Już niewiele nam zostało, by welonem rzucać śmiało! PM 2014, cz. 21 - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-04, 21:49   #511
monika56575859
Raczkowanie

Dot.: Już niewiele nam zostało, by welonem rzucać śmiało! PM 2014, cz. 21

Cytat:
Napisane przez KasiaK_080290 Pokaż wiadomość

ehh... widać zdarzają się jeszcze takie przypadki
nie można generalizować, ja poradnię przeżyłam bezboleśnie, nikt mnie o śluz, miesiączkę i inne tego typu kwestie nie pytał także nie nakręcajcie się niepotrzebnie kochane
miałam spotkanie z młodą dziewczyną, studentką ostatniego roku medycyny, a nie jakimś małżeństwem, które opowiada 3 po 3, wystarczy poszukać

zazdroszcze, też bym tak chciała no ale jakos trzeba przez te poradnie przebrnąć kalendarzyk odmaluję, coś pościemniam i tyle. Muszą nam podpisać to że poradnie przeszliśmy - innej rady nie ma

ZARĘCZYNY 19.05.2013 [najpiękniejsza na świecie pobudka o 4:30 rano] <3

ŚLUB 16.08.2014
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140816020820.html

ŁUKASZEK ;*
wiem, że to na Ciebie czekałam całe życie !
monika56575859 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 21:54   #512
Aśkun19
Raczkowanie

Cytat:
pewnie możesz zrobić w swojej parafii bezpłatnie bądź w jakiejś innej tak jak było można u mnie, ale godziny nie odpowiadały mi i TŻ kompletnie
więc zdecydowaliśmy się zrobić indywidualnie,
robiliśmy w Polskim Stowarzyszeniu Nauczycieli NPR (Naturalnego Planowania Rodziny) na Wiejskiej

2 spotkania po 1,5 każde ale ten czas mija niezwykle szybko (mieliśmy 1 w połowie października, na kolejne jesteśmy umówieni 18 listopada) płaciliśmy 130 zł, byliśmy u młodej dziewczyny (jakbyś chciała dane konkretne i kontakt to pisz pw) i szczerze polecam
Ja mam parafie poza warszawa właśnie, i juz piszę piv z prośbą o kontakt do tej kobietki
Aśkun19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 21:54   #513
cashmere
Zakorzenienie

U nas poradnia minęła bezproblemowo, a w dodatku zostaliśmy wyposażeni w książeczkę pt."Kiedy jestem płodna" Więc to zależy jak się trafi

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 22:05   #514
Atomoowka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
No własnie chodzi o to, ze w Wawie nie ma mojej parafi i chce isc gdzies do poradni przed naukami, a nie wiem czy moge, czy dostane po poradni jakis papier, ze mam to za soba ? jak nie mam jeszcze nauk, ehh zreszta dowiem sie jutro czy da sie to szybciej zalatwic, bo kumpel TZ nie jest jakis tam pobozny i gdzies to musial zalatwic xd
Jak to nie masz parafii w Warszawie? Przeciez mieszkasz tutaj nie?

Ja to na tej poradni chyba jak wiekszosc bede leciala na sciemie,nie wiem co jej nagadamy ale juz nie boje i czuje koszmranie glupio bo nienawidze klamac.

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 22:14   #515
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
Boska Zaczynam powoli żałować wyboru mojej, jest brzydka w porównaniu do niektórych Waszych sal

Ciężko powiedzieć, trzeba mierzyć po prostu

Ja jestem wielką przeciwniczką kamizelek, brrr...
Ciocia mojego tż powiedziała "przecież mieszkać tam nie będziecie i nie ma co się tak tym przejmować. Po weselu pewne drobiazgi uciekną a zostanie w pamięci wspaniała zabawa i miłe wspomnienia z całego dnia"

Cytat:
Napisane przez TysiaBB1989 Pokaż wiadomość
dziewczyny jestem już z wami od dłuższego czasu
Bardzo proszę o dopisane od kalendarza.

Tak w skrócie.

Bierzemy ślub 25.10.2014 ;o)
gości ok 100-120 osób
nie byliśmy jeszcze u księdza ale planujemy na godzinie 15.00 ewentualnie na 15.30

sala: http://wesela.hotelnabloniach.pl/gal...ala-bankietowa
orkiestra : ( nie mają strony internetowej ) https://www.facebook.com/pages/Rivie...59941434102784 oraz tutaj kilka zdjęć http://pawelkowalewski.blogspot.com/...show-band.html
fotograf : obecnie strona w przebudowie ale jest fb https://www.facebook.com/kamil.babiuch.3?fref=ts
suknia: obecnie waham się pomiędzy tą http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...item,5786.html
a tą http://www.allurelacedresses.com/pro...id_product=316
fryzura : coś w tym stylu http://styl.fm/item/1657715
kolor przewodni : fioletowo lawendowy
kwiaty : lawenda lub wrzosy
tort : na pewno z muffinek
obrączki : tytanowe http://www.yes.pl/35362-tytanowe-obr...-T-000-OBR-606
wódka : biała żubrówka lub kupnik

Tak przy okazji jestem Patrycja i jestem z Bielska-Białej (Śląsk)
Witaj byłam tam ostatnio na weselu

Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość
Jak to nie masz parafii w Warszawie? Przeciez mieszkasz tutaj nie?

Ja to na tej poradni chyba jak wiekszosc bede leciala na sciemie,nie wiem co jej nagadamy ale juz nie boje i czuje koszmranie glupio bo nienawidze klamac.
A może po prostu poszukać jakiejś fajnej polecanej poradni? Nie wszędzie trzeba opowiadać o swoich narządach, śluzach i życiu intymnym. Nie ma co się dziwić że poradnia jest na temat NPR skoro bierze się ślub katolicki. No ale skoro bierze się katolicki to trzeba uznać że skoro kościół zaleca tę metodę to o niej uczy. A na prawdę można trafić na fajną poradnię gdzie nie ma zaściankowych średniowiecznych wywodów, starej baby która mówi że od innej antykoncepcji dostanie się raka albo że każda miesiączka to zmarnowane życie. Myślę że w Warszawie nie będzie z tym kłopotu

nie trzeba być IDEALNYM, żeby IDEALNIE do siebie pasować…
anannke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 22:20   #516
KasiaK_080290
Zadomowienie

pisałam właśnie o tym kilka postów wyżej

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość

A może po prostu poszukać jakiejś fajnej polecanej poradni? Nie wszędzie trzeba opowiadać o swoich narządach, śluzach i życiu intymnym. Nie ma co się dziwić że poradnia jest na temat NPR skoro bierze się ślub katolicki. No ale skoro bierze się katolicki to trzeba uznać że skoro kościół zaleca tę metodę to o niej uczy. A na prawdę można trafić na fajną poradnię gdzie nie ma zaściankowych średniowiecznych wywodów, starej baby która mówi że od innej antykoncepcji dostanie się raka albo że każda miesiączka to zmarnowane życie. Myślę że w Warszawie nie będzie z tym kłopotu

7.06.2014

Edytowane przez KasiaK_080290
Czas edycji: 2013-11-04 o 22:19
KasiaK_080290 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 22:25   #517
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość
Byłam dzisiaj pierwszy raz mierzyć suknie.
Na razie w jednym salonie.
Mam 3 typy, w których wyglądałam (tak mi sie zdaje) i czułam się najlepiej.
Każda z innej bajki.
Pierwsza! to zdecydowani mój styl, ale widzę już na jakie ceny mam się nastawiać ;P

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
Ja też nie lubię takich "zestawików". Mój TŻ będzie miał muszkę, bez kamizelki, wystarczy, ale każdy lubi coś innego.
Mój też mi dziś zasugerował, że chce muszkę a ja się cieszę bo czuję, że będzie wyglądał świetnie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
dziewczyny, my się teraz śmiejemy z PMek sprzed 10 lat, a ciekawe jak nasze córki będą się z nas śmiać
Dlatego m.in. zdecydowaliśmy się na kamerzystę

Cytat:
Napisane przez niulka_1985 Pokaż wiadomość
Witam w nowej części
Miałam urlop, więc nie było czasu ma wizaż niestety.....
Ze spraw ślubnych, to zamówiliśmy dziś obrączki do odbioru za ok miesiąc lub szybciej. Szerokość 6 mm, profil wklęsły. Grawer klasyczny tzn. imiona (w formie zdrobnionej) oraz data ślubu.
Piękne!

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 22:33   #518
Atomoowka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość
Ciocia mojego tż powiedziała "przecież mieszkać tam nie będziecie i nie ma co się tak tym przejmować. Po weselu pewne drobiazgi uciekną a zostanie w pamięci wspaniała zabawa i miłe wspomnienia z całego dnia"

Witaj byłam tam ostatnio na weselu

Ależ mi nie chodzi o to ze sobie poradni nie mozna wybrac, sama zapewne pojde nie do swojej. Ale Gornek pisala, ze w Wawie nie ma jej parafii przydzielonej a skoro mieszka w Warszawie to jednak ma ta parafie. Bo parafia jest tam gdzie sie mieszka. O to chodzilo w moim pytaniu.

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 22:34   #519
21klaudyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Do dziewczyn zamawiających suknie w Madonnie:
Jak wygląda procedura zamawiania, wpłacania zaliczki itd? Mierzę suknię, chcę ją kupić i od razu muszę wpłacić zaliczkę? W jakiej kwocie? Można płacić kartą?
Ładnie gonicie:P W ciągu dnia 8 stron :P
W Madonnie tak jak pisała Opiumalfa wpłacasz zaliczkę 30% ale jest możliwość , że w momencie zakupu np zapłacisz 300 zł a resztę zaliczki w ciągu 7 dni .
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 22:42   #520
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość
Ależ mi nie chodzi o to ze sobie poradni nie mozna wybrac, sama zapewne pojde nie do swojej. Ale Gornek pisala, ze w Wawie nie ma jej parafii przydzielonej a skoro mieszka w Warszawie to jednak ma ta parafie. Bo parafia jest tam gdzie sie mieszka. O to chodzilo w moim pytaniu.
To chyba coś źle zrozumiałam tak - parafia jest tam gdzie się mieszka min 3 miesiące Odniosłam się do drugiej części twej wypowiedzi gdzie pisałaś że polecisz na ściemę

Stary 2013-11-04, 23:01   #521
moooniaaaa
Zakorzenienie

Dziewczyny, wystarczy poczytać w necie o poradniach,a nie iść z przypadku.
My jesteśmy po jednym spotkaniu, które trwało 20minut. Babka mówiła o relacjach w małżeństwie itp. Jutro mamy drugie spotkanie, pewnie o npr, ale jakoś mnie to nie przeraża. Był jeden tekst w stylu "o płodności kobiety decyduje Bóg, jeśli zdecyduje że w czasie gwałtu kobieta jest płodna to trzeba to zaakceptować i przyjąć to co Bog da, czyt.dziecko". To mi trochę ciśnienie podniosło, ale nie komentowałam. Za poradnię nic nie płacimy.
Decydując się na ślub w kościele zgadzamy się na nauki, poradnię itp. i trzeba przez to przejść.
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 23:12   #522
rabbitka
Rozeznanie

Ci do tabletek ja biorę 9 lat, chyba szczęściarą jestem bo nie mam skutków ubocznych, a szczerze liczyłam, że biust mi się trochę powiększy libido bez zmian nawet chyba większe bo się tak nie stresuje, że w ciaże zajdę /p

Co do alkoholu, wszyscy usłogodawcy zastrzegali, że wysokoprocentowego nie piją więc będzie jedynie wino do obiadu

lg_ago jak dla mnie trzecia najlepsza!

Aśkun piękna sala!

Pysia sala super, ale cena dość wysoka moim zdaniem..

Co do pyrania mucha czy krawat, my jeszcze nie wiemy... Ja jestem za muchą, TŻ za krawatem :p

Niulka bardzo ładne obraczki! Gratulacje!

jak piszecie o tej poradni, to się cieszę, że bierzemy cywilny i nas to ominie

A tak poza tym, w czwartek mam rozmowę o pracę więc proszę trzymajcie kciuki!

Sent from my iPhone using Tapatalk

18.6.14

rabbitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 23:17   #523
cude
Zadomowienie

ijaa, gratulacje!!!

madziara889, suknia jest śliczna Chadzałam z koleżanką i też sobie wybrała w tym stylu

Kasiulenkowo, bardzo ładny kolor (ostatnio za nim przepadam)

misia880 wydaje mi się, że tak w tesco fresco stoi za jakieś 12 zł? nie pamiętam...

Resztę nadrobię dopiero jutro :\
cude jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 00:19   #524
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Aśkun19
piękna sala zazdroszczę okragłych stołów!

no_doubt
ciekawe stwierdzenie "niemęskie" hehe, myślę, że te które załączyłaś są ok

Anesthesia
jestem tego samego zdania odnośnie much i krawatów. Mój ojciec miał muchę i mu to pasowało bo miał dłuższą marynarkę.

dodaja
gratuluję zakupu wódki :brawo:

mmona24
haha dobry ten z teściową drink!

niulka_1985
ładne obrączki

ewelina258852
Życzę wytrwałości przy remoncie!

moooniaaaa
Oj nie dziwię się, że ciśnienie Ci urosło. Mnie też gula rośnie jak czasami tego typu rzeczy słucham. Nawet moja babcia stara dewotka uważa, że to kobieta decyduje czy urodzić dziecko czy nie. Jeżeli nie chce urodzić to trudno Bóg taką osądzi w niebie a nie powinni ludzie na ziemi. Nie będę więcej pisać co myślę, bo domyślam się, że wybuchnąć może jakiś konflikt. Ja bym nie umiała powiedzieć mojemu dziecku: jesteś z gwałtu (jak to brzmi), ale mimo to Cię urodziłam... Jak tak powiedzieć? No inaczej się nie da bo kłamać też grzech.

rabbitka
Trzymam kciuki!

Załapałam jakiegoś doła daleko jeszcze do tego wszystkiego... Może to dziwne, ale najbardziej wyczekuję tego momentu kiedy obudzę się dzień po weselu już jako żona, otworzę oczy a on będzie spał przy mnie... i tak już każdej nocy...

Edytowane przez namisek1990
Czas edycji: 2013-11-05 o 00:23
namisek1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 00:27   #525
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
My jesteśmy po jednym spotkaniu, które trwało 20minut. Babka mówiła o relacjach w małżeństwie itp. Jutro mamy drugie spotkanie, pewnie o npr, ale jakoś mnie to nie przeraża. Był jeden tekst w stylu "o płodności kobiety decyduje Bóg, jeśli zdecyduje że w czasie gwałtu kobieta jest płodna to trzeba to zaakceptować i przyjąć to co Bog da, czyt.dziecko". To mi trochę ciśnienie podniosło, ale nie komentowałam. Za poradnię nic nie płacimy.
Decydując się na ślub w kościele zgadzamy się na nauki, poradnię itp. i trzeba przez to przejść.
Dokładnie tekst faktycznie trochę taki nie na miejscu.. no ale dobrze że ogólnie jest spoko - my też właśnie szukamy teraz poradni jakiejś fajnej żeby już zrobić

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
Załapałam jakiegoś doła daleko jeszcze do tego wszystkiego... Może to dziwne, ale najbardziej wyczekuję tego momentu kiedy obudzę się dzień po weselu już jako żona, otworzę oczy a on będzie spał przy mnie... i tak już każdej nocy...
mam podobnie... też czekam na to co będzie po

Stary 2013-11-05, 00:49   #526
missmalezji
Wtajemniczenie

Cytat:
może być i Pan chociaż nie ukrywam, że wolałabym kobietę

ale mezczyzni ginekolodzy sa duzo fajniejsi niz kobiety! delikatniejsi. trzeba troche przestawic myslenie, ginekolog jest profesjonalista i naprawde nie robi na nim wrazenia widok krocza

Cytat:
Napisane przez wiosnaachtoty Pokaż wiadomość
Dziewczyny każdy ma inny gust - dla kogoś może być okropna Wasza suknia i też nie będzie jej mógł oglądać na facebooku. Swoją drogą chyba większość ma dosyć zdjęć ślubów i dzieci na facebooku więc trudno zrobić na kimś wrażenie zdjęciem ze ślubu
a ja tan uwielbiam i zawsze niecierpliwie czekam na zdj ze slubu moich kolezanek

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 01:31   #527
Pro_my_czek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
U nas poradnia minęła bezproblemowo, a w dodatku zostaliśmy wyposażeni w książeczkę pt."Kiedy jestem płodna" Więc to zależy jak się trafi

U mnie było dokładnie tak samo. Posłuchaliśmy wykładu, poczytaliśmy jakieś artykuły.W dodatku skrócono nam "nauki", wytłumaczyliśmy że nie mamy czasu, szkoła, praca i tak po 2 dniach mieliśmy już papierek no i obowiązkowo dostaliśmy książeczkę o naturalnym planowaniu rodziny itp. itd.

Bądź dla innych, słonecznym zegarem. Odmierzaj dla nich tylko słoneczne godziny
Pro_my_czek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 07:16   #528
TysiaBB1989
Rozeznanie

anannke - i jaki Ci się podobało ? na której sali byłaś?
TysiaBB1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 07:44   #529
enzunio
BAN stały

Też z chęcią oglądam suknie koleżanek, chociaż niektóre to

Ja nie dość, że chodzę do faceta to jeszcze ojca najlepszego kolegi ze studiów mojego TZ i ten kolega przekazuje mi recepty jak potrzebuje

Ale też trafiłam na kilku rzeźników...

Edit: Śniło mi śię, ze mój polter był niewypałem... Ciągle mi się śni, ślubem się nie przejmuje, ale o poltrze ciągle myślę...

Wysłane z telefonu

Edytowane przez enzunio
Czas edycji: 2013-11-05 o 07:47
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 07:52   #530
moniczka_90
Zakorzenienie

hej

na dzień dobry powiem, że w Biedronce do jutra jest promocja -30 % na wszystkie mydła, żele i płyny do kąpieli

a poza tym to nie mam pomysłu na obiad
moniczka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 08:01   #531
ParisParisienne
Rozeznanie

dzien dobry! cierpie na ogromny glod slodyczowy spowodowany okresem i stresem dodatkowo.... ale co zrobic... ani plukanie zebow, ani jablko nie pomaga...
wiec sniadanie bylo na slodko
sama sobie krzywde robie...

musialam sie pozalic
ParisParisienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 08:06   #532
asiulek8
Wtajemniczenie

Czy któraś z was kupuje Maximusa? Ile płaciłyście za 0,5l?

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 08:06   #533
KasiaK_080290
Zadomowienie

witam z pracy

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
ale mezczyzni ginekolodzy sa duzo fajniejsi niz kobiety! delikatniejsi. trzeba troche przestawic myslenie, ginekolog jest profesjonalista i naprawde nie robi na nim wrazenia widok krocza

nie napisałam, że się wstydzę, krępuję, jestem uprzedzona do ginekologów mężczyzn czy, że wrażenie zrobi widok krocza (domyślam się, że nie)
po prostu wolałabym pójść do kobiety

moniczka ja wczoraj zrobiłam boską zupę pomidorową z kawałkami pomidorów, czarnymi oliwkami i kaparami także polecam

7.06.2014

Edytowane przez KasiaK_080290
Czas edycji: 2013-11-05 o 08:11
KasiaK_080290 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 08:12   #534
ParisParisienne
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Czy któraś z was kupuje Maximusa? Ile płaciłyście za 0,5l?
maximus to zloooo.... byl kac
ParisParisienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 08:13   #535
no_doubt
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez TysiaBB1989 Pokaż wiadomość
dziewczyny jestem już z wami od dłuższego czasu
Bardzo proszę o dopisane od kalendarza.

Tak w skrócie.

Bierzemy ślub 25.10.2014 ;o)
gości ok 100-120 osób
nie byliśmy jeszcze u księdza ale planujemy na godzinie 15.00 ewentualnie na 15.30

sala: http://wesela.hotelnabloniach.pl/gal...ala-bankietowa
orkiestra : ( nie mają strony internetowej ) https://www.facebook.com/pages/Rivie...59941434102784 oraz tutaj kilka zdjęć http://pawelkowalewski.blogspot.com/...show-band.html
fotograf : obecnie strona w przebudowie ale jest fb https://www.facebook.com/kamil.babiuch.3?fref=ts
suknia: obecnie waham się pomiędzy tą http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...item,5786.html
a tą http://www.allurelacedresses.com/pro...id_product=316
fryzura : coś w tym stylu http://styl.fm/item/1657715
kolor przewodni : fioletowo lawendowy
kwiaty : lawenda lub wrzosy
tort : na pewno z muffinek
obrączki : tytanowe http://www.yes.pl/35362-tytanowe-obr...-T-000-OBR-606
wódka : biała żubrówka lub kupnik

Tak przy okazji jestem Patrycja i jestem z Bielska-Białej (Śląsk)
Fryzurka super A co do sukienki to mi bardziej podoba się pierwsza Mori Lee

TEN dzień: 09.08.2014
Nasze największe szczęście: 18.05.2016 r.
no_doubt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 08:31   #536
Lg_ago
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Coś czuję, że i u nas będzie ciekawie. Ja pewnie spalę buraka i nic się nie odezwę, za to TŻ będzie się wywodził i dyskutował...
TŻ od koleżanki był tak zainteresowany tym co ta babka gadała o kalendarzyku, że zamiast na 2 spotkaniach, byli na 4 !! Bo babeczka tak ich zapraszała.
Jak koleżanka, go na spotkaniach pod stołem kopała, żeby trochę przystopował, to on krzywo się na nia patrzy i na głos "Czemu mnie kopiesz?" Koleś w ogóle aluzji nie zrozumiał.....
Lg_ago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 08:31   #537
moniczka_90
Zakorzenienie

Cytat:
moniczka ja wczoraj zrobiłam boską zupę pomidorową z kawałkami pomidorów, czarnymi oliwkami i kaparami także polecam
własnie myślę nad jakąś zupką ale jeszcze zobaczymy
moniczka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 08:37   #538
loneliness18
Rozeznanie

Cytat:
Witam w nowej części
Ze spraw ślubnych, to zamówiliśmy dziś obrączki do odbioru za ok miesiąc lub szybciej. Szerokość 6 mm, profil wklęsły. Grawer klasyczny tzn. imiona (w formie zdrobnionej) oraz data ślubu.
obrączki śliczne gratuluje wyboru

---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ----------

Cytat:
Napisane przez ParisParisienne Pokaż wiadomość
dzien dobry! cierpie na ogromny glod slodyczowy spowodowany okresem i stresem dodatkowo.... ale co zrobic... ani plukanie zebow, ani jablko nie pomaga...

musialam sie pozalic

Śniadanie wg przysłowia ma być jak dla króla więc niemusisz sie martwić - spalisz w ciągu dnia
Stary 2013-11-05, 08:38   #539
Lg_ago
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Nasze nauki trwały 2 weekendy (4 spotkania).
1. Babka z poradni, jako wstęp do indywidualnych spotkań, (opowiadając o sexie, na określenie męskiego przyrodzenia Pani używała słowa pluto (Np. Bo pluto nie zawsze daję rade. A jak daje rade, to jak go potramosicie 2 minuty to pluto jest już sflaczały.....
2. Psycholog - gadała o relacji w małżeństwie
3. Ksiądz - analizowanie mszy zaślubin, przysięgi, wszystkich kroków itp. Parę wskazówek technicznych co i jak. Bardzo mądrze i bardzo fajnie
4. Dzień skupienia.

Cytat:
Napisane przez ParisParisienne Pokaż wiadomość

musialam sie pozalic
Ja jak mam takie dni, to sobie nie żałuję jak zjem tego jednego batonika na miesiąc. Ludzka rzecz. Tym bardziej kobieca. Ja też przed @ mam mega parcie na słodkie. Zjem i jest mi lepiej

Więc się nie przejmuj, że podjadłaś !
Czasem organizm potrzebuje i już !

Przez te wczorajsze mierzeenie śniły mi się koszmary z tymi sukienkami. Pół nocy nie spałam. Mam taki mętlik....
Lg_ago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 08:57   #540
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aneczka25057 Pokaż wiadomość

ze ślubnych nowości - kupiliśmy GARNITUR dla Tż
o taki: http://vistula.pl/garnitury/garnitur,id-63623
Piękny, piękny, piękny!

Cytat:
Napisane przez no_doubt Pokaż wiadomość

Dziewczyny, czy do przymiarki sukni trzeba brać swoje buty na obcasie czy w salonie użyczają?
Mi pani użyczyła bucików, swoje musiałam mieć dopiero przy dopasowywaniu długości sukni

Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość
Byłam dzisiaj pierwszy raz mierzyć suknie.
Na razie w jednym salonie.
Mam 3 typy, w których wyglądałam (tak mi sie zdaje) i czułam się najlepiej.
Każda z innej bajki.
Urzekła mnie 1. Jest śliczna

Cytat:
Napisane przez monika56575859 Pokaż wiadomość
powiedz mi dlaczego ci nasi TŻci nie chca muchy na slubie ? ja mojego tez probuje namówić mam nadzieje ze mi w koncu kiedys ulegnie ..
Mój TŻ początkowo chciał muchę. Ale jak koleżanka opowiadała, że jej brat muchy mieć nie będzie "bo nie chce wyglądać jak pajac" to się TŻtowi nagle odwidziało

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
Ja też nie lubię takich "zestawików". Mój TŻ będzie miał muszkę, bez kamizelki, wystarczy, ale każdy lubi coś innego.
Zestawiki też nie w moim guście.

Cytat:
Witam w nowej części
Śliczne obrączki!

U nas zastój, postanowiłam trochę przystopować z nawijaniem TŻtowi o ślubie, bo biedak już nie ogarnia..co chwila mam inny pomysł.
Na razie zgodził się na tort cieniowany o taki tylko spód bardziej czerwony Szukamy teraz cukierni, która to zrobi

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości