
||
|
|
|
#586 | |||
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
Cytat:
no ale co ma do rzeczy ze nie zmusza? to ze nie zmusza do kupna to znaczy ze moze handlowac? Cytat:
|
|
|
#587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, że nie jest - ale to przeciez oczywiste, że to żerowanie na lokalizacji - czyż nie? a ludzie, no jacha że ludzie sami to robią, i takoż o nich to świadczy jak robią, niech se robią co chcą, niemniej to smutne imo, że właśnie dla wielu to jak odpust, to ludzie są ciency imo. Ja nie jestem złą na i nei smuci mnie ze kolo stoi i sprzedaje balony (choć ja nie widziałam, u nas spokój) ale smuci mnie obraz społeczeństwa który to kupuje, no ludzie. Mnie o tem nie mów, ja kler mam głeboko w poważaniu, toz to ludzie jak reszta, cwani itp, nei o kler mi sie rozchodzi i nie o religię, jak już pisałam. Chodzi mi o nas samych, jak my sie zachowujemy, co naszym zachowaniem udawadniamy. Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2013-11-05 o 18:05 |
|
|
|
|
#588 |
|
Nindżopesz
|
Mnie tam balony ani wata cukrowa nie degustują bo zniesmaczające samo w sobie jest to, że na Zaduszki kto żyw (
) pędzi na groby a w inne dni roku olewka. W Zaduszki natomiast "trzeba to jadę, kupię piękny znicz większy niż znicz cmentarnego sąsiada, kupię wypasiony wieniec, zapalę świeczki i będę taki zadowolony z siebie, że pamiętam o zmarłych". To i watę cukrową można kupić.
|
|
|
|
#589 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1.. No ok. 2. To że jeśli ktoś stoi i usiłuje cos sprzedać, to jeszcze nie jest handel. Handel jest wtedy, gdy są klienci. A nie może?No może, a że nie idzie kraśc tylko próbuje w uczciwy sposob.... 2. To jestes farciara. U mnie ( zadup w świętokrzyskim) ślub 800, chrzest 1000 a pogrzeb 1500. To takie stawki bez bajerow, tylko msza. Cytat:
A masz rację, to wina spoleczeństwa. Jest popyt, wiec jest podaż. I niezmiernie razi mnie jak ktoś obwinia tylko jedną częśc... |
||
|
|
|
#590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdziwiąłbyś się ale są ludzie co tak nie myślą, i nie o to im chodzi, tylko ich nie widać, nie mają waty w rękach. Ciszy, ogłady, pokory, szacunku nie słychać i nie widać. Widać tylko róziowe znicze. |
|
|
|
|
#591 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A..no zapomniałaś o nowych butach, nowym plaszczu i nowej kiecce. Zeby sąsiadki widziały
|
|
|
|
|
#592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2013-11-05 o 18:20 |
|
|
|
|
#593 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to dla mnie ciagle będzie ktos kto chce uczciwie ( nie twierdzę że to jest moralne tak do końca ) zarobić. I tu akurat jestem zwolenniczką, skoro placi od tego podatek. 2. Dużo jest i to jest plus, aczkolwiek mi sie wydaje że pójście akurat w ten dzień na grob kogoś bliskiego o niczym nie swiadczy...wszyscy wtedy ida i pamietajęą..znaczy nie o niczym może, ale ważniejsze jest jak się zagląda częściej niż raz do roku bo tak trzeba.... ---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#594 | ||
|
Zakorzenienie
|
łooo ślub za 800 stów
taniocha! (się lepiej opłaca hajtać niż chrzcić didy )u dziadków na wsi 1500 ksiądz woła ![]() i tyleż samo za pochówek ale to sam ksiądz do tego dochodzi jakaś tam opłata dla organisty, cmentarna etc, w lato jakoś był pogrzeb u sąsiadów dziadków i nei przyszedł na cmentarz bo rodzina nie miała tak na cito całej sumy, chcieli dać później jak odbiorą z ubezpieczenia czy coś... się ksiądz nie zgodził...
|
|
#595 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#596 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie jestem ani szczególnie modląca ani wielbiąca kościół czy ksiezy ale chciałabym aby znikli Ci jarmarczni handlarze spod cmentarza w przyszłym roku zrobię foty i pokażę Wam co się dzieje.. aha, to mowa jest o cmetarzu na Majdanku ---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ---------- Cytat:
a le już wyżej napisałaś ludzie som jakie somsłudzy boży to som .. służą bogu i ludziom, ponoć, tak mówią- choć o dziwo coraz rzadziej, albo i nie o dziwo, w zasadzie.
Edytowane przez skarbiatko Czas edycji: 2013-11-05 o 18:34 |
||||
|
|
|
#597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w sensie, ze to co perfidne będzie po prostu ludzkie, bo tacy są ludzie, chyba ich więcej coś czuję tak w kościach
|
|
|
|
|
#598 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas dziad nie chciał zrobić pogrzebu ojcu i synowi , bo wdowy i matki nie było stac ( zginęli w wypadku, z biednej rodziny) , dopiero jak ludize się wściekli i chcieli go zlinczować to zrobił to łaskawie, ale z jakim fochem ![]() Cytat:
Ja jestem z tych co mi to nie wadzi, tymbardziej że znam środowisko i zawsze kupie a to znicza, a to gofra...no bo nie mogę tak przejść obojętnie.... 2.no i jeszcze mój kochany wujo 75l ponad, co po kielichu zaczynma bluznić na kler jak malo kto, a po trzeżwemu normalnie napierdziela ;- ) 3. I to jest straszne...i im mniejsze miasteczko, tym bezczelniej oszukują i rżną na inych opłatach, a ludize się lapia...Tak jak moja mma, ale nie chciała robić afery przy pogrzebie babci i nic mi nie powiedziala... Ale ja zrobiłam trzy dni póżniej, jak sie dowiedzialam,że dziad orznął ją na 300 zł..i odzyskałam
|
||
|
|
|
#599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a teraz coś z innej religii - hummus, może i jest łatwy w przygotowaniu ale w moim wykonaniu nie jest smaczny
|
|
|
|
|
#600 | |
|
Vegemamita
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:15.

ale nie dla mnie, dla Siss 

W sumie -fajnie było zobaczyć coś nowego. I nie chodzić do roboty, tylko czytać, czytać, czytać
taniec na grobach po prostu 
.

taniocha! (się lepiej opłaca hajtać niż chrzcić didy