|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6
Ja pracowałam przez wiele lat w kilkuosobowej firmie i miałam wspaniałego szefa, ale nigdy nie chciałam się z nim "spoufalać" na tyle, by mówić do niego po imieniu (niektórzy zwracali się do niego po imieniu i nie było problemu). Ja do niego mówiłam "szefie"
i mi to bardzo odpowiadało. Nie spędzałam też z nim czasu na tzw. imprezach firmowych. I to było na prawdę rewelacyjne rozwiązanie dla obydwu stron - bo ja także czułam, że mogę więcej wymagać, nie zgodzić się w jakiejś sprawie itd. Myślę, że bardzo się przez to szanowaliśmy.Z drugim szefem było niestety gorzej, bo on od razu chciał się ze wszystkimi "zaprzyjaźniać", a w pracy emocje powinny być odsunięte na drugi plan, liczy się realizacja celu/zadania. Było ok, ale mnie to kosztowało o wiele więcej wysiłku. To takie moje przemyślenia odnoście ostatnich 14 lat pracy
|
|
|
|
#2882 |
|
Raczkowanie
|
jej prawie przegapiłabym cały wątek
![]() dzień dobry nie było mnie trochę, mąż wyjechał i nie będzie go co najmniej pół roku, babcia mi zmarła a w urzędach same problemy i muszę ciągle dopominać się o swoje spróbuję trochę nadrobić ale tyle tego ![]() ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- co do nacinania to ja nie chcę bardzo, bo pamiętam jak się goiła mi rana po pierwszym porodzie choć byłam dobrze pozszywana więc będę błagać o ile się da aby tego uniknąć i zamierzam wprowadzić masowanie krocza bo ponoć pomaga ..idę nadrabiać
|
|
|
|
#2883 |
|
Rozeznanie
|
u mnie naleśniki a w środku pieczarki podsmażane z serem pychota
|
#2884 |
|
Wtajemniczenie
|
A jak tam u Was z komletowaniem wyprawek?
Jest Ktoś kto jeszcze nie zaczał? Ja wparowałam wczoraj na http://www.mamabebe.pl/ i 700 zł poszłoooo ... A wcześnej jeszcze 500 pln na same ubranka. Konketny wydatek to posiadanie potomka
|
#2885 |
|
Zadomowienie
|
Bingo!
Mam masę pieczarek więc będzie jak znalazł Dzięki!
|
|
#2886 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a co do antybiotyków, to mojemu malemu nie zrobiły różnicy, kopał i wtedy (dzięki czemu nie panikowałam) i teraz jak nakręcony
|
|
#2887 |
|
Rozeznanie
|
hahaha nawet mój mąż tak pozytywnie na obiad nie zareagował jak TY A smakoszem wielkim jest naleśników w tej postaci;p smacznego życzę ;p---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- ja co prawda nie zażywałam antybiotyków, ale lekarz kazał mi pić sok z limonki lub cytryny świeżo wyciśnięty przez bakterie i leukocyty w moczu i moja Bianca zdecydowanie go nie lubi, jak zwykle tłucze się w środku niemiłosiernie tak po łyku gdy do niej dociera co pije zamiera momentalnie. Szkoda mi jej strasznie bo mi też nie odpowiada sposób 'leczenia' no ale zobaczymy może przyniesie efekt. Przecierpimy razem jakoś, w końcu życie słodkie zawsze nie jest
|
#2888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szukam przepisów które będą nowoczesne, smaczne i szybkie w zrobieniu...ciasta zamówię żeby się nie przemęczać
|
|
#2889 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Póki co mam butelki, wanienkę, ubranka od 56 do 68 ![]() Łóżeczko chyba też wiemy jakie.. chociaż naszły mnie wątpliwości dotyczące materaca.. Co do Twojego wcześniejszego pytania o położną. Dziś dzwoniła do mnie teściowa [wow! ] i mówiła właśnie na temat położnych, i deklaracji.Mozna złożyć ową deklarację po porodzę bądź przed. Niekoniecznie we własnej przychodni do której się należy. U nas połozna przychodzi po porodzie kilka razy, a jesli ma sie pytania, mozna zadzwonić i przyjedzie cześciej.
|
|
#2890 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
może akurat nie będzie źle.Cytat:
koty traktujemy jak członków rodziny, więc długo się nie zastanawialiśmy, tym bardziej że sytuacja jest też stresująca dla nas. Ciężko mi patrzeć jak nie mogą się dogadać, a przez te sytuacje, które mają miejsce najczęściej nad ranem nie mogę spać. Cytat:
Aktualnie szef się zmienił (jak już byłam na zwolnieniu) i jest zupełnym przeciwieństwem naszego starego szefa - nikogo nie słucha, ma zawsze racje, wydaje jedynie polecenia, które muszą być wykonywane (czasem wręcz absurdalne). Ludzie się bardzo buntują i podobno nowy szef ma bardzo ciężko Cytat:
W mojej przychodni nawet nie wiedzą, że jestem w ciąży, więc pewnie żadna położna nie przyjdzie. Fileta z kurczaka i marchewkę z groszkiem ![]() Naleśników nie umiem robić poza tym naleśniki są na mleku, a ja mleka nie mogę...
|
||||
|
|
|
#2891 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2892 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() pilotka86 kot saper, zaminował Wam mieszkanie
|
|
#2893 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie spaghetti, oczywiscie "odchudzone"
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- Nemezis, sprobuj z mleka sojowego nalesniki. Ja tez nie.moge ze wzgledu na cukrzyce i robie z sojowym ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2894 |
|
Zakorzenienie
|
Moja już prawie gotowa, pozostał tylko wózek z fotelem, pampersy, niania elektroniczna i huśtawka
|
#2895 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
http://www.sante.pl/p38/alpro-napoj-...m-naturalny-1l |
|
|
|
|
#2896 |
|
Zakorzenienie
|
Jozrfina--- faje że do nas wróciłaś. Współczuję wyjazdu męźa i kondolencje z powodu babci
|
|
#2897 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I bądź co bądź Twoje posty, motywowały mnie do "wyprawkowego szaleństwa"
|
|
#2898 |
|
Zakorzenienie
|
co do wyprawki ja też już kończę
Mam jeszcze kilka rzeczy do zamówienia z allegro i w sobotę jedziemy zamówić wózek , komodę i łóżeczko, wanienkę i kilka jeszcze drobniejszych rzeczy
|
|
|
|
#2899 | ||
|
Rozeznanie
|
Co do relacji w pracy, to ja dodam tylko tyle, że nie każdy zasługuje na zaufanie (tak samo jak w relacjach pseudo-przyjacielskich czy nawet rodzinnych) uczciwy pracownik powie, że auto mu padło, bo tak rzeczywiście się stało a inny będzie takie sytuacje wykorzystywać często... Z resztą na pewno każda z nas zna taką osoba, która sobie większość rzeczy olewa (czy to w szkole czy już pracując) i burzy cały system. No ale żeby kogoś poznać trzeba czasu, czasu, czasu... i może jeszcze jakiejś podbramkowej sytuacji.
Cytat:
o wszystkim tak naprawdę. Ona najpierw słucha tętna dziecka, później mierzy mi brzuch i biodra. No a później jakiś temacik konkretniejszy... było już o odżywianiu, o tym, żeby się nie denerwować byle pierdołami i jak to wszystko wpływa na dziecko. Później będzie o porodzie, pielęgnacji...A ona będzie przychodzić do mnie (już wtedy do nas po porodzie) i to jest chyba 6 czy 8 wizyt. Ja podpisywałam deklarację u położnej po 21 tyg. tak jak mi doktorek przykazał. Z resztą w przychodni jest taka wielka kartka wywieszona, że po 21 tc jest takowy obowiązek. Cytat:
Przykro mi z powodu babci
|
||
|
|
|
#2900 |
|
Zakorzenienie
|
nemezis mleko sojowe kupisz w kauflandzie i biedronce też chyba kiedyś były
|
|
|
|
#2901 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() :przytu l:![]() Torbiele pewnie po hormonach się rozszalały, oby udało Ci się karmić, dla mnie też to ważne, domyślam się co czujesz ![]() Na pewno nic się z nich nie wykluje ![]() Kurde co to się z nami dzieje!!?? co chwilę którejś coś się przytrafia
|
|
#2903 |
|
Zadomowienie
|
to w biedronce jest straszliwie słodkie..
|
#2904 |
|
Wtajemniczenie
|
forester,
zdrówka!Roane, kupowałam u tego sprzedawcy http://allegro.pl/listing/user/listi...041524&id=1454 Idealny też nie jest, ale wyglądał na mniejsze zło. Przelew robiłam w niedzielę, więc myślę, że dziś lub jutro powinnam dostać paczkę. Znowu robię się przez Was głodna . Zjadłabym takie naleśniki z serem i pieczarkami, albo krokieciki z mięsem i kapustą , tymczasem leżę dalej i czekam na męża aż coś ugotuje. Ma zrobić pierś kurczęcą z pieczonymi ziemniaczkami. Do tego mam surówkę i buraczki.
|
|
|
|
#2905 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Niestety, widziałam dopiero kilka aukcji z tym kolorem, więc ciągle się czaję.A co do pieluch, wszystko co napisałam to wiedza teoretyczna, się obczytałam po prostu. Po więcej informacji radzę się wybrać na chusty.info, naprawdę fajne forum o chustowaniu i pieluszkach wielorazowych. Cytat:
|
|
#2907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Golden soya z bierdonki, kosztuje 5 zł i nawet się spienia w ekspresie troszkę:POoooo to ja chyba dalej w lesie
|
|
#2908 |
|
Zadomowienie
|
Idę robić pizzę, z pieczarkami
![]() A następnym razem będą naleśniki
|
#2909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czekamy z wózkiem do grudnia, chcemy zamówić na bobo wózki, jak już będzie całkowicie posprzątane po remoncie to zaraz zamawiam
|
|
#2910 |
|
Wtajemniczenie
|
Józefina, bardzo mi przykro z powodu śmierci Twojej babci.
Lolita, muszę się przyznać, że mnie też motywowałaś i dużo skorzystałam z Twoim rad, m.in. łóżeczko Bocian . Dzięki temu, też już mam prawie wszystko. Brakuje mi tylko rzeczy z listy "apteka"(to ogarnia mi brat) i środków do prania.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:17.

i mi to bardzo odpowiadało. Nie spędzałam też z nim czasu na tzw. imprezach firmowych. I to było na prawdę rewelacyjne rozwiązanie dla obydwu stron - bo ja także czułam, że mogę więcej wymagać, nie zgodzić się w jakiejś sprawie itd. Myślę, że bardzo się przez to szanowaliśmy.

i nie będzie go co najmniej pół roku, babcia mi zmarła a w urzędach same problemy i muszę ciągle dopominać się o swoje 
więc będę błagać o ile się da aby tego uniknąć i zamierzam wprowadzić masowanie krocza bo ponoć pomaga ..

28.02.2011:ksiadz :
Mam masę pieczarek więc będzie jak znalazł 

tak , żebym wcześniej mogła w miarę zaplanować co danego dnia będzie i żebym mogła zrobić małe zapasy w zamrażalce .

Prawa pierś składa się prawie z samych torbieli. Babeczka od usg powiedziała, że z moimi predyspozycjami do zapaleń piersi (średnio 2 razy w roku) będę miała ogromny problem z karmieniem piersią 

, tymczasem leżę dalej i czekam na męża aż coś ugotuje. Ma zrobić pierś kurczęcą z pieczonymi ziemniaczkami. Do tego mam surówkę i buraczki.