Scent Bar LI - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-05, 07:57   #571
rachell111
Zakorzenienie

Dot.: Scent Bar LI

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
mam to w domu właśnie ale nie dla mnie, dla Siss
ale nie pachnie tak jakoś super ekstra
moja kochana pocieszycielka

Cytat:
Napisane przez Florens Pokaż wiadomość
gdzie kupiłaś? no idealne do domu (i na wieś) doopa zakryta i kangur i kaptur, achhhhhh

tak, ja też mam kapcie z owcy
no właśnie to był ideał - taki jeden ciuch i jestem gotowa - plus leggi o tej porze roku

dawno temu w Haemie, tera jest drooooogie szare ale za to rozpinane
no ale za drogie i za szare
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 08:42   #572
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
Napisane przez Murszafka Pokaż wiadomość
A dzięki W sumie -fajnie było zobaczyć coś nowego. I nie chodzić do roboty, tylko czytać, czytać, czytać
Oooo taaaak.
Cytat:
Napisane przez tricolor Pokaż wiadomość
Sab
Macham wszystkim I miłego wieczoru
Macham wzajemnie i miłego dnia.

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
tyle ze to nie chodzi o powrót do tradycji i bratanie sie tylko o zarobienie kasy na kazdej mozliwej okazji, tak mi sie przynajmniej wydaje, bo na zywo nie widzialam jako juz pisąłam
Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość
ale to nie jest jarmark w łączności z odeszłymi , tylko jarmark zarobkowy przy okazji a bez związku znaczeniowego taniec na grobach po prostu
Mówiąc o jedzeniu i dziadach odnosiłam się do jedzenia przy grobach. Co do handlu - też mnie nie bulwersuje. Jesli są tacy, którzy chca kupić - znajdą się i tacy, którzy będą chcieli sprzedać. I zarobić. Po święty spokój i chwile kontemplacji chodzi się na cmentarz w inne dni.

Ale co ja tam wiem. Ja w te dni spędu nie chodzę wcale. Nie lubię takich szopek.
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 09:29   #573
Redhaired Witch
Nindżopesz

Ad sinupret zakrycia tyłka i kaptura obczajcie to
http://www.ebay.com/itm/Fashion-Hood...item20d9fa83ca

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 10:10   #574
melkmeisje
BAN stały

GG do melkmeisje

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Fajowe, szkoda, że nie umiem kupować na ibeju
a v. nie chcę prosić o zamówienie, bo czuję się wtedy, jakbym wyłudzała prezenty

3 dni do następnego długiego weekendu
melkmeisje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 10:23   #575
Spoora
Zakorzenienie

Znad lekkiej paranoi

Jak to o wszystko trzeba samemu się dowiadywać, bo inaczej wysępią lub będą próbowali wysępić z Ciebie kasę .
teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego.

Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki.
Spoora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 11:26   #576
Eenax
Zakorzenienie

GG do Eenax

Cytat:
Napisane przez winter76 Pokaż wiadomość
Alez ja też wolę odlewki, bo zużyję do końca i wywalę szkło czy plastik. Flakonów pustych nie zbieram, perfumy i tak trzymam upchnięte w szafie, a tak poznam więcej zapachów i do pracy nie muszę targać wielkich setek Mam trochę flakonów, ale max 20, za to odlewek z 70 plus ze 40 sampli- oj za dużo tego
Tylko flakonów i odlewek mam więcej (mimo usilnych starań redukcji).

Cytat:
Najsowe

Uprzejmie melduje ze żyję (ale nie wiem jeszcze jak długo).

A i :
- nie mam żadnych góralskich kapci i nigdy nie miałam
- handel jedzeniem i jedzenie (kulturalne) za cmantarzach mi nie przeszkadza (ale tam gdzie się wychowałam cmentarze są mieszane i przyzwyczajona jestem do "cyganów" ucztujących tradycyjnie na grobach w święta)
- ksiażek ostatnio nie czytam (no chyba ze sie liczy "Dzieci z Bullerbyn" czy "Harry Potter").
- wiecej grzechów nie pamietam
Dym kadzidlany. ...

czarne kredki
Eenax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 11:39   #577
Spoora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eenax Pokaż wiadomość

- ksiażek ostatnio nie czytam (no chyba ze sie liczy "Dzieci z Bullerbyn" czy "Harry Potter").
Liczy! Też to ostatnio czytałam
teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego.

Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki.
Spoora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 13:35   #578
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
ooj coś czuję, ze kurier zostałby na dłużej

Cytat:
Napisane przez Eenax Pokaż wiadomość

Uprzejmie melduje ze żyję (ale nie wiem jeszcze jak długo).

A i :
- nie mam żadnych góralskich kapci i nigdy nie miałam
- handel jedzeniem i jedzenie (kulturalne) za cmantarzach mi nie przeszkadza (ale tam gdzie się wychowałam cmentarze są mieszane i przyzwyczajona jestem do "cyganów" ucztujących tradycyjnie na grobach w święta)
och kochana tego nie wie nikt

fajnie że wpadasz
Stary 2013-11-05, 16:29   #579
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Dobry

Cytat:
Napisane przez kamena Pokaż wiadomość
nie pokażę dokładnie tej mojej bo nie mogę znaleźć i nie pamiętam nazwy modelu, ale w stylu coś pomiędzy http://e-daag.com.pl/pl/c/Onyx/25 onyx 10 a 13... tylko czarna.

I 10 i 13 fajna, pomiedzy musi być super. Tylko aktualnie poza moim zasięgiem finansowym ;-)
Cytat:
tyle ze to nie chodzi o powrót do tradycji i bratanie sie tylko ozarobienie kasy na kazdej mozliwej okazji, tak mi sie przynajmniej wydaje, bo na zywo nie widzialam jako juz pisąłam
Dokladnie tak. Tylko Ci ludzie też mają koszta,rachunk, często kredyty i i dzieci na utrzymaniu, a cokolwiek zarobić coraz trudniej. Muszą z czegoś żyć i płacić.
Cytat:
Napisane przez Sabbath Pokaż wiadomość
Mówiąc o jedzeniu i dziadach odnosiłam się do jedzenia przy grobach. Co do handlu - też mnie nie bulwersuje. Jesli są tacy, którzy chca kupić - znajdą się i tacy, którzy będą chcieli sprzedać. I zarobić. Po święty spokój i chwile kontemplacji chodzi się na cmentarz w inne dni.

Ale co ja tam wiem. Ja w te dni spędu nie chodzę wcale. Nie lubię takich szopek.

Dostalam dziś najpiękniejszy prezent na świecie, od nastolatki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2013-11-05_15.30.37.jpg (44,4 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2013-11-05_15.31.00.jpg (34,2 KB, 23 załadowań)
anastazjaaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 17:42   #580
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez anastazjaaa2 Pokaż wiadomość
Dobry

Dokladnie tak. Tylko Ci ludzie też mają koszta,rachunk, często kredyty i i dzieci na utrzymaniu, a cokolwiek zarobić coraz trudniej. Muszą z czegoś żyć i płacić.

to w sumie czemu nie pozwolic na sprzedaz popcornu w kościołach podczas mszy?

tez mogliby zarobic jacys ludzie co mają dzieci
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 17:44   #581
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:

Lubię to! Chociaż wolałabym nachosy z sosem serowym i grzane wino, może zaczęłabym do kościoła chodzić

Stary 2013-11-05, 17:50   #582
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

bingo! to jest myśl

Cytat:
Lubię to! Chociaż wolałabym nachosy z sosem serowym i grzane wino, może zaczęłabym do kościoła chodzić
no prosz, kolejna siadam koło Ciebie

na serio to ja mam jakieś tam jasne zasady którymi się kieruję i dla mnie, osoby niewierzącej szacunek dla zasad, poszanowanie zasad w miejsach dla kogoś świętych jest oczywisty.
Stary 2013-11-05, 17:52   #583
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:

podobno "w innych krajach" tak mają, ze wierni chodzą do tego kościoła który ma fajniejszą oferte i gadzety
Stary 2013-11-05, 17:56   #584
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
podobno "w innych krajach" tak mają, ze wierni chodzą do tego kościoła który ma fajniejszą oferte i gadzety
chciałaś napisać "wierni" ?

no chyba że wierzą w to co widzą only, czytaj gadżety
Stary 2013-11-05, 17:56   #585
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:

No chyba jest subtelna różnica przed sprzedawaniem czegoś W kościele, a sprzedawaniem czegoś PRZED murami kościola?

Ja akurat nie miałabym nic przeciwko, ale widac moje morale leży i kwiczy.
Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
bingo! to jest myśl

no prosz, kolejna siadam koło Ciebie

na serio to ja mam jakieś tam jasne zasady którymi się kieruję i dla mnie, osoby niewierzącej szacunek dla zasad, poszanowanie zasad w miejsach dla kogoś świętych jest oczywisty.
Przed cmentarzem to nie miejsce święte. Cmentarz to miejsce święte. Zreszta nikt nikogo do kupna nie zmusza, no chyba że się mylę. Zmusza?
Bardziej żenujące i obrzydliwe sa pobierane opłaty kosmiczne za ślub, chrzest, pogrzeb. Pobierane mimo tego że sakramenty powinny być za darmo. ( co łaska dokladnie), a nie stawki wg widzimisie i dopłaty do nowego auta księdza. Nie wg mnie, tylko wg Boga.
Stary 2013-11-05, 18:02   #586
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
No chyba jest subtelna różnica przed sprzedawaniem czegoś W kościele, a sprzedawaniem czegoś PRZED murami kościola?

no wiadomo ze jest, podałam przejaskrawony przykład aby pokazac zasade, morale nie wiem co ma tu do rzeczy..mowimy co sie komu podoba a co nie

Cytat:
Przed cmentarzem to nie miejsce święte. Cmentarz to miejsce święte. Zreszta nikt nikogo do kupna nie zmusza, no chyba że się mylę. Zmusza?

no ale co ma do rzeczy ze nie zmusza? to ze nie zmusza do kupna to znaczy ze moze handlowac?

Cytat:
Bardziej żenujące i obrzydliwe sa pobierane opłaty kosmiczne za ślub, chrzest, pogrzeb. Pobierane mimo tego że sakramenty powinny być za darmo. ( co łaska dokladnie), a nie stawki wg widzimisie i dopłaty do nowego auta księdza. Nie wg mnie, tylko wg Boga.
nie wim...ja spotkałam sie tylko z podejsciem co łaska...ale nie rozumiem co ma wata cukrowa przed cmentarzem z opłatami za sakramenty..chyba sie pogubiłam w tej dyskusji albo nie wiem o czym ona jest
Stary 2013-11-05, 18:03   #587
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

masz rację - subtelna

Wiem, że nie jest - ale to przeciez oczywiste, że to żerowanie na lokalizacji - czyż nie?
a ludzie, no jacha że ludzie sami to robią, i takoż o nich to świadczy jak robią, niech se robią co chcą, niemniej to smutne imo, że właśnie dla wielu to jak odpust, to ludzie są ciency imo. Ja nie jestem złą na i nei smuci mnie ze kolo stoi i sprzedaje balony (choć ja nie widziałam, u nas spokój) ale smuci mnie obraz społeczeństwa który to kupuje, no ludzie.

Mnie o tem nie mów, ja kler mam głeboko w poważaniu, toz to ludzie jak reszta, cwani itp, nei o kler mi sie rozchodzi i nie o religię, jak już pisałam. Chodzi mi o nas samych, jak my sie zachowujemy, co naszym zachowaniem udawadniamy.

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2013-11-05 o 18:05
Stary 2013-11-05, 18:10   #588
Redhaired Witch
Nindżopesz

Mnie tam balony ani wata cukrowa nie degustują bo zniesmaczające samo w sobie jest to, że na Zaduszki kto żyw () pędzi na groby a w inne dni roku olewka. W Zaduszki natomiast "trzeba to jadę, kupię piękny znicz większy niż znicz cmentarnego sąsiada, kupię wypasiony wieniec, zapalę świeczki i będę taki zadowolony z siebie, że pamiętam o zmarłych". To i watę cukrową można kupić.

Stary 2013-11-05, 18:15   #589
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:
no wiadomo ze jest, podałam przejaskrawony przykład aby pokazac zasade, morale nie wiem co ma tu do rzeczy..mowimy co sie komu podoba a co nie

no ale co ma do rzeczy ze nie zmusza? to ze nie zmusza do kupna to znaczy ze moze handlowac?

nie wim...ja spotkałam sie tylko z podejsciem co łaska...ale nie rozumiem co ma wata cukrowa przed cmentarzem z opłatami za sakramenty..chyba sie pogubiłam w tej dyskusji albo nie wiem o czym ona jest

1.. No ok.

2. To że jeśli ktoś stoi i usiłuje cos sprzedać, to jeszcze nie jest handel. Handel jest wtedy, gdy są klienci.
A nie może?No może, a że nie idzie kraśc tylko próbuje w uczciwy sposob....

2. To jestes farciara. U mnie ( zadup w świętokrzyskim) ślub 800, chrzest 1000 a pogrzeb 1500. To takie stawki bez bajerow, tylko msza.
Cytat:
masz rację - subtelna

Wiem, że nie jest - ale to przeciez oczywiste, że to żerowanie na lokalizacji - czyż nie?
a ludzie, no jacha że ludzie sami to robią, i takoż o nich to świadczy jak robią, niech se robią co chcą, niemniej to smutne imo, że właśnie dla wielu to jak odpust, to ludzie są ciency imo. Ja nie jestem złą na i nei smuci mnie ze kolo stoi i sprzedaje balony (choć ja nie widziałam, u nas spokój) ale smuci mnie obraz społeczeństwa który to kupuje, no ludzie.

Mnie o tem nie mów, ja kler mam głeboko w poważaniu, toz to ludzie jak reszta, cwani itp, nei o kler mi sie rozchodzi i nie o religię, jak już pisałam. Chodzi mi o nas samych, jak my sie zachowujemy, co naszym zachowaniem udawadniamy.
1. Zerowaniem bym tego nie nazwała, ale masz rację . Chodzi o lokalizację. Tylko wez pod uwagę że na lokalizacji zarabiają księża. i to czasem lepiej niż niejedna owieczka przez miesiąc. Za tereny kolo cmentarza zgarniają do kieszonki pod świętą sutanną.
A masz rację, to wina spoleczeństwa. Jest popyt, wiec jest podaż. I niezmiernie razi mnie jak ktoś obwinia tylko jedną częśc...
Stary 2013-11-05, 18:15   #590
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie tam balony ani wata cukrowa nie degustują bo zniesmaczające samo w sobie jest to, że na Zaduszki kto żyw () pędzi na groby a w inne dni roku olewka. W Zaduszki natomiast "trzeba to jadę, kupię piękny znicz większy niż znicz cmentarnego sąsiada, kupię wypasiony wieniec, zapalę świeczki i będę taki zadowolony z siebie, że pamiętam o zmarłych". To i watę cukrową można kupić.
no ale to o to chodzi że to zazwyczaj są Ci sami kupcy waty - chodzi o ludzi, o popyt, nie o podaż, (nawiązując do posat Sabb) bo podaż by se musiałą watę w dupę schować jakby popyt miał jakieś rozsądne dojrzałe przekonanie do sprawy tego święta.

Zdziwiąłbyś się ale są ludzie co tak nie myślą, i nie o to im chodzi, tylko ich nie widać, nie mają waty w rękach. Ciszy, ogłady, pokory, szacunku nie słychać i nie widać. Widać tylko róziowe znicze.
Stary 2013-11-05, 18:16   #591
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:

A..no zapomniałaś o nowych butach, nowym plaszczu i nowej kiecce. Zeby sąsiadki widziały
Stary 2013-11-05, 18:18   #592
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

1. Zerowaniem bym tego nie nazwała, ale masz rację . Chodzi o lokalizację. Tylko wez pod uwagę że na lokalizacji zarabiają księża. i to czasem lepiej niż niejedna owieczka przez miesiąc. Za tereny kolo cmentarza zgarniają do kieszonki pod świętą sutanną.
A masz rację, to wina spoleczeństwa. Jest popyt, wiec jest podaż. I niezmiernie razi mnie jak ktoś obwinia tylko jedną częśc...
Stazja - o żerowaniu księży to ja wiem, i nie powiem tutaj co aj bym im zrobiła, ale to jest całkiem inna sprawa jednak, państwo kościelne long story, ale nie o tym tutaj mowa. Nie o klerze. Serio. Mowa jest po prostu o ludziach mających kogoś na cmentarzu, i to jest ich sprawa jak oni to traktują i to świadczy tylko o nich jak to okazują. Nic kler do tego nie ma.

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2013-11-05 o 18:20
Stary 2013-11-05, 18:24   #593
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:
no ale to o to chodzi że to zazwyczaj są Ci sami kupcy waty - chodzi o ludzi, o popyt, nie o podaż, (nawiązując do posat Sabb) bo podaż by se musiałą watę w dupę schować jakby popyt miał jakieś rozsądne dojrzałe przekonanie do sprawy tego święta.

Zdziwiąłbyś się ale są ludzie co tak nie myślą, i nie o to im chodzi, tylko ich nie widać, nie mają waty w rękach. Ciszy, ogłady, pokory, szacunku nie słychać i nie widać. Widać tylko róziowe znicze.
1 no i tak teoretycznie poinno być, ale to jest nierealne. Dopóki bedzie ktoś kto będzie hciał kupić tą watę, będzie ktoś kto będzie chciał ją sprzedać.
Ale to dla mnie ciagle będzie ktos kto chce uczciwie ( nie twierdzę że to jest moralne tak do końca ) zarobić. I tu akurat jestem zwolenniczką, skoro placi od tego podatek.

2. Dużo jest i to jest plus, aczkolwiek mi sie wydaje że pójście akurat w ten dzień na grob kogoś bliskiego o niczym nie swiadczy...wszyscy wtedy ida i pamietajęą..znaczy nie o niczym może, ale ważniejsze jest jak się zagląda częściej niż raz do roku bo tak trzeba....

---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ----------

Cytat:
Stazja - o żerowaniu księży to ja wiem, i nie powiem tutaj co aj bym im zrobiła, ale to jest całkiem inna sprawa jednak, państwo kościelne long story, ale nie o tym tutaj mowa. Nie o klerze. Serio. Mowa jest po prostu o ludziach mających kogoś na cmentarzu, i to jest ich sprawa jak oni to traktują i to świadczy tylko o nich jak to okazują. Nic kler do tego nie ma.
Nie no, bo mi się czasem wydaje że tylko ja mam taki nerw na tych złodziei
Stary 2013-11-05, 18:27   #594
skarbiatko
Zakorzenienie

łooo ślub za 800 stów taniocha! (się lepiej opłaca hajtać niż chrzcić didy )

u dziadków na wsi 1500 ksiądz woła
i tyleż samo za pochówek ale to sam ksiądz do tego dochodzi jakaś tam opłata dla organisty, cmentarna etc, w lato jakoś był pogrzeb u sąsiadów dziadków i nei przyszedł na cmentarz bo rodzina nie miała tak na cito całej sumy, chcieli dać później jak odbiorą z ubezpieczenia czy coś... się ksiądz nie zgodził...

skarbiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 18:30   #595
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
1 no i tak teoretycznie poinno być, ale to jest nierealne. Dopóki bedzie ktoś kto będzie hciał kupić tą watę, będzie ktoś kto będzie chciał ją sprzedać.
Ale to dla mnie ciagle będzie ktos kto chce uczciwie ( nie twierdzę że to jest moralne tak do końca ) zarobić. I tu akurat jestem zwolenniczką, skoro placi od tego podatek.

2. Dużo jest i to jest plus, aczkolwiek mi sie wydaje że pójście akurat w ten dzień na grob kogoś bliskiego o niczym nie swiadczy...wszyscy wtedy ida i pamietajęą..znaczy nie o niczym może, ale ważniejsze jest jak się zagląda częściej niż raz do roku bo tak trzeba....
a mnie się nie podoba to - że taki handel odpustowo-jarmarczny się odbywa pod miejscami gdzie idziemy w innym całkiem celu. To mi się po prostu nie mieści w tej mojej kopule. Biznes wszędzie wkracza i małe dzieci łykają to juz prawie z mlekiem. No zwyczajnie mi to nie odpowiada.

---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ----------

Cytat:

Nie no, bo mi się czasem wydaje że tylko ja mam taki nerw na tych złodziei
nie nieeeee, jest nas paru

Cytat:
Napisane przez skarbiatko Pokaż wiadomość

i tyleż samo za pochówek ale to sam ksiądz do tego dochodzi jakaś tam opłata dla organisty, cmentarna etc, w lato jakoś był pogrzeb u sąsiadów dziadków i nei przyszedł na cmentarz bo rodzina nie miała tak na cito całej sumy, chcieli dać później jak odbiorą z ubezpieczenia czy coś... się ksiądz nie zgodził...
no ale jak ktoś kuma ekonomię choć ciut ciut, to wie, że tak być musi - im mniejsza mieścina, mniej ludzi tym wyższa stawka. Prosteu.
Stary 2013-11-05, 18:32   #596
skarbiatko
Zakorzenienie

Cytat:
a mnie się nie podoba to - że taki handel odpustowo-jarmarczny się odbywa pod miejscami gdzie idziemy w innym całkiem celu. To mi się po prostu nie mieści w tej mojej kopule. Biznes wszędzie wkracza i małe dzieci łykają to juz prawie z mlekiem. No zwyczajnie mi to nie odpowiada.
o to chciałam napisać że trudno czesto rodzicom nie kupić czegoś jak stado ryczących dzieci tarasuje wejscie na cmentarz, jedno ryczy że chce rurkę z kremem inne curkową watę kolejne lezy na ziemi wierzga i uj wie czego chce i siłą rzeczy-sajgon.
Ja nie jestem ani szczególnie modląca ani wielbiąca kościół czy ksiezy ale chciałabym aby znikli Ci jarmarczni handlarze spod cmentarza

w przyszłym roku zrobię foty i pokażę Wam co się dzieje..

aha, to mowa jest o cmetarzu na Majdanku

---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ----------

Cytat:

no ale jak ktoś kuma ekonomię choć ciut ciut, to wie, że tak być musi - im mniejsza mieścina, mniej ludzi tym wyższa stawka. Prosteu.
jak nei powiem co, ale i nieluckie a le już wyżej napisałaś ludzie som jakie som

słudzy boży to som .. służą bogu i ludziom, ponoć, tak mówią- choć o dziwo coraz rzadziej, albo i nie o dziwo, w zasadzie.

Edytowane przez skarbiatko
Czas edycji: 2013-11-05 o 18:34
skarbiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 18:36   #597
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
jak nei powiem co, ale i nieluckie a le już wyżej napisałaś ludzie som jakie som
kurcze obawiam się ze za niedługo ten przymiotnik diametralnie zmieni znaczenie
w sensie, ze to co perfidne będzie po prostu ludzkie, bo tacy są ludzie, chyba ich więcej coś czuję tak w kościach
Stary 2013-11-05, 18:41   #598
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:

Się boję zapytac ile u Ciebie

U nas dziad nie chciał zrobić pogrzebu ojcu i synowi , bo wdowy i matki nie było stac ( zginęli w wypadku, z biednej rodziny) , dopiero jak ludize się wściekli i chcieli go zlinczować to zrobił to łaskawie, ale z jakim fochem
Cytat:

---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ----------

nie nieeeee, jest nas paru

1. Ok i rozumiem .
Ja jestem z tych co mi to nie wadzi, tymbardziej że znam środowisko i zawsze kupie a to znicza, a to gofra...no bo nie mogę tak przejść obojętnie....

2.no i jeszcze mój kochany wujo 75l ponad, co po kielichu zaczynma bluznić na kler jak malo kto, a po trzeżwemu normalnie napierdziela ;-
)

3.
I to jest straszne...i im mniejsze miasteczko, tym bezczelniej oszukują i rżną na inych opłatach, a ludize się lapia...Tak jak moja mma, ale nie chciała robić afery przy pogrzebie babci i nic mi nie powiedziala...
Ale ja zrobiłam trzy dni póżniej, jak sie dowiedzialam,że dziad orznął ją na 300 zł..i odzyskałam
Stary 2013-11-05, 19:20   #599
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
2.no i jeszcze mój kochany wujo 75l ponad, co po kielichu zaczynma bluznić na kler jak malo kto, a po trzeżwemu normalnie napierdziela ;-
)

3.
I to jest straszne...i im mniejsze miasteczko, tym bezczelniej oszukują i rżną na inych opłatach, a ludize się lapia...Tak jak moja mma, ale nie chciała robić afery przy pogrzebie babci i nic mi nie powiedziala...
Ale ja zrobiłam trzy dni póżniej, jak sie dowiedzialam,że dziad orznął ją na 300 zł..i odzyskałam

a teraz coś z innej religii - hummus, może i jest łatwy w przygotowaniu ale w moim wykonaniu nie jest smaczny zrezygnowałam z soli ( i dzięki temu w ogóle jest zjadliwy) oraz innych przypraw typu do fasoli i grzybowej, no i jest nietopry - tzn zjem ale bez szału
Stary 2013-11-05, 19:34   #600
edziakalitowa
Vegemamita

Cytat:

a teraz coś z innej religii - hummus, może i jest łatwy w przygotowaniu ale w moim wykonaniu nie jest smaczny zrezygnowałam z soli ( i dzięki temu w ogóle jest zjadliwy) oraz innych przypraw typu do fasoli i grzybowej, no i jest nietopry - tzn zjem ale bez szału
dawno jesz bez soli ? Im dłużej nie będziesz jej stosować potrawy będą wydawać Ci się słone

wymianka zapachowa
wymianka książkowa
edziakalitowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości