|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#541 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Już niewiele nam zostało, by welonem rzucać śmiało! PM 2014, cz. 21
Dziękuję Wam dziewczyny za odpowiedzi odnośnie Madonny i zaliczki
Jeśli mogę mieć prośbę, coraz więcej jest tematów Offtopowych, o diety, obiady itp. Przypominam, że jest klub Odchudzających PM2014 i Klub plotkowy. Nie było mnie przez weekend, do nadrobienia stary wątek + prawie 20 stron nowego - w 3 dni ![]() Nie jestem w stanie przeczytać wszystkiego. Prośba jest o tyle ważna, że później my jako starsze PMki odrzucamy w klubie kandydatury nowych bo słabo Was kojarzymy. Bo zwyczajnie nie chce się lub nie ma czasu na nadrabianie 20 stron...
|
#542 | |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
tysiaBB my też chyba będziemy mieć tytanowe obrączki choć ja jeszcze myślę nad złotymi bo babcia TZta chce nam dac do przetopienia zobaczymy, mamy jeszcze czas ponad 20 mscy ![]() W ogóle kończy mi się okres próbny 18 listopada i zastanawiam sie czy mi przedłużą umowe mam nadzieje, ze tak (choc wkurza mnie ta praca), no ale pracowac trzeba ![]() Oglądaliśmy wczoraj z Tż kilka sal na necie i 16-17 listopada jedziemy obejrzeć te cztery: Calvados, Hotel na Błoniach (mój faworyt ![]() ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- Cytat:
) nie da sie nie offtopowac, czasem przez przypadek wyjdzie jakiś inny temat a nie wszyscy mają dostep do klubów, więc co...takie soby w ogóle mają zabronione pisac o czymkolwiek innym? nie popadajmy w paranoje. Jest coraz więcej nas, coraz więcej nowych PMek, więc normalne, ze coraz więcej się pisze i juz jak ktos nie ma czasu nadrabiac no to sorry, ja tez nie zawsze mam czas wtedy sie nie nadrabia, zycie sie nikomu przez to nie zawali ![]() Ale moze ja sie w ogóle nie powinnam odzywac.....w końcu ja nie PMka 2014
|
|
|
|
|
#543 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Można dołączyć? Mój ślub odbędzie się 2 sierpnia 2014 czyli zostało mniej niż 9 miesięcy
|
#544 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na pewno coś wybierzecie ![]() A propos klubu - do kogo mogę się zwrócić o dostęp? Marlenka - witaj!
Edytowane przez Lemon_Drop Czas edycji: 2013-11-05 o 09:31 |
|
|
|
|
#545 |
|
Zadomowienie
|
Nadrobiłam! Teraz będę się odnosić !
Srebrne Obrączki - My też nosimy z sentymentu, tż sam wymyślił , wybrał i nosi bardzo chętnie i bardzo lubi kiedy go ktoś pyta czy już po ślubie ![]() Strój PM - Mój też będzie miał muchę, on bardzo chciał i jak przymierzył to wyglądał bardzo fajnie, zwłaszcza że na codziennie nosi garnitur z krawatem, to mucha jest miłą odmianą! Na weekend byłam w moim rodzinnym mieście gdzie bierzemy ślub więc dziele się co mi się udało załatwić: 1.Byliśmy w urzędzie i mamy datę !! 26.04.2014 godzina 16:00 czyli dokładnie tak jak chcieliśmy . 2. Byliśmy w restauracji, trochę jesteśmy rozczarowani, jest gorzej niż na zdjęciach. Jeszcze podzwonię do kliku który na początku odrzuciliśmy ale na żywo wyglądały o wiele lepiej. Tak to jest jak robi się ślub w innym mieście niż się mieszka. 3. Przywiozłam złoto na obrączki, teraz muszę poszukać jakieś zaufanego jubilera który je nam przetopi. Ja nie mam pierścionka zaręczynowego więc myślę żeby sobie walnąć jakiś diament w obrączkę .4. W domu znalazłam welon mojej kuzynki który jest idealnie w kolorze mojej sukni i z tego samego tiulu. Dodaje zdjęcie ale proszę brać poprawkę że trochę poleżał w szafie Chyba go wezmę to będę miała od razu coś pożyczonego![]() 5. Znalazłam fryzurę która mi się bardzo podoba, muszę się tylko umówić na próbną i zobaczyć jak wygląda na żywym włosiu Dodaje z załączniku. 6. Ogarnęłam wstępnie wizażystę i fotografa A ślub za chwilę !
blog http://whitepointeshoes.blogspot .com Boyfriend Jeans Profil FB https://www.facebook.com/whitepointeshoes Edytowane przez ysia Czas edycji: 2013-11-05 o 09:51 |
|
|
|
#546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#547 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#548 |
|
Zadomowienie
|
Ysia bardzo ładna z Ciebie dziewczyna
i masz śliczne włosy!
|
#549 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oboje jesteśmy z Białegostoku. Razem jesteśmy 4,5 roku 13 kwietnia będzie 5 lat.Ja mam 26 lat, Tż 24 na chwilę obecną. W 2014 roku mi stuknie 27 lat, a Tż 25. Dwa lata młodszy ode mnie ![]() Co najlepsze w dniu swojego ślubu mam urodziny. Zapraszamy 200 osób aczkolwiek z mojej strony jest dużo niepewnych bo rodzinę mam rozsianą po całej Polsce. Świadkowie to dwie pary, moja przyjaciółka z chłopakiem i Tż przyjaciel z dziewczyną. Obie pary uwielbiam więc myślę że będzie super. Mamy załatwioną sale, kamerzystę i fotografa, samochód (limuzyna excalibur 9 osobowa), i zespół (3 panów i pani). Gość z zespołu zaproponował nam żeby zatańczyć Poloneza jako otwarcie wesela, stwierdziliśmy że to fajny pomysł. Nie mamy kursu i tej poradni jeszcze ani ja kiecki. Będę szukać w styczniu bo wchodzi nowa kolekcja ![]() więc pewnie będę Was tutaj zadręczać co i jak z sukienką itp
|
|
#550 |
|
Zadomowienie
|
Ale mnie poniosło.... w Sobotę, już poprawiłam
|
#551 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#552 |
|
Zadomowienie
|
Cześć i czołem
![]() witam sie po weekendzie i nie nadrabiam Nic mnie nie omineło?![]() witam też nowe PMki ze spraw ślubnych - caly mocny alkohol kupiony, zostały nam wina do dokupienia (ciągle zastanawiamy sie nad ilością), szampan i piwo na poprawiny, ale to ogarniemy miesiąc przed weselem wraz z napojami ![]() Pamietacie mój wierszyk na zaproszenia? Mili Goście, Młoda Para podpowiada i zarazem pięknie prosi, by zamiast prezentów w kopertę włożyć grosik, prosimy również kwiatów nam nie kupować, a w zamian butelką wina nas obdarować. I mojej mamie strasznie sie nie spodobał element z grosikiem, twierdzy że wiele osob potraktuje to dosłownie i da nam w prezencie 1 grosz ![]() A co wy o tym sądzicie?
|
#553 | ||
|
Zadomowienie
|
Jeśli chodzi o klub plotkowy to do misi880
Cytat:
---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Cytat:
|
|
#554 |
|
Zadomowienie
|
Wiem wiem Ty chyba godzinę po mnie , prawda? Po ślubie będę Ci zazdrościć że jeszcze masz wszystko przed sobą !say-hello i Lemon dzięki za miłe słowa na ślub chcę go wpiąć niżej, nie na samym czubku głowy a bardziej w połowie , na końcu loków, to będzie delikatniej
|
#555 |
|
Zadomowienie
|
Myślę że goście będą wiedzieć o co chodzi.
![]() Kiedyś dostałam identyczny wierszyk na zaproszeniu. Albo był też wierszyk coś że winnice chcemy otworzyć, jakoś tak.
|
#556 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#557 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie mamy wesela, tylko obiad i ze względu na to chcemy po ślubie zdążyć do restauracji na "obiadową godzinę". Żeby nam goście nie padli z głodu, haha :PCytat:
Edytowane przez Kaigara Czas edycji: 2013-11-05 o 10:08 |
||
|
|
|
#558 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mogę go ukraść?
|
|
|
|
|
#561 |
|
Zadomowienie
|
Tz kiedy?
![]() Jejku dziewczyny ja już nie mogę się doczekać ale boję się że u mnie w domu to będzie pogrzeb a nie wesele. Jestem jedynaczką aczkolwiek od 7 lat nie mieszkam z rodzicami, wpadam do nich tylko na weekendy. Mimo to oni strasznie przeżywają, płaczą. I to nie jest tak że nie lubią Tż czy coś, bo bardzo go lubią i jego rodziców również. To chyba wynika z tego że dla nich zawsze będę małą dziewczynką. Nie mogli mieć więcej dzieci i całą miłość na mnie przelali, bardziej o nich się martwię niż o siebie
|
#562 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Klub PM2014 to miejsce gdzie wrzucamy swoje inspiracje, zdjęcia z przymiarek itp. Nie ma tam żadnych dyskusji. Zawsze można wysłać prośbę o dostęp do odpowiedniego klubu, to nie są miejsca zupełnie niedostępne.
|
|
#563 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
my na ten etap jeszcze czekamy ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
:conf used:Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Nam się upiekło bo byliśmy wczoraj ale okazało się, że niby rozpoczynają się w każdy pierwszy poniedziałek miesiąca ale jak się zbierze jakaś grupa. I TŻ zadzwonił do niej i udało się załatwić , że bedziemy SAMI dzisiaj o 19 (ah ten jego urok osobisty). Spotkanie trwa 1,5 godziny. Opowiem Wam wieczorem jak było. Co do obrączek. Zaczynam się denerwować, że Wy już kupujecie a my wstepnie tylko wiemy jakie.... Postanowiliśmy kupić dopiero czerwiec/lipiec bo w lato palce puchną i mogą być za ciasne (głównie na tżta). Ale teraz się zastanawiam skoro Wy już macie... Pomóżcie.Gadałam z babką od zaproszeń - powiedziała, że mamy czekać na inne wzory ktore dla nas zrobi bo jeszcze dużo czasu. Ale my chyba wybierzemy te z kalendarzem bez ramki. Nie chcemy czekać i traćić cas skoro te nam się podobają. Lece do pracy - przedszkolaczki na mnie czekają
|
|
|
#564 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja nie jestem jedynaczką, a moja mama już płacze na myśl o moim ślubie... więc mogę tylko sobie wyobrazić, co się u Ciebie dzieje.
|
|
#565 | |||
|
Wtajemniczenie
|
hej
![]() Cytat:
Gratuuluję godzinki ![]() Srebne obrączki - nosimy i nie uważamy, że to dziecinne kupiliśmy sobie je x lat temu na walentynki jesteśmy ze sobą już 6,5 wiec to nie było "na niby" "chwilowe" i u nas takiej mody nie było Oboje je lubimy Mi dodatkowo pomagała jako "odstraszacz mężczyzn, chłopców" Dla facetów obrącza to obrączka, nieważne jaka - zamężna i już ![]() Opiumalfa - moi znajomi mają łączone złoto już 5 lat, próba 585 i nic się nie zatarło, wciąż łączenie widać, białe złoto jest jakie było, żółte tak samo chyba nie ma na to reguły kolejni znajomi dopiero rok po ślubie, ale tak samo nic się z obrączkami nie stało - nie wiem jaką próbę mieli... ale chyba też 585 ...Co do obrączek... znalazłam u siebie trochę złota z próbą 585, więc myślimy intensywniej o przerobieniu tego na obrączki ![]() wino - ja się lubuję tylko w fresko różowym (nie przepadam ogólnie za winami), ale jakie będziemy mieć na ślubie to nie wiem ale raczej fresko nie będzie... Zostawiam wybór moim smakoszom - oni wiedzą lepiej ALE co do fresko - jeżeli ktoś wie, że całą rodzina na każdej imprezie to pije, że rodzina to lubi to dlaczego go na swoim ślubie nie postawić? Bo tanie? Bo z niższej półki? Hmmmm każdy zna swoją rodzinę, wie w czym się lubuje i mniej więcej wie jaką ma opinie na dany temat - ja przynajmniej wiem ... nie zapraszamy przecież obcych tylko osoby, z którymi b. często obcujemy, z którymi co jakiś czas się spotykamy i z którymi na wielu imprezach rodzinnych byliśmy, więc mniej więcej wiemy czy dane wino jest dobre na ślub ja się nie stresuję winami i u mnie nie byłoby oburzenia,że znalazło się na stole z alkoholami wybór jednak pozostawiam komuś innemu, a oni za fresko niet... ![]() ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- Cytat:
póki co nawet nie byliśmy mierzyć ja bym chciała, ale Tz uważa że za wcześnie i chyba ma racje ![]() ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Cytat:
póki co nawet nie byliśmy mierzyć ja bym chciała, ale Tz uważa że za wcześnie i chyba ma racje
|
|||
|
|
|
#566 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, mam problem z butami ślubnymi. Generalnie uwielbiam szpilki ale.. mam takie stopy że po 2-3 godzinach mi puchną i nie dam rady i muszę zmieniać na niższy obcas albo w ogóle na baleriny. A to jeszcze będzie sierpień, pewnie ciepło. No i oglądałam na allegro jest dużo ładnych ale wirtualnie boję się kupować butów, tak bez mierzenia. Myslałam o balerinach ślubnych, ale jestem mała (162 cm) a Tż (185 cm) więc będę wyglądała przy nim jak dziecko ![]() nie wiem co robić, marzą mi się piękne szpile ale co z tego jak nie dam w nich rady
|
|
#567 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
) też zastanawialiśmy się nad takim wierszykiem ale będzie jedynie taki związany z winem zamiast kwiatów. Doszliśmy do wniosku ze opcja wierszyka - pieniądze zamiast prezentów jest niegrzeczna.
|
|
|
#568 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Fajna data na ślub ![]() Byłam wczoraj mierzyć i babka w salonie powiedziała, że nowa kolekcja wchodzi teraz. Do końca listopada będą mieli wszystkie już modele. Teraz są jeszcze końcówki starych kolekcji. No i warto zdecydować się na zakup przed końcem roku, bo później wszystkie suknie drożeją. ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Cytat:
![]() Ale tylko w żartach, bo taki jajcarz i zapewne da do koperty grosik, każe ją jeszcze otworzyć przy nim |
||
|
|
|
#569 |
|
Zadomowienie
|
Tak?
O cholerka, to będę musiała niedługo szukać. Mam parę upatrzonych salonów i parę modelów które mi się podobają, ale ciekawe jak będę w nich wyglądać. Ogólnie chcę suknię "księżniczkę", wiecie pewnie o co chodzi ![]() ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Ale wiecie ja nie wiem czy bym pisała "pieniądze zamiast prezentów". kiedyś moja kuzynka napisała taki wierszyk i parę osób się obraziło, że są bezczelni i nie przyszli na ślub.. w tym nasz wspólny wujek, człowiek starej daty
|
#570 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale wiadomo, że każda PMka przejmuje się każdym szczegółem, i mniejszym, i większym... ![]() Jeśli chodzi o klub PM2014 to do anka1897 ![]() Cytat:
Mam nadzieję, że nam też się uda z godziną, czekam jak na szpilkach, aż będę mogła ustalić godzinę...
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:23.

choć ja jeszcze myślę nad złotymi bo babcia TZta chce nam dac do przetopienia
zobaczymy, mamy jeszcze czas
ponad 20 mscy 
mam nadzieje, ze tak (choc wkurza mnie ta praca), no ale pracowac trzeba 

jak ktos nie ma czasu nadrabiac no to sorry, ja tez nie zawsze mam czas 

na ślub chcę go wpiąć niżej, nie na samym czubku głowy a bardziej w połowie , na końcu loków, to będzie delikatniej

moim zdaniem to jest chore