|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
Czas na zupę i banana - tak przynajmniej mówi mama. Mamy VII-VIII 2013 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 7,81% |
Piąstka w buzi, nawet dwie, daj banana włożę też. Mamy VII-VIII 2013 |
6 | 9,38% |
Marchew, jabłko i ziemniaki - poznajemy nowe smaki. Mamy VII-VIII 2013 |
20 | 31,25% |
Chociaż mleko nadal lubię, to marchewki nie odmówię. Mamy VII-VIII 2013 |
7 | 10,94% |
Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 |
19 | 29,69% |
Dziób rozgadany, bańki ze śliny, czas na ząbkowanie chłopcy i dziewczyny. Mamy VII-VIII 2013 |
5 | 7,81% |
Nasze dzieci to gagatki, są gotowe do odsiadki. Mamy VII-VIII 2013 |
1 | 1,56% |
Pierwszy ząbek, drugi leci, mamy nie śpią dzień juz trzeci. Mamy VII-VIII 2013 |
1 | 1,56% |
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4381 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Dzień dobry
![]() u nas nocka całkiem ładna Szymcio wstał na karmienie o 21.45 dostał butlę zjadł i poszedł nadal spać wstał o 3 i nakarmiony znów zasnął i spał do 6.50 Teraz marudzi bo już jest śpiący.Po 10 idziemy na to nieszczęsne szczepienie ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4382 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Mela na zauroczenie moja babcia wosk przelewala nad glowka.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4383 |
Zakorzenienie
|
Kejt-
![]() i ![]() Nam na ostatnim Pani doktor powiedziała, że zadzwoni przed kolejnym, ale żeby spodziewać się gdzieś na początku grudnia. Nasza Pani doktor szczepi w czwartki, więc będzie to pewnie 5 grudnia. Piękny ten mój syn dostanie prezent na mikołajki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4384 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Myślałam, że się popłaczę tej nocy..Mały budził się co 30'-1h40'.. najgorsze, ze jak go odkładałam do łóżeczka rozbudzał się i trzeba było mu pomóc zasnąć.. już normalnie wymiękałam ![]() Chciał się chyba zrehabilitować, bo jak go wzięłam do łóżka o 7:10 z myślą, że zje i będzie chciał witać dzień, zasnął do 8:35 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4385 |
Zakorzenienie
|
kupilam tecpampki w lidlu..3ki bo takie nosimy hihi jednak mooim zdaniem co pampers to pampers orginalny zadne dady i zadne inne...
u nas schodzi tak ok 6chyba ze wiecej kup jest lub wiecej pijemy i sikamy ![]() (nieraz ma nocr ze trzeba alr bardzo zadko..) ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- ogladacie ddtvn?fakt laska wezmie wszystko co jej sie bd podobalo i chce to kupic a facet mysli o tym juz wczesniej analizuje itp hahaha |
![]() ![]() |
![]() |
#4386 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Wczoraj pierwsza byla po 22 gdzie normalnie Ola dawala rade do 2-3 rano ![]() Ja chce MOJE dziecko ![]()
![]() |
#4387 |
Zakorzenienie
|
w moich stronach wosk od wystraszenia i praktykowaliśmy nie raz bo był mega wystraszony
od zauroczenia to dziecko przezz spódnicę 3x i ciotka mi dopowiedziała że czarna ma być a u dorosłego 3 x napić sie z dna butelki ja tam w takie rzeczy wierzę ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- w lidlu fajne książki będą szkoda że nie mam kiedy czytać i jakaś nowa Browna |
![]() ![]() |
![]() |
#4388 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4389 |
Zakorzenienie
|
Skylie to jeszcze jakis lek na meski upor w kwestii brania lekow i chodzenia do lekarza
![]() nasze dzieci przechodza jakis bunt chyba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4390 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No taz to juz bedzie bunt za buntem i tak do osiemnatski lub do zamkniecia nas w psychiatryku ![]()
OLCIA ![]() WOJTUŚ ![]() Edytowane przez skylie Czas edycji: 2013-11-05 o 08:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4391 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ciesze sie ze masz dobry humor. Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4392 |
Konto usunięte
|
Dzien dobry!
Troche podczytuje ale nie mam weny pisac... Cos taka zarobiona jestem. .. ![]() Ze starszakiem juz lepiej, dziekujemy za kciuki. ![]() ale nie dam go chyba jeszcze w tym tygodniu do przedszkola bo nie chce mi sie jezdzic z malizna dwa razy dziennie na drugi koniec miasta zeby go zawiesc i przywiesc. ![]() ![]() Noc taka sobie, gdyby nie dwie kupy i jedno przesikanie, bylaby pewnie znośna, a tak to jak zwykle do d..y ![]() Malizna spi w pajacyku i spiworku, starszak tak spal do drugiego roku zycia z kawałkiem i bardzo sobie to rozwiazanie chwale, bo nigdy nie martwilam sie ze sie rozkopie ![]() ![]() Zdrowka dla wszystkich chorowitków i kciuki za dzisiejsze szczepienia ! Ja probuje sie umowic na II szczepienie od ponad miesiaca i nigdy nie ma miejsca, co mi w sumie jest na reke. ![]() ![]() Cynamonkowa - buziaki dla Adaska ![]() Co do sadzania maluchow i obkladania ich poduszkami to jesli moge cos wtracic lepiej tego nie robić, kregoslup na tym etapie malucha nie jest jeszcze dostosowany do tej pozycji i jest to dla niego duze obciazenie... wiec wiecej mozna narobic krzywdy niz pozytku .. No i niestety mam tez przykra wiadomosc, maly ma proawdopodobnie skaze bialkowa.. Ma taka wysypke na buzi, nie zwracalam na nia uwagi, bo ciagle cos ciamka i myslalam ze to od tego... Ale zaczelam czytac i moze to byc sb ![]() ------------------------------ Edit - widzę ze ostatnio dodupne nocki nie tylko u nas ![]() Aaaaa i jeszcze moj tz mial zostac wczoraj zwolniony z pracy... Bo za bardzo sie stawia... Ale po 3 godzinnej rozmowie dali sobie z szefowa po razie i niby po sprawie.. Laska ma przerost ambicji i moj tz podkopuje jej pozycje bo wytyka jej bledy na forum.. A tego nikt nie lubi a ona szczegolnie.. I zamiast przemyslec, poduczyc sie i wyciagnac wnioski to wykorzystuje swoja sytuacje.. "Niestety " moj tz ma podobny styl bycia z pracy jak ja, wiec oboje zawsze mamy przeboje ![]() Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 Czas edycji: 2013-11-05 o 08:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#4393 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakbyś sama sobie przez głowę zakładała to tak przeciągasz dla dziecka przez całe ciało od głowy i tak 3x idę do przychodni udało mi się zarejestrować |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4394 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do kombinezonu "na już", chodziło mi o to, że na teraz - jakby spadł śnieg i temperatura, bo wiadomo, że przez zimę jeden rozmiar nie wystarczy... Pytam, bo mam w sumie 3 do odsprzedania za grosze - dwa ciepłe zimowe i jeden taki na teraz z takiego jakby polara, ale mocno ociepolny z kapturem. u nas armagedon - Nemo z rana wskoczył na łóżko gdzie spałam z Weroniką i zarzygał pół kołdry ![]() ![]() Edytowane przez roxi1980 Czas edycji: 2013-11-05 o 09:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4395 |
Zakorzenienie
|
angelak dobrze, że Tż wyjaśnił wszystko z szefową i nie będzie tak źle jak myślałaś
![]() misiaczka coś w tym jest z karmieniem na żądanie.. ale mojego Olka smoczek nie zadowala, a próbowałam wiele razy.. póki nie dostanie cyca nie zaśnie w nocy.. mogłabym tak z nim walczyć i walczyć.. ale to spowoduje jeszcze większe zmęczenie u niego i u mnie.. W dzień potrafi wytrzymać 2h bez jedzenia, ale czasami muszę mu podac po godzinie i łyka tak jakby nie jadł ze 3h, więc wygląda na naprawdę głodnego, a nie tylko niedojedzonego.. choć czasami też widzę, że ewidentnie chce sobie tylko pociumkać pierś ![]() Margosia oby z Tżtem już Wam tak zostało ![]() ![]() fiazo gratuluję tak świetnej nocy ![]() malaczarnakejt ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4396 | |
Zakorzenienie
|
Hej..
Gdzie się podziało moje dziecko? ![]() Noc jeszcze gorsza od poprzedniej. Pierwsza pobudka przed 23... a potem nawet nie patrzyłam. Jako noworodek nie miał tyle pobudek. Rano zaskoczył mnie przy przybieraniu tym, że próbował nogi do buzi włożyć ![]() ![]() Dziś deszczowo, siedzimy w domu. Franek zalicza 2 drzemkę może uda mi się coś nadrobić. ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Cytat:
![]() ![]() Franek w gondoli się już praktycznie nie mieści, na zimę będziemy musieli się przerzucić na spacerówkę. W gondoli nie mamy podniesionego oparcia, także jak już całkowicie nie będzie chciał leżeć to podłoże mu poduchę pod plecy. Co do odczyniania uroków ja słyszałam, że trzeba zlizać z oczka (przeciągnąć po zamkniętym oczku jęzorem ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4397 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4398 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() I jak pospał 35 minut? ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4399 |
Zakorzenienie
|
Nadaje ze spaceru. Mlody nie moze zasnac w domu. Ryk na calego. Zspakowalam w wozek i dawaj po ksmieniach. Spi na oriencie.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4400 | |||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Współczuję dziewczyny wam nocek bardzo mocno! U mnie jak na 5 dni syn wrócił do trybu noworodkowego to nie mogłam sie przestawić i ledwo wieczorem na oczy widziałam. Dzisiaj u nas nieźle, bo pobudka po 2, po 5 i juz 7 30 i jeszcze godzinna ponad drzemka. Wszystkiego najlepszego dla Adasia i Dominisia! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Coś tu jeszcze miałam do pocytowania i lipa.
![]() |
#4401 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4402 |
Zakorzenienie
|
Katarzynka: świetną masz córcię
![]() Teso, Angelak: dobrze że w pracy u mężów się wszystko dobrze skończyło.Podziwiam za stawianie się, chociaż ja też nie zawsze milczę, jak mi coś mocno nie pasuje. :P
#4403 |
Wtajemniczenie
|
Wlasnie zaliczamy drzemke na moich raczkach...w nocy sie podrapal i ma piekna dziare....
No i tz't dzis w pracy od 6-12h w zaleznosci od potrzeb ale ostatnio to min 10 Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
#4404 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki. Gdyby ktoras nie miala pomyslu na obiad, polecam Zaczepiste Kotlety Świetliste Oliath
![]() Świetliste dlatego, że w lodówce dziś u nas tylko światło... oraz 10 jajek, przywiedly peczek koperku i resztka mleka ![]() No wiec wyobrazcie sobie, ze MOZNA usmazyc odjechane kotlety z chleba razowego, jajek, lyki mąki, przypraw, tegoż zwiedlego koperku oraz dla zageszczenia ciasta - odrobiny kaszki manny blyskawicznej ![]() Caly graham namoczyc w mleku, odcisnac, dodac 6 ugotowanych na twardo jajców, cztery surowe, posiekaną cebule, czosnek i koper, przyprawe do grilla, ostatki mąki i kaszki manny, zagniesc placuszki, wrzucic na patelnie, usmazyc na zloto ![]() Sama wymyslilam i wlasnie pożarłam z sosem pomidorowym z kartonika i są BOSSSSSKIE ![]() Jestem genialna :dzieki: A w ostatnim zalaczniku jeszcze nasza (moja i Lali) pantera z rolek od papieru toaletowego i rolki po folii stretch - na szkolny konkurs dla dzieci i rodzicow na wykonaną dowolną techniką POSTAĆ Z BAJKI. Pantera ma ponad metr wysokości z nogami ![]() A co, mjak sie chwalic, to po calosci ![]()
Iza ![]() Diablicja ![]() Lilo ![]() Kubulek ![]() Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2013-11-05 o 10:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#4405 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4406 | |||||
Zakorzenienie
|
![]() Lila śpi, a ja namiętnie was czytam w końcu udało mi się nadrobić. Z rana robiłyśmy sobie małą sesję ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4407 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moj bratanek wlasnie mial takie poliki i boczki na buzce i to byla niestety skaza Sorry, ale ja mam krotka pamiec, czy ty karmisz piersia czy mm. Mnie pediatra tlumaczyła ze prz kp bardzo zadko zdarza sie skaza, dlatego prosila zebym dokarmiala mm jak juz na prawde bedzie taka koniecznosc. A jak juz mm to HA, ono daje najmniejsze ryzyko wystapienia skazy. Jak juz skaza jest to nutramigen tez dzieci jedza. Cytat:
![]() Dla mnie tez poprosze, bo my o 13:30 mamy pediatre, a ze to moja rodzinna to ja jestem tez zapisana na 13:40. Gardelko nawala, ze szok, a młody kicha i ma lekki katarek. Cytat:
Mi idzie mniej bialych pieluszek, bo super wilgoc zatrzymuja. Jakby ktos chcial je kupic tona stronie doz . pl (tylko bez spacji- nie moge wstawic adresu www) jest dalej promo na nie ktore rozmiary, z tego co wiem 2,3 i 4 jest za 39,90 - to jest mega okazja jak na te pieluszki. Zamawia sie przez neta i dostrczaja do wybrane apteki, do odbioru sa w ciagu 24 godz. - odbior za free
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2013-11-05 o 10:41 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4408 |
Zakorzenienie
|
Oliath- to są kotleciki jajeczne Anulki, a nie żadne świetliste Oliath.
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4409 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4410 | |
Zakorzenienie
|
Tak równo 35 minut
![]() Teraz ma kolejna drzemke...wczoraj spał 2,5 h ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:27.