Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. I - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Druga część wątku na odchowalni będzie nosić tytuł:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 1 2,56%
Zmieniamy pieluchy, karmimy co chwilę, lecz na wizażu przyjemne są chwile 6 15,38%
Za mało pokarmu, znów skok rozwojowy, a ja już nie mam do tego głowy 3 7,69%
Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy 19 48,72%
Naturalnie czy przez cięcie, każda mama ma już wzięcie 5 12,82%
Głośno wrzeszczy mały ludzik, tak że i sąsiadów budzi 1 2,56%
Piję mleczko, robię kupkę, już niedługo czas na zupkę 4 10,26%
Głosujący: 39. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-05, 14:00   #2311
papalinka83
Zakorzenienie

Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. I

Wy tu o ćwiczeniach, a ja z powodu tej macicy nie do końca obkurczonej nie mogę ćwiczyć jeszcze a poza tym boli mnie to spojenie, czy co to jest, i się boję pogorszyć sprawę, bo coś kojarzę, że zaczęło mnie boleć raz po baaardzo długim spacerze, więc może coś sobie nadwyrężyłąm...

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 14:07   #2312
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Hmm ja oczywiście wiem,że to nie jest żadna metoda anty, a my z tego też mamy śliczną córeczkę
Hormonów nie stosowałam, jedynie gumki, ale ciągle w gumkach to nie bardzo. Dopiero na koniec:P Natomiast wiedzieliśmy,czym ta metoda nie-antykoncepcji może się skończyć i tak jak w tym przypadku-ucieszyliśmy się z ciąży. Natomiast robiliśmy tak przez ponad 2 lata zanim się nie sprawdziło i dokładnie wiedzieliśmy kiedy się to nie sprawdziło
Na pewno powodzenie przedsięwzięcia zależy od mężczyzny, jak bardzo zna swoje ciało i reakcje....

.
Nie ma ryzyka, nie ma zabawy
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 14:16   #2313
teacherka
Zakorzenienie

Dziewczyny, podpowiedzcie, proszę...

Zuza jadła do tej pory po 20-30 minut z cycka. A od wczoraj zasypia mi po 10-15. Wczoraj była u nas położna, okazało się, że Mała w 6 dni przybrała tylko 40g Mamy obserwować i karmić się często i długo... ale jak, skoro Zuzia zasypia po tych 10-15 minutach... Teraz dostała odciągnięte 70 ml, a ja nie wiem czy to odpowiednia porcja dla dwutygodniowego noworodka?

W dodatku ma zatkany nosek, Frida poszła w ruch juz parę razy, ale nadal cos tam siedzi...Boję się, że sie rozchorowała i stąd ten mniejszy apetyt i ciągły sen...

Aha, Z. je średnio co 3 godziny.

Edytowane przez teacherka
Czas edycji: 2013-11-05 o 14:22
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 14:25   #2314
Brydzia_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Nie mam za bardzo teraz czasu pocytowac, ale wyczytalam ze kladziecie swoje dzieci do snu na brzuchu i az mnie dreszcze przeszly, przeciez wtedy jest najwieksze ryzyko smierci lozeczkowej. Gdy naukowcy robili na ten temat badania i zaczeto mowic o tym glosno zeby nie klasc tak dzieci spac to, nie pamietam w jakim kraju, ale przypadki smierci lozeczkowej u niemowlat spadly o 60%. Nawet mi moja health visitor o tym ciagle powtarzala, mam broszury o tym jak zapobiegac smierci lozeczkowej i pierwsze co to pisze wlasnie o tym, zeby dzieci spaly glownie na plecach a bron Boze na brzuchu
Moj tak spi tylko w ciagu dnia jak mam na niego oko. Poza tym pomaga mu to na brzuszek wiec nie widze powodu z tego rezygnowac

Cytat:
Cześć.

Znowu sobie wkręcam o szczepieniach, ja jestem nienormalna. Które z Was szczępią na rotawirusy??

Od 9 rano była u mnie koleżanka, oglądałyśmy Sinister. Fajny, ale Mama mnie bardziej wystraszyła

Dygałam się, bo ogólnie hormony mogą mieć zły wpływ na organizm.A ja w dodatku obciążona genetycznie skłonnością do żylaków i pajączków Mój mąż się martwi,żebym jakiejś zakrzepicy nie dostała.

No właśnie u mnie od rana jakieś krwawienie.Ale w sumie tak dziwnie, zupełnie nie @ i nic mnie nie boli...zastanawiam się,czy to mimo wszystko te hormony na mnie nie działają, bo brałam do soboty.
I karmię piersią.

Super!!!:jupi :

Brawa

Kurcze raz dziennie można odciągać?Ja raz dziennie aspiratorem, ale tak to gruszką jeszcze z 2-3 razy Ale też jej zakraplam nosek.

Wczoraj wieczorem mój mąż tak napalił w kominku,że było okropnie ciepło, w pewnym momencie w salonie było 25 stopni, a w sypialni 23. I już słyszałam,że młodej gorzej się oddychalo. Dawaliśmy mokre ręczniki, cos pomogło,ale bez cudów.Mam nadzieję,że małż dzisiaj przywlecze ten nawilżacz...

ja szczepie na rota

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Wy tu o ćwiczeniach, a ja z powodu tej macicy nie do końca obkurczonej nie mogę ćwiczyć jeszcze a poza tym boli mnie to spojenie, czy co to jest, i się boję pogorszyć sprawę, bo coś kojarzę, że zaczęło mnie boleć raz po baaardzo długim spacerze, więc może coś sobie nadwyrężyłąm...
Mnie tez spojenie pobolewa.
Ale mam inny problem w trakcie chodzenia odczuwam taki ucisk tak jakbym tam miala jakiegos guzka czy cos nie boli ale jest mega nie komfortowe. I tylko przy chodzeniu tak mam.
2 tyg po porodzie bylam u gina z tym ale stwierdzil ze wszystko ok i ze nie ma prawa sie nic dziac. Stwierdzilam ze ok jestem opuchnnieta ta rana krwawienie itd... pewnie z czasem minie
Ale minelo 7 tyg i dalej tak samo. W pt ide do kontroli... i nie wiem czy jest sens o tum mowic.
Znowu stwierdzi ze wszystko ok a mnie bedzie glupio

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 14:29   #2315
kaska87
Zakorzenienie

my już po obiadku
w ogóle z pracy do mnie dzwonili, że zmieniają nam ubezpieczyciela-ta fajnie jak ja już dostałam za urodzenie dziecka a tam jest więcej ale mówiła, że wypłatę niby dostałam do 26.10, a jeszcze reszta ma być, albo ja źle zrozumiałam bo coś dużo by było, ale przecież nie będę się smucić jak mi kaskę dadzą, c'nie?
Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
Wiem, że temat chust był tu już wałkowany, przepraszam, że się powtarzam, ale jaką firmę polecacie??
Bo rozumiem, że tkana lepsza od elastycznej.
Kaśka jaką Ty chustę kupiłaś?
natibaby amazonia miałam jeszcze natibaby malta też piękna

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Mi też zapisał ovulan. Ale w końcu nie będę brała
ja biorę ovulan

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
jak to mozliwe ze za kazdym razem jak ona przychodzi to dziecko jest spokojne , ona go nosi i tuli, a potem jeden dzien zawsze marudzi...
no bo chyba nie teskni???

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
co do tv, to my mamy szajsunga i jestem zadowolona ale tez musimy zmienic na 50 cali bo poki co jest 32 i bez okularow nie jestem w stanie ogladac
kochana, my mamy 47 i bez okularów też ciężko, bo jo tyż kret
Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Wracam przegrana ze składania Becikowego...
Mimo moich wysiłków nadal nie mam wszystkich dokumentów Nawet nie chce mi się pisać, prawie się tam poryczałam, taka miła babka
spoko, my wczoraj byliśmy i małż musi mieć świadectwo pracy z poprzedniej firmy jeszcze i chyba będzie wszystko
Cytat:
Jeszcze do tego robi mi maksymalnie jedną kupkę na 3 dni lub rzadziej. I jest niespokojny. A jak puszcza bąki to z krzykiem, widać że go boli brzuszek. Teraz zaczęłam podawać mu delicol (myślę, że bobotic mu nie pomagał) i zobaczę co będzie.
O i katarek go męczy.
bidulek

Cytat:
ja kalde na brzuchu w ciagu dnia... oprocz zagrozenia smiarcia lozeczkowa jest tez wiele plusow dla dzieci kolkowych
ja też tylko w dzień jak mam na niego oko

Cytat:
Wczoraj wieczorem mój mąż tak napalił w kominku,że było okropnie ciepło, w pewnym momencie w salonie było 25 stopni, a w sypialni 23. I już słyszałam,że młodej gorzej się oddychalo. Dawaliśmy mokre ręczniki, cos pomogło,ale bez cudów.Mam nadzieję,że małż dzisiaj przywlecze ten nawilżacz...
mój wieczorem też katarku dostał, bo za mocno nagrzałam, ale dałam mokre pieluchy na kaloryfer i było lepiej

Cytat:
Mój ojciec raz tak napalił, że u mnie w sypialni były 32 stopnie, myślałam, że padne. Ale był to jego jednorazowy taki wybryk
Teraz już pali ok. Zmieniony został piec więc dlatego.
tato rządzi

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ----------

pierwszy raz chyba usypiam dziecko na rękach zawsze sam zasypiał, ale teraz chciał się chyba potulić

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 14:36   #2316
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

ja sciagalam frida i psikala woda morska 3 razy dziennie teraz jedeb raz
dzisiaj pediatra powiedziala ze jam tak mlody charczy to najprawdopodobniej przez to ze ulewa sporo wiec gdzies mu tam leci

chcialam sie pochwalic i podeprzec na duchu mamy ktorych maluchy slabo przybieraja
moj mlody nie przybieral nic prawie od wyjscia ze szpitala
dzisiaj wyszedl juz 1 kg od poprzedniej wizyty 2 tyg temu! wazy dzisjaj 4700
pediatra do mnie ze mohe przestac dokarmiac mm
ciekawe.. a jak on glodng? sa dni ze nie dokarmiam a sa dni ze butle zje lub wiecej

co do karmienia przy innycg
mi tez glupio ale juz np pdzy T. karmie przy mamie sis babci
przy ojcu sie wstydze
swoja droga mialy byc robione na miescie miejsca gdzie kobiety powinny moc karnic swobodnie ale cisza
ja dzisiaj karmilam w przychodni
spytAlam sie gdzie jest jakies miejsce gdzie moge swobodbie usiasc a ze byla godzina obsuwy to nakarmilan

ale jestem szczesliwa ze maly tak ruszyl z waga

Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app

---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

teacherka glowa do gory karm piwesia ile bedzie chciala a jak malo pokarmu to mm dokarniaj. ruszy zobaczyzz. moj jak ruszyl to az dziw hehe

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 14:38   #2317
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
ja kalde na brzuchu w ciagu dnia... oprocz zagrozenia smiarcia lozeczkowa jest tez wiele plusow dla dzieci kolkowych
be ztego miałabym sajgon
w nocy nie zostawie tak młodego pomimo ze zagrozenie o ktorym piszesz dotyczy noworodkow ktore glowy nie potrafia dzwigac...
teoretycznie juz 6 tyg dziecko mozna tak klasc choc ja nadal mam obawy
W nocy bezpiecznie podobno po 4 m-cu.
Ja się boję

Cytat:
Cześć.

Znowu sobie wkręcam o szczepieniach, ja jestem nienormalna. [B]Które z Was szczępią na rotawirusy??
My na pewno

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Powiem Wam dziewczyny ze sie poddałam jesli chodzi o cwiczenia z Chodakowską..Miałam w sobie tyle samozaparcia ale jednak jak przyszlo co do cwiczen to wymiekłam..W sumie to 6 dni z nia cwiczyłam i więcej chyba nie dam rady..moja kondycja jest w opłakanym stanie..Do włascicielek Kinektów,nie wiem czy wiecie ale jest gra z MelB.Na YT widziałam ze dosyc znosne sa cwiczenia.Mąż mi sciagnął wiec dzis mam w planie wyprobowac.o własnie mi sie przypomniało ze karimate miałam kupic:/
I zamarzyłam o kinekcie

Cytat:
Hmm ja oczywiście wiem,że to nie jest żadna metoda anty, a my z tego też mamy śliczną córeczkę
[COLOR=White]Hormonów nie stosowałam, jedynie gumki, ale ciągle w gumkach to nie bardzo. Dopiero na koniec:P Natomiast wiedzieliśmy,czym ta metoda nie-antykoncepcji może się skończyć i tak jak w tym przypadku-ucieszyliśmy się z ciąży. Natomiast robiliśmy tak przez ponad 2 lata zanim się nie sprawdziło i dokładnie wiedzieliśmy kiedy się to nie sprawdziło
Na pewno powodzenie przedsięwzięcia zależy od mężczyzny, jak bardzo zna swoje ciało i reakcje....
Z tym, że nie do końca, znajomi raz 30 sek bez i potem do końca z gumką i mają śliczną córeczkę

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Dobra, ruszam z Mel B. Dzięki Matal - przejrzałam sobie jej ćwiczenia, myślę, że będzie ok Oby mi silnej woli nie zabrakło

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-05, 14:39   #2318
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

jutro ide z becikowym

mam nadzieje ze wszystko mam... eh

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 14:51   #2319
Asiek84
Wtajemniczenie

hej

my po wizycie u chirurga... byliśmy w przychodni przyszpitalnej, a tam oczywiście full ludzi i opóźnienie 1,5 godzinne... nie zamierzałam z noworodkiem tyle czekać więc jak wyszła pielęgniarka która wywoływała pacjentów to podeszłam i mówię ze my z takim maleństwem i powiedziała że wchodzimy jak tylko pacjent wyjdzie, nikt nie protestował, ale jednostki wzrokiem by pozabijały... za miesiąc pępuszek do kontroli, chirurg orzekł że narazie zbyt wcześnie żeby mówić o przepuklinie bo jeszcze jest mały obrzęk i jeśli nawet przepuklina jest to mała, jak będzie trzeba to za miesiąc plasterek...

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

aaa i mam mały prezent, w moim grupowym ubezpieczeniu jest karta apteczna i ja taką dzisiaj dostałam pocztą mam na niej 200 zł do wykorzystania i 5 aptek w moim mieście do wyboru
Asiek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 14:52   #2320
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:

A próbowałaś dicoflor czy biogaie dawać?
Nie próbowałam. Teraz pare dni będę podawać ten delicol a jak nie pomoże to sięgne po coś innego. Synkowi mojej siostry pomaga więc może i nam pomoże
Cytat:
Napisane przez nephelim89 Pokaż wiadomość
a to 6 tygodniowy Wiktor
Słodziaczek
Cytat:
Dobra, ruszam z Mel B. Dzięki Matal - przejrzałam sobie jej ćwiczenia, myślę, że będzie ok Oby mi silnej woli nie zabrakło
Powodzenia

A ktoś zamierza kręcić hula-hop? Tak jak ja
Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ja biorę ovulan
Mogę oddać recepte.
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 14:53   #2321
kaska87
Zakorzenienie

Lola graty ja też zmniejszam powoli mm

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-05, 14:56   #2322
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Laryska no może 3x użyliśmy ale stary jak kupowaliśmy to musiał mieć najlepszy i wszystkomający

Mój Miki też ostatnio szaleje i bardzo dużo śpi nocne spanko też się wydłużyło
aha no tak właśnie myślałam, że oglądnęlibyśmy parę razy coś i by się skończyło, ale w razie w przynajmniej macie

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
jak to suszyć suszarką?
a daj spokój, dzisiaj ten tv przechodzi samego siebie z 10 razy odpalałam suszarkę, o tyle dobrze że Ola między czasie przy niej zasnęła
po prostu jak go posuszę suszarką to obraz się pojawia bo tak to tylko głos jest

Cytat:
My tez mamy Samsunga czteroletniego-i narazie nie zmieniamy.Zadowoleni jestesmy.A tak wogole to marzy mi sie Samsung smart tv,obraz nie porownywalnie lepszy i wogole cudeńko..tylko cena przeraza..

A tak wogole to hello

Lila dzis konczy 10 tygJestem happy bo skok rozwojowy mamy juz za soba-nareszcie!
czyli widzę samsungi polecane
10 tyg, brzmi dumnie

Cytat:
Napisane przez Karolina88w Pokaż wiadomość
My mamy 39 cali Samsung smart tv coś takiego polecam
50 cali to już mini kino hihi

Cytat:
Ale Ci dobrze

Mój Małż od jakiegoś czasu nęka mnie, żeby kupić 50calowy a ja żydek i mi ten nasz 32 wystarcza

my weźmiemy na raty, bo tak wyłożyć tyle kasy to też nie mamy
tż chce 55 calowy ale ja upieram się przy 50 bo wydaje mi się że 55 to już za duży będzie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
co do tv, to my mamy szajsunga i jestem zadowolona ale tez musimy zmienic na 50 cali bo poki co jest 32 i bez okularow nie jestem w stanie ogladac no ale tego samsunga mam po bracie, mial byc na chwile a wisi juz 3 lata a sam z siebie ma chyba juz conajmniej 7 czy 8 juz zaczynaja sie pojawiac jakies ciemne paski na matrycy.
kurcze myślałam, że taki wydatek na 10 lat chociaż wystarczy, ale ponoć tak robią że te nowe sprzęty mają się spsuć po jakimś danym czasie, oczywiście po wygaśnięciu gwarancji

Cytat:
My mamy Sony Bravia od 3 lat i w sumie mogę go polecić

Wracam przegrana ze składania Becikowego...
Mimo moich wysiłków nadal nie mam wszystkich dokumentów Nawet nie chce mi się pisać, prawie się tam poryczałam, taka miła babka

masakra jest z tymi papierami do tego ! oni specjalnie to robią żeby ludziom nie chciało się z tym bawić
ciekawe kiedy nam kasę przeleją...

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
zazdroszczę snu do 11
ja dziś sama w domku z Małym, postanowiłam zrobić sobie dzień w łóżku, pogoda brzydka,Mały chce ciągle piersi , także karmię go na siedząco,wieczorem już pewnie na leżąco,mam lapka,ciepła zupkę i nie wychodzę dziś z łóżka

polecamy telewizory samsunga ,są świetne,mój mąż interesuje się różnymi sprzętami i jak go ktoś pyta o tv to zawsze tą firmę poleca
czyli te samsungi jednak... to fajnie, czyli za takim się pewnie rozglądniemy, tylko trzeba poczekac na raty 0%
sen niby do 11 ale w nocy oczywiście 1,5 godziny Ola po jedzeniu nie spała. później od 7 rano do 9 też, więc trochę przerywany ten sen ale no skoro później jeszcze pospała to korzystałam
skok minie, dużo cierpliwości
Stary 2013-11-05, 15:15   #2323
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Hormonów nie stosowałam, jedynie gumki, ale ciągle w gumkach to nie bardzo. Dopiero na koniec:P Natomiast wiedzieliśmy,czym ta metoda nie-antykoncepcji może się skończyć i tak jak w tym przypadku-ucieszyliśmy się z ciąży. Natomiast robiliśmy tak przez ponad 2 lata zanim się nie sprawdziło i dokładnie wiedzieliśmy kiedy się to nie sprawdziło

Mój Tata i brat mają,jakiś miesiąc temu pokupowali jakieś nowe LG 3d z bajerami, internetem itp.

My mamy Samsunga 47 cali,ale modelu nie znam, zresztą on ma 2 lata. Natomiast i tata,i brat mieli Samsungi po 6-7 lat i zadowoleni. Oni są maniakami sprzętu rtv
zgadzam się z tym co napisałaś na biało i ostatnie zdanie.
mój tż stosował to w poprzednim 5 letnim związku, ze mną 1,5 roku i stało się wtedy kiedy chciałam aby się stało, wcześniej wiedziałam kiedy nie można a kiedy można i z tym, że my zawsze bez żadnych zabezpieczeń i do końca ale nie podczas owu
ale teraz się jeszcze trochę lękam do końca
i dziękuje za info odnośnie tv

Cytat:
a to 6 tygodniowy Wiktor
śliczny i jak kolorowo

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość

Zuza jadła do tej pory po 20-30 minut z cycka. A od wczoraj zasypia mi po 10-15. Wczoraj była u nas położna, okazało się, że Mała w 6 dni przybrała tylko 40g Mamy obserwować i karmić się często i długo... ale jak, skoro Zuzia zasypia po tych 10-15 minutach... Teraz dostała odciągnięte 70 ml, a ja nie wiem czy to odpowiednia porcja dla dwutygodniowego noworodka?

W dodatku ma zatkany nosek, Frida poszła w ruch juz parę razy, ale nadal cos tam siedzi...Boję się, że sie rozchorowała i stąd ten mniejszy apetyt i ciągły sen...

Aha, Z. je średnio co 3 godziny.
to jak je co 3 godziny to chyba w porządku i czas jedzenia się skrócił bo może już ma więcej siły i naje się w te 10-15 min, inaczej nie spała by Ci 3 godzin
położna mówiła że efektywnego ssania może być właśnie do 10 min więc się nie martw
a z wagą napewno ruszy, tak jak i u Loli, narazie jeszcze staraj się jak możesz przystawiać, mm to spróbuj jak najdłużej nie podawać, bo ja widzę po sobie że mi się spodobało to mieszane karmienie, ale oczywiście z piersi jest mniej nad czym ubolewam, ale jest mniej więcej pół na pół więc też nie najgorzej.
wygodnie mi po prostu czasem z tym mm....

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
Ale mam inny problem w trakcie chodzenia odczuwam taki ucisk tak jakbym tam miala jakiegos guzka czy cos nie boli ale jest mega nie komfortowe. I tylko przy chodzeniu tak mam.
2 tyg po porodzie bylam u gina z tym ale stwierdzil ze wszystko ok i ze nie ma prawa sie nic dziac. Stwierdzilam ze ok jestem opuchnnieta ta rana krwawienie itd... pewnie z czasem minie
Ale minelo 7 tyg i dalej tak samo. W pt ide do kontroli... i nie wiem czy jest sens o tum mowic.
Znowu stwierdzi ze wszystko ok a mnie bedzie glupio

ja tak miałam ale nie pamiętam czy trwało to do 2 czy do 3 tygodnia po porodzie.
jak poszłam na spacer i chodziłam nawet pół godz to czułam jakbym tam w środku miała coś ciężkiego i to jakby chciało spaść w dół, takie dziwne uczucie, ale przeszło

Cytat:
pierwszy raz chyba usypiam dziecko na rękach zawsze sam zasypiał, ale teraz chciał się chyba potulić
u nas niestety często trzeba Olę usypiać na rękach, trochę to męczące i z odłożeniem problem

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
ja sciagalam frida i psikala woda morska 3 razy dziennie teraz jedeb raz
dzisiaj pediatra powiedziala ze jam tak mlody charczy to najprawdopodobniej przez to ze ulewa sporo wiec gdzies mu tam leci

chcialam sie pochwalic i podeprzec na duchu mamy ktorych maluchy slabo przybieraja
ciekawe.. a jak on glodng? sa dni ze nie dokarmiam a sa dni ze butle zje lub wiecej

co do karmienia przy innycg
mi tez glupio ale juz np pdzy T. karmie przy mamie sis babci
przy ojcu sie wstydze
swoja droga mialy byc robione na miescie miejsca gdzie kobiety powinny moc karnic swobodnie ale cisza
ja dzisiaj karmilam w przychodni
spytAlam sie gdzie jest jakies miejsce gdzie moge swobodbie usiasc a ze byla godzina obsuwy to nakarmilan

kurcze no to super Alek teraz przybiera!! brawa dla Ciebie
moja Ola przybrała 2kg w ciągu 2 miesięcy. ale też intensywniej dopiero w 2 miesiącu
teraz ważymy 5 kg
Stary 2013-11-05, 15:15   #2324
jo_asiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
Mój natomiast kończy dziś 2 tygodnie

Co diet i jedzenia, ja jestem cały czas głodna od 6.00 rano jadałam już 3 razy...
za 2 tygodnie! Co do jedzenia, to ja póki co nie odczuwam jakiegoś mega głodu. Dziś dopiero poczułam się głodna jak mi TŻ przypomniał, że pora coś zjeść

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
hej
spałam do 11
ale okropna pogoda, zimno i pada i w domu czuje że jest zimno przez to ;p

chcemy kupić telewizor 50calowy, polecacie jakieś firmy? wydaje mi się że Samsung ma fajne i chyba dobre? (one tez podobają mi się wizualnie )
my mamy Samsunga z opcją smart i jest super.

Cytat:
ja mam clay czas opory przed wyjsciem z dzieckiem na dluzej niz na dwie godziny (chyba ze do mamy czy tesciowej) bo wstydze sie karmic w miejscach publicznych

Cytat:
Ja też nie karmię w miejscach publicznych, a to dlatego że karmię małego przez osłonki.
ja też mam opory przed kp w miejscu publicznym, tym bardziej że też używam tych osłonek. Dziś jadąc do lekarza z Szymkiem, odciągnęłam chociaż trochę mleka, żeby w razie co nie musieć w poczekalni cyca wywalać i motać się z nakładaniem osłonki. I faktycznie, mały chciał jeść

U rodziców, teściów czy znajomych będę wychodziła chyba do innego pokoju, żeby na spokojnie nakarmić maluszka.

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość

przystawiaj małą do piersi jak najczęściej. U nas też był problem z przybieraniem, ale w końcu ruszyło. Szymek ssie jakieś 10 minut, potem odpływa. Karmię go czasami nawet co 1 albo 1,5 godziny. Niekiedy po 5 minutach jak widzę, że zaczyna odpływać, to przerywam mu jedzenie, biorę do odbicia i próbuję go rozbudzić i wtedy dalej przystawiam na kolejne 5 minut. Zauważyłam też, że nawet jak zaśnie, to dalej ssie co jakiś czas i chyba to przełyka, bo najpierw w kapturku mleko jest, a po zassaniu go nie ma, a z buźki mu nie wypływa

Cytat:

za wagę!!! Mam nadzieję, że i u nas tak ostro ruszy do przodu! Póki co niewielka poprawa jest, ale liczę na duuuużo więcej
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 15:18   #2325
Madziuchna27
Zakorzenienie

Dziewczynki cześć, szybkie pytanko mam: jak długo w zamkniętej butelce może stać przegotowana woda mineralna/źródlana z której przygotuję potem mm?

Edytowane przez Madziuchna27
Czas edycji: 2013-11-05 o 15:20
Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 15:31   #2326
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

czeszko

ale zimno i paskudnie na dworze... masakra...

bylismy na spacerku i mlody jeszcze spi ale pewnie juz niedlugo...czekamy na tate, ma przyniesc jakies prezenty ktore mlody dostal od bylego szefa i jeszcze 1 od niewiadomo kogo... a z pracy dostal bon podarunkowy do H&M musze isc kiedys i zaszalec hahah

dzis noc byla straszna... o 22,20 udalo mi sie uspac malego, a o 23 juz sie obudzil...nakarmilam chociaz jadla kolo 21 i zasnal ale cala noc wydawal jakies dziwne odglosy i co chwila sie budzilam bo nie wiedzialam co mu jest... masakra...

---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Dziewczynki cześć, szybkie pytanko mam: jak długo w zamkniętej butelce może stać przegotowana woda mineralna/źródlana z której przygotuję potem mm?
chyba dlugo ja np gotuje wode do termosu i robie caly dzien z tego mm... tzn az mi sie woda nie skonczy albo nie jest zimna...mam maly termosik 0,5 l specjalnie na ten cel zakupiony...bo wczesniej bawilam sie w podgrzewanie ale mlody sie strasznie wkurza jak musi czekac na papu dluzej niz 5 sekund
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 15:35   #2327
jo_asiek
Zadomowienie

Po wizycie u pediatry: waga małego 4045g Pani doktor powiedziała, że waga jest w porządku i mam się nie sugerować dziennym przyrostem lub jego brakiem. Kazała wziąć pod uwagę najniższą wagę w 3 dobie - 3680g i obecną i wychodzi na to, że w 2 tyg ma na plusie 365g, a od wyjścia ze szpitala (tydzień) 145g, więc jest według niej w porządku Widać, że lekarka trochę się spieszyła i miałam wrażenie, że jakoś tak nas na szybko przyjmuje. Osłuchała Szymka, sprawdziła mu bioderka. Stwierdziła, że mamy zdrowego synka i od razu przeszła w rozmowie do tematu szczepień. Szczególnie polecała szczepienie na pneumokoki. A ja nierozgarnięta zapomniałam dopytać o skierowanie na usg bioderek TŻ będzie musiał podjechać i załatwić przy okazji recept na szczepionki.
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 15:38   #2328
Brydzia_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
zgadzam się z tym co napisałaś na biało i ostatnie zdanie.
mój tż stosował to w poprzednim 5 letnim związku, ze mną 1,5 roku i stało się wtedy kiedy chciałam aby się stało, wcześniej wiedziałam kiedy nie można a kiedy można i z tym, że my zawsze bez żadnych zabezpieczeń i do końca ale nie podczas owu
ale teraz się jeszcze trochę lękam do końca
i dziękuje za info odnośnie tv

śliczny i jak kolorowo

to jak je co 3 godziny to chyba w porządku i czas jedzenia się skrócił bo może już ma więcej siły i naje się w te 10-15 min, inaczej nie spała by Ci 3 godzin
położna mówiła że efektywnego ssania może być właśnie do 10 min więc się nie martw
a z wagą napewno ruszy, tak jak i u Loli, narazie jeszcze staraj się jak możesz przystawiać, mm to spróbuj jak najdłużej nie podawać, bo ja widzę po sobie że mi się spodobało to mieszane karmienie, ale oczywiście z piersi jest mniej nad czym ubolewam, ale jest mniej więcej pół na pół więc też nie najgorzej.
wygodnie mi po prostu czasem z tym mm....

ja tak miałam ale nie pamiętam czy trwało to do 2 czy do 3 tygodnia po porodzie.
jak poszłam na spacer i chodziłam nawet pół godz to czułam jakbym tam w środku miała coś ciężkiego i to jakby chciało spaść w dół, takie dziwne uczucie, ale przeszło

u nas niestety często trzeba Olę usypiać na rękach, trochę to męczące i z odłożeniem problem

kurcze no to super Alek teraz przybiera!! brawa dla Ciebie
moja Ola przybrała 2kg w ciągu 2 miesięcy. ale też intensywniej dopiero w 2 miesiącu
teraz ważymy 5 kg
No a mnie wlasnie nie przeszlo :/
Musze zaczac cwiczyc miesnie kegla moze przejdzie

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 15:42   #2329
policzanka
Wtajemniczenie

Ja trzymam wodę przegotowana dopóki się nie skończy.

Dziewczyny chcę przejsc z Nan na Bebilon bo wydaje mi się ze LiLce nie smakuje.Myslicie ze dobra decyzja?Czy w Rosmanie mozna dostac te mleko?
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-05, 15:46   #2330
nephelim89
Rozeznanie

Cytat:
Trzymam wodę w termosie i praktycznie jakieś 12 h w nim stoi
nephelim89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 15:47   #2331
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
chyba dlugo ja np gotuje wode do termosu i robie caly dzien z tego mm... tzn az mi sie woda nie skonczy albo nie jest zimna...mam maly termosik 0,5 l specjalnie na ten cel zakupiony...bo wczesniej bawilam sie w podgrzewanie ale mlody sie strasznie wkurza jak musi czekac na papu dluzej niz 5 sekund
ja te w termosie trzymam raz dziennie gotuję i mam ciepłą- szybciej idzie niż podgrzewanie

Stary 2013-11-05, 15:49   #2332
misia332
Zakorzenienie

Mój syn dał mi posprzątać, obejrzeć zaległy odcinek Lekarzy i ten za tydzień, nie wiedziałam, że aż sie tak popłacze na nim i w sumie nadal śpi, ale w leżaczku bo nie miałam serca go wyjmować.

rusałko gratulacje 2 tygodni.

boja ja mam hh takie z wypustkami, jeszcze trochę i będę kręcić nim. Chociaż jak pomyslę o tych siniakach na samym początku.

U nas trzeci dzień z rzędu wieje. I nie mam jak wyjść z małym.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 15:51   #2333
rusałka_1
Zakorzenienie

Była położna i spieszę się pochwalić, że mój brzdąc pięknie przybrał - w tydzień 280g czyli ważymy teraz 4080g
Cieszę się bardzo bo na pierwszej wizycie tydzień temu nie było żadnego przyrostu od wyjścia ze szpitala.
Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Nie sypia w dzień raczej. Czasem zaśnie, ale to max 20 min. Raz na tydzień coś ją najdzie i trochę w dzień pośpi, tak z godzinkę lub ewentualnie na spacerze
ojej to rzeczywiście nie sypia, jak w takim przypadku zrobić coś w domu, koło siebie?

Cytat:

Lila dzis konczy 10 tygJestem happy bo skok rozwojowy mamy juz za soba-nareszcie!

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
nadrobiłam, ale nie mam weny...

bo nie żebym narzekała, ale moje dziecko naprawdę tylko śpi i je, robi kupę. Czasem mi aż smutno.

Jutro jedziemy na cały dzień... ciekawe jak młodzież to zniesie.
zazdroszczę tak pięknego schematu dnia z Kornelkiem

bo mój dzisiaj, to je, chce być noszony, 30 minut pośpi i zabawa od nowa.

Cytat:
e jeżdżę ale po psiej zabawce i też działa ważne żeby telepało
Wczoraj marudził bo był śpiący ale coś mu nie pozwalało spać mimo, że miał sucho i był na rączkach. W akcie desperacji włączyłam na szybko pierwszą lepszą piosenkę z mojego telefonu i dziecko mi na Linkin Park odpłynęło Lubi chłopak ciężkie brzmienia chyba - jak rodzice
a to 6 tygodniowy Wiktor
śliczny

Cytat:
j
jaki duży chłopak już

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
hej

my po wizycie u chirurga... byliśmy w przychodni przyszpitalnej, a tam oczywiście full ludzi i opóźnienie 1,5 godzinne... nie zamierzałam z noworodkiem tyle czekać więc jak wyszła pielęgniarka która wywoływała pacjentów to podeszłam i mówię ze my z takim maleństwem i powiedziała że wchodzimy jak tylko pacjent wyjdzie, nikt nie protestował, ale jednostki wzrokiem by pozabijały... za miesiąc pępuszek do kontroli, chirurg orzekł że narazie zbyt wcześnie żeby mówić o przepuklinie bo jeszcze jest mały obrzęk i jeśli nawet przepuklina jest to mała, jak będzie trzeba to za miesiąc plasterek...

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

aaa i mam mały prezent, w moim grupowym ubezpieczeniu jest karta apteczna i ja taką dzisiaj dostałam pocztą mam na niej 200 zł do wykorzystania i 5 aptek w moim mieście do wyboru
fajne są takie niespodzianki

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
Po wizycie u pediatry: waga małego 4045g Pani doktor powiedziała, że waga jest w porządku i mam się nie sugerować dziennym przyrostem lub jego brakiem. Kazała wziąć pod uwagę najniższą wagę w 3 dobie - 3680g i obecną i wychodzi na to, że w 2 tyg ma na plusie 365g, a od wyjścia ze szpitala (tydzień) 145g, więc jest według niej w porządku Widać, że lekarka trochę się spieszyła i miałam wrażenie, że jakoś tak nas na szybko przyjmuje. Osłuchała Szymka, sprawdziła mu bioderka. Stwierdziła, że mamy zdrowego synka i od razu przeszła w rozmowie do tematu szczepień. Szczególnie polecała szczepienie na pneumokoki. A ja nierozgarnięta zapomniałam dopytać o skierowanie na usg bioderek TŻ będzie musiał podjechać i załatwić przy okazji recept na szczepionki.
super!

Mąż odebrał dziś już pesel małego i zgłosił do ubezpieczenia

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 15:52   #2334
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Ja trzymam wodę przegotowana dopóki się nie skończy.

Dziewczyny chcę przejsc z Nan na Bebilon bo wydaje mi się ze LiLce nie smakuje.Myslicie ze dobra decyzja?Czy w Rosmanie mozna dostac te mleko?
zależy od dziecka- mój po bebilonie miał okropnie śmierdzące bąki i kupki, był niespokojny, na enfamilu bączki nie cuchną i kupka też mniej i dziecko spokojniejsze

Stary 2013-11-05, 15:55   #2335
misia332
Zakorzenienie

I nie pochwaliłam sie. Mały dostał od znajomych stąd komplecik na 12 miesięcy, od koleżanki mamy samochodzik co można klocki wrzucać, wczoraj od TŻ z pracy od jednej babki misia i grzechotkę.

Poza tym wszystkie siostry TŻ oprócz tej z USA coś przysłały małemu, a mój brat zakupił chrześniakowi łóżeczko turystyczne, żeby miał gdzie spać jak przyjedziemy do PL.

Było nam miło za każdym razem.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 15:56   #2336
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
zależy od dziecka- mój po bebilonie miał okropnie śmierdzące bąki i kupki, był niespokojny, na enfamilu bączki nie cuchną i kupka też mniej i dziecko spokojniejsze

A jaki rodzaj Bebilona podawałas-bo widze ze jest ich sporo ,sama nawet nie wiem jaki powinnam kupic..
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 15:56   #2337
butterfly20
Zakorzenienie

Umówiłam nas na czwartek do pediatry, zeświruję z tą wysypką.
Najpierw normalna wysypka, potem chropowate i łuszczące, a teraz jakiś rumień z tego...
A na nogach ma taką jakby gęsią skórkę...

Lola
brawa za wagę

Cytat:
W nocy bezpiecznie podobno po 4 m-cu.
Ja się boję

My na pewno

I zamarzyłam o kinekcie

Z tym, że nie do końca, znajomi raz 30 sek bez i potem do końca z gumką i mają śliczną córeczkę

Widać z preejakulatu, a chciałam nadmienic,że nie wszyscy mężczyźni go mają

Cytat:
Przeszłaś na mm?Wydawało mi się,że tylko kp.

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 15:58   #2338
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
A jaki rodzaj Bebilona podawałas-bo widze ze jest ich sporo ,sama nawet nie wiem jaki powinnam kupic..
bebilon 1 z pronutra

Stary 2013-11-05, 16:03   #2339
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Dobe
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 16:03   #2340
marysia_258
Zadomowienie

Czesc mamusie
Mialam dzis baaardzo intensywny dzien.
Nie uwierzycie po pieciu wizytach we wspanialym MOPRZE udalo mi sie zlozyc wszystkie papiery do becikowego zeby nie bylo tak pieknie decyzja bedzie po 20 listopada a kasa w grudniu!!!
Zeszlo mi tam pol dnia ledwo na szczepienie z malym na 12.30 zdazylam. Moje malenstwo wazy juz 3800g
Maly byl bardzo dzielny pdczas szczepienia niewiele plakal
Zaszczepilam go szczepioka 5w1 plus rota i jestem o 460zl biedniejsza Ale co tam zdrowie dzieci najwazniejsze.
Ide. Poczytac co tam u Was

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013
marysia_258 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości