Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013 - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części?
Mama w necie, do kontaktu palce wsadza dziecię - mamusie maj czerwiec 2013 2 3,77%
Do majowo-czerwcowych kurator wkracza, kończy patologię, każda rozpacza - mamusie maj czerwiec 2013 10 18,87%
Dziecko nie przebrane, obiad nie gotowy, zawsze jest czas na wizażowe rozmowy - mamy V VI 2013 4 7,55%
Majówki od wizażu uzależnione, dzieci zaniedbane, samotne, nie nakarmione.- mamy maj czerwiec 2013 2 3,77%
W domu syf, w domu smród przez Internet cierpię głód - dzieci majowo-czerwcowe 2013 5 9,43%
Każda mama jak sarenka po wizażu hasa, a dzieci ich brudne i gile do pasa- mamusie maj czerwiec 2013 5 9,43%
Jem warzywek kilkanaście, budzę się, gdy mama zaśnie- mamusie maj czerwiec 2013 14 26,42%
Już mamusie lamentują, czy nam żółtka posmakują- mamusie maj czerwiec 2013 2 3,77%
Jak ten czas nam szybko leci, pierwsza gwiazdka naszych dzieci - mamusie maj czerwiec 2013 21 39,62%
Wątek wolno nam leci, bo pilnujemy dzieci- mamusie maj czerwiec 2013 0 0%
Kto rano wcześnie wstaje, temu dziecię spać nie daje - mamusie maj czerwiec 2013 5 9,43%
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje - mamusie maj czerwiec 2013 0 0%
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera- mamusie maj czerwiec 2013 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki - mamusie maj czerwiec 2013 2 3,77%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda – za nami jesień złotoruda! - mamusie maj czerwiec 2013 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.6 2 3,77%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-05, 14:31   #301
Magiusa
Zakorzenienie

Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013

Cytat:
Napisane przez Elusiek85 Pokaż wiadomość
Szczepiłyście maluchy przeciwko pneumokokom? Młody skończył pół roku to tylko 2 dawki by dostał i się zastanawiam czy warto........ szczepionka na rota uratowała nas przed szpitalem bo łagodnie biegunkę przeżył.....mam dylemat
Ja szczepiłam i było ok

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
żelatyna jest też extra na włosy ten zabieg nazywa się laminowaniem
Nie mów mi o tym cholertwie. Raz zrobiłam i nigdy więcej, dla mnie zabieg do kitu, wolę proste olejowanie.

Diabli weź już nie wstawiaj zdjęć Neli jak tak słodko śpi bo mnie zazdrość zeżre, że ona tak sama potrafi spać jak jej się po prostu chce.

U nas Daro chyba polubił kocyk LaMillou bo na spacerze aż 2h pod nim przespał.
I melduję, że 3ci dzień bez kupy, ale je więc nie podaję żadnego czopka ani nic

Robie dziś leczo, wyszedł mi garnek jak dla tabunu wojska

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 14:37   #302
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013

Cytat:
Napisane przez puchatkowa Pokaż wiadomość
Jak ja Ci zazdroszczę!
I piękny sweterek ma Nelcia
hehe i spi nadal.., pierwsza drzemka 11-12, druga 13:30 -15:30... ciekawe co będzie dalej.

a sweterek, dzięki, bardzo go lubimy. aaa i już kiedyś się nim zachwycalyscie, ale wtedy był tunika tylko fotki nie mogę namierzyc
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC07862.jpg (70,6 KB, 52 załadowań)
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 14:51   #303
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
może macie maly poślizg?

az Ci wspolczuje. jak sobie przypomnę, ze ledwo się wtedy kulałam i było tyyyle załatwiania
Raczej stawiam na zęby a 3 jej idzie bo już ją widać a to podobno masakrycznie boli takiego malucha.

Jeszcze pisałam księgowej o zaświadczenie o zarobkach i mam wszytko brutto a oni podobno chcą netto Chyba się potnę.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png

Edytowane przez justyna_g4
Czas edycji: 2013-11-05 o 14:52
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 14:56   #304
karbie1984
Raczkowanie

Cytat:
---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

za 6 miesięcy! sto lat polroczniaku!

łaaaał ogorkowa z kiszonych? zurek, makaron szalejecie. wpadaj częściej, bo my tu na razie chyba wszystkie dmuchamy i chuchamy, a ciekawi mnie Twoje podejście do zywienia...może faktycznie trzeba nam więcej luzu? znajomej synek wcina chrupki kukurydziane, az mu się uszy trzesa - i tak sobie pomyslalam, ze oze ja za bardzo wydziwiam tak wszystko ograniczając? :P
ogórkowa z kiszonych ogórków ( swoich )
co do żywienia przeglądałam schematy i chciałam według nich postępować. ale zostawiłam dziecko z mamą i butlą odciągniętego mleka. dziecię mleko preferuje tylko z mojego cyca, a że mama nie lubi do mnie dzwonić i mnie poganiać jak już się gdzieś wyrwię mała dostała ziemniaczki z łyżeczką żurku i bułę do ciumkania
nie przyznała się od razu co zrobiła, ale widać nie mogła wytrzymać i się pochwaliła jak Hania pięknie je
od tego czasu w głowie mi się schematy poprzewracały i gotuję jej zupki, które wcina ze smakiem.
bardzo lubi też ryżową
za kaszkami nie przepadała, ale postanowiłam ją oszukać. kupiłam kaszkę waniliową do której codziennie dodaję coś innego:
sok malinowy, mus jabłkowy, a dzisiaj mus jabłkowo-jagodowy, wcina aż jej się uszy trzęsą.
lwa z FP mamy - bardzo go lubi.
butelki i smoczki dalej parzę jak szalona kilka razy w ciągu dnia
karbie1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 14:56   #305
xal
Zakorzenienie

Co powiecie na takie krzesełko do karmienia?
http://allegro.pl/krzeselko-lezaczek...652973118.html
Szukałam z tkaniny impregnowanej i z ruchomym podnozkiem. Czy może lepszy inny podnóżek?

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 14:58   #306
karbie1984
Raczkowanie

Cytat:
hehe i spi nadal.., pierwsza drzemka 11-12, druga 13:30 -15:30... ciekawe co będzie dalej.

a sweterek, dzięki, bardzo go lubimy. aaa i już kiedyś się nim zachwycalyscie, ale wtedy był tunika tylko fotki nie mogę namierzyc
ale piękny sweterek : love:
karbie1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 15:00   #307
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Ja juz dawno sie zapisywalam i lewka ni ma
Ja też 23 sierpnia wysyłałam wtedy co większość z Was i nie mam:/

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Ja szczepiłam i było ok

Nie mów mi o tym cholertwie. Raz zrobiłam i nigdy więcej, dla mnie zabieg do kitu, wolę proste olejowanie.

Diabli weź już nie wstawiaj zdjęć Neli jak tak słodko śpi bo mnie zazdrość zeżre, że ona tak sama potrafi spać jak jej się po prostu chce.

U nas Daro chyba polubił kocyk LaMillou bo na spacerze aż 2h pod nim przespał.
I melduję, że 3ci dzień bez kupy, ale je więc nie podaję żadnego czopka ani nic

Robie dziś leczo, wyszedł mi garnek jak dla tabunu wojska
Jadęęęę do Ciebie na leczo

Cytat:
Napisane przez karbie1984 Pokaż wiadomość
co do żywienia przeglądałam schematy i chciałam według nich postępować. ale zostawiłam dziecko z mamą i butlą odciągniętego mleka. dziecię mleko preferuje tylko z mojego cyca, a że mama nie lubi do mnie dzwonić i mnie poganiać jak już się gdzieś wyrwię mała dostała ziemniaczki z łyżeczką żurku i bułę do ciumkania
nie przyznała się od razu co zrobiła, ale widać nie mogła wytrzymać i się pochwaliła jak Hania pięknie je
od tego czasu w głowie mi się schematy poprzewracały i gotuję jej zupki, które wcina ze smakiem.
bardzo lubi też ryżową
za kaszkami nie przepadała, ale postanowiłam ją oszukać. kupiłam kaszkę waniliową do której codziennie dodaję coś innego:
sok malinowy, mus jabłkowy, a dzisiaj mus jabłkowo-jagodowy, wcina aż jej się uszy trzęsą.
lwa z FP mamy - bardzo go lubi.
butelki i smoczki dalej parzę jak szalona kilka razy w ciągu dnia
U nas też dzisiaj Tymek ryżówkę jadł

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-05, 15:14   #308
deb
Zakorzenienie

Xal - fajne to krzesełko to takie coś jak Vil ma chyba.
Stary 2013-11-05, 15:14   #309
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
oo o takie rozwiązanie mi chodziło ale wiem że nie wszędzie się zgadzają na dziele dnia urlopu - u mnie nie ma czegoś takiego
na szczęście mój szef stwierdził żebym zrobiła jak mi wygodnie a to jest najlepsza opcja
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 15:16   #310
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Xal - fajne to krzesełko to takie coś jak Vil ma chyba.
No właśnie tylko podobne

Stary 2013-11-05, 15:21   #311
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Jadęęęę do Ciebie na leczo

U nas też dzisiaj Tymek ryżówkę jadł

Zapraszam

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-05, 15:34   #312
Kinga_20
Zakorzenienie

Witam się w tym nowym jakże kontrowersyjnym wątku

Dałam dzisiaj Młodej pół łyżeczki kaszy manny przeżywam jak mrówka okres

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 15:38   #313
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość

a Lilce smakowało?
Stary 2013-11-05, 15:40   #314
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
ja planuję podobnie, tylko dogadałam się że dzień urlopu dzielę na 2 dni i przychodzę każdego dnia na 4h
Mi hry powiedzialy ze tak sie nie da ale w sumie to i lepiej bo tluc sie 30 km w 2 strony na 4 h to srednio a tak to bede 7h co drugi dzien bo karmiace mamy pracuna godzinke krocej
Stary 2013-11-05, 15:45   #315
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Mi hry powiedzialy ze tak sie nie da ale w sumie to i lepiej bo tluc sie 30 km w 2 strony na 4 h to srednio a tak to bede 7h co drugi dzien bo karmiace mamy pracuna godzinke krocej
No jasne, że nie miałoby to sensu jeździć na 4 godziny. Ja mam pracę 2 km od domu szkoda tylko że mi się zaraz po macierzyńskim umowa kończy

---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ----------

Mysia pytałaś o śpiwór - też myślałam właśnie nad tym z Womara. Ale chyba kupię taki jak Xal ma od Gafa jakiegoś...no muszę poszukać linka bo mam tego tyle że nie umiem teraz znaleźć

Kinga - jak wrażenia po kaszce? my na razie warzyw próbujemy 3 tydzień i dzisiaj marchewa z kalafiorem nie wchodziła

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-05, 16:04   #316
Kinga_20
Zakorzenienie

Hump i deb zjadła nie wiem czy jej smakowało ale w sumie złapała łyżeczkę i większość sama zlizala z niej i nic nie wypluła, więc chyba ok polecam silikonową łyżeczkę tt

Deb my warzywka za 2 tyg zaczynamy, u Was chyba dobrze idzie jedzenie?

Tylko nie wiem co ile zwiększać porcję kaszy? Co tydzień o pół łyżeczki jak się nic nie będzie działo?

---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ----------

Deb właśnie doczytałam że słabo z tymi warzywami :/ a sama marchewka ok?

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Stary 2013-11-05, 16:11   #317
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Moja przed chwilą wessała pół winogrona
Cytat:
Bo to niezgodne z prawem takie dzielenie.
Cytat:

Mysia pytałaś o śpiwór - też myślałam właśnie nad tym z Womara. Ale chyba kupię taki jak Xal ma od Gafa jakiegoś...no muszę poszukać linka bo mam tego tyle że nie umiem teraz znaleźć
http://allegro.pl/spiworek-spiwor-do...664488038.html

Stary 2013-11-05, 16:15   #318
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karbie1984 Pokaż wiadomość
bardzo lubi też ryżową
hehe no to babcia dala czadu jakiś czas temu jak Nelcia była tylko na cycu wycieram jej buzie, bo jej się trochę ulalo a tam brazowe cos. no i panika - krew krew. skad ta krew. pokazuje mamie, bo siedziała wtedy z nami, a ona z uśmiechem na buzi : Nela zdradzilas babcie! wiec mysle co jest grane...a ona na to, ze dala młodej polizać czekoladke, która sama jadla. włos mi się zjezyl, jak to czekolada, alergia, orzechy, gluten, no jak to, jak?! a babcia ze spokojem: no polizała sobie trochę, ale chyba jej nie smakowalo, bo nie chciała wiecej także TEN TEGO...no wiecie moje dziecko woli warzywa

---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ----------

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Ja też 23 sierpnia wysyłałam wtedy co większość z Was i nie mam:/
wypelnij jeszcze raz na inny mail i dane..hmm meza?

---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

Cytat:

.
a Lila pewnie zbytnio się nie przejela
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 16:26   #319
Veronic
Wtajemniczenie

heejj

z Wojtkiem ciut lepiej, mniej płacze ufff

w nocy jako tako się wyspałam

diabli- pytałaś o psa, no właśnie nie mamy, Wojtuś nigdy nie miał kontaktu z psami;p a laczki uwielbia tylko je zobaczy i od razu pędzi jak szalony ,tak samo ma z butelką plastikową

no i Nelka cudna tak słodko śpi

ada- wiem,że to strasznie brzmi,ze go na ręce nie biorę, ale... praktycznie pół roku spędził u nas na rękach, ja już nie mam siły na to, zmieniam taktykę, trudno wypłacze się, zmęczy i zaśnie, bo przy takim mega ryku nasze ręce też niewiele pomagają, albo pomagają na chwilę i robi się z tego błędne koło

ash-
próbowałam już z nim spać ,ale to nic nie daje... a ja jestem jeszcze gorzej niewyspana...

kinga-
za pół łyżeczki kaszki:P
te pół łyżeczki dajesz od tej pory codziennie przez 2 miesiące ,nie zwiększasz tej porcji, po 2 miesiącach możesz już dawać gluten do woli

color-
ja też jeszcze nie mam lewka

aaa i zaliczam się do grona nieżyrafowych choć nie powiem kusii oj kusi

no i stwierdzam, że Wojtuś uwielbia szpinak, wcina aż mu się uszy trzęsą , znowu zjadł 180ml w kilka minut
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 16:27   #320
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
bo się nie da. to jest takie nieformalne uzgodnienie
Stary 2013-11-05, 16:40   #321
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
z Wojtkiem ciut lepiej, mniej płacze ufff

no i stwierdzam, że Wojtuś uwielbia szpinak, wcina aż mu się uszy trzęsą , znowu zjadł 180ml w kilka minut
a dajesz mu coś przeciwbólowego?
Jak gotowałaś szpinak? Interesuje mnie co poza szpinakiem było w tej miksturze.

Stary 2013-11-05, 16:41   #322
Kinga_20
Zakorzenienie

Xal winogronko powiadasz i co smakowało? Pewnie tak bo słodkie chyba?

Diabli dobra babcia Hahaha a Nelcia wie co trzeba jeść ja jabłko dawalam lizać ale się krzywiła.

Veronic dzięki za oświecenie

U nas przedwczoraj Lili padła o 19 i wstała dopiero o 4.30 i już się cieszylam a wczoraj pobudki co 2h w nocy :/

Stary 2013-11-05, 16:47   #323
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
bo się nie da. to jest takie nieformalne uzgodnienie
Hehe, uważaj, uważaj jak widać dużo różnych osób podczytuje

---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

Cytat:
Xal winogronko powiadasz i co smakowało? Pewnie tak bo słodkie chyba?
Patrzyła na nas jak jemy to obrałam kawałek, wyciągnęłam pestki i dałam polizać. Jak się przyssała to musiałam mocno trzymać
Wzięłam, bo bałam się czy może takie coś jeść i jak się rozdarła to mąż mi podał miseczkę i powiedział zrób następne i też wyciamkała. Ale zostawiłam więcej skórki i ten miąższ wysysała, a skórka trzymała to jako całość, żeby się nie zakrztusiła kawałkiem.

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ----------

Dzisiaj miała zapoznanie z glutenem i masłem. Patrzyła jak jem bułkę to jej podałam koło japki, ale tylko polizała i koniec zainteresowania jedzeniowego, za to paluchy wsadziła w masło i pewnie nie wytarłam wszystkiego
Coś jeszcze tak podawałam, ale już nie pamiętam, też brak dłuższego zainteresowania, ale to winogronko to był hit.

Stary 2013-11-05, 16:54   #324
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Hump i deb zjadła nie wiem czy jej smakowało ale w sumie złapała łyżeczkę i większość sama zlizala z niej i nic nie wypluła, więc chyba ok polecam silikonową łyżeczkę tt

Deb my warzywka za 2 tyg zaczynamy, u Was chyba dobrze idzie jedzenie?

Tylko nie wiem co ile zwiększać porcję kaszy? Co tydzień o pół łyżeczki jak się nic nie będzie działo?

---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ----------

Deb właśnie doczytałam że słabo z tymi warzywami :/ a sama marchewka ok?

Ja chcę gluten wprowadzać jak Helcia będzie jadła cały słoik więc pewnie wtedy ja się będę radziła

No właśnie ładnie jadła, już ponad pół słoiczka zjadała. Tylko dzisiaj dałam jej najpierw na spróbowanie łyżeczkę kalafiorka i smakował no i zawaliłam bo przygotowałam potem kalafior z marchewką i się wkurzyła. Chyba sam kalafior jej lepiej smakuje. Zresztą ja też bym się wkurzyła - ostatni tydzień ciągle jej wpychałam marchewkę z czymś
Stary 2013-11-05, 16:55   #325
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
a dajesz mu coś przeciwbólowego?
Jak gotowałaś szpinak? Interesuje mnie co poza szpinakiem było w tej miksturze.
nie nie daję już, wcześniej dostawał raz dziennie ibuprom w syropku albo paracetamol w czopku ale pomagało tylko na 2 godziny

daję mu tylko granulki homeopatyczne z rumiankiem;p

szpinak gotowałam normalnie w wodzie:P
to była mieszanka marchewka+szpinak+ziemnia k

a jutro chyba mu zrobię szpinak z dynią
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 17:06   #326
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Hejka w nowym watku

O mi sie tez tak wydaje. I chyba warto dodac Mamusie ktore na odchowalni dolaczyly.

Mimo ze to znam niezmiennie mnie to smieszy choc o wnukach noe slyszalam.

Doszedl do mnie dzis doidy cup, kocyk-kolderka z La milou i sliniaki i jestem super zadowolona. Kocyk sliczny, mieciutki i cieply, sliniaki z kieszonka i z takiego fajnego tworzywa ze wystarczy tylko przetrzec. Doidy cup w sumie malutki ale akurat do takiej malej raczki i pilismy juz z niego sok jablkowy, prawie nic sie nie wylalo a Daro zachwycony

zarzuc linkami

Kupujecie dziewczyny zabezpieczenia do gniazdek?? bo to juz niedługo nasze szkraby będą wciskać różne rzeczy we wszystkie dziurki...

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 17:16   #327
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
zarzuc linkami

Kupujecie dziewczyny zabezpieczenia do gniazdek?? bo to juz niedługo nasze szkraby będą wciskać różne rzeczy we wszystkie dziurki...
U nas TŻ ma za zadanie zabezpieczyć mieszkanie, ale jak znam życie to będę musiała mu mocno przypomnieć.
Generalnie link do sklepu to:
http://www.adaboo.pl/

a ja kupiłam
1. taki kocyk
http://www.adaboo.pl/kocyk-80-x-100-...wy-turkus.html
2. takie śliniaki ( fajny materiał, chyba bawełna pokryta woskiem, w każdym razie 0 prania, tylko mokra husteczka i już)
http://www.adaboo.pl/zipper-bib-slin...niebieski.html
http://www.adaboo.pl/elodie-details-...nce-jolly.html
http://www.adaboo.pl/elodie-details-...ion-light.html
3. te łyżeczki ( nie wiem po co, po prostu mi się podobały)
http://www.adaboo.pl/lyzeczka-wilk-t...u-louloup.html
4. kubeczek ten- fiolet brokat
http://www.adaboo.pl/kubeczek-doidy-cup.html

I nie mam pomysłu co jeszcze kupić, a jeszcze mi wypłata została
Ba nawet 11 opakowań trilac plus kupiłam już , kolejny stanik i figi z alles mamma, coś tam znów do włosów i nie mam pomysłów więcej na ten miesiąc, bo kombinezonków zimowych mamy już 6, zabawek pełno, a na te super rozwijające do wciskania jeszcze za wcześnie....Mój TŻ się ucieszy bo może w tym tygodniu nie wydam pełno kasy znów

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Stary 2013-11-05, 17:22   #328
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Już dawno mam kupione

Magiusa, ja śliniaki kupuję z rękawkami.

Stary 2013-11-05, 17:41   #329
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
hehe no to babcia dala czadu jakiś czas temu jak Nelcia była tylko na cycu wycieram jej buzie, bo jej się trochę ulalo a tam brazowe cos. no i panika - krew krew. skad ta krew. pokazuje mamie, bo siedziała wtedy z nami, a ona z uśmiechem na buzi : Nela zdradzilas babcie! wiec mysle co jest grane...a ona na to, ze dala młodej polizać czekoladke, która sama jadla. włos mi się zjezyl, jak to czekolada, alergia, orzechy, gluten, no jak to, jak?! a babcia ze spokojem: no polizała sobie trochę, ale chyba jej nie smakowalo, bo nie chciała wiecej także TEN TEGO...no wiecie moje dziecko woli warzywa

---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ----------

wypelnij jeszcze raz na inny mail i dane..hmm meza?

---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

a Lila pewnie zbytnio się nie przejela

hmmm pomysł dobry ,ale można na ten sam adres domowy????

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 17:50   #330
karota11
Zadomowienie

Cytat:
jasny i czytelny przekaz. musze kiedys odgapic, choć po mojej ostatniej erupcji pewnie jeszcze trochę będzie "grzeczny"

może chcesz od nas pozyczyc nasze? chętnie pozycze kostiumy na kilka zdjęć. oplace przesylke 2x.
szalona mamuśka a nie wiem, nie dumałam wstawię foty, ale pewnie juz jutro ;/

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Co powiecie na takie krzesełko do karmienia?
http://allegro.pl/krzeselko-lezaczek...652973118.html
Szukałam z tkaniny impregnowanej i z ruchomym podnozkiem. Czy może lepszy inny podnóżek?
fajne, było w mich typach
Cytat:

śliczny

ale Mały marudny, a męża na noc nie ma ;/
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości