|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.7
Trudny wybór będą mieli :P
|
#2552 |
|
Rozeznanie
|
Firma Save Energy Podkarpacki Oddział Solar-Expert, poszukuje osób na stanowisko Ankietera
Praca ankietera polega na przedstawieniu oferty produktowej firmy w osobistym kontakcie z respondentami. Nie jest związana ze sprzedażą. Wymagania: - Komunikatywność, dobra dykcja - Ukończony 18. rok życia - Dyspozycyjność - Wysoka kultura osobista - Łatwość nawiązywania kontaktów z ludźmi Gwarantujemy: - atrakcyjne wynagrodzenie stałe - dogodne godziny pracy-elastyczny grafik - atrakcyjny system szkoleń - możliwość nabycia ciekawego doświadczenia zawodowego z możliwością awansu. Wiecie jak może wyglądać taka praca?
|
#2553 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja na dziś póki co jedno ogłoszenie znalazłam, na które cv wysłałam. |
|
|
|
|
#2554 |
|
Konto usunięte
|
praca w kazdej kolejnen firmie uswiadamia mnie, ze swoja firma to jednak swoja firma i robisz co chcesz i jak chcesz. a pretensje pracodawcy po jednym dniu to slaba opcja i bardzo mi sie nie podoba!
ide spac. padam na dzioba i jestem zdolowana. |
|
|
|
#2555 |
|
Rozeznanie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;43561611]praca w kazdej kolejnen firmie uswiadamia mnie, ze swoja firma to jednak swoja firma i robisz co chcesz i jak chcesz. a pretensje pracodawcy po jednym dniu to slaba opcja i bardzo mi sie nie podoba!
ide spac. padam na dzioba i jestem zdolowana.[/QUOTE] Tusia, coś się stało? ech, jeżeli po pierwszym dniu mieli do Ciebie o coś pretensję to kiepsko ale będzie lepiej, z każdym dniem się wdrażasz coraz bardziej i jesteś coraz bardziej niezależna. dasz radę |
|
|
|
#2556 |
|
Konto usunięte
|
Tusia, ale mam nadzieję, że pretensja nie o to nasze pismo?
![]() ---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- Ok, już doczytałam, że nie. Ale i tak niefajnie. |
|
|
|
#2557 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A powiedz mi - masz umowę o pracę? Możesz sobie normalnie chodzić na umowy kwalifikacyjne? A czy w CV wpisujesz swoje obecne miejsce pracy? Nie boisz się,że ktoś zadzwoni do Twojej obecnej pracy i poprosi o referencje? Pytam, bo sama mam pracę, ale zaczęłam rozglądać się za nową. Tylko ja będę miała problem z umawianiem się na rozmowy, bo mam umowę zlecenie. ;/ ---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- Cytat:
Do tego dochodzi chora atmosfera w pracy, brak możliwości rozwoju (wręcz czuję,że się cofam) i wiecznie niezadowolona szefowa,która ostatnio ciągle szuka powodu,żeby się przyczepić.
|
|
#2558 |
|
Raczkowanie
|
zaraz zasiadam do przegladania ogłoszeń
|
#2559 |
|
Raczkowanie
|
Hej
Uaktualniłam swoje CV, od jutra zaczynam przeglądanie ogłoszeń. Na razie odpowiadam tylko na te z mojej branży, jeżeli do końca roku nic nie znajdę, to wezmę cokolwiek. Nie mogę pozwolić sobie na długie bezrobocie |
|
|
|
#2560 |
|
Zakorzenienie
|
Nie odezwali się z dyspozytora numerów alarmowych?
W Bydgoszczy nic nie ma |
|
|
|
#2561 |
|
Rozeznanie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;43561611]praca w kazdej kolejnen firmie uswiadamia mnie, ze swoja firma to jednak swoja firma i robisz co chcesz i jak chcesz. a pretensje pracodawcy po jednym dniu to slaba opcja i bardzo mi sie nie podoba!
ide spac. padam na dzioba i jestem zdolowana.[/QUOTE] co się stało? dzięki za życzenia ! byłam dziś na rozmowie, zrobiłam z siebie debila, jak nigdy. miałam wyjść na elokwentną znawczynię szeroko pojętej kultury i sztuki, a wyszło, że nie potrafię języka polskiego i jestem infantylna, a nigdy mi się to nie zdarzyło, nawet, gdy zjadał mnie wielki stres. ![]() ![]() ale...zadzwonili 2 h po, że zapraszają do drugiego etapu na jutro. ma to być godzina spędzona w firmie, zaprosili 4 osoby i wybiorą kogoś do końca tyg.
|
#2562 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
czyli jednak nie było tak źle
|
|
|
|
|
#2563 |
|
Rozeznanie
|
oby.
![]() mama twierdzi, że to pewnie dlatego, że wyszłam dla rekruterek ( swoją drogą, dość luźnych w obyciu ) prawdziwie, nie próbowałam siebie "sprzedać" na siłę. być może, cv był stos, ok.70
_____________________ Edytowane przez _nouvelle_ Czas edycji: 2013-11-04 o 23:49 |
|
|
|
#2564 |
|
Zakorzenienie
|
Tusia
jest ciężko, ale jesteś zadowolona mimo wszystko,tak? Dobrze rozumiem?Czy to była ironia? nouvelle Chyba dałaś sobie świetnie radę, skoro zaprosili Cię na kolejną rozmowę? Ciągle ktoś mi miesza w życiu? Co z tym robić? Zapier**** jak się dowiem kto to :/
|
#2565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:58 ---------- zrobić to co napisałas :-D nie pozwól nikomu z buciorami w życie wchodzic! |
|
|
|
|
#2566 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
i twarde dziewczyny w życiu rozdają ciosy, a miękkie obrywają.
|
|
#2567 |
|
Zakorzenienie
|
W związku.
|
#2568 |
|
Rozeznanie
|
Za 6 dni kończy mi się umowa. Wczoraj dyrektorka poprosiła mnie na rozmowę. Warunki pozostają takie same pomimo tego, że jakiś czas temu obiecywała mi umowę o pracę. Czuję się oszukana
|
|
|
|
#2569 |
|
Zakorzenienie
|
Tragedia, co ci pracodawcy wyrabiają.
Ja rozumiem, że chcą jak najwięcej zarobić, ale dlaczego wysługują się innymi? Dlaczego oszukują i mydlą oczy?! Co za parszywe świnie! Pytałaś się pracodawcy dlaczego Cię oszukano?
" To Twoje lęki - Ty je stworzyłaś, a to co stworzyłaś - możesz zniszczyć" ... Edytowane przez DsC Czas edycji: 2013-11-05 o 06:46 |
|
|
|
#2570 |
|
Rozeznanie
|
Pani prezes stwierdziła, że jeszcze nie zasłużyłam na umowę o pracę. W tej firmie bardzo często się powtarza, że na umowę o pracę, to trzeba sobie zasłużyć. Masakra jakaś.
|
|
|
|
#2571 |
|
Zakorzenienie
|
Czyli co jej zdaniem miałabyś robić, żeby na nią zasłużyć?!
Co to w ogóle za polityka firmy...masakra!
|
#2572 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
trzymam kciuki za dalsze poszukiwania
|
|
#2573 |
|
Zakorzenienie
|
Nie od dziś wiadomo, że pracodawca szuka jeleni do pracy, a nie pracowników!!!
Najlepiej, żeby był w dyspozycji pracodawcy 24 h cieszył się z najniższej stawki i był na śmieciówce, żeby nie czerpał z tego żadnych korzyści w postaci płatnego urlopu jak żyć? standard życia co roku się podwyższa, a ludzie mają wyżywić rodziny za ok. 1.200 na rękę paranoja, kiedy w końcu ktoś zrobi z tym porządek?!
|
#2574 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dobrze, że dzisiaj mam wolne, bo taka jestem w☠☠☠☠.... ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2575 |
|
Zakorzenienie
|
A nawet nie chce się dodatkowo denerwować
co oni myślą, że będziemy rodzić dzieci, a potem się zastanawiać jak je wychować czy wychodzą z założenia jakoś to będzie?! Idziesz na rozmowę to patrzą, że jesteś w zagrożonym wieku, bo może zaraz będzie chciała zajść w ciąże i znów będzie musiał szukać pracownika, a dodatkowe koszty są, więc lepiej nie zatrudniać - dużo by tu gadać
|
#2576 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
skąd ja to znam. pracowałam 2 lata w prywatnej przychodni, wszystko ogarniałam, tworzyłam od podstaw itd. Kończyłam studia, ale przychodnia się rozwijała i chciałam zostać. Zapytałam więc szefowej (odpowiednio wcześniej bo ok. 4 miesiące przez końcem studiów) czy będzie w stanie mi coś zaproponować jak skończę studia. Najpierw mnie zapytała "to ty tu zamierzasz zostać?", potem powiedziała że się zastanowi i koniec końców trzymała mnie w tej niepewności do końca czerwca tak, że z dnia na dzień zostałam bez pracy żeby było mało powiedziała że umowa o pracę jest dla niej nie opłacalna, ale za to zatrudniła 2 inne dziewczyny właśnie na umowę o pracę
|
|
|
|
|
#2577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jaki za przeproszeniem h*j powymyślał śmieciówki? Chętnie dorwałabym go w swoje łapki! Miałam pracodawcę, który zadawał 'prace domowe', proszę odszukać to, napisać tamto. Szlag mnie trafiał. Nie dość, że miałam obowiązki domowe, czy nawet chciałam zwyczajnie odpocząć/wyjść to jeszcze praca w domu. Powiedziałam co jemu myślę. I było lepiej, popracowałam jeszcze z kilka msc i podziękowałam. Nie jestem tanią siłą roboczą i może życie to nie tylko praca za marne 1600zł brutto. Gdzie muszę się kur....wyliczać z każdym groszem, nie można zaszaleć, kupić coś na co mam ochotę. Powoli mam dość tego cholernego systemu. czuję się jakbym była pionkiem. Mam 24 lata i jeśli tak dalej będzie wyglądało moje życie to chyba wolę umrzeć. Ogólnie to mam doła od czwartku, paskudny czas....... Mam spotkanie z rzeczywistością, bo nie tak sobie wyobrażałam życie. Dobija mnie codzienność, dom- praca. Nie tak wyobrażałam sobie wspólne mieszkanie z facetem. Żyję tylko weekendami. Wtedy czuję się wolna. Jedyna nadzieja, że dostanę dotację i wreszcie zrobię coś po swojemu. Bo inaczej to chyba nie ma szans na pracę za godne pieniądze i pracę 8h a nie 24h Edytowane przez Deborah100 Czas edycji: 2013-11-05 o 09:41 |
|
|
|
|
#2578 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W październiku przepracowałam etat a dostanę 800zł |
|
|
|
|
#2579 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2580 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przeglądam ogłoszenia. Jest trochę do inwentaryzacji. Na czym to polega, w ogóle warto? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:27.

) prawdziwie, nie próbowałam siebie "sprzedać" na siłę. być może, cv był stos, ok.70
trzymam kciuki za dalsze poszukiwania