Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6 - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-05, 13:13   #2881
milka-pilka
Zakorzenienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6

Ja pracowałam przez wiele lat w kilkuosobowej firmie i miałam wspaniałego szefa, ale nigdy nie chciałam się z nim "spoufalać" na tyle, by mówić do niego po imieniu (niektórzy zwracali się do niego po imieniu i nie było problemu). Ja do niego mówiłam "szefie" i mi to bardzo odpowiadało. Nie spędzałam też z nim czasu na tzw. imprezach firmowych. I to było na prawdę rewelacyjne rozwiązanie dla obydwu stron - bo ja także czułam, że mogę więcej wymagać, nie zgodzić się w jakiejś sprawie itd. Myślę, że bardzo się przez to szanowaliśmy.
Z drugim szefem było niestety gorzej, bo on od razu chciał się ze wszystkimi "zaprzyjaźniać", a w pracy emocje powinny być odsunięte na drugi plan, liczy się realizacja celu/zadania. Było ok, ale mnie to kosztowało o wiele więcej wysiłku.
To takie moje przemyślenia odnoście ostatnich 14 lat pracy
milka-pilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 13:17   #2882
J0zefina
Raczkowanie

jej prawie przegapiłabym cały wątek

dzień dobry
nie było mnie trochę, mąż wyjechał i nie będzie go co najmniej pół roku, babcia mi zmarła a w urzędach same problemy i muszę ciągle dopominać się o swoje

spróbuję trochę nadrobić ale tyle tego

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

co do nacinania to ja nie chcę bardzo, bo pamiętam jak się goiła mi rana po pierwszym porodzie choć byłam dobrze pozszywana więc będę błagać o ile się da aby tego uniknąć i zamierzam wprowadzić masowanie krocza bo ponoć pomaga ..

idę nadrabiać
J0zefina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 13:19   #2883
nattalli
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
Dziewczyny co dzisiaj pichcicie na obiad ?
Mnie brak pomysłu

u mnie naleśniki a w środku pieczarki podsmażane z serem pychota

26.05.2013 II kreseczki

http://www.suwaczki.com/tickers/c55fs65gkig2xlf5.png
nattalli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 13:19   #2884
selena85
Wtajemniczenie

A jak tam u Was z komletowaniem wyprawek?
Jest Ktoś kto jeszcze nie zaczał?

Ja wparowałam wczoraj na http://www.mamabebe.pl/ i 700 zł poszłoooo ...
A wcześnej jeszcze 500 pln na same ubranka.

Konketny wydatek to posiadanie potomka
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 13:22   #2885
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nattalli Pokaż wiadomość
u mnie naleśniki a w środku pieczarki podsmażane z serem pychota
Bingo! Mam masę pieczarek więc będzie jak znalazł Dzięki!
Stary 2013-11-05, 13:24   #2886
ejani
Zadomowienie

Cytat:
Mnie brak pomysłu

Mam pytanie do dziewczyn, które brały antybiotyki w ciąży. Czujecie jakieś zmiany ruchów u Waszych dzieciaczków?
Moja mam zapytała mnie czy mała nie była ospała jak brałam antybiotyki. Rzeczywiście była! Teraz czuję dużą różnicę. Jak brałam to Wam tu smęciłam, że mała jest bardzo leniwa, a jak tylko skończyłam to ośmiornica daje czadu!
Mama stwierdziła, że to przecież logiczne, bo ludzie zazwyczaj po antybiotykach mają mniej energii.
na "mały" obiad (dla mnie i mamy)Chińczyk, a "dużego" (dla wszystkich) nie robię, bo mąż ma imprezę (ostatnio mówił mi, jak mu w pracy suszyli głowę, że ciężarna żona w domu a on na piwko idzie, ale raz na jakiś czas to bez przesady) zresztą ja też mam mały mini zlot ze studiów

a co do antybiotyków, to mojemu malemu nie zrobiły różnicy, kopał i wtedy (dzięki czemu nie panikowałam) i teraz jak nakręcony
Stary 2013-11-05, 13:31   #2887
nattalli
Rozeznanie

Cytat:
Bingo! Mam masę pieczarek więc będzie jak znalazł Dzięki!

hahaha nawet mój mąż tak pozytywnie na obiad nie zareagował jak TY A smakoszem wielkim jest naleśników w tej postaci;p smacznego życzę ;p

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość
też mam mały mini zlot ze studiów

a co do antybiotyków, to mojemu malemu nie zrobiły różnicy, kopał i wtedy (dzięki czemu nie panikowałam) i teraz jak nakręcony
ja co prawda nie zażywałam antybiotyków, ale lekarz kazał mi pić sok z limonki lub cytryny świeżo wyciśnięty przez bakterie i leukocyty w moczu i moja Bianca zdecydowanie go nie lubi, jak zwykle tłucze się w środku niemiłosiernie tak po łyku gdy do niej dociera co pije zamiera momentalnie. Szkoda mi jej strasznie bo mi też nie odpowiada sposób 'leczenia' no ale zobaczymy może przyniesie efekt. Przecierpimy razem jakoś, w końcu życie słodkie zawsze nie jest

26.05.2013 II kreseczki

http://www.suwaczki.com/tickers/c55fs65gkig2xlf5.png
nattalli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 13:34   #2888
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
Za tydzień zostanę panią we własnej kuchni i właśnie robię listę z przepisami dań obiadowych tak , żebym wcześniej mogła w miarę zaplanować co danego dnia będzie i żebym mogła zrobić małe zapasy w zamrażalce .
Niestety do miasta kawałek drogi mam i jak spadnie śnieg to już sama nie pojadę . A tak mężowi zrobię listę i kupi mi co trzeba a teraz właśnie poszukuję jakiś fajnych przepisów . Chociaż mąż truje , że mam gotować mało wymagający obiad albo wcale , żebym się nie PRZEMĘCZAŁA
Ja też buszuje po kulinarnych stronkach za miesiąc robimy imprezkę dla rodzinki i przyjaciół z okazji męża imienin, skończenia nowych pomieszczeń no i oczekiwania na Lenkę
Szukam przepisów które będą nowoczesne, smaczne i szybkie w zrobieniu...ciasta zamówię żeby się nie przemęczać
Stary 2013-11-05, 13:37   #2889
marieee
Zadomowienie

GG do marieee

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
Ja wparowałam wczoraj na http://www.mamabebe.pl/ i 700 zł poszłoooo ...
A wcześnej jeszcze 500 pln na same ubranka.
Ja powoli się zabieram, ale jakoś zebrać nie umiem.. na zakupy w internecie. majtki poporodowe itd.
Póki co mam butelki, wanienkę, ubranka od 56 do 68
Łóżeczko chyba też wiemy jakie.. chociaż naszły mnie wątpliwości dotyczące materaca..

Co do Twojego wcześniejszego pytania o położną. Dziś dzwoniła do mnie teściowa [wow!] i mówiła właśnie na temat położnych, i deklaracji.
Mozna złożyć ową deklarację po porodzę bądź przed. Niekoniecznie we własnej przychodni do której się należy. U nas połozna przychodzi po porodzie kilka razy, a jesli ma sie pytania, mozna zadzwonić i przyjedzie cześciej.

________
9.01.14 Zuzanka
1.03.18 Igusia

marieee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 13:37   #2890
Nemezis23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny
Może ja się wypowiem co do nacięcia bo byłam nacinania. I powiem wam że nawet to czułam bo parte miałam tak mało efektywne że nie "zagłuszyły" nacięcia, co zwykle się dzieje. Na prawde nic strasznego. Szyją na znieczuleniu miejscowym i też nic nie czuć. A przy parciu wyszły mi takie hemoroidy ze siedzieć nie mogłam wiec rana po cięciu to było nic w porównaniu z hemoroidami. W ogóle jej nie odczuwałam. Może gdyby nie ten inny problem to bym bardziej się nad tym rozczulała a tak to wygoiło się szybko, szwy się rozpusciły i wypadły i było po problemie.
Bardzo pocieszający jest Twój post może akurat nie będzie źle.

Cytat:
Napisane przez milka-pilka Pokaż wiadomość
Dobrze, że sięgniecie po poradę u kociego psychologa/behawiorysty To bardzo fajne z Waszej strony. Myślę, że na pewno Wam i kotom pomoże.
Jakby co na na Facebooku jest taka grupa Kocie porady behawioralne:
https://www.facebook.com/groups/poradybehawioralne/
Jest zamknięta, ale bez problemu można poprosić o przyjęcie.
Dziękuję za namiar koty traktujemy jak członków rodziny, więc długo się nie zastanawialiśmy, tym bardziej że sytuacja jest też stresująca dla nas. Ciężko mi patrzeć jak nie mogą się dogadać, a przez te sytuacje, które mają miejsce najczęściej nad ranem nie mogę spać.

Cytat:
Napisane przez Negrid Pokaż wiadomość
Powiem Ci, że w tym co pogrubiłam Twój mąż ma rację.
Mój mąż też prowadzi działalność i właśnie relacje jego i pracowników odkąd stały się luźniejsze "zaowocowały" spadkiem efektywności ich pracy. Fajnie pracować na luzie i z szefem na "Ty" ale oficjalność czasem jest ważna, szczególnie jak już dojdzie do konfliktu.
Przyjacielskie traktowanie - super sprawa, ale potrzeba czasu i pewności, że taka osóbka zasługuje na przyjacielską relację w pracy.
To taki mój wykład (bo ja z wykształcenia kadrowa ds zarządzania zasobami ludzkimi)
W mojej ostatniej pracy mieliśmy z szefem relacje bardziej koleżeńskie. Byliśmy na "Ty", chodziliśmy na wiele imprez po pracy itd. Mimo takiego traktowania zawsze mieliśmy do niego szacunek i zawsze bez problemów wykonywaliśmy jego polecenia. On był człowiekiem, który wiele rzeczy z nami ustalał, potrafił nas słuchać i na prawdę dobrze traktował. Nasze relacje oparte były na wzajemnym zaufaniu i wszystkie postawione zespołowi zadania były wykonywane. Nie wiem, być może to zależy od ludzi, których się zatrudnia...
Aktualnie szef się zmienił (jak już byłam na zwolnieniu) i jest zupełnym przeciwieństwem naszego starego szefa - nikogo nie słucha, ma zawsze racje, wydaje jedynie polecenia, które muszą być wykonywane (czasem wręcz absurdalne). Ludzie się bardzo buntują i podobno nowy szef ma bardzo ciężko

Cytat:
Własnie czekam na pierwsza wizyte domowa poloznej srodowiskowej.
Do Was tez juz jakas przychodzi?

Co robi/powinna robic taka położna na wizycie u cięzarnej?
A skąd taka położna przychodzi? Z przychodni, w której jesteś zapisana do lekarza pierwszego kontaktu?
W mojej przychodni nawet nie wiedzą, że jestem w ciąży, więc pewnie żadna położna nie przyjdzie.

Cytat:
Mnie brak pomysłu
Fileta z kurczaka i marchewkę z groszkiem
Naleśników nie umiem robić poza tym naleśniki są na mleku, a ja mleka nie mogę...
Nemezis23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 13:39   #2891
ejani
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez J0zefina Pokaż wiadomość
dzień dobry
nie było mnie trochę, mąż wyjechał i nie będzie go co najmniej pół roku, babcia mi zmarła a w urzędach same problemy i muszę ciągle dopominać się o swoje

Cytat:
no ja niby zaczęłam, ale ciągle jestem do tyłu (dziś np. mi allegro wyrzuca z koszyka wszystko) ale tak na poważnie zacznę na koniec miesiąca (może już na swoim)
Stary 2013-11-05, 13:40   #2892
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Amberella Pokaż wiadomość
Też spodobały mi się koszulki u tego sprzedawcy, ale 60 negatywów o nieciekawej treści skutecznie mnie odstraszyło od zakupu. Poszukałam troszkę i znalazłam interesujące mnie modele u sprzedawcy z nieco ciekawszą historią. Dodatkowo te same modele miał taniej.
A co to za sprzedawca? Podziel się wiedzą

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Mi się o wszystko pytali,czy mogą naciąć też.
To mi się w porodzie w Anglii bardzo podobało,nikt nie decydował za mnie.
Chociaż wiadomo,że i tak się człowiek raczej zgodzi na to co proponują,ale jednak miło ze informują o wszystkim i czekają na decyzję pacjenta.
Ja jak niedawno leżałam to się mnie pytali czy mogą welflon założyć, i lekarz mi na serio wykładał różnicę między lekami podawanymi dożylnie a dożołądkowo. Nawet o nic zapytać nie zdążyłam, a już strzelił mi wyjaśnienie jak ta lala, bez żadnych trudnych słów. Na koniec i tak powiedziałam żeby zrobił jak uważa, ale w sumie miło było czuć że mam wybór i nie jestem traktowana jak kawał mięsa.

Cytat:
Do tego jest coś co mnie przeraziło/zasmuciło no nie wiem otóż lekarz na początku doliczył się jednego paluszka więcej ja też tak widziałam . Oglądał i oglądał i sam do końca nie wiedział . Na koniec powiedział , że chyba jednak jest 5 paluszków a ten ostatni zgiął i dlatego tak wygląda jak kolejny ale nie jest pewien . W 12 tc lekarz liczył wszystkie paluszki i było po 5 więc nie wiem czy jest to możliwe , zeby teraz pojawił się szósty czy to faktycznie mały zgiął paluszka i tak się wydawało .
Nie ma co się martwić, czasem tak się zdarza, jest ekstra palec i tyle. Pamiętam kiedyś czytałam o tym, że w średniowieczu szósty palec uważano za znak opętania przez diabła i takie dzieci porzucano/inkwizycja przejmowała ich pod swoją czułą opiekę :/

Cytat:
magnusia mój mąż Twierdzi , ze mały będzie miał 4,5 kg jak się urodzi nie wiem skąd sobie to ubzdurał ale mam nadzieję , że nie przekroczy 4 kg
Taki tłuścioch mu się marzy bo to nie on musi go nosić, a potem urodzić

pilotka86 kot saper, zaminował Wam mieszkanie
Stary 2013-11-05, 13:42   #2893
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

U mnie spaghetti, oczywiscie "odchudzone"

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

Nemezis, sprobuj z mleka sojowego nalesniki. Ja tez nie.moge ze wzgledu na cukrzyce i robie z sojowym

Stary 2013-11-05, 13:44   #2894
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Moja już prawie gotowa, pozostał tylko wózek z fotelem, pampersy, niania elektroniczna i huśtawka
Stary 2013-11-05, 13:47   #2895
Nemezis23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość

Nemezis, s
probuj z mleka sojowego nalesniki. Ja tez nie.moge ze wzgledu na cukrzyce i robie z sojowym

Możesz jakieś polecić? W marketach widziałam jedynie napoje sojowe, taki:
http://www.sante.pl/p38/alpro-napoj-...m-naturalny-1l
Nemezis23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 13:47   #2896
magnusia
Zakorzenienie

Jozrfina--- faje że do nas wróciłaś. Współczuję wyjazdu męźa i kondolencje z powodu babci
Stary 2013-11-05, 13:48   #2897
marieee
Zadomowienie

GG do marieee

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Moja już prawie gotowa, pozostał tylko wózek z fotelem, pampersy, niania elektroniczna i huśtawka
Jesteś niesamowita!
I bądź co bądź Twoje posty, motywowały mnie do "wyprawkowego szaleństwa"

________
9.01.14 Zuzanka
1.03.18 Igusia

Stary 2013-11-05, 13:50   #2898
upadly_aniol00
Zakorzenienie

co do wyprawki ja też już kończę Mam jeszcze kilka rzeczy do zamówienia z allegro i w sobotę jedziemy zamówić wózek , komodę i łóżeczko, wanienkę i kilka jeszcze drobniejszych rzeczy
Stary 2013-11-05, 13:50   #2899
Negrid
Rozeznanie

Co do relacji w pracy, to ja dodam tylko tyle, że nie każdy zasługuje na zaufanie (tak samo jak w relacjach pseudo-przyjacielskich czy nawet rodzinnych) uczciwy pracownik powie, że auto mu padło, bo tak rzeczywiście się stało a inny będzie takie sytuacje wykorzystywać często... Z resztą na pewno każda z nas zna taką osoba, która sobie większość rzeczy olewa (czy to w szkole czy już pracując) i burzy cały system. No ale żeby kogoś poznać trzeba czasu, czasu, czasu... i może jeszcze jakiejś podbramkowej sytuacji.

Cytat:
Własnie czekam na pierwsza wizyte domowa poloznej srodowiskowej.
Do Was tez juz jakas przychodzi?

Co robi/powinna robic taka położna na wizycie u cięzarnej?
Teraz to ja chodzę do położnej i gadamy o wszystkim tak naprawdę. Ona najpierw słucha tętna dziecka, później mierzy mi brzuch i biodra. No a później jakiś temacik konkretniejszy... było już o odżywianiu, o tym, żeby się nie denerwować byle pierdołami i jak to wszystko wpływa na dziecko. Później będzie o porodzie, pielęgnacji...
A ona będzie przychodzić do mnie (już wtedy do nas po porodzie) i to jest chyba 6 czy 8 wizyt.
Ja podpisywałam deklarację u położnej po 21 tyg. tak jak mi doktorek przykazał. Z resztą w przychodni jest taka wielka kartka wywieszona, że po 21 tc jest takowy obowiązek.

Cytat:
Napisane przez J0zefina Pokaż wiadomość
jej prawie przegapiłabym cały wątek

dzień dobry
Ale męża to nie będzie tak ciągiem te pół roku, czy będzie przyjeżdżał?
Przykro mi z powodu babci
Negrid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 13:51   #2900
upadly_aniol00
Zakorzenienie

nemezis mleko sojowe kupisz w kauflandzie i biedronce też chyba kiedyś były
Stary 2013-11-05, 13:52   #2901
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
tak buszuję po allegro i duzo jest pasów wyszczuplających poporodowych czy obecne mamusie stosowały takie cuda by szybciej dojść do formy ? Wiem , że moja kuzynka stosowała ale zastanawiam się czy to jest konieczne i czy faktycznie pomaga ?
Ale te pasy poporodowe to właściwie po co są? Pomagają zgubić brzucha, czy tylko go chowają, jak majty wyszczuplające?

Cytat:
Napisane przez katarzyniak Pokaż wiadomość
Na tvp2 było o dziecku ktore jest scigane z powodu powodu odpakowania zabawki z markecie...dziecko ma 7 lat. Z jednej strony to absurd zeby uruchamiać organy państwowe w takiej sprawie, ale z drugiej strony nie wiadomo jakie bylo podejscie rodzicow do ochroniarzy po sprawie. Być moze zamiast przeproszenia za dziecko usłyszeli parę "ładnych" słów... W koncu teraz to czasem bezczelstwo nawet tak małych dzieci sięga zenitu...a i rodzice uważają że ich dziecko jest święte i najporządniejsze na świecie. Mysle ze dziecko w wieku 7 lat też powinno potrafić zachować sie w pewnych sytuacjach.
No nic, takie myśli mi sie nasunęły...
Niektórzy rodzice tak mają, że ich dziecko jest święte i aby zwróć uwagę, i zjedzą Cię zaraz z butami. Kiedyś trafiłam na forum nauczycielek z podstawówki, kurde, historie jak z najgorszych horrorów. Bezstresowe wychowanie, bezkrytyczność wobec siebie i własych dzieci, i potem wychodzi, że "nie kop pana bo się spocisz"
Stary 2013-11-05, 13:53   #2902
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie tak jak Magnusia napisała - póki nic się z nimi nie dzieję to nic się z nimi nie robi.
Tylko, że u mnie to cholerstwo rośnie w zastraszającym tempie Prawa pierś składa się prawie z samych torbieli. Babeczka od usg powiedziała, że z moimi predyspozycjami do zapaleń piersi (średnio 2 razy w roku) będę miała ogromny problem z karmieniem piersią Super! ;/ O ile na karmieniu piersią mi nie zalezy, to bardzo chciałam odciągać i karmić małą z butelki moim mlekiem.

Kurde no! Moja babcia miała raka piersi, a ja jestem do niej cholernie podobna pod każdym względem. Na szczęście ją wyleczyli, ale jednej piersi w całości musiała sie pozbyć
Boję sie, ze z takiej ilosci torbieli zrobi się cos niedobrego.

Kochany tż już nie wie jak mnie pocieszać Jak zapytałam się go co będzie jak mi kiedyś cycka wytną to odpowiedział ''spoko, podczas przytulania i tak zazwyczaj bawię się jednym''

Za miesiąc mam isc na nastepne, kontrolne usg.
:przytu l:

Torbiele pewnie po hormonach się rozszalały, oby udało Ci się karmić, dla mnie też to ważne, domyślam się co czujesz

Na pewno nic się z nich nie wykluje

Kurde co to się z nami dzieje!!?? co chwilę którejś coś się przytrafia
Stary 2013-11-05, 13:53   #2903
marieee
Zadomowienie

GG do marieee

Cytat:
nemezis mleko sojowe kupisz w kauflandzie i biedronce też chyba kiedyś były
to w biedronce jest straszliwie słodkie..

________
9.01.14 Zuzanka
1.03.18 Igusia

Stary 2013-11-05, 13:55   #2904
Amberella
Wtajemniczenie

GG do Amberella

forester, zdrówka!

Roane, kupowałam u tego sprzedawcy http://allegro.pl/listing/user/listi...041524&id=1454 Idealny też nie jest, ale wyglądał na mniejsze zło. Przelew robiłam w niedzielę, więc myślę, że dziś lub jutro powinnam dostać paczkę.

Znowu robię się przez Was głodna . Zjadłabym takie naleśniki z serem i pieczarkami, albo krokieciki z mięsem i kapustą , tymczasem leżę dalej i czekam na męża aż coś ugotuje. Ma zrobić pierś kurczęcą z pieczonymi ziemniaczkami. Do tego mam surówkę i buraczki.
Amberella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 13:56   #2905
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez milka-pilka Pokaż wiadomość
Śliczny ten żółto-czarny Musze przyznać, że chyba na Allegro używanych takich nie widziałam. Ale w UK jest pewnie większa oferta, myślę, że uda Ci się znaleźć
Dziękuję za rady dotyczące prania pieluszek Już sobie przeniosłam do notatek Nie wiedziałam o tym, muszę chyba trochę bardziej zgłębić temat.
Jak zobaczyłam ten żółto-czarny pierwszy raz w realu (widziałam go w sumie trzy razy) to od razu chciałam zadrzeć spódnicę i wrzeszczeć "mój ci on" Niestety, widziałam dopiero kilka aukcji z tym kolorem, więc ciągle się czaję.
A co do pieluch, wszystko co napisałam to wiedza teoretyczna, się obczytałam po prostu. Po więcej informacji radzę się wybrać na chusty.info, naprawdę fajne forum o chustowaniu i pieluszkach wielorazowych.

Cytat:
Kochany tż już nie wie jak mnie pocieszać Jak zapytałam się go co będzie jak mi kiedyś cycka wytną to odpowiedział ''spoko, podczas przytulania i tak zazwyczaj bawię się jednym''
Przynajmniej umie Cię rozśmieszyć w stresującej sytuacji. Jeśli rodzicie razem, na bank się przyda ta umiejętność
Stary 2013-11-05, 13:56   #2906
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Roana nie wiem dlatego się pytam czy obecne mamy go stosowały i czy coś daje .
Stary 2013-11-05, 13:56   #2907
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nemezis23 Pokaż wiadomość
Możesz jakieś polecić? W marketach widziałam jedynie napoje sojowe, taki:
http://www.sante.pl/p38/alpro-napoj-...m-naturalny-1l

Golden soya z bierdonki, kosztuje 5 zł i nawet się spienia w ekspresie troszkę:P
Cytat:
co do wyprawki ja też już kończę Mam jeszcze kilka rzeczy do zamówienia z allegro i w sobotę jedziemy zamówić wózek , komodę i łóżeczko, wanienkę i kilka jeszcze drobniejszych rzeczy
Ooooo to ja chyba dalej w lesie
Stary 2013-11-05, 13:57   #2908
marieee
Zadomowienie

GG do marieee

Idę robić pizzę, z pieczarkami
A następnym razem będą naleśniki

________
9.01.14 Zuzanka
1.03.18 Igusia

Stary 2013-11-05, 13:57   #2909
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez marieee Pokaż wiadomość
Jesteś niesamowita!
I bądź co bądź Twoje posty, motywowały mnie do "wyprawkowego szaleństwa"
Ale mi się miło zrobiło

Czekamy z wózkiem do grudnia, chcemy zamówić na bobo wózki, jak już będzie całkowicie posprzątane po remoncie to zaraz zamawiam
Stary 2013-11-05, 14:04   #2910
Amberella
Wtajemniczenie

GG do Amberella

Józefina, bardzo mi przykro z powodu śmierci Twojej babci.

Lolita, muszę się przyznać, że mnie też motywowałaś i dużo skorzystałam z Twoim rad, m.in. łóżeczko Bocian . Dzięki temu, też już mam prawie wszystko. Brakuje mi tylko rzeczy z listy "apteka"(to ogarnia mi brat) i środków do prania.
Amberella jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości