Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.21 - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-05, 07:55   #4501
Euphoriaa
Raczkowanie

Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.21

Też uważam że jest ok, zakładaj. Nie zwróciłabym na ciebie nawet uwagi
Stary 2013-11-05, 08:06   #4502
masterpiece
Rozeznanie

Ok,dziękuje
masterpiece jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 08:09   #4503
Angel_00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NinaSimone Pokaż wiadomość
Polecicie jakis film zostajcy w pamieci na dluzej? Moze byc dramat, ale nie koniecznie. Jak bedzie na kinomaniaku to super!
"Siedem dusz"

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Angel_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 08:37   #4504
kuki9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Donatella_Rosa Pokaż wiadomość
Jak już jesteśmy przy temacie ósemek, czy któraś z Was tak miała, że zęby się wyrznęły poza dziąsło, ale nie wyrosły hmm... do góry? Nie wiem jak to opisać, tak jakby ząb jest widoczny gdy patrzy się z góry, ale nie wyrasta poza dziąsło patrząc z boku. Wiecie o co mi chodzi? Taki stan utrzymuję się już od mniej więcej roku, wcześniej myślałam że jeszcze urosną. Nie wiem czy powinnam coś z tym zrobić? Przyznam szczerze, że ostatni raz u dentysty byłam właśnie tak ok. rok temu i teraz mam umówioną wizytę, żeby dopytać się o te ósemki, ale czy mam powody do obaw? Jeśli to istotne, to chodzi o dolne ósemki, górne są normalne.

Ja miałam podobnie, ósemki mi się wyrzynały chyba z 6 czy 8 lat. długo to strasznie trwało i one rosły skokowo. Tzn pobolewało mnie np tydzień, kawałek zęba było widać a potem rok spokój i nic się nie działo. W końcu się wyrżnęły ale nie miałam na nie miejsca w buzi więc musiałam usunąć. Trochę ze zgrozą czytam te rzeźnickie opowieści o usuwaniu ósemek bo ja miałam rwane 3, no nie chirurgicznie tylko normalnie, bo były w takim stanie, że dentystka mogła je wyrwać. Jedno rwanie trwało 5 minut, drugie 15 a ostatnie 40. Nie spuchłam, nie umierałam przez tydzień a przez następnych kilka dni wystarczał mi ibuprom i mogłam normalnie funkcjonować.

Zapytaj dentystki przy następnej wizycie co z tym zrobić po prostu, może coś poradzi.

Edytowane przez kuki9
Czas edycji: 2013-11-05 o 08:39
kuki9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 08:45   #4505
Friese
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Friese Pokaż wiadomość
Soczewki kolorowe

Czy któraś z Was używa i opowie mi czy się różnią użykowaniem od zwykłych soczewek?
Chcę kupić sobie kolorowe o te dokładnie: http://allegro.pl/krakow-kolorowe-so...667954688.html

Widać ten wzorek? bo one mają promień 8.6, takie też noszę, czasem 8.7
swędzą, kłują, jest uczucie dyskomfortu w takich soczewkach?
skoro są kolorowe to nie straciły na np. nawilżeniu?
ktos cos wie?
Friese jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 09:06   #4506
Mitsukki
Naczelny Hipster

Cytat:
Napisane przez panna mati_ Pokaż wiadomość
Sama się nie napiję ale komuś radzę.
Ja kocham pomidory w każdej postaci, ale sok pomidorowy... NEIN

Cytat:
Napisane przez szprotka_ Pokaż wiadomość
to jak jest usuwana ósemka, zależy od tego jak rośnie. mi ją dłutowali, bo rosła po skosie i trzeba było wyciągać w kawałkach. jakby dalej sobie rosła, to by mi wyrwała siódemkę i mocno wystawała w stronę policzka. lekarz mi powiedział jak on widzi usunięcie tego zęba, także to nie jest tak, że patrzy w zęby i ciach-ciach. trzeba wypełnić papiery przed zabiegiem.

generalnie, jak mi już ją wyrwali to poczułam ulgę, bo się więcej miejsca w szczence zrobiło. jak puściło znieczulenie, to był dopiero dramat i "ketonal my friend" przez tydzień (w pewnym momencie przeżywałam efekt dr-a House'a, liczyłam tabletki, itd.). a po ściągnięciu szwów, to jeszcze ibuprom na dzień dobry przez jakiś czas. da się przeżyć i się lepiej mi żyje bez tej ósemki, także warto.
O kurczę
To ja miałam usuwane wszystkie 4 za jednym zamachem, górne wyrywane, dolne dłutowane. Dwa dni plułam krwią
Ale żyłam sobie na jednym ketonalu dziennie, który brałam może przez 4 dni, a potem już raczej nic... Jakaś mało bolesna jestem

Cytat:
Napisane przez a34 Pokaż wiadomość
Co warto brać osłonowo przy antybiotykoterapii? Zdać się na farmaceutę? Lekarz nic nie zalecił
Dziewczyny już napisały, a ja tylko napiszę, bierz koniecznie, bo ja raz nie brałam Dwa tygodnie temu mnie zagrzybiło, miałam wyjałowione wszystko, różne radosne infekcje, skończyłam na kolejnym antybiotyku z gorączką 39,6st, nie będąc w stanie zwlec się z łóżka przez tydzień. Teraz już też biorę A jak skończę to będę szukać czegoś kolejnego, żeby się do końca odbudować
Cytat:
ktos cos wie?
No "coś" to ja napisałam

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Jestem dzieckiem chaosu, tylko chaotyczne działania mają u mnie prawo bytu i nie przyprawiają mnie o zniechęcenie, poczucie bycia niewolnikiem, marazm i łzy w oczach.
Mitsukki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 09:31   #4507
a34
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mitsukki Pokaż wiadomość

Dziewczyny już napisały, a ja tylko napiszę, bierz koniecznie, bo ja raz nie brałam Dwa tygodnie temu mnie zagrzybiło, miałam wyjałowione wszystko, różne radosne infekcje, skończyłam na kolejnym antybiotyku z gorączką 39,6st, nie będąc w stanie zwlec się z łóżka przez tydzień. Teraz już też biorę A jak skończę to będę szukać czegoś kolejnego, żeby się do końca odbudować
Przywdziewam kalosze i lecę do apteki
a34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 09:32   #4508
bordowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Donatella_Rosa Pokaż wiadomość
Jak już jesteśmy przy temacie ósemek, czy któraś z Was tak miała, że zęby się wyrznęły poza dziąsło, ale nie wyrosły hmm... do góry? Nie wiem jak to opisać, tak jakby ząb jest widoczny gdy patrzy się z góry, ale nie wyrasta poza dziąsło patrząc z boku. Wiecie o co mi chodzi? Taki stan utrzymuję się już od mniej więcej roku, wcześniej myślałam że jeszcze urosną. Nie wiem czy powinnam coś z tym zrobić? Przyznam szczerze, że ostatni raz u dentysty byłam właśnie tak ok. rok temu i teraz mam umówioną wizytę, żeby dopytać się o te ósemki, ale czy mam powody do obaw? Jeśli to istotne, to chodzi o dolne ósemki, górne są normalne.
Mam podobnie. 3 ósemki wyszły i są w porządku () ale jedna dolna wychodzi "na raty" już co najmniej rok i jest taka tyci tyci jak się patrzy z boku ale z góry widać ją już całą. I boję się, że coś się okaże z nią nie tak

Cytat:
Napisane przez szprotka_ Pokaż wiadomość
ja dostałam tygodniowe zwolnienie lekarskie. zazwyczaj dostaje się antybiotyk (augmentin) i ten ketonal na receptę, po obu lekach nie można prowadzić. lepiej ten okres przesiedzieć w domu.
Pierwsze słyszę.
Jak pojedziesz na pogotowie i dostaniesz w tyłek ketonal to możesz spokojnie wrócić do domu samochodem.
bordowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 09:37   #4509
lexi221
Zadomowienie

Dziewczyny może wy mi pomożecie bo ja już się w tym nie łapię
Jestem 5 miesiąc na stażu, raz mi mówią że wolne należy mi się po przepracowaniu 30 dni kalendarzowych, innym razem że roboczych.
2 dni wolnego wzięłam tylko w sierpniu, teraz chcę wziąć po 11 listopada, na mojej liście jest napisane o dniach kalendarzowych sama już nie wiem?
Tylko jak mam policzyć wrzesień skoro od 2 września byłam na zwolnieniu lekarskim 2 tygodnie liczyć od tego dnia czy nie?
lexi221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 10:15   #4510
Friese
Zakorzenienie

Cytat:
Soczewki kolorowe

Czy któraś z Was używa i opowie mi czy się różnią użykowaniem od zwykłych soczewek?
Chcę kupić sobie kolorowe o te dokładnie: http://allegro.pl/krakow-kolorowe-so...667954688.html

Widać ten wzorek? bo one mają promień 8.6, takie też noszę, czasem 8.7
swędzą, kłują, jest uczucie dyskomfortu w takich soczewkach?
skoro są kolorowe to nie straciły na np. nawilżeniu?
Cytat:
ktos cos wie?
Cytat:
No "coś" to ja napisałam
przejrzalam strony wątku 1-5, nie widzialam nigdzie odpowiedzi Twojej na moje pytanie o soczewkach.
Na 5 stronie jest teraz to pytanie, i nigdzie nie bylo nic o tym od Ciebie

Cytat:
Napisane przez Gofrzyca Pokaż wiadomość
które verony?
bo jestem na etapie poszukiwań czegoś co mi zafarbuje moje rozjaśniane i czerwone kłaki
ja uzywalam 02 rozjasniony blond - jest okej.
moja mama ma czarne wlosy naturalne wiec ciezko jej znalezc farbe ktora nie zrobi jej rudych odrostow, a czysty platynowy blond, wiec verona 01 platynowy blond jej robi wlasnie platyne na czarynch, mowi ze to jedyna farba drogeryjna ktora umie nie zniszczyc wlosow i zrobic platynowy odrost.

Cytat:
Napisane przez Withers Pokaż wiadomość
Ja kupiłam właśnie w Rossmannie, firmy Wibo. Wystarczą maksymalnie dwie warstwy żeby było całkowite krycie, jest tani, ale jeśli chodzi o trwałość to niestety żadnej rewelacji nie ma.
no ja potrzebuje do wzorka, chce jeden pasek czarny, obok bialy, po srodku srebrny brokacik i wymieszac, takie polplynne wzory zrobic na paznokciu

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

Cytat:
Napisane przez lexi221 Pokaż wiadomość
Jestem 5 miesiąc na stażu, raz mi mówią że wolne należy mi się po przepracowaniu 30 dni kalendarzowych, innym razem że roboczych.
2 dni wolnego wzięłam tylko w sierpniu, teraz chcę wziąć po 11 listopada, na mojej liście jest napisane o dniach kalendarzowych sama już nie wiem?
Tylko jak mam policzyć wrzesień skoro od 2 września byłam na zwolnieniu lekarskim 2 tygodnie liczyć od tego dnia czy nie?
jaka umowa?
Stary 2013-11-05, 10:18   #4511
a34
Zakorzenienie

Cytat:
przejrzalam strony wątku 1-5, nie widzialam nigdzie odpowiedzi Twojej na moje pytanie o soczewkach.
Na 5 stronie jest teraz to pytanie, i nigdzie nie bylo nic o tym od Ciebie

ja uzywalam 02 rozjasniony blond - jest okej.
moja mama ma czarne wlosy naturalne wiec ciezko jej znalezc farbe ktora nie zrobi jej rudych odrostow, a czysty platynowy blond, wiec verona 01 platynowy blond jej robi wlasnie platyne na czarynch, mowi ze to jedyna farba drogeryjna ktora umie nie zniszczyc wlosow i zrobic platynowy odrost.

no ja potrzebuje do wzorka, chce jeden pasek czarny, obok bialy, po srodku srebrny brokacik i wymieszac, takie polplynne wzory zrobic na paznokciu

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

jaka umowa?
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4389
a34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 10:23   #4512
Friese
Zakorzenienie

dziękuję
szukalam przez ctr+F i swoj login, i ,,soczewki"

a ja zamowilam NATURAL RING, te 1:

mam nadzieje jednak ze ten czarny wzorek nie bedzie wchodzil na moje pole widzenia
Stary 2013-11-05, 10:59   #4513
Mitsukki
Naczelny Hipster

Nie ma opcji, żeby zachodził, ja mam wielkie źrenice, a nic mi nie zachodziło, a miałam więcej koloru. Też się kiedyś na natural ring czaiłam

Cytat:
Jestem dzieckiem chaosu, tylko chaotyczne działania mają u mnie prawo bytu i nie przyprawiają mnie o zniechęcenie, poczucie bycia niewolnikiem, marazm i łzy w oczach.
Stary 2013-11-05, 11:03   #4514
Friese
Zakorzenienie

Cytat:
Nie ma opcji, żeby zachodził, ja mam wielkie źrenice, a nic mi nie zachodziło, a miałam więcej koloru. Też się kiedyś na natural ring czaiłam
uff.... to dzięki za rozjaśnienie
a jaki wzorek Ty masz? jak Ci sie uzytkowalo te soczewki?

inaczej od zwyklych? te kolorowe np bardziej sie wysuszaly, podraznialy czy cus?
Stary 2013-11-05, 11:14   #4515
Mitsukki
Naczelny Hipster

Cytat:
uff.... to dzięki za rozjaśnienie
a jaki wzorek Ty masz? jak Ci sie uzytkowalo te soczewki?

inaczej od zwyklych? te kolorowe np bardziej sie wysuszaly, podraznialy czy cus?
Ja miałam innej firmy
Ale mnie kolorowe bardziej podrażniały niestety. Natomiast te co ty kupiłaś były kiedyś popularne na wątku soczewkowym i myślę, że powinny być okej.

No i teraz też noszę tylko zwykłe soczewki, bo nie lubię mieć nadruków na soczewkach, a z moimi dużymi oczami i wielkimi źrenicami, jak sobie dorzuciłam obwódkę i jakieś kolorki nadrukowane, wyglądałam jak demon

Cytat:
Stary 2013-11-05, 11:21   #4516
Friese
Zakorzenienie

Cytat:
Ja miałam innej firmy
Ale mnie kolorowe bardziej podrażniały niestety. Natomiast te co ty kupiłaś były kiedyś popularne na wątku soczewkowym i myślę, że powinny być okej.

No i teraz też noszę tylko zwykłe soczewki, bo nie lubię mieć nadruków na soczewkach, a z moimi dużymi oczami i wielkimi źrenicami, jak sobie dorzuciłam obwódkę i jakieś kolorki nadrukowane, wyglądałam jak demon

dziekuje za opinie, nie wiedzialam ze jest watek soczewkowy, poszukam sobie
Stary 2013-11-05, 11:22   #4517
kleineKrokodil
Zadomowienie

Laski, robiła któraś z was koszulkę z nadrukiem z Allegro? Zastanawiam się od którego sprzedawcy kliknąć.
kleineKrokodil jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 11:26   #4518
Mitsukki
Naczelny Hipster

Cytat:

dziekuje za opinie, nie wiedzialam ze jest watek soczewkowy, poszukam sobie
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=49652&page=143

Cytat:
Stary 2013-11-05, 11:37   #4519
paulaa6

Cytat:
Napisane przez lexi221 Pokaż wiadomość
Ja byłam na stażu od 02.04 to po każdym drugim liczyłam sobie 2 dni. I tyle. Ale ja byłam na stażu z PUP.

💕
paulaa6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 12:17   #4520
Friese
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulaa6 Pokaż wiadomość
Ja byłam na stażu od 02.04 to po każdym drugim liczyłam sobie 2 dni. I tyle. Ale ja byłam na stażu z PUP.
lexi221 moim zdanem to ZALEZY OD UMOWY jaka sie ma, czy zlecenie - nie ma dni wolnych teoretycznie, zalezy co ustalilas, czy umowa o prace - wtedy inaczej sie liczy

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

dziekuje

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Cytat:
Napisane przez kleineKrokodil Pokaż wiadomość
Laski, robiła któraś z was koszulkę z nadrukiem z Allegro? Zastanawiam się od którego sprzedawcy kliknąć.
ja zamawialam te koszulki ktore sa ,,marki" fruit cos tam - slaba jakosc, odradzam.

teraz sama szukam fajnej jakosciowo koszulki, tshirta, bo chce zrobic nadruk
Stary 2013-11-05, 12:18   #4521
Ejniacz
Zadomowienie

Pomocy !

We wrześniu przygarnęłam 2 koty (kotkę i kocura), oboje mają około 3-4 miesięcy. Kiedy będzie odpowiedni czas na sterylizację ? Podzwoniłam trochę po weterynarzach i jeden z nich mi powiedział, że mam czekać do wiosny, ale nie wiem czy to dobry pomysł ? Nie chcę żeby moje wariaty zrobiły sobie małe kociątka

Co robić ?

Jean Cocteau
Ejniacz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 12:21   #4522
kleineKrokodil
Zadomowienie

Cytat:

ja zamawialam te koszulki ktore sa ,,marki" fruit cos tam - slaba jakosc, odradzam.

teraz sama szukam fajnej jakosciowo koszulki, tshirta, bo chce zrobic nadruk
Serio? Kurde, bo mam koszulkę z lumpa właśnie fruit i jest dobrej jakości, może oni biorą jakieś lewe do tych nadruków. Poszukam u siebie w mieście w takim razie jakiejś drukarni z koszulkami żeby być pewna, że wyjdzie dobrze.

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Ejniacz Pokaż wiadomość
Pomocy !

We wrześniu przygarnęłam 2 koty (kotkę i kocura), oboje mają około 3-4 miesięcy. Kiedy będzie odpowiedni czas na sterylizację ? Podzwoniłam trochę po weterynarzach i jeden z nich mi powiedział, że mam czekać do wiosny, ale nie wiem czy to dobry pomysł ? Nie chcę żeby moje wariaty zrobiły sobie małe kociątka

Co robić ?
A nie muszą mieć pół roku żeby je wysterylizować? Tak mi kiedyś weterynarz powiedział.
kleineKrokodil jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 12:36   #4523
bordowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Pomocy !

Co robić ?
Kotkę najlepiej jak będzie po pierwszej rujce.
bordowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 12:39   #4524
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kleineKrokodil Pokaż wiadomość
jeśli chodzi o obrazek/komiks/coś podobnego, to kumpela i jej facet robią przepiękne malowane koszulki - na priv mogę ci podać linka do jej fp (dopiero rusza). jeśli chodzi o nadruk typu zdjęcie/napis, no to jednak allegro )

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 12:57   #4525
masija
Zakorzenienie

Ostatnio skończyłam czytać Igrzyska Śmierci. Niesamowicie mnie wciągnęły.
Czy możecie polecić podobne książki?

Czytałam wszystkie części Gry o Tron, Sagę Zmierzch - również bardzo mi się spodobały

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 13:03   #4526
201607111040
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Ostatnio skończyłam czytać Igrzyska Śmierci. Niesamowicie mnie wciągnęły.
Czy możecie polecić podobne książki?

Czytałam wszystkie części Gry o Tron, Sagę Zmierzch - również bardzo mi się spodobały
Jeżeli lubisz książki z tłem historycznym polecam Panią na Czachticach
201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 13:11   #4527
Ejniacz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
Kotkę najlepiej jak będzie po pierwszej rujce.
A co z moim kocurem? Nie zapłodni jej w czasie rujki ?

Jean Cocteau
Ejniacz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 13:14   #4528
Withers
Zakorzenienie

Cytat:
To ten z Wibo powinien być dobry

Wining and dining, drinking and driving

Excessive buying, overdose and dying
Withers jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 13:14   #4529
201607111040
Konto usunięte

Cytat:
A co z moim kocurem? Nie zapłodni jej w czasie rujki ?
A nie miałabyś możliwość rozdzielić ich na ten czas? Znajomy wet kiedyś mi wspominał że koty najlepiej kastrować przynajmniej po pierwszej rujce. Nawet mówił że lepiej żeby kotka mała małe, ale nie jest to konieczne.
201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 13:23   #4530
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LusiaPlotkara Pokaż wiadomość
Jeżeli lubisz książki z tłem historycznym polecam Panią na Czachticach
Hm.. trochę biograficzna jest..
I różni się od podanych przeze mnie książek

Czytałam opinie i są bardzo podzielone.
Możesz coś Ty napisać o tej książce?

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości