|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy Prowadząca II część naszego wątku | |||
Aldrin |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 25,93% |
Kakusia |
0 | 0% |
Berenika_26 |
4 | 14,81% |
agaaga89 |
2 | 7,41% |
Ramona_85 |
0 | 0% |
eweden |
0 | 0% |
Prowansja88 |
0 | 0% |
Pradip |
0 | 0% |
Sola1 |
2 | 7,41% |
pater86 |
6 | 22,22% |
TroppoSensibile |
0 | 0% |
sylvuniaa84 |
0 | 0% |
kamilla123 |
0 | 0% |
beat@ |
0 | 0% |
NecroKitty |
0 | 0% |
Anteria |
0 | 0% |
Kucyk_Truskawkowy |
1 | 3,70% |
malin30 |
3 | 11,11% |
alingles |
0 | 0% |
Monica80 |
0 | 0% |
poziomkka |
0 | 0% |
Mala_Czarno_Biala |
0 | 0% |
Majkela12 |
1 | 3,70% |
zaaaabcia |
0 | 0% |
Sylwia__88 |
1 | 3,70% |
Głosujący: 27. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#511 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#512 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#513 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie codziennie nie będę jeść, raczej okazjonalnie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#515 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ta z serem i bekonem????Jeśli tak to ona jest moim mega kalorycznym mistrzem ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Jeju ja już nie mogę od tych mdłości, od dzisiaj już mnie podrywa, tylko czegoś nie zjem to już mnie ciągnie. Problem jest w tym, że mi się nie chce jeść i nie wiem sama co bym zjadła ![]() Idę się kąpać z młodym i również idę palulu, ledwo na oczka widzę ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#516 |
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny ;-)
mdłości prawie minęły, mam tylko trochę wieczorem, ale to pewnie poteguje zmęczenie ![]() niestety zaczęły się bóle w okolicy miednicy... chyba rozluźniają się więzadła, ale efekt jest taki, że kiepsko śpię... ech.. W sobotę zaczęłam 11 tydzień, w środę kolejna wizyta Od grudnia pomyślę o L4 na jakiś czas... Ja jeszcze w pracy oficjalnie nie mówiłam, tylko kilku najbliższym osobom. Myślę, że jak skończę pierwszy trymestr to podzielę się tą informacją, bo brzuszek będzie coraz trudniej ukryć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#517 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#518 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#519 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() najczesciej klasyczny ![]() a z witaminami mam takie same podejscie,przeciez nie moga az tak bardzo klamac. I troszke o moim Synku ![]() Urodzil sie 19 grudnia 2012, na szczescie silami natury,porod od odejscia wod i pojawienia sie skurczy trwal 6.5 h trwalby moze i nawet krocej,bo godzine meczylam sie z wyjsciem glowki,mial dosc spora az 37 cm.Pojawily sie opcje cesarki,proznociogu,ale skonczylo sie na nacieciu ![]() Ma na imie Sean,mieszkamyw Niemczech wiec nie bylo zadnych problemow w Usc.Do 35 tygodnia byl Dawidem,ale Maz mnie ublagal na Seana,nie bardzo chcialam sie zgodzic,ale do tego jest pewna historia i wiedzialam,ze dla Meza to bardzo wazne.Za to teraz ja wybieram imie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#520 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#521 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Moja tez miała 37 cm głowki, ale samych partych to chyba ze 3 serie, może z 15 minut. W sumie to za bardzo nie pamiętam, byłam jak na haju ![]() ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- Cytat:
![]() ![]() Jeszcze dodatkowo byłam tą "szczęściarą" której nie ominęły bóle krzyżowe - ale nie wszyscy je mają. To tak jakby w trakcie skurczu ktoś walił mnie bejsbolem w plery. Ale pomimo tego to moglabym pojechać rodzić już dzisiaj, tylko ten połóg i to długie dochodzenie do siebie. Dodatkowo miałam problemy z karmieniem. Mam nadzieję, że tym razem będzie inaczej. Ale naprawdę człowiek jest w innym wymiarze. A chwila jak młoda spojrzała mi w oczy ( choć pewnie za dużo jeszcze nie widziała) to zapamiętam to do końca życia ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#522 |
Zadomowienie
|
Sola1 bardzo ładnie opisałeś tę sytuację
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#523 | |||
Zakorzenienie
|
Witajcie w deszczowy poranek
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() O opryszczce powiedz lekarzowi przy wizycie, bo teraz nie jest groźna niby ale po urodzeniu bardziej badają dziecko, tak przynajmniej ma moja przyjaciółka ![]() Ja nie powiedziałam w pracy i powiem po I trymestrze, może, póki co boję się tej rozmowy i czekam do samego końca ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#524 |
Rozeznanie
|
Czesc dzien dobry, widzę wyszło na wspominki porodowe
![]() ![]() Ja w szpitalu wylądowałam o 3 nad ranem, urodziłam 17.15 - chyba najgorsze było to ze "przy mnie" urodziło w tym czasie 9 dziewczyn ![]() (Był taki odcinek Przyjaciół jak Rachel rodziła i co chwile na jej sale przychodziła nowa i rodziła przed nia ![]() Ale to tak jest ze sa oczekiwania ze to az tak nie boli, ze nie dam sie naciąć, ze plan ze oddychanie, a potem pamietam ze nawet nie miałam siły mowić, ani płakać, ani przeklinać nawet :/ ale jak położyli mi synka na brzuchu to ehhhhhhh <3 ![]() Chociaż przyznam wam, ze od samego porodu bardziej bolało mnie szycie "po" - miałam obustronne pęknięcia macicy i to chyba pamietam gorzejniz poród, bo te skurcze jak w maglinie, potem wanna, piłka, kucki i ostatnie pchnięcie na lozku i fruuu ![]()
#525 |
Zadomowienie
|
Witajcie
![]() To i ja dołącze do Was. To moja pierwsza ciąża termin porodu lekarz wyznaczył nam na 10 czerwca 2014. Jutro rozpocznie się 9 tydzień. Jestem taka szczęśliwa, ale też pełna obaw ..... |
![]() ![]() |
![]() |
#526 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witaj ![]() Pewnie każdy z nas jest pełna obaw ale musi być dobrze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#527 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#528 |
Zakorzenienie
|
hej hej ;-)
Piszecie o porodach... moje myśli jeszcze nie dobiegają tak daleko, hehe Na razie chciałabym już bez żadnych incydentów skończyć 1 trymestr ;-) Wtedy pewnie się trochę uspokoję myślę o L4 od grudnia, może od połowy, zobaczymy jak pójdzie Wtedy pomyślę też o ćwiczeniach, może pilates lub joga, bo czuję, że mój kręgosłup będzie mi dokuczał ![]() Na razie zbyt mało czasu na to, czekam tez na energię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#529 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
OM 18.09 :/ zapisałem sie w zeszłym tygodniu taka kolejka.... :/
![]() |
#530 |
Raczkowanie
|
Wasze opowieści porodowe zaczeły mnie stresować trochę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#531 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#532 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ja poczekam z Tobą na ta energie ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#533 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Generalnie jest tak, że można sobie planować, a jak wyjdzie to wyjdzie. Moje kolezanki miały przygotowany plan porodu a tu lipa i CC ![]() Inne chciały SN bez znieczulenia, a po kilku godzinach męczarni TŻ biegał za anestezjologiem... Także może być różnie Jedno jest pewne, jak jest się w ciąży to trzeba też urodzić ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#534 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W Polsce znieczulenia są bezpłatne. Inna sprawa, że w niektórych szpitalach kombinują z jakimiś cegiełkami na rzecz szpitala, w innych w ogóle nie ma. Trzeba się dowiedzieć jak jest konkretnie w danym miejscu. Ja miałam mieć znieczulenie, nawet podpisałam papier, ale najpierw było za wcześnie, potem akcja rozkręciła się tak szybko, że było już za późno. Można dać chyba do momentu jak jest 7 cm rozwarcia, ja miałam 8 - nie pamiętam już dokładnie. Ja miałam dodatkowo podaną oksytocynę, a podobno u wielu powoduje, że skurcze są bardziej bolesne. Ja póki co nie mam porównania. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#535 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
to moja pierwsza ciąża, ale ja już mam traume związaną z porodem, przez opowieści różnych ludzi łącznie z moją mamą, która rodziła po 23 godziny i mimo, że minęło kupe lat, to nadal ma łzy w oczach jak o tym wspomina. Pewnie już dawno byśmy się zdecydowali na dziecko, gdyby nie mój paniczny strach przed porodem, więc zanim zaszłam, t przeczytałam chyba wszystko co możliwe na temat znieczuleń itd, wypytywałam znajomych i nie wyobrazam sobie rodzic naturalnie bez znieczulenia zoo. Moja znajoma 1. porod miała bez, drugi z zoo i mówi, ze bez porównania i nie wie jak mogła urodzic za 1 razem bez tego! We Wrocławiu na Brochowie jest to znieczulenie dostępne 24h/dobę, bez problemu i ja mam zamiar skorzystać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#536 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#537 |
Raczkowanie
|
Mam jeszcze pytanie do koleżanek, które są już na L4. Czy lekarz zaznaczył, że musicie leżeć? Jak nie to jaki powód zwolnienia macie wypisany?
---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Nie ma co się nakręcać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#538 |
Zakorzenienie
|
Co do samego brania znieczulenia to na szczęście można decydować się w trakcie porodu ( za wyjątkiem tej sytuacji co pisałam wyżej). Ja się na nic nie nastawiam. Dam radę bez to urodzę bez, a jak stwierdzę, że jednak potrzebuję wsparcia to skorzystam ze znieczulenia.
|
![]() ![]() |
![]() |
#539 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#540 |
Zadomowienie
|
Mamusie,
Powiedzcie mi czy chodzicie tylko do jednego gina , czy dwóch ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:36.