Już niewiele nam zostało, by welonem rzucać śmiało! PM 2014, cz. 21 - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-05, 09:15   #541
justynkie
Wtajemniczenie

Dot.: Już niewiele nam zostało, by welonem rzucać śmiało! PM 2014, cz. 21

Dziękuję Wam dziewczyny za odpowiedzi odnośnie Madonny i zaliczki

Jeśli mogę mieć prośbę, coraz więcej jest tematów Offtopowych, o diety, obiady itp. Przypominam, że jest klub Odchudzających PM2014 i Klub plotkowy.
Nie było mnie przez weekend, do nadrobienia stary wątek + prawie 20 stron nowego - w 3 dni
Nie jestem w stanie przeczytać wszystkiego. Prośba jest o tyle ważna, że później my jako starsze PMki odrzucamy w klubie kandydatury nowych bo słabo Was kojarzymy. Bo zwyczajnie nie chce się lub nie ma czasu na nadrabianie 20 stron...

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 09:22   #542
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Hejka
tysiaBB my też chyba będziemy mieć tytanowe obrączki choć ja jeszcze myślę nad złotymi bo babcia TZta chce nam dac do przetopienia zobaczymy, mamy jeszcze czas ponad 20 mscy

W ogóle kończy mi się okres próbny 18 listopada i zastanawiam sie czy mi przedłużą umowe mam nadzieje, ze tak (choc wkurza mnie ta praca), no ale pracowac trzeba

Oglądaliśmy wczoraj z Tż kilka sal na necie i 16-17 listopada jedziemy obejrzeć te cztery: Calvados, Hotel na Błoniach (mój faworyt), Biały Dom, restauracja AB i jeszcze ThePiano nam sie podoba. Mam nadzieję, że którąś z tych sal wybierzemy

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Dziękuję Wam dziewczyny za odpowiedzi odnośnie Madonny i zaliczki

Jeśli mogę mieć prośbę, coraz więcej jest tematów Offtopowych, o diety, obiady itp. Przypominam, że jest klub Odchudzających PM2014 i Klub plotkowy.
Nie było mnie przez weekend, do nadrobienia stary wątek + prawie 20 stron nowego - w 3 dni
Nie jestem w stanie przeczytać wszystkiego. Prośba jest o tyle ważna, że później my jako starsze PMki odrzucamy w klubie kandydatury nowych bo słabo Was kojarzymy. Bo zwyczajnie nie chce się lub nie ma czasu na nadrabianie 20 stron...
Wydawało mi się, że już kiedyś była o tym rozmowa (a raczej afera ) nie da sie nie offtopowac, czasem przez przypadek wyjdzie jakiś inny temat a nie wszyscy mają dostep do klubów, więc co...takie soby w ogóle mają zabronione pisac o czymkolwiek innym? nie popadajmy w paranoje. Jest coraz więcej nas, coraz więcej nowych PMek, więc normalne, ze coraz więcej się pisze i juz jak ktos nie ma czasu nadrabiac no to sorry, ja tez nie zawsze mam czas wtedy sie nie nadrabia, zycie sie nikomu przez to nie zawali

Ale moze ja sie w ogóle nie powinnam odzywac.....w końcu ja nie PMka 2014

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 09:27   #543
marlenqa22
Zadomowienie

Hej
Można dołączyć? Mój ślub odbędzie się 2 sierpnia 2014 czyli zostało mniej niż 9 miesięcy

1 lipiec 2022- czekamy na Ciebie maleństwo
marlenqa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 09:29   #544
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
W ogóle kończy mi się okres próbny 18 listopada i zastanawiam sie czy mi przedłużą umowe mam nadzieje, ze tak (choc wkurza mnie ta praca), no ale pracowac trzeba

Oglądaliśmy wczoraj z Tż kilka sal na necie i 16-17 listopada jedziemy obejrzeć te cztery: Calvados, Hotel na Błoniach (mój faworyt), Biały Dom, restauracja AB i jeszcze ThePiano nam sie podoba. Mam nadzieję, że którąś z tych sal wybierzemy [COLOR="Silver"]
Na błoniach też mi się najbardziej podoba, potem calvados i biały dom Na pewno coś wybierzecie

A propos klubu - do kogo mogę się zwrócić o dostęp?

Marlenka
- witaj! Standarodowo - opowiedz coś o was - jaki macie staż, w jakim jesteście wieku i skąd jesteście

Edytowane przez Lemon_Drop
Czas edycji: 2013-11-05 o 09:31
Lemon_Drop jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 09:38   #545
ysia
Zadomowienie

Nadrobiłam! Teraz będę się odnosić !

Srebrne Obrączki - My też nosimy z sentymentu, tż sam wymyślił , wybrał i nosi bardzo chętnie i bardzo lubi kiedy go ktoś pyta czy już po ślubie

Strój PM
- Mój też będzie miał muchę, on bardzo chciał i jak przymierzył to wyglądał bardzo fajnie, zwłaszcza że na codziennie nosi garnitur z krawatem, to mucha jest miłą odmianą!

Na weekend byłam w moim rodzinnym mieście gdzie bierzemy ślub więc dziele się co mi się udało załatwić:

1.Byliśmy w urzędzie i mamy datę !! 26.04.2014 godzina 16:00 czyli dokładnie tak jak chcieliśmy.

2. Byliśmy w restauracji, trochę jesteśmy rozczarowani, jest gorzej niż na zdjęciach. Jeszcze podzwonię do kliku który na początku odrzuciliśmy ale na żywo wyglądały o wiele lepiej. Tak to jest jak robi się ślub w innym mieście niż się mieszka.

3. Przywiozłam złoto na obrączki, teraz muszę poszukać jakieś zaufanego jubilera który je nam przetopi. Ja nie mam pierścionka zaręczynowego więc myślę żeby sobie walnąć jakiś diament w obrączkę .

4. W domu znalazłam welon mojej kuzynki który jest idealnie w kolorze mojej sukni i z tego samego tiulu. Dodaje zdjęcie ale proszę brać poprawkę że trochę poleżał w szafie Chyba go wezmę to będę miała od razu coś pożyczonego

5. Znalazłam fryzurę która mi się bardzo podoba, muszę się tylko umówić na próbną i zobaczyć jak wygląda na żywym włosiu Dodaje z załączniku.

6. Ogarnęłam wstępnie wizażystę i fotografa

A ślub za chwilę !
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_1015.jpg (55,1 KB, 107 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0979.jpg (24,7 KB, 54 załadowań)

Profil FB
https://www.facebook.com/whitepointeshoes

Edytowane przez ysia
Czas edycji: 2013-11-05 o 09:51
ysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 09:44   #546
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
4. W domu znalazłam welon mojej kuzynki który jest idealnie w kolorze mojej sukni i z tego samego tiulu. Dodaje zdjęcie ale proszę brać poprawkę że trochę poleżał w szafie Chyba go wezmę to będę miała od razu coś pożyczonego
ale ty jesteś piękna welon całkiem fajny, chociaż według mnie bardziej pasowałaby ci taka długa mgiełka
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 09:44   #547
Kaigara
Rozeznanie

Cytat:

1.Byliśmy w urzędzie i mamy datę !! 24.04.2014 godzina 16:00 czyli dokładnie tak jak chcieliśmy.
Bierzecie ślub w czwartek? To bardzo nietypowe
Kaigara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 09:48   #548
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Nadrobiłam! Teraz będę się odnosić !
Ysia bardzo ładna z Ciebie dziewczyna i masz śliczne włosy! Welon jak najbardziej pasuje do twojej sukni
Stary 2013-11-05, 09:51   #549
marlenqa22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Na błoniach też mi się najbardziej podoba, potem calvados i biały dom Na pewno coś wybierzecie

Marlenka
- witaj! Standarodowo - opowiedz coś o was - jaki macie staż, w jakim jesteście wieku i skąd jesteście

Oboje jesteśmy z Białegostoku. Razem jesteśmy 4,5 roku 13 kwietnia będzie 5 lat.
Ja mam 26 lat, Tż 24 na chwilę obecną. W 2014 roku mi stuknie 27 lat, a Tż 25.
Dwa lata młodszy ode mnie
Co najlepsze w dniu swojego ślubu mam urodziny.
Zapraszamy 200 osób aczkolwiek z mojej strony jest dużo niepewnych bo rodzinę mam rozsianą po całej Polsce.
Świadkowie to dwie pary, moja przyjaciółka z chłopakiem i Tż przyjaciel z dziewczyną.
Obie pary uwielbiam więc myślę że będzie super.
Mamy załatwioną sale, kamerzystę i fotografa, samochód (limuzyna excalibur 9 osobowa), i zespół (3 panów i pani).
Gość z zespołu zaproponował nam żeby zatańczyć Poloneza jako otwarcie wesela, stwierdziliśmy że to fajny pomysł.
Nie mamy kursu i tej poradni jeszcze ani ja kiecki. Będę szukać w styczniu bo wchodzi nowa kolekcja
więc pewnie będę Was tutaj zadręczać co i jak z sukienką itp

Stary 2013-11-05, 09:52   #550
ysia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kaigara Pokaż wiadomość
Bierzecie ślub w czwartek? To bardzo nietypowe
Ale mnie poniosło.... w Sobotę, już poprawiłam

Profil FB
Stary 2013-11-05, 09:53   #551
Kaigara
Rozeznanie

Cytat:
Ale mnie poniosło.... w Sobotę, już poprawiłam
To bierzemy ślub w ten sam dzień
Stary 2013-11-05, 09:54   #552
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cześć i czołem

witam sie po weekendzie i nie nadrabiam Nic mnie nie omineło?

witam też nowe PMki

ze spraw ślubnych - caly mocny alkohol kupiony, zostały nam wina do dokupienia (ciągle zastanawiamy sie nad ilością), szampan i piwo na poprawiny, ale to ogarniemy miesiąc przed weselem wraz z napojami

Pamietacie mój wierszyk na zaproszenia?
Mili Goście,
Młoda Para podpowiada i zarazem pięknie prosi,
by zamiast prezentów w kopertę włożyć grosik,
prosimy również kwiatów nam nie kupować,
a w zamian butelką wina nas obdarować.

I mojej mamie strasznie sie nie spodobał element z grosikiem, twierdzy że wiele osob potraktuje to dosłownie i da nam w prezencie 1 grosz no chyba oszalała! zupełnie sie z nią nie zgadzam! to tak jakby ktoś pisał w wierszyku "dajcie śwince sie radować" i liczył na kilka kilogramów paszy do świń!
A co wy o tym sądzicie?
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 09:56   #553
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:

Jeśli chodzi o klub plotkowy to do misi880

Cytat:

Wydawało mi się, że już kiedyś była o tym rozmowa (a raczej afera ) nie da sie nie offtopowac, czasem przez przypadek wyjdzie jakiś inny temat a nie wszyscy mają dostep do klubów, więc co...takie soby w ogóle mają zabronione pisac o czymkolwiek innym? nie popadajmy w paranoje. Jest coraz więcej nas, coraz więcej nowych PMek, więc normalne, ze coraz więcej się pisze i juz jak ktos nie ma czasu nadrabiac no to sorry, ja tez nie zawsze mam czas wtedy sie nie nadrabia, zycie sie nikomu przez to nie zawali

Owszem była afera i po aferze było chwile normalnie. Ja popieram justynkie i nie chodzi o to, żeby sie wcale nie odzywać tylko, żeby troszkę przystopować.

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość

Mili Goście,

I mojej mamie strasznie sie nie spodobał element z grosikiem, twierdzy że wiele osob potraktuje to dosłownie i da nam w prezencie 1 grosz no chyba oszalała! zupełnie sie z nią nie zgadzam! to tak jakby ktoś pisał w wierszyku "dajcie śwince sie radować" i liczył na kilka kilogramów paszy do świń!
A co wy o tym sądzicie?
Istnieje prawdopodobieństwo, że ktoś opacznie to zrozumie, ale raczej goście sa na tyle ogarnięci, że wiedzą o co chodzi

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 10:00   #554
ysia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kaigara Pokaż wiadomość
To bierzemy ślub w ten sam dzień

Wiem wiem Ty chyba godzinę po mnie , prawda? Po ślubie będę Ci zazdrościć że jeszcze masz wszystko przed sobą !

say-hello i Lemon dzięki za miłe słowa Myślałam właśnie o długiej mgiełce, ale suknia ma tak nietypowy kolor że boje się nie trafić z kolorem przez internet , a nie uśmiecha mi się płacić za welon więcej niż za suknię na ślub chcę go wpiąć niżej, nie na samym czubku głowy a bardziej w połowie , na końcu loków, to będzie delikatniej

Profil FB
Stary 2013-11-05, 10:00   #555
marlenqa22
Zadomowienie

Myślę że goście będą wiedzieć o co chodzi.
Kiedyś dostałam identyczny wierszyk na zaproszeniu.
Albo był też wierszyk coś że winnice chcemy otworzyć, jakoś tak.

Stary 2013-11-05, 10:02   #556
no_doubt
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marlenqa22 Pokaż wiadomość
Oboje jesteśmy z Białegostoku. Razem jesteśmy 4,5 roku 13 kwietnia będzie 5 lat.
Zapraszamy 200 osób aczkolwiek z mojej strony jest dużo niepewnych bo rodzinę mam rozsianą po całej Polsce.
Świadkowie to dwie pary, moja przyjaciółka z chłopakiem i Tż przyjaciel z dziewczyną.
Mamy załatwioną sale, kamerzystę i fotografa, samochód (limuzyna excalibur 9 osobowa), i zespół (3 panów i pani).
Gość z zespołu zaproponował nam żeby zatańczyć Poloneza jako otwarcie wesela, stwierdziliśmy że to fajny pomysł.
Nie mamy kursu i tej poradni jeszcze ani ja kiecki. Będę szukać w styczniu bo wchodzi nowa kolekcja
Witaj Też jestem z podlaskiego i ślub mam w swoje urodziny

TEN dzień: 09.08.2014
Nasze największe szczęście: 18.05.2016 r.
no_doubt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 10:05   #557
Kaigara
Rozeznanie

Cytat:
Wiem wiem Ty chyba godzinę po mnie , prawda? Po ślubie będę Ci zazdrościć że jeszcze masz wszystko przed sobą !
Godziny jeszcze nie ustaliliśmy. Planujemy raczej wcześniejszą godzinę 13-15 Nie mamy wesela, tylko obiad i ze względu na to chcemy po ślubie zdążyć do restauracji na "obiadową godzinę". Żeby nam goście nie padli z głodu, haha :P

Cytat:

Mili Goście,
Ja uważam, że każdy bardziej rozgarnięty człowiek zorientuje się o co chodzi. :P Szczególnie jeżeli niedawno sam organizował wesele. Nie bój się, raczej nie dostaniesz samych groszy w kopercie.

Edytowane przez Kaigara
Czas edycji: 2013-11-05 o 10:08
Stary 2013-11-05, 10:06   #558
no_doubt
Wtajemniczenie

Cytat:

A ja się po części zgadzam. Też nie jestem w klubie i wiele dziewczyn tez nie jest. Nie wiemy, o czym dyskutujecie i nie mamy dostępu do klubu. Jedynym miejscem, gdzie możemy poplotkować jest ten wątek. Ja nie mam nic przeciwko jak dziewczyny piszą, o czymś, co już było omawiane. Po prostu nie doczytuję do końca i tyle.

Stary 2013-11-05, 10:07   #559
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Mili Goście,

A co wy o tym sądzicie?
nie no bez przesady, na pewno zrozumieją o co chodzi
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 10:08   #560
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
Cześć i czołem

witam też nowe PMki

ze spraw ślubnych - caly mocny alkohol kupiony, zostały nam wina do dokupienia (ciągle zastanawiamy sie nad ilością), szampan i piwo na poprawiny, ale to ogarniemy miesiąc przed weselem wraz z napojami

Mili Goście,

A co wy o tym sądzicie?
Moim zdaniem wiersz jest super mogę go ukraść?

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 10:08   #561
marlenqa22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez no_doubt Pokaż wiadomość
Witaj Też jestem z podlaskiego i ślub mam w swoje urodziny
Tz kiedy?
Jejku dziewczyny ja już nie mogę się doczekać ale boję się że u mnie w domu to będzie pogrzeb a nie wesele. Jestem jedynaczką aczkolwiek od 7 lat nie mieszkam z rodzicami, wpadam do nich tylko na weekendy.
Mimo to oni strasznie przeżywają, płaczą.
I to nie jest tak że nie lubią Tż czy coś, bo bardzo go lubią i jego rodziców również. To chyba wynika z tego że dla nich zawsze będę małą dziewczynką.
Nie mogli mieć więcej dzieci i całą miłość na mnie przelali, bardziej o nich się martwię niż o siebie

Stary 2013-11-05, 10:09   #562
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja się po części zgadzam. Też nie jestem w klubie i wiele dziewczyn tez nie jest. Nie wiemy, o czym dyskutujecie i nie mamy dostępu do klubu. Jedynym miejscem, gdzie możemy poplotkować jest ten wątek. Ja nie mam nic przeciwko jak dziewczyny piszą, o czymś, co już było omawiane. Po prostu nie doczytuję do końca i tyle.
Klub Plotkowy został założony po to, aby ograniczyć liczbę postów na wątku głównym. Podjęłyśmy wtedy decyzję, że w Klubie Plotkowym piszemy o pierdołach, a wątek pozostaje do spraw ślubnych.
Klub PM2014 to miejsce gdzie wrzucamy swoje inspiracje, zdjęcia z przymiarek itp. Nie ma tam żadnych dyskusji.
Zawsze można wysłać prośbę o dostęp do odpowiedniego klubu, to nie są miejsca zupełnie niedostępne.

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 10:10   #563
mimi_77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość
A myślisz, że ja mam?
A wyobrażasz sobie, jak babka na pierwszy spotkaniu tłumaczy jak ta metoda wygląda. I zadaje Ci pytania: jaki masz śluz, jaki cykl itp.
A Ty odpowiadaj przy obcym kolesiu jak twoja pochwa wygląda [COLOR="Silver"]
omg... nie strasz mnie.

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
padłam, dobrze że u mnie to się odbywa indywidualnie z każdą parą Jakby mi z takim pytaniem wyleciała przy obcych, po prostu bym wstała i wyszła... Znając mojego TŻ, zaraz by padło pytanie "a Pani jak jak wygląda"?? Ciekawe czy sama by się zawstydziła...
Mój powiedział, że jak będzie o tym gadać to powie: "co Pani nie powie... u nas dwójka w domu siedzi, a trzecie w drodze"

Cytat:
Napisane przez KasiaK_080290 Pokaż wiadomość
a ja 1 spotkanie w poradni mam już za sobą
powiem tylko, że jestem z niego zadowolona, było rzeczowo, konkretnie, nie musiałam opisywać ani swojego śluzu ani pochwy
(jakieś legendy widzę krążą o tej poradni)

także trzeba po prostu dobrze trafić,
z przyjemnością pójdę na drugie (drugie z dwóch) spotkanie
My idziemy do parafialnej do babki, ktora zajmuje sie tym od lat i wszyscy co robili mówią, że gada głownie o naturalnym planowaniu rodziny... Więc nie łudzę się niestety na jakieś nowatorstwo...

Cytat:
Napisane przez ewelina258852 Pokaż wiadomość
czesc.
rzadko bywam ale mamy ogrom pracy w domu. Szykujemy stary dom po dziadku i wijemy sobie tam gniazdko jest okropnie duzo pracy. Wszystko wymieniamy, naprawiamy. Takze prosze o zrozumienie.
ze spraw ślubnych podpisaliśmy umowę z fotografem i kamerzystą.
Naaadal jestem na etapie szukania dekoratorki na sale: warszawa, okolice w granicach 100km. Mozecie kogos polecić.
zastanawialam sie nad kolorem wybrałam (zał 1. )
mysle nad elementami wspolnymi na ślubie i weselu. Szukam inspiracji

Pozdrawiam.
ps w nastepnym tyg bedzie mnie wiecej bo w koncu podłącza prąd
piękny bukiet! zazdroszcze urządzania gniazdka my na ten etap jeszcze czekamy

Cytat:
Napisane przez monika56575859 Pokaż wiadomość
ja byłam w sobote na poradni... masakra.. godzinę tam siedzieliśmy jakieś małżeństwo gadało cos o milosci ( w ogóle pierwsze zdanie wykładu: "miłośc to nie uczucie" ) potem o naturalnych metodach planowania rodziny no i oczywiscie mam do zrobienia kalendarzyk :P teraz bylismy wszyscy a za miesiac kazdy jest umowiony na dana godzinę i sa indywidualne spotkania na które trzeba przynieść wypełniona kartę z tego kalendarzyka i niby mamy o tym opowiadac ! Ja bo tam może jeszcze coś powiem ale moj TŻ jest mega wkurzony tym ze on ma cos opowiadac o tym jaki śluz jest w dni płodne a jaki w niepłodne moim zdaniem to jest chore tż powiedział że on tej babie powie że ma nie robić z ludzi debili coś czuję że będzie ciekawie :P

na poradni to tylko trzeba ściemniać inaczej tego nie widzę hehe ja mam nadzieję że uda mi się jakoś ładnie przerysowac jakiś kalendarzyk z google
OMG

Cytat:
Napisane przez monika56575859 Pokaż wiadomość
ja tam pyskata jestem (jak na ślązaczkę przystało ) ale tez mnie wkurza takie coś że wymagają od nas żebyśmy gadali o takim czymś. nie każdy jest jakoś super otwarty i potrafi pięknie dobierac słowa i opowiadac o tak intymnych sprawach jak okres , dni płodne , niepłodne itp... jest to dość krępujące , tym bardziej że czekając teraz w sobotę na to spotkanie w poradni staliśmy pod drzwiami gdzie miała indywidualne spotkanie jakaś para i najpierw mówił jej facet i nawet mu to szło, a ta jego dziewczyna opowiadała nawet o tym że brała tabletki antykoncepcyjne na cerę i musiała opowiadac jak wtedy wyglądała jej miesiączka i co się w organizmie zmieniło... (nie żebyśmy podsłuchiwali.. oni po prostu głośno mówili ) Powiedzcie czy takie coś jest mądre ? Może ja nie mam ochoty nikomu opowiadać o tym jaki mam okres, śluz itp
:conf used:

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
U nas poradnia minęła bezproblemowo, a w dodatku zostaliśmy wyposażeni w książeczkę pt."Kiedy jestem płodna" Więc to zależy jak się trafi
haha, rozbawił mnie ten tytuł

Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość
Nasze nauki trwały 2 weekendy (4 spotkania).
1. Babka z poradni, jako wstęp do indywidualnych spotkań, (opowiadając o sexie, na określenie męskiego przyrodzenia Pani używała słowa pluto (Np. Bo pluto nie zawsze daję rade. A jak daje rade, to jak go potramosicie 2 minuty to pluto jest już sflaczały.....
2. Psycholog - gadała o relacji w małżeństwie
3. Ksiądz - analizowanie mszy zaślubin, przysięgi, wszystkich kroków itp. Parę wskazówek technicznych co i jak. Bardzo mądrze i bardzo fajnie
4. Dzień skupienia.
PLUTO?! Mój TŻ by się obraził

Nam się upiekło bo byliśmy wczoraj ale okazało się, że niby rozpoczynają się w każdy pierwszy poniedziałek miesiąca ale jak się zbierze jakaś grupa. I TŻ zadzwonił do niej i udało się załatwić , że bedziemy SAMI dzisiaj o 19 (ah ten jego urok osobisty). Spotkanie trwa 1,5 godziny. Opowiem Wam wieczorem jak było.

Co do obrączek. Zaczynam się denerwować, że Wy już kupujecie a my wstepnie tylko wiemy jakie.... Postanowiliśmy kupić dopiero czerwiec/lipiec bo w lato palce puchną i mogą być za ciasne (głównie na tżta). Ale teraz się zastanawiam skoro Wy już macie... Pomóżcie.

Gadałam z babką od zaproszeń - powiedziała, że mamy czekać na inne wzory ktore dla nas zrobi bo jeszcze dużo czasu. Ale my chyba wybierzemy te z kalendarzem bez ramki. Nie chcemy czekać i traćić cas skoro te nam się podobają.

Lece do pracy - przedszkolaczki na mnie czekają

Antosia 12.05.2015

mimi_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 10:11   #564
no_doubt
Wtajemniczenie

Cytat:
Tz kiedy?
Jejku dziewczyny ja już nie mogę się doczekać ale boję się że u mnie w domu to będzie pogrzeb a nie wesele. Jestem jedynaczką aczkolwiek od 7 lat nie mieszkam z rodzicami, wpadam do nich tylko na weekendy.
Mimo to oni strasznie przeżywają, płaczą.
I to nie jest tak że nie lubią Tż czy coś, bo bardzo go lubią i jego rodziców również. To chyba wynika z tego że dla nich zawsze będę małą dziewczynką.
Nie mogli mieć więcej dzieci i całą miłość na mnie przelali, bardziej o nich się martwię niż o siebie
09.08.2014 - to moja data
Ja nie jestem jedynaczką, a moja mama już płacze na myśl o moim ślubie... więc mogę tylko sobie wyobrazić, co się u Ciebie dzieje.

Stary 2013-11-05, 10:17   #565
KaEs
Wtajemniczenie

hej

Cytat:
1.Byliśmy w urzędzie i mamy datę !! 26.04.2014 godzina 16:00 czyli dokładnie tak jak chcieliśmy.

!
Super Gratuuluję godzinki

Srebne obrączki - nosimy i nie uważamy, że to dziecinne kupiliśmy sobie je x lat temu na walentynki jesteśmy ze sobą już 6,5 wiec to nie było "na niby" "chwilowe" i u nas takiej mody nie było Oboje je lubimy Mi dodatkowo pomagała jako "odstraszacz mężczyzn, chłopców" Dla facetów obrącza to obrączka, nieważne jaka - zamężna i już

Opiumalfa - moi znajomi mają łączone złoto już 5 lat, próba 585 i nic się nie zatarło, wciąż łączenie widać, białe złoto jest jakie było, żółte tak samo chyba nie ma na to reguły kolejni znajomi dopiero rok po ślubie, ale tak samo nic się z obrączkami nie stało - nie wiem jaką próbę mieli... ale chyba też 585 ...

Co do obrączek... znalazłam u siebie trochę złota z próbą 585, więc myślimy intensywniej o przerobieniu tego na obrączki

wino - ja się lubuję tylko w fresko różowym (nie przepadam ogólnie za winami), ale jakie będziemy mieć na ślubie to nie wiem ale raczej fresko nie będzie... Zostawiam wybór moim smakoszom - oni wiedzą lepiej
ALE co do fresko - jeżeli ktoś wie, że całą rodzina na każdej imprezie to pije, że rodzina to lubi to dlaczego go na swoim ślubie nie postawić? Bo tanie? Bo z niższej półki? Hmmmm każdy zna swoją rodzinę, wie w czym się lubuje i mniej więcej wie jaką ma opinie na dany temat - ja przynajmniej wiem ... nie zapraszamy przecież obcych tylko osoby, z którymi b. często obcujemy, z którymi co jakiś czas się spotykamy i z którymi na wielu imprezach rodzinnych byliśmy, więc mniej więcej wiemy czy dane wino jest dobre na ślub ja się nie stresuję winami i u mnie nie byłoby oburzenia,że znalazło się na stole z alkoholami wybór jednak pozostawiam komuś innemu, a oni za fresko niet...

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

Cytat:
Napisane przez mimi_77 Pokaż wiadomość
Co do obrączek. Zaczynam się denerwować, że Wy już kupujecie a my wstepnie tylko wiemy jakie.... Postanowiliśmy kupić dopiero czerwiec/lipiec bo w lato palce puchną i mogą być za ciasne (głównie na tżta). Ale teraz się zastanawiam skoro Wy już macie... Pomóżcie.

My chyba zakupimy w maju, hmmm może kwiecień - ślub w sierpniu. Musimy się najpierw zorientować w cenach, czasie oczekiwania... póki co nawet nie byliśmy mierzyć ja bym chciała, ale Tz uważa że za wcześnie i chyba ma racje

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

Cytat:
Napisane przez mimi_77 Pokaż wiadomość

My chyba zakupimy w maju, hmmm może kwiecień - ślub w sierpniu. Musimy się najpierw zorientować w cenach, czasie oczekiwania... póki co nawet nie byliśmy mierzyć ja bym chciała, ale Tz uważa że za wcześnie i chyba ma racje

KaEs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 10:20   #566
marlenqa22
Zadomowienie

Cytat:
09.08.2014 - to moja data
Ja nie jestem jedynaczką, a moja mama już płacze na myśl o moim ślubie... więc mogę tylko sobie wyobrazić, co się u Ciebie dzieje.
To tydzień po mnie
Dziewczyny, mam problem z butami ślubnymi. Generalnie uwielbiam szpilki ale.. mam takie stopy że po 2-3 godzinach mi puchną i nie dam rady i muszę zmieniać na niższy obcas albo w ogóle na baleriny.
A to jeszcze będzie sierpień, pewnie ciepło.
No i oglądałam na allegro jest dużo ładnych ale wirtualnie boję się kupować butów, tak bez mierzenia.
Myslałam o balerinach ślubnych, ale jestem mała (162 cm) a Tż (185 cm) więc będę wyglądała przy nim jak dziecko
nie wiem co robić, marzą mi się piękne szpile ale co z tego jak nie dam w nich rady

Stary 2013-11-05, 10:22   #567
loneliness18
Rozeznanie

Cytat:
Cześć i czołem

witam też nowe PMki

Mili Goście,

A co wy o tym sądzicie?
NIe sądzę by trafił się taki inteligent, który odbierze grosik dosłownie) też zastanawialiśmy się nad takim wierszykiem ale będzie jedynie taki związany z winem zamiast kwiatów. Doszliśmy do wniosku ze opcja wierszyka - pieniądze zamiast prezentów jest niegrzeczna.
Stary 2013-11-05, 10:24   #568
Lg_ago
Zadomowienie

Cytat:
Cześć

Fajna data na ślub

Byłam wczoraj mierzyć i babka w salonie powiedziała, że nowa kolekcja wchodzi teraz. Do końca listopada będą mieli wszystkie już modele. Teraz są jeszcze końcówki starych kolekcji.
No i warto zdecydować się na zakup przed końcem roku, bo później wszystkie suknie drożeją.

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

Cytat:
Napisane przez loneliness18 Pokaż wiadomość
NIe sądzę by trafił się taki inteligent, który odbierze grosik dosłownie) też zastanawialiśmy się nad takim wierszykiem ale będzie jedynie taki związany z winem zamiast kwiatów. Doszliśmy do wniosku ze opcja wierszyka - pieniądze zamiast prezentów jest niegrzeczna.
U mnie się znajdzie
Ale tylko w żartach, bo taki jajcarz i zapewne da do koperty grosik, każe ją jeszcze otworzyć przy nim
Lg_ago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 10:27   #569
marlenqa22
Zadomowienie

Tak?
O cholerka, to będę musiała niedługo szukać.
Mam parę upatrzonych salonów i parę modelów które mi się podobają, ale ciekawe jak będę w nich wyglądać.
Ogólnie chcę suknię "księżniczkę", wiecie pewnie o co chodzi

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

Ale wiecie ja nie wiem czy bym pisała "pieniądze zamiast prezentów".
kiedyś moja kuzynka napisała taki wierszyk i parę osób się obraziło, że są bezczelni i nie przyszli na ślub.. w tym nasz wspólny wujek, człowiek starej daty

Stary 2013-11-05, 10:33   #570
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość
Ciocia mojego tż powiedziała "przecież mieszkać tam nie będziecie i nie ma co się tak tym przejmować. Po weselu pewne drobiazgi uciekną a zostanie w pamięci wspaniała zabawa i miłe wspomnienia z całego dnia"
Też racja Ale wiadomo, że każda PMka przejmuje się każdym szczegółem, i mniejszym, i większym...

Cytat:
[B]
Jeśli chodzi o klub PM2014 to do anka1897

Cytat:
Gratuluję! Mam nadzieję, że nam też się uda z godziną, czekam jak na szpilkach, aż będę mogła ustalić godzinę...
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości