|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Druga część wątku na odchowalni będzie nosić tytuł: | |||
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 2,56% |
Zmieniamy pieluchy, karmimy co chwilę, lecz na wizażu przyjemne są chwile |
6 | 15,38% |
Za mało pokarmu, znów skok rozwojowy, a ja już nie mam do tego głowy |
3 | 7,69% |
Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy |
19 | 48,72% |
Naturalnie czy przez cięcie, każda mama ma już wzięcie |
5 | 12,82% |
Głośno wrzeszczy mały ludzik, tak że i sąsiadów budzi |
1 | 2,56% |
Piję mleczko, robię kupkę, już niedługo czas na zupkę |
4 | 10,26% |
Głosujący: 39. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2311 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. I
Wy tu o ćwiczeniach, a ja z powodu tej macicy nie do końca obkurczonej nie mogę ćwiczyć jeszcze
![]()
#2312 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2313 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, podpowiedzcie, proszę...
Zuza jadła do tej pory po 20-30 minut z cycka. A od wczoraj zasypia mi po 10-15. Wczoraj była u nas położna, okazało się, że Mała w 6 dni przybrała tylko 40g ![]() ![]() ![]() ![]() W dodatku ma zatkany nosek, Frida poszła w ruch juz parę razy, ale nadal cos tam siedzi...Boję się, że sie rozchorowała i stąd ten mniejszy apetyt i ciągły sen... Aha, Z. je średnio co 3 godziny.
![]() ![]() ![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/gg64cwa17bxk6227.png Na blogu: Książki, uszywki i nauka angielskiego dla maluszków Edytowane przez teacherka Czas edycji: 2013-11-05 o 14:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#2314 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja szczepie na rota ![]() Cytat:
Ale mam inny problem w trakcie chodzenia odczuwam taki ucisk ![]() ![]() 2 tyg po porodzie bylam u gina z tym ale stwierdzil ze wszystko ok i ze nie ma prawa sie nic dziac. Stwierdzilam ze ok jestem opuchnnieta ta rana krwawienie itd... pewnie z czasem minie Ale minelo 7 tyg i dalej tak samo. W pt ide do kontroli... i nie wiem czy jest sens o tum mowic. Znowu stwierdzi ze wszystko ok a mnie bedzie glupio ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
#2315 | ||||||||
Zakorzenienie
|
my już po obiadku
![]() w ogóle z pracy do mnie dzwonili, że zmieniają nam ubezpieczyciela-ta fajnie jak ja już dostałam za urodzenie dziecka a tam jest więcej ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ja biorę ovulan ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- pierwszy raz chyba usypiam dziecko na rękach ![]() ![]()
![]() |
#2316 |
Zakorzenienie
|
ja sciagalam frida i psikala woda morska 3 razy dziennie teraz jedeb raz
dzisiaj pediatra powiedziala ze jam tak mlody charczy to najprawdopodobniej przez to ze ulewa sporo wiec gdzies mu tam leci chcialam sie pochwalic i podeprzec na duchu mamy ktorych maluchy slabo przybieraja moj mlody nie przybieral nic prawie od wyjscia ze szpitala dzisiaj wyszedl juz 1 kg od poprzedniej wizyty 2 tyg temu! wazy dzisjaj 4700 ![]() pediatra do mnie ze mohe przestac dokarmiac mm ciekawe.. a jak on glodng? ![]() co do karmienia przy innycg mi tez glupio ale juz np pdzy T. karmie przy mamie sis babci przy ojcu sie wstydze swoja droga mialy byc robione na miescie miejsca gdzie kobiety powinny moc karnic swobodnie ale cisza ja dzisiaj karmilam w przychodni spytAlam sie gdzie jest jakies miejsce gdzie moge swobodbie usiasc a ze byla godzina obsuwy to nakarmilan ale jestem szczesliwa ze maly tak ruszyl z waga ![]() Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- teacherka glowa do gory karm piwesia ile bedzie chciala a jak malo pokarmu to mm dokarniaj. ruszy zobaczyzz. moj jak ruszyl to az dziw hehe Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app
#2317 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się boję ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2318 |
Zakorzenienie
|
jutro ide z becikowym
mam nadzieje ze wszystko mam... eh Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app
#2319 |
Wtajemniczenie
|
hej
my po wizycie u chirurga... byliśmy w przychodni przyszpitalnej, a tam oczywiście full ludzi i opóźnienie 1,5 godzinne... nie zamierzałam z noworodkiem tyle czekać więc jak wyszła pielęgniarka która wywoływała pacjentów to podeszłam i mówię ze my z takim maleństwem i powiedziała że wchodzimy jak tylko pacjent wyjdzie, nikt nie protestował, ale jednostki wzrokiem by pozabijały... za miesiąc pępuszek do kontroli, chirurg orzekł że narazie zbyt wcześnie żeby mówić o przepuklinie bo jeszcze jest mały obrzęk i jeśli nawet przepuklina jest to mała, jak będzie trzeba to za miesiąc plasterek... ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- aaa i mam mały prezent, w moim grupowym ubezpieczeniu jest karta apteczna i ja taką dzisiaj dostałam pocztą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2320 | |
Zakorzenienie
|
Nie próbowałam. Teraz pare dni będę podawać ten delicol a jak nie pomoże to sięgne po coś innego. Synkowi mojej siostry pomaga więc może i nam pomoże
![]() Słodziaczek ![]() Cytat:
![]() A ktoś zamierza kręcić hula-hop? ![]() ![]() Mogę oddać recepte. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2321 |
Zakorzenienie
|
Lola graty
![]() ![]()
#2322 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a daj spokój, dzisiaj ten tv przechodzi samego siebie z 10 razy odpalałam suszarkę, o tyle dobrze że Ola między czasie przy niej zasnęła ![]() po prostu jak go posuszę suszarką to obraz się pojawia ![]() ![]() Cytat:
![]() 10 tyg, brzmi dumnie ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() my weźmiemy na raty, bo tak wyłożyć tyle kasy to też nie mamy ![]() tż chce 55 calowy ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() masakra jest z tymi papierami do tego ! oni specjalnie to robią żeby ludziom nie chciało się z tym bawić ![]() ciekawe kiedy nam kasę przeleją... Cytat:
![]() ![]() sen niby do 11 ale w nocy oczywiście 1,5 godziny Ola po jedzeniu nie spała. później od 7 rano do 9 też, więc trochę przerywany ten sen ale no skoro później jeszcze pospała to korzystałam ![]() skok minie, dużo cierpliwości ![]()
![]() |
#2323 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mój tż stosował to w poprzednim 5 letnim związku, ze mną 1,5 roku i stało się wtedy kiedy chciałam aby się stało, wcześniej wiedziałam kiedy nie można a kiedy można ![]() ![]() ![]() ale teraz się jeszcze trochę lękam do końca ![]() i dziękuje za info odnośnie tv ![]() śliczny i jak kolorowo ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() położna mówiła że efektywnego ssania może być właśnie do 10 min więc się nie martw ![]() a z wagą napewno ruszy, tak jak i u Loli, narazie jeszcze staraj się jak możesz przystawiać, mm to spróbuj jak najdłużej nie podawać, bo ja widzę po sobie że mi się spodobało to mieszane karmienie, ale oczywiście z piersi jest mniej nad czym ubolewam, ale jest mniej więcej pół na pół więc też nie najgorzej. wygodnie mi po prostu czasem z tym mm.... Cytat:
jak poszłam na spacer i chodziłam nawet pół godz to czułam jakbym tam w środku miała coś ciężkiego i to jakby chciało spaść w dół, takie dziwne uczucie, ale przeszło Cytat:
Cytat:
![]() ![]() moja Ola przybrała 2kg w ciągu 2 miesięcy. ale też intensywniej dopiero w 2 miesiącu teraz ważymy 5 kg ![]()
![]() |
#2324 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() U rodziców, teściów czy znajomych będę wychodziła chyba do innego pokoju, żeby na spokojnie nakarmić maluszka. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2325 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki cześć, szybkie pytanko mam: jak długo w zamkniętej butelce może stać przegotowana woda mineralna/źródlana z której przygotuję potem mm?
![]()
Edytowane przez Madziuchna27 Czas edycji: 2013-11-05 o 15:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#2326 | |
Zakorzenienie
|
czeszko
![]() ale zimno i paskudnie na dworze... masakra... bylismy na spacerku i mlody jeszcze spi ale pewnie juz niedlugo...czekamy na tate, ma przyniesc jakies prezenty ktore mlody dostal od bylego szefa i jeszcze 1 od niewiadomo kogo... a z pracy dostal bon podarunkowy do H&M ![]() ![]() dzis noc byla straszna... o 22,20 udalo mi sie uspac malego, a o 23 juz sie obudzil...nakarmilam chociaz jadla kolo 21 i zasnal ale cala noc wydawal jakies dziwne odglosy i co chwila sie budzilam bo nie wiedzialam co mu jest... masakra... ---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2327 |
Zadomowienie
|
Po wizycie u pediatry: waga małego 4045g
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2328 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musze zaczac cwiczyc miesnie kegla moze przejdzie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
#2329 |
Wtajemniczenie
|
Ja trzymam wodę przegotowana dopóki się nie skończy.
Dziewczyny chcę przejsc z Nan na Bebilon bo wydaje mi się ze LiLce nie smakuje.Myslicie ze dobra decyzja?Czy w Rosmanie mozna dostac te mleko? |
![]() ![]() |
![]() |
#2330 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2331 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2332 |
Zakorzenienie
|
Mój syn dał mi posprzątać, obejrzeć zaległy odcinek Lekarzy i ten za tydzień, nie wiedziałam, że aż sie tak popłacze na nim i w sumie nadal śpi, ale w leżaczku bo nie miałam serca go wyjmować.
rusałko gratulacje 2 tygodni. boja ja mam hh takie z wypustkami, jeszcze trochę i będę kręcić nim. Chociaż jak pomyslę o tych siniakach na samym początku. ![]() U nas trzeci dzień z rzędu wieje. I nie mam jak wyjść z małym. ![]()
#2333 | |||||||
Zakorzenienie
|
Była położna i spieszę się pochwalić, że mój brzdąc pięknie przybrał - w tydzień 280g czyli ważymy teraz 4080g
![]() ![]() Cieszę się bardzo bo na pierwszej wizycie tydzień temu nie było żadnego przyrostu od wyjścia ze szpitala. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() bo mój dzisiaj, to je, chce być noszony, 30 minut pośpi i zabawa od nowa. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mąż odebrał dziś już pesel małego i zgłosił do ubezpieczenia ![]()
![]() |
#2334 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2335 |
Zakorzenienie
|
I nie pochwaliłam sie. Mały dostał od znajomych stąd komplecik na 12 miesięcy, od koleżanki mamy samochodzik co można klocki wrzucać, wczoraj od TŻ z pracy od jednej babki misia i grzechotkę.
Poza tym wszystkie siostry TŻ oprócz tej z USA coś przysłały małemu, a mój brat zakupił chrześniakowi łóżeczko turystyczne, żeby miał gdzie spać jak przyjedziemy do PL. Było nam miło za każdym razem.
#2336 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2337 | |
Zakorzenienie
|
Umówiłam nas na czwartek do pediatry, zeświruję z tą wysypką.
Najpierw normalna wysypka, potem chropowate i łuszczące, a teraz jakiś rumień z tego... A na nogach ma taką jakby gęsią skórkę... Lola brawa za wagę ![]() Cytat:
![]() Przeszłaś na mm?Wydawało mi się,że tylko kp.
![]() |
#2338 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2339 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2340 |
Zadomowienie
|
Czesc mamusie
![]() Mialam dzis baaardzo intensywny dzien. Nie uwierzycie po pieciu wizytach we wspanialym MOPRZE udalo mi sie zlozyc wszystkie papiery do becikowego ![]() ![]() Zeszlo mi tam pol dnia ![]() ![]() ![]() Maly byl bardzo dzielny pdczas szczepienia niewiele plakal ![]() Zaszczepilam go szczepioka 5w1 plus rota i jestem o 460zl biedniejsza ![]() Ide. Poczytac co tam u Was ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:35.