Akceptacja Przeszłości Dziewczyny - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-11-05, 10:30   #31
Clemence
Zakorzenienie

Dot.: Akceptacja Przeszłości Dziewczyny

Cytat:
Napisane przez tiniaczek Pokaż wiadomość
Nie ladnie wytykac bledy, wiem, ale: piszesz o przyprawie?

Wow, Twoja dziewczyna Cie obrzydza, bo nie jest dziewica.To bardzo mocne slowo. Zdajesz sobie sprawe, jakie to okropne, co piszesz?

Tak sie sklada, ze kazdy ma jakas przeszlosc, jezeli nie umiesz jej zaakceptowac to daj spokoj tej dziewczynie, bo dla Ciebie nie zarosnie jej blona

Czytajac Twoj post mam wrazenie, ze nie dorosles jeszcze do zwiazkow.
A tutaj się nie zgadzam,to wcale nie jest okropne,co jedynie z Twojej perspektywy.

Chlopak m a 17 lat i miał inne oczekiwania niż mieć dziewczynę ,która wskoczyła do łóżka byle komu żeby sprawdzić jak to jest,dla mnie to nic dziwnego..
Sama unikałam takich facetów i tyle.

Autorze powiem Ci szczerze,że mam równie podobnie co Ty,pomimo już całkiem innego wieku.Nie nazwałabym czegoś obrzydzeniem,ale brakiem chęci akceptacji.
Ciężko coś poradzić w tej sytuacji,bardzo ciężko..Ja zazwyczaj zaczynam od tego tematu jak już kogoś dobrze znam,zeby ew móc się jeszcze wycofać..
Każdy ma swoje doświadczenia,ale nie każdy od razu idzie do łózka,co jest dla mnie bardziej zrozumiałe -chęć sprobowania czegoś,ale nie pójscia na całość z byle kim "bo wszyscy".

Na Twoim miejscu naprawdę usiadłabym któregoś wieczoru i zastanowila się poważnie czy jestes w stanie dalej trwać w tym związku pomimo tego co wiesz?
Męczysz się niestety to widać.Nie będę Ciebie przekonywała do zrywania czy zostania.
Pomyśl sam czy jestes szczęśliwy.Szczęśliwy w tej sytuacji i z taką dziewczyną,czy dasz radę tak trwać?
Powiem tak-dla mnie to byłoby zbyt trudne,mialam coś podobnego w swoim życiu wlasnie w wieku 16 lat i nie żałuję odejścia.Facet mnie jawnie na seks namawiał po miesiącu znajomości i uciekłam. Nie czułam się w tym dobrze i po co się zmuszać?
Więc przemyśl to sobie dobrze.

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

Cytat:
Napisane przez DoktorRamox Pokaż wiadomość
Jako mężczyzna pozwolę sobie dorzucić kilka słów...

Przede wszystkim absolutnie zgadzam się z _Kari_ w kwestii tego, że po prostu zwyczajnie nie miałeś okazji zasmakować bliskości i to nie żaden wyczyn w tym wieku.

Generalnie rzecz biorąc zauważyłem, że jesteś introwertykiem. Wybacz mi proszę bezpośredność moich słów, jednak postaram się przelać myśli jak najbardziej zwięźle i bezprecedensowo.

Jeżeli chcesz robić z siebie samarytanina i po "rozmowie" zwyczajnie nie mówić jej, że ciągle Ci z tym źle to po prostu sobie odpuść. Dlaczego masz cierpieć ? Składać ofiary z samego siebie bo tak bardzo ją kochasz i bla bla.

Poważnie przerabiałem podobny klimat i to nie wychodzi na dobre obu stronom.
Mówisz, że ją zmieniłeś. Kobiety nie można tak sobie po prostu wychować... To nie zwierzę którego uczy się komend i posłuszeństwa. Ile to będzie trwało? Będziesz się być może zdzierał latami, by za jakiś czas wystrzelić w jakiejś kłótni, że tyle dla niej zrobiłeś i poświęciłeś, a ona wciąz nie zachowuje się tak jakbyś to sobie wyobrażał i oczekiwał. To błędne koło. Szkoda Bracie Twoich nerwów i nawet po części tej dziewczyny. Jeśli tak bardzo Cię to odpycha to daj jej żyć z kimś kto nie myśli w ten sposób, a sobie szukaj tej jedynej czystej. Bo generalnie przecież czasu nie cofniesz choćby nie wiadomo jak bardzo by się chciało. Albo akceptujesz, albo idziesz dalej. Wybór należy do Ciebie. Jednak zaznacze, że nie ma sensu się poświęcać. Bo te myśli nie odejdą. A jeżeli na chwilę uda Ci się je odstawić to prędzej czy później wrócą z zdwojoną siłą.

Lekko poza tematem. Nie rozumiem tak naprawdę tego kultu dziewic jako partnerek seksualnych. Jestem zdania, że kobieta która poznała swoje ciało, potrzeby i czegoś oczekuje jest dużo lepszym materiałem na partnerkę, niż kobieta która dopiero wchodzi w ten świat. Istnieje uzasadnione prawdopodobieństwo, że prędzej czy później zechce jednak spróbować czegoś lub kogoś innego. No chyba, że to miłość po grób. Ale wydaje mi się, że nie w tym wieku i to chyba tylko w filmach i książkach.

Wracając do meritum. Jesteś mężczyzną, podejmujesz męskie decyzje.
Akceptujesz lub idziesz dalej.
Na pewno się zgadzam z tym,ze wrócą ze zdwojoną siłą i nie wiem czy autor sobie z tym poradzi,moze lepiej pójść własną drogą..

a z tym drugim to naprawdę zależy od charakteru danej osoby i jej poczucia tego co się dzieje dookoła.
Wszystko się da zrobić- wiem po sobie- tylko kwestia czy się tego po prostu chce,a czy czlowiek po prostu sobie coś odkłada na bok i mówi- a tam seks sobie odłożę na kiedy indziej.
Wcale nie trzeba mieć doświadczenia w tej kwestii ,żeby znać swoje preferencje albo żeby potrafić przekazać czułość czy miłość

'But know this...I'm only judged by one Power, and I serve HIM.. !

<3
Clemence jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-05, 10:50   #32
KrwawaMary86
Zadomowienie

Nie akceptujesz przeszłości dziewczyny (mimo, że ona tego żałuje i się stara być dla Ciebie dobrą partnerką) i dlatego powinieneś ją zostawić. Ona przeszłości swojej nie zmieni a skoro nie potrafisz tego zaakceptować to nie widzę świetlanej przyszłości przed wami. Ciągle będziesz mieć do niej pretensje, że nie trzymała swojego wianuszka dla Ciebie.
KrwawaMary86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-05, 10:54   #33
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Autorze, skoro Ci jej przeszłość przeszkadza, to dlaczego poszedłeś z nią do łóżka? Dlaczego uprawiasz z nią seks, skoro czystość jest dla Ciebie tak ważna? Co będzie, jeśli w kolejnym związku dziewica będzie miała żal, że straciłeś prawictwo z osobą, która według Ciebie nie była tego godna, że zrobiłeś to wbrew sobie? Przecież postąpiłeś analogicznie do Twojej obecnej dziewczyny, przeżyłeś pierwszy raz za wcześnie, z osobą która do tego się nie nadawała.
Zanim zaczniesz brzydzić się swoją dziewczyną, spójrz na siebie, na swoje postępowanie, motywy.[COLOR="Silver"]
To samo miałam napisać. Zalatuje niestety hipokryzją i niedojrzałością.
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-05, 11:09   #34
olenkasz
Zakorzenienie

żal mi tej dziewczyny, że teraz musi się płaszczyć i kajać, że śmiała coś tam, kiedyś tam.
a Ty jeszcze się w tym jej upokorzeniu pławisz i chełpisz, że ona Cię przeprasza i że żałuje. no cudny z Ciebie partner życiowy. potrzebny jesteś tej dziewczynie jak rybie ręcznik.
ona Ci daje tyle dobrych rzeczy (sam to napisałeś), a Ty się nią brzydzisz?

daj jej spokój, nie marnuj jej czasu.
Stary 2013-11-05, 11:26   #35
DoktorRamox
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to DoktorRamox

Cytat:
Napisane przez olenkasz Pokaż wiadomość
żal mi tej dziewczyny, że teraz musi się płaszczyć i kajać, że śmiała coś tam, kiedyś tam.
a Ty jeszcze się w tym jej upokorzeniu pławisz i chełpisz, że ona Cię przeprasza i że żałuje. no cudny z Ciebie partner życiowy. potrzebny jesteś tej dziewczynie jak rybie ręcznik.
ona Ci daje tyle dobrych rzeczy (sam to napisałeś), a Ty się nią brzydzisz?

daj jej spokój, nie marnuj jej czasu.
Bardzo dobrze napisane.

Wygląda na to że autorowi wygodnie w tej sytuacji, a wielki Pan łaskaw jest się zastanawiać co z tym zrobić.
I nie zrozumcie mnie źle, bo wcale nie chce upłycić tutaj tej sytuacji, że chłopakowi źle z tym czy z owym. Po prostu uważam to za mocno przesadzone.
DoktorRamox jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-05, 11:39   #36
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
Napisane przez Niambie Pokaż wiadomość
Skoro nie możesz tego znieść do daj szansę komuś, kto ją pokocha taką jaka jest a nie będzie się rozwodził nad jej błędami z dzieciństwa. Proste.
Amen.

Cytat:
Napisane przez Seba_stianS Pokaż wiadomość
To by była dla mnie ostatecznśc kiedy bym po prostu tego całkowicie nie wytrzmywał...Ale trzyma mnei nadzieja ,że dam rade to zaakceptować bo wiem ile mam do stracenia...Poznałem się na niej wiem ,zę mam do stracenia dziewczyne która jest mi Wierna , z którą świetnie się dogaduje , i przy której mogę się czuć kochany i wspierany w większości sytuacji...Gdyby mi na niej nie zależało to bym już dawno to zakończył po prostu nie wiem czy potrzebuje jakiś subiektywnych stwierdzen ktore pomogą mi to zaakceptować lub zapomnieć... nie chce jej stracić...I choć miałbym się czuć cały czas źle przez to to chce z nią być tylko szkoda mi jej aby to się nie odbijało na niej...A oczywistą rzeczą jest to ,że jednak będzie...
Nie rozumiem tej fiksacji na punkcie seksu. Ciało to tylko ciało. Nie jesteś zazdrosny o to, czy była z kimś blisko, czy kochała, czy ktoś rozumiał ją lepiej, niż Ty, kochał mocniej, akceptował pełniej. Nie, skąd, to nie ma dla Ciebie znaczenia. Liczy się tylko seks, ciało, mięso. I to, że brała do buzi.

Pomyśl, Autorze, co jest dla Ciebie w życiu ważne. Człowiek, czy jego ciało. Jeśli nie potrafisz przestać skupiać się na kwestiach cielesnych, to coś jest nie halo: ze związkiem albo z Twoim podejściem do ludzi.
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-05, 11:41   #37
olenkasz
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo dobrze napisane.

Wygląda na to że autorowi wygodnie w tej sytuacji, a wielki Pan łaskaw jest się zastanawiać co z tym zrobić.
I nie zrozumcie mnie źle, bo wcale nie chce upłycić tutaj tej sytuacji, że chłopakowi źle z tym czy z owym. Po prostu uważam to za mocno przesadzone.

nic nie spłycasz, ta sytuacja dokładnie tak wygląda.
jeśli jest źle, to się rozmawia (ale nie celem posłuchania, jak partnerka się kaja i upokarza, litości) albo odchodzi. ten Pan męczy i siebie i dziewoję. tak się nie robi, tak jest brzydko.
Stary 2013-11-05, 11:43   #38
KrwawaMary86
Zadomowienie

Czy Twoja dziewczyna wie, że masz do niej pretensje o to, że nie jest dziewicą?
Stary 2013-11-05, 11:45   #39
Seba_stianS
Przyczajenie

Dziękuje Tutaj wsszystkim za odpowiedź a zwłaszcza "szary posrod tlumu" Który bardzo łądnie określił wszystko...
Natomiast albo ja się źle wyraziłem albo w to źle rozumiecie...
Nie chodzi o to ,ze ja tylko czekam aż ona będzie mnie przepraszać itd...Po prostu pierwszym moim krokiem było porozmawainie o tym z nią...W efekcie mi powiedział jak tego żałuje itd...Ja ją rozumiem ja wiem ,zę ona żałuje ,że ona chciała by również abym był jej pierwszym...Ale to nie zmienia faktu ,że jednak wskoczyła komuś do łóżka po 3 dniach znajomosci ze starszym facetem Ten fakt mnie nigdy nie ominie choćby nie wiem co...I to nie jest tak ,ze ja jej to wytykam czy coś jak z nią o tym rozmawaięłm i tyle... to nie jest tak ze co wieczora mowi jeny ty nie jestes dziewica bla bla...Po prostu trzymam to w sobie i sam z sobą się z tym męcze wiem odbija to się na niej dlatego chce już w końcu coś z tym zrobić...

Na początku sprawy wyglądały inaczej ona mnie okłamała z wieloma rzeczami ale później się wytłumaczyła ,że gdyby mi to powiedziała od razu to bym z nią nie chciałbyć...Lecz to był już taki okres kiedy byłem w niej zakochany po uszy .. I powiedziałem ,żę Spróbuje to zaakceptować bo za bardzo mi na niej zależy...Co chwile odmawiam z nią stosunku bo po prostu nie chce, przyznaje się zrobiłem to z nią ale myślałem ,zę będzie inaczej ,że wtedy się z tym pogodze a jednak jest tylko gorzej...PS to nie jest tak ,że ja ją wychowałem jak zwierze bla bla...Chodzi o to ,ze ona miała inne podejście do życia do chłopaków...Ze mna również chciała szybka pójść do łóżka okłamała mnie pisała z innymi sprośne rzeczy...Ale gdy chciałem to zakończyć po tym jak dowiedziałem się prawdy (i to nie od niej tylko od jej byłego ponieważ doszło do konfrontacji ze względów nęczenia mojej dziewczyny przez niego) Wtedy chciałem to zakończyć ale od tamtego momentu ona się zmieniła....Bo jej słowami "Zobaczyłam co straciłam czyli prawdziwą miłość a nie taką jaką miałam z tamtym..." i zapewnia mnie ,że
"To Ty jesteś tym jedynym nie powtarzalnym. nie musisz być tym pierwszym fizycznie, lecz psychicznie jesteś.. bo to właśnie przy Tobie czuje ten spokój" "

Wtedy się uspokoiłem i powiedziałem w takim razie dam rade...Ale to i tak wraca....Zwłaszcza ,ze to nie był raz tylko regularne częste stosunki...

Myślę ,że bardziej nie dojrzałe jest prawienie głupich "żartów" z magią bla bla To jest dojrzałe Serio ?

I gadanie typu ,że nie miałem okazji zamoczyć dlatego taki jestem Serio ? nie każdy facet jest taki sam gdybym tak myslał to miałbym to teraz w dupie i poszedł z inną do łóżka ale nie o to mi chodzi...

Ja naprawdę ją kocham dlatego tak długo z tym walcze..Nasz związek oprócz tego jest wręcz idealny... rozmawiamy o wszystkim ale z tym już muszę sobie sam poradzić...

A tak jak wy mówicie przeszkadza ci jej przeszłosć rzuć ją i znajdź dziewice...Halo halo to nie samochód w którym mi się coś nie podoba i sobie znajduje inny i kto tutaj mówi o przedmiotowym traktowaniu dziewczyn ? Ja już nie przebieram ja już się zakochałem właśnie w tej...Dużo problemów już mamy za sobą w naszym związku zostało tylko to ale z tym mi jest najgorzej....
Seba_stianS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-05, 11:46   #40
DoktorRamox
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez KrwawaMary86 Pokaż wiadomość
Czy Twoja dziewczyna wie, że masz do niej pretensje o to, że nie jest dziewicą?
Wydaje mi się, że wie bo autor wspomianał o tym, że ona tam przeprasza czy jakoś inaczej się obwinia.

Słodki Jezu, jakby nie wiedziała to byłyby dopiero jaja...

DO AUTORA

Przyjacielu, myślę że tym postem, który napisałeś sekunde przed moim właśnie sam sobie odpowiedziałeś. Wnioskuję z tego, że nigdy tego nie zaakceptujesz. Nie warto męczyć siebie i jej. Za jakiś czas, gdy znajdziesz odpowiednią dla siebie kobietę wtedy będziesz się jeszcze z tego śmiał o czym tu rozmawiamy.

Czasem warto jest uciąć zakażoną kończynę niż umierać długo i boleśnie.

I tak to jest w przypadku z Twoim uczuciem do niej. Przynajmniej ja tak to widzę.

Edytowane przez DoktorRamox
Czas edycji: 2013-11-05 o 11:49 Powód: Uzupełnienie
Stary 2013-11-05, 11:55   #41
vouvray
Zadomowienie

Faceci to w ogóle mają świetnie w tym wątku.
Jeden oddał się prostytutce i dalej uważa się za prawiczka (przecież to nie był jego wymarzony seks), a ma problem z tym, że jego laska miała facetów przed nim. Z kolei, autor sprawia, że jego dziewczyna się męczy, kaja przed nim, płaszczy i próbuje odpokutować swój 'grzech'.

A ja po prostu zgadzam się całym sercem z emą, że autor po prostu miał pecha, że nie trafił wcześniej na jakąś dziewczynę, bo jakoś w związku z autorką dosyć szybko przeszli do rzeczy, nie było tego sławnego 'czekania' na tą jedyną.

Nie wiem, czy dobrze zapamiętałam (a nie mam siły drugi raz czytać wątku) to jesteście chyba rok ze sobą. Jakby mi facet po roku marnowania czasu powiedział, że koniec, bo nie może mnie zaakceptować to by mnie szlag jasny trafił, że tyle czasu mi gitarę zawracał. Czytając inne wątki facetów i widząc ich podejście do tego tematu śmiem twierdzić, że te myśli Ci nie przejdą, a dziewczynie nadzieję dalej robisz na wspólne życie.

PS. Weź poprawkę na to, że pierwszy raz masz za sobą i to w dodatku z dziewczyną, której nie akceptujesz. Dla potencjalnej (kolejnej) partnerki będziesz tak samo 'nieczysty' (oczywiście wg Twojego sposobu myślenia), jak Twoja aktualna partnerka jest teraz dla Ciebie.
vouvray jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-05, 11:56   #42
olenkasz
Zakorzenienie

no ale halo.
skoro to nie samochód i ogólnie całe to Twoje szlachetne blabla, to zostaw już ten temat, przestań go męczyć i nawracać. prędzej czy później i tak was to zniszczy, bo ile można w koło macieju o tym samym. poza tym weź pod uwagę, że ona przeprasza za coś, za co przepraszać nigdy nie powinna- Ty wywołałeś w niej uczucie wstydu, więc przeprasza. tak się nie robi.

poza tym ta Twoja magiczna czystość. zdajesz sobie sprawę, że według Twojej logiki Ty też teraz jesteś nieczysty? inaczej mówiąc- ten cudowny akt, jakim jest uprawianie seksu z ukochaną osobą, lekko Cię nadbrudził teraz już nie możesz być taki "ponad to" (ponad nią), bo sam utraciłeś wianek
Stary 2013-11-05, 11:56   #43
KrwawaMary86
Zadomowienie

Cytat:
Wydaje mi się, że wie bo autor wspomianał o tym, że ona tam przeprasza czy jakoś inaczej się obwinia.

Słodki Jezu, jakby nie wiedziała to byłyby dopiero jaja...

DO AUTORA

Przyjacielu, myślę że tym postem, który napisałeś sekunde przed moim właśnie sam sobie odpowiedziałeś. Wnioskuję z tego, że nigdy tego nie zaakceptujesz. Nie warto męczyć siebie i jej. Za jakiś czas, gdy znajdziesz odpowiednią dla siebie kobietę wtedy będziesz się jeszcze z tego śmiał o czym tu rozmawiamy.

Czasem warto jest uciąć zakażoną kończynę niż umierać długo i boleśnie.

I tak to jest w przypadku z Twoim uczuciem do niej. Przynajmniej ja tak to widzę.
Właśnie nie zrozumiałam czy to były jakieś luźne pogadanki odnośnie przeszłości seksualnej czy szczera rozmowa, w której autor jej zakomunikował :"przeszkadza mi to, że nie jesteś dziewicą". Równie dobrze ona może żałować tego, że z kimś tam spała a może nie wiedzieć, że jej chłopakowi bardzo to przeszkadza.

Autorze, czego od nas oczekujesz? Nie ma magicznego sposobu żebyś zaakceptował jej przeszłość. Albo się akceptuje albo nie, a skoro tego nie akceptujesz to nie widzę sensu żeby dalej męczyć się w związku, w którym nie czujesz się 100% dobrze.
Stary 2013-11-05, 12:00   #44
vouvray
Zadomowienie

Cytat:
Ale to nie zmienia faktu ,że jednak wskoczyła komuś do łóżka po 3 dniach znajomosci ze starszym facetem Ten fakt mnie nigdy nie ominie choćby nie wiem co....
Jezusie słodki, a skąd Ty znasz takie szczegóły? Że jest straszy, po ilu dniach mu 'wskoczyła'? Rozumiem, że podstawą związku jest szczerość, ale są jakieś granice. Sam się nakręcasz, jak tak wypytujesz, bo nie sądzę, żeby z własnej woli Ci mówiła gdzie, z kim i po ilu dniach...

Autorze rozstań się z nią, bo męczyć się będziesz z tym całe życie. Tak to poboli jakiś czas i przejdzie, pozostaną chociaż miłe wspomnienia. Bo ja się obawiam, że ta 'rysa na szkle' może doprowadzić was oboje do ruiny. Ja bym na Twoim miejscu wybrała 'mniejsze zło'
vouvray jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-05, 12:00   #45
DoktorRamox
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez olenkasz Pokaż wiadomość

poza tym ta Twoja magiczna czystość. zdajesz sobie sprawę, że według Twojej logiki Ty też teraz jesteś nieczysty? inaczej mówiąc- ten cudowny akt, jakim jest uprawianie seksu z ukochaną osobą, lekko Cię nadbrudził teraz już nie możesz być taki "ponad to" (ponad nią), bo sam utraciłeś wianek
Właśnie też mi tak to wygląda. Że Jaśnie Pan mógł, a ona nie. No bo przecież on to on...
Troszeczkę jakby to delikatnie powiedzieć żałosne.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-05, 12:05   #46
MartaMagda
Zakorzenienie

Zaraz mi się przypomina Bober, czy jak mu tam było, który chciał dla siebie czystej dziewicy

A już na serio, Autorze dziewczynę zostaw, jak Cię tak bardzo to odrzuca a następnej nie pytaj o przeszłość, będziesz spokojniejszy.
Stary 2013-11-05, 12:11   #47
Seba_stianS
Przyczajenie

Tak To Prawda teraz również nie jestem czysty...Ale w momencie kiedy się jej "oddałem" Byłem pewien ,że będzie dobrze i ,że to ta jedyna...Do teraz nawet nie wyobrażam sobie zamiennika jej...Jest dla mnie wyjątkowa Własnie tą na całe życie....Dlatego tak bardzo chce to zaakceptować ponieważ to ogranicza moje szczęscie jakim jest ona...Bo to na nią tyle czekałem...Ona również mi mówi ,że Chce już ze mną być na całe życie na prawde traktujemy siebie bardzo poważnie spędzamy kazdą chwile ze sobą a weekendy wspólnie mieszkamy ze sobą....

Tak ona wie o tym...Bardzo jest jej przykro ,że spotkała tamtego Gościa i przez to właśnie Teraz cierpki...,że nie poczekała na tego jedynego...od razu z nim poszła do łózka bo "chciała spróbować z nim ułożyć sobie życie" gdzie bo chwili już było wiadome ,że to nie jest on"

Ale mówi mi ,że mnie rozumie..Bo gdy się dowiedziała ,ze jest moją pierwszą to poczuła się fantastycznie itd samą ją to gryzie i już wcześniej gryzło ,że tamtemu się oddała (bynajmniej mi tak mówi )

Ehh czego oczekuje ?
Chciałem poznać opinie ludzi z zewnątrz...Którzy może mieli podobną sytuację ... No i na wasze spojrzenia czy waszym zdaniem powinienem uciekać od tych myśli powiedzieć ,że to głupota i trzymać się tego choćby nie wiem co ... Czy jeżeli odczuwam coś takiego to nie ma to sensu...

Po prostu chodzi mi o zdanie i opinie ludzi z zewn...

EDIT
Dodatkowo mówiła mi ,zę zrobiłą to przez swoją niską samoocene (innymi słowem ,że ją wykorzystał korzystając z tego) A ,ze przy mnie poczuła się wartościową dziewczyną itd i ,że ona traktuje ten nasz stosunek jako ten jej pierwszy ponieważ z uczuciem... Lecz jego również kochała dlatego to zrobiła więc dla mnie to kłamstwo jak nic...

Edytowane przez Seba_stianS
Czas edycji: 2013-11-05 o 12:12
Stary 2013-11-05, 12:13   #48
olenkasz
Zakorzenienie

chyba ważnym jest byś zrozumiał, że ona teraz cierpi nie przez tamtego kolesia, a przez Ciebie.
Stary 2013-11-05, 12:17   #49
DoktorRamox
Raczkowanie

Panie Kolego autorze.

Jeżeli masz takie rosterki jakimi się z nami podzieliłeś jest to wyraźny sygnał, że to nie ta.

Gdy pojawi się odpowiednia nie będziesz miał podobnych przemyśleń które nie będą Cię męczyć i zrozumiesz, że to nie ta obecna była tą której szukałeś.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-05, 12:17   #50
Seba_stianS
Przyczajenie

Tak wiem dlatego chce coś teraz z tym zrobić albo tak albo tak nie cche nikogo cierpienia ...Chce to załatwić jak najszybciej albo to rzucić tą myśl i z nią być...Albo rozmowa która doprowadzi to wspólnego wniosku abyśmy to zakończyli
Stary 2013-11-05, 12:20   #51
DoktorRamox
Raczkowanie

Rozumiem, że chcesz zminimalizować cierpienie obu stron. Jednak nie da się przyrządzić omleta bez tłuczenia jaj.

Z perspektywy czasu rozstanie wyjdzie Wam na dobre.
Nic nigdy nie da się załatwić bez strat. Właśnie dlatego dokonujemy wyborów.
Stary 2013-11-05, 12:20   #52
paulinika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bananalama Pokaż wiadomość
http://kaczuszka.co.uk/thumb/maggi-p...0085011180.jpg

Cóż, przykro mi, albo się pogodzisz z jej przeszłością, albo daj dziewczynie spokój, Gandalfie, i poszukaj sobie magii gdzieś indziej. Niby ją kochasz, a Cię obrzydza, ciekawe...
Ja tez nie jestem pierwsza dziewczyna mojego meza. Wyszalal sie bo chcial, ja tez...teraz sypia tylko ze mna. Kocham go i nie czuje obrzydzenia...Marnie to widze...
paulinika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-05, 12:24   #53
KrwawaMary86
Zadomowienie

Cytat:
Tak To Prawda teraz również nie jestem czysty...Ale w momencie kiedy się jej "oddałem" Byłem pewien ,że będzie dobrze i ,że to ta jedyna...Do teraz nawet nie wyobrażam sobie zamiennika jej...Jest dla mnie wyjątkowa Własnie tą na całe życie....Dlatego tak bardzo chce to zaakceptować ponieważ to ogranicza moje szczęscie jakim jest ona...Bo to na nią tyle czekałem...Ona również mi mówi ,że Chce już ze mną być na całe życie na prawde traktujemy siebie bardzo poważnie spędzamy kazdą chwile ze sobą a weekendy wspólnie mieszkamy ze sobą....

Tak ona wie o tym...Bardzo jest jej przykro ,że spotkała tamtego Gościa i przez to właśnie Teraz cierpki...,że nie poczekała na tego jedynego...od razu z nim poszła do łózka bo "chciała spróbować z nim ułożyć sobie życie" gdzie bo chwili już było wiadome ,że to nie jest on"

Ale mówi mi ,że mnie rozumie..Bo gdy się dowiedziała ,ze jest moją pierwszą to poczuła się fantastycznie itd samą ją to gryzie i już wcześniej gryzło ,że tamtemu się oddała (bynajmniej mi tak mówi )

Ehh czego oczekuje ?
Chciałem poznać opinie ludzi z zewnątrz...Którzy może mieli podobną sytuację ... No i na wasze spojrzenia czy waszym zdaniem powinienem uciekać od tych myśli powiedzieć ,że to głupota i trzymać się tego choćby nie wiem co ... Czy jeżeli odczuwam coś takiego to nie ma to sensu...

EDIT
Dodatkowo mówiła mi ,zę zrobiłą to przez swoją niską samoocene (innymi słowem ,że ją wykorzystał korzystając z tego) A ,ze przy mnie poczuła się wartościową dziewczyną itd i ,że ona traktuje ten nasz stosunek jako ten jej pierwszy ponieważ z uczuciem... Lecz jego również kochała dlatego to zrobiła więc dla mnie to kłamstwo jak nic...
Może identycznej sytuacji nie miałam, ale przez wiele miesięcy żałowałam, że przespałam się z moją ówczesną miłością. Jakby mi mój narzeczony wyjeżdżał z pretensjami, że nie poczekałam na niego z wianuszkiem to by mnie już nigdy nie zobaczył. A wiesz co on robił? Wspierał mnie. Kiedy dowiedział się, że żałuję tamtej decyzji usłyszałam od niego wiele ciepłych słów - między innymi to że przeszłości się nie zmieni a skoro coś do mojego eks czułam to nie zrobiłam nic złego i nie powinnam się tym zamartwiać. Takiego zachowania oczekuje dziewczyna od osoby, która ją kocha a nie pretensji i żali. Uważasz, że ona za mało się stara, za mało kaja? Co ma zrobić? Żyły sobie podciąć z tej rozpaczy?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-05, 12:27   #54
JanePanzram
Zakorzenienie

Cytat:
Myślę ,że bardziej nie dojrzałe jest prawienie głupich "żartów" z magią bla bla To jest dojrzałe Serio ?
Nie Wiem, ale Ładne Żarty sobie tutaj kosztem naszym Urządzasz, czy to jest dojrzałe Serio?
JanePanzram jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-05, 12:33   #55
Fleur_D
Zakorzenienie

Cytat:

Ehh czego oczekuje ?

EDIT
1)Zamiennika? Ona nie jest rzeczą.
2)Bynajmniej to nie to samo co przynajmniej, Damayanti na poprzedniej stronie już Ci to napisała, zaraz pod Twoim pierwszym postem, więc nie mogłeś tego przegapić.
3) No to teraz jej samoocena będzie jeszcze niższa. Poza tym wydaje mi się, że Twoja dziewczyna nie uporała się wcale z problemem swej niskiej samooceny, w przeciwnym razie nie byłaby z Tobą.

olenkasz ma stuprocentową rację, ona cierpi przez Ciebie. A z tego wynika, że jesteś kiepskim partnerem (mówiąc delikatnie). Psujesz swój związek i dręczysz psychicznie swoją dziewczynę.
Zachowaj się jak mężczyzna i zakończ to, my nie zszyjemy jej błony dziewiczej, a Ty nie zaakceptujesz faktu, że uprawiała seks z kimś innym.

Tylko weź pod uwagę, że jesteś w dość śmiesznej sytuacji, bo jeśli spotkasz inną dziewczynę, w której się zakochasz, to według swych własnych poglądów, nie będziesz jej godzien, bo już przeżyłeś swój pierwszy raz. Ale wcale mi Ciebie nie szkoda, bo jesteś dość okrutnym człowiekiem (dręczysz dziewczynę, która Cię kocha, zamiast albo się rozstać albo zapomnieć o przeszłości), poza tym dostałam punkty za nazwanie po imieniu Twojego zachowania.
Ciekawe czy tym razem też dostanę za ten brutalny atak
Fleur_D jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-05, 12:40   #56
_Kari_
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuje Tutaj wsszystkim za odpowiedź a zwłaszcza "szary posrod tlumu" Który bardzo łądnie określił wszystko...
Natomiast albo ja się źle wyraziłem albo w to źle rozumiecie...
Nie chodzi o to ,ze ja tylko czekam aż ona będzie mnie przepraszać itd...Po prostu pierwszym moim krokiem było porozmawainie o tym z nią...W efekcie mi powiedział jak tego żałuje itd...Ja ją rozumiem ja wiem ,zę ona żałuje ,że ona chciała by również abym był jej pierwszym...Ale to nie zmienia faktu ,że jednak wskoczyła komuś do łóżka po 3 dniach znajomosci ze starszym facetem Ten fakt mnie nigdy nie ominie choćby nie wiem co...I to nie jest tak ,ze ja jej to wytykam czy coś jak z nią o tym rozmawaięłm i tyle... to nie jest tak ze co wieczora mowi jeny ty nie jestes dziewica bla bla...Po prostu trzymam to w sobie i sam z sobą się z tym męcze wiem odbija to się na niej dlatego chce już w końcu coś z tym zrobić...

Na początku sprawy wyglądały inaczej ona mnie okłamała z wieloma rzeczami ale później się wytłumaczyła ,że gdyby mi to powiedziała od razu to bym z nią nie chciałbyć...Lecz to był już taki okres kiedy byłem w niej zakochany po uszy .. I powiedziałem ,żę Spróbuje to zaakceptować bo za bardzo mi na niej zależy...Co chwile odmawiam z nią stosunku bo po prostu nie chce, przyznaje się zrobiłem to z nią ale myślałem ,zę będzie inaczej ,że wtedy się z tym pogodze a jednak jest tylko gorzej...PS to nie jest tak ,że ja ją wychowałem jak zwierze bla bla...Chodzi o to ,ze ona miała inne podejście do życia do chłopaków...Ze mna również chciała szybka pójść do łóżka okłamała mnie pisała z innymi sprośne rzeczy...Ale gdy chciałem to zakończyć po tym jak dowiedziałem się prawdy (i to nie od niej tylko od jej byłego ponieważ doszło do konfrontacji ze względów nęczenia mojej dziewczyny przez niego) Wtedy chciałem to zakończyć ale od tamtego momentu ona się zmieniła....Bo jej słowami "Zobaczyłam co straciłam czyli prawdziwą miłość a nie taką jaką miałam z tamtym..." i zapewnia mnie ,że
"To Ty jesteś tym jedynym nie powtarzalnym. nie musisz być tym pierwszym fizycznie, lecz psychicznie jesteś.. bo to właśnie przy Tobie czuje ten spokój" "

Wtedy się uspokoiłem i powiedziałem w takim razie dam rade...Ale to i tak wraca....Zwłaszcza ,ze to nie był raz tylko regularne częste stosunki...

I gadanie typu ,że nie miałem okazji zamoczyć dlatego taki jestem Serio ? nie każdy facet jest taki sam gdybym tak myslał to miałbym to teraz w dupie i poszedł z inną do łóżka ale nie o to mi chodzi...

Ja naprawdę ją kocham dlatego tak długo z tym walcze..Nasz związek oprócz tego jest wręcz idealny... rozmawiamy o wszystkim ale z tym już muszę sobie sam poradzić...

A tak jak wy mówicie przeszkadza ci jej przeszłosć rzuć ją i znajdź dziewice...Halo halo to nie samochód w którym mi się coś nie podoba i sobie znajduje inny i kto tutaj mówi o przedmiotowym traktowaniu dziewczyn ? Ja już nie przebieram ja już się zakochałem właśnie w tej...Dużo problemów już mamy za sobą w naszym związku zostało tylko to ale z tym mi jest najgorzej....
Pogrubionego - mój mózg za bardzo nie pojmuje ;/ Jak to cie przepraszała za to że nie jest dziewicą?? Ze nie czekała na ciebie mimo że wtedy cię nie znała?? Podejrzany tekst... napewno jakaś dziewczyna za to przepraszała... żeby jeszcze było za co. JEśłi wogóle to może...ale tylko może przeprosić samą sebie.
Sądzę że powiedziała to co chciałeś usłyszeć... ehhh.
_Kari_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-05, 12:42   #57
niebieskie_oczko
Zakorzenienie

Zostaw ją i znajdź sobie taką, dla której będziesz pierwszym albo podejdź do sprawy dojrzale. Każdy ma jakąś przeszłość i to, że ty nie mialeś okazji do bycia w związku, nie oznacza, że ona z automatu też.
Albo chcesz z nią być i odcinasz kreską jej przeszłość albo szukaj innej.

Ja jednego swojego chłopaka pogoniłam za takie mędzenie. Tyle, że mój eks był gorszy, bo miał 23 lata, sam miał doświadczenie seksualne, a czepiał się tego, że ja nie jestem dziewicą
Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż
K&K
niebieskie_oczko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-05, 12:43   #58
Ilja_Muromiec
Raczkowanie

Ustalmy fakty. Facet ma lat 18 (bądź nieco ponad), a zatem dopiero wkracza w dorosłość. Seks i tym podobne fanaberie stoją przed nim otworem (nomen omen), lecz jeszcze za dobrze się z nimi nie zapoznał. Jest wrażliwy, sam tak mówi. Zakochał się, chciałby, aby byłą to miłość odmieniająca elewacje szarych bloków.
Tymczasem jego Maryna skrywa przed światem mały sekret: 'Wiesz ptysiu, kiedy zek miała 15 lat, to w internetowym telewizorze pojawił się Janosik lat 19, zaproponował młóckę, a jo zek na to przistała, aby nie być gorszą od jego dziewczyn."

Mam 23 lata, pamiętam atak na WTC, Smoleńsk i szał na Ich Troje - słowem, trochę widziałem, gołych bab również. Być może jestem chłopcem, ale też miałbym pewne wątpliwości co do ścieżek jakimi podąża me serduszko, gdyby padło akurat na dziewczynkę, która oddaje na siłę cnotę jakiemuś pajacowi ze ynterneta celem się balastu pozbycia... :| No sorry...

Mam dla Pana radę - daj sobie spokój z dziewuchą, zamęczysz się wątpliwościami. Co do doświadczenia - działaj jak Rosjanie, w takich sytuacjach mówią: Całej wódki nie wypijesz, wszystkich kobiet nie przelecisz, ale starać się trzeba Jak się postarasz, to potem przestanie ci przeszkadzać brak błony dziewiczej u wybranki swojego serca

P.S. 90% z tych Faryzeuszy, którzy rzucają w Ciebie kamieniami to baby, nie słuchaj ich
Ilja_Muromiec jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-05, 12:49   #59
JanePanzram
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ilja_Muromiec Pokaż wiadomość
Umyj stopy swojej antylopie
Każdy twój post to jakby porady i mądrości pijanego czytać. Jak ty to robisz, piersiówkę stale masz w kieszonce na piersi? Ten nielogiczny zbiór wersetów, gdzie każdy akapit jest w słabym związku z poprzednim, ale czy gadasz o doopie Maryny, czy o cenie prądu w Norwegii - to wywód twój i tak dąży uparcie w kierunku niechęci do kobiet, to dla mnie piękne dziwy.

Edytowane przez JanePanzram
Czas edycji: 2013-11-05 o 12:52
JanePanzram jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-05, 12:49   #60
szary posrod tlumu
BAN stały

Cytat:
Napisane przez vouvray Pokaż wiadomość
Faceci to w ogóle mają świetnie w tym wątku.
Jeden oddał się prostytutce i dalej uważa się za prawiczka (przecież to nie był jego wymarzony seks), a ma problem z tym, że jego laska miała facetów przed nim.
no serwus

Dlatego autorze nie powinieneś się sugerować ich wypowiedziami. Ja rozumiem co masz na myśli, co Cię trapi i chodzi po głowie. Wizazanki tego nie załapią, one kierują się inną logiką, której znowu my nie czujemy.

Ja to zaakceptowałem, w sumie teraz uznaje, że nie ma nawet co akceptować i o czym mówić. Każdy coś przeżył i ma coś za sobą, nie warto tego rozpamiętywać. Liczy się to co masz TU i TERAZ, czyli: dziewczyne, która żywi do Ciebie mocne uczucie, zdobyła się na odwagę i jest z Tobą w 100% szczera, chcę się z Tobą kochać, szanuje Cię, wspiera i dba o Ciebie. Jeżeli Ty odwzajemniasz wszystkie te uczucia i robisz dla niej to co ona dla Ciebie to zapomnij o tym, rzuć w niepamięć i powiedz sobie kij tam z tym fagasem i tak jestem od niego lepszy bo to mnie kocha, a jego uważa za wielki błąd. Kochasz ją? Kochasz, a przynajmniej tak tutaj piszesz. Jeżeli to uczucie jest prawdziwe, to wybacz jej, ale nie to co zrobiła, wybacz jej kłamstwo i żyj, żyj stary bo życie jest krótkie, a Ty masz kobietę z którą się kochacie, kuźwa czego chcieć więcej?!

Przestań o tym myśleć, a jak zaczniesz to mniej to gdzieś, stawiaj siebie zawsze ponad tamtych i nie zamęczaj się tym bo to i tak nic nie da. Ja się z tym uporałem w kilka miesięcy (czasem wraca, ale szybko to zbywam zwłaszcza kiedy patrzę swojej TŻ w oczy), skoro Tobie rok nie wystarczył to nie wiem co mogę jeszcze doradzić.

Jedno jest pewne, nie przejmuj się durnym pitoleniem wizazanek bo one zamiast coś Ci doradzić i pomóc to zmieszają Cię z błotem, taka to jest e-subkultura na tym forum. Może dlatego, że bardzo ciężko jest opisać, nakreślić jakoś problem, z którym się borykasz zwłaszcza jak kogoś innego on nigdy nie tyczył. Ja Cię rozumiem. Zrób jak napisałem, a będziesz tak szczęśliwy jak ja
szary posrod tlumu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości